2012.12.06.
20:06

Írta: lbm

A megoldott hajléktalan-kérdés margójára...

lab_1354820045.jpg_224x146

Hát Viktor... Ma, mikor jöttem hazafelé a GDP termelésből ( havi 80 000-ért..., mivel igényes és lusta munkavállaló vagyok...), Te jutottál eszembe! Na most nem tudom, hogy tudod-e a jelenlegi hőfokot kint… K@rva hideg van! Tényleg nem bántásból szólok, mert tudom, hogy Te vagy az  okos, értelmes, atyaúristen ebben az országban, csak baromi nehéz lehet ezt érzékelned a fűtött autódban, majd pedig a szép otthonodban. Egyébként szívesen… ( adófizető polgár vagyok, örülök, ha kényelemben élsz ebből…)

Szóval az van, hogy - mint már okos tanácsadóid felvilágosítottak téged – hajléktalanok is élnek ebben az országban. Biztosan tudom, hogy hallottál róla, mert már törvényt is alkottál ennek megoldására. Az, hogy esetleg láttál is hajléktalant, esélytelennek tűnik a te kis körülbarikádozott világodban, ahol a 300 ezer/ hó alatt kereső egyének nem is léteznek, úgyhogy még véletlenül sem sértenélek meg azzal, hogy esetleg azt képzeljem, ismersz is hasonló sorsú embereket… Szóval 150 000 bírság, vagy börtön annak aki nem akar megfagyni egy bokor tövében, vagy egy erdő mélyén, ahol elbújhat, hogy nehogy megzavarja az „igényesebb” és főleg szerencsésebb emberek lelki világát azzal, hogy létezik. Na most vagy hü...- szóval nem vagy okos, vagy pedig „degecen” ( Nincs ilyen, ez kitalált település. Bármely hasonlóság, bármely szóra csak  a véletlen műve! /a szerző/.) születtél. Ja, nem! Felcsúton. Gondolom most mérhetetlenül büszkék ott rád…

 

Szóval 150 ezer bírság. Ezt egyedül találtad ki, vagy a számmisztika kuszaszemű Gyurikirálya is besegített? Hát csak azért kérdem, mert ugye ha lenne 150 ezer ft-ja a hajléktalannak, akkor nem lenne hajléktalan.  

Na most, mivel nem egy tyúkólban élsz kotkodácsolva, hanem a Parlamentben osztod az észt, ezért azt kell gondolnom, hogy te ezt pontosan tudod. Meg azt is, hogy a hajléktalanszállókon nincs elég hely.

Na most ha tudod, hogy nincs hová menniük a hajléktalanok egy részének így tél környékén, meg azt is, hogy nincs 150 ezrük, hogy „vezekeljenek” hontalanságukért, akkor mégis mit akarsz ezzel elérni? Hogy bekerüljenek a fűtött börtönbe? Hát baró pasi vagy te! Komolyan!

Ez jött ki belőled? Ha valaki már elvesztette mindenét, akkor 150 ezer híján börtönbe kerül, igazi bűnözők közé? Amennyiben a sors nem rugdosta meg még eléggé, akkor sebaj! van neki egy Viktoruralkodója, aki igazi humánus emberként befejezi a folyamatot…

Ha ezt nem akarja, akkor marad neki a másik alternatíva a fagyhalál…

El is képzeltem, ahogy ezt kigondoltad, majd elégedetten nyújtóztál egyet a meleg ágyikódban, és aztán kértél Anikótól egy friss meleg kávét a bőséges reggelid előtt…

 

Volt egyszer egy ember, aki azt mondta : „senkit nem hagyunk az út szélén…”

Ha lehet keress rá!  Google a barátod… Aztán ott a tükör, állj elé, a többit meg rád bízom...

7 komment

Címkék: NERségek NERlemény NERélet

A bejegyzés trackback címe:

https://nertars.blog.hu/api/trackback/id/tr704951570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kaes 2013.02.09. 11:05:56

Volt egyszer egy ember, aki azt mondta : „senkit nem hagyunk az út szélén…”
Melyik útra gondolt? és honnan való senkikre? Vagy csak megint sosem hazudott?

p.soelmo 2013.02.09. 14:48:09

Nem várok sokat a Népszaga olvasói körétől, de ez a blog még a Törökzsótit is alulmúlta. Kívánom minden hajléktalanok barátjának, hogy egyszer tudja meg kiket is kezel ilyen megértéssel és azt is kívánom, hogy az összes hajléktalan az ő létminimumos életét szarja össze. Után majd, ha marad kedved ismerkedj meg a hajléktalan lét okaival, valódi mibenlétével. Esetleg képzeld hozzá a most letartóztatott ózdi uzsorás életét, aki mellesleg segélyen élt, és a rendőrök egymillió forintot találtak nála.

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.02.09. 19:32:10

Én ismerek hajléktalanokt. És te, beszéltél már egyel is? De ez igazából nem is számít, pusztán ember vagyok. Sajnálom ha ez valakit sért...

Mizar 2013.02.10. 08:22:44

A blog írója nagyon nem érti a lényeget.
Addig valóban embertelen piszkálni a hajléktalanokat ameddig nincs elegendő férőhely a hajléktalan szállókon. Így volt ez a gengszterváltástól egészen mostanáig. De amint van, a többség joggal várhatja el, hogy városai élhetőek legyenek, az aluljárókat, parkokat, erdőket rendeltetésüknek megfelelően használja mindenki. Nem hiszem, hogy az a humanizmus feléjük hogy megengedjük aluljárókban heverjenek, odavizeljenek, hogy erdőkben sátrazzanak, szemeteljenek (az erdei állatállomány pedig elmenekül). Ezek a létesítmények és a természet nem hajléktalanok elszállásolására valók. Tőlünk nyugatabbra bizony nem tűrik, Londonban például a lovasrendőr azonnal ott terem és felállítja a padról azt aki fekszik rajta. Nem vitatom tehát, hogy figyelembe kell venni a hajléktalanokat, de ez a többség jogainak rovására nem mehet.
Tessék megérteni, hogy a köztulajdont köteles mindenki rendeltetésszerűen használni, annak rendjét, tisztaságát óvni! Mindenkinek joga van rászólni arra aki nem így használja hiszen az övé is.

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.02.10. 14:23:06

@Mizar: Nem tudom mit és hol olvasol témában, de érdemes tudnod, hogy még mindig nincs elég férőhely. Másrészt ezeken a helyeken a fél kiló kenyerét is ellopják a másiknak. Mint említettem, ismerek hajléktalant, és látom mi miért van. Az már csak egy kommunikációs (és egyben igen csúnya hiba), hogy bárki is azt hiszi, hogy ezek az emberek önszántukból imádnak az aluljárókban élni.
Ugyanis melegre vágynak. Annak oka van, hogy ha egy melegre vágyó ember, inkább az aluljárót választja mint a meleg hajléktalanszállókat ahol ágy van, és úgy tudom még némi élelmiszert is osztanak ott. ( Talán kenyeret meg zsírt. Nem emlékszem pontosan.) Ha ez nem kell egy hajléktalannak, akkor ott gondok vannak. És mint írtam, nincs elég hely sem. Na most kizavarni mínusz 10 fokban őket az utcára, csak mert egyesek szemét zavarja, hogy léteznek nehéz sorsú emberek, na az embertelenség. Engem abszolút nem az zavar, hogy a Határúton alszanak az aluljáróban, hanem az, hogy létezhet ilyesmi ebben a században. Épp ezért megoldást akarok, nem pedig mindenhonnan fagyhalálba üldözött egyéneket. Mivel ez nem megoldás, csak a szemét szőnyeg alá söprése. Ajánlanám figyelmedbe még :

nertars.blog.hu/2012/09/29/a_plebanos

Igaz jó magyarok vagyunk mi... :-(

Mizar 2013.02.11. 09:26:44

Egymástól ellopják a kenyeret?
Lopni bűn.
Akkor ezek bűnözők?

Szerinted a természetet, a létesítményeket nem megfelően használni is jogunk van?
Tehát azt teszek egy aluljáróban, erdőben amit akarok?
Ez a véleményed?
Az angolok tehát sokszor kegyetlenebbek mint az általad lesajnált "jó magyarok"?
Hiszen mondom, ott nem tűrik, hogy valaki padon feküdjön.
Nem tűrik a koldulást sem, aki esetleg meg meri tenni az nagyon félve pislog körül, látja e rendőr?
Én úgy tudom, a mostani városvezetés sok férőhelyet nyitott meg, lehet persze, hogy nem eleget.
Az előző állibeáris városvezetés mit tett? Hány ember is fagyott meg hetente csak a fővárosban?
És végül:
Nekem mint adófizető állampolgárnak jogom van megkövetelni, hogy az általam megválasztott közszolgák rendben tartassák a köztulajdont. Ha nem ezt teszik, a megválasztóikkal szemben bűnt követnek el amelyért felelősséggel tartoznak.
Természetesen a megoldásnak humánusnak kell lennie.
Szállókat, melegedőket kell nyitni.
De amint ezek megvannak, a legkeményebb fellépést követelem mindazokkal szemben akik nem úgy használják a dolgokat ahogyan az megengedett.
Követelem az erdők megtisztítását is!

Pitta2 2013.02.18. 09:27:25

Évekig jártam gyalog a Nyugati környékén. Inkább szabálytalanul mentem át a felszínen, de nem mentem le az aluljáróba (csak ha szakadt az eső). Miért? Mert a lépcsőre vizeltek, oda szartak. A délutáni csúcsforgalomban ott dugták a terhes kopasz nőjüket. 30 méterről megéreztem a bűzüket. Ezek tények. Szép dolog sajnálkozni, de azt is észre kell venni, hogy a hajléktalanság nagyon gyakran párosul súlyos alkoholizmussal. Minden embernek joga olyan aluljáróban sétálni, ahová nem szarnak, nem hugyzoznk és ahol nincs dögletes bűz. Bejártam fél Európát, de ilyen áldataln állapotokat sehol sem láttam. A legtöbb európai város aluljárójában enni lehet a földről.
süti beállítások módosítása