2014.01.05.
19:26

Írta: lbm

Visszaadom a "rezsinyereségem"!

rezsics_kkent_s_1388946289.jpg_275x183

A rezsicsökkentős kormányzati propaganda nagyon ütős. Ne vessetek meg NERtársak, de még rám is hatott némiképp: midőn így nem sokkal szilveszter után számba venném a 2013-as év történéseit, az első ami beugrik az a rezsicsökkentés. Az e körüli kommunikáció valami abszurd világot teremt körülöttünk. Mintha én azt mondanám, nem jól mennek az országban a dolgok, és akkor valaki beleordítaná a képembe, hogy de "REZSICSÖKKENTÉS!"
Én szólok, hogy: "Figyu! Bármennyire sulykoljátok, nem tudok még egy gyereket vállalni, mert nincs pénz, biztos jövő ami mellé bátran tervezhetek. " Erre azt olvasom, hogy a rezsicsökkentés hasznos a gyermekvállalási kedv szempontjából...
Én némileg el vagyok keseredve, hogy egyre nehezebb kisakkoznom egy szép karácsony estét, és akkor lenyilatkozzák a hatalmas karácsonyi kereskedelmi forgalmat, mint a rezsicsökkentés háztartásokban maradt összegeinek vitathatatlan bizonyítékát... Rezsicsökkentős országos turnék, rezsicsökkentés a társasházak hirdetményeiben, plakátokon, egész oldalas újsághirdetésként, szóval orrba-szájba, keresztül-kasul meg körbe-karikába...
 Ám ha egy kicsit nem figyelek oda máris arra a gondolok, hogy a tököm a rezsicsökkentésbe: visszaadom az államnak. Kell a fenének, inkább bótolnék' vele. Valahogy nálam nem igazán érte el a NER-i hatást. Bennem van a hiba, ez egyértelmű, mivel az egy évben, két-három csomagnyi pelenka árának megfelelő összegű "rezsinyereségem" nem emelte a libidómat, így a gyermekvállalási kedv a mi családunkban nem nőtt. A hatalmas kereskedelmi forgalomnövekedést azt azért még magam sem cáfolnám, mivel az élelmiszerárak jócskán megnövekedtek, imigyen a bevétel is csúcsra törhetett, de mi köze ehhez a rezsicsökkentésnek?... Speciel én csak azt tapasztalom, hogy ahogy telik, múlik az idő úgy azzal egyenes arányban apad a kosaramba tett vásárolni való, mivel ugyanannyi pénzből amennyiből egy, vagy akár csak két éve is vásároltam, ma kevesebb tételre futja. Ezt a "trendet" pedig sajnos nem változtatta meg számomra a rezsicsökkentés. 

Szóval arra a megoldásra jutottam, hogy visszaadom az éves 2632 forintos gázár megtakarításomat, meg még a villanyét is (pedig az azért ennél valamivel több) és cserébe visszakérek valami olyat amit elvettek tőlem, holott hasznosabb volt nekem mint a rezsicsökkentés. Rugalmas vagyok, úgyhogy lehet válogatni...

Olyasmikre gondoltam, mint a biztos nyugdíj, ami számomra már csak lehetőség de nem bizonyosság... Ám az igazságosabb többkulcsos adózást is elfogadom a rezsiadományért cserébe, de a rengeteg új adó amit kitalált és rendesen be is szedett a NER, na azt is el lehetne törölni, és én máris lemondok a rezsicsökkentős "jussomról"...

Természetesen a stadionépítők kormánya nem hülye és tudja, hogy mi a jó neki, ennél fogva azt is érzi, hogy az "üzleti" ajánlatom nagyon nem lenne kifizetődő számára. Meg is értem... Ellenben mélységesen sajnálom, hogy ennyire birkának néz. Csak a félreértések elkerülése végett jelezném turulba született vezérünknek, hogy kár a sok pénzért amit arra költ, hogy rezsicsökkentős agymosást rendezzen úton-útfélen. Hidegen hagy. Ha minden híradásban, újságcikkben és utcasarkon belenyomják a képembe, hogy "REZSICSÖKKENTÉS", akkor sem fogom elhinni, hogy jobban teljesítő országban és jobban élek, hiszen nem így van.

 

 

258 komment

Címkék: NERlemény NERrezsi

A bejegyzés trackback címe:

https://nertars.blog.hu/api/trackback/id/tr525736475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

J.László 2014.01.06. 13:52:00

@Kim Jong Un:
Most lesz államcsőd. Nem is tudtad? Vedd ki minden pénzedet minden bankból és menekülj.

2014.01.06. 13:55:04

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Érdekes. Akkor én biztos csak álmodtam mindhárom alkalommal, amikor aláírtam a szerződést az alternatív villany/gázszolgáltatóval. (Azért három, mert az egyik gázos az EMFESZ volt.)

monddazigazatmar 2014.01.06. 14:00:20

@mcs: " trafiklopás kárait is te fizeted meg"
Trafiklopás? Ki lopott trafikot? Kitől? Milyen kár ért kicsodát?

ILOVEHUNGARY 2014.01.06. 14:00:27

Azért én innen a nyugati határ mellől elárulnék pár dolgot!Tucatjával viszik ki a vállalkozásukat az emberek ausztriába és szlovákiába!Akinek van pénze(akár mutyiból akár lopásból akár adócsalásból akár munkából - nem véletlen a sorrend) már velem együtt rég külföldi banknál tartja mert a nyugdíjbenyelés óta még a fideszidióta ismerőseim sem itthon tartják.És leszarom a rezsicsökkentést ha cégemnek egy év alatt több százezer forint tranzakciós illetéket kellett befizetnie ezeknek a Köcsögöknek hogy legyen még mit elherdálni vagy ellopni. És jelezném nem vagyok tagja sem híve semelyik pártnak. Én csak normálisan szeretnék élni és dolgozni!Nem attól rettegve felébredni minden nap hogy abban a szép épületben(Parlament- és csak a szépsége miatt nem dobnék korlátozott atomot rá!!!)ülő szó szerint agyatlan faszfejek milyen hülyeséget találnak ki az én baszogatásomra!

christophe 2014.01.06. 14:00:55

@s: Az a lènyeg hogy matolcsy bodog,4 nagy nemzetkozileg,tobb mint 20ève M.o-n jelenlevo bank tàvozik.Jonnek a takarèkszovetkezetek,meg a bèkekolcson,ha tetszik,ha nem,szèp uj vilàg..

2014.01.06. 14:02:05

@Brix: Felhívnám a figyelmedet, hogy az élősködők elenyésző SZJA-t fizetnek, mert nem fizetés-jellegű jövedelemből élnek. A magas felső kulccsal kb. csak a szakértőket szopatod. Igen, az "élősködőnek" is magas a fizetése, de századannyin vannak, mint a tényleges szakemberek.

Celtic 2014.01.06. 14:17:17

En elcserelnem a tavaly ev eleji banki kondiciokra a rezsicsokkentesemet.
Akkor 150 Ft volt a havi szamlavezetesei es havi egy ingyen kivetel barelyik penzintezet automatajabol. Most 850 Ft es 8000 Ft kivetelre 800 Ft-ot szamioltak fel...Ugy erzem, ennel kevesebb a rezsicsokkentesen elert megtakaratiasom...(600-700 Ft a gaz es a villany is. Mondjuk azert, mert hulye fejjel nyilaszarot csereltem, hogy az okolnyi lyukon ne menjen ki a meleg, meg nem is futok minden szobat, csak ahol vagyok allandoan. Igaz, tobb nincs is...)

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2014.01.06. 14:25:09

@monddazigazatmar: az állam elvette a megélhetését azoknak, akik trafikot üzemeltettek. (egy csomó munkahely szűnik meg továbbá azok beszállítóinál, és az evvel kapcsolatos logisztikai háttérben.)

az állam ostoba szabályozással egy csomó vásárlót átterelt (kb. 30-40%) az illegális zónába, kb. felére esett vissza a legális forgalom, így a központi költségvetés ennyivel kevesebb jövedéki adót szed be, tehát valahol azt majd pótolni kell, azaz mindnyájunktól veszi el a pénzt az állam.

és a dohánytermelésből élő gazdák és a feldolgozást végző cégek is csúnyán ráfizetnek erre a szabályra.

az eredmény:
-40-45 ezer munkahely (valamint annak járulékai, adói, stb.),
-40 milliárd huf jövedéki adó
-és az egész kieső (legális) fogyaszás miatt kieső áfa.

a dohányosok száma nem változott, így sikerült koncessziónak álcázni egy erőszakos piaclopást, ami ráadásul nettó 60 milliárd forintjába került kb. az adófizetőknek, és felszámolt kb. 45 ezer munkahelyet.

úgy lop a kormány, hogy közben sóval szántja fel a gazdaságot és szarrá válik, amihez hozzáér. pedig adóbevétel csak működő cégekben dolgozó emberek fogyasztása után lesz.

és a legszomorúbb, hogy nyilván ezt te is tudod, csak eljátszod az ostobát.

Mozartkugel · http://baronesregni.blogspot.hu/ 2014.01.06. 14:28:06

@mcs:

Alaposan meg fogunk fizetni mindenért, de nem is érdemel mást egy ennyire önkritikátlan és felelőtlen társadalom.

Parajpuding 2014.01.06. 14:31:04

"Ha minden híradásban, újságcikkben és utcasarkon belenyomják a képembe, hogy "REZSICSÖKKENTÉS", akkor sem fogom elhinni, hogy jobban teljesítő országban és jobban élek, hiszen nem így van."

Te nem hiszed el. Viszont van nagyszámú sötét birka ebben az országban (nevezzük őket fideszrkoknak, mert róluk van szó), akik elhiszik. Elhisznek bármit, ami a messiásuk rágószervén, vagy kloákáján kijön. Neki szól a REZSICSÖKKENTÉS propagandája. Bár nekik elég egyszer is, felesleges több pénzt kiadni rá. Helyette mehetne a stadionok mellé mondjuk egy felcsúti űrközpontba. Ahol majd az első űrturista maga lesz személyesen a bőrkabátos-joggingos suttyó. Bízzunk benne, hogy elsőként egy feketelyukba tesz látogatást.

dr kíváncsivagyok 2014.01.06. 14:44:44

Visszaadom a rezsicsokkentés osszes hozadékat !
Kérem cserébe :
vissza a 25 % -os áfát
vissza az adómentes kotelezo biztosítást
vissza JOVEDÉKI ADÓmat a régi szintre
vissza a nyugalmamat
vissza a nácimentes kozoktatást
vissza a nácimentes kozéletet
vissza az irányt Európába !

a nemzet fogatlan provokátora 2014.01.06. 15:01:33

Szokásos jó kis csúsztatásokkal teli libsi poszt..
Éves szinten csak 2632 ft lenne a poszter megtakarítása?? Ez-csak 10%-os csökkentéssel számolva- azt jelentené, hogy évente mindössze 26320 ft-ot költött fűtésre előtte. Miben laksz kedves blogger kutyaólban?? (Ugyanezt természetesen vonatkozik az áramra is).
Az igazság az, hogy 20%-os csökkentésekkel számolva egy átlagos család évente simán megtakaríthat a rezsin 100-150 ezer forintot. A tények makacs dolgok..

Laci A Lakli 2014.01.06. 15:05:27

Én a NER nevében elfogadom a szerző ajánlatát. Kérem utalja át nekem a rezsicsökkentés által megspórolt pénzt. Cserébe visszavezetem a szerzőre a 2009-es adókulcsot azaz 1.9 millióig 18%-ot ha afeletti jövedelemmel rendelkezik akkor 36%-ot. Azaz kérem utaljon át nekem 2 illetve 20%-ot havonta a fizetéséből a rezsicsökkentésen spórolt pénzen felül. Szeretném emlékeztetni, hogy SZUPERBRUTTÓSÍTVA kérem a különbözetet!

LallyPop 2014.01.06. 15:22:12

@mcs: Ahhoz képest hogy a bolsi államcsőd óta rombol a zorbán egész rendben van a gazdaság.

Nemde?

steve523 2014.01.06. 15:31:39

Én is lemondanék arról a kb. 10000 magyar forintról amit a rezsicsökkentésnek köszönhetően a zsebemben hagytak, cserébe én viszont az áfa normális 27-ről mondjuk 19% -ra csökkentését kérném.

Mindjárt jobban élne mindenki!!! Éves szinten pedig 200000.-250000.e forint is lehetne a megtakarítás családonként.

Egy csapásra olcsóbb lenne a víz, villany, gáz, üzemanyag, élelmiszer, műszaki cikk, posta, fodrász, autószerviz minden......
Jelenleg mi van: EURÓPA REKORD ÁFA! A magyar meg tapsol:"Szeretünk Viktor!"

Az összes áfacsaló maffiavezér Magyarországra jön egy kis áfacsalásra még egy ilyen fasza helyet nem talál a környéken, ahol ekkora 27%!!!! haszonnal lehet áfát visszaigényelni és elcsalni! Hajrá Magyarország!

_most_ 2014.01.06. 15:50:23

én lemondanék a rezsicsökkentésről, ha cserébe több stadion épülne :D

Szelid sunmalac 2014.01.06. 15:59:51

@_most_: Vagy tobb lelegeztetogep! Vagy tobb lelegeztetogepet a stadionokba!

Kis ember 2014.01.06. 16:04:53

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
Akkor talán egy jobboldali pártnak a piac megnyitásán kellen fáradoznia, nem?

ex-dr. vuk 2014.01.06. 16:10:37

@Roll1983: Ez is egy szempont, viszont a pirosak alatt legalabb demokracia(bb) volt. Most ott tartunk, hogy meg 2 ciklus es eszak-koreaval vetekszunk demokraciaszintben.. Nagyon nem is kell messzire menni, eleg a NAV vezeto felulrol utasitott igazsagszolgaltatas altali vegzalasaig menni. Vagy a fidesz szekazfoglalok pont ugyanolyan ugyeig. Egyelore meg a birosagok a helyukon vannak es elutasitjak, de innen mar nem sok lepes kell a koncepcios perekig. A tortenelem mindig ismetli onmagat.

ex-dr. vuk 2014.01.06. 16:12:35

@steve523: nekem a legszebb a "penzugyi rezsicsokkentes" a la Rogan Anti. Tranzakcios adokkal felkorbacsoljak a banki koltsegeket, aztan osszevonjak a szemoldokuket, hogy "na a rohadt bankok nezzetek hogy nyereszkednek, na majd letorjuk", es bumm ingyenes keszpenzfelvet... Ha meg magyarorszagon elnek sirnek, de igy mar csak rohogok... Igaz kinomban.

Reggie 2014.01.06. 16:15:34

@steve523: Inkabb az SZJA-t kene 0-ra levinni. Az afat a sok ingyenelo is fizeti.

Roll1983 2014.01.06. 16:16:26

@ex-dr. vuk: Szerinted, ha a piros oldalnak lett volna 2/3-ad, akkor mi lenne? Demokrácia, ugye? :D

a nemzet fogatlan provokátora 2014.01.06. 16:24:05

@steve523: Persze, csak az állam bevétele lenne kevesebb jelentősen egy 5%-os Áfa csökkentés hatására, amit valahogyan pótolnia kellene.

_most_ 2014.01.06. 16:30:58

@a nemzet fogatlan provokátora: az áfa csökkentés miatt kieső adó bevételeket különadókkal be lehetne hozni, például lehetne különadót kivetni a békemenetre, ha minden békemenet résztvevő csak egy forintot fizetne máris meg lenne a hiányzó összeg.

ex-dr. vuk 2014.01.06. 16:31:15

@Roll1983: Mintha Gyuszi bacsinak lett volna, nem? Oszt megse lett semmi. Levaltottak.

schomy 2014.01.06. 16:31:33

Milyen 20%-os rezsicsökkentésről beszélnek? Az idén januárban volt 10%-os egységár csökkentés, majd novemberben újabb 10%, a gáz, villany, víz és a távfűtés területén. Az nem lehet egy naptári évben 20%, mert csak az időszak egy hatodára vonatkozik. A fizetésemelésed is 20%, ha januárban kapsz 10%-ot, meg novemberben is 10%-ot? Azért írtam egységár csökkentést, mert azt mindenki elfelejti, hogy a fizetendő díj az olyan érték, melyet a mennyiség és az egységár szorzata ad meg. Lehet, hogy többet fogyasztva nincs is értékcsökkenés! Ez pedig a pazarlásra ösztönözheti azokat, akik meggondolatlanok. Aki meg már korábban szigetelte a házát, a takarékos fűtési rendszerre nem sajnálta építéskor a pénzt, nem 25 fokban lakik télen, az meg hülye a mostani mértékadók szerint? Amikor mindenki a szűkös erőforrásokról beszél, miért tesszük olcsóvá azt, ami fogy (víz, energia? Kit érdekel ilyenkor a környezettudatosság? Honnan vesszük azt a vizet, amit most olcsóbban elfolyatunk? Miért nem technológiai váltásokban (szigetelés, világítás korszerűsítés, stb.) segédkezik az adónkból az állam?

Laciii 2014.01.06. 16:32:59

@ex-dr. vuk:
"A tortenelem mindig ismetli onmagat."
Mármint a komcsik tüntetők közé lövetnek, még nem élessel, de ahogy írtad "de innen mar nem sok lepes kell".

Laciii 2014.01.06. 16:38:45

@ex-dr. vuk:
Az mszp-szdsz az tényleg kettő volt, nem olyan, mint a fidesz-kdnp ami gyakorlatilag egy párt.
Az mszp örült volna legjobban, ha nincs szüksége az szdszre.

ex-dr. vuk 2014.01.06. 16:39:00

@Laciii: azokra a "bekes" tuntetokre gondolsz, akik kovekkel es uvegekkel dobaltak a rendoroket, kurvanagy taqbortuzet gyujtottak valamelyik teren, kocsikat gyujtottak fel, kifosztottak a tv-szekhazat, stb? Ja, es akiket persze a fidesz rendelt oda (berelt fel)? Hmmm.

Azert kivancsi vagyok, hogy ha a fidesz alatt tortenik hasonlo, akkor vajon mit tett volna (nyilvan ugyanezt)?
A kulonbseg az, hogy a piros oldal nem berel fel focihuliganokat "bekesen tuntetni".
Erdekes, hogy a fidesz szekhazban ulo TENYLEG bekesen uldogelo partiz ember az aggresszivnak lett kommunikalva a partmediaban (hirado). Pedig azok tenyleg csak ultek egyhelyben es skandaltak. Ja es azokat vegzaltak rendorsegileg, vadat emeltek, a focihuliganoknak meg jott az (alkotmanyellenesen hozott) amnesztia.

EBREDJ MAR FEL!

ex-dr. vuk 2014.01.06. 16:41:36

@Laciii:

Szamit? Kormanykoalicio volt, lenyegtelen, hogy hogyan. Megtehettek volna ok is barmit. De nem tettek. Akkor most ki a "kommunista"?..

Laciii 2014.01.06. 16:46:02

@ex-dr. vuk:
Teljesen mindegy ki és miért tüntet, egy demokráciában a rendőr nem azonosító nélkül teszi amit tesz számonkérhetetlenül.
Ha valóban a demokrácia ELVE érdekel akkor a fékek és egyensúlyok rendszerét párttól függetlenül el kéne várnod mindegyiktől, de téged csak az egyik esetben érdekelnek az ELVEK.

ex-dr. vuk 2014.01.06. 16:51:13

@Laciii: az "ellensulyok" akar lenni szerintem :)

En elvarom mindket feltol, de most nem arrol van szo, hogy hogyan kezelodik aktualisan egy tuntetes, az egy rendorsegi hiba, kar a politikat (teljesen) belevinni (max kicsit).
De jelenleg a demokracia modszeres leepitese tortenik, torvenyekben! Ilyen nem lattal gyuszi bacsiektol (akarmennyi faszsagot is csinaltak).. Levalthatok maradtak. A mostani eppen abban mesterkedik (alkotmanymodositassal, valasztasi torvenyek atirasaval), hogy ne legyenek levalthatok most. 4 ev mulva mi lesz? Nem lesz valasztas se?

Laciii 2014.01.06. 16:51:27

@ex-dr. vuk:
De még mennyire, hogy számít. Még a fidesz se tudna ennyit tenni ha lenne belső "ellenzéke" és nem egyszemélyesként működne.

Amúgy kommunista az mszp és társai meg a fidesz is.

ex-dr. vuk 2014.01.06. 16:57:19

@Laciii:

"Amúgy kommunista az mszp és társai meg a fidesz is."

Es megis... mszp alatt nem volt visszacsuszas a komcsi rendszer fele, meg akkor sem, mikor 2/3-juk volt. Engem (ha meg magyarorszagon laknek) nem erdekel(ne), hogy ki nyer, csak ne a fidesz... Mert latjuk mi van abbol.

tavolirokon 2014.01.06. 16:57:51

A cikk alapotlete jo lenne, de eleg gaz, hogy nem kepes nehany bullet-pointnyi kezzelfoghato jogtiprast es rosszabbulelest felsorolni. A magasabb ado visszasirasa kesz ongol, hacsaknem minimalber-korul keres a szerzo.

Igy csipobol en sem tudok, en a manyup-lenyulaskor leleptem (megtartottam a penzemet, es nem akartam megvarni a kovetkezmenyeket). Igy viszont nem is reszesulok a rezsicsokkentesbol :-)

Ha maradtunk volna, szivesen visszakernem az alkotmanyt, az egyhaz es allam kulonvalasztasat, a forintarfolyamot es vasarloerteket, meg ugy altalaban a jogbiztonsagot.

Laciii 2014.01.06. 16:58:05

@ex-dr. vuk:
Az akart lenni, autocorrect megette.

Az nem hiba ha szervezetileg sértik meg az előírásokat és az se hiba, hogy efölött szemet hunynak. A fidesz felháborító módon visszaél a 2/3-addal, de még nem érték utol az mszp szintjét.

a nemzet fogatlan provokátora 2014.01.06. 17:00:15

@_most_: Valld be hogy ezt a Sas kabaréból loptad !:)))

belgabela 2014.01.06. 17:01:22

Bátran beszálsz, mert tudod, hogy egy gyakorló elmebeteg miatt nem lehet megváltoztani a rendszert.

Laciii 2014.01.06. 17:02:35

@ex-dr. vuk:
Nem volt 2/3-uk értsd már meg, 1/2-ük se volt. A fidesszel se volt ennyi baj amikor nekik se.

ati27 2014.01.06. 17:04:49

@Reggie:
vagy nem... Miről is van a nagy volumenü áfacsalásokkal? Ja, ha valaki nagyban csinálja, akkor nem lesz problémája.. Csak annak aki észreveszi... :D

Laciii 2014.01.06. 17:05:34

@tavolirokon:
Valószínűleg papíron annyit.
A manyup megtartásának nem volt azóta semmi következménye, nem csapott le se a nav se a tek azokra akik megtartották.
Az utolsó bekezdéssel egyetértek.

ex-dr. vuk 2014.01.06. 17:07:42

@Laciii: a KORMANYNAK (koalicio) 2/3-a volt. Ez a lenyeg. Attol koalicio, hogy kb ugyanazt akarjak.

"A fidesz felháborító módon visszaél a 2/3-addal, de még nem érték utol az mszp szintjét."
Az MSZP hol elt vissza a (szerinted nem is letezo) 2/3-adjaval?

ati27 2014.01.06. 17:08:35

@ati27:
korr: "miről is van szó a nagy volumenű ÁFA csalásoknál?" akart lenni

nemzeti csótány írtó 2014.01.06. 17:16:02

@a nemzet fogatlan provokátora: Igen, meg lehet takarítani 150-200 ezret, ha van 400 m2-es házad, és fűtöd benne a medencét. Lehet, hogy a te baráti körödben ez az átlagos, mert egy fideszes fasz szopó társaságban vered a hamut. Ha van vér a pucádban, akkor állj ki az utcára pl: Tatabányán vagy Miskolcon netán Ózdon és magyarázd el a zembereknek, hogy mennyi minden jót tesz velük a jelenlegi hatalom.
osztjónapot!

Laciii 2014.01.06. 17:19:30

@ex-dr. vuk:
Attól koalíció, hogy egyedül mindkettő kevés volt és _kényszerből_ összefogtak. Az szdsz meg tudta, hogy ha bológatnak az mszpnek akkor az mszp megeszi őket, ahogy a fidesz is leépítette a koalíciós "partnereit".

Az mszp szintje meg az, hogy a demokrácia alapját a hatalmi ágak szétválasztását köpte szembe.
A rendőri intézkedésnek egy demokráciában törvényi követelményei vannak, ezek közül egyik legfontosabb az azonosíthatóság a későbbi számonkérhetőség miatt. Ahol a rendőrség politikai jóváhagyással cselekszik törvénytelenül és következmények nélkül ott nincs demokrácia.

LallyPop 2014.01.06. 17:27:21

Miröl beszélgettek?

MTP már megszünt, Mszp-nek jövőre van az utolsó választása. Aztán majd eljön a fidesz ideje is, kártékosnyági sorrendben szabadul meg tőlük a társadalom.

ex-dr. vuk 2014.01.06. 17:28:48

@Laciii: es ez mennyiben kulonbozik attol (rosszabb), mint az, hogy az _ugyeszseg_ dolgozik utasitasra, torvenyeket megszegve?
Ha szerinted csak az azonosito hianyzott, es a cselekedet helyenvalo volt, akkor azert ezt meg nem erzem akkora gondnak mondjuk, de teny, hogy szabalytalan. Viszont kerdes, hogy politikai kerdes volt-e, hogy nem volt azonosito. Szerintem nem. Viszont egy torvenytelen ugyeszsegi hazkutatas az durva(bb - szerintem).

a nemzet fogatlan provokátora 2014.01.06. 17:30:12

@Bokány: Egyrészt én 100-150 ezret írtam. Nekem a gáz és a villany együtt kb. 50 ezer volt havonta, és nem élünk nagy lábon. Ennek a 20 %-a 10 ezer forint havonta. Ezt felszorozva 12-vel 120 ezret spórolok évente. Nem pedig 2362 ft-ot ahogy a posztoló állította.

LallyPop 2014.01.06. 17:31:53

@ex-dr. vuk: 'es ez mennyiben kulonbozik attol (rosszabb), mint az, hogy az _ugyeszseg_ dolgozik utasitasra, torvenyeket megszegve?'

- abban hogy ez a te fantáziád balfasz koma, a másikról van vidió (nemszp-s vidió hanem igazi)

ex-dr. vuk 2014.01.06. 17:41:06

@LallyPop:
jaja csak en talaltam ki, hogy hazkutataast tartottak a volt NAV alkalmazottnal, es ket dologgal is megvadolta az ugyeszseg annak ellenere, hogy "kozerdeku bejelento" ellen ezt nem tehettek volna meg?

A rozsaszin (narancssarga) kod majd felszall a szemedrol egyszer... De akkor mar keso lesz.

Kerek négyszög 2014.01.06. 17:46:24

A gáz világpiaci ára 20%-ot csökkent egy év alatt.

Az elektromos áram világpiaci áránál 40% -al magasabban adja az állami kézben levő MVM az áramot a területi szolgáltatóknak.

Ebből minden nehézség nélkül lehet rezsit csökkenteni, csak pártunk és kormányubk átmossa a kádárista ingyenebédváró emberek agyát.

Ez az egész csak propaganda. Az simán elvárható, hogy a gáz ára annyi legyen, amennyi a valós ára. Ha az csökken akkor csökkenjen, ha nő a világpiaci ár, akkor nőjjön az ár, mert különben a különbözetet máshol gombolják le rólunk, az meg átbaszás.

LallyPop 2014.01.06. 17:48:13

@ex-dr. vuk: jogász is vagy balfasz koma? Mert ilyet kb. senki nem állított, hogy HA közérdekü bejelentő lenne és azt sem hogy az ellen nem lehet eljárni néhány szintén nem jogász balfasz blogger komádon kívül

_most_ 2014.01.06. 17:51:16

@Laciii: jobboldalon azért rendesen beindult a mítosz gyártás a 2006-os eseményekről, pusztán annyi történt, hogy a rohamrendőrök tömegoszlatás közben megvertek pár embert, egyszeri eset volt és leginkább csak fidesz szavazókat érte atrocitás, becsületes embereknek nem esett bajuk, de egyesek már 56-hoz hasonlítják, ami nem kis tiszteletlenség az 56-os forradalmárokkal szemben.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.01.06. 17:51:46

Ne is hidd el, ostoba MSZP csicska..

Higgyél inkább annak az MSZP-nek amelyik alatt kétszeresére nőttek az áram és háromszorosára a gázárak.

Persze szigurúan azután, miután haveroknak bagóért eladták a közműveket...

MIndig gondolkodom, hogy ezek a szerencsétlen bérrettegő ballib bloggerek kapnak-e jutalékot, vagy élből ilyen barmok.. :DDD

ex-dr. vuk 2014.01.06. 17:52:54

@LallyPop:

En mindkettot allitom. Van jogasz a kornyekemen.
Azt hiszem, hogy azon nem sok vita lehet, hogy "kozerdeku bejelento"-e vagy sem :) De gondolkozz jozanul (haha), szerinted a bejelentot kell vegzalni vagy ellenorizni/nyomozni, hogy igaz-e, amit allit?... Marmint egy rendes orszagban.

Persze ha csak a fidesz-sajtot olvasod/nezed, akkor ilyesmi nyilvan nem fog eljutni hozzad (vagy maskepp fog).

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.01.06. 17:53:36

@_most_:
Na ez a másik MSZP legend.

Beazonosíthatatlan karhatalmistákat uszítottak kedvenc MSZP-s barmaid mindenkire aki nem szereti az MSZP-t.

Mocskos Rákosit megszégyenítő diktatórikus módszerekkel ütöttek vertek mindenkit, miután nem sikerült betiltani minden tüntetést, és feloszlatni.

Persze szigorúan a demokrácia jegyében..

Röhejes komcsi csinovnyikok vagytok.

LallyPop 2014.01.06. 17:55:35

@ex-dr. vuk: 'Azt hiszem, hogy azon nem sok vita lehet, hogy "kozerdeku bejelento"-e vagy sem :)'

már miért ne lehetne? szerintem semmit sem jelentett be. Vagy tudjuk mi van a ződ dossziéjában?

Kerek négyszög 2014.01.06. 17:55:44

@Laciii:
"Ahol a rendőrség politikai jóváhagyással cselekszik törvénytelenül és következmények nélkül ott nincs demokrácia. "

Az a politikai jóváhagyás duma egy kicsit sántít. Urban legend.

Következmények nélkül? Hány bírósági ítélett született ezügyben? Na ugye... Tehát mégiscsak volt demokrácia...

Bár ha a terrorista gyújtogatók védelmét nézzük... lehet hogy nem volt igazi demokrácia.

_most_ 2014.01.06. 17:56:38

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: és te ingyen csinálsz-e hülyét magadból rendszeresen, vagy fizetnek érte? :D

_most_ 2014.01.06. 17:59:20

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: mondjuk, ha esetleg békés tüntetések lettek volna, mint, amilyenek a demokratikus ellenzék tüntetései, akkor talán nem lett volna rendőri erőszak.

Kerek négyszög 2014.01.06. 18:02:45

Beazonosíthatatlan karhatalmistákat uszítottak kedvenc MSZP-s barmaid mindenkire aki nem szereti az MSZP-t.

>>>>> "Ha nem nyerünk forradalmat kell csinálni" mondották Orbánék és már rendelték is meg a gyújtogatásokat.

Mocskos Rákosit megszégyenítő diktatórikus módszerekkel ütöttek vertek mindenkit, miután nem sikerült betiltani minden tüntetést, és feloszlatni.

>>>>> Érdekes, azóta a demokratikus jogállamokban hasonló módszerekkel léptek fel a terroristákkal szemben. Egyébként meg akik imádják a "rendet" azoknak miért tetszik a rendőrdobálás, autógyújtogatás?

Persze szigorúan a demokrácia jegyében..

Röhejes komcsi csinovnyikok vagytok.

>>>>> Te meg a diktatúrás bandáddal vagy NEMZETKÖZI szinten lejáratódva. Saját magatok paródiái lettetek.

Stabilo 2014.01.06. 18:08:27

Én tényleg kiküldtem volna mindenkinek egy levelet, hogy édes egyetlen kedves polgárom, akarod-e a rezsi csökkentést vagy sem?
Ha akarod akkor megkapod, ha nem akkor neked nem jár, aztán ennyi.
Állandóan csak ez a sírás és nyavalygás már azért is, ha kevesebbet befizetni valót találunk a csekken is.

ex-dr. vuk 2014.01.06. 18:10:55

@LallyPop: nem a kozvelemenynek kell tudni rola, hanem az ugyeszsegnek. Ha az ugyeszseget erdekelne a dosszie, akkor elkerne, nem? De eddig csak arra vesztegettek az energiat, hogy visszavadoljanak es abban az ugyben nyomozzanak.

FYI, attol, hogy "balfasz koma"-nak hivsz valakit nem lesz igazad valamiben. Ez maskepp mukodik :)

LallyPop 2014.01.06. 18:11:12

@Stabilo: Annyira azért nem akarták a suttyadékok, hogy egy aláírásgyüjtést összedobjon a zellenzék hogy opciós legyen a rezsiharc...:(

LallyPop 2014.01.06. 18:14:18

@ex-dr. vuk: 1. nem a közvéleménynek kell tudni róla? Ez egyre jobb nem a közvéleménynek kell tudni attól közérdekü a bejelentés? Tehát minden hülye közérdekü bejelentő, mint terriblekk? propeller.hu/szorakozas/2845379-terry-black-ok-harman-erkolcstelen

2. a ződdosszié a házkutatásnak hála már az ügyésznél van balfasz koma

jogalany 2014.01.06. 18:19:57

kovi1970
Pont Te beszélsz a nagy többség érdekével szemben, Te csak hagyd, hogy mi élvezzük a rezsicsökkenés előnyét, és ha neked nem kell fizesd be valamelyik lopós civil gyermekmentősnek.

lenoardo999 2014.01.06. 18:21:48

Szerintem előremutatóbb volna, ha a posztíró és a vele egyetértők nem a mások által megtermeltek elvonásából képzelnék el a saját pénzügyi helyzetük javulását, hanem megpróbálnának valami olyasmihez érteni, amiben ők személy szerint nagyobb értéket állítanak elő. És akkor nem kéne nyavalyogniuk sem havi néhány ezer pluszért vagy mínuszért.

jogalany 2014.01.06. 18:25:05

ekat
Vannak akik a nép érdekével ellentétesen beszélnek, mint Te, és ezzel tulajdonképpen a Fidesz malmára hajtod a vízet, mert akinek számít minden fillér, az bizony kiáll a rezsi csökkenése mellett.
Így lesz belőle tényleg háború, mert ha kell ezért még én is kiállok.

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2014.01.06. 18:26:26

@LallyPop: eddig ez az év poénja. Kampány van, nem sokáig lesz ez igaz, de addig élvezd.

jogalany 2014.01.06. 18:28:53

Sparhelt
Az a baj, hogy egybe veszed a költségeket, holott a kiadások akkor is megvannak, ha a rezsi változatlan.
Ehhez képest, ha a rezsi csökken, azzal beljebb vagyok. Az élet nem egy habostorta, hanem sokféle torta szelet.

jogalany 2014.01.06. 18:31:52

christophe
Pont a közgazdaság mondja ki, a bevétel és kiadás nem mindig függ össze. Ha rezsi csökken, akkor a kiadás nem azért nő, hanem annak más okai is lehetnek.
A közgad.tan mellé nem árt némi logika sem.

dez01 2014.01.06. 18:58:49

Inkább arról kellene itt beszélgetni, hogyan lehetne az adósságot lecsökkenteni...

Szerintem kell hozzá a lehető legigazságosabb ingatlanadó......

dez01 2014.01.06. 19:04:21

Tény hogy a magas ÁFA zavaró, de ilyen magas adóelkerülés mellett ez megint csak viszonylag igazságos.....

ex-dr. vuk 2014.01.06. 19:10:11

@LallyPop:

1. A kozvelemenynek bejelentette, amit be kellett (mi tortent, hogyan es milyen mertekben). Neveket nem mondhat, mert akkor megtobb pert akasztanak a nyakaba...

2. Teny, de vajon miert nem a bejelentes miatti nyomozas alapjan vettek el? miert az oellene valo viszontfeljelentesek miatt?

Persze a szemelyeskedesed lepereg, csak magadat minosited vele, es hiteltelenne teszed amit mondasz.

AskmeLater30 2014.01.06. 19:32:20

"igazságosabb többkulcsos adózást"

:D

zobod 2014.01.06. 19:32:58

Az egykulcsos adó ellen óbégató baloldali macskajancsik közül hányan adományozták az elmúlt években a 16% és a korábbi adókulcsuk közti különbözetet jótékony célokra?

­DezInf 2014.01.06. 19:42:21

@zobod:

Az Adócsaló ballib söpredéknek mindegy hogy hány kulcs van.

GYurcsány apjuk megmutatta milyen az igazi demokrata viselkedés, ha adózásról van szó:

www.gondola.hu/cikkek/46221
Jogerősen pert vesztett Gyurcsány Ferenc a Fittelina-ügyben a Magyar Nemzettel szemben a Fővárosi Ítélőtáblán.
...
A kormányfő által kifogásolt két cikk egy sorozat része volt, amelynek során a Magyar Nemzet feltárta, hogy Gyurcsány családjának villáján végrehajtott luxusberuházás felveti az adócsalás gyanúját.

ex-dr. vuk 2014.01.06. 19:44:19

@dez01: zsenialis, megint a becsuletesek jarnak rosszul. Ez mitol is "igazsagos" ?...

randomuser1 2014.01.06. 19:48:51

lo, a többkulcsozás újabban a baloldal rezsicsökkentésre adott válasza vagy mi a demagógia dinamikája újabban..
fűtött medence, rezsicsökkentés, egykulcsos, budán szép az élet :)

valaki senki 2014.01.06. 19:49:59

Csak az adók -és járulékok befizetésére kirótt tranzakciós adók többe kerülnek éves szinten, mint a rezsicsökkentés. És akkor a rezsi befizetésére kivetetett tranzakciós adót még nem számoltam, és egy kiló kenyér sem került haza....

­DezInf 2014.01.06. 20:11:07

@valaki senki:

Hogy sírva ne fakadjak..

Bezzek a derék MSZP, aki rommá adósította az országot, miközbe duplájára emelte a villany és triplájára a gázárakat, már ami szigorúan vett rezsiharcot illeti ballib módra.

LallyPop 2014.01.06. 20:22:17

@ex-dr. vuk: '1. A kozvelemenynek bejelentette, amit be kellett (mi tortent, hogyan es milyen mertekben). Neveket nem mondhat, mert akkor megtobb pert akasztanak a nyakaba...'

- semmit sem jelentett be nemcsak a közvéleménynek, hanem a feljelentésében sem. Ezért rendelték el a feljelentés kiegészítését, eddig 2x

'2. Teny, de vajon miert nem a bejelentes miatti nyomozas alapjan vettek el? miert az oellene valo viszontfeljelentesek miatt?'

- miért röfögöd megint amit balfasz blogger komáidnál olvastál?

­DezInf 2014.01.06. 20:26:31

@ex-dr. vuk:

Baromság.. Bilit borítani úgy kell mint Snowden csinálta. Felpakolni mindent a netre, cirka 8 helyre, 6 újságnak elküldeni.

AZtán lehet nyilatkozgatni.

Hülye Horváth meg kis zöldmappával a hóna alatt rohongált, és semmit nem mondott soha. Állítása szerint nincs is másolata.
Tehát vagy hülye, vagy egy magamutogató bohóc.

ex-dr. vuk 2014.01.06. 20:28:25

@LallyPop:
1. Ha nem jelentett be semmit akkor miert akasztottak ket feljelentest a nyakaba?

2. latom a hirek teged elkerulnek :) Innentol en is el foglak.

ex-dr. vuk 2014.01.06. 20:29:21

@­DezInf: Ha igy csinalta volna, akkor ezutan orszagelhagyas valami messzi szigetre az velejaroja. Latod meg nevek nelkul is meghurcoljak, mi lett volna ha tenyleg kipakol mindent?..

bőrmók 2014.01.06. 20:29:58

@­DezInf: "bezzeg"? Tehát elismered, hogy a rezsicsök kamu?

LallyPop 2014.01.06. 20:32:10

@ex-dr. vuk: Mert a feljelentés kiegészítése a nyomozó hatóságra is vonatkozik, nekik is kötelességük bizonyítékokat keresni, és olyat már HA NAV-os szekrényében is találtak

Fogalmad nincs mi a hír, és mi nem az.

bőrmók 2014.01.06. 20:32:56

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: te meg egy seggnyaló, gondolkodni képtelen, kritikátlan faszfej vagy.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.01.06. 20:36:59

@bőrmók:

Jajj szegény pici MSZP csicskácskának bántották a kedvenc elkúrócskáit.
Irgum-burgum !
-toppant dühösen-
:DDD

bőrmók 2014.01.06. 20:42:18

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Legközelebb nézd meg hogy mire kaptad a választ, mielőtt házhoz mész a lófaszért

DezInf 2014.01.07. 07:57:14

@­DezInf:

Na mizu nicktolvaj?

Saját neveden nem mersz naffijú lenni?

Merd már magad felvállalni szerencsétlen fidextoprongy:))))

Nagyon szeretsz más bőrébe bújni te kis ferdehajlamú szellemharcos:D

A lopott nickeken való hozzászólásokért is fizet a futtatód?

A nicktolvajok is jobban tejjesítenek!!!!

Laciii 2014.01.07. 08:25:31

@Kerek négyszög:
A hasonló módszert azt különbözteti meg az ugyanolyan módszertől, hogy csak hasonló.

Demokráciában nem illik a rendőrségnek nagyjából törvényesen fellépni hanem teljesen törvényesen kellene. Akár focihuligánok ellen is.

Félkifli 2014.01.08. 10:00:33

@jet set: nem figyeltem a szoci propagandát, ha más megközelítésből, de mégis erre a következtetésre jutottam (amit úgy látszik a szocik tolnak), akkor valószínűleg vérkomcsi vagyok, bár ezt nehezen lehet összeegyeztetni azzal, hogy pont a szabad piac mellett érveltem, de ha a sors fintora folytán valamiért most mégis a szocik képviselik ezt az irányvonalat, tudod mit, a kedvedért: legyen! :)

Államosítsunk mindent, a gonosz bankokat, meg a gonosz szolgáltatókat is, csak aztán nem kell csodálkozni, ha a hadsereg a WC-papír hiányára hivatkozva megszállja a budipapírgyárat (Venezuela), elűzi a boltok tulajdonosait és az alkalmazottak kezébe adja az "irányítást".
Nagy nemzeti öntudatunkban elűzve minden külföldi tőkét majd nem kell csodálkozni, ha körülnézve tökre úgy néz ki minden, mint Kádár idejében.
Es paradox módon hopp, a komcsik ellenében máris csináltunk egy komcsi államot.

jet set 2014.01.08. 12:40:27

@Félkifli: Túl sok érvet nem sorakoztattál fel azért.
Ha nem éri majd meg a cégeknek, akkor eladják a részesedésüket, ahogy a raiffeisen is 1€-ért az egészet. Mondjuk ott nem csak a kormány volt a hibás, hanem ők is bénák voltak.
Persze lehet, hogy Merkel felemeli a telefont és helyreteszi orbánt, ahogy már megtörtént korábban és akkor végetér a nagy rezsiharc.

jet set 2014.01.08. 12:42:59

@makkospacal: Jön bajnai és német fizetések lesznek 2 éven belül. :-)
De valóban ez az igazi probléma. A jelenlegi fizetésekből nehéz kigazdálkodni a megélhetést. És itt nem a rezsicsökkentés a megoldás vagy a másik oldalon az adójóváírás újbóli bevezetése. Ezek egy átlagos családnál párezer Ft-os tételek. Ettől a párezer Ft-tól nem lesz életminőség javulás.
süti beállítások módosítása