2013.02.25.
15:11

Írta: lbm

Az MTI beperelte a bloggert, aztán meg mégsem...

szaj_1361801459.jpg_200x132

Az MTI okosabb mint Papcsák NERtárs! Az MTI érzi,  hogy meglehet próbálni beijeszteni a NER-nek nem feltétlenül tapsoló, nagyszájú állampolgárokat egy kis perelgetéssel, ám azt is tudja, hogy ha az mégsem szarik be eléggé, akkor jobb ha visszavonulót fúj…  Na Papcsák szeretett urunk ( legyen áldott az a kommentelőket beperelő okos feje), az még itt nem tart, de talán majd egyszer eljön ez az idő is. Ám térjünk a lényegre.

Vannak ebben a csodás virtuális világban ilyen blogger féle emberek, akik írogatnak ezt-azt, és egyesek már-már odáig merészkednek, hogy kritizálják a mai, magyar, kicsikét lebutított híráramlást, köztájékoztatást, meg annak az irányítóit is. Ilyen égbekiáltó posztot írt Balavány György is, melyet aztán persze nem lehetett szó nélkül, de leginkább beperelés nélkül hagyni. Meg is történt aminek kellett (ma már meg sem lepődik a rendes NERtárs ilyesmin…), és egy 10 millió forintnyi nem vagyoni kártérítésre gyúrt rá az MTI, hitelrontás címén. Szóval ment a menőzés ezerrel majd pár hónap elteltével most visszavonta a feljelentést.( index.hu)

Akkor vegyük sorra, hogy a NER hogy „nem” akarja befolyásolni a híreket, illetve hogyan próbálja „nem” befogni a szájakat: ( a teljesség igénye nélkül, mindenből  egy picikét, csak úgy példálózgatás formájában…)

-ismeretes a napraforgó blog igen fantasztikus története, és talán az egyetlen eset is, amikor az MTI mint a magyar, valós hírek összefoglalójának etalonja, egy egyszerű mezei blogbejegyzésre hivatkozott forrásként, melyben Ángyán „földfeltáró” József lejáratása volt a téma. Az egyetlen téma volt, mivel pár órás blog volt, pár órás felhasználóval, akiről soha többé nem is hallott a világon senki sem.

-emlékezzünk vissza 2012. januárjára. Az esetre amikor az Operában az új alkotmányt ünnepelték eliték, miközben ugyanott - csak az utcán - hatalmas tömeg tüntetett eme alkotmány ellen, ám a tüntető tömeget az MTV véletlenül nem találta… Jól elbújtak,na!

-volt aztán olyan is, amikor a kórházigazgatóknak körlevél érkezett egy alkalommal, hogy nyilatkozniuk úgy illene ahogyan azt ajánlják nekik, azaz mindenki el van látva, probléma nem annyira van, szép az élet NERtársak!

-az oktatásba már kreatívabb instrukciók érkeztek, miszerint adott újságíró kérdéseit fel kéne írni, azt beküldeni a központba és majd a központ ír rá szép, kerek válaszokat…

-szép országunkban aztán be telt a pohár ici-pici állampolgári kritikák tekintetében is, mikoron’ Papcsák úr (akit feltétel nélkül szeretek ám!) beperelte egy róla szóló cikk kommentelőét, mert az viszont nem szerette őt olyan nagyon…

-most pediglen itt van Balavány György esete…

(Holnap szólok ha LBM NERtárs esete is esetleg… Net van, blogot meg bármikor, bármilyen néven lehet regisztrálni, az élet megy tovább)

Összegezve a dolgot, azért úgy néz ki lassan-lassan az állampolgárok helyett inkább a NER tanul. Ha már az MTI is rájött, hogy veszett fejsze nyele, akkor bizakodhatunk: majd megtanulja mindenki, hogy az embereknek akik itt élnek, van szemük és pluszban hozzá szájuk is. Ez van!

 

Szólj hozzá!

Címkék: NERperek

A bejegyzés trackback címe:

https://nertars.blog.hu/api/trackback/id/tr435104664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása