2020.07.26.
00:24

Írta: lbm

Felmondási idő, avagy köszönöm INDEX!

Kedves NERtársak!

Az úgy volt, hogy kialakult a Nemzeti Együttműködés Rendszere Magyarországon, és így mint magyar állampolgár én is NERtárs lettem, ha akartam ha nem. 2012-ben úgy gondoltam, hogy ha már nem kérdezték mit szeretnék, majd elmondom magamtól, és beregisztráltam a NERtárs-blog-ot. Kicsit amatőr módon, kicsit botladozva, kicsit szubjektíven, de megírtam amit gondolok a politikáról, az országban történő dolgokról. Soha nem gondoltam, hogy ez majd bármikor bármit is jelenteni fog, vagy, hogy nagy olvasótáborom lesz, csak jó volt kiadni magamból a gondolatokat. Aztán az egyik posztom alatt elkezdett megtelni a kommentfal, és nem is értettem mi történik, de az olvasottságom megugrott. 

Annyira új voltam ebben a blog világban, hogy eltelt egy kis idő mire rájöttem honnan érkezik a sok olvasó: az Index-ről jöttek. 

Ott volt a NERtárs az Index címlapján. Nem ajánlottam nekik ( akkor még nem is tudtam hogy kell ), csak egyszerűen kitették az Index olvasóközönsége elé. Aztán később még egy posztomat, aztán még egyet, majd idővel már maguktól is jöttek az olvasók, később pedig már ajánlottam is az Indexnek az új posztjaimat. Egy idő után már napi szinten írtam és ez jódarabig tartott. Már más portálok is ajánlották, voltak akik fórumokba linkelték , és több tízezer oldalletöltést is megélt a NERtárs blog. Volt aki utálta, volt aki szerette, de mindenképp ismert lett, és talán egy kicsit véleményformáló is. Fantasztikus időszak volt az életemben. Ezt pedig mindenképp az Indexnek köszönhetem. 

Egyetlen alapelvem volt amikor írtam: hogy soha ne hazudjak,hogy bármit írok, azt alá tudjam támasztani linkkel, vagy adatokkal. Talán ezért is volt az, hogy olyanok is olvastak és kommenteltek ide, akik nem értettek velem egyet. 

Az Index jó példát mutatott ehhez nekem. Ám az Index szerkesztősége most felállt, mert valamiért úgy érezte, hogy már nem tudja azt nyújtani amit eddig. Sokat köszönhetek nekik, és mivel példaként néztem rájuk eddig is, ezért most én is követem őket és elkezdem a "felmondási időmet".

Nem gondolnám, hogy ez a poszt még kikerül az Index oldalára, de egy ideje már úgy is csak elvétve jutott oda belpolitikával foglalkozó blog, ezt valljuk be. És igazából már nem is számít. 

Jó hely volt az Index, jó arcokkal. Az pedig igazán szabadelvű dolog volt, hogy teret adtak a "nép hangjának" is.  Bevállalták és sokáig nagyon szépen meg is fért egymás mellett hír és vélemény. Az Index igazán SZABAD volt, és a benne dolgozók tették azzá, a nyitott gondolkodásukkal. Sajnálom, hogy ezt valakik tönkretették. Ugyanakkor azt gondolom, hogy az a közel 80 vagy 90 vagy akárhány ember aki most felmondott, magával vitte az értéket amit az Index képviselt és remélhetőleg megtalálják azt a platformot ahol majd újra átadhatják nekünk.  

A felmondási idő azt hiszem 30 nap. Én is elkezdem, és ha nem mentődik meg az igazi Index, akkor én is elengedem a NERtárs blogot. A NERtárs blog az Index által kelt életre, így az a fer ha vele is ér véget. 

Köszönöm minden olvasónak, megosztónak ezt a pár szuper évet, és legfőképp:

Köszönöm nektek Index! 

4 komment

Címkék: NERvélemény

2019.02.20.
07:20

Írta: lbm

Kásler szerint rendben van az ápolók létszáma

Azt szeretném megkérdezni NERtársak, hogy Ti mennyire érzitek úgy, hogy az egészségügyben megfelelő az ápolók létszáma? Tehát amikor bementek egy rendelőintézetbe, egy kórházba, akkor mit tapasztaltok? Nagyon érdekelne, mert Kásler szerint a magyar betegek ellátására elegendő az ápolók létszáma, munkájuk el van ismerve, és hát emelések jönnek. (Kiszámoltam, és nettóban 2022-re már bérnek nevezhető fizetést is kapunk, ha az inflációt nem vesszük figyelembe... ) Ezt így elmesélte a miniszterúr', aki nem is olyan rég még praktizáló orvos volt, magyar egészségügyi intézményben. Értsd: magyar kórház, magyar viszonyai közt, magyar ápolói létszámmal. És jó orvos volt. Tényleg. Többek közt megmentette az édesanyám életét, és még rengeteg emberét. Na Kásler úr volt az, akinek a kormányzati munkáját nagy bizalommal vártam. Nesze nekem!...

Sok politikusban lehet csalódni, meg csalódunk is rendesen, de ilyen egyértelműen talán még soha nem nyilvánult meg, hogy milyen pozitív megvilágításba kerülhetnek dolgok kormányközeli helyzetben. De ez most fáj. Mert ugye ezelőtt ott volt Balog Zoltán nekünk, akinek megnyilvánulásai és ehhez társuló "érdekes" vigyora sokféle-fajta jelzővel volt kommunikálható. Ritka irritáló alak és soha nem sírnám vissza, de volt egy mentsége. Halovány mentség, de mégiscsak tudta róla az ember lánya, hogy nem az egészségügyi hatalmas tapasztalata, arra való, komoly szakmai rálátása juttatta pozíciójára, hanem mert jól tapsolt és imádta a NERt, meg amit az adott neki. Pont olyan miniszter volt, mint sok másik az elmúlt majd egy évtizedben. Kásler viszont egy igazi szakember. Egy nagyon jó onkológus, a Wikipédia szerint az MTA doktora (2010). Orvos. Ráadásul nem is fiatal már. Valaki, aki tényleg tudja milyen volt, milyennek kéne lennie és valószínűleg azt is, milyen most az eü-i ellátás.

Nem szeretném bántani, mert nem felejthetem a hálát, amit érzek iránta amiatt, hogy édesanyámmal ma is minden nap beszélhetek, mert mások slendriánságát kijavította és orvosolta. Ám pont ezért, talán még hitelesebb, ha pont én kérdezem: miért? Hogyan juthatott oda egy Dr. Kásler, hogy (finoman kifejezve) elmismásolja a valóságot? Mi vitte rá, hogy azt nyilatkozza pár hete, hogy a Honvéd SBO-n általánosságban minden rendben van? Hogy eszik, alszik, érez, akkor amikor most kijelenti, hogy az ápolók létszáma elég a magyar betegek ellátásához? Mert nem hiszem, hogy nem tudja, sok osztályon úgy tudják megoldani a megfelelő ápolói létszámot, hogy félállású nővéreket alkalmaznak, akik ne feledjük!, eme félállásban amiatt dolgoznak, mert a teljes állású (szintén eü-i) munkájuk mellé ezt be kell vállalniuk azért, hogy megéljenek. Az asszisztensek közül van amelyik 3 rendelést lát el, mert nem jut minden szakrendelésre legalább 1 asszisztens. Az egészségügy ezer sebből vérzik. A szakdolgozói hiány csak a jéghegy csúcsa, és egyszer, ha bátorságom lesz, megírom a többit is. De most a dolgozói létszámhiány a téma, és Kásler miniszter úr, aki szerint a magyar betegek számára, a jelenlegi ápolói szakszemélyzet mértéke megfelelő. Persze ha egy kormányvezetés úgy vélekedik, hogy a magyar munkavállalóknak el kell fogadnia, hogy a magyar bérek alacsonyak, akkor el kéne hinnem azt is, hogy a magyar betegnek ennyi eü-i dolgozó is elég... Ám ha az ilyesmibe belenyugodnék, akkor a Nertárs blog nem is létezne. 

Betegként és eü. dolgozóként is van rálátásom, de akár tévedhetek is. Ezért lennék kíváncsi a véleményekre. Káslert, mint objektív forrást úgy néz ki elvesztettük, amit nagyon sajnálok. Ám tényleg érdekelne, hogy az átlagember mit gondol erről. Nézzetek a lelketek reális bugyrába, kormányszimpátiától függetlenül. Gondoljátok végig, hogy mit tapasztaltok amikor a sors úgy hozza, hogy Ti vagy hozzátartozóitok eü-i ellátásra kényszerültök, és mondjátok meg, vajon tényleg megfelelő a dolgozói létszám, egy normális egészségügyi ellátáshoz?

Köszönöm! 

47 komment

Címkék: NERlemény

2019.02.16.
22:23

Írta: lbm

A NER-be vetett bizalom

"Egy kis bizalom nem ártana." Ezt olvastam egy kedvesnek tűnő, higgadt, a kormányt tisztelő kommentben. Mellbevágott a mondat. Önkritikára, mélyebb számvetésre ösztönzött. Mert tényleg! Mi lenne, ha egyszerűen csak bíznék? Mért van az, hogy ha a NER hoz egy döntést, kihírdet egy programot, vagy Viktor nyilatkozik, egyből ízlelgetem a dolgot, komolyan végiggondolom és aztán persze meg is látom benne a negatívumot, ami miatt el is vetem az épp aktuális téma pozitívumait? Pedig mennyivel jobb lenne bízni, és aztán figyelemmel kísérni, hogy alakul a dolog. Ezt kéne tennem a most bejelentett gyermekszületést növelő programmal is. Elfogadni, hogy az, akár pozitív is lehet. Hiszen tényleg szomorú,  hogy a NER létezése alatt, eddig 2, azaz kettő intézkedést találtam makulátlanul jónak, olyannak ami tényleg az ország fejlődését erősíti. Az egyik az OKJ-s képzésekre vonatkozik, és azt teszi lehetővé, hogy bárhány éves valaki, kettő ilyen képzés ingyen jár neki. Ez az Orbán kormány előtt nem volt. Előtte, bizonyos kor felett az ingyenes képzéseket nem lehetett igénybe venni. Írtam egy könyvet annó a munkaerőpiacról, és már abban is nagy problémának véltem, hogy egy fejlődő országban, ahol a munkaerőpiacon egyre magasabbak az elvárások, ugyanakkor alacsonyak a bérek, 80 ezer + vizsgadíjnál kezdődnek a normális, használható OKJ-s képzések. Márpedig a középkorú munkavállalóknak is szüksége lenne a fejlődésre, ám anyagilag ez nem feltétlenül elérhető számukra. Amikor pedig az Orbán kormány lehetővé tette, hogy kettő ilyen képzést tényleg bárki ingyen elvégezhet, akkor azt mondtam: ez igen! Ez tényleg fontos problémát megoldó, az európai felzárkózást segítő döntés, mely minden magyar állampolgárnak lehetőséget ad, és nem utolsó sorban a gazdaságra is jó hatást gyakorol.

A másik, (ami miatt nem leszek népszerű) az a pénztárgépek NAV-hoz való bekötése. Igen. Kaphatok ezért a véleményemért is anyait, apait, de mindíg is meggyőződésem volt, hogy minden elcsalt adóforintot amit nem fizetünk be, az állami iskoláktól, óvodáktól, bölcsödéktől, egészségügytől, rendőrségtől veszünk el. Hisz a mi és a vállalkozások adójából tartja fenn ezeket az ország. Dolgoztam kereskedelemben is, és a könyvem megírásakor is szembesültem azzal, hogyan csalható el az adó a fekete-szürkegazdaság által, mind a bevételek terén, mind pedig a munkavállalók kihasználásával.

Mért vagyok bizalmatlan? Nem állítom, hogy nem voltam szkeptikus az Orbán kormánnyal szemben, már 2010 óta. Hazudnék. Sőt! Már 2006-2007 történései is unszinpátiát váltottak ki belőlem. Nem! Nem a Gyurcsány miatt. Azért, mert nyilvánvaló volt, hogy az az ember, aki majdhogynem egy polgárháború kialakulásától sem fél azért, hogy hatalmat szerezzen, az nem jó ember, és ha hatalomra kerül, nem is adja a hatalmát többé oda demokratikusan. Most itt tartunk, most ezt látjuk.

A poszt témája persze a bizalom. Bizalom a NERben. Ostorozhatom magam, de végül mégiscsak az jön ki, hogy a jelenlegi kormányban való hit vagy úgy megy, hogy nem gondolkodom mélyen, csak bízva várom mi lesz, vagy úgy, hogy a közelében tapsolva kiváltságos leszek. Nekem ez nem megy. Szerintem a bizalmat ki kell érdemelni. Nem nagy, inkább egyszerű dolgokkal. Hitelességgel és szavahihetőséggel. Az viszont nem hiteles, ha minden vállalkozót a NAVra kötünk, de közben pár cm magas kilátókat építünk milliókból, kisvasutat, stadiont üzemeltetünk mely üres, milliókból, milliárdokból, közben pedig azt mondjuk, sajnos nincs pénz eü. - re, pedagógusokra, tűzoltókra, rendőrökre, otthonápolásra, rokkantakra, de kaphatsz kedvezményes hitelt, csak szülj gyereket egy országba, ahol arra ugyan nem ajánlunk alternatívát, hogy biztonságot, kiszámíthatóságot, és hiánymentes életet adhass neki, de hát jó lenne ha megtennéd. 

Hogyan alakuljon ki bizalom ilyen körülmények között egy kormánnyal szemben? Annyi átverés történt már meg itt, annyi csúsztatás, félrevezetés hangzott már el a NER részéről, hogy nehéz bízni. Külön magánnyugdíj számlák, 50%-os béremelések, amik nem annyik, rezsicsökkentés, amivel többet fizetünk mint az EU más országaiban, jól élő nyugdíjasok akik farhátat esznek, nemzetközileg elismert egészségügy ahol a doki jól dolgozik, de kórházi fertőzésben meghal a beteg, és folyamatos minden és mindenki megmentés, ami még eddig soha nem hozott jót a megmentetteknek. Jól teljesítő ország, ahol 4millióan a létminimumon, vagy az alatt élnek, miközben kastélyok, magánrepülők, jachtok és az állampolgároknak az életét jobbá hivatott milliárdok jutnak azoknak, akik oly annyira meg akarják védeni az "annyit is ér" magyar népet. 

A bizalmat el kell érni, de legalábbis meg kell tartani. De így hogy? 

181 komment

2019.02.12.
17:58

Írta: lbm

"Három gyerek, három szoba, négy kerék"

Kedves Géniusz! Ez most komoly?!

Tudom, sok tettedre kérdezhetnék így rá, de most a legaktuálisabb a gyermekszületések növelését célzó programod, melyet sötét kordonnal körülvett, és kiválasztott embereid között hírdettél ki nagybüszkén'. Talán a legnagyobb ásznak a hét pontodból a 10 millás kedvezményes hitel, az autótámogatás, meg az szja mentesség tűnik. Szeretném is megköszönni mint szülni képes nő, hogy gondoltatok rám, meg főleg a méhemre. De azért szerintem rúgd ki az összes tanácsadódat, akik ezeket kitalálták! Komolyan mondom.

Sokszor van, hogy nem tudom eldönteni, hülyének nézitek e az embereket, vagy Ti vagytok nagyon hülyék. Most is ez a dilemmám. 

Ugye arról van szó, hogy ha szülök egy gyereket, kérhetek az államtól 10 millió Ft. kedvezményes hitelt, aminek a törlesztését, három évre felfüggesztitek. Ha szülök még, eme hitel 30%-át már nem is kéritek vissza. A negyedik gyermekem után pedig már nem is kéritek a törlesztést, és ha úgy adódik, még 2,5 millió pízt is ad az állam autóra. 

Ugye ezt nem gondoltátok komolyan? Ugye nem hittétek, hogy felelősséggel gondolkodó emberek ezen intézkedés miatt azon izibe' beköltöznek a hálószobába gyermeket nemzeni?

Hogy is írjam, hogy érzékeny lelkedet meg ne bántsam?...

Leírom ahogy van, az a tuti. Nettó ajánlatod az, hogy ha négy gyermekkel növelem a népességet, és minden kritériumodnak megfelelek, kapok 12,5 millió Ft. - ot. Leszinkronizálva, 12,5 milláért szeretnéd kibérelni a méhemet. Négy gyermekért, ezt az összeget ajánlottad fel 2019. Január 10.-én.

Első körben, a legnagyobb nemtisztelettel szeretném kikérni magamnak, hogy Te, meg a haverjaid azt képzelitek, 12,5 millióért megvehettek. Azt is, hogy tiszta bírkának néztek, aki elhiszi, hogy a "nagylelkű" 12, 5 millátok majd megoldja az életemben a létbizonytalanságot. Azt, hogy nem tudhatom holnap lesz e a férjemnek vagy nekem munkája. Az alacsony béremet, amiből majd etetnem, ruháznom, taníttatnom kéne az általad áhított négy gyermekemet. Hogy, a padlón kell aludnom, ha valamelyik csemetém betegen fekszik a kórházban, és én nem akarom egyedül hagyni.

És amíg azt hiszed, hogy az egy fontos érv, gyermekek meg, vagy nem megszületésében, hogy van e autó vagy nincs, addig nem is tudom mit várok tőled... 

Ám ezen túl lépve is, komolyan csúnya dolgok rejlenek "fantasztikus" ajánlataidban.

Mert mi van, ha nincs meg a négy gyermek? Kaphatok 10 millió kedvezményes hitelt. Kedvezményes Hitelt! Ezt azért ízlelgessük. Lefordítva: egy hitelről beszélünk, melynek összegével az államnak (ne is hazudjunk magunknak:Neked) fogok tartozni. Kedvezményes, de azért hitel az, melynek köztudottan kamata van. A kamat pedig vajon kié? Ki nyer rajta? És erre is azt tudom reagálni, hogy: ez komoly? Tényleg? 

El mész te.. a Fecsútalcsúti stadionodba...

Tudod Viktor, nem értem a NER-t! És a NER sem ért engem. Minden téren kegyet próbáltok gyakorolni. Mindent megtesztek, hogy jó, adakozónak látszó gesztusokkal megtévesszétek az embereket. Családi adókedvezmény, Csok, bérkompenzáció, ágazati pótlék, ingyen tankönyv, ilyen-olyan juttatások. 

Tudod mi van? Baromira nem kellenek a könyöradományaid! Megfelelő munkáért, normális bért akarok! Nem olyat amire azt mondjátok, hogyaszongya': "el kell fogadni, hogy Magyarországon kevesebbek a bérek" . Nem! Olyat, amiből én magam tudom megteremteni a gyermekeim normális körülményeit, a három szobát, a négy kereket. Úgyhogy idén sem szülök még egy gyermeket! Sorry... 

 

 

 

73 komment

2019.01.06.
17:24

Írta: lbm

Kedves Viktor! Konzultáljunk!

Kedves Viktor! 

Konzultáljunk! Tegyük meg, mert ahogy látod kényszeredett mosolyod mögül, azért a helyzet nem rózsás!... Te is tudod, csak nem érted. Valószínüleg fogalmad sincs, hogy mi történhetett, miért durvult el némileg a népharag veled szemben, és miért vált a Te területed, az utca, másoké. Olyanoké akik nem szeretnek Téged. Pedig eddig minden jól ment. Beleegyeztek, eltűrték, belenyugodtak, végignézték, hagyták, csak mulyán morgolódtak, elengedték... Most meg mi van má'?!

Semmi baj! Nem is értheted. Kijöttél a suliból és beültél a politikába, a Parlamentbe. Tudom én, hogy az sem könnyű meló, de azért valljuk be nem mindíg olyan kötött keretek közt folyik, mint egy másik. Elmondom milyen a  másik. Az a fajta amiben az ember nem cégtulajdonos, nem főnök, csak egy mezei dolgozó, itt Magyarországon. 

A mai munkavállalót már eleve úgy veszik fel egyes munkaadók (tényleg akinek nem inge ne vegye magára!), hogy elmondják mik az Ő feltételeik, te meg vagy aláírod, vagy viszlát, mert igen hamar érkezik egy másik aki tuti aláírja, mert mégiscsak enni akar adni a gyerekének, olyankor meg minden jó. Még a 400 túlóra is, három év mulva kifizetve, vagy lecsúsztatva.

Én speciel 3,30-kor kelek ( bár mostanában lustulok és 3,45-re állítottam az órámat). Naponta csak két órát utazom a munkába meg haza, és erre nem is panaszkodom, mert két éve még három és fél órámat vett el ez a napomból. Kb: 130 000 -138 000 nettó/hó a keresetem. Nagyon szerencsés vagyok így 40-en túl, mert 8 órát dolgozom/nap és szeretem a munkámat. Ám ez pár éve van csak így. Előtte a következő alternatívákat rakták elém, azért, hogy legyen munkám, bérem, tudjam fizetni a számlákat, együnk, éljünk valahogy, bocsánat, de lósz@r bérért: 

- bejelentelek 4-6 órába ( nyugdíj szempontjából tré)

- bejelentelek minimálbérre ( nyugdíj szempontjából tré)

-írd alá a szabit, de ne számíts rá, hogy ki is veheted

-még ezt, meg ezt és ezt a munkát is végezd el a tied mellé, fizu annyi amennyi volt

-mostanában ne akarj gyereket szülni, mert az nekem nem jó

és ezek különböző verziói. Jó! Hát viseljem el, ez van.

Most azt mondod Viktor, hogy ha több ideig dolgozom, lehet több pénzem. Ezt is kipróbáltam. Nem túlórával, de óraszám szempontjából abszolúte: hétfőtől péntekig dolgoztam az egyik helyen 12 órában, szombaton egy másikon, éjjel pedig bedolgozást végeztem. Vasárnap pedig próbáltam úrrá lenni a háztartáson, amire hétköznap nem volt időm. Próbáltam a gyerekemmel lenni, a férjemmel törődni. A kisfiam hálás teremtés, megfelelt neki a közös ebédfőzés, közös portörlés játék helyett... A férjem pedig szeret, és ő maga is hulla fáradt volt vasárnapra. Mindezt miért? Hogy meglegyen a számlára, az ételre, meg a gyerekre a pénz. Na most sokezer embernek így telik az élete ma is. 

Tudod Viktor szomorú, de valóban lehet 400 túlórával/év élni. Nem minősegi, de valamiféle élet ez is. Ám hosszú távon borzalom. Azt sem tagadom, hogy van akinek ez is jól jön; csak azt tévesztetted szem elől, hogy nincs motíváció. Nincs! Mert ma azért kér több túlórát egy munkásember Magyarországon, hogy könnyebben megéljen.

Normális világban azt mondja a dolgozó: túlórázok keményen most két hónapig, mert akkor abból elmegyünk nyáron mondjuk nyaralni. Ezt hívják úgy, hogy motíváció.

Magyarországon ez sajnos egy átlag munkás életében nem így történik. Ő azért túlórázik, vagy vállal másodállást, hogy minden számlát ki tudjon fizetni mert az alap fizetése gáz. Semmi plusszal, élménnyel nincs előrébb, mitöbb, neki a túlórapénz következő hónapban kell. Na de három év múlva???! Könyörgöm! Mi hajtsa még több munkára, ha még az az "élménye" sem lesz meg, hogy jövő hónapban nyugodtabban alhatja az éjszakáit, mert minden dologra megkereste a pénzt?!

Tehát azt elvárni, hogy túlórázzon valaki a normális megélhetésért, de annak a munkának a gyümölcsét csak három év mulva látja, az gyomorvágás neki, szemétség, és egy jó nagy kiszúrás vele. 

Azt cseszted el Viktor, hogy egy más életszinvonalon élsz, és el sem tudod képzelni, hogy dolgozó! családok ezreinek kell kiszámolnia fizetésnap előtt, hogy mennyi zsömlét rakjanak a kosárba. Fogalmad sincs erről a te kis milliődben, ahol nem reszketve figyelitek, hogy jön e a bér a számlára. Nem lenne ezzel baj, mert van aki így él, van aki úgy. Kinek mit dobott a gép. Ám az baj, hogy Téged ez igazából nem is érdekel. Mert ha érdekelne, akkor lenne róla valamiféle fogalmad. 

Soha nem felejtem el, amikor az egyik munkahelyemen 10-e helyett 11.-én jött a fizu. Az egyik kollegina nem jött be 10-én dolgozni, és 11 én az igazgatóság magához hivatta, hogy hát ezt azért nem kéne, hogy egy napi fizetés késésért megtagadja a munkát. Végül erősen meglepődtek, amikor elmagyarázta, hogy ez nem dac volt, vagy valamiféle zsarolás, de mivel nem jött meg a fizu, nemhogy bérletet, de még jegyet sem tudott venni, amivel beközlekedhetett volna a munkahelyére, mert egyszerűen nem volt rá pénze. Egy jegy 350 ft... 

Na Viktor! Amikor majd ezt megértitek a "47 000 ft-ból meg lehet élni" agyatokkal, na akkor fogjátok megérteni, hogy miért volt a rabszolgatörvény a vesztetek. 

Boldog 2019-et!

 

 

 

 

 

190 komment

Címkék: NERlemény

2018.04.12.
18:40

Írta: lbm

Kedves FIDESZ szavazó!

Kedves Fidesz szavazó, aki magabiztos erkölccsel bírálsz engem!

Lehet, hogy Te dolgozol azon, hogy jobb legyen, de én is azt teszem. 21 éve, keményen, és nem tanulatlanul,vagy segítségeket várva. Nővér vagyok, az állam szerint nekem 130 000 nettó jár. Belenyugodtam. Ez van, nem tehetek semmit, mivel a hivatásomat nem akarom elhagyni, mert lehet, hogy egyesek szerint nem, de szerintem fontos. Fontos nekem és fontos a társadalom számára.Belerokkantam, időnként engem is mások ápolnak, de aztán ha a fájdalmam elviselhető, megyek tovább dolgozni. Mert ezt akarom. Ugyanakkor nem akarom, hogy a gyerekem is ide jusson. Hogy egy életen át "keccsöljön" azért a 100 pár ezerért ami arra elég, hogy párizsit együnk reggeltől estig. Mindezt becsületes munkával, segélyek, és panaszkodás nélkül. Bocs, de nem ezt szánom neki. És azt viszont végképp nem, hogy "ügyeskedő" milliomosok mondják meg neki, hogy mennyit ér. Én 40 éves vagyok, beteg ember aki a szakmájának a sajátosságai miatt lett beteg. Nem vagyok öreg, de ezt dobta a gép... Nekem már nem annyira számít, hogy Jánosnak a véleménye szerint csak 130 ezret érek ( mivel ő szavazza meg a fizetésemet, nem pedig az elvégzett munkám értéke ). Szeretném ha a gyerekem keményen dolgozna mint én, de azt is, hogy ez a munka megadja neki az alapvető életet, ami egy családhoz kell. Nem számít, ha nem lesz milliomos stróman, de az számít, hogy ha a családjáért és magáért dolgozik becsülettel, akkor meglegyen az a motívációja, hogy megéri, mert a családját el tudja látni, gyomorfekély nélkül. Hogy ne kelljen félnie attól, vajon ha bérletet vesz a munkába járáshoz, akkor majd a hónap utolsó hetében is jut e pár falat az asztalra. Ha a saját gyerekének kell egy cipő vagy egy kabát, akkor azt ne kelljen bonyolult számításokkal kispórolnia a fizetéséből. Ne okozzon gondot ha gyógyszer kell. Ne úgy éljen mint én, akinek amikor elromlott a mosógépe akkor két hónapig kézzel mosta (csavarozott gerinccel) a ruhákat, ágyneműket, mert csak akkorra tudta nagy nélkülözések árán megvenni a legolcsóbb, használt mosógépet. Tényleg lehet, hogy én vagyok az igényes, de nem ezt szánom a gyermekemnek. És ami még fontos: azt sem szánom neki, hogy egy antidemokratikus ország szavazó,- adózó droidja legyen. Köszönöm szépen, de az én gyerekem "titulusa", nem jövőbeni adófizető (Matolcsy György), vagy valaki aki legalább annyira értékes mint egy tehén (Révész Máriusz FIDESZ). Sajnálom de az én értékrendem ezeken túl még sokmindenben nem NER-kompatibilis. Nem hívok bírkának senkit, és mindenki azt az értékrendet követi ami a legközelebb áll hozzá. Mindenkinek megvannak az érvei, nekem pedig a fent felvázoltak. Ettől viszont sem nem vagyok idegenszívű, sem nem vagyok Soros-Gyurcsány vagy Bajnai bérenc. Mégis rám fogják. Az vajon fer? Tényleg baj van velem? 

Hozzászólások

474 komment

Címkék: NERlemény

2018.04.12.
10:01

Írta: lbm

Képzelt levél Valakitől

Kedves Híveim! Kedves Alattvalóim!

Először is közölném, hogy győztünk! Nagyon nagyot győztünk! Akkorát győztünk, hogy még Magam is meglepődtem rajta...

Köszönöm nektek, hogy kezembe adtátok a hatalmat, mert ezzel igaz emberré váltatok. A döntéssel amivel Rám és csipetcsapatomra adtátok a voksotokat, megvédtétek a hazát a bogárevő, nőiteket, lányaitokat megerőszakoló, robbantgató, keresztényutáló, terrorista hordáktól. Jelentem a veszély április 9.-ével meg is szűnt, a többtízezer határainkat ostromló migráns a győzelmem hírére el-szublimált. Hozsannázzunk hát híveim, mert győzött a becsület, a keresztényi jóság, meg az a k@rva nagy szeretet, ami összetart minket!

De sajnos gyönyörű egünket újabb fenyegetés borítja be. A franc tudja már milyen bérencek (de csak bérencek lehetnek) sötét, gonosz erői még mindíg itt settenkednek körülöttünk, mert szerintük az nem tényszerű, hogy 2/3-os többséggel nyertünk. Vérlázító, és veszélyes! Elkárhozott lelkükkel olyanokat citálnak elő, hogy hogyan lettek olyan eredmények, amiknél egyéniben sokszázan szavaztak az ellenzéki jelöltre, országos listán meg 0 szavazatot kapott ugyanaz az ellenzék. Ugatnak itt politikusok, hogy még a saját szavazataikat sem találják. Fel merik tenni azt a kérdést drága Alattvalóim, hogy hová tűntek nagy számban szavazatok, vagy hogy hogyan lett este 19 órára kevesebb szavazáson részt vevő, mint 18,30-kor. Hallatlan! Vérig sértő számomra (és persze a ti számotokra is, ha Én mondom ), hogy kérdéseik vannak. Honnan veszik ezek a bátorságot arra, hogy érdeklődésüket fejezzék ki azzal kapcsolatban, milyen probléma adódott a választási szoftverrel, aminek szerintük pont április 8.-án kellett volna jól működnie. Jövő hétre jó lesz, nem is értem mi a problémájuk ezzel. Gonoszság leng a levegőben, mert ezek nem nyugszanak. Örökké csak a kérdések, meg a kérdések. Rabolják az időmet, elrontják a Ti örömötöket, és merem állítani, veszélybe sodorják az ország illiberális mivoltát! Én nem mondom, hogy valaha is lett volna olyan, hogy 3-4 óra késéssel lehetett értesülnie a népnek a választás részeredményeiről, de Ti bizonyára megértitek, hogy itt már egy sokkal jobb, modernebb rendszer uralkodik, ami naná!, hogy más szabályokkal jár. De ezek mind nem értik ezt, és még úgysem kushadnak, hogy már a választások előtt szóltam, vigyázzanak a pofájukra, mert baj lesz. 

Szóval drága szavazódroidjaim, a haza újra veszélyben van! És nem csak a haza. Gondoljatok bele, mi lesz ha Én nem dobok nektek időnként egy kis bözsi-utalványt? Mi lesz, ha a polgármestereim nem osztanak néha krumplit nektek? Jó a folyamatos közmunka is ugye? Szóval remélem átérzitek, hogy mi forog kockán. Így aztán ha véletlenül mégis új választásokat kell tartanunk, akkor ne feledjétek a szavaimat, üljetek be a házatok előtt megjelenő mikrobuszokba mosolyogva, és ezzel mentsétek meg a hazát (meg az Én seggemet is...)! 

Üdv. Atyuskátok!

UI.:Ha minden jól megy, lehet hogy négy év mulva már csak konzultáció keretében kell választanotok...

45 komment

Címkék: NERlemény NERlevél

2018.04.10.
14:35

Írta: lbm

Már megint NERtársak maradtunk ...

Na az van emberek, hogy már megint NERtársak maradtunk. Most kéne bokánf@sni magunkat de izibe', hogy akkor most uristen' mi lesz, hát magas válásztási részvétel mellett is naráncsba borult az ország. Megdöbbentő valóban, főképp ha figyelembe vesszük, hogy a magas részvételi arányról még maga a kormányzó csipetcsapat is úgy gondolta, az ellenzéknek kedvezhet. Igazából nem az érdekes, hogy kormányon maradtak, hanem inkább a 2/3. Az azért erősen csapkodja a szürrealitás határait. De ez van. El kell fogadni. Lehet mondogatni, hogy mennyi böszmeség volt április 8.-án, mert tényleg voltak, de összességében ezek ekkora részvétel mellett nem befolyásolhatták a választásokat olyan nagy mértékben, hogy a végeredményt megfordíthatták volna. Szóval bele kell törődni egyenlőre. Na de besz@rni azért nem! Az a probléma, hogy akárhányadik 2\3-os győzelme ez az ÖRDEDSZnek, és ezért bármennyire is szeretnék, hogy most földig hajoljanak előttük még az ellenzékiek is, sajna továbbrá is azok vannak a kormányban akik együtt és külön-külön is már többször megközelítették a primitívség lécét nyilatkozataikkal és tetteikkel. Úgy meg hogy? Ha nem tudok tisztelni valakit, akkor hogyan féljek tőle? 

Őszintén szólva a  magam részéről csak azon rettegek, hogy Viktor atyuska kinyittatta a határt április 8.-án, hogy zavartalanul jöhessenek szavazni az amúgy (papíron?) itt élők... és hát az jutott eszembe, hogy mi van ha a határnál tülekedő csúnya rossz migráncsok' is beözönlöttek a megnyitott határon. (Gyorsan ettem is egy rántotthúst, mert ugye bogarakat eddig nem ettem, és mint tudvalevő ha jönnek az idegenek akkor majd azt kell enni... ) Még a kamrámat is megnéztem, mert mi van ha a Soros már a spájzban van?...

Lehet, hogy kéne de nem félek Viktortól.  Eü. dolgozóként a havi nettó 130 000-met féltsem? Az nem nyújt olyan egzisztenciát amiért reszketnem kéne.

De féltek dolgokat. Például erősen nyugtalanít, hogy ez a szerencsétlen, nyomorult, simán besétált egy olyan csapdába, ami Putyin azon munkálkodását segíti mellyel gyengíteni szeretné az EU-t. Lehet, hogy Putyin elhiteti vele, mennyire menő miniszterelnök, de közben csak egy eszközként tekint rá az orosz befolyás növeléséhez európában. Újra a rossz irányt választja az épp aktuális vezetőnk, és nem fer, hogy magával rántja az egész országot. Félelem helyett inkább békésen és demokratikusan, de cselekedni kell: a jog, a folyamatos tájékoztatás fegyverével. Mindezt pedig úgy, hogy az eljusson a legapróbb, legszegényebb, legeldugottabb falvakba is. Ugyanis ez a 2/3-ad soha nem jött volna létre, ha az egész ország a valóság tudatában élne. 

Kedves ellenzék! Gyönyörűen mozgósítottátok az országot, és minden eddiginél jobban mutattátok az összefogást. Mert tényleg így volt, bárki bármit is mond! Ugyanakkor ne szarjatok már be, attól, hogy a kormánynak milyen országot átfogó sajtója van! Találjatok már tényleg valakiket akik mucsaröcsögén és hasonló falvakban is tudnak szintén sajtót csinálni! Legyen már annyi pénzetek, hogy ti is tudjatok ingyenes újságot gyártani és terjeszteni "világvégén" is, amiben a valóság jelenik meg! Áldozzatok már erre! Budapest nagy része rá tudott ébredni arra, hogy milyen korrupt, gőgös és enyves kezű banda uralja az országot, mert plakát hadjárat ide, vagy királyi tv oda, nekik volt lehetőségük más forrásból is tájékozódni. Lehet hivatkozni arra, hogy vidéken nem túl tanultak az emberek, de az nem jelenti azt, hogy ne éreznék mi jó nekik. És akkor kérdezzük meg Annus nénit bivalybasznádon, hogy a helyi NERsajtó őrült agymenésén kívül a soros-migráns tébolyda keretében, milyen más hírforrásból szemezgethetett volna ahhoz, hogy egyáltalán elgondolkodjon a magyarországi helyzetről?  Csodálkoztok, hogy vidéken a rohadó narancs mindent vitt? 

Talán így és ehhez hasonló megoldások keretében kéne továbbgondolni az ellenzéki mibenlétet, mert 2022 után már talán felesleges is. Nincs még négy év! Már a mostanit eleve alig fogjuk normálisan végig élni, ha egyáltalán... 

Szóval nem beszarni kell, hanem cselekedni egy kicsit szélesebb körben, és nem csak Pesten, hanem országos szinten!

4 komment

Címkék: NERvélemény

2018.01.01.
11:14

Írta: lbm

2018. Kire voksoljak?

Eljött 2018. Túl vagyunk a halászlés-bejglis-lencsés-virslis kajakómán, mindezt leöblítettük az újévi pezsgővel, Áder szavait is figyelmesen végighallgattuk; úgyhogy rákoncentrálhatunk az új év adta lehetőségekre. Ezen a ponton pedig nem feledhetjük el, hogy áprilisban választások lesznek.

Őszintén megmondom, hogy négy éve hatalmas izgalommal vártam , hogy mit dönt a nép. Csalódtam. A rendszeres NER-társ blog olvasó /egy kellemesen népes tábor volt az akkorra már/ a továbbiakban nem nagyon olvashatott új posztokat itt. Gyakorlatilag feladtam. Elveszett számomra a motiváció. Szégyen, vagy nem, de ez volt. Megtehettem, szabad bloggerként, akit hiába kerestek fel reklámozó cégek, vagy bárkik. Elutasítottam minden üzleti felkérést, pont azért, hogy önmagam legyek, hogy arról írjak ami engem foglalkoztat, és ne egy teljesítményorientált oldalkám legyen. /Pedig Isten látja lelkem, eü. fizetés, beteg férj, tanuló gyerek mellé, de sokszor jól jött volna egy kis zsé... / Aztán még ezt is feladtam.

Iszonyú fáradtság lett úrrá rajtam, amikor kiderült, hogy hiába a pöttyös fenekű félázsiai, unortodox kormányzás, élén a bohócügyi államtitkárral, az embereknek mégis ez kell. Hogy miért? Négy éve az emberek a következőeket valló kormányra adta a voksát:

stadionok; 47000ft-ból meg lehet élni; a nők szüljenek gyereket és akkor majd nem veri őket az uruk; a gyerekek neve jövőbeni adófizető, avagy érnek annyit mint egy tehén; a magyar munkavállalók igényesek, lusták és nem akarnak dolgozni, amúgy pedig szedjenek gombát és neveljenek kecskét; a hajléktalant üldözzük, büntessük; a rokkantak csalók; az oktatásban még van kréta, úgyhogy kuss minden tanárnak; a kórházigazgatók, csak államilag jóváhagyott nyilatkozatokat tehetnek; napraforgó blog; azeri baltás; megvédtük a nyugdíjakat, de nem tudjuk hol van a manyup pénz; Marika ápolónő boldog; közmunka-program amivel aki csak tehette visszaélt; elrabolt földek; dohánybiznisz, stb.stb.

Több tucat ilyen, és ehhez hasonló történet uralta 2010-2014-et, és mégis ugyanez a kormány nyert. A következő négy év pedig már olyan magabiztosságot adott nekik, hogy már arra sem vették a fáradtságot, hogy bármit is leplezzenek. Elfelejtették még azt a határt is amit még réges-régen maguk állítottak fel szabálynak, hogy aszongya`: ne mi kapjuk a legtöbbet...

Szóval NER-társak arra szeretnék kilyukadni, hogy szégyenteljes módon, 2018. áprilisában már nem bízom a változásban. Ez pedig az ellenzék bűne is. Oda fajult a politika, és ezzel az ország sorsa is, hogy reálisan nézve, az aki nem hívőként éli meg az ország sorsát, fogalma sincs kire szavazzon 2018 áprilisában. Mert kire NER-társak? Ki az aki olyan programot, erőt sugároz, amely elzavarhatja ezt a mélyen primitív, egoista, mindent és mindenkit eltaposó kormányt? Sehol nincs olyan összefogás amely legyőzhetné akarnok ÖRDESZ-éket, Viktort és slepjét, kiknek frusztrációitól és komplexusaitól, kivagyiságától egy nemzet szenved. Nem szeretnék kimaradni a szavazásból, mert minden nem leadott voks a jelenlegi kormányt segíti győzelemre. De most tényleg szavazzak a Kétfarkú Kutyapártra?

Blog-életem során talán soha nem vágytam annyira a kommentjeitekre mint most. Kire szavazzak, és miért?

A segítségeteket előre is köszönöm: Tisztelettel:  Marianna /mert ez az igazi nevem/

251 komment

Címkék: NERlemény

2017.12.30.
10:00

Írta: lbm

Segélycsomag tender okosban?

Találós kérdés NER-társak! Egyszer volt egy ország, ahol olyan jól mentek a dolgok, hogy lépten nyomon épültek a sportlétesítmények, gázszerelők lettek rövid idő alatt milliomosok, műkörmösök és aggkorú mamikák váltak  pillanatok alatt fantasztikusan jó mezőgazdasági szakemberekké, mellyel szép földeket nyertek állami pályázatokon. Milliárdok jutottak plakátkampányokra, emberek avagy intézmények lejáratására, és egyéb válogatott elmebetegségekre. Mindössze olyan dolgok felett siklott el az ominózus ország vezetése, mint az ország majd felének a megélhetési problémái, a szegénység, illetve, hogy jó sok gyermek heti egyszer jut húshoz, gyümölcshöz, avagy egyenesen éhezik. Valahogy ezek a problémák elvesztek a sok tennivaló közt...

De sebaj!; amíg kisvasút és stadion épült az ország urának szent szülő falujában, addig az agyon szidott, utálatos EU küldött egy kis pénzt ebbe az országba az éhezőknek. Végül is kinek a dolga ez, ha nem az EU-nak? Hát miféle világ lenne az, ahol egy országnak magának kéne gondoskodnia a saját maga által kitermelt éhezőiről? Meg is érkezett a "della" , "nagyon jól teljesít" országba, ottan pedig az állami gépezet orcapirulás nélkül, annak rendje és módja szerint meg is pályáztatta azt. 13 milliárdos történet ez.

Mindjárt három cég jelentkezett is, és, hogy, hogy nem, a két olcsóbb pályázót azon izibe` ki is zárták ebből a dologból, és a legdragábbért kivitelező harmadik cég nyerte meg eme nemes feladatot. Indok: a kizárt kettő, túl olcsó volt... A rohadt anyukájukat! Nem szégyenlik, hogy a pénz minél nagyobb részét kajára akarták költeni, hogy minél több éhezőhöz jusson belőle?!

Na NER-társak, vajon melyik országban történhetett mindez?

Segítek egy picit: A nyertes cég tudhatta, hogy ők fognak nyerni....

Az LMP társelnökét, Hadházy Ákost, úgy néz ki, hogy megkereste a nyertes cég egyik olyan dolgozója, akinél /nem meglepő módon/ kiverte a biztosítékot ez az eljárás. Az meg végképp, hogy főnöke azt is tudja, hogy a jövőben sem lesz ez másképp... Higgyem vagy ne higgyem?

Ám mégis, milyen ország az, ahol még a legkiszolgáltatottabbakról is lehúzzák a sápot? Szeretném, ha mindez nem lenne igaz... Szívből szeretném.

12 komment

Címkék: NERlemény

süti beállítások módosítása