2013.04.02.
21:32

Írta: lbm

Megint egy kis "cigányozás" a közéletből

Igazi kis „cigányozós” ínyencség a közéletből, már megint… Ha lehet kerülöm a témát, mert nem hálás feladat erről írni, nincs ugyanis középút a véleményekben, úgy meg nehéz… A romavédő álláspont szerint minden áron, és már a csúnya nézéstől is óvni kell a romákat, míg az ellenérveket valló emberkék szerint minden bűn és baj forrása a roma ember, annak említése is már égbekiáltó hiba. A társadalom megvadul, ha valaki a témát feszegeti. Úgyhogy én most nem is feszegetem, hanem úgy naturistán megírom ami nyomja a bögyömet.

Roma kérdés márpedig van. A fentebb leírtak igazolják ezt. Az a téma ami az emberi véleményeket így szétszakítja, az mindenképp azt mutatja, hogy problémával állunk szemben. Azt meg, meg kell oldani. Ám az a primitív, unintelligens hozzáállás amit e téren tapasztalni lehet, már tényleg fárasztó, máskor pedig megvetendő.

Bulcsu Elemér, Apc polgármestere is igen „kreatív” megoldást választana, mert, mint szemtanúk állítják, a következőket mondta:

Ezek a cigányok nem magyar emberek." "Egy sor cigány, egy sortűz." (forrás: alsoorsi-hirhatar.hu  atv.hu)

Amennyiben ez igaz, (márpedig többen is beszámoltak erről) akkor számomra Elemér pont az az ember, akit egy öltönyös senkinek jellemeznék, ha valaha érdekelné a véleményem. De tudom, hogy valószínűleg köp arra, hogy én mit gondolok róla, hisz a Fidesz-KDNP királyság egyik tagja, ami jelenleg azt jelenti számára, hogy neki mindent szabad. Még azt is, hogy ezeket a primitív szavakat  többször is kinyilvánítsa. Az állítások szerint mielőtt Elemér "megnyilatkozott"  a jegyzőkönyvezést és a hanganyag felvételét leállíttatta, gondolom mert véleményének következményeit vállalni már nehezebb, mint nagy arccal „sortüzet” kiáltani. Úgyhogy igazi kis korrekt csávó...

Amúgy eme polgármesterek gyöngye még orvos is. Egyem a szívét… Szóval egy tanult, öltönyös polgármester. Ez az ország elitje? Most komolyan?  Ha megnézzük közelebbről, akkor viszont az öltönyén kívül nagyobb értéket nem lelek fel benne:

-orvosnak tanult, de a humanizmusa meglehetősen hiányos, ha a fenti szavakat ki tudta mondani

-hiába polgármester, mert még esze sincs, ha bizonyos problémákat átgondolva, csak ilyen „nagyon intelligens” megoldások vernek tábort a fejében

- a gyávaságról pedig már ne is tegyünk említést…

Mi maradt? Egy szép öltöny…

Az ATV megkereste az említett urat, de nem volt elérhető. Holnap próbálkoznak újra. Várom izgatottan. És amennyiben érdemben cáfolni tudja a cikkeket, akkor tisztelettel elnézést fogok kérni, én is. Addig viszont felháborít, és megrémít, hogy ilyen emberek dönthetnek az itt élők sorsáról. Sem tisztem, sem érdekem nem fűződik ahhoz, hogy bárkiket is megvédjek, ám minden porcikám ellenkezik az ilyen típusú megnyilvánulások hallatán.

Amúgy pedig ajánlanám a következő idézetet:

„Az alaptörvény negyedik módosítása egyértelművé teszi: a véleményszabadság gyakorlása nem sértheti más emberek, a magyar nemzet, valamint nemzeti, etnikai, faji vagy vallási közösségek méltóságát, az említett közösségekhez tartozóknak pedig - törvényben meghatározottak szerint - joguk van a méltóságuk megsértése miatti igényüket bíróság előtt érvényesíteni.” (ma.hu)

Na ezt sem én írtam, de ha már a Fidesz-KDNP kormány megtette, és foggal körömmel harcolt is érte, akkor legalább a képviselőiknek ismerniük kéne. A törvény ugyanis nem csak az ellenzékre vonatkozik, meg az internetes kommentelőkre, akiket gondolom az idézett törvény alapján majd fel lehet jelentgetni (imádott Papcsák urunk örömére…), hanem mindenkire.

Amennyiben a jelenlegi kormány a korrektség morzsáit még szeretné megőrizni a róla alkotott véleményekben, akkor ajánlatos lenne ha sürgősen vizsgálatot indítanának az ügyben. Így ha Bulcsu Elemérről valótlanságot állítottak valakik, akkor az is kiderül, és oroszlánként meg lehet védeni a becsületét,  ha pedig igazak az állítások, akkor még mindig el lehet határolódni az ilyen nézeteket valló politikustól. Persze ha még számít a közvélemény…

 

Szólj hozzá!

Címkék: NERlemény

A bejegyzés trackback címe:

https://nertars.blog.hu/api/trackback/id/tr75189681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása