2019.02.20.
07:20

Írta: lbm

Kásler szerint rendben van az ápolók létszáma

Azt szeretném megkérdezni NERtársak, hogy Ti mennyire érzitek úgy, hogy az egészségügyben megfelelő az ápolók létszáma? Tehát amikor bementek egy rendelőintézetbe, egy kórházba, akkor mit tapasztaltok? Nagyon érdekelne, mert Kásler szerint a magyar betegek ellátására elegendő az ápolók létszáma, munkájuk el van ismerve, és hát emelések jönnek. (Kiszámoltam, és nettóban 2022-re már bérnek nevezhető fizetést is kapunk, ha az inflációt nem vesszük figyelembe... ) Ezt így elmesélte a miniszterúr', aki nem is olyan rég még praktizáló orvos volt, magyar egészségügyi intézményben. Értsd: magyar kórház, magyar viszonyai közt, magyar ápolói létszámmal. És jó orvos volt. Tényleg. Többek közt megmentette az édesanyám életét, és még rengeteg emberét. Na Kásler úr volt az, akinek a kormányzati munkáját nagy bizalommal vártam. Nesze nekem!...

Sok politikusban lehet csalódni, meg csalódunk is rendesen, de ilyen egyértelműen talán még soha nem nyilvánult meg, hogy milyen pozitív megvilágításba kerülhetnek dolgok kormányközeli helyzetben. De ez most fáj. Mert ugye ezelőtt ott volt Balog Zoltán nekünk, akinek megnyilvánulásai és ehhez társuló "érdekes" vigyora sokféle-fajta jelzővel volt kommunikálható. Ritka irritáló alak és soha nem sírnám vissza, de volt egy mentsége. Halovány mentség, de mégiscsak tudta róla az ember lánya, hogy nem az egészségügyi hatalmas tapasztalata, arra való, komoly szakmai rálátása juttatta pozíciójára, hanem mert jól tapsolt és imádta a NERt, meg amit az adott neki. Pont olyan miniszter volt, mint sok másik az elmúlt majd egy évtizedben. Kásler viszont egy igazi szakember. Egy nagyon jó onkológus, a Wikipédia szerint az MTA doktora (2010). Orvos. Ráadásul nem is fiatal már. Valaki, aki tényleg tudja milyen volt, milyennek kéne lennie és valószínűleg azt is, milyen most az eü-i ellátás.

Nem szeretném bántani, mert nem felejthetem a hálát, amit érzek iránta amiatt, hogy édesanyámmal ma is minden nap beszélhetek, mert mások slendriánságát kijavította és orvosolta. Ám pont ezért, talán még hitelesebb, ha pont én kérdezem: miért? Hogyan juthatott oda egy Dr. Kásler, hogy (finoman kifejezve) elmismásolja a valóságot? Mi vitte rá, hogy azt nyilatkozza pár hete, hogy a Honvéd SBO-n általánosságban minden rendben van? Hogy eszik, alszik, érez, akkor amikor most kijelenti, hogy az ápolók létszáma elég a magyar betegek ellátásához? Mert nem hiszem, hogy nem tudja, sok osztályon úgy tudják megoldani a megfelelő ápolói létszámot, hogy félállású nővéreket alkalmaznak, akik ne feledjük!, eme félállásban amiatt dolgoznak, mert a teljes állású (szintén eü-i) munkájuk mellé ezt be kell vállalniuk azért, hogy megéljenek. Az asszisztensek közül van amelyik 3 rendelést lát el, mert nem jut minden szakrendelésre legalább 1 asszisztens. Az egészségügy ezer sebből vérzik. A szakdolgozói hiány csak a jéghegy csúcsa, és egyszer, ha bátorságom lesz, megírom a többit is. De most a dolgozói létszámhiány a téma, és Kásler miniszter úr, aki szerint a magyar betegek számára, a jelenlegi ápolói szakszemélyzet mértéke megfelelő. Persze ha egy kormányvezetés úgy vélekedik, hogy a magyar munkavállalóknak el kell fogadnia, hogy a magyar bérek alacsonyak, akkor el kéne hinnem azt is, hogy a magyar betegnek ennyi eü-i dolgozó is elég... Ám ha az ilyesmibe belenyugodnék, akkor a Nertárs blog nem is létezne. 

Betegként és eü. dolgozóként is van rálátásom, de akár tévedhetek is. Ezért lennék kíváncsi a véleményekre. Káslert, mint objektív forrást úgy néz ki elvesztettük, amit nagyon sajnálok. Ám tényleg érdekelne, hogy az átlagember mit gondol erről. Nézzetek a lelketek reális bugyrába, kormányszimpátiától függetlenül. Gondoljátok végig, hogy mit tapasztaltok amikor a sors úgy hozza, hogy Ti vagy hozzátartozóitok eü-i ellátásra kényszerültök, és mondjátok meg, vajon tényleg megfelelő a dolgozói létszám, egy normális egészségügyi ellátáshoz?

Köszönöm! 

47 komment

Címkék: NERlemény

A bejegyzés trackback címe:

https://nertars.blog.hu/api/trackback/id/tr5214635234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sinus67 2019.02.20. 11:07:55

Szerintem olyan ez, mint egy kiváló, világklasszis focista esete. Lehengerlő a pályán. Nyeri a meccseket, kupákat.
Azután elmegy edzőnek. A csapata meg kiesik az aktuális versenysorozatokból. Veszti a meccseket.

Attól, mert jó orvos valaki, még az egészségügy menedzselésében, irányításában nem feltétlenül lesz jó.

sinus67 2019.02.20. 11:11:09

@sinus67:

Természetesen előfordulhat, hogy csinálná Ő, csakhát nem adatik meg neki. Így nem marad más, mint beállni a sorba és mindent jó színben feltüntetni, a hibákért meg másokat okolni.
Más kormányok alatt is történt már hasonló.

ember100 2019.02.20. 16:37:20

@sinus67:
Helló !

Ha nem adatk meg neki akkor bizony le kell , illik mondani a posztról.
IGEN Észak Koreában nincs ... "Más kormányok...+
Vicces :)

ember100 2019.02.20. 16:40:39

Helló !

Arról a kiváló orvos Káslerről beszélünk aki azt mondta
hogy a tízparancsolat betartásával sok betegség gyógyítható , elkerülhető .
Csak hogy pontosítsuk a szereplőt .
Vicces :)
De végül is kellő pénzért mindenkinek korpásodik a haja :)

axolotl77 2019.02.20. 16:51:00

Pártkatonává vált. Ez pedig felülírja a józan észt.
Amúgy én kórházigazgatónak is görénynek tartottam, amikor visszautasította az ingyen tévéket. Nehogy már a beteg (esetleg végstádiumú) utolsó napjai elviselhetőbbek legyenek!

lbm · http://nertars.blog.hu 2019.02.20. 17:16:47

@axolotl77: Erről én nem hallottam. Mi történt?

Brix 2019.02.20. 17:27:36

Nincs rendben, maradjunk annyiban. Mire elkezdtèk lassan-lassan a bèremelèseket, addigra sokan elhagyták a pályát, utánpótlás meg nem nagyon van...2015- ig semmilyen bèremlès nem volt. Ez 5 èv...Akkor csúszott szèt az ágazat...

lbm · http://nertars.blog.hu 2019.02.20. 17:29:21

Azért nem nagyon látom itt tolongani a Fideszeseket, hogy hát az egészségügyünk tök jó... Hol marad a kormánypárti lelkesedés?

lbm · http://nertars.blog.hu 2019.02.20. 17:30:50

@Brix: Köszönöm, hogy válaszoltál a kérdésemre. ☺️

Sir Galahad 2019.02.20. 17:42:22

Nyilván nem tökéletes az egészségügy. Nem olyan, mint egy gazdag nyugati országé, olyan, mint egy szegény kelet-európai országé. A magyarnál jóval magasabb jövedelemekből ott be lehet szedni annyi járulékot, amiből egy színvonalasabb ellátás finanszírozható, az itteni jövedelmek után beszedett járulékokból meg azt, ami itt van. Nincsenek csodák.

miketbeszéltek 2019.02.20. 18:14:22

@Sir Galahad: Nem. Egyszerű politikai döntés, hogy a propagáltan növekvő GDP mekkora százalékát költik egészségügyre és mennyit egyéb célokra. Ezzel a sereghajtók közé tartozunk.-De igazából a cikk nem is ezt nehezményezte, hanem a szakemberként korábban ismert valóság újkeletű letagadását.

ember100 2019.02.20. 19:11:47

@Sir Galahad:
Helló !

Mekkora egy bullshit !
Jaa a nagyobb jövedelemből több pénz folyik be nominálisan DE az ottani BÉREK és az ottani beszerzési árak is JÓVAL nagyobbak .
Tehát ott vannak ahol a pert szakad.
Igaz a GDP arányos költés a legfontosabb mutató ez ügyben és itt eléggé le vagyunk maradva és ez a döntés a Fényessége Vezető és bandája kezében van
2/3 UGYE !!!!!

colonel Tigh 2019.02.20. 19:42:14

Nagymamám most töltött kórházban 3 hetet. Az első héten semmi gond nem volt, köszönhetően annak, hogy mindennap jártunk be hozzá. Reggel a testvérem ment be reggeliztetni, munka előtt. Én délre mentem és késő délutánig bent voltam. Anyám pedig 6-7 között vacsoraidőben ment. Szükség is volt rá. Kétszer is volt, hogy úgy kellett külön kérni az ebédet, egyszer a reggelit. "Nem tudtuk magához téríteni, annyira alszik" - ja, érdekes, én föl tudtam ébreszteni? Nekem fölébredt, én meg tudtam etetni? Ráadásul az egyik esetnél nem a kajahordó kocsiból vett ki egy adagot miután szóltam, hanem a nővérpult mögötti pihenő helyiségbe ment be, és hozta ki a kaját. A betegtől, egy 94 éves idős asszonytól, az ételt.... végtelenül szánalmas és gusztustalan. De mondhatnám a fiókjából eltűnt csokikat, pl. Mondjuk legalább hagytak belőle... A tesóm egy reggel nem volt bent, mert értekezletük volt. Mentem délben, és a reggeli gyógyszere még ott volt a kisszekrényen az ágya mellett, nem adták be neki. És ez még a jobbik időszak volt, ezután kezdődött csak Mama kálváriája. Szegény, pont az utolsó előtti nap éjszaka rosszul lett, mint kiderült, összeszedett egy felső-légúti fertőzést (nagyon valószínű, hogy az egyik ápolótól, mert többen dolgoztak full-betegen, az egyiknek be nem állt a szája, úgy köhögött, a másiknak meg nem látszott a szeme fehérje, olyan vörös volt és folyamatosan az orrát fújta). Ez ha mintha nem lenne elég, megtiltották a látogatást, nem engedtek be hozzá (influenza miatti lezárás), ami elég nevetséges, én egészségesen nem mehetek be, de a full beteg ápoló nem mehet betegszabadságra, mert olyan kevesen vannak. Ráadásul áttolták egy másik osztályra, ahol még kevesebb nővér volt (ketten voltak az egész folyosón, 6-7 kórteremre). Mama elég speciális eset ami az etetést illeti, simán meg lehet etetni, csak lassan. Na most ott ugye pont időből nincs elég, amikor ennyien vannak. Amikor hazahozta a mentő, nem ismertem meg. Az a bő másfél hét alatt úgy lefogyott, hogy a karja olyan mint a csuklóm. 58 kg volt, most 39. Mint akit nem etettek két hétig - gondolom nem is, ment bele az infúzió, azt jól van. A karja úgy néz ki, hogy egybefüggő fekete, úgy szétcseszték neki a tűvel, az infúziókkal. A kézfeje be is gyulladt, akkorára dagadt, mint egy baseball kesztyű. Nehezen kommunikált, de azt a pár alap szót (szeretlek, köszönöm, vegyél fel, kérem, finom) gyakran használta. És mindig mosolygott, ha rám nézett. Most csak üresen bámul a semmibe, fönnakadt szemekkel. Megnézettük azonnal egy orvossal, mert borzasztóan vette levegőt, és a kézfeje dagadását sem tudtuk, hogy a branültől fertőzés, vagy vizesedik a szíve miatt, etc. Azt mondta, hogy nagyon csúnyán "leépítették" (sic!), és ő már nem valószínű, hogy vissza fog jönni ebből az állapotból. A szobatársával beszéltem telefonon, a nevemet mondogatta, engem keresett, nem tudta, hogy hol vagyok, hogy hol van, hova tűntek körüle a szeretett arcok. A szívem szakad meg. 6 éve, az agyvérzése óta ápoltam a lehető leggondosabban, a legnagyobb szeretettel. Az orvosa nem hitte el, hogy egyáltalán életben van, nemhogy milyen állapotban. Ezt rombolta le a magyar egészségügy, szűk két hét alatt. Szégyelld maga Kásler, szégyelld magad Orbán, szégyelld magad NER! Legyetek átkozottak!Aki pedig ezt a rendszert támogatja, remélem minél hamarabb és minél alaposabban megtapasztalja azt, amit nekem kellett! Ha hozzátartozótok kerül kórházba, főleg ha magatehetetlen, nem tudom hangsúlyozni, hogy mennyire fontos, hogy minden nap járjatok be hozzá!

BiG74 Bodri 2019.02.20. 19:42:56

@Sir Galahad:
Lófaszt kedves úram! A fityisz tudatosan vette el a pénzt az egészségügyből, mert onnan sokat lehet, és mert tudták, hogy átterelik az országot a magánbiztosítási rendszerbe. Mondhatnám ügyes, mert elloptak kurva sok pénzt, úgy, hogy közben nem kellett görcsölni az eredményekkel, amik jellemzően nem álltak volna arányban a befektetésekkel.
Oké, de elvárnám a fityiszes és egyéb honpolgártól aki a vizitdíjra acsarogva ugrott, meg nemzetgyilkoskodott, hogy köpjön fel nyugodtan és álljon alá!

Sir Galahad 2019.02.20. 19:53:26

@miketbeszéltek: Ha ez így van, akkor mi a magyarázat arra, hogy csak a gazdag országokban jó az egészségügyi ellátás, és a szegény kelet-európaiakban meg egyformán alacsony színvonalú? Egész Kelet-Európát a Fidesz kormányozza?

the angel 2019.02.20. 19:58:26

Anyukám két hétig feküdt a Korányi Tüdőkórházban. Ezalatt egyszer sem fürdették meg. Az ápolók kedvesek voltak és borzasztóan leterheltek. Szemtanúja voltam, hogy a beteg hívta a nővért, mert wc-re kellett mennie. Segítség helyett (a mosdó 4 méterre volt) ráadtak egy pelenkát.

BiG74 Bodri 2019.02.20. 20:00:10

@Sir Galahad:
Ember mi magyarázza? Mit? De unlak már benneteket! Kerülj kórházba, kellemes súlyos problémával, aztán lépésről lépésre átveheted, hogy mit, mi magyaráz. Ha kicsit kinyitnád a csipást, talán látnád, hogy már milyen alap dolgokban gondok, óriási problémák vannak.

Sir Galahad 2019.02.20. 20:11:52

@BiG74 Bodri: Voltam kórházban, nem is régen. Elég komoly műtétem volt. Igazad van abban - és én is azt írtam - , hogy a körülmények lehetnének jobbak. De egy szegény kelet-európai országban sajnos nem lehet mást várni. És egyébként az orvosok meg az egészségügyi személyzet elhivatottan és jól végezte dolgát. Tiszteletem nekik.

martineden 2019.02.20. 20:17:02

Szakorvoshiány miatt ideiglenesen bezár a Péterfy Kórház érsebészete
HH
2019.02.20. 15:56
Az orvos a bejegyzésében azt írta,

én nem emlékszem, olyan esetre, hogy 2010 előtt humánerőforrás hiány miatt bezárt volna egy kórházi osztály, hogy szakorvos hiány miatt tartósan képtelen egy kórház a feladatát ellátni, és arra sem, hogy van olyan pillanat a Főváros és Pest megye betegellátásában, amikor a 11 Stroke lízis centrumból mindössze egy ügyel, mint ahogy ez vasárnap volt.

Idejutottunk,idevezetett o1g fektelen lopasi vagya,de hal istenek ,ezeket a helyeket a raszavazo fidesztrollok sem kerulik el.Hajra Magyarorszag,hajra magyarok!

martineden 2019.02.20. 20:20:10

@Sir Galahad:,,De egy szegény kelet-európai országban sajnos nem lehet mást várni."..fidesztroll,a focistadionokra es meszarosra (o1g es csaladja)koltott 1000 milliardok fenyeben,kar ilyenre hivatkozni.

BiG74 Bodri 2019.02.20. 20:28:30

@Sir Galahad:
Mennyire vagyunk szegények? Tessék már látni is egy kicsit, a meglévő orvos társadalom elöregedett, de még küzd 70-80 évesen is. Tisztelet nekik, de ez gyalázat. Gondolom ez mindig így volt. Alig van nővér, 240 órákat dolgozik a feleségem úgy, hogy sokszor csak fele annyian vannak, mint az előírás. Közben, mivel szegény ország vagyunk néhány ezer forintos vizsgálatokra is heteket kell várni, mert annyit fogadnak amennyi pénz van. Mehetsz a magán vizsgálatokra, tessék már utána nézni mennyit költött az ország a magán szektorban és mire!
Aztán az egészet vessük össze ennek a káslernek a nyilvánvaló hazugságával, és akkor ön jön itt a szegény állam baromsággal.
Örüljön, hogy még szerencséje volt a kórházban, egyre kisebb az esély rá!

ember100 2019.02.20. 20:30:14

@Sir Galahad:
Helló !

Te milyen szegény Kelet európai országról beszélsz ????
Dübörög a gazdaság van egy emberünk Aki Okosabb Mint Cukenberg mi kell ennél több.
Hazudozol ( a személyeskedést félretéve ) NEM azért jobb nyugaton a kórházi ellátás mert gazdagabbak hanem mert GDP arányosan többet költenek rá !
De leírom még egyszer
Amennyivel többet fizetnek be az emberek nyugaton annyival több a személyzet fizetése és a berendezések , anyagok is többe kerülnek :)

Sir Galahad 2019.02.20. 20:44:22

@ember100: Jó, akkor mondj egy gazdag kelet-európai országot, ahol nyugati színvonalú az egészségügyi ellátás.

chrisred 2019.02.20. 20:45:16

Az orvosok és ápolók létszáma rendben van, a földrajzi elhelyezkedésük nem annyira. Jobb lenne, ha az országhatáron belül tartózkodnának.

Sir Galahad 2019.02.20. 20:50:26

@BiG74 Bodri: Tiszteletem a feleségének. Abban teljesen igazat adok, hogy nagyok a gondok az egészségügyben, és hogy amit Kásler mondott, az legfeljebb kincstári optimizmus. Abban tér el a véleményünk, hogy szerintem ezek a gondok nem magyarázhatóak egyszerűen azzal, hogy rossz kormányunk van és egy kormányváltás ezeket megoldaná.

Sir Galahad 2019.02.20. 20:53:39

@martineden: Sajnos a magyar politikai elit korrupt. Az a mostani vezetés is, azok voltak a korábbiak is. Az egészségügy gondjai nem magyarázhatóak ilyen egyszerűen.

BiG74 Bodri 2019.02.20. 20:54:26

@Sir Galahad:
Egyetlen egyben egyetértünk. Egy kormányváltás nem javít szükségszerűen az egészségügy helyzetén. De azért meg lehet próbálni, mert a mostani az arrogáns szar!

Sir Galahad 2019.02.20. 21:01:55

@BiG74 Bodri: Én sajnos emlékszem, milyen volt az egészségügyi ellátás akkor, amikor a jelenlegi ellenzék kormányzott. Csak annyiban volt egy picit jobb, hogy akkor még nem volt olyan egyszerű külföldön munkát vállalni, ezért nem volt ekkora munkaerőhiány. De ez nem az akkori kormány érdeme volt.

martineden 2019.02.20. 21:02:57

@Sir Galahad: ,,Sajnos a magyar politikai elit korrupt. Az a mostani vezetés is, azok voltak a korábbiak is.".....csak nem mindegy,h evi 10 milliardot loptak el,vagy evi tobb 1000 milliardot.Megnyugtatlak a tobb ezer milliard o1g sara,de nem baj,mar idetelepul a ruszki bank,adok es beszamolasi kotelezettseg nelkul,az alkalmazottai diplomacia mentesseget elveznek,ellenorizni nem lehet se oket se a bankot,vitya kezdi kipumpalni a penzt,most esik pofara majd a nemzet gazszereloje,meg a magyarok tobbsege is.

martineden 2019.02.20. 21:08:17

@Sir Galahad: ,,Én sajnos emlékszem, milyen volt az egészségügyi ellátás akkor, amikor a jelenlegi ellenzék kormányzott"....ne hazudozzz fidesztroll.Az elob mar olvashattad tolem ,de a gyengebek(a ta)kedvedert bemasolom ujra a blogos doki irasata PETERFYBOL
,,én nem emlékszem, olyan esetre, hogy 2010 előtt humánerőforrás hiány miatt bezárt volna egy kórházi osztály, hogy szakorvos hiány miatt tartósan képtelen egy kórház a feladatát ellátni, és arra sem, hogy van olyan pillanat a Főváros és Pest megye betegellátásában, amikor a 11 Stroke lízis centrumból mindössze egy ügyel, mint ahogy ez vasárnap volt."

BiG74 Bodri 2019.02.20. 21:23:23

@Sir Galahad:
Az igazság az, hogy már akkor is könnyedén elhelyezkedett egy tapasztalt egészségügyes külföldön, de tény hogy jogilag nem volt olyan egyszerű, mint most. Továbbá, a maszop kormány egészségügyes szenvedései is kérdésesek voltak. De:
- bár nem az ő érdemük volt, de jobb volt az ellátás
- látták, hogy probléma van, és próbáltak tenni is érte. Náluk érthető a kincstári optimizmus, káslernél ez netto hazugság!
- amit változtatni próbáltak azt vállalták, nem ilyen sunyi módon, nem csinálunk semmit, hazudunk, közben átjátszuk az embereket a fizetős magánszektorba, miközben az emberek egészsége nem lehet üzlet. Tetszik emlékezni?
Igen, a probléma komplex, de nézzük csak mit hallunk soros, soros, brüsszel, brüsszel, migráncs, migráncs, az egészségügyben pedig minden fasza!
Gratulálok polgártárs!

sinus67 2019.02.20. 22:09:44

@Sir Galahad:
Azt mondod szegény ország vagyunk?

bonsalty 2019.02.20. 22:20:29

@Sir Galahad: Jó válasz, igen olyan a magyar egészségügy, mint egy szegény kelet-europai országban, például Ukrajnában vagy Szerbiában. Csak Magyarország éppenséggel olyan szinten van jelenleg, mint Portugália vagy Görögország és nagyobb a nemzeti összterméke,mint a negyvenmilliós Ukrajnának és háromszorosa Szerbiához képest. Hogyan lehetséges akkor, hogy az egészségügyi ellátás színvonala messze magasabb volt a szocializmus éveiben? (elárulom szegényebb volt az ország) A magyarázat az, hogy kóklerek vezetik az országot: az egyik autópályákat és viaduktokat épített a másik meg százával sportcsarnokokat, stadionokat és Matolcsy alapítványait finanszírozza több pénzzel, mint az egészségügyet vagy az oktatást. Nincs pénz egy humbug: 20 ezer milliárd Ft az éves büdzsé és csak idén 800 milliárd Ft-tal gazdagszik az állam a 4%-os gazdasági növekedés mellett. Ehhez képest 100 milliárd-dal emelik az előbbi keretet. Magyarán egy évnyi növekményből helyre lehetne rakni az egészet, nem teszik, helyette megy a fantasztikus stadionépítésre, mert így több proli szavazót lehet még összelapátolni.

ember100 2019.02.20. 22:31:31

@Sir Galahad:
Helló !

Csehország , Horvátország több nem jut eszembe :)

miketbeszéltek 2019.02.20. 22:32:20

@Sir Galahad: "Ha ez így van, akkor mi a magyarázat arra, hogy csak a gazdag országokban jó az egészségügyi ellátás, és a szegény kelet-európaiakban meg egyformán alacsony színvonalú?"

Magyarország nem"jobban teljesít?"

miketbeszéltek 2019.02.20. 22:35:34

@bonsalty: "Hogyan lehetséges akkor, hogy az egészségügyi ellátás színvonala messze magasabb volt a szocializmus éveiben?"
A válasz: sehogy. Azóta sokszorosan fejlettebb/sokszorosába kerül az egészségügyi ellátás!
A Kútvölgyi pártelit-kórházban elérhető volt a nyugati csúcstechnika, de azóta eltelt 30+ év!

miketbeszéltek 2019.02.20. 22:45:33

@bonsalty: "Hogyan lehetséges akkor, hogy az egészségügyi ellátás színvonala messze magasabb volt a szocializmus éveiben?"
A válasz: sehogy. Azóta sokszorosan fejlettebb/sokszorosába kerül az egészségügyi ellátás!
A Kútvölgyi pártelit-kórházban elérhető volt a nyugati csúcstechnika, de azóta eltelt 30+ év!

ember100 2019.02.20. 22:53:58

@miketbeszéltek:
Helló !

Ezt így konkrétan nem mondanám :)
Mert jobb volt az ellátás , nem volt várólista pl. egy röntgenre , szemészetre , bőrgyógyászatra ... sorolhatnám . elegendő orvos , ápolónő , betegágy ... volt.Nem hiányzott több száz körzeti orvos ami az egészségügy alapja.
Persze nem volt mindenhol MR, CT ... ja mert hogy még fel sem találták :)

miketbeszéltek 2019.02.20. 23:01:54

@ember100: "Persze nem volt mindenhol MR, CT ... ja mert hogy még fel sem találták :)"

Igen, csak közben feltalálták őket, és egy csomó, méregdrága vizsgáló és kezelő eljárást. Meg pld. egyszer használatos eszközöket, hogy ne 100x sterilizált, vastag, tompa tűvel kapd az injekciót.

Etniez 2019.02.20. 23:24:10

@Sir Galahad: vártam, hogy valaki benyomja ezt a faszságot.
Figyelj: amíg közel 700 milliárd Forintot eltudunk költeni Orbán hobbijára, addig te nekem ne gyere azzal, hogy nincs pénz. Mert van bm, csak nem értelmes dologra költik.
Szóval ugorj neki még egyszer a mosdatásnak...

Etniez 2019.02.20. 23:28:25

@colonel Tigh: én megmondtam, minden kétharmad szavazónak azt kívánom, hogy tapasztalja, meg első kézből milyen gondoskodó Orbán, amikor nem a saját családjáról van szó. Kerüljön csak kórházba valaki a családból és lássa a saját szemével, ha már a sorosita migráncspárti ballibsiknek nem hisz.

ember100 2019.02.21. 01:05:05

@miketbeszéltek:
Helló !

Szerinted egy azaz egy stadion árából mennyi tűt , röntgent Mr-t CT- t... lehetne venni , nem is beszélve a háziorvosok fizetés ( fejpénz) emeléséről , ja meg az ápolónők fizetése stb .
Ja persze ígéret az van azzal tele a padlás .
Magyarország jobban teljesít csak éppen 300 Ft egy kg krumpli .

bonsalty 2019.02.21. 07:06:59

Örülök, hogy ennyire elégedett a színvonallal! Múltkor fulladásos tünetekkel vittem ügyeletre a babánkat, a Szent Jánosban a szokásos közvilágítás hiánya miatt nem lehetett látni az épületeket, azok számozását és félórát rohangáltunk az esőben, épületporta és tábla sehol. De esetleg nézze meg a belgyógyászatot: kosz, fertő, lerohadt ágyak, műszerek, túlhajszolt nővérek. Mennyiért is dolgoznal a nővérek, minimálbér fölött? Vagy nézzük a Korányi tüdőklinikát, az ember öngyilkos lesz ha belép. A kútvölgyi most úgy néz ki, mint Bogota. A mai pártelitnek biztosan jó magánklinikája van és beszédes volt Orbán Viktor hozzászólása is, amiből látszik, hogy egy virtuális valóságban mozog- "a kórházak állapota rendben van". Nem, nincs rendben, katasztrófális a helyzet, orvoshiány és hosszú várósorok vannak.

axolotl77 2019.02.21. 07:59:53

@lbm:
444.hu/2016/06/08/teveket-adomanyozott-volna-korhazaknak-de-nekik-csak-garanciaval-kell
"A tévészerelő nemrég felkereste az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet és az Országos Onkológiai Intézet illetékeseit ajánlatával, de ők nem akartak befogadni 40 illetve 48 készüléket"
süti beállítások módosítása