2013.01.20.
11:28

Írta: lbm

Majd ők megmondják mit mondhatsz!

korhaz_1358677260.jpg_290x174

Hát NERtársak, akkor olvassuk el eme két rövid idézetet ( rájuk kattintva a forrás is megtekinthető):

 

Imígyen „szóltak” az iskolaigazgatókhoz pár napja:

“Felhívom szíves figyelmüket, hogy valamennyien a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ munkatársai vagyunk. Az állami intézményfenntartó központot az elnök képviseli. A kommunikációs szabályzat kiadásáig az intézményvezetők közvetlenül nem nyilatkozhatnak. Kérem, hogy a média munkatársaitól a kérdéseket kérjék be, a rá adandó válaszokat fogalmazzák meg és küldjék be az e-mail címemen a KIK-központba, ahol a kommunikációs munkatársak érdemben foglalkoznak a megkeresésekkel”.

 

Pár héttel ezelőtt pedig a kórházigazgatók kaptak hasonló instrukciót:


"Megtiltotta a kórházaknak a "panaszkodást" a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet ( GYEMSZI)..." "...A hivatal körlevélben írta elő, hogy pontosan mit kell nyilatkozniuk a kórházak képviselőinek, ha sajtó az intézmény anyagi helyzetéről illetve az azzal kapcsolatos ellátási nehézségekről érdeklődne náluk...." "...A válaszadáshoz „segítségül” a GYEMSZI illetékes osztálya összeállított egy panelszöveget, amely – szerintük – bármelyik kórház esetében használható..."

 

Valahogy, valamikor elkezdődött ebben az országban, hogy elkezdték megmondani az embereknek, hogyan kéne gondolkodniuk. Mostanra már központilag meghatározzák, hogy ki mit mondhat. Na most örülök, hogy nem vagyok sehol sem igazgató, mert így még valamennyire magam parancsolok a szavaimnak ( persze ki tudja meddig…).

Úgyhogy akármit is kell nyilatkozniuk egyes intézményeknek, én még leírhatom, hogy valójában meg mi van.

Mert nekem akár hetekig is várnom kell egy vizsgálatra ha lebetegszem, mert nincs elég orvos, kapacitás, avagy pénz rám, meg a betegségemre. Egyes intézményekbe ha befeküdni kényszerülök, vihetem a saját gyógyszerem. Saját környezetemben tapasztaltam, hogy bizonyos gyógyszeres infúziót a beteg maga váltott ki a patikában, és azt vitte be a kórházba, hogy bekössék neki. Vitt még szárnyas-tűt is, bár tény, hogy a ragtapaszt legalább nem kellett megvennie… Az étel időnként ehetetlen, és itt még csak nem is a főtételre gondolok, hanem azokra a felvágottakra amit már a kutyámnak sem adnék oda. Az egészségügyi dolgozók túlhajszoltak, sokszor maguk a betegek próbálnak segíteni, és persze a hozzátartozók. Vannak helyek ahol még a betegcsengő sem működik, ( ha egyáltalán van…), és kiabálással, vagy szobatárs ápolóhoz küldésével lehet jelezni, ha lefolyt mondjuk az infúzió. Magánvélemény, de én ezt látom, még ha az egészségügyi dolgozók nagy általánosságban mindent meg is próbálnak, hogy az ellátás rendben legyen. Ám a helyzetre nem elegendő a  „válasz-sémák” puffogtatása, és azokat amúgy sem gondolom, hogy bárki is elhiszi.

 

Az iskolák, pedagógusok „ majd mi központilag megválaszoljuk” című száj-befogása pedig szintén kissé erős. Problémák vannak, nem kicsik, nagyok! Miből is gondolja bármely központi szervezet, hogy ha a szépet és jót hagyja kommunikálni a közvélemény felé, az akkor úgy rendben van? Hát itt a közemberek veszik igénybe az egészségügyet, meg az oktatást is! Szemük van, azaz látják hol mi folyik. A saját bőrükön érzik a problémákat… Azon kívül, hogy bicskanyitogató ez a fajta „cenzúra”, az adott központi szervek nevetségessé teszik,  plusz lejáratják saját magukat. Lehet hülyíteni az embereket, de csak egy szintig, mert van egy határ amin túl már csak szánalmasnak és megvetendőnek hat a hasonló intézkedések, körlevelek, dörgedelmek tömkelege.

Meg valahogy a demokrácia érzésemet is zavarja az ilyesmi…

Na ugye, hogy ugye?...

 

 

 

 

53 komment · 1 trackback

Címkék: NERségek NERlemény

A bejegyzés trackback címe:

https://nertars.blog.hu/api/trackback/id/tr605028292

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kéretik nem pofázni! 2013.01.21. 01:38:07

Tisztelt már-nem-Iskolaigazgatók! Felhívnám szíves figyelmüket, hogy Önök 2013. január 1-jétől kezdve nem iskolaigazgatók, legfeljebb intézményvezetők. Azok is csak addig, amíg úgy látjuk jónak. Ha netán úgy találnánk látni, hogy Önök nem tisztelik az...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.20. 22:28:20

Más cégeknél hogy működik ez, mit nyilatkozhat a könyvelő vagy a portás az RTL Klubnak?

béla a görög (törölt) 2013.01.20. 22:38:37

Egyszerűbben megfogalmazva...

Ha az államnak nincs pénze kórházak fenntartására akkor csökkentse az adómat az EÜ járulékok mértékével. Mert az hogy fenntartja a kórházakat, de nem képes működtetni + fizeti a haverokat és nyilatkozik a médiában az nekem nem éri meg az EÜ járulékot.

Én meg majd ezt is megoldom - külföldön vagy itthon, saját költségen.

Ugyanez a helyzet az oktatással.

béla a görög (törölt) 2013.01.20. 22:40:19

Ha az államnak nincs pénze kórházak fenntartására
helyett
Ha az államnak nincs pénze kórházak üzemeltetésére

villamos alóli kacaj 2013.01.21. 00:01:00

Szerintem már festik a Pobjedákat feketére!

fidesz = házmesterek pártja 2013.01.21. 00:27:21

@Negyvenértelmiségi: egyébként ha a portás nyilatkozik, hogy rosszak a munkakörülmények, hogy alacsony a fizetés, az ellen egy szava sem lehet (normális országban) a munkáltatónak. Mert ugye itt ezt tiltották meg tanároknak, orvosoknak stb.
Csak ezt egy fideszes faszfej nem képes felfogni.

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2013.01.21. 05:56:17

Elég visszafogottan lett ez a cikk megírva, de az érintettek még ezt sem érdemlik!
Ha az értelmiségi "réteg" minden tiltakozás nélkül lenyeli, hogy ilyen mértékben korlátozzák alapvető jogait, akkor nem érdemlik meg, hogy bárki szót emeljen értük! Pont az a réteg, akik állandóan az összefogást, meg az "értelmiség vezető szerepét" hangsújozzák--bekaphatják, éppen olyan birkák mint a többi.

dr Smittpálelnökúr 2013.01.21. 06:15:50

@Negyvenértelmiségi:

Húgyagyú vagy fidesznyik!

Nem a portásoknak tiltották meg, hogy nyilatkozzanak, hanem az iskolaigazgatóknak!

He neked ez a kettő ugyanaz, akkor nem húgyagyú vagy, hanem agyhalott.

epresgulyas 2013.01.21. 07:20:38

Ez az állandó sírás... És amúgy tudod, hogy miért van mindez így? :) Hmm? Nem ám a Fidesz 2 éves ámokfutása miatt, pedig jó lenne mi? :D Ha rá lehetne fogni 1-2 éves balfékségre mindent. Amikor meg ott volt a lehetőség arra, hogy pl. a Gyurcsányék bevezessék először a vizitdijat, azután lassan elmozduljon az ingyenleves felől egy más irányba a rendszer, hogy pl. ne legyen annyi felesleges beteg-orvos randi... akkor meg, mint a birkák, mentetek homokot szórva a fejetekre népszavazni :D Ingyér mindent! Ingyér mindent! :D Majd, most okulva a Fidesz előző hazugságpropagandájából, az MSZP kezdi ugyanezt, és ti boldogon rájuk szavaztok, mert: Ingyé mindent! Ingyé mindent! :D Birkák... én aszondom, jó ez ide, ami van, furán nézne ki egy németországi színvonalú egészségügy egy ilyen országban, ez a poszt szovjet típusú jobban áll. :D

jog-ász 2013.01.21. 07:59:11

az nem lehetséges, hogy az egésznek semmi értelme, akik döntéseket hoznak nem abba a kórházba járnak mint mi, és nem oda járnak a gyerekeik suliba ahova a mi gyerekeink..tök mindegy ki miről sir..egyáltalán járnak ezek még emberek közé?kivéve persze a bp belvárosi "romkocsmát"

csárli hárper 2013.01.21. 08:22:02

reméltem, hogy a hetvenes-nyolcvanas évek majd a párt megmondja, hogy te mit mondjál életérzés egy életre eltűnik, de ezek a majmok visszahozzák, bazmeg, visszahozzák...

Tahó Sandokan 2013.01.21. 08:31:32

@Negyvenértelmiségi: Szerintem bőven gond, ha sehol nem mondhatod el a véleményed, max anonim módon sunnyogva, mert félned kell az elbocsájtástól. Egy működő rendszernek mindig része a kritika. Ahol erőszakkal kell befogni az emberek száját, az valahol bűzlik. Legyen ez magáncég, vagy állami, vagy maga az állam. Egy egészséges világban nem kellene tartani attól, ha egy kritikát megfogalmazol. Más eset, ha céges, vagy egyéb titkokat adsz ki, és itt is mérlegeljünk. Én titok alatt egy gyártási technológiát értek például, nem pedig azt, hogy ki hol rak zsebre milliókat illegálisan.

Tahó Sandokan 2013.01.21. 08:33:42

@jog-ász: "egyáltalán járnak ezek még emberek közé?"

HOGYNE! Szigorúan akkor és úgy, hogy te alattvalónak érezd magad. Ők egy emelvényen, kihangosítva, rendőrökkel körülvéve, te pedig a kordon mögött a tömegben. Főleg ünnepekkor, és akkor, ha a zsíros állásukat akarják megszerezni választásokkor. Máskor? Csak ha a média megkívánja, hogy odamenjenek.

AzBence 2013.01.21. 08:39:13

De még mindig az a legszánalmasabb, hogy senki nem tesz semmit!

Így fog eltűnni a nemzet is. Szépen lassan asszimilálódik környező szomszédaival, mert tagjai elvénhedtek, a fiatalok mindegyszálig csinovnyikká lettek egy olyan vezető alatt, aki a maga idejében lázadt ez ellen a csinovnyikság ellen, de lassan kiderül, hogy őt csak az bosszantotta, hogy ő távol van a húSOS fa(s)zék tol.

Vagyis igazából nem is a rendszerrel volt a problémája, hanem az ott lévő vezetőkkel.

Ave TROLLbán, TROLLmann, MaTROLLcsy!
Éljen a következő köztársaság/alaptörvény: Magyarország - 2014-től - Bajnán köztársaság.

különvélemény 2013.01.21. 08:39:17

Már hogy a fenébe ne mondhatná meg a főnököd, hogy kinek és mit nyilatkozhatsz a munkahelyeddel kapcsolatban.

Kicsit agyatokra ment a liberalizmus...

hot-spot (törölt) 2013.01.21. 08:40:06

Szánalmas,hogy azt a tucatnyi megmaradt kórházat sem képesek fenntartani!Ha csak egyetlen kórház lenne az egész országban,az is probléma lenne nekik és menne az ajvékolás!

kzoltana 2013.01.21. 08:47:53

Szó, szó, szó.
Eközben ha Kósa Lajos dumáját összevetjük a valóságos Bajnai szöveggel, akkor megdöbbenhetünk.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3739_bajnai_debrecenben_ez_tortent_valojaban

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.21. 08:50:50

ha a Fideszben megy ez a módi miért ne menne az egész országban?

ez a szervezőelv, már ha van ilyen.

Teng-Hsziao Gerzson 2013.01.21. 09:11:24

@különvélemény: Egy fontos dolgot szerintem elfelejtesz: ez itt a közszféra. Ezt az egészet a mi adónkból finanszírozzák. Közvetett módon mi magunk vagyunk a munkaadók, a tulajdonosok. Mutass nekem egy olyan céget, ahol a tulajdonosnak nem a legalapvetőbb jogai közé tartozik az, hogy tudhassa, mi folyik a pénzén.

különvélemény 2013.01.21. 09:15:47

@Teng-Hsziao Gerzson:
Pont ezért megvan a lehetőséged, hogy hivatalosan kikérd a téged érdeklő adatokat, már amit a törvények garantálnak.

De gipsz jakabnak semmilyen joga sincs semmiről sem beszélni a főnöke engedélye nélkül. Ez sehol sem engedélyezett a világon.

Rémbódess 2013.01.21. 09:29:28

@csárli hárper: Nem szó szerinti idézet egy filmből (talán a Tanú, de nem vagyok benne biztos):

-Hogy vagy ma reggel?
-Mit mond a hangulatjelentés?
-Azt, hogy jól.
-Akkor jól.

Teng-Hsziao Gerzson 2013.01.21. 09:45:31

@különvélemény: Tulajdonosként azt kérdezek meg, akit akarok. Tulajdonosként, ha úgy tetszik, odamehetek a legutolsó takarítónőhöz és portáshoz is, és megkérdezhetem, mit tapasztal. Ha pedig ő azt mondja, hogy a cég rosszul működik, mert teljes a káosz, akkor annak utána nézek. Nem a menedzsert fogom megkérdezni róla, mert nyilvánvalóan az ő felelőssége, de ő hárítani fog. Ehelyett megnézem, mi folyik a közvetlen végrehajtói szinten (ezek legyenek a példában az igazgatók, esetleg a tanárok). Ha pedig ők azt mondják, hogy rosszul megy, és káosz van, és mindezt elég sokan mondják, akkor hajlamos vagyok azt gondolni, hogy a menedzsment rosszul végzi a dolgát.
Mellesleg, szerinted nem abszurd az, hogy közérdekű adatigénylést kell benyújtani olyan kérdések megválaszolására, hogy valóban nincs-e kréta az intézményben? Amire valószínűleg egy olyan választ kapnék, hogy "Minden intézmény megfelelő ellátásáról gondoskodunk." - azaz nem választ.

csárli hárper 2013.01.21. 11:44:26

@Rémbódess: a Tanú, jól sejted, és újra aktuális...

különvélemény 2013.01.21. 12:39:32

@Teng-Hsziao Gerzson:
Jó, akkor tulajdonosként rúgd ki a neked nem tetsző tanárát a gyermekednek, vagy az udvariatlan orvosod, stb.
Ez nem így működik.

Az egész balhé egyébként azért van, mert a mai magyar újságírók egy kalap szart érnek.
Odamennek, megkérdeznek 5 embert, aki azt mondja amit hallani akarnak, azt beidézik.
Ez a mai magyar újságírás, de 20 éve is ez volt.
Lexarja mi az igazság, hivatkozhat arra, hogy a takarító ezt mondta.

Perelni csak akkor kell, ha nem adják ki.
A rendszerváltás óta először fordul elő, hogy kiadják az adatokat, ha másra nem, hát bírósági utasításra. A maszop vége felé indult el ez a dolog, és ez 100x jobb, mint a nem nyilatkozunk, ami 20 évig volt.

Emlékezz csak veresjancsira, amikor a 2006-os választások előtt nem adta ki az államháztartási adatokat, mondván, "befolyásolná a választásokat" Igen b+, azért is van benne az alkotmányban, hogy KÖTELEZŐ tájékoztatni.

Tehát ki ne találjuk, hogy a patásorbán a hibás már megint.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.21. 15:37:12

@Tahó Sandokan:

Másokkal ellentétben polgári hangnemben válaszoltál kérdésemre, de nem győztek meg az érveid.

Úgy gondolom, cégen belül nyugodtan mondhassa el bárki a véleményét a cégügyekről hátrányos következmények nélkül.

Magánemberként, név nélkül is, ha közügyekről van szó (pl. hogy van-e kréta az iskolákban).

De az RTL Klubnak való interjúadást nem tartom olyan alapvető állampolgári jognak, amibe nem szólhat bele a munkáltató. Mint ahogy kocsmázni sem lehet csak úgy elmenni a legtöbb cégtől munkaidőben, pedig önmagában ahhoz is joga van mindenkinek. Cégtől is el lehet menni kocsmázni, csak lehet, hogy kirúgás lesz a vége, mint ahogy a nyilatkozósdinak is, és ez szerintem rendjén is van.

Megtudtuk, hogy kevés a kréta, nem sérült senkinek semmilyen joga az információszabadság terén.

A labda a minisztériumnál van.

fidesz = házmesterek pártja 2013.01.21. 15:47:01

@Negyvenértelmiségi: miért várod, hogy a kreténségeidet hangoztatva emberi választ kapsz? Fidesz mennyit fizet a propaganda munkáért, amit itt a blog.hu-n folytatsz?

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.01.21. 17:06:56

@epresgulyas: Üdv! :-) Én elmentem ugyan szavazni akkor is, de én pont a vizitdíj mellett szavaztam. Mivel az a 300 ft valóban jelképes összeg volt, ellenben annak is be kellett fizetnie aki mondjuk elcsalja az adót, avagy frankó könyvelője van... A nagybetegeknek meg amúgy sem kellett fizetniük, és ha jól emlékszem a háziorvosok egy része még fejleszteni is tudott az ebből befolyt pénzből. Szóval nagyon egyet kell értenem veled, csak épp én nem az vagyok aki nemzethalált kiáltott 300 ft vizitdíjért...

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.21. 17:58:28

@lbm-NERtárs -): én viszont nemmel szavaztam rá, mert úgy gondoltam és most is úgy gondolom, hogy az oktatás és az egészségügy az két olyan dolog, amiknek állampolgári jogon, adókból járnia kell mindenkinek egy ésszerű határig, beleértve a bűnözők és az adócsalók gyerekeit is, meg azokat is, akiknek nincs rá hirtelen 300 forintjuk, hogy mondjuk a fertőző betegségükre ellátást kérjenek.

A 300 forint meg a bevezető díj volt, mennyi is volt a parkolójegy ára, amikor bevezették? Ha eltörölték volna, ma is lennének, akik mondanák, hogy bezzeg a 3 forintot azt sajnáltad parkolódíjra, egy slukk cigi árát.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.21. 18:09:00

@epresgulyas: a gond egyébként akkor sem a túl sok felesleges orvos-beteg-randi volt és ma sem, hanem a túl kevés. Azt gondolná az ember, hogy azt azért kevesen kérdőjelezik meg, hogy a magyar lakosság egészségi állapotán lenne mit fejleszteni, hogy például jó lenne, ha a lakosság túlnyomó többségét legalább évente egyszer látná egy orvos, ne adj isten, alaposan ki is vizsgálná, beleértve a szívét, a tüdejét, az érrendszerét, az esetleges daganatokat és hasonlókat, mert a megelőzés mindig a legolcsóbb kezelés.

Egyszerű városi legenda a túl sokat orvoshoz járó tömegek rémképe, olyan, mint a túl sokat tanuló cigányságé, akik elszíjják a zemberek pénzét az oktatási rendszeren keresztül.

Kellett a pénz, ennyi történt, és gyártottak hozzá ideológiát.

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.01.21. 18:29:31

@Negyvenértelmiségi: Nekem még mindig jó döntésnek tűnik, hogy akkor a vizitdíjra szavaztam. Csak ezért:

300ft-os vizitdíj ws. 3000 milliárd ft magánynyugdíj
A vizitdíj az intézményeknél maradt, a magánnyugdíj hol merre jár? Mert én nem tudom...

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.21. 18:35:50

@lbm-NERtárs -):

Nehezen hiszem, hogy a magánnyugdíjas sztori miatt szavaztál a vizitdíjra.

Akkor még a nyugdíjkorhatár 3 éves emelése sem történt meg, ami 3 év plusz járulékfizetést és 3 évvel rövidebb nyugdíjat jelent a dolgozóknak, kivéve átlagosan úgy 6 millió forintot a zsebükből (erre jött rá még egy hármas a kmanyupok beszántásával).

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.01.21. 18:37:47

@Negyvenértelmiségi: Egyet kell értsek azzal, hogy az emberek egészségi állapota ebben az országban siralmas. Ezt azért a munkaerőpiacnak is köszönhetjük, mivel manapság nem jó szemmel nézik a munkaadók, ha valaki esetleg szeretné a baját kifeküdni, kikúrálni otthon betegállományban. Ám tegyük hozzá, hogy az új munkatörvénykönyve szerint ma már a beteg embert is ki lehet rúgni, ami valljuk be nem tett jót ennek a dolognak. Hamarosan az lesz egy következő posztom témája, hogyan rúgták ki az 5 órás műtéten átesett ( tehát nem influenzás...) dolgozót a lábadozása idején, a betegállomány közepén, amikor a legnagyobb szüksége lett volna a stabilitásra...
Na, így nem is lesz jó az emberek egészségi állapota...

fidesz = házmesterek pártja 2013.01.21. 18:41:37

@lbm-NERtárs -): felesleges szóbaállni vele. Fizetett propagandista a drága...

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.01.21. 18:45:15

@Negyvenértelmiségi: nem amiatt. Már leírtam fentebb mi miatt, mindössze arra világítottam rá, hogy mára csak beigazolódott hogy 300 ft-os vizitdíj nem a világ...

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.21. 18:46:46

@lbm-NERtárs -): szerintem természetes, ha a munkaadók az olyan dolgozókat szeretik, akiknek a lehető legmagasabb a rendelkezésre állási képessége.

Az általad felvetett probléma biztosítási alapon is kezelhető.

Nem gondolom, hogy a cégeknek szociális intézményeknek kellene lenniük. Más kérdés, hogy én sem (szívesen) dolgoznék olyan helyen, ahol csak egy fogaskerékként tekintenek rám, mint ahogy én sem így tekintek másokra. Vásárolni sem igen szoktam ilyen helyeken.

De egy megfelelő biztosítási rendszer mellett semmi gond nincs azzal, ha egy cég megválik egy dolgozójától, mert. Bármiért.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.21. 18:50:14

@lbm-NERtárs -): és a 3000 forintos vizitdíj a világ lenne? A parkolási díjak simán drágultak ennyi a bevezetésük óta. Nagyon naiv vagy, ha úgy gondolod, az idők végeztéig 300 forint lenne ez a díj, és nem pont azért volt ilyen alacsonynak tűnő innen a középosztálybeli fotelból nézve, hogy legalább az összegen nehéz legyen fogást találni, ha az elv könnyen meg is kérdőjelezhető.

Semmi indokát nem látom a pénzszedésen kívül a vizitdíjnak, pláne nem az Orbánt, ha érted, mire gondolok.

A lakosság egészségügyi állapotán egészen biztosan nem javít semmit, ha nehezedik az eü. szolgáltatásokhoz való hozzáférés lehetősége. Még ha csak egy ici-picit is.

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.01.21. 19:59:23

@Negyvenértelmiségi: Így viszont ajánlanám figyelmedbe a következő linket, csak hogy lásd pénz nélkül nem számít a beteg sorsa, csak az hogy bizonyos vizsgálat drága...

igydolgozunk.blog.hu/2011/11/15/gyenge_idegzetueknek_nem_ajanlott_1

Szerinted ez jól van így? Csak kérdem...

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.21. 20:16:18

@lbm-NERtárs -):

Mentőt nem hív, pedig majd beszarik a fájdalomtól. Inkább hősködik, szenved, szövődményeket kockáztatva vonszolja magát.

Méltatlankodik, hogy ő, mint dolgozó ember, elsőbbséget élvez azokkal szemben, akik nem dolgoznak. Ezen a panaszon azért nagyvonalúan túllép.

A gerincsérv világosan elmagyarázott tüneteit, idézem, "szokás szerint elbagatellizálja", majd amikor már tényleg összefossa magát, csakazért is elkezdi bizonygatni, hogy ő bizony tud járni, rajta nem fog a betegség.

Továbbra is gyalogosan hősködik, és közben panaszkodik, hogy nem egyablakos az egészségügy.

Sír, hogy annyi idő múlva kap időpontot a vizsgálatra, mint amennyi időt elhősködött otthon előtte.

Közben, miközben majd meghal, elvből nem kér segítséget volt kollégáitól, mert az fúj.

Gyógyítsák meg, de ne ám csak úgy, hanem mintaszerűen, már-már akarata ellenére is.

Meg is gyógyítják, és ennek örömére végre oda tud ülni 10 percre a gép elé, hogy elküldjön mindenkit a fenébe, aki részt vett a gyógyításában.

Hadd ne sajnáljam.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.21. 20:18:38

@lbm-NERtárs -):

Egyébként igen, nagyon jól van így, hogy az ilyen idiótákat is meggyógyítják végül, még ha semmit nem is tesz a gyógyulása érdekében, sőt minden tettével csak azt akadályozza.

Bár elfogadom, ha valaki másképp gondolja.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.21. 20:26:34

Az azért über, hogy miután az orvosi utasítás ellenére (gerincsérc[!] pontosan körülírt gyanújánál azonnal forduljon orvoshoz) 3 hétig a faszát veri otthon táppénzen végtelen kínok között, mire nagy nehezen gyalog(!) elmegy az orvoshoz, fel van háborodva, hogy éppen 3 hét múlvára kapott időpontot.

Oktatni lehetne ezt az esetet.

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.01.21. 20:38:34

@Negyvenértelmiségi: Ha megfigyelted az a poszt is az enyém, a delikvens én vagyok. Elmagyarázom:
Nem hősködtem, csak nem vagyok orvos, és úgy gondoltam, hogy mivel nem infarktusom van, nem veszem igénybe a mentőt, ami életeket is menthet.
Értem, hogy a dolgozónak fontos az idő ( bár végül ez nem annyira rajzolódott ki amint olvashattad, mivel ez abszolút nem számított senkinek...), ugyanakkor nem látom be, hogy mért érdemelnék még több időnyi szenvedést azért mert nem dolgozom. A betegségnek és nem a munkaviszonynak kéne normális esetben számítania egy normális országban... De amint látod túl léptem ezen, mivel valóban verejtékezve sírós fájdalmakkal küszködtem. A tüneteket lehet hogy elbagatellizáltam, de amint látod, az orvos sem kapkodta el... Hibáztam picit rendben, de vajon átélted-e már valaha azt az érzést, hogy egy testrészednek nem igazán tudsz parancsolni? Engem megrémített, és csak próbáltam úrrá lenni ezen a dolgon. Állapotomat ezzel egyébként rosszabbá már nem tettem. BKV-s ember vagyok, nehéz nem gyalogolnom. Kinek mi jut az életben... Ha észre vetted volna a harmadik héten neurológusnál jártam, aki kiírhatta volna azt az MR vizsgálatot. Ekkor szeptembert írtunk, és én végül csak novemberben kerültem kórházba...
Még véletlenül se sajnálj. A dolog lényege ugyanis nem ez, hanem az, hogy másfél hónap alatt kórház és mi egyébbel együtt meggyógyulhattam volna,ám én három hónap után tudtam visszamenni ( nem teljesen gyógyultan) dolgozni. Egy idegi érintettségnek az a plusz másfél hónap elég sokat árthat, a fájdalomról nem is beszélve.( még a múlt hónapban is azzal álmodtam, hogy fáj, nagyon fáj, és nem múlik, pedig ennek már több mint egy éve...) Mai napig szenvedem a bajt. Nem állítom, hogy a késlekedés miatt, de bizonyára nem használt az sem...
A lényeg pedig az, hogy én olcsón megúsztam. Van olyan sorstársam akit 8 azaz nyolc hónapig tologattak jobbra balra, mert az MR drága... Mikor elment saját pénzen, kiderült hogy ebből a gerincsérvből neki kettő van... 8 hónap! El tudod azt képzelni? Na ennyit számít ha nincs pénz az eü-ben...

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.01.21. 20:47:27

@Negyvenértelmiségi: a három hétben jártam a reumatológusnál és a gyógytornákra, mivel ezt írták elő kezelésnek. Azt hittem az orvos azért írja ki mert ez a gyógymód, márpedig akkor mire föl kérjek másikat. Bocsi... Majd csak a hatodik héten derült ki számomra is, hogy tulajdonképpen az MR vizsgálat eredményéig ( amit ne felejtsd, a harmadik héten már fel lehetett volna írni amikor a neurológushoz mentem,...), még az orvosok sem tudják biztosan, hogy mi a baj... Azért arról én valóban nem tehetek. Mint hangsúlyozom, nem én vagyok az orvos!

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.01.21. 20:55:59

@Negyvenértelmiségi:
"Közben, miközben majd meghal, elvből nem kér segítséget volt kollégáitól, mert az fúj."

Csak még annyit: nem érzed, hogy ez mennyire szürreális? Normális egészségügyben mért kell ismeretséghez fordulni? Akinek nincs ilyen az mit csináljon? Bíztam abban, hogy van egy egészségügyi ellátás ami ellát, csak pusztán azért mert beteg vagyok. Nem másért nem ismeretség okán, csak azért mert szükségem van rá. Nagy hiba volt...

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.21. 21:01:59

@lbm-NERtárs -):

Mondta az orvos, hogy ha zsibbad a lábad, az gerincsérv gyanúja, és azonnal hívj orvost? Mondta.

Hívtál orvost? Frászt. 3 hétig szenvedtél otthon, rontottad a gyógyulási, gyógyítási esélyeidet.

Utána még méltatlankodsz, hogy 6 hétig tartott a gyógyulás? Igen.

Mindezt egészségügyi végzettséggel, 10 év munkaviszonnyal az egészségügyben? Igen.

Beszartál a fájdalomtól? Igen.

Megérdemelted? A nagyját igen.

Az elvárható töredékét sem tetted meg a SAJÁT gyógyulásodért, de másokat ostorozol, akik pedig meggyógyítottak végül, akárhogy is nézzük.

Nézz magadba, öregem.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.21. 21:05:21

Bezzeg ha legomboltak volna 5*300 forint vizitdíjat, akkor másképp lett volna, akkor faszbúkon meggyógyították volna a gerincsérvedet öt perc alatt, ajándék csengőhanggal.

Nekem ne reklamáljon semmilyen szolgáltatást az, aki a legkisebb együttműködést sem tanúsítja a hatékony működése érdekében, és pláne ne ekézze azokat, akik még ENNEK ELLENÉRE is ellátják a feladatukat.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.21. 21:09:46

@lbm-NERtárs -): ha majd lesz feleséged ilyen tutyi-mutyi létedre is, és lesz gyereketek is, javaslom, hogy segíts néha neki a házi feladatai elkészítésében meg általában a tanulásában, mert ha majd el kell számolnod, hogyan nevelted, taníttattad őt, senkit nem fog érdekelni, hogy te azt hitted, elég annyi, hogy befizeted az adókat, és a többit majd megoldja Állam bácsi világszínvonalon, személyre szabottan, és ha mégsem, majd jól bepereled, amiért nem lett atomsebész belőle.

Bazeg, legalább egy fűszálat keresztbe tettél volna a saját gyógyulásod érdekében.

De nem, még tetézed.

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.01.21. 21:10:06

@Negyvenértelmiségi: A 3 héten jött a zsibbadás, ez a posztban is szerepel. Mikor voltam a neurológusnál először? A harmadik héten.

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.01.21. 21:19:09

@Negyvenértelmiségi: Én egy anyuka vagyok, gyerekkel, és férjjel :-) A kezelést ( gyógytorna )végigcsináltam, abban a három hétben, pedig sokszor azt sem tudtam, hogy odaérek-e. Csak hogy más utasítást, vizsgálatot, kezelési javaslatot nem is kaptam. Még egy tuti diagnózist sem. Ha mást írnak elő, akkor azt is megcsináltam volna, de nem csináltak semmit!És pont ez a bajom. Ugye ezt így érted? Magamat kellett volna gyógyítanom, vagy hogy gondoltad? Ha neked a doki azt mondja, itt ez a gyógyszer vedd be, ez majd meggyógyít, akkor te beveszed rendszeresen és vársz a gyógyulásra. Igaz? Ugyanezt tettem. De hagyjuk már ezt! A több pénz az egészségügybe ( akár 300ft-os vizitdíj árán is) igenis kell, mert ez így lassan már nem gyógyítás. Ennyi.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.21. 21:30:31

@lbm-NERtárs -):

Nem jelöltem be idősíkon az eseményeket, de a refrénre többször felfigyeltem.

"Szokás szerint elbagatellizáltam,
Bizonygattam, erősebb vagyok a gerincsérvnél,
Iszonyatos kínok között bevonszoltam magam,
De nem azonnal gyógyítottak meg."

Örülnék a helyedben, hogy nem lett komolyabb baj.

Már csak a férjre meg a 3 gyerekre tekintettel is.

Gerincsérv gyanúját elbagatellizálni, miközben majd meghal az ember a fájdalomtól, nem vall ép szellemre.

Ez nem pénzkérdés, ember!

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.21. 21:33:28

@lbm-NERtárs -): remélem, mást is megtanultál az esetből, mint hogy Orbán a hibás.

És főleg azt remélem, hogy a gyerekeidet ellátásáról rendesen fogsz gondoskodni, ha már a saját egészségedet így elbagatellizáltad.

Ne törődj az infarktusosokkal a halálos ágyadon, baszki, majd a mentők eldöntik, beleférsz-e a fájdalmaddal vagy nem!

Téma részemről lezárva.
süti beállítások módosítása