2017.12.30.
10:00

Írta: lbm

Segélycsomag tender okosban?

Találós kérdés NER-társak! Egyszer volt egy ország, ahol olyan jól mentek a dolgok, hogy lépten nyomon épültek a sportlétesítmények, gázszerelők lettek rövid idő alatt milliomosok, műkörmösök és aggkorú mamikák váltak  pillanatok alatt fantasztikusan jó mezőgazdasági szakemberekké, mellyel szép földeket nyertek állami pályázatokon. Milliárdok jutottak plakátkampányokra, emberek avagy intézmények lejáratására, és egyéb válogatott elmebetegségekre. Mindössze olyan dolgok felett siklott el az ominózus ország vezetése, mint az ország majd felének a megélhetési problémái, a szegénység, illetve, hogy jó sok gyermek heti egyszer jut húshoz, gyümölcshöz, avagy egyenesen éhezik. Valahogy ezek a problémák elvesztek a sok tennivaló közt...

De sebaj!; amíg kisvasút és stadion épült az ország urának szent szülő falujában, addig az agyon szidott, utálatos EU küldött egy kis pénzt ebbe az országba az éhezőknek. Végül is kinek a dolga ez, ha nem az EU-nak? Hát miféle világ lenne az, ahol egy országnak magának kéne gondoskodnia a saját maga által kitermelt éhezőiről? Meg is érkezett a "della" , "nagyon jól teljesít" országba, ottan pedig az állami gépezet orcapirulás nélkül, annak rendje és módja szerint meg is pályáztatta azt. 13 milliárdos történet ez.

Mindjárt három cég jelentkezett is, és, hogy, hogy nem, a két olcsóbb pályázót azon izibe` ki is zárták ebből a dologból, és a legdragábbért kivitelező harmadik cég nyerte meg eme nemes feladatot. Indok: a kizárt kettő, túl olcsó volt... A rohadt anyukájukat! Nem szégyenlik, hogy a pénz minél nagyobb részét kajára akarták költeni, hogy minél több éhezőhöz jusson belőle?!

Na NER-társak, vajon melyik országban történhetett mindez?

Segítek egy picit: A nyertes cég tudhatta, hogy ők fognak nyerni....

Az LMP társelnökét, Hadházy Ákost, úgy néz ki, hogy megkereste a nyertes cég egyik olyan dolgozója, akinél /nem meglepő módon/ kiverte a biztosítékot ez az eljárás. Az meg végképp, hogy főnöke azt is tudja, hogy a jövőben sem lesz ez másképp... Higgyem vagy ne higgyem?

Ám mégis, milyen ország az, ahol még a legkiszolgáltatottabbakról is lehúzzák a sápot? Szeretném, ha mindez nem lenne igaz... Szívből szeretném.

12 komment

Címkék: NERlemény

A bejegyzés trackback címe:

https://nertars.blog.hu/api/trackback/id/tr6913533825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VaradiJanos 2017.12.30. 17:04:36

Valaki mondta Ákoskának, lehet még korai ugrani a hírre.

morph on deer 2017.12.30. 17:20:23

@VaradiJanos:
Mert az teljességgel elképzelhetetlen, hogy ez (is) így történhetett. Ilyesmi nálunk nem fordulhat elő, hiszen csupa öntudatos, becsületes keresztény ember tevékenykedik a gazdaságban! Nem is lehetne másképpen, hiszen kizárólag fidesz-kádéempé tagokról lehet szó!
Egyedülálló, sőt, példátlan eset lett volna, egyébként is...

VaradiJanos 2017.12.30. 18:19:10

@morph on deer: nem elképzelhetetlen, csak bizonyíték nélkül nem írogatunk cikkeket. Pártállástól függetlenül rendkívul elterjedt a korrupció, ez nem vitás.

morph on deer 2017.12.30. 18:45:08

Egyetértek!
Ez szerintem sem párt-, hanem emberfüggő. Az aljanép nem a párttagkönyvtől lesz az, ez valóban nem erről szól. Az is igaz, hogy elsősorban mindig az aktuális kurzus kegyeltjeinek van igazán esélye, ez mindig így volt.

Ebben az esetben mondjuk felmerül, hogy ilyesmit hogyan lehet(ne) kitalálni, ha nem történt volna meg. Lehet bennem a hiba, de nekem eszembe nem jutott volna, hogy még erre is van pályázat. De egy újszülöttnek minden vicc új, nem? :)

guvat 2017.12.30. 18:53:10

Valaki mondja meg Hadházynak, hogy az EU pénzeket pályáztatni kell és a veszteseknek lehetőségük van jogorvoslatra. Persze ha a kormány el fogja lopni, akkor ezt is fizethetjük vissza, mint a 4. metróra kapott néhány milliárdocskát...

morph on deer 2017.12.30. 19:46:13

@guvat:
Gondolom, akkor azt is meg kéne neki mondani, hogy csak a pályáztatás ténye mérvadó, és az már senkit sem érdekel, hogy milyen manipulációk révén jut valaki megbízáshoz!
Mrt úgy látszik, hogy ez a fasz Hadházy még mindig ott tart, hogy a legjobb ajánlatnak kell nyernie! Elmaradott gondolkodásra vall, mert egyáltalán nem orbán- és NER-komp!atibilis!

Az meg tűrhetetlen, mint tudjuk!

Hát miként merészel ez az exfideszes elempés szembeszegülni a vezér akaratával?!
De most komolyan..!

guvat 2017.12.30. 19:57:50

morph on deer
Az a szerethető bennetek, hogy összetartatok! Mivel reményetek sincs rá, hogy a ballib csapat valaha még kormányzati pozícióba jusson, így valamelyik fantáziadús kesergő kitalál egy baromságot, amire aztán rácsaptok, mint (bármely tetszőleges hasonlat beilleszthető. A gyöngytyúkost javasolnám...) Nézegesd meg a régebbi üvöltözéseitek tárgyát és próbálj meg kicsit pirulni...

morph on deer 2017.12.30. 21:09:40

@guvat:
Szivike, én egy darab vagyok!
Komolyan!
Direkt megszámoltam magam a
kedvedért, és nincs tévedes!

Visszatérve: látom, érdemi véleményed nincs, csak a kötelezőt nyomod.
Még ma is?

“Te figyelj,” még az értelmesebb fideszesek is (be)látják, hogy ez már ciki, és inkább lapozzunk - amúgy egyetértek, mint olvashattad, - te meg itt csinálod a műsort egymagad..!

Bizony, vannak pitiáner ügyeskedők minden oldalon, ha hiszed, ha nem!

Én nem ragoznám, mert csak nevetségessé válnék, ha orbánhitű lennék, például.
Csak mondom..! :)

igazi hős 2017.12.30. 23:21:38

@Scott Tenorman Must Die: Loptak, ahogy szoktak. Semmi különös, a napi rutin.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.31. 09:15:36

@guvat:

"akkor ezt is fizethetjük vissza, mint a 4. metróra kapott néhány milliárdocskát..."

Amit történetesen a szoclib kormányok idején loptak el. Ez persze nem menti a mostani tolvajokat, sőt semmilyen tolvajt.

@morph on deer: írta meg az igazat, ez van:

"Ez szerintem sem párt-, hanem emberfüggő. Az aljanép nem a párttagkönyvtől lesz az, ez valóban nem erről szól. Az is igaz, hogy elsősorban mindig az aktuális kurzus kegyeltjeinek van igazán esélye, ez mindig így volt. "

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.12.31. 09:23:07

@VaradiJanos:

"csak bizonyíték nélkül nem írogatunk cikkeket. "

Így igaz. Persze jelen esetben a poszt egy a hírportálokon megjelent hír alapján íródott, tehát a posztoló számíthatott arra, hogy ezek a portálok nem fognak abszolút hazugságot írni (kisebbek mindig vannak), hiszen ekkor bíróság elé is citálhatók.

Ennél mégis sokkal durvább a B1 blog egyik posztja, amely pofátlanul azt hazudja, hogy miközben a magyar kormány ágál az iszlamizmus ellen, fegyvereket ad el az Iszlám Államnak.

Na ez az ordas hazugság, fel sem foghatom, hogyan írhat meg valaki egy ennyire képtelen, másodpercek alatt világosan cáfolható hazugságot. Persze arról van szó, hogy hiába hazugság, az emberek agyában megragad, és dolgozni kezd. Úgy hívják, rágalom:

www.youtube.com/watch?v=qvkISFpEIIk
süti beállítások módosítása