2014.04.22.
09:22

Írta: lbm

NERtársak maradtunk...

 

 

Üdv néktek NERtársak ! Igen! A dolgok állása szerint azok maradtunk... Pár napja nosztalgiával gondoltam eme blogra, meg arra, hogy talán április 6.-a után megszűnik a létjogosultsága. Elvégre ha nincs NER akkor NERtársak sem lehetünk... Az egyik szemem sírt, a másik nevetett. (Bevallom az utóbbi kicsit jobban "funkcionált"...) Ám ahogy a mi turulban született vezérünk kapott még  négy évet, úgy ez a blog is. Mit is tehetnénk? Ez van...
Az emberek a stadionokra meg a rezsicsökkentésre adták a voksukat. Ezzel ugyan elengedték a külföldre vándorló fiatalok kezét, meg még sokmindenkiét akiket " nem hagyunk az út szélén", de legalább (az elmúlt időket figyelembe véve) a rezsivel egyenes arányban fog csökkenni továbbra is a fizetésünk vásárló értéke... Viszont ne csüggedjünk NERtársak! Biztosak lehetünk abban, hogy még jobban fog javulni a közbiztonság, a bűnözés is lecsökken, midőn újult erővel csap le a hatóság minden kéregetőre, és hajléktalanra. A NAV vizsgálatok hatékonyan lezajlanak egy röpke hétvége alatt, néhány politikus meg négyszer ötször irja át a vagyonnyilatkozatát...

Kissé hiányoltam idén, az idilli húsvéti Orbán család fotókat, ahol Viktoriátus büszkén mutogatja 15 kilós parasztsonkáját, pont leszarva az ingyen ételosztásoknál kígyózó sorokat. Ám nem kell csüggedni, mert van nekünk most helyette nagy nemzeti hátizsák a Nemzeti Múzeumban... Épülhet tovább a személyi kultusz, stadionok és hatalmas "Magyarország miniszterelnöke" plakátok formájában. (Amúgy, kössz a figyelmeztetést. A végén még elfelejtettem volna...)
De nézzük a jó oldalát! A napi hírek és interjúk, továbbra is olyanok lesznek, hogy sírunk vagy röhögünk kínunkban. Esetenként egyszerre tesszük mindkettőt... Az ugyanis egyértelműen látszik a választási eredményekből, hogy megvan az igény a "gyerek legalább olyan hasznos mint egy tehén" kijelentésekre, a piros pöttyös fenék elméletekre, pávatáncra, avagy az olyan nyelvújító szavakra, mint pl. a "félázsiai", vagy az "unortodox" .
Bár furának hangzik, de ennek így kellett lennie.

A kormánynak a következő négy év során ( ha egyáltalán kihúzzák addig...) abban a hatalmas katyvaszban kell az országot vezetnie amelyet magának gyártott az elmúlt négy évben. Okafogyottá válik az "emúttnyócév", meg a visszamutogatás is, hisz lassan egy éve úgy tudjuk, hogy az ország jobban teljesít. Úgy meg aztán mégsem lehet mondogatni, hogy azért szar most, mert az előző időszak mindent tönkrevágott. Most, hogy újra narancsszínben pompázik az ország, vajon hogyan tovább? Már nincs manyup pénz, és szinte már olyan terület sincs ami még megadóztatható. És bár, IMF hitel sincs elméletileg, azért ott van a nagy Orosz szerződés. Mer' ugye nem leszünk mi gyarmat.... Van még egykulcsos adó aminek a nyertesei nem igazán idehaza költik el a többletet; mivel az aki eddig is tele tudta vásárolni a hűtőjét, az nem fog többet enni, csak azért mert több pénz marad a zsebében.  Így Orbániának megmaradtak az alacsonyabb keresetűek, mint gazdaság növelő célcsoport, viszont ők úgy meglettek szivatva, hogy nemhogy többet költenének, hanem kevesebbet, mivel nincs nekik miből. Leltározzunk! Az agyasaink, fiataljaink kivándoroltak más országokba. A vállalkozások nagy része lehúzta a rolót. A befektetők meg jó messzire elkerülték Magyarországot, az EU pedig rajtunk röhög. És mi maradt? Személyzeti és anyagi problémákkal küszködő egészségügy. Több ezer közmunkás (akik nagy részére már nem futja idén), és négymillió szegény/ mélyszegény állampolgár. Bedöntött forint, melynél ha 300 ft alatti az euró árfolyam, már erősödésről beszélünk és "öröm-boldogság" van, holott négy éve amikor a világválság hatásai még el sem múltak 265 meg 268 ft volt egy euró. (Persze tény, hogy Bajnai nem is állt ki a világ elé, olyan hülyeségeket beszélni, amiknek minden betűjére zuhan a ft, értéke...) Ezen felül ami még itt maradt az országban, az a megszivatott tanárok, rendőrök tömege, meg a hónapról hónapra élő családok. Vannak még kisemmizett gazdák, nemzeti trafikok, meg olyan nem nemzetiek akik "méltatlannak" bizonyultak a dohányáruk eladására, mert esetleg nem hoztak elég Fidesz szavazót, pedig volt eme árulók közt olyan is aki "kurva sok megrendelést kapott a Fidesztől"... "Örömnek" Simicskák, meg narancsszínű abc- k (cba-k), és a minden babért megérdemlő, nagy nemzetien kirándulgató békemenet maradt. Véleményem szerint kedves NERtársak, nem kell az újabb Fidesz- kétharmadon keseregnünk, mivel mindenképpen úgy illdomos, hogy ebből a szarból építsen várat (vityillónak is jó lesz az...) az aki gyártotta. A Bohócügyi államtitkár újra megnyerte az országot! Na de biztos, hogy valóban nyert is vele?

 

16 komment

Címkék: NERlemény

A bejegyzés trackback címe:

https://nertars.blog.hu/api/trackback/id/tr736067787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.22. 09:38:01

Az ételosztás csak egy szekta PR-akciója, ugye ez világos?

Pitta2 2014.04.22. 16:27:05

Tessék mondani hol volt a bal oldal hiteles vezetője és hol volt a programjuk? Sehol! Ugyanazok az arcok voltak most is az előtérben, mint akik elkúrták azt a 8 évet. Amíg ők lesznek a bal oldal arcai, addig nyer a Fidesz. Nem másben kell keresni a hibát, hanem a saját oldalatokban?
Zavar a hátizsák? Eddig minden miniszterelnök adott valamilyen személyes tárgyat a múzeumnak. H.Gyula, M. Péter Gy. Ferenc és B Gordon ajándéka nem zavar? Az USA-ban az elnönek külön fotósa van, aki mindenhová követi és fotózza. Neki még a rossz képeket is tilos törölnie, mert azok a nemzeti archívum részei. Akkor ott is személyi kultusz van?
Megmondta Gyurcsány vezér: "El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Tessék! Lehet menni!”
Az emberek racionálisan döntöttek. Az egykulcsos szja-val nőtt a nettó bérem, csökkent a rezsim jól látható módon. Mi a fenéért szavazzak a bal oldalra? Hogy megemeljék az szja-t, a rezsit? Hülye azért nem vagyok. És ezek csak az észérvek. Inkább azon kellene elgondolkodnia a bal oldalnak, hogy a Jobbik miért verte el őket sok helyen? Na itt kezdődik a baj.

Blogger Géza 2014.04.22. 20:26:36

mno.hu/gazdasag/omolhetnek-a-milliardok-a-gonyui-kikotobe-1222596

Vicces, hogy egy ilyen hír megjelenésének napján is van olyan ostoba, aki szerint külföldi befektetések elkerülik az országot...

Ahogy kimaradt, hogy 2014-re és 2015-re is akkora gazdasági növekedést jósolnak Magyarországra, amely magasabb, mint az elmúlt 7 évben bármikor volt, és a kulcsfontosságú ipari termelésben 4-7%os növekedés várható. Valahogy a szakértők nem osztják a posztoló borúlátását...

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2014.04.22. 20:42:01

Ma megint nagy segítség az LMP-nek a fidesztől...
Öt emberük került be a Parlamentbe, de hogyan, milyen áron, mert tagságuk, támogatójuk, szakemberük nincsen.
Kb. 700-800 millió közpénzt tapsoltak el haveroknak, rokonoknak, a kampány alatt. A taglétszámuk a múltkori választás óta 600-700 főre csökkent. Van olyan megye ahol 5-6 párttag él jól meg az állami pénzekből. Minimális a támogató, segítő, aktivista csapat, ezért 1000 forintos órabérért gyüjtötték nekik az aláírásokat.
Komoly fideszes segítséggel jutottak be múltkor is és most is kellett a help. Lásd még frakcióalakítás lehetősége, óriásplakáthelyek átadása, stb...Gondolom, most is összejön némi segédlettel az EP aláírás. A jelöltjeik 20 %-a "kényszerjelölt" volt, Schiffer külön kérésére -hogy meglegyen a létszám- indultak el. Ha ő nem lenne, már rég nem lenne LMP. A szakadással szakemberek, kameraképes személyek távoztak ( Karácsony, Jávor, Szabó T. Szabó R, Scheiring...)mögöttük nagy az űr. Hány hiteles, szakmailag elismert szakembert tudtak felvonultatni a Róna bácsin kívül? A 2010-es maradék csapatból is sorra lepattantak ( Vágó, Osztolykán, Ertsey, Várnai..) Van azért pár lelkes, képzett, aktív emberük, de azokkal elég mostohán bánnak.
A legnagyobb gond talán a párt vezetése, igazgatása, szervezeti kérdései. Vida titkár, Gál irodavezető, Horvai pénzügyi vezető, Angyal Károly pártigazgató szakmailag nagyon gyengén muzsikál. Ezt a pártigazgatót "a harkányi büfést"nem is tudni honnan kukázták. Indulni akart az EP listán is -talán érettségije sincs- mikor szóltak neki, hogy nem kéne. A választmány végre személyi változtatásokra készül, még az ÁSZ vizsgálat előtt. Az átláthatóságról, pénzügyi szabályosságról ne is beszéljünk Kifelé "üvegzseb", belül trükközés, zsebbe pénzek, facebook hírdetések, felesleges kiadások. A pártigazgatót Baranyából hurcolják szinte két naponta ide Pestre. Mi pénz ez is? Van LMP, de milyen áron és meddig. Ki lesz az új Parlamentben aki megunja, oszt jó napot, kilép? Schiffer LMP András , Szél "duracell" Bernadett, Sallai Róbert "bioparaszt" Benedek, Schmuck "rutinos" Erzsébet, Ikotity "atya" István ? Mit tettek a zöldpolitika terén? Nem zöldek ezek , hanem csak zöldfülűek

Szelid sunmalac 2014.04.22. 21:02:36

@Az LMP sek nem zöldek, csak zöldfülűek!: Ezt a szart minden letezo blogra bemasolod? Mennyit kapsz posztonkent?

abc 2014.04.22. 21:07:25

@maxval a gondolkodó birca: megint megragadta a fideszes a mondanivaló velőjét :-)

Le Orme 2 2014.04.22. 21:21:21

A poszt nem szól semmiről, ezért nem kommentelem.

zobod 2014.04.22. 23:37:01

Van pár ezer koldus a kétmilliós világvárosban, Budapesten. Ebben mi a meglepő, más világvárosokban több van, nálunk gazdagabb országokban is.

RÖVIDLÁTÓ 2014.04.23. 04:30:50

@Blogger Géza:
Igazad van Gejza!
Nem kerülik el!
Eszük ágában sincs ide jönni!
Az igazi tőkének több "esze" van annál!
Amit te látsz az az undorító EU-s támogatásokra épülő látványpékségek, amiből aztán a haverok sütik a pecsenyéjüket és eszük ágában sincs "az új feltőkésített közép rétegnek" visszaforgatni a gazdaságba.
Te meg ott állsz a kirakatra tapadva, várva hogy kapj egy kis maradékot. Ha szerencséd van a kutya - ha nem "NAGY"- nem viszi el előled.
Írígyellek, hogy te a maszlag evéssel is jóllaksz.

walaki_aki 2014.04.23. 08:22:04

@Pitta2: Hiteles vezetője melyik oldalnak van? Esetleg OV -ra gondolsz akire az utóbbi időben nem kevésszer húzták rá a hazugságot némi hang és képanyag segítségével (pl puccs van elvtársak.. :), aki megemelte a rezsidet majd kb a 2010/01-es szintre vissza csökkentette? Újabb hazugság. Szabad ám elővenni a legnagyobb terhet jelentő gázszámlákat pl... Én megtettem.
Vagy az a hiteles vezető aki összehozott kb 2%-os ciklusbéli növekedést úgy, hogy állítólag jobb mint az elődök :)))))) Vagy aki adósít mint a szocik csak mellé csavar 32%-ot az adóprésen és lenyúl, bezsebel mellé majd 4000 Milliárdot +ban (manyup és befizetések). Ha OV hiteles akkor Fletó miért nem? Ugyan így adósított, nem produkált növekedést, hazudott. Igaz nem volt ennyi megszorítás és kevesebbet loptak.

walaki_aki 2014.04.23. 08:24:20

@Blogger Géza: Maradjunk a tényeknél. Az előző ciklus kb 2% lett (lehet elérte a 2,5%-ot is..). A beruházási ráta nem fedezi az amortizációt és adósodunk nagy léptékben. De majd jó lesz aszonta az Eltolchi igaz? :))))))

Blogger Géza 2014.04.23. 11:33:25

@walaki_aki: A növekedési szám az egész ciklusra kb. stimmel (2,5%-3% lehet), ehhez képest egy 2014-2015-re együtt kb 5%os növekedés várható, tehát látható, hogy egyértelmű a gyorsulás, a javuló tendencia. Az eladósodottságunk jelentősen csökkent, a 2010 közepi 85%-ról tavaly év végére 79% köré. A beruházási ráta az adósságcsökkentés (állami + lakossági + vállalati) miatt valóban csökkent némileg, de a kulcsfontosságú feldolgozóiparban még nőtt is, bőven az amortizáció felett van, főleg az állami beruházásoknál és a lakásépítéseknél esett vissza. Ha nem lenne elegendő tárgyi eszköz az iparban, hogy a csudába növekedett volna kb 20%-kal az ipari termelésünk az elmúlt 4 évben? Ez az általános amortizációs riogatás egy ostobaság.

Blogger Géza 2014.04.23. 11:45:15

@RÖVIDLÁTÓ: Úgy látszik, az egész magyar gazdaság meg van akkor tévesztve, jól működik a NER: :)

"a GKI által az Európai Unió támogatásával végzett felmérés szerint összességében több mint másfél évtizede voltak ilyen kedvezőek a várakozások."

www.napi.hu/magyar_gazdasag/kitort_az_optimizmus_magyarorszagon.580363.html

Pitta2 2014.04.23. 19:56:18

@walaki_aki:
Elővettem a gázszámlákat.
2010 - 33-34 eFt/hó
2011 - 34-35 eFt
2012 - 37-28 eFt
2013 - év végén 27 eFt
a jelenlegi számláim 26-27 eFt
Add hozzá még, hogy 2011. február 1-én jelentősen nőtt a nettó bérem az egykulcsos szja miatt. Ezek után mi a jó büdös fenéért szavaznék a baloldalra???
Miért kellett volna hiteles vezető a baloldalra? Azért, hogy a választók őt válasszák a Fidesz helyett. De amíg Gyurcsány porondon van, addig a baloldal sehol sem lesz.

Pitta2 2014.04.23. 19:58:05

@Pitta2:
bocsánat, gépelési hiba. 2012 - 37-38 eFt. Ugyan az a lakás és ugyan úgy 21,5 fok.
süti beállítások módosítása