2018.04.12.
18:40

Írta: lbm

Kedves FIDESZ szavazó!

Kedves Fidesz szavazó, aki magabiztos erkölccsel bírálsz engem!

Lehet, hogy Te dolgozol azon, hogy jobb legyen, de én is azt teszem. 21 éve, keményen, és nem tanulatlanul,vagy segítségeket várva. Nővér vagyok, az állam szerint nekem 130 000 nettó jár. Belenyugodtam. Ez van, nem tehetek semmit, mivel a hivatásomat nem akarom elhagyni, mert lehet, hogy egyesek szerint nem, de szerintem fontos. Fontos nekem és fontos a társadalom számára.Belerokkantam, időnként engem is mások ápolnak, de aztán ha a fájdalmam elviselhető, megyek tovább dolgozni. Mert ezt akarom. Ugyanakkor nem akarom, hogy a gyerekem is ide jusson. Hogy egy életen át "keccsöljön" azért a 100 pár ezerért ami arra elég, hogy párizsit együnk reggeltől estig. Mindezt becsületes munkával, segélyek, és panaszkodás nélkül. Bocs, de nem ezt szánom neki. És azt viszont végképp nem, hogy "ügyeskedő" milliomosok mondják meg neki, hogy mennyit ér. Én 40 éves vagyok, beteg ember aki a szakmájának a sajátosságai miatt lett beteg. Nem vagyok öreg, de ezt dobta a gép... Nekem már nem annyira számít, hogy Jánosnak a véleménye szerint csak 130 ezret érek ( mivel ő szavazza meg a fizetésemet, nem pedig az elvégzett munkám értéke ). Szeretném ha a gyerekem keményen dolgozna mint én, de azt is, hogy ez a munka megadja neki az alapvető életet, ami egy családhoz kell. Nem számít, ha nem lesz milliomos stróman, de az számít, hogy ha a családjáért és magáért dolgozik becsülettel, akkor meglegyen az a motívációja, hogy megéri, mert a családját el tudja látni, gyomorfekély nélkül. Hogy ne kelljen félnie attól, vajon ha bérletet vesz a munkába járáshoz, akkor majd a hónap utolsó hetében is jut e pár falat az asztalra. Ha a saját gyerekének kell egy cipő vagy egy kabát, akkor azt ne kelljen bonyolult számításokkal kispórolnia a fizetéséből. Ne okozzon gondot ha gyógyszer kell. Ne úgy éljen mint én, akinek amikor elromlott a mosógépe akkor két hónapig kézzel mosta (csavarozott gerinccel) a ruhákat, ágyneműket, mert csak akkorra tudta nagy nélkülözések árán megvenni a legolcsóbb, használt mosógépet. Tényleg lehet, hogy én vagyok az igényes, de nem ezt szánom a gyermekemnek. És ami még fontos: azt sem szánom neki, hogy egy antidemokratikus ország szavazó,- adózó droidja legyen. Köszönöm szépen, de az én gyerekem "titulusa", nem jövőbeni adófizető (Matolcsy György), vagy valaki aki legalább annyira értékes mint egy tehén (Révész Máriusz FIDESZ). Sajnálom de az én értékrendem ezeken túl még sokmindenben nem NER-kompatibilis. Nem hívok bírkának senkit, és mindenki azt az értékrendet követi ami a legközelebb áll hozzá. Mindenkinek megvannak az érvei, nekem pedig a fent felvázoltak. Ettől viszont sem nem vagyok idegenszívű, sem nem vagyok Soros-Gyurcsány vagy Bajnai bérenc. Mégis rám fogják. Az vajon fer? Tényleg baj van velem? 

Hozzászólások

474 komment

Címkék: NERlemény

A bejegyzés trackback címe:

https://nertars.blog.hu/api/trackback/id/tr8313830774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

V.János78 2018.04.15. 00:46:21

@látjátok feleim szümtükkel: Örülök, hogy ilyen jól szórakozol más nehéz élethelyzetén és rokkantságán...Igen, közmunkásnak sem vagyok már jó, miután már harmincas éveimben izületi beteg merészeltem lenni, és többször feküdtem reumakórházban, a gyógyulás reményét még egy orvos sem tudta megadni. A rokkantsági ellátást pedig megszigorították, és már amputáltakat, haldoklókat is elutasítanak. Csak ilyen empatikusan és magas szinten folytasd tovább a kommentelést, gratu!

QAQ 2018.04.15. 00:48:28

@sóhegy049:
Az a naplopó ITs beszél angolul, és általában egyeteme is van és ott is egy kezdő kb 150 körül keres és ha nem képzi magát ott is marad.
És ha a gépjénél ül 8 órát attol ö még dolgozik

Nehezebb is megtanulni/megérteni mint pl. egy ápolói részfeladatot.

V.János78 2018.04.15. 00:50:03

@Zoltán Rádi: Ironikus hozzászólásodra annyit: ugye olyan szerinted nem létezhet,hogy valaki ismerősnél, intézményekben internethez jusson akkor is, ha szegény? Picit árnyaltabb az élet, mint ahogy te gondolod, nem minden fekete-fehér...

arabok balrol 2018.04.15. 00:51:08

@QAQ: milyen 150 kezdő?

250 kezdő alatt senki be sem megy egy IT call centerbe, ahhoz persze egyetem se kell

IT egyetemmel úgy 700 nettó az elvárt fizu pár év gyakorlattal

élhetetlen 2018.04.15. 00:51:21

@Sir Bates dö Hól: „azért nem a nemzettest része, úgy mint én sem, mert nem a tartja elfogadhatónak az ún. ner-t...”. Azért a nemzet, meg az ország, az csak bizonyos körökben egyenértékű fogalom a NER-rel. Még nem érzem idegen testnek magamat Magyarországon, persze kerülhetek olyan helyzetbe, hogy kiderül, hogy az vagyok. Egyenlőre így is hagynak élni.

taga20 2018.04.15. 00:51:55

@V.János78: jani bakker, te szerintem fullra kamuzol!

QAQ 2018.04.15. 00:54:14

@sóhegy049:
Az a naplopó ITs beszél angolul, és általában egyeteme is van és ott is egy kezdő kb 150 körül keres és ha nem képzi magát ott is marad.
És ha a gépjénél ül 8 órát attol ö még dolgozik

Nehezebb is megtanulni/megérteni mint pl. egy ápolói részfeladatot.

taga20 2018.04.15. 00:56:46

@QAQ: bazdmeg, magyarul kéne mektanulnod a "gépjénél"!:)))

s 2018.04.15. 01:04:12

@arabok balrol: Szerintem megőrültél.
Javallat: Jeges borogatás és langyos kamilla tea kis kortyokban. Fokozódó tünetek esetén akut hospitalizáció.

Várjál csak, . . . te oda nem mehetsz. Nem látnak szívesen. Akkor nagy adag ciántabletta és az erek felvágása. Hosszában.

arabok balrol 2018.04.15. 01:09:54

@s: A habony-vajna produkció értéke kilőtt, durbábban hasítanak mint cukorberg

Persze, ebben a szakmában a 3X2/3 meg az Oszkárok az kb. olyan mint Messi vagy Ronaldo a fociban, bármennyit kérhetnek, ki lesz fizetve.

élhetetlen 2018.04.15. 01:11:41

@QAQ: Azt hiszem, valami baj van a világképeddel. Úgy tűnik, oda vagy a rommá diplomázottságoddal, és a munkaerő piaci értékeddel. Én is nagyon jól kereső voltam nyugdíjas koromig, és igen technikai területen, csak én soha nem gondoltam, hogy jogos, hogy egy tanár, ugyanannyi diplomával csak harmad annyit keres, mint én, függetlenül a piactól. Ők nevelik fel a következő generációt, nem te, az egyedüli „értékes” ember. És, ha egyszer rászorulsz, hogy egy nővér mossa le a szaros seggedet egy kórházban, vagy le tudja venni úgy a vért, hogy nem szúrja át a vénádat, akkor majd esetleg arra is rájössz, hogy ő is szükséges, is, értékes is. Esetleg többet tesz az emberekért, mint te az összes diplomáddal? Legyél már reális te is.

taga20 2018.04.15. 01:12:38

@arabok balrol: "mint Messi vagy Ronaldo a fociban, bármennyit kérhetnek, ki lesz fizetve."

te most szopatod a gecit az ilyen kommentekkel?

nem lesz ebből bajod droid?

s 2018.04.15. 01:20:45

@QAQ: Van a versenyszféra és van a közalkalmazotti szféra. Elmondom pár rövid szóval, mi a különbség. A versenyszféra dolgozóit magántársaságok fizetik, a piaci érték alapján. A közalkalmazotti szféra dolgozóit az állam fizeti NEM A PIACI ÉRTÉK ALAPJÁN, HANEM A TÁRSADALMI FONTOSSÁG SZERINT. Az állam azokat a munkaköröket hozza létre közvetlenül, amire a rövidtávú megtérülésre, vagy brutális haszonra számító magántársaságok nem tekintenek potenciális üzletként, de egy társadalom működése során feltétlenül szükség van rájuk. Ezért vannak ápolók, szociális munkások, időseket gondozók, óvónők, stb. Szinte kizárólag mind az állam alkalmazottai.
Vannak ugyanakkor az államnak pl. IT-s alkalmazottai is. Nem tudom, hogy mennyire emlékszel, de éppen az ő általuk összeszögelt geci drága honlap baszódott rommá a választás napján. Ha az ápolók úgy végeznék a munkájukat, ahogyan a fasza IT-s gyerekek a magukét, akkor nem olyan ellátás lenne kórházakban, mint amiket tapasztalsz. Hanem még olyan sem. A fos híg folyamokban áramlana ki az intézmények kapuján, és ezek tajtékain félholt vagy egészen megdöglött múmiák csónakáznának kifelé megkeményedett pelenka tutajokban.
Remélem érted.

taga20 2018.04.15. 01:22:29

@s: mi a faszért erőlköcc haver?
a droid vagy nem érti, vagy csak húzza az agyad.

arabok balrol 2018.04.15. 01:27:56

@s: A választások pont olyanok, mint a versenyszféra.

Múlt vasárnap a te nézeteid is megmérettettek, s könnyünek találtattak. 5,4% derék eredmény ugyan agyhalottaktól, de a kormányképességtől 100 évnyire van!

s 2018.04.15. 01:30:56

@arabok balrol: Milyen 5,4%-ról pampogsz, hülyegyerek?

taga20 2018.04.15. 01:32:44

@arabok balrol: versenyszféra?

bazdmeg, te egy kibaszott benihil vagy fityeszdroid!!!

élhetetlen 2018.04.15. 01:36:16

@QAQ: Ne csinálj már hülyét magadból. „az a naplopó ITs beszél angolul„, „És ha a gépjénél ül 8 órát attol ö még dolgozik„, „Nehezebb is megtanulni/megérteni mint pl. egy ápolói részfeladatot.”. Ha egy IT-s, legyen egy adatbázis módosítására jogosított, komoly, megbízható ember, akkor, ha eltol valamit, és tisztességes, akkor reggelig helyrehozza. Ha tisztességtelen, akkor ott hagyja, majd belebotlik valaki valamikor. Ha csak lekérdezget, és kiderül, hogy nem sikerült, megismétli. Mekkora a felelőssége? Ha egy nővér eltéveszti a gyógyszer adagolást, mert, ha egy IT-s tévedhet, ő miért nem, és ettől meghal valaki, hát ez biztosan lazább eset, kisebb felelősség, csak egy részfeladat, amihez nem kell tudás. Mégegyszer javaslom, gondolkodj is.

arabok balrol 2018.04.15. 01:38:10

@taga20: Mondok rá egy példát.

Kiment ma a teljes libbant B közép tüntetni, mind a 3000. Abból 1000 a ceun tanul, ehhez csapódott még 2000 nézelődő meg Jobbikos, mer szép idő volt.

De ez ilyen május 1-je pótlék csak a lippsiknek, hisz az már nem érdekelte őket, hogy a tünti-büfét és a biztonsági szolgálatot is Mészároslölö érdekeltsége viszi.

Ez a NER, egy corporate business, mindenkinek megvan benne a helye, a libbant ultráknak is.

QAQ 2018.04.15. 01:38:44

@élhetetlen:

TAnár és tanár közt is óriási külömbségek van ott is magán szektor, vagy privát óra, esetleg vezetett külső pénzelésü projektek amiket a diákok raknak össze egy vezető tanárral. A lehetőségek vannak élni kell tudni vele.

Az ápolóknál is vannak magán szektorokba lehetőségek, meg privát ápolások stb.

Egyáltalán nem mondom azt ,hogy az ápoló nem fontos de ne várjuk el azt hogy egy ápolonak pl. nagyobb fizuja legyen mint egy rezidens orvosnak.
Mert mig az egyik részfeladatot végez amit betanult és csinál kérésre addig a másik látja,érti az összefüggéseket és 6 évet tanult rá.

(nyugati bérekkel hasonlitgatni az itteni béreket nem szabad mert akkor a keletiekel is hasonlithatnád)

EGyáltalán nem sztárolom az IT, a piac igy árazta be erre van kereslet, lesznek olyan idők amikor az apolókat,tanárokat fogja jól beárazni a piac.

arabok balrol 2018.04.15. 01:42:44

@s: a KÍGYOGYOGYÓÓsok pártja lesz az

taga20 2018.04.15. 01:43:54

@arabok balrol: haver.

te ezeket komolyan tolod, vagy egy kibaszott nagy örkény leszármazott vagy?

geci ezen agyalok egy órája.

arabok balrol 2018.04.15. 01:45:39

@taga20: el is mennék veled sörözni, simán

arabok balrol 2018.04.15. 01:48:20

Én Soros helyében meghajigálnám a Gulyásmarcit pár shékellel, mer remélem nem ilyen dögunalom tüntetéseket kell 4 évig nézegetnem.

Nem csak kenyérrel él az ember!

taga20 2018.04.15. 01:49:20

@arabok balrol: hát én is belenéznék a fityeszes szemedbe, ha nem lennél ekkora fasz:)))

arabok balrol 2018.04.15. 01:51:26

@taga20: De tök komolyan, szerintem elröhögnénk faszán. Kár hogy tartósan nem vagyok belföldön.

QAQ 2018.04.15. 01:52:06

@élhetetlen:

Szerinted melyiket könnyebb megtanulni egy adatbázis lekérdezést vagy leolvasni a kórlapról a gyogyszerezést és az szerint odavinni a betegnek ?

Hidd el kevesebb ITs van mint ápoló. Ennek oka van.

A felelősség az persze más kérdés...de valamiért nincsenek tömeges ápolói mulasztások. Mert könnyen behatárolható, megtanulható feladatokat kapnak ? Jók az érdekképviseleteik ?

s 2018.04.15. 01:53:43

@arabok balrol: Te talán tudod miről hangolsz itt majomarc, de én nem. Aztán lehet, lassan már nem is érdekel.

arabok balrol 2018.04.15. 01:56:00

Az tény, hogy a ballibbant vezérek között nem sok stratéga akad, már Fegyenc is kígyókat lát maga körül, a többi meg még rosszabb.

Szerintem, ha kiásták volna Horn hulláját és az lett volna a kampány hogy azt mutogatják, akkor több szavazatot kaptak volna a libbantak, mint Juhásszal, Kunczeval, Molnárral meg Húsvéttal!

Hát bakker inkább legyen Mészároslölö a Korrupcióügyi Miniszter a VIII. Orbán kormányban!

s 2018.04.15. 01:57:52

@taga20: Faterja odaengedte a géphez ezt a nyolc éves hülyegyereket, hogy nyugodtan verhesse ki a faszát egy 1989-ből származó pornókazettára, amit teljesen véletlenül tett be, mert az orbán beszédet akarta. Bár mondjuk mindegy is.

taga20 2018.04.15. 02:00:33

@arabok balrol: szerintem is:)

te egyébként merre tolod a migráns arcodat?

s 2018.04.15. 02:02:41

@arabok balrol: Dubajozol? A Balról kígyózó sorokban jövő arabok faszát szopkodod? Aztán a jobb oldalról jövőkről még nem is beszéltünk. Kemény melód lehet.

taga20 2018.04.15. 02:03:35

@s: most azt ne mond, hogy még nem verted ki!:)))

egyébként, szerinted minden fityeszes barom, vagy minden barom fityeszes?:)))

arabok balrol 2018.04.15. 02:05:35

@s: nem kemény meló, utálom a kemény melót

Arra ott vannak az arabok, akik itt ukránok. A cseh arabok az ukránok.

taga20 2018.04.15. 02:06:49

@arabok balrol: nem vagy menthetetlen droid!:))

erre igyunk!:)))

www.youtube.com/watch?v=DA3KIiw84gU

arabok balrol 2018.04.15. 02:13:02

Én annyit mindenképpen javasolnék Habony helyében, hogy azért ilyen Oligarcha sorsolást azért be lehetne vezetni.

Minden évben kisorsolnának egy valakit, aki abban az évben oligarcha lesz. Állami lottó, kurva nagy lenne. Csak akkor nem nyerne a nyertes, ha már eleve oligarcha volt!

A külföldiek is részt vehetnének plusz pénzért a sorsoláson!

Mert tök szeretem a rezsicssökkentést meg az adócsökkentést, de azért egy ilyen lottó még elfére, szerintem.

s 2018.04.15. 02:15:11

@taga20: De legalább a gyerek közben nem írt hülyeségeket.

arabok balrol 2018.04.15. 02:32:45

Meg az is jó lenne ha minden évben lenne NER nap!

1 nép ellenségétől ilyenkor mindig meg lehetne szabadulni helikopterre akasztással, aztán körberepülni vele a megyeszékhelyeket is, nemár csak a pestieké legyen a móka.

És, csak ezen az egy napon minden magyar Semjénnek érezhetné magát!

Ez is pl. tök jó lenne, ideje felépíteni az országot!

élhetetlen 2018.04.15. 02:58:43

@QAQ: „TAnár és tanár közt is óriási külömbségek van ott is magán szektor”. Hogyne, te már csak tudod, milyen az, ha osztályfőnök is vagy egy gimiben, és a szülők rendelkezésére állsz bármikor, és tudod, hogy vannak családok, ahol soha nem sütöttek karácsonyra mézest, és azt a 10,12-t gyereket beengeded a konyhádba, másnap takarítasz, és minden este van magántanítványod, szombat, vasárnap is, és éjszaka dolgozatot javítasz, vagy próbálsz figyelemfelkeltő angol anyagot leszedni még az internetről, mert angol tanár vagy. Tényleg rengeteg a lehetőség. De mi lenne, ha szétszakadás nélkül megélhetne a fizetéséből? Különórák, vagy egy ápolónőnél a maszek futamok nélkül. Mert tudod, a privát ápolás a három műszak mellett komoly alvásmegvonással jár. „de ne várjuk el azt hogy egy ápolonak pl. nagyobb fizuja legyen mint egy rezidens orvosnak.„ Na, ekkora baromságot senki nem mondott, ezt nem tudom, honnét szűrted le.
A másik. „Szerinted melyiket könnyebb megtanulni egy adatbázis lekérdezést vagy leolvasni a kórlapról a gyogyszerezést és az szerint odavinni a betegnek ?„ Nem tudom, mit csináltál az IT szakmában, én már voltam minden csak akasztott ember nem, kezdtem az R10-zel, részt vettem az R5 fejlesztésében, amiből nem lett sorozatgyártás, aztán a Commodoretol az XP-n keresztül mindenen, az R40-ig. Ott voltam mikor Moszkva és Leningrád között összehoztuk ötven éve a távkapcsolatot, aztán a modernebb kisebb, de nagyobb teljesítményű gépek, különböző platformokon futó adatbáziskezelők, negyedik generációs rendszerek, Oracle, stb. Tehát szép, és gazdag életem volt szakmailag, de SOHA nem mertem volna vállalni, hogy egy ember életéért felelek. Igen sokkal könnyebb, és kevésbé kockázatos megtanulni egy adatbázis lekérdezést, mint emberekkel bánni.

2018.04.15. 06:22:01

Abba kellene hagyni ezeket a nyílt levélnek álcázott propaganda írásokat. Vagy a külföldön élő és a nővér nyílt levele után jön még a szemétszállító, a taxis, a rendőr, a postás, a nyugdíjas, a tanuló, stb. nyílt levele is jön még?

Gleccsertetű 2018.04.15. 06:52:37

@taga20: tagaaaaaaaaaaaaaaaa Hát visszaabászkodtál????

Gleccsertetű 2018.04.15. 06:53:57

@taga20: beállították a gyógyszerezésed??

gurigapapa 2018.04.15. 07:22:38

... és akkor győzött az ellenzék, és az új miniszterelnök, ... (ide tessék valakit beírni, nekem lövésem sincs, ki lenne az) megemelte a fizetésemet úgy 50%-kal.

Abszolút reális forgatókönyv. :-)

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2018.04.15. 07:37:02

Hogy ezek a fideszesek mennyire tudják a tudit! Remélem, hogy amikor ők vagy valamelyik családtagjuk kerül kórházba akkor ott sem lesz majd nővér, mert a szar fizetés meg a megbecsülés hiánya miatt elment takarítani vagy egy magánkórházba ahogyan ők javasolták neki. És akkor majd lehet szidni Gyurcsányt, Sorost, Brüsszelt vagy akárkit csak a Tévedhetetlen Vezetőt nem. Mert még most is csak a visszamutogatás megy. Így, 8 év után. Éljen a vak hit!

Emmett Brown 2018.04.15. 07:45:45

@arabok balrol: alsó hangon volt 100k ember kint. A ner mint corporate business az nagyon ül, csak sajnos Zrt és nem Nyrt.

bkkzol 2018.04.15. 07:59:10

Nagyon szomorú és borzasztó ahogy az egészségügy, oktatás most áll. Racionálisan végig gondolva az "ellenzék" se tud és akar semmit tenni. Az tény, hogy nem az elmúlt 10 évben sűllyed le hanem nem emelték fel (ami ugyan olyan sajnálatos).
A külföldre távozók 90%-át nem érdekli a politika, rendszer. Egyedül az anyagi okok.
Nevetséges volt a példálózás a dubai e-maillel, hogy nem jön vissza a "nemzet lánya". Valószínű, hogy nem a demokrácia és esélyegyenlőség ragadta meg a helyben. :-))

torró 2018.04.15. 08:27:31

A feleségem egy maszek boltban dolgozik, reggel 5 órakor kel mert háromnegyed hatra már a boltban kell lenni, délután ötig. 120e nettó. De nincs más munkahely a környéken, de ha lenne sem vennék már fel 63 évesen. Akkor mi mit mondjunk.Viszont tegnap hallottam egy ismerősömtől, hogy az egyik haverja rendőrségre jár dolgozni, de nem értettem meg hogy mit dolgozik. három ezer forintos órabérért. Az napi 24 ezer nettóban! Akkora a szórás a munkahelyi béreknél, hogy hihetetlen. De emberek4 Erről tényleg csak az Orbán tehet? Mi csinálunk ezzel a hozzáállással kultuszt neki! Nem? Mondjuk úgy, hogy eddig egyetlen kormány sem lépett semmit az égvilágon.Mindig mindegyik akkora ígéretekkel kampányolt, hogy szinte milliomosnak képzeltük magunkat, hogy olyan frankó lesz minden, aztán jött a pofára esés. Én ezt annyiszor megtapasztaltam már, hogy egyetlen politikusnak sem hiszem el egyetlen szavát sem! És most is az ellenzék micsoda ígéreteket lengetett be. Békesi László még decemberben a Kálmán Olgánál elmondta, hogy ne ígérgessenek a pártok felelőtlenül, mert nem fogják tudni betartani. Amúgy az egész probléma a Magyar járulék elvonási rendszerben leledzik, mert kb anyi járulékot kell egy foglalkoztatott után a munkaadónak az állam felé befizetni mint a munkabére. Így a büdös életben nem lesz változás. És ehhez nem nyúlt eddig senki hozzá!

Dorinda41 2018.04.15. 08:33:05

@zenitó: Nagyon egyszerű maga kedves. Tényleg azt hiszi, hogy csak azok kapnak 130.000.- nettót, akiknek letiltásuk van?? Hát nem. A húgom is ápolónő. Az ő utolsó havi nettó fizetése 142,000,- Ft volt 35 év munkaviszony után. Én ennyiért egy biodíszlet lánykát sem kapnék recepciósnak a cégünkhöz. Örüljön neki ez az ország, hogy ezek az emberek még kitartanak és dolgoznak. az új nemzedék már nem ennyire idióta. Menjen be egy kórházba és nézze meg a nővérek átlagéletkorát. Fog csodálkozni. Bizony úgy állunk jelenleg, hogy nem lesz aki a pelenkát majd alattunk kicserélje, úgy 10-15 év múlva. A húgom gyerekei sem itthon dolgoznak már és az enyémek sem. Odakint egy nővér komolyan megbecsült tagja (anyagilag, erkölcsileg) a társadalomnak. Ausztriában a lányom, mint nővér háromszor annyit keres nettóban, mint én középvezetőként itthon. Eszébe sem jutna haza jönni és éhbérért dolgozni. S még mielőtt elkezdene itt valaki fröcsögni, hogy ez az ország tanította ki, hát még azt sem. Megpályázott odakint ösztöndíjat és ingyenesen tanult Bécsben. Ott ugyanis nincs tandíj, mint itt Orbánisztánban. Ösztöndíjat és szállást adnak annak, aki nővérnek tanul és ott is kezd dolgozni normális bérért, normális kórházban. Itt meg fizethetek neki mindent, hogy aztán valami lepukkant kórházban minimálbérért dolgozhasson. Amíg ez a különbség fennáll, addig itt csak a fidióták maradnak. Őket meg nem sajnálom.

Cycmen 2018.04.15. 09:01:02

@taga20: Előtoltad a mocskos pofádat? Volt egy kis lapítás, aztán már el is felejtetted a pofáraesést? Nem lett akasztgatás meg börtönbe zárás, hanem elküldtek benneteket az anyátok retkes valagába! Nem baj haver, legalább tudod mire vagytok képesek, mennyit értek!
Szerintem osztogass inkább zenéket!

Cycmen 2018.04.15. 09:03:25

@Gleccsertetű: @taga20:" beállították a gyógyszerezésed??"

Levágták a kötélről! Biztosan olyan, aki nem ismeri! :D

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.04.15. 09:44:12

Hat igen.egutan biztos mszp szavazó lettem....ja nem.
RinyaRinya

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.04.15. 09:47:53

@Miazmás: Amikor az én feleségem volt halálos beteg soga soga egy hatrany nem érte es siman kapta a legprifibb tobbmillios kemókat es célzott kezelesekez.es erdejes neki volt ct es mr is idoben.
Es amig havi 7200ft biztosítási díjért ezt megkapod addig ne ugasson egyik sem h szar az eü.
Nevetséges hangulatkeltés.

Tenkes Kapitánya 2018.04.15. 09:58:48

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!: : "Amit Orbántól EVÁROK ebben a ciklusban:

1. felelősségteljes gazdaságpolitika, közvetlen adók csökkentése

2. CEU bezárása, soros csicskák vegzálása

3. sajtó függetlenségének növelése = ellenzéki lapoknak egy fillért se

4. lavírozás az EU és Putyin és Kína között

5. hadsereg, nemzetbiztonsági szolgálatok megerősítése

6. nemzeti burzsoázia építés = sok kis mészárost!"

Egyetértek.
A Ceunak és társainak mennie kell.

Tenkes Kapitánya 2018.04.15. 10:00:47

@bkkzol: "Nagyon szomorú és borzasztó ahogy az egészségügy, oktatás most áll."

Elég ezekből az ócska blöffökből.

Sir Bates dö Hól 2018.04.15. 10:07:28

@s: collateral damage?... mint a poszt írója?... ok...

Ménár Atya 2018.04.15. 10:12:39

Látom itt is cenzúra van.
Jelzem ez szimpla önbecsapás.
Aztán meg jön a meglepi, a 2/3.

Exploiter 2018.04.15. 10:51:43

Megértem az elkeseredettséget.
Igen, ha a fidesz maradni akar legközelebb, akkor kénytelen lesz kezdeni valamit a két legnagyobb problémás területtel az országban, ez pedig az eü és az oktatás.
Ha folytatják tovább az eddigieket, az katasztrofális lenne.
EZÉRT pl. érdemes lenne tüntetni néhanapján.

Yoss 2018.04.15. 12:20:13

Fidesszel, fideszessel nem kell/lehet vitatkozni. Mellettük egyetlen észérvet és/vagy erkölcsi elvet nem lehet felhozni, vagyis HITről beszélünk. Hitről - mint ahogyan ízlésről sem - nem lehet vitatkozni. Ennyi.

Éva Lonkay 2018.04.15. 13:04:03

Az a mocskos szemét Fidesz, meg az a mocskos Orbán. Ettől kevés a pénz. Bezzeg a gyurcsótány+libajnai, meg a többi büdös bolsi-libsi-bibsi regnálása alatt ojan jó vót, hogycsakna! "Éljen a PÁRT elvtársak! Tovább erősíteni a szilárd, szocialista alapokat!"
(Érdekes, csak most telt be a pohár, az előző kormányok alatt hallgatni tetszett, mint sz@r a gazban)

John Doe3 2018.04.15. 14:23:57

@Semper Fidelis: Medgyesi 2002-ben beígérte a közalkalmazottak 50%-os béremelését, és korrektül be is tartotta. Kapott is érte, amit kapott. De így viszont már nem igaz az állításod (ld. Deák Ferenc sajtótv-javaslata: "Hazudni pedig nem szabad.").

John Doe3 2018.04.15. 14:46:55

@s: egy ponton vitatkoznék veled: lehet, hogy az államnak a társadalmi fontosság szerint kellene fizetni alkalmazottait, de valójában a kereslet-kínálat egyensúlya alapján fizeti. És itt keményen kihasználja, hogy sok területen ő az egyedüli munkaadó (monopszonista). Ebbe a logikába rondított bele az EU-tagság miatti szabad külföldi munkavállalás, amire a reakció az oktatás lezüllesztése, ami nemcsak erkölcstelen, de hosszabb távon nettó ostobaság is.

Cycmen 2018.04.15. 15:03:14

@John Doe3: Medgyesi 2002-ben beígérte a közalkalmazottak 50%-os béremelését, és korrektül be is tartotta.

Na meséld tovább! Hogy hogy fogyott el a lóvé, hogy nőtt az adósság, meg a hiány! A végén jött is az IMF meg a "szakértői" kormány! Addig nemszakértői volt.

Éhesló 2018.04.15. 17:46:11

@Abrak A. Dabra: elgurult a gyógyszered.
Keresd meg, vedd be, mert a gyűlöleted megöl.
Nem engem.

Éhesló 2018.04.15. 17:54:46

@Zoltán Rádi: a reményeidben csalatkozol. A kórházakban dolgozók nem sivalkodó ballibbant rinyagépek, hanem tudatos szavazók.
Nagy valószínűséggel hasonló arányban hajtottak el benneteket hordágyágistól, elqróstól, vonástól a fészkes fenébe 2006 ősze óta minden választáson, mint most.
Ez pedig jó dolog.
Nekik is örömet okoz, nem csak nekem.

Éhesló 2018.04.15. 17:57:09

@rabelais: szerintem gond van a valósághoz való iszonyoddal.
A magyar kórházak köszönik, megújulnak és bár nehezen, de képesek a személyzeti gondjaikat megoldani.

Ha meg nem, majd többet fizetnek a munkavállalóknak.
Piac van itt is.
Munkaerőpiac.

Éhesló 2018.04.15. 18:00:51

@rabelais: ne nácizz, sivalkodj.

A választásokon 1945 óta sehol, soha nem indultak nácik, csak kommunisták és utódpártjaik, akiket a magas eu és komisszárjai kaseroltak és kaserolnak ma is.

Fasiszták, nácik sehol soha nem nyertek demokratikus, országos választásokon 12 éven át kétharmaddal, mint buktor. Ezt már a középiskolások is tudhatják.

Éhesló 2018.04.15. 18:03:05

@Látens Inszinuáció: szerintem hiába vagy ilyen trágár, ettől nem lesz se több szavazatod (sőt) se több támogatód (sőt) se igazad!

Egyebekben pedig viszont kívánom neked és kedves szeretteidnek is!

Éhesló 2018.04.15. 18:07:47

@Zed is not dead yet: szerintem nem értetted az ország szavazói által nektek egy hete, demokratikusan, szabad választásokon küldött szelíd üzenetet.
Pedig már háromszor megkaptátok 2006 ősze óta parlamenti választásokon és még féltucatszor más országos választások alkalmával is.

Lefodítom neked, mert jó fej vagyok: takarodjatok sorossal, vonával, simicskával, széllbernivel, fütyülősjuhásszal együtt a hatalom közeléből is!

No viszlát1 év múlva.
Addig gondolkodj, miként lesztek képesek országos választást nyerni, mert ismét készül nektek egy ordas nagy maflás és ha így folytatjátok, ahogy abba se hagytátok, buktok megint.
Nem kicsit.
Nagyot.

Éhesló 2018.04.15. 18:10:13

@pioneer2016: bele.
Menjetek Isten hírével.
Rosenfeld és csermanek idején nem mehetett, aki akart.
Ma szabadon megteheted, ahogy szabadon választhattál is.
Vissza is térhetsz.
Szabadon.
Szabad ember vagy, a szavazatod pont annyit ér, mint az enyém.
Ha nem írunk, ne válaszolj.

Éhesló 2018.04.15. 18:12:48

@látjátok feleim szümtükkel: tévedsz, ha azt gondolod, azok a nemzetünk java, akiket sokadjára ejtünk pofára az országos választásokon.
Ők olyan emberek, akik egy ordas nagy buktájukból sem képesek tanulni semmit 2006 ősze óta.
Az általuk kaserolt politikusok sem.

Ez nem vall komolyabb szellemi képességekre.
Szerintem.

Éhesló 2018.04.15. 18:16:17

@Emmett Brown: nos elqró bölcs ember, a nemzeti oldal sokat köszönhet neki.
Igaza van.
Menjetek és nyissatok kávézót Bécsben, amint d209 tanácsolta.
Hajrá!

Éhesló 2018.04.15. 18:17:53

@élhetetlen: a saját - megalapozatlan - véleményed nem tény.
Csak egy a sokadik vereségétől megkeseredett ember szánalmas reakciója az újabb bukásukra.

Éhesló 2018.04.15. 18:21:43

@s: a gondjaidat a pszichiátereddel beszéld meg.
A trágárkodásodat konkrétan leszarom, ahogy a sivalkodásotokat is.

Éhesló 2018.04.15. 18:27:24

@Tenkes Kapitánya: egyetértünk.
Van mit tenni 8 év után is, a duma helyett.

élhetetlen 2018.04.15. 18:59:24

@Éhesló: Na, figyu. Most itt van 493 komment, és mindenki írhat mindenkinek. Ha azt akarom, hogy tudják, hogy mire írok, akkor bevágok annyi szöveget, amiből rá lehet jönni. Ez ilyen egyszerű. Neked még sem megy. Így most nem tudom, mit tekintesz a megalapozatlan véleményemnek, ami nem tény. És nem szenvedtem vereséget, csak nem bírom a hülyeséget.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2018.04.15. 21:05:04

@FILTOL: Én meg tudok ellenpéldát a saját környezetemből. Tudod, van egy vér fideszes ismerősöm, ő azt mondja, hogy nincs is szegénység, hiszen tele vannak a plázák. Mert a saját környezetén túl nem lát. Ahogyan te sem. Semmi közöd hozzá, de nem 7200-at fizetek, annál sokkal többet.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2018.04.15. 21:06:25

@Exploiter: Nem kell kezdenie semmit, a szavazói vagy nem látják, vagy így jó nekik.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2018.04.15. 21:07:31

@Éva Lonkay: Hát, ha neked Bajnai a mérce.... Nekem nem.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2018.04.15. 21:09:01

@Éhesló: Ja. Most von ki Orbán 20 milliárdot, kiadta, hogy minden tartalékot be kell adni.

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.16. 07:15:23

@V.János78: "Elég fájó egy 12 éves kora óta a politikát aktívan figyelő embernek, mint én, hogy nem talál már hiteles, nem besározódott pártot..."

Nem értem te miért nem csináltad már meg a magad pártját, te tisztakezű. Akkor lenne kire szavaznod.;D

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.16. 07:23:20

@Éhesló:

na, végre megértettem a logikád, Minésl ügyesebben forgatja valaki a köpönyegté, annél jobban beejön neked. Közben még ha a saját lábá is áll, az sem baj, ha a tied tapossa. Majd te itt dolgozol ( kommentelsz ) annyit, hogy a norma feletti részt levonhassák tőled a sajátlábon álláshoz. Te meg majd mehetsz a fűtött stadijony gyepére gyógyulni.

Hülyék vagytok. Mert nem az a baj,hogy ki nyer, vagy ki nem ( de a ti eszetek csak ezen tud járn ) hanem az, ahogy nyertesként azt gongoljátok , itétek a diófáig. Pedig a diófa ága is leszakad egyszer, mert nem bír el enyni haszonlesőt. Kádárt is eltemették már. Meg a rendszerét is, mert az sem bírta el. Eza rendszer is eltűnik egyszer. Majd a rendszerváltás utátn született fiatalok felnőnek, és megúnják az örökös lenézést és kioktatást a fideszjobboldala részésről. Rájönnek, hogy az nem más, mint egy burkolt baloldal. Rájönnk, hogy lehet másként is vezetni egy országot.

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.16. 07:26:07

@Éhesló:

Szabadon, fidesztörvény mellett? Ez ugye vicc a részedről?

Mi az, hogya te szavazatod is annyit ér, mint az enyém? Amelyik szvazatot kétszer számolják el, az mióta ér annyit, mint amit csak egyszer számolnak el?

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.16. 07:27:57

@Éhesló: "Addig gondolkodj, miként lesztek képesek országos választást nyerni, mert ismét készül nektek egy ordas nagy maflás és ha így folytatjátok, ahogy abba se hagytátok, buktok megint."

Talán megint választási törvényt alkot a fidesz, és veled üzenteti meg?;D

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.16. 07:31:31

@Éva Lonkay: "(Érdekes, csak most telt be a pohár, az előző kormányok alatt hallgatni tetszett, mint sz@r a gazban)"

Kegyed nagyon buta, hiszen Pozsgai nertárs is megmondta nyíltan, hogy ő azért volt korábban mszmp-s főnök, mert belülről akarta bomlasztani a rendszert. Úgy, mint Orbán a soros ösztöndíjjal. Sornélküli ugyan is nem jutott neki. Nem volt annyira jó elvtárs.

Éhesló 2018.04.16. 11:58:23

@látjátok feleim szümtükkel: nem gondolnám, hogy vona, vagy széll rajongó lennék.
Pont fordítva.
Hülyének azt tartom, aki - mint te - a bukott demokratikus választásokat követően itt sivalkodik, mintha nem lett volna elhajtva a fenébe a kedvenceivel együtt. Demokratikusan. Kétharmaddal.

A szavazatokat megfelelően számolták - többek között a kedvenc pártjaid delegáltjai, saját kezűleg.

Lehet változtat a törvényeken, még az alkotmánnyal is megteheti, mert van rá demokratikus felhatalmazása.
De ahhoz, hogy le legyetek verve országos választásokon 2006 óta kilencszer is, nektek teljesen mindegy milyen törvény volt.
Buktatok így is, úgy is.

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.17. 09:49:49

@Éhesló:

Nem kéne a demokrácia leple mögé bújni, ha annyira tisztességesen járt el a fidesz. Mert az mióta demorácia, hogy írok egy törvényt a vonaton, és az minden magyar állampolgárra úgy kihat, hogy a matematikai többség véleményét meg sem hallgatom? Ja tudom, felhatalmazták saját magukat erre, törvényileg. Én éltem ennek az elődjében, és úgy gondoltam sikerült leváltani, de sajnos tévedtem Sokakkal együtt. Csak ma nem elvtársaknak, hanem nertársaknak nevezik a hatalmasokat.

Te megszámoltad már mennyit érsz? Ha nem tudod, kérdezd meg, van aki ért hozzá. Egyébként meg sikerült már beintegrálódnod a keresztény magyarok közé? Mert ha nem megy, akkor bezony még magyar sem nagyon lehetsz.

Éhes ló 2018.04.17. 19:23:21

@látjátok feleim szümtükkel: a demokratikus választásokon megválasztottak törvényeket alkotnak a demokratikus rendszerekben, az alkotmányban meghatározott módon.
Buktorék ezt tették és teszik.

A demokratikus felhatalmazást a pártokra adott szavazatok adják.
Az a párt (pártszövetség) alkothat parlamenti többséget, kormányt, amelynek ehhez a kellő számú képviselője van a törvényhozásban.
Ez ma (is)( buktor és nem a törpe ellenzék egy egy önjelölt majma.
Ezt te is tudod, ha nem vagy aqnnyira hülye, mint amilyennek itt tetteted magadat.

A többi hülye dumád nem érdekel, ha identitásbéli gondjaid vannak a pszichiátereddel kezeltesd.

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.17. 21:52:35

@Éhes ló:

Tudod a kádárizmusban volt közel egymillió párttag, meg 9 millió nem párttag. Ők is azt mondták, rendszerük demokratikus. Közben a 9 millót meg sem kérdezték, úgy, mint most, a szerinted demokratikus választáson kétszer kétharmadot nyert fidesz sem. Ennyit a demokráciádról. Identitásbeli zavarod meg úgy tűnik neked van. De egészségedre. Majd kigyógyulsz belőle, mint Orbán a kádárizmusból.;D

Éhesló 2018.04.18. 14:43:14

@látjátok feleim szümtükkel: összekevered a proletárdiktatúrát a magyar deokratikus jogrenddel és jogállamisággal, amit az eu évtizedek óta kaserol évről évre.
Amit pedig a komisszárok nem kaserolnak, azt addig toldozzák, foldozzák, míg hátra nem dőlhet mindenki Velencétől, Brüsszelig, hogy a gond meg van oldva. :)

Jelenleg Magyarország ellen kevesebb kötelezettségszegési eljárás van folyamatban, mint a németek ellen.
No ezt tedd ki az ablakba!

Szar jós vagy.
Pár hete még qrmányváltásról jósolgattál, siomicska atombombájáról, összefosásról és most nézz magatokra mivé lettetek a jóslataitokkal!
Buktatok.
Nem kicsit, nagyot.

Okulnotok kellene, nem ott folytatnotok, ahol abba se hagytátok.

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.18. 22:06:52

@Éhesló:"Jelenleg Magyarország ellen kevesebb kötelezettségszegési eljárás van folyamatban, mint a németek ellen.
No ezt tedd ki az ablakba!"

Kitettem.

Arányaiban mihez viszonyítva kevesebb? lakossághoz, területhez, vagy csak úgy egy-egyben?

Igazad van, én úgy láttam, kormányváltás lesz. Nem lett, mert segített a választási törvény. Ha te ezt nem érted, az a te bajod. Majd életed korosabb korszakában megérted, hogy miért nem jó ez az országnak. Amúgy meg nem érdekel, hogy te miben hiszel, miben nem. Én azért hiszem, hogy a jegenyefák nem nőnek az égig, a kádárizmusé sem nőtt, az orbánizmusé sem fog.

Éhesló 2018.04.19. 09:46:51

@látjátok feleim szümtükkel: több toleranciára lesz szükségetek és nagyobb megértésre a nemzet és annak sorsa iránt, ha bármit is akartok demokratikus választásokon.
Ha maradtok stabilan magyarellenesek és vidékellenesek buktok a végtelenségig.
süti beállítások módosítása