2013.04.14.
15:55

Írta: lbm

Kulcsár Gergely (jobbik) is szereti a romákat...

A jobbik nem rasszista meg nem náci felfogású, meg semmi rossz se, mer’ ők csak parlagfüvet irtanak meg minden szép és jó… Politikai pályafutások egyik fő eleme, hogy ezt próbálják megértetni ezzel a „rosszmájú” néppel. Aztán amikor már azt hiszik, most végre sikerült, megint tökön rúgják magukat…

Hajdúhadházára kell ellátogatnunk eme utóbbi jobbik öngól ismertetéséhez. Ott ugyanis egy elég jó és hasznos programot hirdetett a cigány kisebbségi önkormányzat. Ötven embernek adnának azzal munkát, (köztük sok fiatalnak is) hogy nyolc órában gondozhatnának idős embereket. Véleményem szerint ennek több előnyös momentuma is van. Egyrészt munkanélküli emberek  jutnának becsületes munkával keresethez. A fiatalok és az idősek végre megismerhetnék egymást  testközelből, és ez mindenképp pozitív kapcsolat. Kialakulhatna egy másfajta tisztelet, és tapasztalatból mondom, hogy a kötődés és az idősek iránti szeretet óhatatlanul is létrejön ha az ember öregeket ápol. Csodálatos dolog! Kialakul a felelősségtudat, a humánus gondolkodás fejlődik, és lelkileg sokkal kiteljesedettebb az ember, ha ilyen munkát végez. A cigányságot ekézők, pontosan ezeket hiányolják és üvöltik rá a roma fejekre. Most íme itt egy nagyon szép kezdeményezés, ami hasznos, nem alázza meg egyik felet sem, és közelebb hozhatja végre a roma és nem roma embereket egymáshoz.

Na ha valamiben ennyi pozitív hatás bontakozhat ki, ám a történetben romák is szerepelnek, a NERtárs biztos lehet abban, hogy ha valaki felszólal ellene, az a jobbik lesz. És tényleg!

Kulcsár Gergely (jobbik), máris sajtótájékoztatót tartott, hogy azon nyomban kinyilvánítsa „nemrasszista” véleményét, azaz, hogy ezt aztán így és ilyen formában nem!

A stop.hu cikke szerint a sajtótájékoztatón a jobbikos képviselő (idézem)„Az idősgondozást vállalókat sanda módon összekeverte a Hajdúhadházon idős emberek sérelmére elkövetett bűncselekmények elkövetőivel, és mindebből képes volt levonni a "következtetést": már magát a programot is elítélik, hiszen "cigányokra bízni az idős embereket olyan, mintha pedofilokra bíznánk a gyermekgondozást"…”

A jobbik azt hiszem ezzel a legutóbbi esettel sokkal többet ártott magának, mint valaha. Most ugyanis abszolút kinyilvánította, hogy tulajdonképpen mindegy is, hogy egy roma dolgozik-e, vagy hogy mit dolgozik; nem számít a megfelelő életvitelre való bármilyen erőfeszítés, mert annak a normál életvitelnek még a lehetőségét is eltiltaná tőlük.

Az a baj a jobbik egyes képviselőivel, hogy hangemberek. Féligazságokat puffogtatnak arról, hogy a romáknak alkalmazkodniuk kéne a társadalmi normákhoz, de abban a pillanatban, hogy ez meg is történhet, máris megbélyegző módon kárognak, és ezzel bizony csak azt fejezik ki, hogy ici-pici gyáva nyulak, akik áldumák mögé bújva gyaláznak egy-egy  népcsoportot, mivel törvényesen azt máshogy nem lehet. Persze semmilyen módon nem vágyom arra, hogy rasszista gondolatokat hirdessenek, de ha már annyira tökös gyerekek, akkor vállalják fel agymenésüket karakán férfias módon, vállalva ezzel a büntetést is ami jár érte. (Legalább előbb utóbb elfogynának a parlamentből meg a közéletből…). Persze ennyire nem bátrak, és valószínűleg a fele párt nem is hisz annyira ezekben a baromságokban, csak jó a fizu, ahhoz meg, hogy ebből még pár évig jusson nekik, meg kell tartani a szélsőséges szavazatokat, arrafelé meg ez tetszik…

A jobbik véleményem szerint egy igazi kis megélhetési pártocska, jövőkép nélkül. Programjuk pedig kimerül abban, hogy abszolút nevetséges, vagy megvetendő „nagymondatokkal” kavarják fel az álló vizet, hogy magukon tartsák a figyelmet, majd pedig két ilyen között kikérik maguknak a szélsőséges jelzőt.

Én aztán abszolút nem vagyok kirekesztő, de mostanság érzem a jeleit magamon: a jobbikot például abszolút nem bírom elviselni!

Kedves jobbik! Elég már ebből az undorító politizálásból! Hányingerkeltő, hiteltelen és már komolyan fárasztó…

 

89 komment

Címkék: NERlemény

A bejegyzés trackback címe:

https://nertars.blog.hu/api/trackback/id/tr125222360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AbuBakr 2013.04.15. 09:05:03

adja az isten, hogy vénségedre majd egy ilyen hadházi cigány gondozzon...

csepke 2013.04.15. 09:07:32

Nehéz ügy. Tudom mire hegyezi ki a poszt író, de ebbe nem mennék bele. Viszont a véleméynem az, hogy az idősápolás nem olyan munka mint a barackszedés mondjuk. Eleve az emberek ápolása nem úgy munka, mint bármi más fizikai meló, amit megfelelő erőnléttel akárki el tud végezni. Kell hozzá valami plusz emberszeretet is. Nem tudja akárki csinálni, függetlenül attól, hogy roma nem roma. Ezért nem tartom jó ötletnek az ilyesmit, hogy válogatás nélkül munkanélküliekre, vagy pláne közmunkásokra bíznának emberápolást. A jó isten mentsen meg mindenkit attól, hogy valaki olyan ápolja, akit úgy hajtanak oda ostorral. A roma mivolt oldaláról pedig, nem szép ha az ember előítéletes, de az ember hadd engedjen már be azt a lakásába, akit ő választ, és ha bármi okból, és tökmindegy miért, de nem szeretne romát, hát az az ő dolga, nem itt kell kezdeni a barátkoztatást, bármennyire szeretnék egyesek.

2013.04.15. 09:08:22

Ha a kedves cikk írója rámeri/merné bízni a szüleit, nagyszüleit ezekre a cigányokra, akkor csak tessék, próbálja meg! Én elhiszem azt is, hogy van köztük rendes is, ja kb. 2%. Állandóan látni lehet különböző hírmegosztókon, hogy idős néniket bácsikat vernek meg brutálisan egy csomag tésztáért vagy egy ételhordónyi ebédért. Vajon néhány idős ember miért vezetett már áramot a kerítésébe? Mert félnek. Ha kisöreg lennék, én is félnék, és eszembe se jutna pont tőlük segítséget kérni.
Saját magukról sem tudnak ezek a cigányok gondoskodni, meg lehet nézni a portájukat, a környezetüket vagy ép magukat is hogy milyenek. Adjanak nekik valami melót az rendben van, legalább addig is lekötik őket valamivel. Például mezőgazdasági munkával De egy csomó olyan tanult ember van, aki szociális gondozói képzést végez el, és nem kap melót. Akkor hogy is van ez?
Nem vagyok rasszista, mert engem nem a bőrük színe érdekel, felőlem lehet akár kék is vagy piros. Én a gondolkodásmódjukkal nem tudok azonosulni.

Bicepsz Elek77 2013.04.15. 09:09:07

Hat igdn. Peldat kellene mutatni elobb. pl. A VII. keruleti idos embereket kellene gondozniuk roma szarmazasu idosgondozoknak!!! A Jad Vasem maganiskolaba beiratni romagyerekeket!!! Milyen jo lenne ha igy elore haladna az integracio!!!

Sírköves Slomó 2013.04.15. 09:29:08

Szerintem a te anyádat gondozza egy redvás cigány ha akarod.

Én az enyémnek nem kívánom, sőt az udvarra, meg a házba sem teheti be a lábát a rétinéger. Teljesen idióta kezdeményezés, semmi köze a világhoz. Egyetlenegy rászoruló sem venné igénybe. A kórházakban hány cigány ápolót láttál Einstein?

1 okból akarnak a házba jutni, és az nem a betegápolás.

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.04.15. 09:33:25

@csepke: azért itt nem kórházi ápolásról van szó. Gondoskodás az is, ha valaki bevásárol Annus néninek, vagy elmosogat helyette. Másrészről pedig senkit nem kényszerítettek arra, hogy ezt csinálja, én legalábbis nem olvastam ilyet a cikkben. Mért van az az előítélet, hogy ha egy roma dolgozna, akkor azt biztosan csak azért mert ráparancsoltak?...

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.04.15. 09:43:20

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: Miből van az az abszolút megdönthetetlennek vélt információd, hogy akiket ápolni kell azok mind nem roma származású öregek? Vagy ha cigány a Mari néni annak nem is járhat gondozás? Igazából csak a dühös károgást látom a hozzászólásodból, igazi érveket nem...

regress 2013.04.15. 09:49:28

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: rajtad már az ápolás nem segít.100évvel ezelőtt amerikában gondolkodtak így.te sohasem fogod ledolgozni ezt a hátrányt.vegyél magadnak faszpumpát,az való neked köcsög jobbikos

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.04.15. 09:56:49

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor: Az utolsó kérdésed elkerülte a figyelmemet. Én ápoló vagyok. Több roma kolléganőm is volt. A betegek szerették őket, mert jól dolgoztak, a kollégák pedig szintén, mert ha beteg lett valaki, vagy ünnep volt, az elsők között jelentkeztek, hogy bevállalják a munkát. Ha nincsenek kirekesztve akkor azt nagyon is meghálálják a munkájukkal.

-JzK- 2013.04.15. 09:57:48

Ennyi erővel a szociban az ún. "demokratikus ellenzék" sem volt bátor, hiszen a rendszer miatt eleinte nem vállalták, hogy karakán antikommunisták ők, hanem eleinte ők csak "sokszínű szocializmusról" meg "demokratikus szocializmusról" papoltak. Bizony, elég nagy parasztság azt várni, hogy amikor egy ideológia aljas módon tiltva van, akkor akik a rendszer elnyomósága miatt bujkálniuk kénytelenk, csukassák csak le magukat.

csepke 2013.04.15. 10:18:00

@lbm: Talán azért gondoljuk, mert ezek a kampánymelók nagyrészt arról szólnak, hogy odaterelnek egy csomó embert, hogy kezdejenek velük valamit. De ha nem így van, és a cigányönkormányzat azért kerül képbe hogy kvázi egy munkaközvetítőként, előszűrje kiket alkalmaz, vagy pláne kezességet is vállaljon értük, képzéseket nyújtson, mondjuk olyanoknak is elérhetővé teszi a szolgáltatást akik máshogy nem jutnának hozzás, akkor még talán meggondolható. Ha lesz olyan fogadókészség is aki majd igénybe veszi, de ez már a szimpátia kérdése. De a véleményem továbbra is az, hogy ha ezt azért csinálják hogy ismerkedési céllal vagy tőled idézve: "Kialakul a felelősségtudat, a humánus gondolkodás" akkor nem jó. Mert azt gondolom, hogy lélekterápiás állatkának nem élő embereket kell használni hanem mondjuk állatotthonban kezdeni a gondoskodásfejlesztést. Vagy ott sem, kertészetben talán.

azallamenvagyok 2013.04.15. 10:18:42

nos, ha a cikk és a poszt írója levenné a rasszista szemüveget (máshogy ítéli meg a cigányokat és a nemcigányokat), akkor rájönne, hogy a következővel egyenértékű dolgot mond

"büntetett előéletű, képzetlen embereket követelek az alábbi beosztásokba:
- fegyveres biztonsági őr, rendőr, TEK
- buszsofőr
- tanár
- sebész"

de egy rasszista köcsög, aki képtelen egyformán látni az embereket, az idősgondozás nem játék, nem olyan, mint avart söprögetni a főtéren.

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.04.15. 10:26:24

@csepke: Azért én nem kísérleti nyulakra gondoltam, csak arra, hogy 19 évesen amikor én is elkezdtem embereket ápolni, sok pozitív hatással volt rám, még akkor is ha erre már gyermek korom óta volt affinitásom. És könyörgöm! Itt emberekről beszélünk. A roma nem egy külön faj, hanem ember, és az emberben a felsorolt erények már eleve bele vannak kódolva, csak az ilyen munka felerősíti ezt, mint ahogy (fentebb írtam) bennem is fiatal lányként. És honnan jön az, hogy csak azért mert roma valaki, jobb ha a kertészkedéssel kezdi... Ez nagyon nem is tudom mi...

csepke 2013.04.15. 10:34:38

@lbm: "És honnan jön az, hogy csak azért mert roma valaki, jobb ha a kertészkedéssel kezdi." Ezt a felvetést pedig határozottan visszautasítom, ilyet nem írtam le.

LallyPop 2013.04.15. 10:35:18

@lbm: Jaigen persze. cigány Mari néni megérdemli hiszen egész életében fizette a TB-t, életszerü. Szerencsére a vén cigány sem életszerü, 30 évesen 50nek, 50 évesen 70nek néznek ki + májzsugor, rák, cukor, zsírhegyek azt már viszi is a Devla.

pakandi 2013.04.15. 10:37:31

Ennyire ostoba fajankó inkább ne ragadjon klaviatúrát.Sőt.Nem csak ostoba,még érzéketlen is,pedig elméletileg idősgondozó is volt a lelkem.

Idézek:

munkanélküli emberek jutnának becsületes munkával keresethez. A fiatalok és az idősek végre megismerhetnék egymást testközelből, és ez mindenképp pozitív kapcsolat. Kialakulhatna egy másfajta tisztelet, és tapasztalatból mondom, hogy a kötődés és az idősek iránti szeretet óhatatlanul is létrejön ha az ember öregeket ápol. Csodálatos dolog! Kialakul a felelősségtudat, a humánus gondolkodás fejlődik, és lelkileg sokkal kiteljesedettebb az ember, ha ilyen munkát végez.

Na most ezt a Nirvánából kiemelt részletet,nagyon valószínű,hogy valamelyik vidéki GOA partin idézte egy vízipipába szorult,elmebeteg libsi!
Könyörgöm,nem Mága Zoltán családja és gyermekei fognak idős embereket gondozni,sokkal inkább valószínű,hogy néhány Homo erectus rohangál majd Mari néni és Pista bácsi pénztárcája közelében.Idős,magatehetetlen emberekkel kísérletezni

wamzer 2013.04.15. 10:37:31

akár sikeres lesz a program, akár nem, egy dolog biztos: a jobbiknak kurvára nem érdeke a "cigányprobléma" konstruktív és tényleges megoldása, hiszen ebben az esetben kénytelenek lennének rendes programot írni, és ezzel szavazatokat szerezni. Az meg a mostani tagságával nehéz lenne :)

pakandi 2013.04.15. 10:40:40

Felettébb liberális gondolat,ugyebár.Nekem már az ostobaságotokból van elegem.A valóságtól teljes mértékben elrugaszkodott elméleteitekből van tele a hócipőm.Nagyon szeretném,ha eltűnnétek már végre,mert a rombolásból is elegem van!Létezik a valóság és sajnos gyakran ti is elböfögitek magatokat!

LallyPop 2013.04.15. 10:40:59

@wamzer: Ehhez képest eddig egyetlenegy önkormányzatnál dolgozik az összes /koszos aljas taknyos/ roma, az egy jobbikos önk.

Laciii 2013.04.15. 10:47:54

@lbm:
"ha erre már gyermek korom óta volt affinitásom"
Hát éppen ez az.

Nem az a kérdés, hogy roma vagy nem roma, hanem hogy egy idős ember nem kísérleti nyúl, az ápoló egy eléggé bizalmi állás ahol elvárás a _meglévő_ felelősségtudat és humánus gondolkodás, nem pedig majd meglátjuk majd kialakul-e valahogy.
Rábíznál egy idős embert olyanra aki lehet rá se néz egy hét múlva se?

Laciii 2013.04.15. 10:53:08

@wamzer:
Ha a libsik nem hátráltatják a megoldást akkor is legalább még 20 év a megoldás, de inkább 50.
Nem kell attól "félni", hogy eltűnik a probléma.

ganjaninja 2013.04.15. 10:54:52

Kedves cikkíró..és kedves..az ötletet pozitívan méltató hozzászólók.

Csak egy kicsit...nem is kell örökre....költözzetek egy olyan településre ahol a fent említett nép tagjaiból nem elenyésző mennyiség található.
Majd amikor a gyereketeket verik az uzsonnájáért (és vagy) a ruhájáért....majd amikor a kerteitekből tűnnek el a holmik...netán egy éjszaka arra ébredsz ,hogy kotorásznak a házadban....és ha szóvá teszed megjelenik a FALKA.

..na aztán lehet degradálni az ötlet ellenzőit!

KI A BÁTOR? KI VÁLLALJA A KÍSÉRLETI NYÚL SZEREPÉT!

dr Smittpálelnökúr 2013.04.15. 10:56:21

A jobbik tipikus náci párt, a pokolban van a helyük.
Miért szavaznak mégis rájuk? Mert olyan problémát feszegetnek, amit mások asztal alá söpörtek, mélyen elhallgattak és szimpla maszlagot adtak elő vele kapcsolatban.

De: sokkal jobban örülnék, ha a cigányokat nem szociális munkásként, rendőrként akarná bárki visszavezetni a munka világába. Szívesen látnék egy programot, ami arról szól, hogy gyárban, termelő munkát adnak nekik, a takarítói poszttól, felfelé akár a vezérigazgatói posztig.

Most komolyan, egyetlen liberális vállalkozó nincs az országban, aki kipróbálna egy ilyen programot? Minden vállalkozó náci? Vagy egyszerűen senki nem akarja a saját pénzét kockára tenni? Csak állami pénzből lehet kísérletezgetni, mert az nem fáj?

Démonmac1 2013.04.15. 10:56:29

@Elli Vízel - The Ultimate Survivor:

van aki inkább megfullad, de nem kér a segítségből, szerintem ez elvakultság, sőt buta általánosítás.

Démonmac1 2013.04.15. 11:00:32

@dr Kangörény: Az állam érdeke (állampolgároké szintúgy) is, hogy a szegény réteg felzárkózzon.

Persze a gyökeres cigány és egyéb gyűlölőknek magyarázhatok én, amikor zsigeri elutasítás megy, semmi érvekkel alátámasztott gondolat.

LallyPop 2013.04.15. 11:01:01

@Démonmac1: muhaha, ha bárkinek is kéne a cigány segítség és szeretet már most őket keresnék nyugati beteggondozó munkákra.

- ez az elbaszott állami 5let azért kell hogy a fideszt ne rasszistázhassák a pc-terroristák, cigányt ép ember nem enged a házába/amelyik meg olyan hogy de az nem akar beteget ápolni mert van miből élnie/.

wamzer 2013.04.15. 11:07:37

@Laciii: persze, hogy nem, sztem ezt a problémát senki nem fogja még egy jó darabig megoldani, legkevésbé a jobbik, és legkevésbé neki érdeke.

a Jobbik minden eredménye a cigánybűnözés hakninak köszönhető, és jól elvannak ők ezzel. Mellesleg jól csinálták, létező problémára tapintottak rá, amiről egy időben nem illett beszélni a mainstream médiában, adtak neki egy hangzatos populista szlogent, feldobva ezzel a magas labát a politikai ellenfeleknek ("fúj jobbik, a cbűnözés rasszista kifejezés"), ami igazából megint csak az ő malmukra hajtotta a vizet, mert akit ezzel meg akartak szólítani, azok pont leszarják az ilyet ("legalább kimondja valaki a dolgokat, köcsök liberálisok"). Szal szarból vár, de jól összerakták, kérdés, hogy meddig elég.

(Viszont jó nagy szarban lennének, ha véletlenül kormányra kerülnének - ne legyen ilyen - mert akkor szembesülni kéne az összehordott sok blődséggel, a realitásokkal, a szavazóbázissal, meg a tagsággal.)

Démonmac1 2013.04.15. 11:08:41

@wamzer: Meg a ménkű nagy embargóval:)

Sir Galahad 2013.04.15. 11:11:50

Egyfelől a Jobbik reakciójából idézett mondat tényleg baromság. Másfelől a hajdúhadházi roma önkormányzat ötlete is hülyeség. Az idősgondozás komoly szakmai előképzettséget igénylő, nagy felelősséggel járó munka, amely ráadásul bizalmi viszonyt feltételez. Nem tudom, van-e szakképzett idősgondozó az említett roma közmunkások között, de legalábbis gyanítom, nem mindegyikük az. Ráadásul az idősnek abszolút joga van azt mondani, hogy ezt a gondozót nem szeretném, mert csak, és kész. El tudom képzelni, hogy az idősek között lesz jó néhány, aki azért nem fogja elfogadni a gondozóját, mert roma. Tudom, ez nem szép dolog, meg sérti az esélyegyenlőséget, satöbbi, de mivel - még egyszer mondom - az idősgondozás bizalmi viszonyt feltételez, az a gondozott magánügye, hogy miért nem szeretne együttműködni azzal, akit küldenek hozzá. A program tehát egyáltalán nem "elég jó és hasznos".

Démonmac1 2013.04.15. 11:12:24

@Ándi bácsi: Kacagni fogsz, vagy Cigány származású ismerősöm aki Svédekhez ment betegápolónak, de dolgozott már Németeknél is (szakirányú végzettsége van, 3 idegennyelvet beszél)

Bloodscalp 2013.04.15. 11:12:50

Ettől a tény még tény, és csípi a "nemzeti" lelkivilágát is.

Leveszük a cigányozást, zsidózást, irániákat, kurultájt meg még egy-két dolgot és hipp hopp mit kapunk? A nagy büdös lófaszt:) Egy csomó újabb adag eltartandó semmirekellőt.

ganjaninja 2013.04.15. 11:14:16

@Démonmac1: A kivétel csak gyengíti a szabályt...ha ezt eddig máshogy tudtad...hmmm..tévedtél.

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.04.15. 11:17:50

@csepke: "Mert azt gondolom, hogy lélekterápiás állatkának nem élő embereket kell használni hanem mondjuk állatotthonban kezdeni a gondoskodásfejlesztést. Vagy ott sem, kertészetben talán." Bocsi, ezt érthettem félre. Nem akartalak megbántani.

Laciii 2013.04.15. 11:18:44

@dr Kangörény:
Képzeld amelyiknek van képzettsége az már most se takarító, van nálunk is mérnök meg manager is.

Csak a többinek is kéne munka.

LallyPop 2013.04.15. 11:20:18

@Démonmac1: Na persze. Kínaiul, franciául meg olaszul beszél és ír a cigányod. Én viszont olyan cigányt sem tudok, aki akár magyarul tud írni.

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.04.15. 11:20:41

@Ándi bácsi: Hol olvastad ezt? Link? Mert ha igaz megér egy szép "rendes ez a jobbik" posztot...

Démonmac1 2013.04.15. 11:22:45

Az lenne a lényeg, hogy munka legyen, az állam egyik feladata (lenne), hogy akik kiszorultak a társadalomból, majdhogynem páriaként tengődnek - keresők legyenek (az "ingyenélők" bélyegét leszedné, a bűnözést csökkentené)

Fullánkos Algol 2013.04.15. 11:27:01

Ennyi jellemtelen hozzászólót csak a jobbik környékén találni... ha valakinek nem kell roma gondozó, akkor az majd nem a cigány kisebbségi önkormányzattól igényel, hanem keres magának megfelelőt, a pofáját meg befogja amikor mások dolgozni akarnak.

Démonmac1 2013.04.15. 11:27:46

@Ándi bácsi: Alapítványi iskolában is dolgoztam, voltak ott Cigányok is, mindegyik tudott írni olvasni (teljesen jól) magyarul és angolul.

Ha jó oktatást kap az ember (+ ha szülők is normálisak) európai embert lehet csinálni bárkiből.
csak gyerekkorban kell elkezdeni:)

Az ismerősöm, az angolul, németül, és magyarul beszél:) (Az anyanyelve szlovák)

dadddd 2013.04.15. 11:29:34

Amíg a többi párt semmilyen megoldást sem kínál a cigánykérdésre, addig a Jobbiknak jó esélye van, hogy egyre több helyen nyerjen magának támogatókat. Az ország jelentős részén ugyanis nem a 4. alkotmánymódosítás miatt aggódnak, hanem azért, hogy megérjék a reggelt, és ha már megérték, ne kevesebb vagyontárggyal ébredjenek.

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2013.04.15. 11:32:12

Az a nagy büdös gond, hogy a bizalmat elveszítette a romaság. Bizony. 600 éve élnek itt és egyszerűen nem sikerült régen beolvadniuk. Miért? A többieknek miért sikerült?? Igen most is vannak rendes romák, sok dolgozik és szenved a többi állatsága miatt, de az összkép GÁZ. Ez már sajnos túlment a 24. órán. Miért kell hazudni? Átlagemberként nekem is csak tapasztalati előítéletem van. Nem velem született, hanem az eddigi 40 évem alatt láttam, hallottam és hoztam egy véleményt. Sok átlag magyar ugyanígy van ezzel. Nem bízik bennük. Sajnos ez sok normális romát is kizár, de nem rizikózom meg, hogy pofáraessek. Amiért a Jobbik ezt kimondja azért nem lehet őket felelősségre vonni.

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.04.15. 11:32:25

@Sir Galahad: A gondozáshoz nem feltétlenül kell végzettség. Nem injekciót adnak, nem gyógyszerelnek. Valahogy egy csomó ember gondolatába belekeveredett az intézményi ápolás ebbe a programba, pedig nem erről van szó. Másrészt a program gondolom meg van szervezve, mert azért hirdették meg, azaz valószínűleg nem olyan idősekhez fogják küldeni a roma gondozót aki azt nem szeretné. Senki nem kényszerít itt senkit. Nem értem mai az alapja ennek a "félelemnek"...

Kampfer 2013.04.15. 11:33:24

Hm... Mintha bármi más politikai szerveződés ma itthon nem bírna 'megélhetési' motívációval!

Remélem majd a posztoló is ilyen cigányokra bízza majd az idős rokonai gondozását, természetesen ezzel rájuk bízva a vagyont, ingatlant és ingóságokat is! Mert nehogy összemossuk már az időseket megtámadó és kifosztó cigányokat ezekkel a szegíny, jóravaló gondozni alig vágyó munkanélküliekkel...! Ilyenkor hol van az adott tevékenységhez az elvárt szakértelem? Nem is beszélve a mentális és erkölcsi érettségről egy ilyen feladathoz! Hogy bízhatunk idősek gondozását (egyáltalán felelősséget) olyanokra, akik hírből sem ismerik a munkát, sosem szocializálódtak a munkába, nem is képezi a mindennapjaik részét ennek a felelősségnek a tudata? (Multinál dolgozom 16 éve, épp elég tapasztalatom van a sok reménytelen próbálkozással kapcsolatban!) Senki sem úgy születik, hogy a ma általános véleménye vna a cigányokról! Tapasztalat alakítja az ember véleményét... Még akkor is, ha a libbantak ezt sosem fogják megérteni (vagy csak úgy tesznek, mintha nem tudnák ezt ők is nagyon jól)!
Kamp.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.15. 11:34:31

"Kedves jobbik! Elég már ebből az undorító politizálásból! Hányingerkeltő, hiteltelen és már komolyan fárasztó…"

Helyesen pedig:

Kedves jobbik/Fidesz/MSZP! Elég már ebből az undorító politizálásból! Hányingerkeltő, hiteltelen és már komolyan fárasztó…

Nem tudom a nevem (törölt) 2013.04.15. 11:37:18

Tehát akkor hasonló logika szerint azok a szélsőliberálisok is egy eltiporni való férgek, akik az egyházi iskolák kapcsán rögtön a pedofil papokra asszociálnak?

Démonmac1 2013.04.15. 11:38:20

@Hunyadi zokogna... ha látná......ezt:

A stílus ahogy kimondja, az: populista
mert nem kínál, ésszerű megoldást(okat)
(és mert szélsőjobboldali eszmerendszere van)
A szélsőjobbnak köszönhető, hogy hazánk mekkora méretűre csökkent.
Aki jobboldali politikát folytat, az jól megél ebből, következmények nélkül.

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.04.15. 11:39:15

@Nem tudom a nevem: Ez nem libsi vagy nem libsi kérdés. Eleve elutasítom az általánosítást hovatartozástól függetlenül.

Démonmac1 2013.04.15. 11:41:12

@Nem tudom a nevem: A "szélsőliberálisok" nem szoktak a keresztény egyház/pedofil mindenki vonalat követni, az megint csak a szélsőséges szervezetek mantrája)

Nem tudom a nevem (törölt) 2013.04.15. 11:42:53

@Démonmac1: @lbm: Látom mindketten megértettek a lényeget :)

Akkor módosítom a kommentemet: Tehát akkor hasonló logika szerint azok az emberek is egy eltiporni való férgek, akik az egyházi iskolák kapcsán rögtön a pedofil papokra asszociálnak?

Ehhez valamit?

dzsedi 2013.04.15. 11:46:38

a kedves posztoló nagyánnáyt ápolgassa le csak valami jóravaló cigányhorda azt majd rájön.

jozsefka1 2013.04.15. 11:49:35

Teljesen igaz, hogy házi gondozást, ápolást csak szakember végezhet (vagy akár kórházi betegápolást, utógondozást) Ez nem romaság kérdése, mert ez "szakmunka". Attól tartok, hogy a közmunkás cigányok között ebből elég kevés lehet.
Pl engem nem zavart, hogy cigány származású ápoló gondozott a klinikán, vagy amikor egy elég menő (4*) dunántúli szállodában cigány szakács főzte a kaját (nagyon jól), vagy ugyanitt a felszolgálók egy része is roma volt. Ugyanolyan egyenruha, kedvesség mindkét helyen, mintha magyarok, "fehérek" lettek volna, semmi különbség.
De visszatérve az eredeti elgondoláshoz: csak szakképzett ápolók, a megfelelő ellenőrzés mellett végezhetnek ilyen feladatot, nem pedig 6 elemis, alkesz (akár cigány,magyar,tót,román... stb) közmunkások.
Amúgy a tolvaj, szemét, link és főleg igénytelen alakokat útálom, erről ennyit.
j.

Démonmac1 2013.04.15. 11:49:42

@Nem tudom a nevem:

Oké, pontosítok akkor:)
Helytelen az a gondolatmenet:
egyházi iskola/pedofil papok
Mert általánosítás.
btw a Jelenlegi kormánypárt magas állami kitüntetést adott egy egyházi méltóságnak aki, bizonyítottan pedofil papok ügyét sumákolta el.

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2013.04.15. 11:52:46

@Démonmac1:
Akarni kell beilleszkedni. Ha nem megy kérdezni kell. Nagyon sok romagyereken lehetne segíteni ha hagynák. A szülő nem engedi. A legtöbb esetben sajnos az Ő alulműveltsége hat ki a leendő gyerekre.
Bizony ilyenkor lehessen kiemelni ezeket a gyerekeket ezekből a nagyon alulszocializált családból, mert ha nem akkor ugyan az megy tovább.
Igenis jó ötletnek tartom az olyan intézményt ami nem valami elb@szott árvaház szintjén működő otthon, hanem egy normális bentlakásos rendezett otthon ahol a gyerekek megtanulnak beszélni, tisztálkodni, írni, iskolai alapokat szereznek, a munka fontosságát megismerik. Valamint roma tanárokkal tanulhatnak együtt közösen akik ugyanezen a véleményen vannak. De ezt meg kell lépni! Maguktól soha az életben nem válnak rendes honpolgárrá!
..
..A szélsőjobbnak köszönhető, hogy hazánk mekkora méretűre csökkent.

Ekkor marhaságot ne írj le. Ez a balosoknak is meredek...

2013.04.15. 11:57:21

@Ándi bácsi: Te egy kissé elvakult vagy, bár én sem engednék be cigányt csak úgy a lakásba.Igaz, magyart se. Még téged se. Azért az tény, hogy a vízvezeték szerelőmnek bármikor odaadom a lakáskulcsot, de rábízom a gyereket is (6) éves, pedig cigány.
Az óvodában szintén volt cigány gyerek, az egyik legjólneveltebb.
Viszont volt bunkó fehér gyerek, apu erősen nacionalista beállítottságú. Van kollégám, akinek a felesége cigány, jobban beszél angolul, mint én.
Angliában meg több a fekete szociális munkás, mint az angol, mert szorgalmasabbak, megbízhatóbbak.
Szóval kár általánosítani.
Az ötlet szerintem is rossz, ugyanis ez tipikusan olyan terület, ahol a képzettség, a pszichológia, a másik tisztelete és az erkölcsös előélet alapvető.

Sir Galahad 2013.04.15. 12:00:14

@lbm: Neked van személyes ismerősöd, aki házi idősgondozást végez? Nekem van. Az alkalmazásának feltétele volt a szakirányú képzettség. Lehet, hogy a roma önkormányzat küld közmunkásokat, mondjuk segédkezni a ház körül, kertet ásni, fát vágni, porszívózni, mittudomén, de az nem azonos az idősgondozással, ami a szövegben szerepel. Az meg a blogbejegyzésből megintcsak nem derül ki, hogy ezeket a segédembereket előre leegyeztetett módon küldik-e az idősekhez. Ha igen, akkor természetesen semmi probléma a dologgal.

LallyPop 2013.04.15. 12:01:49

@Démonmac1: Alapítványi iskolában is dolgoztam, voltak ott Cigányok is, mindegyik tudott írni olvasni (teljesen jól) magyarul és angolul.

- na ne szédíts. Egyik cigányvédőt, egyik cigánypártot sem láttam olyan magyarországi cigánygyerekkel pózolni, akire rá lehetett mutatni: Na, így kellene a magyar gyerekeknek is angolul beszélni! Egy ilyen sincs nem egy iskolányi.

LallyPop 2013.04.15. 12:04:42

@Könnyen elkaptuk, uram!: Angliában meg több a fekete szociális munkás, mint az angol, mert szorgalmasabbak, megbízhatóbbak. - vagy azért mert az összes aljas munkában feketék dolgoznak, meg az igénybevevők is fekete drogos csőcselék, a fehérek meg sem merik közelíteni a körzetüket sem.

2013.04.15. 12:15:16

@Ándi bácsi: Téves. Jól fizetik, és az igénybe vevők között alig van színesbőrű. Tudatlan vagy, de van véleményed.

2013.04.15. 12:17:50

@Ándi bácsi: Még annyit: a kersekedelem 80%-ban van pakisztáni, indiai kézben. A vendéglátás is. A taxisofőrök 90%-a nem fehér.
Mindegyik bizalmi kérdés valamilyen szinten.

2013.04.15. 12:19:30

@Ándi bácsi: És nem, a szemetesek nem színesek, az utcai takarítók fehérek, és az újságkihordók javarészt fehérek (angolok).
Valamint a csőcselék is.

LallyPop 2013.04.15. 12:22:43

@Könnyen elkaptuk, uram!: Lófaszt van pakisztáni kézben. A pénztárgép van pakisztáni kézben nem a kereskedelem. Ez olyan mint a kapa. Az van a kezében. Persze a múltkor a banki clerk is feka volt (nem tudott angolul csak makogott), a bankvilág aljas fekák kezén van. Hehe.

LallyPop 2013.04.15. 12:29:57

@Könnyen elkaptuk, uram!: Hogy a faszba fizetnék már jól a szocmunkát? A borsodi fejőnőkhöz képest mindenki jól keres Ángolföldön, csak nem ez volt a kérdés.

2013.04.15. 12:40:07

Még szerencse, hogy a libsik között hemzsegnek azok, aki borsodi putriscigány gondozóra vágynak :)

Szegény hülye libbantak, ha az álszentség fájna, akkor üvöltenétek.

qrisz 2013.04.15. 13:06:20

jaj, biztos leszólt a mazsihisz a dohány utcából, hogy tombol a fasizmus, már csak a média 95 százalékát uralják a zsidók az eddigi 99,9 százalék helyett, emiatt beriadóztatták a cigányt csak hitközségi verdából látott újlipótvárosi és rózsadombi bérblogoló foteljogvédőket,hogy írjanak már egy véleményterroros, megmondom a frankót, csak az a demokrácia amit én gondolok típusú förmedvényt. A tisztességes magyar embereknek pedig az elmúlt lassan 24 év országot tönkretevő, cigánybűnözőket ránk szaporító, zsidó-kufár harácsolókat a magyar nép verejtékébő eltartó "demokráciának" csúfolt hazaárulásból volt elég.

Zaklató_Panda 2013.04.15. 13:15:28

Ez a program nem lehet sikere. Már csak azért sem, mert ez nem program, hanem sokkal inkább pogrom az idős, kiszolgáltatott, nem cigány emberek ellen.

ócskalibsi 2013.04.15. 13:19:47

Örülök, hogy vannak hozzám hasonló "Szegény hülye libbantak"...
Vannak agresszív emberek, csak azokat ránézésre kiszűröm, nem kell cigánynak se lenni hozzá. A cigányság körében NEM felülreprezentált a személy elleni bűncselekmények száma. By the way az sem indokolna semmit.

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.04.15. 13:26:28

@qrisz: Szerintem a böngésződbe rosszat írtál be. Tudod azt úgy kell, hogy kuruc.info és máris jó helyre fogsz írni. Na hess!

krampam 2013.04.15. 14:06:30

Oké, de én max cigány öregeket bíznék rájuk. Azzal semmi gond.

Dekatlon 2013.04.15. 14:15:21

Nem pont az a rasszizmus lényege, hogy már most feltételezzük, hogy rosszul fogják végezni a munkát?
Mi alapján? Volt már ilyen program?

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2013.04.15. 14:20:54

Valóban elgondolkodtató a poszt. Azért azt tisztázzuk le, hogy idősgondozást csak szakképzett személy végezhet. idosgondozas.wordpress.com
Itt inkább arról lehet szó, hogy az idős emberek mindennapi életét kell segíteni. Nem mindegy. Kapásból elutasítani magát a gondolatot, butaság. Az előítéletesség és a sztereotípia jellemzi. Ismerek roma szociális munkást és roma szociális gondozót. Mindannyiukat elfogadta a környezete és a munkáltató egyaránt.
Kérdezem a Jobbiktól és a szimpatizánsaitól, hogy ők hogyan gondolják a romák integrációját? Szegregációval? Elkülönítéssel?
Egyik probléma az, hogy a fiatal roma nem lát olyan mintát a környezetében, amivel szocializálódhatna a munkához. Most itt egy lehetőség. Hadd döntsék el a szolgáltatást igénybevevők, hogy igényt tartanak rá, vagy sem. De egy politikusnak ilyen kijelentés után el kellene tűnnie a közéletből.

kantorlaszlo 2013.04.15. 14:23:08

JObbik nevű gittegylet? Ne röhögtessenek! Volt, ahol börtöntölteléket indítottak képviselőjelöltnek egy drogos diszkókirály támogatásával. A gárdás pornós kurvák képei közismertek.
Novák Előd pedig nyilvánvalóan kisebbrendűségi komplexusban szenved csökött alkatából kifolyólag, és Heinrich Himmlernek képzeli magát.

Ez is csak egy a többi tolvaj banda közül.
Ha majd hazatérek a száműzetésből, és kirobbantom a tiszta árja ősmagyar sumerisztán-üzbegisztán-kazahsztán iszlám forradalmat, az lesz az egy igaz rend és vallás. A fiúgyerekek mennek korán iskolába aztán mudzsahednek, a lányok pedig ha szépek, jók lesznek hurinak, a csúnyák maradhatnak otthon.

Insallah.

hümhüm 2013.04.15. 14:41:36

@lbm: "Kialakul a felelősségtudat, a humánus gondolkodás fejlődik,"
A bökkenő csak az, lbm, hogy ápolónak, gondozónak csak olyan embert lehet alkalmazni, akiben már kialakult a felelősségtudat és a humánus gondolkodás. Még állatgondozónak is, nemhogy ember-gondozónak.
Gondold csak meg, mivel járna, ha az idős ember gondozása közben alakulgatna (vagy nem...) az a felelősségtudat és humánus gondolkodás...még rágondolni is rossz.

Fejesrob 2013.04.15. 14:52:32

Az "öregezés" eleve egy cigány műfaj. Én sem bíznám rájuk a nagyszüleimet.

Éppen azért tudnak a cigányok öregezni, mert bennük van meg az a nagyfokú kíméletlenség, hogy a nyugdíjas uccsó filléreit úgy vegye el, hogy esetleg még meg is veri.

Teljesen egyetértek a jobbikkal akkor is, ha tudom, nem mindegyik cigányra jellemző ez.

Fejesrob 2013.04.15. 14:56:10

@Ándi bácsi: Pontosan így van. Itt hemzsegnek a libsi mindentudók, de értelmes cigánypolitika idáig csak jobbikos helyeken valósult meg.

igazi hős 2013.04.15. 14:57:11

@dr Kangörény: Nálam speciel a kertész (bocs: kertépítő) 2 csapatot hozott: az iq-light munkára jött a "brazil gépsor", az ültetéshez pedig kertészeti főiskolások. Az előbbiek tudták kezelni a lapátot meg a talicskát, tudták mi a vízszintes és legfőképp meg tudtak mozgatni 2-3 nap alatt 10-15 m3 anyagot (földet, sódert, kavicsot). Látszott, hogy nem először dolgoznak együtt, reggel 10 percet beszéltek, utána a kertész elment és este megnézte, hogy azt csinálták meg.

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.04.15. 14:57:54

@hümhüm: A kommentekben már kitértünk erre. Olvass feljebb, ha érdekel.

igazi hős 2013.04.15. 15:00:54

@Sir Galahad: Kevered az ápolással. A legtöbb idősnek nem orvos/ápoló kell, hanem valaki, aki bevásárol, tüzelőt készít be, és leginkább: naponta 1-2 alkalommal ránéz, beszél vele pár mondatot.

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.04.15. 15:01:37

@Fejesrob: De még nem hallottunk erről az un. jobbikos programról, pedig beígértem, hogy "istenuccse" szánok neki egy posztot, ha valós az info. Ám még mindig csak azt tudom, hogy a jobbik, na az a király... Tény, cikk, LINK viszont sehol...

Fejesrob 2013.04.15. 15:03:48

@ócskalibsi: Azt nem értem, miért gondolja minden libsi, hogy cigánytémában szakértő.

Te is olyan magabiztossággal jelentesz ki dolgokat, mintha te lennél a miniszterelnök. Honnan a faszból tudod, pld. hogy az emberölésekben a cigányok nem felülreprezentáltak?

Miközben épp a liberális nyomás miatt nincs cigány statisztika.

"Csípem" az ilyen libsiket mint te. Itt hatalmas az arcuk, de azért pontosan tudják pld. Bp-en hol és miért nem szabad este sétálni, mielőtt lakást venne első kérdése, nem cigányos e.

Fejesrob 2013.04.15. 15:06:51

@lbm: Nézd, én biztosan nem tájékoztatlak, ha érdekel a dolog utánajársz, ha pedig utánajártál és nem találtál semmit, hát így jártál.

Mivel engem érdekel a dolog, én tájékozódom.

leonito77 2013.04.15. 15:16:10

@Fejesrob: Szerintem a szemkilövető kommunisták sokkal veszélyesebbek. Az volt már? :)

Sir Galahad 2013.04.15. 16:07:33

@igazi hős: Szerintem meg te kevered a házi gondozást a házi segítségnyújtással. Ez utóbbi nagyjából lefedi azt, amiről írsz, de a posztban házi gondozásról van szó, az pedig igényel szakképesítést (méghozzá szociális gondozó és ápolói szakképesítést).

komplikato 2013.04.15. 19:26:25

Mi ebben a meglepő? Pár hónapja azért ekézte egy halom blog egyik IQ harcos jobbikos megszólalólót, mert egy másik munka felzárkóztatási programról nyilatkozta, hogy a "romák elveszik a magyarok elől a munkát". Érted, ha nem dolgozik az a baj, ha dolgozik az is baj ... na akkor is kamuzott az összes szimpatizáns össze-vissza.

@Fejesrob: "de értelmes cigánypolitika idáig csak jobbikos helyeken valósult meg."

Ühüm, egy példát írnál? :D

2013.04.15. 23:16:02

@Ándi bácsi: Olyan remekül hozod a buta, de kitartó stílust.
Figyelj, megdolgoztattál:
hirdetések:
Home support officer: 23,000 font/év
Howard Cottage housing association(építési vállalkozás)
Nővér: 13,27 per óra, éjszakás
Marie Curie
Adatrögzítő / adminisztrátor
6.19-7,25
Phatpocket (könyvkiadó)
pénzügyi szolgáltatás:
14-17,000 per év
Jonathan Davis
Szakács: 18,000 per év
Ponsbourne Park Hotel
Administrative assistant: 17,245-21,391 per év
Hertfordshire Probation Trust
felszolgáló: 7 font/óra Cafe in Dunmow

Ez NEM szociális gondozó
Info: a minimál bér 6,40 / óra

Viszont:
7,25/óra AGE UK Hertfordshire
7,40-14,80 (ha éjszaka, vagy hétvége)
Care by Us
Care/support staff: 9,0 font
Luke's Place Care Home
Registered: 13,12 font
Leonard Cheshire Disability

Support worker: 6,94-7,58
Sue Ryder

Support worker: 11,66-13,50
és 50,02-58,97, ha ott kell aludni.

2013.04.15. 23:22:36

@Ándi bácsi: Ándi bácsi, te tudatlan barom vagy. A kisker üzletek tulajdonjodáról beszéltem.
Az éttermek tulajdonjogáról beszéltem.
A taxi vállalkozások tulajdonjogáról beszéltem.
Igazi ősmagyar vagy. A világ , ha olyan, mint elképzelted, akkor tudomást veszel róla, ha nem, akkor ignorálod. Ja, bocs, hülyének nézed. Mer az nem úgy van! Majd te jobban tudod!
Még életedben nem láttál Fish and chips-est, de te jobban tudod!
Őstulok.
süti beállítások módosítása