2012.09.25.
20:23

Írta: lbm

Az MSZP-nek és Szanyi Tibornak, egy szoci szavazó!...

elegvolt_1348597142.jpg_275x183

A szocik most rontják el! Itt van az a sok szavazó aki nem tudja hová tegye az x-et. Itt a sok baloldali, akiket 2010-ben olyan egyedül hagytak, hogy még a kisujjamnak is több társasága maradt mint nekik. Aztán van egy nagy csoport, akik nem baloldaliak ugyan, de mostanra már csurig telítődtek ezzel a mostani mézes-mázas, magyaros-öntudatos, de egyébként "mindenki le van ... intve" kormányzástól. Ezek az emberek elégedetlenek. Olyan gyorsan és nagy mennyiségben kapták ezt az "unortodox"  katyvaszt a nyakukba, hogy mire magukhoz tértek, már nem tudtak se sztrájkolni, se az AB-hoz fordulni, sem semmit se csinálni...
A "bohócügyi államtitkár" maradt nekik, csak annak meg nem találják a telefonszámát... Ezek az állampolgárok, bár 2006-tól 2010-ig egymás torkát marcangolták, ma összefogva próbálják keresni a kiutat. Fórumokon, tüntetéseken, bárhol ahol lehet. Példát mutatnak, kedves ellenzéki politikusok! Bizony! És ezzel az összefogással üvöltve üzenik már hónapok óta, hogy "Hé fiúk, lányok! Igen, ti ott az ellenzéki padsorokban! Mi itt kint is eltérő nézeteket vallunk, de némileg összefésültük azokat, hogy együttes erővel másszunk ki a gödörből, mivel nagyon büdös van itt, és sokáig már nem bírjuk! Majd ha kimásztunk, folytatjuk a pofozkodást, de most erre nem nagyon érünk rá... Nem lehetne, hogy ti is így csináljátok!?  Mert, hogy most azt kéne ám!..."
Aztán mikor végre a DK meg az MSZP némi közeledést mutatott, azt hitték az emberek, hogy ok berekedtünk, de csak meghallották... Még azok is megkönnyebbülni látszottak akik amúgy nem ölelik keblükre sem az MSZP-t sem a DK-t, mivel az adott helyzetben valóban semmi más nem segít, mint az összes demokratikus ellenzék legalább időleges kompromisszumkötése. Ezen a ponton kérném a Jobbikot itt semmisnek tekinteni, azon oknál fogva, hogy ez a párt az ami: múltba révedő, ezért fejlődésre képtelen, radikális jelmezbe bújt, abszolút jövőkép nélküli emberek csoportja. Játszadozzanak csak a homokozójukban, de ha lehet egyedül... 

Ám folytatnám a témát, és most már a jelenben. Szóval végre valami megmozdulni látszik, (bár az LMP is inkább elpacsizik magával, és fogalma sincs merre tartson...), és akkor az MSZP máris beül várának romjaiba, az alig-alig támogatott hokedlijét kinevezi bársonyszéknek, és elkezdi osztani az ukázt Szanyi Tibor képében... Megmondja a tutit a blogján, mely az összefogásról és arról szól nagyon helyesen, hogy biza itt az emberek választanak. Majd e mondat után, a következő ötven mondatban ecseteli, hogy igazából csak ők az alternatíva, mert nekik vannak ismert arcaik, irodáik, bla bla blí... A lényeg, hogy "fogjunk össze gyerekek, de majd mi megmondjuk, elrendezzük, kialakítjuk, azaz uraljuk a terepet. Ám azért kössz, hogy jöttök kedves csatlósok..."

Mindezt most, amikor egy ország legnagyobb bajainak egyike, pont az, hogy a hatalom megmondja, elrendezi, kialakítja... 

Másfelől, ha az állampolgárok döntenek, akkor talán adni is kéne rá lehetőséget, és nem lenézően leírni ha más arcok még nem annyira ismertek mint az MSZP orcái. Hogyaszongya' : 

 

" Az MSZP lehetséges jelöltjei legtöbbször évek óta masszívan és személyesen jelen vannak az adott terepeken, sőt, döntő többségük valamilyen parlamenti, önkormányzati teljesítménnyel már bizonyított is. Emberek százait, ezreit ismerik. Kétségtelen, sokan közülük 2010-ben vereséget szenvedtek, de ismertségüknél fogva könnyen köthető hozzájuk a "mégis csak ő volt a jobb, a méltóbb" viszonyulás, szemben a bármennyire is ígéretes, ám egyelőre ismeretlen emberek köré épülő kérdőjelekkel." 

 

Na ez aztán az elfogultsággal körített egó! 

Kedves MSZP és Szanyi Tibor! Következő szavaimat úgy olvassák, hogy én egy megrögzött szoci szavazó vagyok, és biza 2010-ben sem kapott el az a torz FIDESZ-láz amely sokakat igen. Így én aztán akár elfogultnak is jellemezhetem magam az MSZP-vel szemben, ezért szavaimon talán érdemes elgondolkodni.

Vissza kéne venni ebből az egoizmusból! Az MSZP "személyében" egy olyan pártról van szó, aki elárulta a saját vezetőjét, mai napig homályos okokból. Egy olyan vezetőt, aki nem tett semmi vállalhatatlant. Nem arról volt szó, hogy drogozott volna, vagy prostikkal tette volna élménydússá unalmas perceit, esetleg bármi más amely miatt fel kellett volna mosni vele a parlament folyosóit... Nem tudni miért történt ez, de az MSZP párt bűne, és nem csak erkölcsileg. A bűn a pártot magát is szétszedte, ellehetetlenítette, tönkretette. És ami megbocsájthatatlan, hogy ezáltal egy olyan párt kerülhetett 2/3-os hatalomra, amelyik évtizedekkel veti vissza ennek az országnak bárminemű fejlődését, még akkor is, ha 2014-ben valamilyen csoda útján sikerül leváltani... Ha! sikerül... 

Így talán az MSZP és Szanyi Tibor némileg magába nézhetne, és eljuthatna arra a pontra, ahol egyszer végre a büdös életben nem a hatalmi harcok uralkodnak! Így ugyanis nem lehet összefogni! Márpedig ha ez a párt kitekint a homokból, akkor látnia kell, hogy egyedül nem fog menni. 

Én sokat kommunikálok olyan emberekkel akiket érdekel a politika, meg olyanokkal is akiket annyira nem, de átlag emberek, itt élnek, és azért elmondják mi nem tetszik, mi a rossz, ( hisz az Igydolgozunk  blogomhoz az az anyag...), és sajnos Szanyi Urat el kell keserítsem, mivel azt látom, hogy az MSZP "ismert" arcai nem minden esetben váltják ki a "mégis csak ő volt a jobb, a méltóbb" jellemzést. Igenis kellenek új arcok, amelyek persze nem zárják ki a régieket, ám annál jobban kifejezik az összefogást, és sajnos az MSZP elfogadottsága is csak így fog működni. Csak a saját jelöltjeivel nem, a "miniszterelnök csak MSZP-s lehet" meg még több embert elriaszt! 

 

Mint írja: " Nem hunyhatunk szemet a felett, hogy az MSZP-n túli, fent említett szereplők mindegyike hangsúlyosan az MSZP ellenében (!) jött létre." 

Az összefogást így vajon lehet?  Ne csináljátok ezt, mert itt most nem rólatok van szó, hanem rólunk! 

 

Üdvözlettel: egy szoci-szavazó...

5 komment

Címkék: NERlemény NERlevél

A bejegyzés trackback címe:

https://nertars.blog.hu/api/trackback/id/tr354802874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

imres 2012.09.25. 20:59:38

"Ezek az állampolgárok, bár 2006-tól 2010-ig egymás torkát marcangolták, ma összefogva próbálják keresni a kiutat. Fórumokon, tüntetéseken, bárhol ahol lehet."
Már bocsi, de ez nem igaz. Bármilyen szervezet tüntetésén a baloldali mag ugyanaz. A tüntetések többségén ugyanazok az emberek, ugyanazokkal a jelszavakkal tüntetnek.
Miért hazudsz?
Magadnak is.

lbm · http://nertars.blog.hu 2012.09.25. 21:13:01

@imres: Én szélsőjobbot látok, aztán elvakult Fideszest,azt az igazi " ha ide tojsz az is finom" típusút, és az összes többi meg egyszerűen csak nem akarja ezt a kormányt. És az utóbbi csoportban persze vannak "szeretem a Gyurcsányt, nem szeretem a Gyurcsányt, szerettem a fideszt, szerettem a jobbikot..." stb. De most nem esnek egymásnak, hanem kórusban ekézik ezt az "unortodox", hatalmaskodó kormányt.
De nem baj ha te mást látsz, én veled ellentétben nem foglak hazugnak nevezni :-)
Üdv: LBM

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2012.09.27. 12:56:25

Szerintem itt arról van szó, hogy Mesterházy "Fideszesíteni" akarja az MSZP-t (legalábbis ez alapján: hvg.hu/itthon/20120926_Bajnai_visszaterese_Mesterhazy_MSZP_vita nagyon úgy néz ki). Látta, hogy Viktor milyen stratégiával érte el a kétharmadot, és azt le akarja másolni a saját pártjára is. Először központi irányítás alá rendelte a vörös pártot, és - most, hogy az már nagyjából megvan - elkezdődhet a második fázis. Most már "kifelé" is alkalmazza Vekker irányvonalát.

Először jött az a kampánystratégia-tervezet, ami egy-az-egyben olyan, mintha a Fidesz írta volna. És az előbbiek alapján azt is Mesterházy, és a csapata dolgozta ki, egyedül, a párt meg csak elfogadta.

Ebbe a vonalba illik bele a mostani "Egy a tábor, egy a zászló" elv is. Pontosan úgy, mint a "túloldalon".

lbm · http://nertars.blog.hu 2012.09.27. 19:34:36

@King of Shadows: Hát, tényleg úgy néz ki... És nem értem magam: pár éve ezért a pártfegyelemért mit nem adtam volna...most meg még sem szimpatikus, elvégre ez mégis csak baloldali párt nem? Ugyanakkor szerintem Atis némileg betojt Bajnaitól. És ez nem is alaptalan félelme. Ha már karizmatikus embert komáznak a népek, akkor azért Bajnai előnyben van, őt még azok is jobban elfogadják akik az MSZP-t például nem. Viszont ha túlzásba viszi Mesterházy ezt a keménykedést, az sokat fog ártani neki meg a pártnak. Szerintem az ellenzéki összefogás lenne a megoldás, de nem úgy, hogy ő legyen a miniszterelnök. de hát ez csak az én véleményem...

King of Shadows · https://politicks.blog.hu/ 2012.09.27. 20:53:29

@lbm-NERtárs -): A "centrális erőtér" fogalma a baloldalról származik, csak a Fidesz átvette - és megrontotta - szóval ez nem feltétlenül baj. :)

Szerintem egyáltalán nem ijedt meg tőle, inkább csak "útban van" neki. Ha az ellenzéki összefogás MSZP-szupremáciával valósul meg, Mesterházy pártja "bedarálhatja" a többieket, a vitathatatlan erőfölényét alkalmazva. Ezt is leírták abban a stratégiatervezetben, ha nem is ennyire nyíltan. Ahogy írtam: Mházy sokat átvett Viktortól, többek közt azt az elvet is, hogy "a saját pártod érdeke az elsődleges szempont", és jelenleg ez alapján megy az MSZP.

Szerintem nem ragaszkodna a miniszterelnök-jelöltséghez, ahhoz viszont igen, hogy ha Bajnai indulni akar, akkor a vörösök jelöltjeként tegye. Így akik Gordont akarják, megkapnák. Azon az áron, hogy a többi párt elismeri a szocik vitathatatlan vezető szerepét. Ha erre továbbra sem lennének hajlandóak, Szanyi kapitányék azonnal nyomni kezdenék, hogy a többiek el akarják gáncsolni az ellenzéki összefogást.

Egyébként Bajnai személyisége is olyan, mint Mházyé, Salazar-típus. Csak a félreértések elkerülése végett: ezzel egyáltalán nem azt akarom mondani, hogy diktátorkodni akarnának. :) A személyes adottságokat lehet többféle célra is használni, akár merőben ellentétesekre is. Az már az egyénen múlik, hogy melyik oldalt választja. :)

Ő volt Salazar: en.wikipedia.org/wiki/Ant%C3%B3nio_de_Oliveira_Salazar . :)
süti beállítások módosítása