2013.08.04.
08:33

Írta: lbm

Levelet kaptam NERtársak!

Drága Viktor!

Levelet kaptam, amiben jó magyar emberként definiáltál engem, sőt egyenesen honfitársnak neveztél nagy „H”-val. Nem mondom, hogy nem esett jól azok után, hogy az utóbbi években lusta munkanélküli, vagy igényes, felelősséget vállalni nem akaró munkavállaló volt a titulusom szép hazámban. A rokkant szomszéd is büszke volt (mivel neki is küldtél ilyen szép irományt), mert azért csalóból magyar Honfitárssá válni egyik pillanatról a másikra, igen felemelő érzés neki. Annus néni is boldogan mutatta meg a faluban, hogy nem mindig csak  nyugger a neve néki…  Szóval levelet kaptunk Tőled és nemcsak, hogy szép szóval illettél minket, de még jó hírt is közöltél velünk. Azért egónk az van rendesen! Ezt meg kellett állapítanom. A levél megfogalmazása igazán karakteresre, „Győztünk NERtársak!” típusúra, „király-sirályok vagyunk” hangvételűre sikeredett. Elvégre ettől indul be a magyar ember fülkeforradalmat csinálni…  Annyira megtiszteltél, hogy arra gondoltam illetlenség lenne papírra vetett szavaidat válasz nélkül hagyni. (Meg ugye terápiás célból is jó az ha kiírom magamból ami feltolul soraid láttán…)

A levelet úgy kezded:

„Egy minden magyar embert érintő jó hírt szeretnék megosztani Önnel.”

Bevallom nagyon megleptél. Erre tényleg nem számítottam. Kihunyt számomra a remény a közös kommunikációra, úgy a harmadik-negyedik alaptörvény módosítás táján. Akkoriban erősen vártam, hogy megkérdezel, akarom-e az azokban foglaltakat. Szerettem volna megbeszélni, csak úgy kötetlenül, baráti alapon, lazán. Akkor hiába vártam. Összetörted a szívem, mert éreztem, nem szeretsz már... De ami elmúlt elmúlt, mit is tehetnék, elvégre én csak egyedül vagyok, a Te neved meg 2/3-ad.

Ám menjünk tovább.

„ Az Európai Unió kénytelen megszüntetni a hazánkkal szemben 2004 óta folytatott túlzottdeficiteljárást.”

Büszke vagyok! Mert ha jól értelmezem ezt a mondatot, akkor jól kiszúrtunk ez EU-val! Elvégre más gondjuk sem volt, mint Magyarországot szégyenpadon tartani, aztán most meg „kénytelenek” befejezni ezt. Jelenleg biztosan sírva harapdálják ott az EU-s  kispárnájukat… De a jó híreknek itt nincs vége:

„Ezután minden uniós forráshoz hozzájuthatunk, ami a magyaroknak jár. Ez azt jelenti, hogy Magyarország egy fontos csatában győzött.”

Hát ezzel megint megleptél, de erősen. Eddig fogalmam sem volt arról, hogy az uniós források nekünk „járnak”. Én balga azt hittem, hogy sz@r-ban vagyunk, és kéne egy kis lóvé, amit reszketve várunk, majd pedig ha megkapjuk, akkor örömpávatáncot járva megköszönjük és boldogan fejlesztjük belőle az országunkat. Abszolút új infó nekem, hogy ez nem egy „szegény rokon”-nak adott segítség, hanem kimondottan jogunk van hozzá mert a „magyaroknak jár”… Minden nap tanul az ember…

A levél további részét már szó szerint nem is idézném, mert az csak a szokásos dolgokról szól, mint „azelmúttnyócév”, meg a „2010-ben az emberek minket hatalmaztak fel” stb. Megtudhattam még, hogy most már a kormány nemcsak, hogy jól teljesít de túl is teljesít. Örülök, hogy ezt így megírtad nekem, mert mégis csak nyugodtabban és büszkébben teszem túl magam azon, hogy két fizetésből sem tud a három fős családunk félretenni, meg már 25.-én erősen várjuk a következő hó 10.-ét, a fizetésnapot…

Már csak egyetlen mondatodra térnék ki, ha esetleg nem tartalak fel ezzel:

„Ezt a sikert mi, magyarok közösen értük el. Szükség volt hozzá minden egyes magyar ember munkájára, erőfeszítésére, támogatására, és az együtt meghozott áldozatokra.”

Ezek gyönyörű, felemelő mondatok. Tényleg megmelengeti az ember szívét. Egy kérdéssel válaszolnék erre neked:

Azt még értem, hogy sokan hoztunk áldozatot az elmúlt években, és érzésem szerint a saját bőrünkön fogjuk érezni még a jövőben is a fülkeforradalmár-szabadságharc hatásait. Szóval szívunk rendesen... De vajon Te milyen áldozatokat hoztál eközben? Ha tudsz ilyeneket felsorolni, akkor majd én is úgy fejezem be levelemet, hogy:

„Tisztelettel és nagyrabecsüléssel…” LBM

32 komment

Címkék: NERlemény NERlevél

A bejegyzés trackback címe:

https://nertars.blog.hu/api/trackback/id/tr635444319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lilalalilalázik 2013.08.04. 16:49:43

Atyaég! Orbánt olvasgatsz? És még másokat is ezzel fárasztasz?

ob.szerver 2013.08.04. 17:01:03

"Levelet kaptam"

Nem szükségszerű. Az ügyfélkapun le tudod tiltani. Ha nem zavar, hogy ezzel hivatalosan is kiiratkozol a NER-ből.

tisztapista 2013.08.04. 17:01:53

A vezetők áldozatvállalásáról a Shrek egyik mondata jut eszembe. A növésében erősen korlátozott Nagyúr a következőkkel bíztatta az unortodox kalandra készülő hősöket:
"Talán meghaltok páran, de erre az áldozatra hajlandó vagyok"

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2013.08.04. 17:06:35

A magyar nép nagyon jól csinál mindent. A fizikai munkások keményen dolgoznak, az értelmiség pedig nagyon okos és ügyes, ők is nagyon jól csinálnak mindent. A gyerekek nagyon jól tanulnak, és a tanárok nagyon jól tanítják őket. A fiatalokat kiváló oktatásban részesítik a főiskolákon, egyetemeken. Az orvosok sokat és nagyon jól dolgoznak. A mérnökeink nagyon jó programokat, gépeket, épületeket stb-ket terveznek és csinálnak. A többi értelmiség és fizikai munkás is jól dolgozik, most nem akarom mindet felsorolni. Az egyetlen probléma: a politikusaink. Mindenki más mindent jól csinál, és minden más nagyon jó Magyarországon. Sajnos esélyünk sincs a politikusaink ellen. Mindent elrontanak, pedig mi mindent jól csinálunk. Nincs megoldás sajnos...

Netuddki. 2013.08.04. 17:30:34

"két fizetésből sem tud a három fős családunk félretenni"

Bezzeg az orbán család félre tudott tenni. Még akkor is amikor ellenzékből volt kénytelen szidni a maszopot. Azokért amit most az ő rezsimje hajt végre...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.08.04. 17:40:37

"Eddig fogalmam sem volt arról, hogy az uniós források nekünk „járnak”."

Pedig ez így igaz.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.08.04. 18:21:21

"Én balga azt hittem, hogy sz@r-ban vagyunk, és kéne egy kis lóvé, amit reszketve várunk, majd pedig ha megkapjuk, akkor örömpávatáncot járva megköszönjük és boldogan fejlesztjük belőle az országunkat. Abszolút új infó nekem, hogy ez nem egy „szegény rokon”-nak adott segítség, hanem kimondottan jogunk van hozzá mert a „magyaroknak jár”… Minden nap tanul az ember…"

Na, az ilyen BUTA ellenzéki mondatok miatt nő a Fidesz népszerűsége.

Mindfield 2013.08.04. 18:32:37

@endike: Te ezt mindenhova bemásolod? Volt ez már a Zindexfórumon is.

Egyébként Orbánnak be kellene tiltania az internetet, mert itt a leveleit megválaszolják. Ez így nincs jól. Tudni kellene, kedves Poszter és mindenki, hogy ez a kapcsolat, amit Kedves Vezetőnk velünk folytat, ez egyirányú. Látod őt a TV-ben, hallod őt a rádióban, olvasod őt az újságban, kapsz "tőle" levelet, de vissza szólni nem nagyon lehet. A TV betelefonálós műsorok késleltetettek, ahogy a rádióban is, az újságokban a szerkesztők szűrik meg a tartalmat, a levélre pedig hiába válaszol az ember. Az internet viszont sajnos nagy nyilvános tér, ahol sok minden kiderül! Le vele, éjen az egyirányú kommunikáció!

komplikato 2013.08.04. 18:54:04

@Mindfield: Pláne egyirányú, mert említett vezető NEM veszi "igénybe" a mocskos libsi internetet ugyebár. Az FB profilját, oldalait, levelezését is a sameszok intézik. Van az a városi legenda, hogy csak ezért nincs még betiltva a net az itthon dúló demokráciában. :D

komplikato 2013.08.04. 18:59:41

@Mindfield: Pláne egyirányú, mert említett vezető NEM veszi "igénybe" a mocskos libsi internetet ugyebár. Az FB profilját, oldalait, levelezését is a sameszok intézik. Van az a városi legenda, hogy csak ezért nincs még betiltva a net az itthon dúló demokráciában. :D

zobod 2013.08.04. 19:10:07

Bizony, _kénytelen_ ugyanis nem szívesen mond le egyetlen politikus sem a de facto egyetlen kényszerítőeszközéről. Márpedig Brüsszel kezében most nem sok minden maradt, amit közvetlenül, és azonnal használni tudna, ha éppen az Orbán kabinetet valamire kényszeríteni támadna kedve.

Azok a pénzek pedig _járnak_, a csatlakozási szerződésben rögzített egyezség szerint, aminek a hiánnyal kapcsolatos feltételeit a kabinet maradéktalanul betartotta. Mivel mi a feltételeket teljesítjük, így a feltételekhez kapcsolódó jogokat el nem vitathatja senki, azok járnak.

Nem értem, miféle cselédmentalitás kell ahhoz, hogy valaki kegyként élje meg, hogy a csatlakozási alkufolyamatban kiharcolt jogainkkal élünk, miután a feltételeket teljesítjük. Ami a nekünk magyaroknak jog, az a másik oldalnak, az EU-nak kötelesség amit viselnie kell, nem pedig kegy, amit akkor gyakorol, ha úgy tartja úri kedve.

vkaresz6 2013.08.04. 19:12:43

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Egyet kell értsek. Ma magyarországon egypárt rendszer van. A kormány mond valamit és megcsinálja bármi is legyen, az ellenzék meg pontosan az ellenkezője mellett érvel. A törvényeket VITATNI szokták nem pedig "keresztülnyomni". Tény hogy a fidesz (ne ecseteljük a módszereket) levett minket arról a bizonyos szégyenpadról amivel bizony megnyílt pár lehetőség is.
Teljesen más kérdés:
Emlékezzetek vissza hogy amikor a fidesz 2/3 al győzött kilőtt a tőzsde az egekbe (pár napig). Ennek az oka hogy egy 2/3 os kormány képes igazi struktúrális reformokat végrehajtani keresztül vihet bármit és végrehajthatja azokat a változásokat amikkel a gazdaság megfelelő pályára állítható. Ehelyett unortodoxiát és olyan gazdasági környezetet kaptunk amiben lehetetlen 3 hónapnál távolabbra tervezni.
Nekünk pl kelleni fog egy alkalmazott de várnunk kell egy törvényre ami meghatározza milyen beosztásba hány embert kell alkalmaznunk emiatt pedig az újat ne kelljen elküldeni 2 hónap múlva mert fel kell vennünk helyette másikat mert 2 alkalmazottra nincs pénz a döbbenetes adóterhek miatt.
Hiába van online kapcsolatba kötelezően minden pénztárgépünk évek óta a NAV al és még kiscsillió állami borzalommal mégis új pénztárgépeket kell vennünk 100 ezrekért.
Hiába mondták hogy a kkv kat nem érinti a tranzakciós adó nekünk eddig negyedévente 100e felett van.
Amikor orbán megmentett minket az 10 millánkba került és majdnem bedőltünk.
Eddig 2 alkalmazottunk bánta Orbánt, emellett szüleim 4 éve nem engedhették meg maguknak hogy szabadságra menjenek és reggel 7 től este 6 ig dolgozunk(tudom van durvább).(esetemben a szabadság probléma kevésbé durvább mert kb 1 éve végeztem az egyetemen, én még olyanon nem voltam.:) )

Éljen a vezetőnk.

fidesz=mszp 2013.08.04. 19:12:49

Büdös félázsiai, inkább az 1 milla új munkahelyről írogassál

vkaresz6 2013.08.04. 19:15:03

@vkaresz6: A lényeg kimaradt: Nem negálni kell a kormány intézkedéseit hanem logikusan kontextusban szemlélni. Ha van egy érdem amit egy kormány elért el kell ismerni de a dolgokat összességében kell nézni. Ha így teszünk kiderül hogy nem Orbánékkal van a baj hanem az egész parlamenttel.

high up! 2013.08.04. 19:38:28

Orbanescu kisajtolt 3 év alatt 5000 milliárd ft-ot a népből arra hivatkozva, hogy adósságcsökkentésre kell. Errefel az adósság 2010 óta 81%-ról 83%-ra emelkedett.

Az 5000 milliárd ft már nincs meg, a 83%-os államadósság meg itt van.

Na lúzerek, mit gondoltok, ki fogja ezt a 83%-ot lehozni az alkotmányba foglalt 50%-ra?
Tudtok még számolni, vagy csak birkamenetelni?

Mttomén 2013.08.04. 20:00:45

B+ én se kaptam levelet.Rajta vagyok az"ellenség" listán?

Don Quixote de la Ferko 2013.08.04. 20:14:41

"De vajon Te milyen áldozatokat hoztál eközben? "

Már elfelejtetted, hogy "rosszabbul élt, mint négy éve"? Csak őzkolbászból volt nála a kerítés.

Don Quixote de la Ferko 2013.08.04. 20:17:22

@vkaresz6:

"Ehelyett unortodoxiát és olyan gazdasági környezetet kaptunk amiben lehetetlen 3 hónapnál távolabbra tervezni. "

Téves. Garantáltan nem kezdek semmibe a választásokig. Az több mint 3 hónap.

Ha nyer a köcsög csúti cigány, akkor utána is csak a feketegazdaság jöhet szóba, mivel nem vagyok hajlandó egy fillért sem fizetni a NER-es tolvajoknak.

komplikato 2013.08.04. 20:29:17

@zobod: Ennek ellenére 2012 augusztustól mostanáig vagy 900 milliárdot zárolt az EU, pont azért mert nem a játékszabályok szerint játszott valaki. Beruházások pályáztatásaival volt gondjuk, a direkt egy emberre írt pályázatok okán.

Na 20 forintos kérdésem, kitalálod ki volt az az "egy ember" név szerint? :D

Persze mai napig MTVA hírben kussolnak erről, csak másoknak szemet szúrt miért mennek ki a mihaszna szóvivők és egyéb értéktelen politikusaink pár hetente sutyiban tárgyalni.
Azért néha elképzelem, ahogy a Lézer Jani vagy a többi értelmiségi arc könyörög, hogy "adjatok pénzt, légyszi, légyszi ...", miközben a "Nem leszünk gyarmat!" táblák költségvetéseit számolgatják.

zobod 2013.08.04. 20:52:49

@komplikato: ja, persze, meg a románoknál és a cseheknél is, mi? A még nálunk is csóróbb románok tavaly a bizottság izmozása miatt nettó befizetők voltak. Bezzeg a spanyolok, olaszok, görögök azoknál ilyen ugye nincsen... komolyan kérdezem, miért kell ennyire gyűlölni a saját hazátokat?

A békemenet meg, hiszed vagy sem, alapvetően járult hozzá, hogy még mindig a fidesz kormányoz, vagy legalábbis hogy ez az irány és Orbán a Miniszterelnök. A bizottság egyet nem mer megtenni, hogy jelentős hazai legitimitású politikusokat megfúrjon. A már mindenkinek teher Berlusconit elmozdították, a görögöknél is sikerrel jártak, itt visszakozni kényszerültek. Egy ilyen demonstráció visszakényszeríti a külföldi érdekelteket is az egyezkedéshez, ahogy az történt Magyarország és a fidesz esetében is tavaly tavasszal a Békemenet után, hiszen világossá teszi hogy adott politikusi kör vagy politikus nem megkerülhető. Úgyhogy ne becsüld le a hatását, és ahhoz viszont a transzparensek is hozzátartoznak.

komplikato 2013.08.04. 21:08:14

@zobod: Veled ellentétben nem keverem a HAZA fogalmát Orbán Viktorral, pláne nem a Közgéppel vagy Simlicska elvtárssal ... Egyébként előző kormány(ok) alatt is évi vagy 300 milliárd ment a levesbe, mert eltöketlenkedték a pályázatokat és/vagy nem volt kihirdetve sem. Igaz a jelenlegi kormánynak sikerült überelnie, amikor kormányváltáskor összes 2010-re esedékes pályázatot, önkormányzati, oktatási, stb. tarkón lőtték.
Majd amikor 2012-ben oktatási átalakításra hivatkozva sikerült megint egy csomó iskolák számára pályázható pénzt elveszíteni, mert ismét lelőttek egy csomó értelmes pályázatot.

Ha meg már HAZA, miért baj ha nem az azt kifosztó, szétlopó, gazdaságát tönkretevő erőknek drukkolok?

Berlusconiért meg szívem szakad meg, az öreg maffiózóról még a Puzsér tegnapi írásánál is rosszabb véleményem van, és sok stiklijét átvette hazai tanítványa is, ugye meg van kire gondolok?

vkaresz6 2013.08.04. 21:29:11

@Don Quixote de la Ferko: "utána is csak a feketegazdaság jöhet szóba" De nálunk nem jöhet szóba. Mi patika vagyunk ami azt jelenti hogy én fizetek 60.000 et egy gyógyszerért a beteg 300 at majd a különbözetet a tb. Mi tiszták vagyunk. Orbán megmentett minket, a nagyker árrésének 1% át nekünk adta mire nekünk a nagyker felmondta a szerződésünket és csak 20 nappal rövidebb fizetési határidővel kötötte újra ez egy több mint 10 millás számlát jelentett. Az 1% pedig vicc mert limitált a haszon 1 doboz gyógyszeren. Köszi.

vkaresz6 2013.08.04. 21:33:31

@vkaresz6: Imádom magyarázni a betegeknek is amikor nekem támadnak hogy "megmondták hogy olcsóbb a gyógyszer" én meg magyarázom hogy természetesen olcsóbb. Én nem 60k ért rendelem meg hanem 55k ért de a beteg többet fizet mert az ár mellett a támogatást is csökkentették...-

zobod 2013.08.04. 21:41:55

@komplikato: nem Berlusconi munkássága volt a lényeg, hanem elmozdítása, ami példa rá, hogy az alacsony legitimitású, az EU számára teherként elkönyvelt politikusok az EU-tól nem érezhetik maguk biztonságban, hiába választottak. Ezért is fontos a Békemenet, hogy itt, Magyarországon ez ne következhessen be. A fidesznek ma, Magyarországon nincsen alternatívája, ezt jobb mindenkinek, belföldön és külföldön tisztán látni hogy ott van mögötte egy olyan bázis, ami senki másnak nincsen.

Ami meg az előző kormányokat illeti,már az is nagy szó, hogy az önkormányzatok egyáltalán le tudtak hívni valamit 2006 után, mikor az országrontó ballibek a bukott önkoris választások után létrehozták bosszúból a régiós rendszert, saját pitiánerségük szimbólumaként.

Az EU meg szerepzavarban van, jó lenne végre mindenki felfogná, hogy az EU nem több, nem szabad több legyen, mint egy gazdasági fórum, egy gazdasági együttműködési keret. Ennél többet úgy tűnik, a tagállamok lakói sem akarnak, csak Brüsszel szeretné a maga hatalmát építgetni, meg pár internacionalista. Ha végre helyre lennének téve, akkor ezek a packázások sem lennének egy olyan tagállammal szemben, mint mi, ami minden érdemi feltételt teljesít, csak a politikai huzavona megy.

komplikato 2013.08.04. 21:46:04

@zobod: "Ezért is fontos a Békemenet ..."
Ja csak ennyire vagy elvakult? Minek pocsékoltam energiát erre. Kit érdekelnek a fizetett kamu civilek, akik képesek egyik nap ezért, másnap annak ellenkezőjéért "menetelni", mikor merre szél-kakaskodik nagyvezérük?

komplikato 2013.08.04. 21:52:45

@zobod: Szegény 2006 utáni önkormányzatokért meg a szívem szakad meg, alig bírták összeszedni a 2680 milliárd kis adósságot. Ezen adósság nyilván csakis a gonosz kormány általi forrás elvonások miatt volt és semmi köze nem volt olyan nagymértékű közpénz lopási buktákhoz, mint az Esztergomi fürdőkomplexum sikkasztás vagy Lézer Jani CHF kötvényes benézése ...

"az EU nem több, nem szabad több legyen, mint egy gazdasági fórum, egy gazdasági együttműködési keret."

lehet meg kéne próbálni legalább ÚGY TENNI, mint HA együttműködnénk. Azért a törvények, szabályok és a jogi charta leszarása nem ebbe az irányba mutatott. És amíg a 19 pontból a nagyvezér egyet nem volt képes csak megpróbálni cáfolni az EP-ben, addig nem biztos mindenért csak az EU-t kell hibáztatni.

Ráadásul hazai médiában mindent EU ellenes kampányra használnak fel tények elferdítésével vagy pont nemközlésével, lásd EU kötelezettség digitális átállásra (mint ha nem saját anyagi érdek lenne!) vagy amikor a '99-es tyúkketrec törvényre kamuzták a tojásár emelkedését 2012(!)-ben, miközben a ketrecekre a termelők vissza nem térítendő EU pénzt kaptak. Felmerül a ronda kérdés: KINEK AZ ÉRDEKE EZ?

Persze amíg egyszeri polgár annyira butus, hogy nem néz meg semmilyen EU hírrel, törvénykezéssel, kiadásokkal, pénzügyekkel kapcsolatos információt, ami a hazaiakkal ellentétben tök nyilvános EU összes nyelvén ... megérdemli ha minden hülyeséget elhisz.

Pláne a Fidesz Tudatú Egyház hívei.

zobod 2013.08.04. 22:02:44

@komplikato: másról sem szól a költségvetési stabilizáció, mint az együttműködésről, a belföldi választói érdekek és a külső kötelezettségek közti egyensúly megtalálása. A velünk - és más kisebb államokkal - szembeni kettős mércére pedig kiváló példa a távközlési különadó ügye. Az ellenzék és a "független" közéleti szereplők is hogy lapítanak, mióta az EU úgy döntött, nem is kell emiatt eljárás ellenünk. Előtte meg ment itt az óbégatás ellenzéki részről, így a piac, úgy az európai normák. Nevetséges. Cáfolni meg mit kellett volna neki az EP-ben, politikai színjáték volt az egész, nem számítottak ott az érvek. A történet végkimenete egyébként jellemző, pofázás van, más semmi. Egy ilyen cirkuszban ugyan minek törné magát?

Az önkorikat meg sajnálhatod is, ha nem lett volna ilyen mértékű forráselvonás - pusztán politikai pitiánerkedés miatt - akkor ilyen adósságok sem lennének.

komplikato 2013.08.04. 22:13:50

@zobod: "Cáfolni meg mit kellett volna neki az EP-ben, politikai színjáték volt az egész, nem számítottak ott az érvek."

Konkrétan MEG SEM PRÓBÁLTA! Még csak nagy vonalakban sem.
Helyette blablázott a rezsicsökkentésről, aminek köze nem volt a témához.
(Arról nem beszélve, hogy azt is az emberek fizetik meg és sok helyen utána még többet kellett fizetni.)

A telekom adót meg tök jó, hogy nem kell megfizetni a telefonszámlában az embereknek a cégek helyett, vagy az új "kábel adó" miatt nem ment fel véletlenül összes kábeltévés csomag ára. Miért tiltakoznának a cégek az EU-nál ezért ha "megoldották" a problémát?

A túlzott deficit alóli kikerülés útját meg teljesen jogosan kritizálta mindenki, hiszen "a műtét sikerült csak a beteg meghalt", a gazdaságot még jobban sikerült szétcseszni, még több adófizető menekül el vagy szűnik meg a munkája, még kevesebb adóból kell kihozni a köv. költségvetést, amitől MEGINT kell pár "nem-megszorítás". Tudok gratulálni azoknak akik ennek tapsikolnak vagy menetelgetnek.

komplikato 2013.08.04. 22:15:17

@zobod: "Az önkorikat meg sajnálhatod is, ha nem lett volna ilyen mértékű forráselvonás - pusztán politikai pitiánerkedés miatt - akkor ilyen adósságok sem lennének."

Na igen, azt meg ne vakargassuk elmúlt 3 évben mennyi forrás elvonás volt, vagy hány feladat pénzügyi megoldását tolták át önkormányzatokra (pl. múzeumok!), mert akkor még OLYBÁ TŰNNE, hogy ők is sárosak a forrás elvonásban, nem csak az előző "gonoszok".

miért 2013.08.05. 14:31:46

@vkaresz6: Hogy tudom sajnálni a gyógyszerészeket! Amit ma beszednek a betegtől, csak két hónap múlva kell kifizetni a szállítónak! Milyen sz@r lehet!
süti beállítások módosítása