2018.04.12.
18:40

Írta: lbm

Kedves FIDESZ szavazó!

Kedves Fidesz szavazó, aki magabiztos erkölccsel bírálsz engem!

Lehet, hogy Te dolgozol azon, hogy jobb legyen, de én is azt teszem. 21 éve, keményen, és nem tanulatlanul,vagy segítségeket várva. Nővér vagyok, az állam szerint nekem 130 000 nettó jár. Belenyugodtam. Ez van, nem tehetek semmit, mivel a hivatásomat nem akarom elhagyni, mert lehet, hogy egyesek szerint nem, de szerintem fontos. Fontos nekem és fontos a társadalom számára.Belerokkantam, időnként engem is mások ápolnak, de aztán ha a fájdalmam elviselhető, megyek tovább dolgozni. Mert ezt akarom. Ugyanakkor nem akarom, hogy a gyerekem is ide jusson. Hogy egy életen át "keccsöljön" azért a 100 pár ezerért ami arra elég, hogy párizsit együnk reggeltől estig. Mindezt becsületes munkával, segélyek, és panaszkodás nélkül. Bocs, de nem ezt szánom neki. És azt viszont végképp nem, hogy "ügyeskedő" milliomosok mondják meg neki, hogy mennyit ér. Én 40 éves vagyok, beteg ember aki a szakmájának a sajátosságai miatt lett beteg. Nem vagyok öreg, de ezt dobta a gép... Nekem már nem annyira számít, hogy Jánosnak a véleménye szerint csak 130 ezret érek ( mivel ő szavazza meg a fizetésemet, nem pedig az elvégzett munkám értéke ). Szeretném ha a gyerekem keményen dolgozna mint én, de azt is, hogy ez a munka megadja neki az alapvető életet, ami egy családhoz kell. Nem számít, ha nem lesz milliomos stróman, de az számít, hogy ha a családjáért és magáért dolgozik becsülettel, akkor meglegyen az a motívációja, hogy megéri, mert a családját el tudja látni, gyomorfekély nélkül. Hogy ne kelljen félnie attól, vajon ha bérletet vesz a munkába járáshoz, akkor majd a hónap utolsó hetében is jut e pár falat az asztalra. Ha a saját gyerekének kell egy cipő vagy egy kabát, akkor azt ne kelljen bonyolult számításokkal kispórolnia a fizetéséből. Ne okozzon gondot ha gyógyszer kell. Ne úgy éljen mint én, akinek amikor elromlott a mosógépe akkor két hónapig kézzel mosta (csavarozott gerinccel) a ruhákat, ágyneműket, mert csak akkorra tudta nagy nélkülözések árán megvenni a legolcsóbb, használt mosógépet. Tényleg lehet, hogy én vagyok az igényes, de nem ezt szánom a gyermekemnek. És ami még fontos: azt sem szánom neki, hogy egy antidemokratikus ország szavazó,- adózó droidja legyen. Köszönöm szépen, de az én gyerekem "titulusa", nem jövőbeni adófizető (Matolcsy György), vagy valaki aki legalább annyira értékes mint egy tehén (Révész Máriusz FIDESZ). Sajnálom de az én értékrendem ezeken túl még sokmindenben nem NER-kompatibilis. Nem hívok bírkának senkit, és mindenki azt az értékrendet követi ami a legközelebb áll hozzá. Mindenkinek megvannak az érvei, nekem pedig a fent felvázoltak. Ettől viszont sem nem vagyok idegenszívű, sem nem vagyok Soros-Gyurcsány vagy Bajnai bérenc. Mégis rám fogják. Az vajon fer? Tényleg baj van velem? 

Hozzászólások

474 komment

Címkék: NERlemény

A bejegyzés trackback címe:

https://nertars.blog.hu/api/trackback/id/tr613830774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.12. 19:00:30

Baj van veled sajnos, nem érted a háttérokokat.

Listán a Fideszre szavaztam, mert meg kellett állítani az ismételt ballib országrontás veszélyét.

lbm · http://nertars.blog.hu 2018.04.12. 20:05:23

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Én csak a saját háttérokaimat írtam le, de hidd el nem bántom a tieidet.

Éhesló 2018.04.13. 09:46:59

Leszarlak.
Ezt demokratikusan is kifejeztem vasárnap.
Meglehetős többséggel.
Ha nem tetszik élj a böszme tanácsával: el lehet menni.
Nyiss cukrászdát Bécsben, ahogy a d209 kampányolta neked.
Ha nem írunk, ne válaszolj.

Sir Bates dö Hól 2018.04.13. 20:15:52

tényleg baj van veled... nyelvtanulás, majd irány a nyugat... nincs kolbászból a kerítés, nincs kánaán, viszont ahhoz, hogy éhendögölj komoly elszántság kell... lehet, hogy idegenként néznek majd rád, de moon sem vagy a nemzettest része;-)...

Brix 2018.04.13. 23:47:30

Próbálj meg váltani! A feleségem a háromszorosát kapja nettóban, szintén 20 éves munkaviszonnyal, diplomás ápolóként. DE, való igaz: a Fidesz-kormány 5 évig, 2010-2015-ig elnyomta az egészségügyet, és semmibe nézte az egészségügyi szakdolgozókat. Most kicsit jobb lett, a választások előtt, de sokat nem kell remélni a jelenlegi hatalomtól...

élhetetlen 2018.04.13. 23:52:26

@Éhesló: Látom elég zabot kaptál, már nem bírsz magaddal. „Leszarlak”. Majd akkor is ezzel gyere, ha pelenkát kell cserélni alattad egy kórházban. Vagy az összes családtagodat magánkórházba viszed? Vagy nyugatra, az ápolónők után? Nagyon menő vagy. És nagyon undorító!

NivK 2018.04.13. 23:53:52

Átérzem, bár én még csak 10 éve "keccsölök" nővérként. A szakmában kiemelkedően magas fizetéssel.( természetesen túlórákkal, pótlék, pótlék hátán, intenzív osztályon)
Jövőre diplomázom. Élek a "böszme tanácsával" távozom az illiberális demokrácia kánaánjából.
Nem gyűlölök senkit, nem szarok le senkik. Elég volt, a propagandából, gyűlölködésből, abból hogy hülyének néz a saját országom kormánya.
Kitartást Neked!

zokogjatok 2018.04.13. 23:54:39

@Éhesló: Én is fideszes vagyok de ez bunkóság volt. Tény, hogy az ápolók alul vannak fizetve. Remélhetőleg, akár az orvosok, az ápolók is kapnak majd valami nagyobb bérrendezést, erre sztem sok esély van.

élhetetlen 2018.04.14. 00:00:55

@Sir Bates dö Hól: Ez az, tanácsolj el mindenkit az országból, aki még tesz valamit az itt élő emberekért. Vagy te is abba a körbe tartozol, akit helikopterrel visznek nyugatra kórházba, ha baj van, és a többi embert leszarod, mint Éhesló? „de moon sem vagy a nemzettest része;-)”. Úgy tűnik te része vagy a nemzettestnek. Melyik része? A f@sz?

orient 2018.04.14. 00:18:49

@Éhesló: ez a valasz egy kiurult orszagban. Miutan milliok elmennek egy masik magyar allampolgarnak azt uzened huzzon innet a francba, vaggy eljen meg 130ezer forintbol. Noverek rohadt kemenyen dolgoznak am. Min 200nettot kene hazavigyen egy nover alapfizetesben+potlekok es muszakok. Ez a nagy hazafisag, takarodj innen oriasit csalodtam a magyar emberekben es nepben, rugdosni egymast, gyulolkodni az megy.

orient 2018.04.14. 00:20:50

@NivK: sajnalom, ennek nem igy kene legyen. Embereknek nem kene elmenni. Remelem lesz egy rendes berrendezes es akkor maradhattok, bar eddig nem volt es legalabb 50%-os emeles kene az eg.ugyben azonnal, egylepcsoben.

2018.04.14. 00:48:31

Levelet írni egy orbánista szavazónak ugyanaz, mintha egy munkásőrnek írnád vagy egy nyilasnak, aki a Dunába lőtte a zsidókat.

MACISAJT 2018.04.14. 01:05:21

Indexen való kamu hisztizés helyett inkább keresd fel az OPNI romjai között Horváth Mengelica Ágnest, jutalmul kaphatsz egy kórházi széfet és egy vizitdíj automatát.

kvadrillio 2018.04.14. 02:49:54

állj be az élet..........menetébe sztem.....:)

Uni1002 2018.04.14. 02:53:29

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Beálltál az illib országrontók közé. A migránsozó, enszező, sorosozó gyűlölködésbe...

Abrak A. Dabra 2018.04.14. 03:05:10

@Éhesló: Átléptél egy határt ávóspatkány, ennek lesznek következményei...

FCUK20 2018.04.14. 03:37:59

millió magánkórház van már kis hazánkban. ha te államiban melózol, 130-ért, az azt jelenti, hogy nem vagy jó, mert akkor elhívtak volna. ugorjunk.

Serivor 2018.04.14. 03:38:59

Már a megszólításban hiba van. Kedves Fidesz-szavazó?! Hol láttál te olyat?

V.János78 2018.04.14. 03:41:57

Ez a sokadik balliberális hisztizés a választási kudarc után. Ilyen panaszkodás esetén mindig az jut eszembe, és mennyi volt a nővérek, orvosok fizetése az MSZP-kormányok idején? Egyáltalán, hogy lehet elfelejteni, milyen rombolás zajlott az egészségügyben? Az SZDSZ vezette tárca az irritáló Horváth(Hordágy) Ágikával és Molnár Lajossal az élen vizitdíjat vezetett be(nemcsak 300, hanem a lakóhelyen kívüli kórházba, orvoshoz menőknek 1000 ft-os díj is volt!), bezártak több kórházat, köztük a Lipótmezőt, ahonnan szabadon engedték közénk az elmebetegeket... Most sem jó az egészségügy helyzete, és kínzó az orvoshiány,de ekkora rombolás azért nincs,mint amit SZDSZ-ék csináltak. Az orvosaink már 2010 előtt is Angliába, Svédországba, Norvégiába vándoroltak ezerszámra, ezt mindig elhallgatja a ballib média.
Az meg végképp vérlázító szöveg, hogy 130000 ft-ból csak parizeren tengődik a cikk írója... Nos, én például NULLA forintból élek egyetemi végzettséggel évek óta, munkaképtelen betegen, rokkantjáradék nélkül... Nekem csodás álom volna az a havi 130000 ft is, ami miatt sírsz és el akarsz menekülni az országból... Ugye mindjárt relatív ez a 130000-es nyomorgásod?

swfla 2018.04.14. 04:59:51

@Éhesló: oreg, nagyon nem jo a hozzaallasod. Egy orszagot mindig az intelligensebb resz visz elore, az o munkajuk kovetkezmenyekent tud az orszag fejlodni, es normal esetben (pl. Skandinavia, Svajc, stb) az orszag kevesbe intelligens hanyada is profitalni. A hozzaszolasod szinvonala alapjan te az utobbi kategoriaba tartozol.

Namarmost. Ha elzavarod az intelligens reteg jelentosebb reszet az eletkilatasaik drasztikus es/vagy szandekos rombolasaval, akkor a hatramaradt keves intelligens egyed nem fogja kitermelni azt a joleti szinvonalat, amivel az atlagbarma (tehat te is) szinten jol jarna.

A mindenkori politikai reteg (szandekosan egy a kalap, mert mindet a dunaba kellene loni, lof4szt se tudnak ezek, nem egy orszagot kormanyozni) ezt azert nem erzi, mert ok egy masik dimenzioban mozognak, olyan toket forgatnak, amit csak egy 2007-8-as valsag tudna ugy-ahogy redukalni, de az sem biztos, hogy nullara. Szoval a fidesznek tapsolni azert nem jo taktika, mert toluk csak egy rongybab4szott erzsebetutalvanyt kapsz a valasztas eveben 10ezer forint ertekben. Aztan 3 evig pihi. Ellenben ha tisztelned azokat, akik joval tobbet tesznek az atlagemberert mint a reggel be, delutan haza tipusu vegetalas, akkor jobb eselyed lenne egy nagyobb erzsebetutalvanyra. vagy gyakrabban, mint 1x minden negyedik evben. Ez igy vili mar?

Semmi ujat nem mondtam, szerintem minden ertelmes ember atlatja ezt, de te valahogy mintha nem ertened az osszefuggeseket... szoval csak igy tovabb pajti, gondolj a kolykeidre, hogy milyen orszagban fognak felnoni. Brazilia, Albania megvan?

swfla 2018.04.14. 05:12:31

@V.János78: Amit te csinalsz, azt angolul whataboutism-nek hivjak. (forras: www.youtube.com/watch?v=TejoMjHk3x0)

Roviden arrol van szo, hogy valaki kritizal vmit, mire te ahelyett, hogy a temara reagalnal, feldobsz egy olyan problemat, amit valaki valahol korabban csinalt (stilusosan: elkurt) es azt hiszed, hogy akkor a te sarad el van felejtve, mert hat nezd csak, masok mit csinalnak!

Vagjunk a kozepebe: a fidesz 3-dik ciklusat tolti 2/3-os abszolut tobbseggel. Mivel nincs masik part, ami rosszindulatuan megfurhatna, ha lenne egy evtizedeken ativelo orszagepito programjuk, igy az ember mostanra mar lathatna a gyumolcset a faradozasuknak. Mondjuk ugy: nincs ilyen. Mindezt egy olyan politikai helyzetben, amikor egyertelmuen felejuk lejt a palya, mert a kutya nem tudna beleszolni, ha ugy dontetenek, hogy egy K-Europai Szingapurt vagy Svajcot akarnanak itt kiepiteni.

Szoval leszarom, hogy mit csinalt az SZDSZ kb. 22 evvel ezelott, amikor nem mellesleg egy ellenzekkel a parlamentben kellett orszagot kormanyozni. Most a fidesz van, 2/3-os tobbseggel.

Tehat lehetne valamit homoritani, barmit is csinalt a Kurcsany meg a tobbi gyoker, azota mar lehetett volna forditani a szeker rudjan, hogy valahogy jobb iranyba haladjunk.

Innen nezve nem latszik hogy nagyon meglodult volna a fejlodes Magyarorszagon. Szoval te is tedd magad uresbe a lovas haveroddal egyutt, aztan menjetek kirakozni a jo edes anyucikatok pics4jaba, nem kell ezt a pudert nyomni, mer sz4r se kivancsi ra.

Kunhalmi Ágicát megdugnám de nem szavaznék rá 2018.04.14. 05:29:42

Par napja is volt valami hasonlo altalanos rettego, demagog blog a diktatura elol menekulo egyetemista allitolagos levelevel.
De akkora kamu faszsag volt, hogy az egesz blogot toroltek.
Gondolom holnapra ezt is torlik.

swfla 2018.04.14. 05:31:41

@V.János78: 1000 bocs, utolso bekezdes tulment a celon, azert elnezest kerek, a tobbi tovabbra is all.

Semper Fidelis 2018.04.14. 05:38:56

Kérdezem én, melyik kormány törődött az egészségüggyel? Egyik se! Az egészségügy és az oktatás, ezeket kellene rendbe tenni, de egy kormány se javított, maximum rontott rajta. NEM Fidesz 2/3 miatt van ekkora baj az egészségügyben, hanem azért mert a betegeken és a "talpas" dolgozókon kívül senkit nem foglalkoztat, hogy javítson az állapotokon.

lbm · http://nertars.blog.hu 2018.04.14. 05:41:47

@V.János78: Kedves János! Az, hogy mi volt 8-10 éve, nem zárja ki azt, hogy most elégedetlen vagyok. A dolgot pedig az teszi még émelyítőbbé, hogy a jelenlegi rezsim alatt évekig olyan plakátokat kellett nézegetnem minden sarkon, hogy pl: Marika nővér boldog, hogy Mo jobban teljesít, kampányként pedig még csak hírből sem hallottam az eü. - vel kapcsolatos további terveket.
Sajnálom, hogy neked sem fényes az életed, és tisztában vagyok vele, hogy vannak nálam nehezebb sorsúak is. Ha barangolsz egy kicsit a Nertars blogon, láthatod, hogy fel is emelem a hangom értük. A fizetésem pedig azért lehet téma, mert két eü. béremelést követően lett ennyi. Nekem ehhez a fizuhoz van egy gyermekem akit elkell látni, és ebből a pénzből ha törik, ha szakad ki kell fizetnem a bérletemet és a kamarai tagságot. Az egyiket azért, hogy be tudjak járni dolgozni, a másikat azért, hogy dolgozhassak 130 ezerért... Nem fer.

neszóljszámnemfájfejem 2018.04.14. 06:21:32

@V.János78: Biztos fényevő...na, lapozzunk már...

Ménár Atya 2018.04.14. 06:42:36

Ha most megnyeri az ellenzék a választást, akkor biztos hogy holnaptól 630000 a fizetésed,és unikornisokká válik a lipicai ménes az alföldön..........
Én elhiszem, hogy kevés a pénzed, az enyém is az akármennyit is keresek, de értékelem a jelenlegi vezetésnél, hogy nem vitték csődbe az országot, és ha lassan is de nőnek a bérek.
Amúgy gondolkoztál már másodálláson? átmenetileg pl egy magánrendelőben.
Most volt egy kisebb műtétem.
kb 10 perc volt.
Szemrebbenés nélkül mondták, hogy százezer lesz.
Nem kérdezte az orvos, hogy mennyit keresek. milyen nehéz nekem.

Roa 2018.04.14. 06:59:49

@Ménár Atya:
Izé. Gazdaságpolitika. Ha nem mond le az állam a TAO-ról, hogy a sporton keresztül lopjanak szét százmilliárdokat, vagy a lakásáfáról, hogy megtolja a baráti kivitelező cégeket (nem a zembereket), és egyébként nem stadionokat és látványberuházásokat építünk ezen felül dögivel, meg az EU-s pénzek kiosztásánál nem a gyorsaság lett volna a lényeg, hanem a hasznosság, meg meg meg stb. akkor lenne pénz. Nem a duplájára emelni a fizetéseket (nemcsak a nővérekét), a négyszeresére.
De ugye az embereknek a stadion kell, erre szavaztak.

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.14. 07:00:10

@V.János78: "Nos, én például NULLA forintból élek egyetemi végzettséggel évek óta, munkaképtelen betegen, rokkantjáradék nélkül... Nekem csodás álom volna az a havi 130000 ft is, ami miatt sírsz és el akarsz menekülni az országból."

HEHEHE-HAHAHA.

Talán közmunkásnak sem vagy jó?

Visceroid 2018.04.14. 07:00:21

Libsi picsogás. "Nyílt levél". Beszarok.

röf 2018.04.14. 07:02:52

"Nővér vagyok, az állam szerint nekem 130 000 nettó.... "
Valószínű, hogy szakmailag ezt tudod.
Hiszen mindenütt azt olvasni, hogy a nyugat a magyar egészségügyiek mentsvára, Te meg itt maradtál.

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.14. 07:07:04

@Ménár Atya: "Most volt egy kisebb műtétem.
kb 10 perc volt.
Szemrebbenés nélkül mondták, hogy százezer lesz.
Nem kérdezte az orvos, hogy mennyit keresek. milyen nehéz nekem."

Te megkérdezted, hogy miből építették fel és rendezték be ezt a magánkórházat? Megkérdezted, hogy miből fizetik az alkalmazottakat? Megkérdezted, hogy aki a kórház építésbe a pénzét betette, az mikor kapja azt vissza, és mennyi idő alatt, lesz-e haszna? Vagy gondolod, hogy a csillogó agyadért majd neked ingyen építenek kórházat és téged ingyen gyógyítanak?

Ja, és persze ezek szerint azt sem tudod, hogy a te adódból is épített fűtött füves stadijont a te adódból tartják fenn, és téged oda csak belépőjegy ellenében engednek be. Boldog tudatlanságot, meg jó nagy bukszát, hoyg tudd fizetni a magánkórházi kezelst. No és mit javasolt mi legyen azokkal, akiknek nincs erre 100000 forintjuk? Dögöljenek meg?

Csii 2018.04.14. 07:12:55

@Semper Fidelis: Sokat meg lehet oldani 2/3-dal, ha akarja valaki. Ha nem.... akkor nem lesz semmi.

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.14. 07:15:40

@Kunhalmi Ágicát megdugnám de nem szavaznék rá: 2Gondolom holnapra ezt is torlik"

No ha törlik, akkor remélem te is leszel nagyon öreg, de ha nem is öregen, talán még megöregedés előtt bekerülsz a mai egészségügyi ellátás kórház nevű intézményébe, ahol a magatehetetlen embereket a saját rokonaik fürdetik, etetik, sétáltatják, mert a "személyzet" ezt nem teszi meg. Ha este beszarik a beteg, és nem tudja magát tisztába tenni, másnap reggelig, amíg a rokonok be nem érnek, a kutya se foglakozik ezen gondjával. Adja az istenetek neked is ezen állatpot személyes tapasztalását. És még csak roszat sem kívántam neked, mert ha a rokonomnak ez nem rossz ( szerinted ), akkor neked sem lehet az. Azért, hogy ne sokat járhasson a szád, ez egy budapesti neves kórházban történik jelenleg a rokonaimmal ( egyik a magatehetetlen beteg, a többi az őt ápoló okon ).

body_andras 2018.04.14. 07:15:45

Milyen nagy lett a pofája a NER-párti kommentelőknek április 9 óta...

Fülig José 2018.04.14. 07:17:56

@swfla: te magyarázol egy fityisz -trollnak...? Ez a sötét a kocsmában ül, az indexet olvassa és pénzért( sörért) kommentel. Szerencsétlen közmunkás, azt sem érti, hogy a 49% nem a magas többség...ne fáraszd magad. " szép dolog a némák nevében beszélni, de siketekhez beszélni: felesleges" V.Hugo

MACISAJT 2018.04.14. 07:37:00

@body_andras: "Milyen nagy lett a pofája a NER-párti kommentelőknek április 9 óta..."

Ez mondjuk még csak csak érthető...

Hanem az agyonvert ballibák nagy pofája, zsinórban a harmadik kétharmados zakó után...na az végképp megmagyarázhatlan:P(volna, ha nem ismernénk a ballibák természetrajzák, ők soha nem hülyék csak a nép nem értékeli őket megfelelően)

Muhaha

Éhesló 2018.04.14. 07:38:18

@swfla: valamit benéztél.
Nem ti vertétek el a pofánkat vasárnap, hanem mi a tieteket.
Nagy volt a mellényetek és nagy zakót kaptatok.
Sokadjára.
Fogalmam nincs mik vagytok. Lehettek intelligensek is, de akkor mikét lehet, hogy a pofátokat alaposan elkentük sokadjára is.
Nem kicsit.
Nagyon.

Olyan böszmék vagytok, amilyen böszmék nem voltak még a demokratikus Európa történelmében, de talán a világon sem.

Ezen pedig nem segít a buta szöveged és az sem, hogy azt a halom szart, amik vagytok intelligensenk hazudnád.
Buták vagytok, mint a tök.
Erről van papírotok bósággel 2006 óta, hazudhatsz bármit, fikázhatsz bárkit.
A sokadik bukásotok történelmi tény.
Sivalkodj, de konkrétan leszarom.
Veled együtt.

Éhesló 2018.04.14. 07:40:08

@Abrak A. Dabra: összekeversz apáddal, miközben veres fejjel hazudozol a méretes bukásotok után.
Buta vagy.
Nem tanulsz semmiből semmit soha.

Éhesló 2018.04.14. 07:41:17

@élhetetlen: sivalkodjatok!
Zene füleimnek.

Visceroid 2018.04.14. 07:41:43

"Nővér vagyok, az állam szerint nekem 130 000 nettó jár. Belenyugodtam. "

Mnjé' külfődre!

midnightcoder2 2018.04.14. 07:42:57

Kedves posztoló! Nem tudom feltűnt-e, de az elmúlt 30 évben jó pár olyan kormány volt, amikor nem a FIDESZ volt hatalmon, és az egészségügyben mégsem történt semmi, kivéve azt a kísérletet amikor a szadeszosok a Hordágy Ágicával ki akartak lopni pár száz milliót a rendszerből, aztán pedig hogy ez nem jött össze, sértődötten kivonultak a kúrmányból.

Igen, az eddigi kormányok sara hogy nem tették rendbe ezt a területet, és ezért van az, hogy az egészségügy az utolsó szocialista nagyvállalat az országban. Olyan is. A rossz hír az, hogy amennyiben ezt egyszer valaki rendbe teszi - márpedig ez idővel elkerülhetetlen lesz - akkor ez bizony megint a csúnya kapitalizmus jegyében fog megtörténni, ergo ott is a ki mennyi pénze van annyit is ér elv fog érvényesülni. Ez ugyanis csak az intézmények (és nem a kassza!) privatizációjával, és versenyeztetésével valósulhat meg. Ezzel viszont az a nagy egyenlősdi ami ma az egészségügyben elvileg van (gyakorlatilag persze akinek pénze van maszek orvoshoz megy), szintén véget ér majd.

Éhesló 2018.04.14. 07:43:25

@zokogjatok: nem kell ápolónak lenni, ha nem tetszik a fizetés.
Senkit nem köteleznek rá.
Lehet tanulni, váltani, de sivalkodni felesleges és szánalmas.
Főleg egy ilyen bukta után.

Éhesló 2018.04.14. 07:48:28

@orient: a valósággal van vitád.
Nem ti győztetek, nem ti vagytok a demokratikus többség.
A hazugságaitok üresen kopognak.
Az ország nem ürült ki, bármely környező országból - Ausztriát is beleértve - többen mentek másfelé a munkájuk, boldogulásuk érdekében:
makronom.mandiner.hu/cikk/20180109_magyarorszagon_a_legkisebb_a_kivandorlasi_arany_kozep_europaban

Feleslegesen hazudozol.
A magadfajta hülyegyerekeket helyre tenni, a hazugságaitokat leleplezni nem gyűlölködés, hanem kellemes szabadidős elfoglaltság.

A fajtád fenyeget lelépéssel.
Menjetek, vissza se nézzetek!

Sir Galahad 2018.04.14. 08:20:16

Kezdjük azzal, hogy Magyarországon nem csak az egészségügyben alacsonyak a bérek a nyugatiakhoz képest, hanem nagyjából mindenütt. Folytassuk azzal, hogy ez egész Kelet-Európára jellemző, tehát nem magyar sajátosság, és még csak nem is kormányfüggő, hiszen ez a Fidesz előtt sem volt másként. És zárjuk azzal, hogy a Fidesz alternatívája egy olyan ellenzék volt most, aminek része volt az a baloldal, amely kormányzott már és akkor tönkre tette az egészségügyet, tehát a váltással csak még rosszabb lett volna.

Zoltán Rádi 2018.04.14. 08:23:47

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Reméljük Te majd érteni fogod a háttérokokat, amikor kórházba kerülsz és ott nem foglalkoznak majd veled, mert kevesen vannak a nővérek.
Bár lehet, hogy te majd valami flancos magánkórházba kerülsz, amiért ilyen hűségesen szolgálod a hatalmat.

2018.04.14. 08:24:30

A blogger hülye. Nem csak ő, hanem az összes hozzá hasonló félkegyelmű, aki felületet biztosít az orbánista propagandának, pontosabban az itt kommentelő, évek óta jól ismert orbánista bérkommentelőknek. Tiszta vizet kellene önteni a pohárba: a média túlnyomó többsége már a fideszes maffia kezében van, de ha a szabad médiában is teret hagytok a kormánypropagandát toló férgeknek, akkor nincs értelme olvasni titeket. Mivel ezek a véglények visszaélnek a demokráciával, simán ki lehetne őket cenzúrázni. Ott van nekik a saját felületük, amit edddig zsákmányoltak: ott lehet észt osztani, sőt a legalantasabb ígényeket is ki tudják elégíteni. Vagy megóvjátok tőlük a szabad médiát, vagy elmentek a büdös picsába.

Zoltán Rádi 2018.04.14. 08:24:51

@Éhesló: Remélem téged is leszarnak majd amikor kórházba kerülsz.

nick066 2018.04.14. 08:27:37

www.gehaltsvergleich.com/gehalt/Krankenschwester-Krankenpfleger

Krankenschwester = ápolónö
Gehalt = fizetés

24688 - 47517 EUR/év között keresnek = 637eFt - 1,227 millió Ft/hó

Felvétel kb. mindenhol van, nagyon keresett foglalkozás, választhatsz, hogy Németország melyik részén szeretnél dolgozni, lakni.
De azt javaslom, hogy siess vele, mert amikor a törpecézár kivezeti az országot az EU-ból, már nem lesz olyan egyszerü a papírokat elintézni.

Zoltán Rádi 2018.04.14. 08:29:26

@V.János78: Elég jól beosztod a pénzt, ha nulla forintból még internetre is futja

Egyallampolgar 2018.04.14. 08:40:46

Nem nem, a FIDESZ szavazó sosem beszél erkölcsről.
Részben azért mert sokan nem tudják mi az, részben azért mert a Kedves Vezető sem teszi (ő meg pláne nem ismeri).

A választáson két irány volt:
1. A FIDESZ szavazó a realitásról beszélt: jönnek a migráncsok, Soros, Viktor megvéd.
2. Orbán tolvaj, Orbán g..i.

Tény hogy Orbán hazug tolvaj. Tény, hogy hiába sok konzultáció és népszavazás, befogadta az 1300 menekültet és 18000 migránsnak adott státuszt Rogán tenyeréből jópénzért. Szaudi vahabita bunkókkal üzletel a lánya és a veje, a muzulmán azeri gyilkost kiengedte megsértve az egyik legrégibb keresztény országot.
Itthon azonban nem a tények számítanak, hanem az hogy ki kinek mit hisz el.
Gyurcsány és az MSZP tolvajozik? :) Az sem volt rossz lássuk be.

A vidéki egyszerű emberek jobban féltek a migránsoktól mint attól hogy valaki megint lopni fog (ahogy tették mindig). A lopás mértékéről pedig ezek az emberek nem tudtak semmit.

nick066 2018.04.14. 08:51:04

@rabelais: "kierőszakolhatják, hogy az ő ostobaságuk valósuljon meg, de úgy fognak járni"

két baj van ezzel:
- lassú folyamat. nem teknösök vagyunk, hogy 250 évig éljünk, egy emberöltö felét ajándékoztátok már neki a fideszbasinak kísérletezni.
- egy fideszdroid megérteni sose fogja, szerinte akkor is Soros lesz a hibás ha a fejére omlik a szar, amit választott magának.

nick066 2018.04.14. 08:53:38

Sorosnak már nem sok lehet hátra, közel van a 90-hez, ha jól tudom. Kiváncsi vagyok, mi lesz a következö gumicsont.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.14. 08:54:35

@rabelais:

Ez jó. Az autista általában jól képes a dolgok mögé látni.

MACISAJT 2018.04.14. 08:54:58

"sivalkodjatok!
Zene füleimnek."

Tény hogy a molnár f. árpádok, brendel mátyások, czippel ferencek & többi manifeszt elmebeteg co. ezernickeken elkövetett halálhörgései az újabb bukta nyomán minden hullámhosszon nem kevés élvezetet okoznak:P

Muhaha

felső határ nincs 2018.04.14. 08:56:33

@nick066: nemzetközileg is szétzúzzuk az imperialista sorosista háttérhatalmat, az eróziójuk - magyar kezdeményezésre! - megindult

De a háború nem ért véget, most csak csatát nyert a nép!

felső határ nincs 2018.04.14. 08:59:21

A Rómaiak óta nem fosott a HUNoktól úgy a sorosista elit, mint most!

2018.04.14. 09:00:18

@Éhesló:

Figyelj Te büdös geci gyökér!
Először is, szakadt volna anyádba a fejed, mikor megszülettél!
Másodszor, kívánom neked tiszta szívből és őszintén, hogy betegedjen meg az az üres és gonosz szíved, és hónapokat várj a vizsgálatra!
Harmadszor, nagyon sajnálom, hogy nem tudom ki vagy, mert esküszöm, érted még börtönbe is mennék, de úgy megvernélek, hogy anyád sem ismerne rád te tajparaszt! (Még mielőtt,engem megtalálsz a Facebookon: Kari István Károly)

Igazi NER kompatibilis agyatlan barom vagy, aki még arra sem képes, hogy ha már győzött a vezérbirka és tolvaj bandája, legalább légy szerény, ahogy a csúti szarcsimbók is mondta. Kövesd a vezírt, különben nem lesz trafikod vakegér.

A többi fityiszes droidnak meg mutatom.

hirtv.hu/ahirtvhirei/20-milliard-forintot-vonhatnak-el-az-amugy-is-adossagban-uszo-korhazaktol-2459522

Ja, tudom, ez is "ballibes" hiszti, meg nem is igaz, csak a baloldali sajtók találták ki az egészet, etc. etc.

Hazudjatok csak magatoknak, aztán ha az utolsó nővér is elmegy, akkor remélem, majd a rejtett erőforrás fogja beadni az injekciót, cserélni az ágytálat, és kilopni a szemeteket!

Ennyi.

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.14. 09:00:23

@MACISAJT:

Mi köze van a ballibáknak ahhoz, hogy a magyar kórházakban az ner elmúlt nyolc évében kialakult az a helyzet ami korábban soha nem volt, hogy a beteget a rokonai ápolják? Meg nem kap ellátást a sürgősségin? Van neked eszed?

eßemfaßom meg áll 2018.04.14. 09:01:07

kezd egyre unalmasabbá válni a nyafogás, kedves Ellenzéki Szavazók.

felső határ nincs 2018.04.14. 09:02:14

@látjátok feleim szümtükkel: A nép éppen 2/3dal szavazta meg a fideszes egészségügyet!

muhaha

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.14. 09:02:26

@eßemfaßom meg áll:

B+! Akkor eredj és fürdesd az öreg nénémet! Utána nem nyafog a rokonságom.

eßemfaßom meg áll 2018.04.14. 09:02:42

@látjátok feleim szümtükkel: "elmúlt nyolc évében kialakult az a helyzet ami korábban soha nem volt"

ezt nyilván viccből írtad. Voltál te kórházban valaha?

Zoltán Rádi 2018.04.14. 09:03:24

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Hagyjuk már ezt a Sorosos hülyeséget. Neked kell a legjobban tudnod, hogy bullshit az egész.

Zed is not dead yet 2018.04.14. 09:03:32

Hát ezek a baromarcú pöcsök, mint az Éheskurvaanyád, meg a Macifasz, meg a Birkaszar, vagy a Mégnyál Atya .... komolyan, eszem-faszom megáll rajtatok!!

Hát van pofátok itt dobrokolni, hogy ti győztetek, meg a posztoló biztos szar a szakmájában, meg menjen külföldre meg változtasson állást, meg ilyenek ... van pofátok beszólogatni bárkinek aki nem fizetett narancsgeci? Hát még olyanról egyik se hallott, hogy hivatástudat, meg emberség, meg munkaszeretet? Kurva nagy szerencsétek, hogy rajtatok kívül még (egyelőre) vannak azért páran ebben a kikúrt országban is, akikre ezek a fogalmak illenek és még nem baszták rátok az ajtót kívülről! Persze arra is lenne nagy pofátok, hogy "árulók", de nem, nem azok, hanem menekülők. Megy a diskurzus másik blogon arról, hogy a magyarok finnugor-rokonok, vagy mik volnának ... hát lószart! Kibaszott emberevő dzsungelkannibál-troll barmok kell legyünk, ha ilyenek, mint az elején megnevezettek kitenyésznek itt és van pofájuk így viselkedni valakivel, aki az utolsó mentsváruk lehet majd, amikor szánalmat kunyerálnak egy kórházban. Föl kéne az ilyenekre tetoválni a kedvenc dumáikat, aztán mikor látja az ápolónő, orvos, tanár (stb.), akkor szó nélkül hagyhatná őket a szarukban fetrengeni, mert aki ekkora szociopata, az nem tagja semmilyen társadalomnak.

Persze vannak "körülmények", amik miatt azt hiszik, azt pofáznak/tesznek, amit akarnak, mit nekik az ország! Pl. ez a Birkafasz gondolom seggig beásta magát az ottani "körülményekbe" Bulgáriában, kúrogatja a bajszos birkapásztorokat (vagy azok őt) és azt hiszi, épp ez kell a magyar polgároknak itt is. Vagy az éheslófasz ... sem az életkora, sem az IQ-ja (de a kettő összeadva se) nem éri el a 20-at, beteg még ( a nyilvánvaló pszichiátriai baján kívül) nem volt, ami kellett, azt anyuci megvette neki, vagy ellopta a haverokkal karöltve. És így tovább... Szóval drága naribabák, szép-szép, jól csináljátok, kiutáltok minden rendes embert innen, lesz itt fidesz 3/3-ad is még simán. De akkor, ha szabad megkérdeznem, ki fog dolgozni rátok?? Hmm? Mert ELlopni csak azt lehet, amit valaki megtermelt, ha senki nem, akkor Ti sem (tudtok lopni), csak időben szólok. Vannak kies országok, amiket lehet elétek példaként állítani, csak egyet példaként: Szomália. Ott is van pár embernek jó élete, de azon a szinten, ahol ti éltek, trollbagázs, azon már ott is főleg csak meghalni lehet, maximum ideig-óráig túlélni. Hát rajta, építsetek ti is Szomáliát ide, remek lesz.

Aztán végül, nem árt tudni, akik eddig emberségből, jó szándékból, segíteni akarásból, hivatástudatból és más mélyen emberi okokból itt voltak, azok simán fognak külföldön _azonnal_ megélhetést találni, még akár a saját szakmájukon kívül is, mert szeretnek is dolgozni, meg tudnak is. Na de ti? Ti mit tudtok? Ennyit? Óberkodni itt más nevében hogy "megverTÜK", meg "győzTÜNK" meg "fizeTÜNK"? Ti? Hát ti aztán kurvára nem. Egy választáson győzni, az csak annyi, hogy a győztesek (értsd: akikre szavaztatok) mondják meg, merre lesz az arra, de bocsi srácok ... ŐK IS LESZARNAK MINKET és az ő szemükben ebbe a sokaságba bőven belefértek ti is. Ennyit a nagy arcotokról, pöcsök!

pioneer2016 2018.04.14. 09:04:22

@Éhesló:

Ha minden értelmes és bátor ember elmegy ebből az országból, akkor majd neked kell eltartani orbán és sleppjét. Ebbe belegondoltál?

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.14. 09:04:24

@felső határ nincs:

Csak azt nem látja a szemetlenül eszetlen, hogy saját magának és a rokonságának is szavazta, mert az a kevés nővér nem kérdezi tőle sem, hogy kire szavazott. Beszart? Kapja be, vagy vigye haza, oszt jónapot, mert 2 nővér egy osztályra még így is túl sok.

felső határ nincs 2018.04.14. 09:04:38

@Zoltán Rádi: A soros az bullshit, a 2/3 viszont a KŐkemény VALÓSÁG!!

eßemfaßom meg áll 2018.04.14. 09:05:02

@rabelais: "az MSZP-SZDSZ kormány reformjával több pénz lenne az egészségügyben, több pénz jutna az orvosoknak, ápolónőknek, és a kórházak önfenntartására. tehát bizony pont az a reform lett volna a megoldás."

Hazudtok reggel, este meg éjjel. Megszoktuk. Leszavaztuk.

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.14. 09:05:20

@pioneer2016:

No az lesz majd a szép világ amikor éheslovak tartják Orbánt meg a nemzet gázszerelőjét. Vagy majd behozzák a migráncsokat?;D

felső határ nincs 2018.04.14. 09:05:43

@látjátok feleim szümtükkel: A kórházi betegek és a személyzet csak röhögött az ellenzéken, s dupla Xelt a Fideszre!

eßemfaßom meg áll 2018.04.14. 09:07:22

Az elmúlt évtizedben ha már nyerni nem is tudtatok, legalább veszíteni megtanulhattatok volna. Szánalmas banda.

Zoltán Rádi 2018.04.14. 09:07:49

@felső határ nincs: "A többség mindig téved".
De amúgy engem rohadtul hidegen hagy a kis politikai huza-vonátok, leszarom mind a két oldalt, ahogy ők is engem.
Itt csak arról van szó, hogy mig egy tanulatlan operator 180-200 000 Ft-ot keres a gonosz multinál, addig egy ápolónő 130-at. Ha szerinted ez rendeben van, akkor komoly a baj

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.14. 09:08:31

@eßemfaßom meg áll:

Ja, és azért jár az eßedfaßod a ner hátuljába? Magadra meg a rokonaidra is gondolj néha, mert nektek is pont ugyan azok a körüméynek, mint a ballibeknek. A stadijonyokba nektek sem adnak ellátást, legfeljebb ha emiatt hőbörögsz, jól megruháznak. A ner rendfenntartói.

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.14. 09:09:46

@Zoltán Rádi:

Volt már itt olyan világ, amikor a diplomás jogász kevesebbet keresett, mint egy szakmunkás, oszt rendszerváltás lett belőle, meg újkádárizmus.:(

felső határ nincs 2018.04.14. 09:09:51

@rabelais: mármint a keleti fele, ami nem engedte be a migáncsokat!

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.14. 09:12:21

@rabelais:

Már tudják, ezért idős kuattaási programot fizetnek a haveroknak sok milliót. Azt kell kikutatni hoyg miért van több 65 éves, mint 15. Szóval valamit sejtenek a jövőből.

felső határ nincs 2018.04.14. 09:12:25

@Zoltán Rádi: 2010 óta az egészségügyi dolgozók bére megduplázódott /azzal együtt h még mindig alacsony/, az orvosoké ezen belül még jobban nőtt

Ha az azelőtti 8 évben is megduplázódott volna, most nem lenne alacsony.

Ezért nem akartam kormányváltást.

mikrobi79 2018.04.14. 09:15:39

@midnightcoder2: teljesen igazad van, be kell vonni a magántőkét az eü-be, ha változást akarunk, de ha ezt valaha fel mertem hozni valahol, mindig megkaptam, hogy neoliberális nemzetveszejtő vagyok. Főleg fideszesektől.

Zoltán Rádi 2018.04.14. 09:16:14

@felső határ nincs: Ha valóban megduplázódott volna a bérük, akkor nem 130-at kapna most. Kamu az egész.

Visceroid 2018.04.14. 09:17:20

@rabelais: "pelenkázni már nem fognak, a nővérke kiment Bécsbe. "

És mégis hogy fogja megérteni az ottaniakat? Ezt azért most már tényleg elmondhatná nekem valaki, hogy akkor most hirtelen mindenki minden európai nyelven megtanult beszélni? Ráadásul az osztrák németet? Ráadásul a helyi dialektusát? Ráadásul orvosi nyelven? He?

Buchhalter 2018.04.14. 09:18:05

@midnightcoder2: egyetértek veled.Nekem is úgy tűnik,hogy az egészségügyet a maszek szféra felé kezdik el nyomni.De intő jelek vannak a vezetők felé,hogy gyors megoldás kéne : a krónikus orvos és nővér hiány miatt szerintem havi szinten ezres nagyságrendben halnak meg emberek idő nap előtt.A vidéki falvak meg szó szerint halálra vannak ítélve.Most jött a hír,hogy a kórházaknak valami tartalékot vissza kell fizetni az államkasszába.A fizu emelésről meg annyit,hogy anyósom csak 800 Ft emelést kapott.Az indok az volt,hogy túl egymásba érnek a fizetési osztályok Gyakorlatilag pár ezer Ft különbség van.Sokan itt a blogon jönnek azzal,hogy menjen ki a nővér nyugatra.Hm ,anyósom 58 éves és a kolléganői is egy kivétellel átlag 50 körüliek .Az orvosok is zömmel ez a korosztály ill van 1-2 gyakornok.50 felett már van egy kialakult életér sokan ilyenkor már nem igen akarnak-tudnak váltani.Egy srácot ismerek aki kiment orvos gyakornokként a németországi Passauba ,de neki volt középfokú német nyelvtudása és ott kapott kezdőként nettó 3000 eurot. Ma már szakorvos nettó 4800 euroért.A felesége konduktor a Pethő intézetben dolgozott anno 4-5 évvel ezelőtt nettó 110 000 Ft-t Kint nettó 2200 eurot kap.Na erről ennyit.

Zoltán Rádi 2018.04.14. 09:18:44

@látjátok feleim szümtükkel: Volt már itt sok minden, de ami most megy az egészségügyben az kritikán aluli. Szerencsére nem személyesen, de két közel rokon/baráton keresztül is vannak első kézből kapott információim. Nagyon remélem, hogy sokáig nem kell még kórházba mennem...

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.14. 09:19:12

@eßemfaßom meg áll:

Voltam, nem is egyszer, még a kádárizmusban is, így közelről láttam. Sőt agyongyötört orvos ismerősöm is van. Legutóbb meg a külországból dolgozni idejáró ápolónő volt velem a legrendesebb. Az itthoni átnézett a betegeken. Rajtad is át fog, ha oda kerülsz. Bár ha a hátadra varratod, hogy ner-tag vagyok, akkor lehet még le is köpnek.

felső határ nincs 2018.04.14. 09:19:47

@Zoltán Rádi: igen, kamu a 130, ezt jól látod

ez egy álbaloldali kamublog, mit vártál?

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.14. 09:21:01

@Buchhalter:

Anyósod elmegy osztrákékhoz házi betegápolónak, és nem lesz gondja miből éljen nyugdíjas korában. Rokontól tudom, ezt csinálta sok éven át.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2018.04.14. 09:21:15

@Éhesló: Ma is jól megdolgozol a pénzemért 2 blogon 3 névvel kishaver .Ez ügyes.

felső határ nincs 2018.04.14. 09:21:46

@Buchhalter: Kb. annyira van krónikus orvos és nővérhiány, mint amennyire a magyarok kivándorolnak!

muhaha

felső határ nincs 2018.04.14. 09:23:10

@rabelais: 2015ös adatok? Tyuhajja!

Azzal még az előző 2/3unkat szereztük.

dealwithit

MEDVE1978 2018.04.14. 09:24:25

Európa társadalma elöregszik. Tudj arról, hogy a szakmád elég kurrens, gyakorlatilag a rengeteg öregember rengeteg ápolószemélyzetet fog igényelni és ez jelenleg nem helyettesíthető munka gépekkel (nem is lesz az még vagy 40-50 évig). Minden tiszteletem (tudom ez nem sok) a tiéd, hogy itthon maradtál és ezt a munkát végzed, ekkora felelősséggel. Biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb béremelés lesz az egészségügyben, egyszerűen a működőképesség fenntartása érdekében, különben mindenki elhagyja majd a szektort. És nem csak az orvosoknál, hanem a többieknél is.

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.14. 09:26:27

@eßemfaßom meg áll: "Az elmúlt évtizedben ha már nyerni nem is tudtatok, legalább veszíteni megtanulhattatok volna. Szánalmas banda."

Mert ugye te nem veszítettél azzal, hogy kivonták a pénzt az oktatásból, egészségügyből és átnyomták a stadijonyokba? Elmehetnél egy ct-re és megnézhetnék van-e a nyakad feletti hólyagban valami tömény anyag is, vagy csak víz lötyög benne. Mert gondolom te nem a gázszerelői meggazdagodás miatt jársz ide reggeltől estig.

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.14. 09:27:42

@MEDVE1978:

No de ha mindenki elhagyja a szektort, akkor a béremeléstől sem lesz több orvos, ápló és egyéb személyzet.

felső határ nincs 2018.04.14. 09:28:11

Nem zavaztatják magukat a ballipsik 130ezres bérről hazudozva, közben a GARANTÁLT BÉRMINIMUM, tehát a minimálbér a legalább vmi okj szakképzést megszerzőknek /márpedig a nővérkedéshez ez a minimum/ 2018ban 180ezer.

csak a szokásos FAKE NEWS

Zoltán Rádi 2018.04.14. 09:29:04

@felső határ nincs: Én is úgy tudom, hogy nincsenek túlfizetve. Lehet, hogy kamu, de az is lehet, hogy az a kamu, amit a kormány kommunikál. Sem te sem én nem tudhatjuk.
Azt tudom mondani, amit tapasztalok. Borzalmasak a körülmények a kórházakban, kevés az orvos, ápoló, túl vannak hajszolva.
Mondom, engem nem érdekel a politika, felülemelkedtem ezen az egészen, az viszont nem normális, hogy hónapokat kell várni egy-egy vizsgálatra, hogy olyan állapotban vannak a kórházak, amilyenben, hogy nem futja rendes kajára...stb. Egyszerűen nem költünk eleget az egészségügyre. Ezzel kár vitatkozni.

felső határ nincs 2018.04.14. 09:31:07

@látjátok feleim szümtükkel: igen, már a választások előtt is elmondta a BALoldal h a magyarok kivándorolnak, meg elhagyják az egészségügyet az orvosok, nővérek

- mármint ez azELŐTT volt, mielőtt a választók 15%-a rájuk szavazott!

MIIIIRŐŐL beszélünk?

felső határ nincs 2018.04.14. 09:34:37

@Zoltán Rádi: 180ezer a minimálbér, szóval nem nehéz kitalálni ki kamuzik

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.14. 09:37:41

@felső határ nincs:

Nem tudsz olvasni, vagy nem tudod mi a netto és a brutto közti kólönbség? Ja, igaz, neked nem kell tudni, te ner tag vagy.

"...az állam szerint nekem 130 000 nettó jár."

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.14. 09:39:01

Azért, hogy mindenki jól érzékelje a dolgot: legutóbb magánrendelésre akartam menni, és két azaz KÉT-2 hónapra kaptam időpontot. A szakrendelésen ez minimum 3 hónap ha szerencsém van, de inkább ettől több.

Zoltán Rádi 2018.04.14. 09:39:57

@felső határ nincs: Az a garantált bérminimum és bruttó

Zoltán Rádi 2018.04.14. 09:43:02

@látjátok feleim szümtükkel: Pontosan. Ha nem akarsz hónapokat várni, akkor meg lehet tejelni. Egy kedves barátomtól most 70 000 Ft-ot akarnak kérni, hogy érdemben foglalkozzanak vele. Eddig nem fizetett és csak annyit történt, hogy hónapok óta küldözgetik ide-oda pár hetente.

felső határ nincs 2018.04.14. 09:43:14

@látjátok feleim szümtükkel: Ezért mondtam, ezek az emberek mind a Fideszre szavaztak, hisz 2010ben nettó 70et kerestek.

130 jár nekik, mert ha nem ennyi járna, akkor otthagynák és keresnének munkát többért.

MACISAJT 2018.04.14. 09:43:44

@Zoltán Rádi:

Erre a demagógiára is lehet válaszolni.
A magyar egészségügy nem olyan rossz mint amilyennek egyesek beállítják. Pláné nem olyan rossz mint akár az angliai vagy akár svéd állapotok.
A magyar elsősorban alig fizet TB-t. Az ország 60 %-a egyáltalán, a maradékból is sokan alig.Viszont elvárják a legmagasabb szolgáltatást,a legdrágább műtéteket, eszközöket, eljárásokat.
Ki kell mondani, ezért csak bizonyos alapszolgáltatások járjanak, akinek ezen felül igény van, az kössön biztosításokat.Pont mind Nyugaton. Amerikában az Obama care is megbukott, pedig 31 millió ember lóg a levegőben.

Végül: a magyar egészségügyre az állam nem költ kevés pénzt. Csakhogy eltűnik a feneketlen kútban, a TB-nek leszámlázott soha el nem végzett kezelések, műtétek összegeiben, a kiszervezett labor-és egyéb diagnosztikai vizsgálatok áraiban,az orvos maffiák gyógyszer manipulációiban.

felső határ nincs 2018.04.14. 09:44:05

@rabelais: Azelőtt meg 1 év alatt volt 20% infláció

Ezért lett a 2/3!

felső határ nincs 2018.04.14. 09:47:12

@látjátok feleim szümtükkel: angliában 6 évet is várnál egy szakrendelésre, mielőtt elmehetsz -tolmáccsal- vmi migrihez penicilinért

tailorer 2018.04.14. 09:47:20

nővér nélkül nincs kórházasdi. se magán sem állami. nővér nélkül nincs orvososdi sem. magyarul személyi minimum feltétel. ez a tény határozza meg a munkája értékét. mert hiába épít valaki az eredeti tőke felhalmozás során elcsalt adóiból magánkórházat ha amikor majd önönmaga oda bekerül nem veszi ki a segge alól az ágytálat a százezer forintos nővér aki már nincs is ott. hogy ezt ennyire nehéz legyen felfogni...

felső határ nincs 2018.04.14. 09:49:23

@Zoltán Rádi: igen az a garantált minimálbér, feltételezem 888általánossal nem lesz senkiből egészségügyi dolgozó

Zoltán Rádi 2018.04.14. 09:50:41

@MACISAJT: Nagyon szépen megfogalmazott poszt, ettől függetlenül tartom magam az álláspontomhoz, miszerint egyre rosszabbak az állapotok a kórházakban és ez nincs rendjén. Az, hogy hol folyik el a pénz, engem hidegen hagy, oldják meg.
Az Európai Unió statisztikai hivatalának közlése szerint a bruttó hazai termékhez (GDP) viszonyítva, az egészségügyre fordított állami kiadás Cipruson (2,6 százalék), Lettországban (3,8 százalék), Romániában (4,2 százalék), Görögországban (4,5 százalék), Luxemburgban (4,6 százalék) és Lengyelországban (4,7 százalék) volt a legkevesebb a vizsgált 2015-ös évben. Ezzel szemben Dánia (8,6 százalék), Franciaország (8,2 százalék), Ausztria és Hollandia (mindkettő 8,0 százalék) az unió átlagánál többet fordított az egészségügyre.
Magyarország 5% körül. Ha ez nem elég, akkor többet kell.

Cycmen 2018.04.14. 09:51:37

Kedves poszter nővér! Ha egyáltalán létezel. Menj! Senki nem fog sírni, senki nem fogja magát átkozni hogy rossz helyre adta a szavazatát és te elmentél!
Menjetek libsik, megoldjuk nélkületek is, még könnyebb is lesz mint veletek!

Zoltán Rádi 2018.04.14. 09:52:02

@felső határ nincs: Átsiklottál afelett, hogy az bruttó bér. A boltban nem a bruttóból vásárolunk, hanem a nettó bérünkből.

takineni 2018.04.14. 09:55:05

Az egészségügy tényleg reformra vár, egy kormányzó pártnak se lenne könnyű jó irányú változásokat véghez vinni.

Hogy miért nem változott semmi, az az ellenzék baja, az ő dolguk lett volna meggyőző többséget állítani, ott volt a lehetőség, a többség mást akar, el kell fogadni, vagy el kell hagyni az országot, mert :

- nem értem miért lett volna jobb több kis párt akik rongyként ráncigálták volna az országot. Mert ugye konszenzus, közös cél nem motiválta soha a magyart, max arra, hogy leváltsák a kormányt, de kormányzásban már ez nem lett volna meg.

- egy tébolyda helyett egy királyság mégis jobb, aki ezt nem fogja fel, az csak önmagára gondol, annak meg semmi helye a parlamenti választásokon, mivel nem magadról, hanem az országról kell dönteni.

felső határ nincs 2018.04.14. 09:57:46

@Zoltán Rádi: dehogy siklottam át

aki pedig minimálbért keres a szakmájában /bármilyen szakmában!/, az annyit is ér!

felső határ nincs 2018.04.14. 09:59:12

@rabelais: Hát annyiban igen, hogy Horn Gyusziék alatt 30% feletti infláció is volt, egyetlen év alatt!

Azok voltak a daliás idők!

Köldök_szösz 2018.04.14. 09:59:21

Leírhatjátok 100ezerszer 100ezerféleképp de akkor sem jut el azokhoz akikhez kéne, vagy ha netán mégis nem értik/nem hiszik el stb.

$pi$ 2018.04.14. 10:01:16

21 év nővéri munka után már illene szerezni egy főiskolai diplomát vagy középvezetői állásig eljutni. Így a nettó fizetés 284.500 - 348.800 közt alakulna 2016-os számokkal.

felső határ nincs 2018.04.14. 10:02:11

@rabelais: "ha a többség (49%) hülyeséget akar, és az 51% elhagyja az országot, akkor ti nagyon meg fogjátok szopni. ez a folyamat már most zajlik. a szopás is."

Ti mg már meg is szoptátok, 2/3!!!ra.

Sőt még Simicska is rátok dobta le az ATOMot. Ezt a szopást.

midnightcoder2 2018.04.14. 10:03:37

@rabelais: "az MSZP-SZDSZ kormány reformjával több pénz lenne az egészségügyben"
Nem lenne több. Több pénz lenne a biztosítónál aki a saját profitját maximalizálja. Kevesebb az intézményeknél, mert a szolgáltató, ahová a betegek területi alapon lettek volna röghöz kötve valódi verseny híján a legolcsóbb szolgáltatást vette volna igénybe. Ráadásul a biztosítás díját is alulról korlátozták a szocik, nehogy véletlenül a versenynek valamiféle gyanúja felmerüljön.

"több pénz jutna az orvosoknak, ápolónőknek, és a kórházak önfenntartására. tehát bizony pont az a reform lett volna a megoldás"

Ja, csak nem a biztosítóké, hanem az intézményeké. És nem úgy, hogy kiiktatod a versenyt ahogy a szocik akarták. A szocik konstrukciója egy rakás intézmény bezárását jelentette volna (azon túl amit amúgy is bezártak), és a legolcsóbb, legrosszabb szolgáltatást nyújtók maradtak volna meg.

"az MSZP-SZDSZ kormány nem szórta a pénzt egyházakra, plakátokra és stadionokra, mint a csuti geci."

Ebben igazad van, de ez aprópénz az egészségügyhöz képest.

"más ám az, amikor már vége a válságnak, és lehetne több pénzt adni az egészségügyre, de a csuti paraszt hülyeségekre költi."

A szocik a válság előtt is szartak az egészségügyre, kivéve a fenti lenyúlási kísérletet.

Köldök_szösz 2018.04.14. 10:03:40

@Semper Fidelis: szóval akkor maradjon ez ami szintén nem törődik vele de olyan baszott látványosan hogy kiszúrja a kurva szemed.
Ha 8 év alatt semmi sem változott akkor maradjunk csak a szarban.
Kurva anyádat de én röhögnék a legjobban ha komoly bajod lenne és ott rohadnál meg a poloskás ágyakon a saját hasmenésedben fetrengve.

rigolya2 2018.04.14. 10:05:15

@Semper Fidelis: 2003-ban volt egy érdemi béremelés... ha már azzal jön valaki, hogy ki törődött eü-vel.
Valami vizitdíjjal is próbálkozott valamelyik kormány...
Jah, magánszolgáltatókat is beengedtek a kórházakba...

Ehelyett most vannak magánszolgáltatók kórházban, lerohadt szolgáltatás, mert bérre megy már szinte minden, s mégis alacsonyak a bérek...
ez hogy lehet?!

midnightcoder2 2018.04.14. 10:07:04

@Zoltán Rádi: Az a gond, hogy egy norvég 5% meg egy magyar 5% azért nominálisan nagy kettő. Ami addig nem gond, amíg a pénzt bérekre költik, mert hogy azok a norvégoknál is magasabbak. De mihelyt gyógyszert, műszert vennél, akkor a norvégoknál máris sokkal jobb a helyzet.

Cycmen 2018.04.14. 10:07:08

@rabelais: : fogsz átkozódni, amikor magányosan döglődsz a kórházban. de akkor már késő lesz.

Ó hogyne! A ballibák birtokában van az összes tudás és ha elmentek megesz minket a szar! Azon csodálkozom, hogy amikor hatalmon voltatok, nem köröztük le Svájcot!
De mondok még jobbat! Akkora tetvek vagytok, hogy nálatok még a magányos kórházbandöglődés is jobb! Ne menjetek, TAKARODJATOK!

rigolya2 2018.04.14. 10:07:28

Különben a fiatalok már tanulni is külföldre mennek... A Radnóti gyakorlógimiben van osztály, ahol már minden 3. elmegy.

Persze ráhelke visszajött... ők nem fognak!

A végzett szakképzős diákok harmada-fele is próbál külföldre menni.

Az országban meg a fidesznyik szavazó középkorúak maradtak... s csodálkoznak, hogy nem lesz valamirevaló nyugdíjuk.

midnightcoder2 2018.04.14. 10:11:40

@Buchhalter: Itt hosszú távon csak a magán egészégügy lesz a megoldás, de ebben az is benne van, hogy a szolidaritási elv valószínűleg eléggé le fog csökkenni.

Zoltán Rádi 2018.04.14. 10:13:56

@midnightcoder2: Ezzel teljesen egyetértek. Éppen ezért mondom, hogy többet kell rá költeni.
Eleve egészségtelenül él a magyar, pont nem engedhetjük meg magunknak, hogy ilyen botrányos állapotban legyen az egészségügyünk.
Véleményem szerint az egészségügyben, a rendőrségnél, tűzoltóságon az átlag bérnek jóval nettó 400 000 Ft felett kellene lennie. Remélem nem felejtettem ki semmi fontos ágazatot. Szép és jó, hogy a minisztériumokban meg ilyen helyeken milliós prémiumokat visznek haza az emberek, de nem ők fogják megmenteni az életed, ha elüt az autó és nem ők fognak kicincálni az égő házból. Nyilván eltúloztam, de csak azért, hogy átmenjen, mire gondolok.

Emmett Brown 2018.04.14. 10:15:20

@Éhesló: ezredjére: Feri NEM az embereknek mondta, és kurvára nem azt volt az üzenet hogy menjenek el, hanem hogy ha a cégek optimalizálnak (ez a szlovák cégezés csúcspontja, tele volt Bp pozsonyi meg komáromi rendszámokkal), és elmennek, akkor mi itt megbaszódunk, mert nem lesz miből fizetni a szociális hálót, ha minden ki kibújik a fizetés alól.

midnightcoder2 2018.04.14. 10:17:11

@rigolya2: Dehogynem jönnek. Majd figyeld meg, úgy 10 éven belül az örül majd, aki visszajöhet. És nem azért, mert itt annyival jobb lesz.

élhetetlen 2018.04.14. 10:17:34

@Éhesló: Ha azt írom, hogy bunkó vagy, az nem sivalkodás, hanem egyszerű ténymegállapítás.

$pi$ 2018.04.14. 10:20:27

@Emmett Brown: "ez a szlovák cégezés csúcspontja, tele volt Bp pozsonyi meg komáromi rendszámokkal)"

Nocsak, még egy dolog ami jobb most mint akkor volt? Hogy is van ez? :D

Brix 2018.04.14. 10:21:38

Az átlag választópolgár nem látja, hogy összeomlás szélén van az ágazat, mindössze azok az egyre kevesebben lévő szakdolgozók tartják életben, akik még mindig elkötelezettek a szakma iránt
Az intenzív osztályon nem ritkán 25-30 betegre kell 1-2 nővérnek felügyelni, ami már a betegek életét veszélyezteti, sokszor 5-6 vérzővel..
A szakdolgozók menekülnek a gazdaság más szektoraiba és külföldre, így lassan már alig lehet beosztást csinálni. A munkaterheltség , a fluktuáció óriási, mert a kevés ember egyre több munkát végez és alig van megbecsülés
Azt az "ősbűnt" , hogy 2010-2015-ig semmilyen béremelést nem adtak Orbánék, nehezen lehet feledtetni a mostani - sok esetben trükkös ( pótlékok eltörlése ) béremeléssekkel...Nincs más út, mint több pénzt tenni az ágazatba, és GDP-arányosan az osztrák, német , holland szintet a 10%-ot megközelíteni...
Ehhez paradigmát kellene váltani Orbánéknak, mert eddig csak részmegoldások születtek...Az egészségügy az egyik legjobb tükörképe egy ország valódi életszínvonalának, ott látszik, hogy valójában még nagyon hátul kullogunk Európában...

$pi$ 2018.04.14. 10:23:17

@rigolya2: "A végzett szakképzős diákok harmada-fele is próbál külföldre menni."

Magyarországról az elvándorlás cirka 5%, annyi mint németországból. A volt szocialista országok közül ez a legjobb, kivéve Csehországot, ahol pár tized százalékkal jobb.

Amit idézel az persze hazugság, nem ennyien "próbálnak" külföldre menni, az eredeti hír arról szólt, hogy nagyon sok fiatal "tervezi" hogy külföldön próbál szerencsét. Hát persze, amikor középiskolás voltam én azt "terveztem", hogy milliárdos leszek...

rigolya2 2018.04.14. 10:24:11

@midnightcoder2: 2003-ban volt egy érdemi béremelés... ha már azzal jön valaki, hogy ki törődött eü-vel.
Valami vizitdíjjal is próbálkozott valamelyik kormány...
Jah, magánszolgáltatókat is beengedtek a kórházakba...

Ehelyett most vannak magánszolgáltatók kórházban, lerohadt szolgáltatás, mert bérre megy már szinte minden, s mégis alacsonyak a bérek...
ez hogy lehet?!

Ide is kívánkozik... Bár érdekes, hogy mindketten ugyanazt írták le... más nick-kel.

midnightcoder2 2018.04.14. 10:24:47

@Emmett Brown: Nem egészen. Fletó a munkáltatókkal való egyeztetéskor mondta ezt, amikor azok jobb gazdasági környezetet szerettek volna. És pár év múlva azok a bizonyos szlovákok úgy körözték le a magyar gazdaságot mint a sicc. És ma már jóval magasabbak ott a bérek is, pedig 2002-ben még eléggé a béka segge alatt voltak hozzánk képest.

felső határ nincs 2018.04.14. 10:25:21

@Zoltán Rádi: Orbán következő 8 éves ciklusának a végére az átlagbér 450-500 bruttó lesz, jelenlegi alacsony inflációval és azzal számolva, hogy nem lesz komolyabb világgazdasági válság.

/Az elmút8 év trendjei alapján /ugye a 200 bruttó 320 bruttó lett de a nettón nagyobb volt a növekedés/

450-500as bruttó átlagbér pedig a magyarok 95%-ának elég lesz hogy ne vándoroljon el, a jelenlegi/várható relatíve európai viszonylatban alacsony árak mellett.

rigolya2 2018.04.14. 10:25:58

@$pi$: Lakosságarányosan 5%... és minél idősebb valaki, annál kevésbé akar kimenni.

Logika?
Következtetési képesség???

Egyébként az, hogy a környező országokból arányosan többen mentek el, az mennyire segíti demográfiailag Magyarországot???

$pi$ 2018.04.14. 10:25:58

@Brix: "Az átlag választópolgár nem látja, hogy összeomlás szélén van az ágazat,"

A magyar egészségügy a 80-as évek óta az "összeomlás szélén" van. Sőt, 2011 az éhséglázadások éve lesz. :D

$pi$ 2018.04.14. 10:27:27

@rigolya2: "Egyébként az, hogy a környező országokból arányosan többen mentek el, az mennyire segíti demográfiailag Magyarországot???"

Egyszerűen jelzi, hogy nem olyan katasztrofális a helyzet mint ahogyan azt egyesek megpróbálják beállítani. Azt is jelzi, hogy ez a jelenség nem a magyar kormány miatt van.

Nyilasm 2018.04.14. 10:27:39

@felső határ nincs: Te bunkó! Hallottál már olyanról, hogy bruttó bér? Ez a jól teljesítő kormány szán az OECD országok között a legkevesebbet e beteg emberek ellátására (lásd 60%-os táppénz, aminek a harmadát a munkáltató fizeti)! A 20%-os inflációról meg tudnál valami számadatokat közölni? Áramlik belőled a sötétség, sajnos neked is volt egy szavazatod!

$pi$ 2018.04.14. 10:28:20

@rigolya2: "Lakosságarányosan 5%... és minél idősebb valaki, annál kevésbé akar kimenni.

Logika?
Következtetési képesség???"

A logika azt diktálja, hogy ez minden bizonnyal a többi országban is így van, indifferens.

rigolya2 2018.04.14. 10:29:01

@nick066: Micsoda m.rhaság!

Ha nyugaton valamilyen szakmából keresnek munkavállalót, s hazait nem találnak, akkor szívesen látják az EU-n kívülieket is!

Cycmen 2018.04.14. 10:30:19

Bírom ezt a libbant "kivándorolok" idényt!
Az Elvis, Beaatles, M. Jackson eltűnése után keletkezett űrt teljesen betöltő Lovasi András is elmegy! Szerintem öt perccel utána összeomlik az ország!

midnightcoder2 2018.04.14. 10:31:18

@rigolya2: Én csak a mindnightcoder nicket használom, legfeljebb a mögötte lévő szám változik. A vizitdíj meg elég pofátlan volt, miután minden hónapban betoltam a kis TB-met a rendszerbe, plusz fizettem a dokinak a hálapénzt, plusz még a vizitdíjat is...

erkölcsi hulla 2018.04.14. 10:32:21

Kedves posztíró, veled van a baj, hogy hagyod magad szar pénzért rabszolgának tartani.

Azonnal menj ki külföldre, rokonom 45 évesen ment ki, nemsokára házat vesz, kpból. Ingyen oktatnak németet fél évig, és biztosítanak szállást és étkezést, majd 2 éves szerződés keretében kell nekik dolgoznod, minimál bérért, ( 1400euro) de ha túléled, onnantól bárhol megkapod a 2 ezer eurót, mivel tudsz németül. Ha kell adok elérhetőséget.
Remélem minnél több nővér menekül ki, és összeomlik a rendszer, kiborul a szar a politikusaink nyakába.

felső határ nincs 2018.04.14. 10:33:09

@Nyilasm: itt csehországban 50% a táppénz, és az első 3 napon nuku /de a munkaszerződés a munkavállaló javára ettől eltérhet/, tehát máris bebukott a FAKE NEWS-od!

Zoltán Rádi 2018.04.14. 10:34:17

@felső határ nincs: Nagyon magabiztos vagy ezzel a 8 éves ciklussal kapcsolatban.
8 év hosszú idő, meglátjuk, hogy mennyit fog érni akkor a pénzünk, hogy sok vagy kevés lesz-e az a fél millió. Gondolhatod, hogy én szeretném a legjobban, hogy jó sokat keressünk, eléggé anyagias vagyok :). De hát pénzből élünk, nem?
Én nem vitatkozok azzal, hogy jól döntött-e az ország 8-án vagy rosszul, de az elmúlt 8 év kormányzásával nekem több problémám is van. Ha nem változik a helyzet, akkor ugyan ezt fogom mondani 8 év múlva is.

midnightcoder2 2018.04.14. 10:34:50

@felső határ nincs: Orbánék 8 éves ciklusának a végére örülhetünk, ha annyi lesz az átlagbér mint most. Addigra a fő piacunknak számító Nyugat-Európának már komoly bajai lesznek.

midnightcoder2 2018.04.14. 10:37:44

@erkölcsi hulla: Össze nem omlik a rendszer, legfeljebb te döglesz meg ha véletlenül kórházba kerülsz. Az meg így is, úgy is előfordulhat.

Zoltán Rádi 2018.04.14. 10:38:06

@midnightcoder2: De hát éppen te mondtad, hogy fizetős egészségügy kellene, mint külföldön. Ráadásul még hálapénzre is volt pénzed, akkor mit számitott már az a 300 Ft (ha jól emlékszem annyi volt)?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.14. 10:38:07

@Cycmen: "Azon csodálkozom, hogy amikor hatalmon voltatok, nem köröztük le Svájcot!"

sajnos akkor is itt voltatok ti, ingyenélő, 4 elemis faszfejek!

"nálatok még a magányos kórházbandöglődés is jobb! "

tök jó lenne, ha akkor ennek mindjárt neki is látnál!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.14. 10:39:21

@midnightcoder2: a magán szektor részvételét az egészségügyben pont az ostoba Fideszed szabotálta el.

felső határ nincs 2018.04.14. 10:40:11

@Zoltán Rádi: S ki mondta hogy nekem nincs problémám az elmútt8 évvel?

Van több is, főleg az agyatlan migrikampányt nem bírtam /pedig illegálisbevándorlás ellenes vagyok/, de ez eltörpül amellett az előny mellett, hogy nem az ellenzék került hatalomra.

S mivel a sajtójuk alapján halvány fogalma sincs az ellenzéknek miért buktak meg újra és nagyon, nagy biztonsággal mondom hogy a Fidesz nyeri a következő választást is /kivéve nagyobb válság, háború, egyéb külső ok/.

felső határ nincs 2018.04.14. 10:41:52

@midnightcoder2: Nekünk mint üzleti partner csak a németek számítanak, és Németország még nem feltétlenül veszett el.

Én optimista vagyok.

Cycmen 2018.04.14. 10:42:19

@Brendel Mátyás: Ha én négy elemis vagyok, akkor te egysejtű lehetsz csak! A magányos döglődést képletesen értettem, ti lesztek eltakarítva hamarosan!

morph on deer 2018.04.14. 10:42:40

@élhetetlen:
“Ha azt írom, hogy”

Respect! Nem azért, mert szeretlek, hanem mert ki mertél lépni a politikai komfortzónából, ráadásul igazad is van!
Valahol itt kezdődhetne egy normális ország, ahol nem a falkatörvény a legelső, hanem az alapvető tisztesség. Kösz, addig is.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.14. 10:44:09

@Cycmen: 4-5 fokkal magasabb a képzettségem, mint tied.

Ladislav 2018.04.14. 10:46:07

@lbm: Kedves Poszterina! Ne vedd fel annak a néhány gyökérnek a beszólását, akik érzéketlenül másznak bele annak az embernek a lelkivilágába, aki leírja a valós problémákat. Egy kicsit is értelmesebb ember, amelyek között akár fidesz-szavazók is akadnak, látják ezeket a gondokat, és, mint a kommentekből is kiderül, közülük többen, egyáltalán nem akarják elüldözni azokat az embereket, akik lelkiismeretesen fentartják az egészségügyi ellátórendszerünket.
Nyilván semmi sem egyszerű, de, mint már fentebb is írták, érdemes lenne nyelvet tanulni, hogy, ha úgy hozza az élet, vagy az elszántságod, akkor legyen kiút, de legalábbis egyel több lehetőség.

felső határ nincs 2018.04.14. 10:47:23

@Brendel Mátyás: te is benyomtál Qrcsánnyal vasárnap? De honnan tudta Feri már este 10kor, a kígyóógyóóóózáskor hogy megbukott?

www.youtube.com/watch?v=f-HvEQgZoKM

Zoltán Rádi 2018.04.14. 10:47:45

@felső határ nincs: Nem tudom ki mondta, én nem.
Mint már mondottam, nekem tök mindegy, hogy ki van hatalmon, én csak azt nézem, hogy nekem jó-e az életem vagy sem. ha nem jó, akkor azt jelzem, ennyi. Az egészségügyre kivetitve ez azt jelenti, hogy ha hónapokat kell várnom egy vizsgálatra, akkor az nem jó nekem. Én csak ennyit mondtam.

Boar. 2018.04.14. 10:48:57

@midnightcoder2: A vizitdíj zavart?
Mennyi is volt az? 300 forint?
Basszus, a parkolóautomatába többet dobsz be amíg a sorodra vársz.(Sokkal többet)
Arra viszont jó volt, hogy akik a szociális életüket a váróteremben és a rendelőben élték, azokat megszűrte.

Cycmen 2018.04.14. 10:50:04

@Brendel Mátyás: Én paraszt! Azt sem tudom hogy mi az a fokkal való képzettség! Biztosan tele vagy diplomával, írd meg és én egyel többet mondok! Ja! Szkanderezni nem akarsz, vagy birkózni itt a blogon?
Buktatok, ne kínozd még jobban magad!

Ladislav 2018.04.14. 10:50:56

Egy példa: 2010-es évek eleje, 2013-ig, egy kisebb város kórházában elkezdték leépíteni a diplomás nővéreket, költséghatékonyság, létszámfelettiség, és holnap úgy is lesz másik felkiáltással, főorvosi-igazgatói egyetértésben. Akinek alacsonyabb, középiskolai végzettsége volt, meghagyták. Vagyis a magasabb végzettségűeket elküldték az ápolók közül, majd mindet. Természetesen tapasztalattal, diploma nélkül is el lehet látni ugyanolyan jól az eseteket, de azért valamit csak jelent az a plusz pár év egy főiskolán, egyetemen. Ezek az ápolók, mivel nem találtak helyben, vagy a közelben munkát, és nem akarták otthagyni a hivatásukat, egy németországban dolgozó magyar orvos közvetítő segítségével, egy az egyben egy német klinikán találtak maguknak munkát, ahol nagyon sok magyar nemzetiségű dolgozik (határon innen és túl), ezért a kezdetleges nyelvi problémák nem jelentettek problémát annál, aki nem beszélte a nyelvet, csak nyilván alacsonyabb szinten végezhette a munkáját.
Azóta nagyot fordult a világ. Ebben a vidéki kórházban hirtelen kevés lett az ápoló, és megy a siránkozás, hogy évek óta nem tudják feltölteni az állományt és nagyon leterheltek... A korábban elküldött, többen 20-30 éves tapasztalattal rendelkező ápolók, pedig nem akarnak visszamenni. Ami viszont változatlan: a kórház igazgatója, főorvosai ugyanazok a pökhendi, arrogáns vezetők, akik anno elküldték a jól képzett, tapasztalt dolgozókat.

felső határ nincs 2018.04.14. 10:51:46

@Zoltán Rádi: De 2010 előtt is ugyanúgy vártál a vizsgálatra, és Angliában is vársz a vizsgálatra, többet mint itthon.

Vagy fizetsz és mehetsz azonnal, és az sem megfizetetetlen /nem vk oligarcha/.

Zoltán Rádi 2018.04.14. 10:54:56

@felső határ nincs: Mindig kellett várni, csak most már még többet kell és ez a baj.
Az meg, hogy Angliában esetleg fizetsz egy ellátásért más téma, mert ott az átlag Jóskának van félretett pénze, mig nálunk hónapról hónapra él az, aki átlag bért kap.
Meg azért azt is tegyük hozzá, hogy azt mondjátok, hogy olyan nagy mértékben nőtt Mo-n az életszinvonal, hogy csak na. Ha ez igy van, akkor miért nem jut több egészségügyre?

midnightcoder2 2018.04.14. 10:57:26

@felső határ nincs: Egyre kevesebb olyan dolog van, amit a kicsi kínaiak nem tudnak megcsinálni, a németek meg igen. Ami hosszú távon azt jelenti, hogy az, hogy a német polgár ugyanazért a melóért 4x annyit kap mint a kínai, nem lesz tartható. Ami szerintem kb. úgy fog jelentkezni, hogy hirtelen nőni kezd majd a munkanélküliség. Az pedig a németeknél általában csúnya dolgokhoz szokott vezetni.

midnightcoder2 2018.04.14. 10:59:19

@Zoltán Rádi: "Ha ez igy van, akkor miért nem jut több egészségügyre?"

Mert az EU nyugati országaiban pillanatnyilag így is 3-4x annyi pénzt kapsz ugyanazért a melóért. Ergo, ha csökkented a polgár nettó bérét, az tovább növeli a kivándorlást.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.14. 11:00:36

@midnightcoder2: egy csomó dolog van, amit a kicsi kíniak továbbra sem tudnak megcsinálni, illetve sokkal kevésbé hatékony, illetve ha Kínában csinálják, akkor is visszamegy egy csomó pénz Németországba.

A végén legfeljebb az lesz, hogy a kíniak fizetése is jó lesz, meg a németeké is. Egyelőre Németországban kurvára nem a munkanélküliség a probléma, hanem a hiány. Kár okoskodni!

Zoltán Rádi 2018.04.14. 11:00:48

@midnightcoder2: Ezt most nem értem. Már miért csökkenteném bárkinek a bérét? Éppen azt irtam, hogy többet kellene kapniuk.

felső határ nincs 2018.04.14. 11:00:56

@Zoltán Rádi: Hát nemtom, fater nyugger/jóféle nyugdíjjal/, de mindig megoldotta Magyarországon úgy hogy fizetősre ment és nem kellett várnia /ezek inkább vizsgálatok, preventív stb./, nagyobb operáció nem volt mostanában a családban.

Én hálistennek orvost sose látok, még a 90es években voltam kórházban tartósan egy baleset miatt, és hát luxusnak nyoma sem volt a "népegészségügyben", de a személyzet mindent megtett hogy kompenzálja a relatíve szar tárgyi körülményeket. S meggyógyultam!

élhetetlen 2018.04.14. 11:01:05

@$pi$: Valamit benéztél. freebit.hu/item/329-egeszsegugyi-szakdolgozoi-bertabla
szakképesítést igénylő : D
felső fokú végzettség: E, F
Itt a max 265713 Ft. a 2017-es számokkal. (nem igazán a te számaid; 284.500 - 348.800).
A középvezetői állással meg ne nevettesd ki magad. Képzelj el egy osztályt, ahol az összes negyven feletti nővér már főnővér, és van egy szem fiatalabb beosztott.

rigolya2 2018.04.14. 11:01:48

@MEDVE1978: khm...

Tudjon róla, hogy 1970-es születésű Ratkó-unokáknak alig lesz nyugdíja: az utolsó nagy korosztály...

Sokan voltak iskolában, sokan lesznek a kórházban is... már ha nem otthon fogják megpróbálni ápolgatni.

Ergo: alig fognak önre nézni állami eü-ben!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.14. 11:03:07

@Cycmen: "Azt sem tudom hogy mi az a fokkal való képzettség!"

Látod.

" Biztosan tele vagy diplomával, írd meg és én egyel többet mondok!"

Az enyém ellenőrizhető. De mondjuk a 90-es IQ-val erre nem jöttél rá.

" Ja! Szkanderezni nem akarsz, vagy birkózni itt a blogon?"

Szkanderezni te akartál, csak koppantál, és most hisztizel.

Emmett Brown 2018.04.14. 11:03:39

@midnightcoder2: Fletó megmondta: fele akkora a szlovák nyugdíj mint a magyar, úgy lehet olyan szintű adóztatás. Magyarországon ekkortájt épp a 13-14ik havi nyugdíjra ment a licit.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.14. 11:04:08

@Boar.: ja, de hát a 90-es IQ-s, beteges fideszest meg lehet ilyenekkel vezetni

Zoltán Rádi 2018.04.14. 11:09:02

@felső határ nincs: Biztosan van ellenpélda is. Szerencsére én is csak két baráton és rokonon keresztül tapasztalom meg a dolgokat, de mondhatom, nem tetszik amit látok. Tény, hogy már 15 éve is ott tartottunk, hogy vigyen magával a kedves beteg fájdalomcsillapitót a műtét utánra, mert a kórház sajnos nem tud adni, de ez csak még rosszabb lett azóta. Ezért mondom, hogy nem mentek fel senkit a felelősség alól, ezt az elmúlt évtizedekben folyamatosan tették igy tönkre. Viszont az is tény, hogy az elmúlt évtizedekben, mindig ugyan ezek az emberek irányitották az országot, hol egyik, hol másik. Az, hogy ide jutottunk, az az összes politikus hibája. Tetszik, nem tetszik, ebben éppen annyira hibás az Orbán is, ahogy pl a gyurcsány.
Volt 8 évük és még mindig ugyan ez a helyzet, most kaptak még 4 évet, hogy élősködhessenek rajtunk, meglátjuk változik-e a helyzet...

Boar. 2018.04.14. 11:09:54

@felső határ nincs: Persze, meggyógyultál. Ez jó dolog.
(Ugye fejsérülésed volt?)

rigolya2 2018.04.14. 11:09:56

@MACISAJT: khm...

Az "orvosmaffia" megállítására már orbániának 12 éve volt...

USA-ban a melós nem is fizet kötelezően a béréből eü-biztosítást, mi igen!

Magyarországon 2008-tól valami fidess volt, ami kiebrudalta a magánszférát az eü rendszerből!
Akkor tegye rendbe!
NEM TETTE!

Csak icipici különbségek!

Em.MA 2018.04.14. 11:10:50

A közalkalmazotti béreket 2008-ban fagyasztották be, Lendvai Ildikó azzal jelentette be, hogy örüljünk, hogy nem bocsátanak el. Azóta nem volt tisztességes kategória rendezés, csak "taknyolgatás", kiegészítés az aktuális bérminimumokhoz.

Egy alkalmazottnak mindig az alkalmazók fogják megmondani mennyit ér meg nekik a munkája, és aszerint fogják fizetni. Tök mindegy állami alkalmazott, van vállalkozóé.

Kár volt ezt Fidesz szavazó vs ellenzéki szavazó témaként hozni, az egészségügy helyzete soha nem volt olyan fényes, minden oldalnak felelőssége van abban, hogy most hol tart.

rigolya2 2018.04.14. 11:11:54

@felső határ nincs: Csak 2003-ban 50%-ot emelkedett... Mindjárt az elején!

felső határ nincs 2018.04.14. 11:12:55

@Boar.: Fejsérülésem is volt....de az nem volt súlyos. A súlyos sérüléseket nem a fejemen szenvedtem el.

Boar. 2018.04.14. 11:14:41

@felső határ nincs: Tudod mi a közös abban, ha hülye vagy illetve ha meghaltál?

rigolya2 2018.04.14. 11:17:57

@$pi$: khm...

Mégis hogy képzeli, hogy másodállás mellett adott nővér még főiskolát is el tud saját költségen végezni?!

Ha mosógépet nem volt pénze cserélni (30.000 Ft), akkor mégis miből utazgasson?
Mi van, ha a munkáltatója nem engedi el tanulni?!

midnightcoder2 2018.04.14. 11:19:16

@Zoltán Rádi: Ha növeled a TB járulékot, azzal csökken a nettó bére a polgárnak.

Buchhalter 2018.04.14. 11:19:23

@felső határ nincs: muhaha,hogy te mennyire ostoba egy fajankó vagy!!!Azért várok órákat minden szakrendelésre,igaz te Fidesz végbélgyík! Nem,koma rosszul tudod nem balos vagyok.Jobbikra szavaztam szóval ostoba arcú barátom ez se jött be igazán!Lassan lasszóval vadásznák a gyerekorvost és hivatalosan is 130 háziorvos hiányzik országosan!Igaz,szakmunkás sincs már lassan.

Zoltán Rádi 2018.04.14. 11:19:30

@Em.MA: Pontosan. Majd akkor fogom megtapsolni bármelyik politikust, ha az alapvető dolgokat rendbe rakja.

Buchhalter 2018.04.14. 11:20:46

@rigolya2: szerintem mosógépet újonnan nem kapsz már 30 000 Ft-t.Menj fel a netre .Talán 50 0000 Ft van valami török hulladék.

Boar. 2018.04.14. 11:21:22

@felső határ nincs: :-) Hát persze...
Látom, te mindennek tudsz örülni...hiába, "Beati pauperes spiritu quoniam ipsorum est regnum caelorum"

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2018.04.14. 11:25:59

@Buchhalter: A nagylelkü úriembereket minden orvos szívesen fogadja, bármikor.

Sőt a doki titkárnője hívogat, hogy időpontot egyeztessen. Ha nálatok másképp van, akkor az a te hibád, annyit is érsz.

midnightcoder2 2018.04.14. 11:26:05

@Brendel Mátyás: Nem azt mondtam, hogy _ma_ probléma a munkanélküliség a németeknél. És egyre kevesebb olyan dolog van, amit a németek meg tudnak csinálni és a kínaiak nem, és egyre több olyan lesz, amit a kínaiak igen, a németek meg nem. Pl. a kicsi kínaiak biztos hogy sokkal hatékonyabban nyúlnak olyan dologhoz mint géntechnológia, atomtechnológia.

rigolya2 2018.04.14. 11:27:44

@midnightcoder2: "10 év múlva"??? Minek akarnának visszajönni?

Az informatikusfeje kezd olyan lenni, mint a keresztény-fidesznyik: majd jön a kánaán... csak várja ki!

Dehogy jönnek! Max. ha nem tudtak igazán megragadni külhonban, akkor majd itt lesznek nyugdíjasok... de az se 10 év múlva lesz a legtöbbjüknél... s szerintem ha nem magyar a házastárs, akkor ide már soha nem tér vissza, ha meghalt az összes felmenője.

$pi$ 2018.04.14. 11:29:26

@rigolya2: "Ha mosógépet nem volt pénze cserélni (30.000 Ft), akkor mégis miből utazgasson?
Mi van, ha a munkáltatója nem engedi el tanulni?!"

Én két diplomát szereztem munka mellett és ma is sokan vannak, akik munka mellett tanulnak. Ha a munkáltatója nem engedi el tanulni (amit erősen kétlek), akkor keresnie kell egy másik munkáltatót, aki sok év ápolói tapasztalattal felveszi. Szerintem talál.

De persze nem az a kérdés, hogy xy nem tud kimozdulni ebből a szorult helyzetből, hanem az, hogy mennyire tipikus, hogy valaki 21 év ápolói tapasztalat után 130-at keres. Lehet, hogy van ilyen, de hogy nem tipikus az is biztos.

A tipikus fizetés 180 nettó körül van. Persze ez is kevés, nincs is jól, csak jelzem, hogy a cikk túloz.

Boar. 2018.04.14. 11:30:31

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!: Böff...
Egészségedre.
Anyád hogy van? Tegnap nagyon szégyellte, hogy fogazott...

Cycmen 2018.04.14. 11:32:16

@Brendel Mátyás: Szükségét érzed az iskolázottságod bizonygatásának? Az tény, hogy a hozzászólásaid nem tükrözik, lehet hogy igazad van!

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2018.04.14. 11:33:22

Amit Orbántól EVÁROK ebben a ciklusban:

1. felelősségteljes gazdaságpolitika, közvetlen adók csökkentése

2. CEU bezárása, soros csicskák vegzálása

3. sajtó függetlenségének növelése = ellenzéki lapoknak egy fillért se

4. lavírozás az EU és Putyin és Kína között

5. hadsereg, nemzetbiztonsági szolgálatok megerősítése

6. nemzeti burzsoázia építés = sok kis mészárost!

Ha ez megvan legközelebb is a 2/3ra szavazok!

rigolya2 2018.04.14. 11:34:39

@$pi$: De, a szakképzettek és gimnazisták, sőt már az egyetemisták is tervezik a kivándorlást! Meg is fogják tenni.

Mily szép lökés volt nekik vasárnap?!

S ami engem lepett meg: már a 15 (!!!) éves 9. évfolyamos szakgimnazisták is gondolkodnak rajta... bár eddig nem tették!

Csak így tovább nerfidesznyikek!

Boar. 2018.04.14. 11:38:20

@$pi$: Kibaszott tipikus... Illetve azért nem az, mert vállal mellé plusz melót, hogy megéljen.
Könnyű pofázni, hogy miért nem tanult tovább munka mellett meg ilyesmi, de a kórház háromműszakos beosztása mellett, úgy, hogy bármikor berendelhetik túlórára, ez egyáltalán nem egyszerű...és abba godolj bele, hogy ott döglődsz a kórházban és egy olyan nővér lát el aki a héten napi három óránál nem aludt többet és már szombat van...
Ha minden eü dolgozó továbbtanul az nagyon szép de ettől a kórház bértömege nem változik és a feladatok sem változnak. Nem hibáztatni, felelősségre vonni kell azokat az embereket akik ezért a nevetséges pénzért mosnak ki téged a szarból hanem hálásnak lenni nekik, nagyon hálásnak. Lehet ugatni, hogy tanuljon vagy menjen el de akkor ki fogja alattad cserélni az ágytálat?(senki, bebasznak egy katétert a pöcsödbe, ha kapálózol, leszíjaznak az ágyhoz aztán reggelig feléd se néznek)

fórumos nikk 2018.04.14. 11:38:26

Ó, kedves nővér... talán leírná, hogy 2010 előtt mennyi volt a nettója? És 2010 után hogyan változott?

Boar. 2018.04.14. 11:40:39

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!:
Amit Habonytól elvárok ebben a ciklusban:
-Olyan trollokat alkalmazzon akik legalább általános iskola harmadik osztályos szinten tudnak helyesen írni.
-Az 50-nél alacsonyabb iq-val rendelkezőket bocsássa el.
Neked persze ez rossz hír mert mindkét feltételt bukod...

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2018.04.14. 11:41:32

@Boar.: Kifogása mindenkinek van, miért nem lakik medencés penthouseban.

De akinek csak kifogásai vannak az annyitisér!

rigolya2 2018.04.14. 11:42:09

@midnightcoder2: khm...

Nem célzottabb a vizitdíj, amit az is fizet, aki nem fizet járulékot, mint a járulékot emelni csak a melósoknál?!

Informatikus, de eddig nem jutott el az agyában a gazdasági gondolkodás?!

midnightcoder2 2018.04.14. 11:43:13

@rigolya2: Ez nem Kánaán lesz barátom, hanem pokol. És nyugodj meg, meg fogjuk szívni mi is, csak a mi munkaerőnk nincs 4x-esen túlértékelve a világpiacon. De szerintem itt is csökkenni fognak a bérek, csak nem akkorát, hogy abból itt túl nagy balhé legyen.

$pi$ 2018.04.14. 11:44:11

@Boar.: "Látom, te mindennek tudsz örülni...hiába, "Beati pauperes spiritu quoniam ipsorum est regnum caelorum""

Közismert félrefordítás, amikor azt mondják, hogy "boldogok a lelki szegények" és ezen azt értik, hogy a butaság boldoggá tesz. Az idézet nyilvánvalóan nem ezt jelenti.

A helyes értelmezés valahogy úgy hangzik, hogy "boldogok, akik isten után (a lélek után, lélekben) vágyakoznak, mert övék a mennyek országa". Azt jelenti, hogy akik úgy gondolják, hogy az istenhez már az életükben eljutottak, azok nem kapnak semmit a menyországban.

A "lelki szegények" semmiképpen nem jelent ostobát, mert a lélek a keresztény hitvilágban független a tudástól és attól, hogy ki mennyire okos.

midnightcoder2 2018.04.14. 11:45:08

@rigolya2: A vizitdíj akkor lett volna célzott, ha az aki fizet vagy fizetett TB járulékot, nem kellett volna hogy fizesse. Csak akkor felrobbantották volna az országot a jogvédők.

midnightcoder2 2018.04.14. 11:45:50

@$pi$: Amennyire én tudom, az eredeti szövegben nem volt benne a "lelki".

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2018.04.14. 11:47:41

@midnightcoder2: Nem kell rinyálni, a kínaiak autista gecik, éltem Chengduban.

Ők soha az életben nem fognak eljutni oda, hogy ők árulják a nyugati termékeket, és most is a nyugati kereskedők keresik hülyére magukat a kínai cuccok terítésével.

Mármint a "termelésben" dolgozók ők mindenképp megszopják majd de kit érdekelnek a zsellérek? A globalizáció jó a magyaroknak.

MACISAJT 2018.04.14. 11:49:30

@Zoltán Rádi:

Jól írtad:2015-ös állapotok.
Azóta még többet költ az állam egészségügyre.

De arról az állandó tételről hogy "megyünk Németországba"(külföldre.
Mégis, minek köszönhető akkor az az állapot hogy a folyamatos csábítás ellenére, Németországból még mindig 60 ezer nővér és ápoló hiányzik?
Miért is nem tudja Németország sem megoldani a saját problémáját?

Németországban a 2007–2009-es időszakban vezették be a teljes lakosságra kiterjedő biztosítási védelmet. A lakosság 85 százaléka részesül a szolidáris alapú kötelező egészségbiztosításban, körülbelül 10 százalék a magán-egészségbiztosítókkal szerződöttek aránya, 5 százalék (katonák, rendőrök) rendelkezik speciális biztosítással. A magánbiztosítókkal szerződők körébe a bizonyos jövedelmi szintet meghaladó lakosok (például vállalkozók, köztisztviselők, a lakosság mintegy 20 százaléka sorolható ide) tartoznak, akiknek választási lehetősége van a kötelező és a magánbiztosítás között. Kiegészítő magánbiztosítással a lakosság körülbelül 24 százaléka rendelkezik.

24% kiegészítő magánbiztosítással..
Mennyi ez nálunk? 2%...

Buchhalter 2018.04.14. 11:50:40

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!: te se sokat érsz az agyatlan beszólásaiddal.Ha orvos hiány miatt megdöglesz majd hívj meg a temetésedre ,hogy leköpjem a sírod ,mert cirka annyit se érsz.

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2018.04.14. 11:52:07

@Buchhalter: Akinek van pár zsíros pénzköteg a zsebében, az soha nem szenved orvos hiányban. Milyen érdekes, és milyen meglepő, nem?

Akinek nincs az annyit is ér.

2018.04.14. 12:06:42

Kedves nővér! Elhiszem, hogy nagyon alul vagytok fizetve és túl vagytok terhelve. De... ahogy némelyikőtök, mondhatni a többségetek bánik a betegekkel... kevesen vagytok, akit sajnálni tudok. :(

nemecsekerno_007 2018.04.14. 12:07:31

Megint találtatok egy Feketeruhás Nővért?!

Úgy tűnik, remélem, hogy ő már nem valós személy így nem okoztok neki kárt ha bepalizzátok.

Nem kéne már ezzel leállni?

farmertej 2018.04.14. 12:09:27

@felső határ nincs: Tehát Brutto garantált bérminimum 2002: 50000.- Ft, 2010:73500.-Ft, 2018: 180500.-Ft Gyurcsányék 8 éve alatt: 23500.-Ft bérnövekedés, Orbánék 8 éve alatt: 107000.-Ft bérnövekedés. Ennyi.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.14. 12:10:09

@hullajelölt88: a növéreket és a betegeket egymás ellen uszítani. aljas, fideszes bérkommentelő vagy

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.14. 12:11:16

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!: remélem, megdöglesz pár zsíros pénzköteggel a zsebedben szívműtétre várakozva! nem sajnállak, mert annyit is érsz!

felső határ nincs 2018.04.14. 12:21:22

@farmertej: Az infláció is magasabb volt 2010 előtt, tehát abban a 8 évben CSÖKKENT a bér reálértéke, most valamelyest növekedett.

Ez az amit az ElQrók és Soros gyülöletkampánya sem tudott feledtetni.

Bár elég aggasztó hogy még mindig volt 15%nyi marha, aki a baloldalt választotta.

felső határ nincs 2018.04.14. 12:39:49

Sivalkodásban különben Bartus sokkal jobb nálatok, igazán priceless az elmúlt napokbéli Népszavás munkálkodása a hómlesznek!

nepszava.us/bartus-laszlo-nem-diktaturara-szavaztak-a-becsapott-magyarok/

Boar. 2018.04.14. 12:41:54

@felső határ nincs: Süket duma...
Állami tulajdonú cégnél dolgoztam 2016-ig. 2010-ig minden évben volt-inflációt meghaladó mértékű-béremelés. 2010-től 2016-ig annyit változott a bérünk, hogy elvették a cafeteria egy részét...

Boar. 2018.04.14. 12:44:00

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!: De, a te munkádhoz pont elég egy szarvasmarha IQ-jának a 2/3-a. Talán még annyi sem kell...

morph on deer 2018.04.14. 12:44:21

@farmertej:
“Gyurcsányék 8 éve alatt: 23500.-Ft bérnövekedés, Orbánék 8 éve alatt: 107000.-Ft bérnövekedés. Ennyi.”

Nem csak ennyi.
Elfelejtetted megemlíteni a forint vásárlóértékét, meg az árfolyamát az adott időszakokban.
Nem véletlen, hogy 2010 után esett hanyatt a devizahiteles réteg, például.

2018.04.14. 12:45:07

@Brendel Mátyás: kerülj kórházba te szarházi fideSS-báb és tapasztald a saját bőrödön, hogy viselkedik az ápolók háromnegyede a betegekkel!

2018.04.14. 12:46:30

@MACISAJT: ekkorát hazudni is csak egy fideSSbűnöző tud.

Cycmen 2018.04.14. 12:47:27

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!: Nem kell rinyálni, a kínaiak autista gecik, éltem Chengduban.

Ja autistán felkúrtak az égbe egy űrállomást és bár éppen most zuhant le de hát mit várhat az ember autistáktól!

Cycmen 2018.04.14. 12:51:07

@hullajelölt88: A Brendel ugyanolyan tetves libernyák mint te! Össze ne vessz vele, mert már így is kevesen vagytok! :D Sőt! Kétharma :D !
Hogy ityeg a fityeg nyolcadika óta? Te nem emigrálsz?

felső határ nincs 2018.04.14. 12:54:34

@Boar.: Ehhhez képest a FAKE NEWShoz képest az állami szférában 2010 után brutális béremelésekkel vették rá a közszolgákat, hogy egy emberként szavazzanak a Fideszre.

Amit meg is tettek.

amit még megtehetsz 2018.04.14. 12:57:07

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!:Kizárt, hogy annyi pénzed lenne. Akinek van elég pénze nem ilyen szutykos kis blogokon éli ki magát. Csóringer vagy, csak a szád jár.

SimonTemp 2018.04.14. 13:05:41

A nővér belenyugvásról, mert kitartásról beszél. Nem veszi észre, hogy pontosan azok miatt nem változik semmi, akik NEM állnak ki magukért?

Tessék megzsarolni a kormányt! Tessék felfüggeszteni a munkát, tessék bekeményíteni, tessék a lehető legtöbbet sztrájkolni, mert mindenki tudja, hogy igaza van, de azzal, hogy évek óta "pár" itthon maradó, a munkájáért lelkes szakember tartja életben az egészségügyet - ilyen tetszhalott - állapotban azzal csak kárt okoznak!!!

$pi$ 2018.04.14. 13:12:37

@SimonTemp: "Tessék megzsarolni a kormányt! Tessék felfüggeszteni a munkát, tessék bekeményíteni, tessék a lehető legtöbbet sztrájkolni,"

Pontosan!

amit még megtehetsz 2018.04.14. 13:15:32

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!: megnyugodtam... de lenne pár kérdésem, mert látom, hogy bennfentes vagy.
Hogy lehet az, hogy OV Soros pénzén tanult anno? Akkor még kis naiv volt?
Hogy lehet, hogy a fél Fidesz vezérkar pár éve még a Ceu-n tanult?
Ezekre a zavaró dolgokra mi a hivatalos magyarázat?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.04.14. 13:17:48

@rabelais:

Nem, a magas intelligencia az autistáknál gyakoribb, mint az egészségeseknél.

Boar. 2018.04.14. 13:18:03

@felső határ nincs: Ez sima hazugság kisgyerek...az állami szférában 2010 után lófasz nem volt, nem pedig brutális béremelés. Persze, a frissen felvett fidelitas-os hülyegyerek kezdőbére jócskán magasabb volt mint a húsz éve ott dolgozó, a munkájához értő keveseké akiknek megkegyelmeztek.A fideszgazemberek 2010 után ámokfutást rendeztek a közszférában mert kellett a hely a támogatóiknak. Kirúgtak egy csomó embert, a helyükre a feladatokhoz nem értő és ráadásul dolgozni sem akaró hülyegyerekeket raktak be aminek az lett az eredménye, hogy a legelemibb ügyintézés is rémálommá vált. Mivel a helyzet tarthatatlanná vált, bevezették ezt a kormányablak rendszert ami jó is lehetne ha nem körömreszelgető picsákkal lenne feltöltve...

rigolya2 2018.04.14. 13:23:59

@midnightcoder2: cöcöcöcöööö

Meg a nyugati rothadó kapitalizmusban nem az állam építtet milliárdokért kongó lelátójú, ergo önkormányzati pénzeket szívogató (állam csöcsén billegő) stadionokat!

Már 1.500 mrd ment el a fidesznyik sportpazarlásra!

Eből jutott volna normális eü-re és oktatásra!

rigolya2 2018.04.14. 13:28:34

@midnightcoder2: Nettó m.rhaság, hogy a nettó csökkenne a TB-járulék emelésével.

Valahogy mostanság csak sikerült a munkáltatói járulékot csökkenteni... Ergo: futotta volna rá... Csak hát mást "szerettek volna" ellensúlyozni ezzel.

Amúgy:
Ha a TAO-pénzeket nem pazarolnák korrupciógyanús sporttámogatásokra, akkor máris fognak 100 mrd-t évente fidessék.

amit még megtehetsz 2018.04.14. 13:32:00

Szeretnék válaszokat kapni hogy megnyugodjak.
Aki régen (vagy a közelmúltban) Soros pénzén (egyetemén)tanult az nem (idézem) "Soros-gazember"????
DE MIÉRT NEM?

rigolya2 2018.04.14. 13:32:36

@$pi$: Bértábla van az állami egészségügyben.
Szerintem nagyon is tipikus a garantált bérminimum az egész állami szférában a közalkalmazottaknál.

Az alábbi táblázat alapján még a legfelső fizetési fokozatban (ami mesterdiplomás fokozat!!!) röpke 9 év gyakorlat is nettó 130-at (se !!!) fizet!

24ora.eu/kozalkalmazotti-bertabla-2018-fizetesi-fokozatok/

Szerintem ideje lenne tájékozódnia !!!

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2018.04.14. 13:33:53

@amit még megtehetsz: "Hogy lehet az, hogy OV Soros pénzén tanult anno? Akkor még kis naiv volt?"

Soros érdekei és a magyarság érdekei akkor egybeestek, Soros segített a rendszerváltáskor, persze nem filantrópizmusból, hanem hogy neki több pénze/hatalma legyen.

Ma viszont, a nyugati rohadalmat akarja ideterjeszteni soros, hogy neki több pénze/hatalma legyen. Ez meg nem esik egybe a magyarok érdekeivel.

rigolya2 2018.04.14. 13:36:54

@$pi$: Nincs 180 nettó fizetés átlagban sem az ápolóknál.

Nem mindenki főnővér, aki diplomás ápoló és 40 éves.

Maga nincs tisztában a magyar eü helyzetével!

rigolya2 2018.04.14. 13:39:20

@Buchhalter: Nem is újat emlegetett a cikk, hanem használtat.

OLVASSON!!!

rigolya2 2018.04.14. 13:43:54

@midnightcoder2: Minek célozgatni a vizitdíjjal, haver?!

Így is plusz adminisztráció volt.
Még az orvos azt is kattintgassa (vagy telefonálgassa), hogy ki biztosított?!

Egyszerűbb beszedni mindenkitől. egyébként visszaigényelhette a 6.000 ft/év feletti befizetéseket! azt hiszem ez pont magát nem vágta földhöz.

Ergo: Mi a baja?!

Maga nagyon nehézfejű... pedig informatikusnak vallja magát...

Jah, hogy szakbarbár?!

kvadrillio 2018.04.14. 13:44:33

Trump katonai csapást mért szíriai létesítményekre

NU, AKKOR BEZONY VILÁGMÉRETŰ HÁBORÚELLENES TÜNTETÉSEWET KELLENE SZERVEZNI MÁR, MERT ÉPPEN ELEGET BOMBÁZTÁK EZT A SZERENCSÉTLEN SZÍRIÁT ! NINCS MÁR EGY ÉP ÉPÜLET SEM OTT.....LEGYEN VÉGE A HÁBORÚNAK !!!

kvadrillio 2018.04.14. 13:45:24

JÓZSEF ATTILA: HAZÁM... MINTHA MA ÍRTA VOLNA...:)

.....a közösség, amely e részeg
ölbecsaló anyatermészet
férfitársaként él, komor

munkahelyeken káromkodva,
vagy itt töpreng az éj nagy odva
mélyén: a nemzeti nyomor.

2

Ezernyi fajta népbetegség,
szapora csecsemőhalál,
árvaság, korai öregség,
elmebaj, egyke és sivár

bűn, öngyilkosság, lelki restség,
mely, hitetlen, csodára vár,
nem elegendő, hogy kitessék:
föl kéne szabadulni már!

S a hozzáértő dolgozó
nép gyülekezetében
hányni-vetni meg száz bajunk.

Az erőszak bűvöletében
mint bánja sor törvényhozó,
hogy mint pusztul el szép fajunk!
...
A földesúr, akinek sérvig
emeltek tönköt, gabonát,
csákányosokkal puszta tért nyit,
szétveret falut és tanyát.

S a gondra bátor, okos férfit,
ki védte menthetlen honát,
mint állatot terelni értik,
hogy válasszon bölcs honatyát.
...
Sok urunk nem volt rest, se kába,
birtokát óvni ellenünk
s kitántorgott Amerikába
másfél millió emberünk.

Szíve szorult, rezgett a lába,
acsargó habon tovatűnt,
emlékezően és okádva,
mint aki borba fojt be bűnt.

Volt, aki úgy vélte, kolomp szól
s társa, ki tudta, ily bolondtól
pénzt eztán se lát a család.

Multunk mind össze van torlódva
s mint szorongó kivándorlókra,
ránk is úgy vár az új világ.
...
A munkásnak nem több a bére,
mint amit maga kicsikart,
levesre telik és kenyérre
s fröccsre, hogy csináljon ricsajt.

Az ország nem kérdi, mivégre
engedik meggyűlni a bajt
s mért nem a munkás védelmére
gyámolítják a gyáripart.

Szövőlány cukros ételekről
álmodik, nem tud kartelekről.
S ha szombaton kezébe nyomják

a pénzt s a büntetést levonják:
kuncog a krajcár: ennyiért
dolgoztál, nem épp semmiért.

6 ...

Retteg a szegénytől a gazdag
s a gazdagtól fél a szegény.
Fortélyos félelem igazgat
minket s nem csalóka remény.

Nem adna jogot a parasztnak,
ki rág a paraszt kenyerén
s a summás sárgul, mint az asztag,
de követelni nem serény.

Ezer esztendő távolából,
hátán kis batyuval, kilábol
a népségből a nép fia.

Hol lehet altiszt, azt kutatja,
holott a sírt, hol nyugszik atyja,
kellene megbotoznia.
...
S mégis, magyarnak számkivetve,
lelkem sikoltva megriad -
édes Hazám, fogadj szivedbe,
hadd legyek hűséges fiad!

Totyogjon, aki buksi medve
láncon - nekem ezt nem szabad!
Költő vagyok - szólj ügyészedre,
ki ne tépje a tollamat!

Adtál földmívest a tengernek,
adj emberséget az embernek.
Adj magyarságot a magyarnak,

hogy mi ne legyünk német gyarmat.
Hadd írjak szépet, jót - nekem
add meg boldogabb énekem!

1937. május

rigolya2 2018.04.14. 13:47:12

@SimonTemp: khm...

A nővér mondta, írta: nehezen él meg.

Ha nem kap fizetést, akkor hogyan él meg??? Ha már munkafelfüggesztésről karattyol...

rigolya2 2018.04.14. 13:49:05

@$pi$: Linknek link.

De ebből is látszik, amit írtam:
180 NETTÓ FIZETÉS ÁTLAGBAN NINCS AZ ÁPOLÓKNÁL !!!

Még valami???

élhetetlen 2018.04.14. 13:51:01

@$pi$: Igen, itt már mindenki tudja, hogy egy zseni vagy. Biztos vagyok benne, hogy három műszakos beosztás és kötelező túlórák mellett szereztél két diplomát, esetleg úgy, hogy a suli hetven, száz km-re volt. „Logika? Következtetési képesség???", kérdezed mástól. Csak pár apróság. „keresnie kell egy másik munkáltatót, aki sok év ápolói tapasztalattal felveszi. Szerintem talál.”. Kivéve, ha egy vidéki kórházról van szó, és a legközelebbi másik száz kilométerre van. Mert akkor bumlizhat napi kétszázat a meló mellett. „Ha a munkáltatója nem engedi el tanulni (amit erősen kétlek)”. Fogalmad sincs, miről beszélsz. Az egyik jónevű kórházunk már aott tart, hogy nem tudnak a nővéreknek egy havi munkabeosztást tervezni, hogy az esetleges szabadidejükre egy családi programot szervezhessenek, mert olyan kevesen vannak, hogy másik kórházból foglalkoztatnak félállású nővéreket, (akiknek a főállásában azt a túlórát már nem fizetnék), de ha nem tudnak eljönni a munkahelyükről, akkor borul minden. Most ilyen viszonyok között a munkáltató nyilván átteszi az ambiciózus nővért állandó délelőtti műszakba, és biztosítja, hogy időben el tudjon menni mondjuk heti három napon egy esti képzésre. Ja. És csak tudd, a szuper emelés is úgy történt, hogy megvontak egy csomó pótlékot, megemelték a kötelező túlórát, melyért esetenként az érintettnek külön díjazás sem jár. szakszervezetek.hu/dokumentumok/munkajog/2124-a-tulora-szabalyozasa-a-kozszferaban , medicalonline.hu/eu_gazdasag/cikk/tulora_vegkimerulesig .
Esetleg olvasgass egy kicsit, mielőtt szakértesz.

Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban! 2018.04.14. 13:51:58

@Boar.: A választók épp véleményt mondtak a FAKE NEWSodról!

SimonTemp 2018.04.14. 14:03:04

@rigolya2: Igen, tényleg jobb, hogy maréknyi túlélő küzd az elemekkel, ahelyett, hogy összefognának és országos szinten bemutatnák végre a középső ujjukat. A vegetálás a lehető legkárosabb, mert valami ugyan működget, de olyan szinten, hogy az már vastagon vállalhatatlan.

Végletekig túlterhelt orvosok és ápolók vicc pénzért... meddig tűrik még? Birka mentalitás, mely miatt évente ki tudja hányan halnak meg.

$pi$ 2018.04.14. 14:07:00

@élhetetlen: "Igen, itt már mindenki tudja, hogy egy zseni vagy. Biztos vagyok benne, hogy három műszakos beosztás és kötelező túlórák mellett szereztél két diplomát, esetleg úgy, hogy a suli hetven, száz km-re volt."

Nagyjából így történt, három műszak, túlórázni kellett és több mint száz kilométerre kellett utazni.

"Kivéve, ha egy vidéki kórházról van szó, és a legközelebbi másik száz kilométerre van."

Kizártnak tartom, hogy van olyan kürház, ahol száz kilomterre van a legközelebbi ápolói állás. Kizárt!

"hogy időben el tudjon menni mondjuk heti három napon egy esti képzésre."

Levelező tagozat, mondjuk havonta három nap. Nem hetente három. Felteszem, hogy középiskolai végzettsége van.

"a munkáltató nyilván átteszi az ambiciózus nővért"

A munkáltatónak meg kell mondani, hogy megy oskolába, ha nem tetszik, akkor kereshet mást.

"És csak tudd, a szuper emelés is úgy történt, hogy megvontak egy csomó pótlékot, megemelték a kötelező túlórát, melyért esetenként az érintettnek külön díjazás sem jár. "

Dolgozik pár ismerősöm az egészségügyben, nekem nem tudod bemesélni, hogy az emelés nem is volt emelés. Viszont: én egy szót sem beszéltem az emelésről, én azt mondtam,hogy ha valaki 21 éve ápoló és szereti is csinálni, akkor kell szerezni egy felsőfokú végzettséget és akkor nem 130 a fizetés.

"Esetleg olvasgass egy kicsit, mielőtt szakértesz."

Oktatóként sok ezer levelezős képzésében részt vettem, sokat beszélgettem velük. Két diplomát szereztem levelezp képzésen, szerintem van annyi lövésem a témához, hogy elmondhassam a véleményemet.

Nem én jöttem az ilyen "száz kilométerre van a legközelebbi ápolói állás és nem engednek továbbtanulni" dumával.

élhetetlen 2018.04.14. 14:11:33

@SimonTemp: @ $pi$: Jól vagytok? „"Tessék megzsarolni a kormányt! Tessék felfüggeszteni a munkát”. Megzsarolni a kormányt? Ha egy állami kórházban csak minimális szolgáltatást nyújtanak sztrájk miatt, az érdekelni fogja a kormányt? A kormánytagok nem a hatágyasban fekszenek, ha betegek. Ha felfüggesztik a munkát, nem ők fognak az utcán összeesve ott is maradni. Nem az ő életmentő műtétjük marad el. Az egészségügyben nem lehet felfüggeszteni a munkát. De, ha megtörténne is, kiállna valaki, és elmondaná, hogy ők mennyi mindent tettek, csak az eü-sök telhetetlenek. Olvastátok, írjátok a kommenteket, és az tisztán látszik, hogy ezt a szöveget is beennétek.

$pi$ 2018.04.14. 14:13:08

@SimonTemp: "Végletekig túlterhelt orvosok és ápolók vicc pénzért... meddig tűrik még? Birka mentalitás, mely miatt évente ki tudja hányan halnak meg."

Messze nem olyan "vicc" az orvosok fizetése mint ahogyan azt egyesek beállítják. Pláne a befutott, tapasutalt orvosok esetében nem kis pénzekről beszélünk.

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.14. 14:15:11

@nemecsekerno_007:

B+, elmehetnél abba a bp-i kórházba ahol az öreg nénémet a rokonok ápolgatják, és megetethetnéd naponta háromszor, kicserélhetnéd a pelenkáját is, meg lefürdethetnéd, mert a kórház személyzete ezeket a feladatokat nem látja el. Odavágják a szekrényére az ételt, és senkit nem érdekel, hoyg egyedül nem tudja megenni. Én sem hittem el, hogy ilyen van addig, amig a néni be nem került.

Szóval ki az a vitéz neres, aki segít a gondozásban? Mert bizony a rokonok vagy dolgoznak, vagy öregek és örülnek ha magukat el tudják látni. Szóval ki segít?

$pi$ 2018.04.14. 14:15:31

@élhetetlen: "Ha egy állami kórházban csak minimális szolgáltatást nyújtanak sztrájk miatt, az érdekelni fogja a kormányt? A kormánytagok nem a hatágyasban fekszenek, ha betegek."

Miről beszélsz, a viktor még a netadót is visszatapsolta három nap hőzöngés után.

"lvastátok, írjátok a kommenteket, és az tisztán látszik, hogy ezt a szöveget is beennétek."

Ne haragudj, te még a saját magad elképzelt dolgokat is elhiszed, mi a fenéért engem vádolsz hiszékenységgel?

$pi$ 2018.04.14. 14:17:04

@látjátok feleim szümtükkel: "B+, elmehetnél abba a bp-i kórházba ahol az öreg nénémet a rokonok ápolgatják"

Mi a vér köze van ennek ahhoz, amit én mondok? Ha elégedetlen vagy az ápolók munkájával ott a kisasszony, akiről a cikk szól, vele beszéld meg.

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.14. 14:22:28

@$pi$:

Úgy sejtem keveset jársz orvoshoz, mert a befutott és tapasztalt orvos akár mennyi fizetés mellett is agyon dolgozza magát, mert nincs mellette elég tapasztalatlan fiatal kollega. Hála az elmúlt nyolc évnek, meg a sokkal jobb nyugati béreknek.

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.14. 14:26:19

@$pi$:

Ja, nincs elég ápoló sem, más köze nincs is a témához. De ez bőven elég lesz neked is, ha így jár a családod. Ami nem kizárt, feltéve, hogy nem te számolgatod a "mindenkinek annyit ér amennyije van " vagyonkát.

élhetetlen 2018.04.14. 15:10:34

@$pi$: Már megint a félinformációk. De nem mélyedtem el különösebben a kérdésben, úgyhogy, ha találsz olyat, hogy levelezőn tanítanak meg vért venni, hogy csak egy egyszerű dolgot írjak (mert egy diplomás nővérnek ennél többet kell tudnia), akkor tudasd velem.
www.kepzesinfo.hu/kozep-es-foiskolak-egyetemek/orvosi-egeszsegugyi/sz:oktatas_levelezo-tagozat,kepzes-tipusa_egyetemi
„egészségügyi szakoktató, intézetvezető, mentőtiszt szakokon pedig 2 éves levelező képzés után „felsőfokú intézeti szakoklevelet” kaphattak a végzett hallgatók.”
„Kizártnak tartom, hogy van olyan kürház, ahol száz kilomterre van a legközelebbi ápolói állás. Kizárt!„ Jó, velem lehet alkudni, kicsit hasra ütöttem, most megnéztem. A pincehelyi és a szekszárdi kórház távolsága nem 100, csak 70 km. Az egész országot nem nézem át.
„A munkáltatónak meg kell mondani, hogy megy oskolába, ha nem tetszik, akkor kereshet mást.”. A nővér meg másik munkahelyet, pl 70 km-rel odébb.
„nekem nem tudod bemesélni, hogy az emelés nem is volt emelés.” Ezt nem mondtam. Emelés volt, pótlékmegvonás is, túlóraszám növelés is, csak nem tudod ezeket összerakni.
„. Két diplomát szereztem levelezp képzésen, szerintem van annyi lövésem a témához, hogy elmondhassam a véleményemet.„. Hogyne, elmondhatod, csak nem kéne elfelejtened, hogy milyen diplomákat szereztél levelezőn. Ennyit a „dumáról”.
A másik leveled. „mi a fenéért engem vádolsz hiszékenységgel?„ Nem hiszékenységgel vádollak, hanem logikátlansággal.Lásd a „Tessék felfüggeszteni a munkát” szöveg Az egy dolog, hogy a net népét össze lehet rántani, mert adott a kommunikációs felület, és sokkal több érintett van, mint ahány nővér. A másik, hogy a nettet használókat soha, senki nem ócsárolta, míg itt, ha visszanézed szép számmal találsz olyat, hogy nem is érdemelnek többet, mert hogy bánnak a beteggel, stb. Nem garantált, hogy tömegek mennének utcára a kedvükért. De mindegy, ez reménytelen.

élhetetlen 2018.04.14. 15:16:15

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: „A Soros-féle gazemberek sok kárt okoznak.”. Hogyne, a sorosbérencek éjszakánként belópóznak a kórházakba, lekapják a falat, kilyuggatják a vastüdőket, és ellopják az egyszer használatos eszközöket. Főleg a TASZ, és a CEU. Ja.

amit még megtehetsz 2018.04.14. 15:16:25

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!: Szerintem te egy kicsit hasonlítasz sorosbácsira. (bocs)
Megmagyarázom:
Nem vagy egy filantróp, és csak a pénz számít (az emberek nagyságrendileg le vannak szarva). Ezt mutatod magadról. Nem!?
A csóró magyar emberek mind lúzerek?! (gondolom főleg ha panaszkodnak...)
Csak a tehetős magyar emberek számítanak?!

élhetetlen 2018.04.14. 15:30:19

@$pi$: Egyébként nézd már meg a magad által bevágott linket! www.mennyitkeresel.hu/szocialis-egeszsegugy-fizetesek Főiskola, jellemző bruttó fizetés 179.800. Az nettó mennyi? És képes voltál ezt írni: 284.500 - 348.800. Hát, hiszékeny tényleg nem lehetsz, ha saját magadnak sem hiszel…nagyobb lehet a baj.

élhetetlen 2018.04.14. 15:40:32

@$pi$: Látod, ez az. „Messze nem olyan "vicc" az orvosok fizetése mint ahogyan azt egyesek beállítják. Pláne a befutott, tapasutalt orvosok esetében nem kis pénzekről beszélünk.„. Itt jön a szűklátókörűséged. Megálltál a sztársebészeknél. Mit gondolsz, egy befutott, tapasztalt patológus mennyit is kap zsebbe a betegektől?

Visceroid 2018.04.14. 15:43:07

Mondjuk az azért vicces, hogy az összes paraszt kommentelő azt nézegeti, hogy melyik szakma mennyi fizet! Ki a faszt érdekli???? Mit veszel a pénzedből??? Szar, omladozó magyar lakást? Roncsautót? Használt cikket? Szarabb minőségű kaját, mint ami nyugaton van? Ne vicceljünk már! Kereshetsz te akármennyi pénzt, ha csak szart lehet belőle vásárolni! Ráadásul most még bírja a forint, de ki tudja, hogy mikor indítanak egy komolyabb támadást ellene, na akkor lesz majd igazi Sorosozás meg zsidózás! Itt már rég túl vagyunk azon a szinten, amikor pénzben lehet mérni a dolgokat. A régió legszarabb valutája a mienk! És azon vitatkozunk, hogy kinek jut 1000 fabatkával több? Na, ezért (is) leszünk Európa (és nem az EU) pöcegödre!

2018.04.14. 16:00:04

"Sajnálom de az én értékrendem ezeken túl még sokmindenben nem NER-kompatibilis. Nem hívok bírkának senkit, és mindenki azt az értékrendet követi ami a legközelebb áll hozzá. Mindenkinek megvannak az érvei, nekem pedig a fent felvázoltak. Ettől viszont sem nem vagyok idegenszívű, sem nem vagyok Soros-Gyurcsány vagy Bajnai bérenc. Mégis rám fogják. Az vajon fer? Tényleg baj van velem?"

Igen. Az, szívem, hogy az MSZP-SZDSZ kormány idején nem írtál a fentiekről blogot, pedig nem gondolom, hogy akkor többet kerestél.

Mint nyilván kiváló értékrendű bloggernek, ajánlom figyelmedbe Tölgyessy Péter alábbi szavait:

"Hazánk leszakadása döntően 2004 és 2010 között következett be. Az elmúlt fél évszázadban 2004 és 2008 között volt a köztes-európai országok messze legjobb időszaka. Mi azonban ebből a konjunktúrából egyedüliként fájdalmasan kimaradtunk. A térségbeli növekedés átlaga négy év alatt 26 százalék volt, Szlovákiáé egyenesen 36 százalék, a magyar növekedés viszont a tíz százalékot sem érte el."

A fizetésed egyébként tényleg felháborítóan alacsony.

Gleccsertetű 2018.04.14. 16:07:59

Ma is aktuális: “Honfitársaim, magyarok! Ál-liberális undorító férgek és dögkeselyűk lepték el hazánkat, és amíg a liberális férgek belülről rágják édes hazánk nemes testét, addig a liberális dögkeselyűk kívülről tépik, szaggatják az ezer sebből vérző, Trianonban megcsonkított, Párizsban tovább kurtított szerencsétlen nemzetünket – de mi nem engedjük!”

rigolya2 2018.04.14. 16:08:23

@$pi$: A levelező tagozat egyeteme válogatja mennyi idő. De a legtöbb KOMOLY továbbképzés bizony heti 3 nap, és nem havi 3 nap, még a LEVELEZŐS IS!

Boar. 2018.04.14. 16:14:19

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!: Hülyegyerek, összecserélted a nickjeidet?
Amúgy meg persze a kurva anyádat... az én "fake news"-om ellenőrizhető...a te összecsalt 2/3-odat meg eztán fogják ellenőrizni...ilyen egyszerű...

tudorka57 2018.04.14. 16:21:49

Többet kellett volna tanulni, vagy okosabbnak kellene lenni, de nyilván bulizott, ivott, cigizett, fiúk után futkározott ahelyett, hogy matek és fizika feladatokat oldott volna meg szabadidejében, délutánonként és esténként.

Ha már elcseszte a saját életét és csak egy nővér lett önből, szorítsa rá a gyerekét a tanulásra, ahelyett, hogy a kormányra keni előre a gyerek majdani életviteli problémáit.

paráznabillegető 2018.04.14. 16:24:09

@tudorka57: "...csak egy nővér lett önből..."
bravó!
gyönyörű!
taps.

amit még megtehetsz 2018.04.14. 16:27:16

@tudorka57: Hát te se vitted sokra az is látszik...:DDD

tudorka57 2018.04.14. 16:30:34

Ja igen! Miért nincs férje?
Valami tényleg nincs rendben önnel...

midnightcoder2 2018.04.14. 16:30:39

@rigolya2: "Eből jutott volna normális eü-re és oktatásra!"

Az egészségügyi ellátásra évente megy el 1600 milliárd, az oktatásra pedig majd 2000. Nem mondom, hogy Orbánéknak ne a kurva anyját a stadionépítések miatt, egyebek közt ezért sem szavaztam rájuk, de ez azért messze nem az az összeg amivel ezt a két területet rendbe lehetne tenni.

kvadrillio 2018.04.14. 16:30:57

A LAPOSTETŐK SZIGETELÉSÉT KELLENE MEGOLDANI VÉGRE, MERT A LEGFELSŐ LAKÁSOK MIND BEÁZNAK, HISZEN HOSSZÚ ÉVTIZEDEK ÓTA CSAKIS KÁTRÁNYPAPÍROKKAL TAKARGATJÁK BE A TETŐKET !
Jól járhatnak a panelházak lakói
Hamarosan megjelenhet az ősszel beharangozott, új panelprogram társadalmi vitára szánt koncepciója. Szakértők szerint a lakóközösségek 40-50 százalékos vissza nem térítendő támogatással vehetők rá a korszerűsítésre.

midnightcoder2 2018.04.14. 16:36:26

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!: "Ők soha az életben nem fognak eljutni oda, hogy ők árulják a nyugati termékeket"

Egyrészt a kínaiak kurva jó kereskedők. Nálunk is van jó pár áruház a kezükben, plusz a piacok. Másrészt, aliexpressről, gearbestről, stb. hallottál már ?

De a probléma igazából nem ez, mert a nagyon okos kereskedő kb. addig tudja eladni az európaiaknak a kínai árut, amíg ez utóbbiaknak van pénze megvenni. Ma kb. hasonló a helyzet, mint anno a KGST-ben, csak most a műszaki cikkekért nem a Bécsi út túloldalára kell kimenni, hanem a kicsi kínai helybe hozza neked. Ezzel együtt hosszú távon ez a kínában termelsz európában fogyasztasz dolog nem fog működni, ahogy a KGST esetén sem működött, bár persze Európa tartalékai nagyobbak.

amit még megtehetsz 2018.04.14. 16:38:52

@midnightcoder2: oktatásra ennyi megy el: "Míg az idén az évközi átcsoportosításokkal együtt 655,6 milliárd a kiadás, a törvényjavaslat 2017-ben 675,5 milliárddal számol, ami mindössze 3 százalékkal magasabb (igaz, ebben még nincs benne az önkormányzati 50 milliárd, de mint majd látjuk, a helyzeten az sem segítene sokat)"
De mindegy is te jobban tudod....

midnightcoder2 2018.04.14. 16:42:28

@rigolya2: "Valahogy mostanság csak sikerült a munkáltatói járulékot csökkenteni... Ergo: futotta volna rá... Csak hát mást "szerettek volna" ellensúlyozni ezzel."

Aztán a munkáltatói járulékot a legyek hordják össze ? Rossz hírem van: azt is a munkavállalónak kell kitermelnie. Te a munkáltatónál úgy jelentkezel, mint bérköltség. Neki kb. édes mindegy, hogy ezen a bérköltségen te hogyan osztozol állam bácsival, és hogy adminisztrációs szempontból te a bérköltséged milyen részét látod mint bruttó bért. Simán működhetne a dolog úgy is, hogy a munkáltatói teher 0, a dolgozó megkapja a teljes bérköltséget, és ebből ő fizet TB-t és más dézsmákat, a maradékból SZJA-t, stb. Csak akkor a munkavállaló szembesülne azzal, hogy állam bácsi mennyi lóvét oszt újra a jövedelméből. Ezért van ez a munkáltató által fizetett dolog szerte a világon. Állam bácsi sehol nem akarja a polgárok orrára kötni, mennyit nyúl le.

Ebben a konkrét esetben pedig valószínűleg az az ok, hogy a bérek megugrottak, Orbánék viszont továbbra is azt akarják, hogy a befektetőknek vonzó célpont legyünk.

amit még megtehetsz 2018.04.14. 17:08:53

igaz, de hihetetlen összegnek tűnik...

akakukk 2018.04.14. 17:13:39

@fórumos nikk: Nem tudom, de tobbet ert, mert azota nem volt beremeles.

akakukk 2018.04.14. 17:21:56

@Balango: Attol, hogy a Boszme elkurta, lehetne meg jol csinalni. A 130e akkor igazan alacsony, ha ML-re gondolok es Lazar kommentjere.

kocsisj 2018.04.14. 17:33:14

@kvadrillio: Kösz. És sajnos milyen igaz ma is...

rigolya2 2018.04.14. 17:36:34

@midnightcoder2: khm...

Ön jött azzal, hogy csökken a nettó, ha nő a járulék. Én adtam egy megoldást.
Most ezzel is gondja van?!

rigolya2 2018.04.14. 17:42:22

@midnightcoder2: A 2 területre ön becsül 3.500 mrd-t???

8 év alatt 1.500 mrd ment el stadionokra-látványsportra.
Az évente is 200 mrd kerekítve.

8 év alatt egy féléves eü- és oktatási kiadás.

Szépen összehasonlítható szám!

Tom66 2018.04.14. 18:01:57

Elmebeteg az, aki úgy gondolja, hogy egy új kormány azonnal nyugati béreket fog biztosítani és azonnal felvirágoztatja az országot. Volt lehetősége többször is a balliberális oldalnak, hogy csillogtassa a tehetségét, nem sikerült. Ráadásul ezen felül minden egyes cselekedete is hazaellenes volt.

Jobban tudja 2018.04.14. 18:14:31

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!: Akkor te nem vagy normális.Bár ezt eddig is tudtuk.
Megmondom én mit fogsz helyette kapni.
Meggyengített forintot, hogy Gyurika (igen Eltolcsy a kaméleonok gyöngye) még egy kis pénzt hazatalicskázhasson.
Változatlan adókulcsot. Ellenben újfajta közterheket különböző adók és járulékok formájában. A megemelt bérek és a meggyengített forint miatt emelkedő árak okán fasza inflációt.
Hadseregünk nem is volt, nem is lesz.
Se pénz, sem akarat nincs a fejlesztésre. Meg minek is, ha el lehet lopni helyette. és csak hadoválni kell.
Te meg, ha sokat magyarkodsz külföldön, valamelyik exkisantant ország titkosszolgálata majd tesz róla, hogy "baleset érjen". Láthattad a Portik-ügy kapcsán, nem szívbajosak és nem érdekli őket, hogy kinek lesz baja.
Titkosszolgálatunk egy nagy szar és az is marad. Legfeljebb a belügyes spiclik közül még beszerveznek párat.
Nemzeti burzsoázia építés addig lesz, amíg meg nem unjuk és nyakatokra nem lépünk.
A te szavazatod pedig egy porbafingással egyenértékű.
Csak azért mert egy törvény által védett állatfajtához tartozol, ne hidd, hogy nem ott fogsz megdögleni az út szélén hagyva.

axel2552 2018.04.14. 18:29:34

Tisztelt Hölgyem!!

Köszönöm hogy megszólított. Nem tudom miért várják el de ha kell megmagyarázom a döntésemet.Több oka volt annak hogy a Fideszre szavaztam (lehet birkázni nyugodtan) 1.a bérem ugyanannyi mint önnek ezért én is látástól mikulásig dolgozom egy cipő megvétele a gyereknek pontosan annyi gondot jelent mint önnek. Eddig csak a Fidesz volt képes komolyabb minimálbér emelésre a és nekem az a 20 e ft sokat ér.Szerencsére a 10e forintos adókedvezményt is igénybe tudom venni a gyerek után így nekem ez is szempont (szemben azzal aki még a gyest is lerövidítette és minden szociális juttatást megnyirbált) 2.kire kellett volna?Milyen program és milyen alternatíva az hogy utálom az Orbánt mert erre épült a többi párt ,voltak még érdekes dolgok amik tetszettek is volna csak kivitelezhetetlenek (férfiak 40 év munka utáni nyugdíja pl,kétségtelen megjárna de akkor ki dolgozna? Bérunió a másik , szép is lenne de kivitelezés?Fegyvert szorítok a vállalkozó fejéhez hogy emeljen bért?Sokan még a mostani minimálbért is elcsalják. Hogy lopnak -e: Igen. tetszik? nem!! Bárki más lenne ott lopna Igen tetszene? Nem!Ugyanaz a szitu.Fecóra kellene? Eljátszotta már amit el lehet normális országban ö már távol maradna (távol tartanák )a politikától. Vona? Annyiszor váltott köpönyeget hogy ventilátornak becézik.Szél? Mi a helyzet a gazdag strómanokkal (Hadházy) Momentum? Egy kis nyikhaj kölök navigáljon aki egy deszkát nem rakott keresztbe életében.Karácsony? Szeretem az ünnepeket de ugyanolyan megélhetési politikusok mint a többiek (akiknek fogalmuk sincs mennyi egy kiló kenyér vagy egy liter tej és az ő fizetésükből kifolyólag sosem fogják megérteni nekem kisembernek milyen gondjaim vannak.3.Migráció:Nem gondolom hogy minden migráns bűnöző de akiket leakarnak passzolni hozzánk azokat már leválogatták a németek ,franciák stb.A gyerekemnek normális életet szeretnék (a pénz az egy dolog) biztonságosat,nem vállalhatom azt a döntést ami lehet csak 2-3 generáció múlva fog vissza ütni.(meg ugye a népszavazáson már döntöttem) éltem külföldön (voltam migráns )bevándorlók között, nem volt jó ,nagyon nem. Amíg az átlag magyar ha külföldre megy boldogulni (amit megértek és elfogadok) elfogadja a törvényeket szabályokat szokásokat ezek nagy része csak segélyért jön.magasról tesz arra hogy hol van és hogy örüljön hogy itt lehet.Akadnak itt olyanok akik már régebben nálunk élnek (tisztességes normális emberek jó pár ismerősöm van közöttük) ők irtóznak ezektől sőt félnek tőlük.Ezek voltak az érveim.Pár kérdésem lenne még 1.8 éve mennyi volt a bére?akkor jobban élt-e vagy egy mosógép megvétele akkor is gondot okozott volna? rá látása szerint jobb volt -e az egészségügy helyzete?(csak beszúrnám ide tűzoltó ismerősöm is van hasonló bérrel mint az enyém miközben némelyik tanár 2-3 szorosát keresi ennek hogy miért mert minden héten tüntetnek érte magasról tesznek arra hogy esetleg más is rászorulna béremelésre.Bocsánat ez csak egy észrevétel volt)Munka erőhiány biztos van bár egyetlen céget sem láttam aki elment volna a közmunkások közé kiválasztott ki taníttatott volna 2-3 embert ha szüksége van rá.Úgyis jönnek a migránsok lehet majd mondani a magyarnak újra "nem érdekel a gyereked van 10 ember a helyedre"
Kicsit hosszabb lett mint akartam.Sajnálom.

Ui a stadionokkal majd lehet támadni mert utálom a magyar focit Tessék csak

midnightcoder2 2018.04.14. 18:31:19

@rigolya2: A megoldással az a baj, hogy csökkenti a versenyképességet.

Lilli_Csiribiri 2018.04.14. 18:39:52

@lbm: Egyébként miből gondolod hogy ha győz az ellenzék akkor tényleg rendbe tették volna az egészségügyet? 4 + 8 évük volt rá, de ők is csak a pénzt vették ki belőle. A mostani problémák jelentős részének ők maguk is megágyaztak akkor. Abban, hogy most ezek az állapotok vannak az összes kormány bűnös 1990-től.

midnightcoder2 2018.04.14. 18:41:17

@rigolya2: Nem becsülök, hanem megnéztem a költségvetés összegeit. Ráadásul ezt pár perc guglizás után még indexes forrásból is meg lehet találni. Igen, valóban összehasonlíthatók, de azért ez az összeg fényévekre van attól, hogy bármelyik terület problémáit meg lehessen oldani vele. Javítani lehetne valamennyit, és egy pillanatig sem állítom, hogy nem ezt kellett volna tenni. De a két terület rendbetétele picit nagyobb falat, mint Orbánék sportbuzulása. Ugyanakkor Pl. a hajléktalankérdést simán rendezni lehetett volna belőle, a BKV nevű élő közlekedési múzeumot is lehetett volna picit korszerűsíteni, vagy ha tényleg egészségesebb nemzet lenne a célja akkor Pl. lehetett volna kerékpárutakat építeni. Azzal tényleg az átlagpolgár lett volna egészségesebb, és nem csak néhány doppingfüggő mezeinyúl szaladgálna lelkesen a füvön.

élhetetlen 2018.04.14. 18:56:39

@tudorka57: „Többet kellett volna tanulni…”. Hát lehet, hogy te többet tanultál, nem buliztál, cigiztél, és nem futkostál fiúk után, de így is hülye maradtál. „és CSAK egy nővér lett önből”. Nem sokat segítettek az agyadon a fizika és matek feladatok. Ápoljon téged olyas valaki, aki ugyan tud integrálni, de átszúrja a vénádat. A nővérek nem szükségesek? Csak egy nővér? A kormánynak semmi köze a bértáblához, fizetéshez? Az a megoldás, hogy nem kell nővér, csak atomtudós? Te az vagy ennyi ésszel?

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.14. 19:03:06

@paráznabillegető:

Sajnos nem lehet mindenki annyit ér János miniszter.:(

élhetetlen 2018.04.14. 19:03:19

@tudorka57: „Miért nincs férje? Valami tényleg nincs rendben önnel... A világképeddel nincs valami rendben. Csak a THB kurvákkal van minden rendben? Te is az vagy? Eltart a férjed, vagy a feleséged?

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2018.04.14. 19:04:08

@hullajelölt88: 1) kerültem kórházba
2) pont az ápolónő rendes volt
3) speciel az orvos is

csak éppen a kórház volt lerobbanva.

Fidesz báb a kurva anyád! vagyis inkább te.

nem veszed észre, te faszfej, hogy Orbánnak segítesz, ha az ápolónőket szidod?! biztos van szemét ápolónő is, de:

Orbán azzal, hogy nem ad az ápolónőknek elég fizetést szétbassza az egészségügyet, és ennek egyik következménye például tényleg az, hogy az ápolónők, ha egyáltalán vannak, és dolgoznak, sokkal ritkábban fogják ellátni rendesen a feladatukat annyi pénzért

szóval lásd már meg, hogy ki az igazi ellenség, és mi az igazi ok amögött is, hogy az ápolónők kevésbé végzik rendesen a dolgukat, mint ha jól meg lennének fizetve.

btw egy olyan épolónő geciségét, aki mondjuk alapból geci, nehezen tudjuk megváltoztatni, de azoknak az ápolónőknek, akik csak azért végzik rosszabbul a munkájukat, mert silány fizetést kapnak, és nem motiváltak, azokon könnyű lenne segíteni, de a geci Orbán pont ezt nem teszi. úgyhogy rajta vezesd le a mérged, te húgyagyú!

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.14. 19:04:39

@tudorka57:

B+a, még a saját lábán sem tud állni úgy, mint egyesek és férjük. Nahát!

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.14. 19:08:47

@Lilli_Csiribiri:

Leszarom az összes kormányt veled együtt. Engem a mostani állapotok és a mostani kormány intézkedései érdekelnek, mert az öreg, magatehetetlen nagynénit most kell a rokonságnak reggeltő estig ápolni a kórházban, különben éhen halna, meg megenné a kosz. Fel birod fogni?

Gandosz 2018.04.14. 19:26:56

Most ez hogy jön ide? Nem a kormányon múlik, mennyi az emberek fizetése.

amit még megtehetsz 2018.04.14. 19:30:04

@axel2552:"A gyerekemnek normális életet szeretnék"
na az sajnos nem lesz. Ott ahol a gazdasági iparkamara elnöke kitalálja h a te gyerekedből ne legyen más mint betanított munkás, érettségi nélkül az nagyon gáz. Elmondom mi lesz: gimnáziumokat bezárják, vagy átveszi az egyház. Egyetemeket elsorvasztják. A csórók továbbra is csórók maradnak, társadalmi mobilitás semmi (már most sem tud a csóró a gyerekének nyelvvizsgát kiizadni a felvételihez). Szóval itt ordas pofáraesés lesz! A versenyképesség oltárán fel lesz áldozva a mai fiatalság.

Lilli_Csiribiri 2018.04.14. 19:30:09

@látjátok feleim szümtükkel: Voltam ilyen helyzetben én is másfél éve. De ez a helyzet nem egy év alatt alakult ki és nem is ennyi helyre hozni. Fel bírod fogni?
Vagy ha a Fletóék nyertek volna vasárnap akkor neked ezt most nem kéne csinálni?

amit még megtehetsz 2018.04.14. 19:31:22

De amúgy respect h vállalod h kire szavaztál, és érvekkel támasztod alá.

paráznabillegető 2018.04.14. 19:56:12

@látjátok feleim szümtükkel: de biz lehet.
sőt kell is.
különben mire föl a tükör?

Hozzászólok 2018.04.14. 20:05:18

jogos,hogy a 130 keves.
de a valasztas nem errol szolt hanem a migraciorol.
allt volna bele az ellenzek, lehetett volna ezekrol a fontos dolgokrol is vitatkozni.

Semper Fidelis 2018.04.14. 20:06:56

@Köldök_szösz: A te kurva anyádat te fasz. Pontosabban kis fasz. Nethuszár.

axel2552 2018.04.14. 20:08:56

@amit még megtehetsz: Köszi sajnos lehet igazad van és az lesz amit írtál majd akkor 4 év múlva újra mérlegelek,és ha már benne vagyunk a 2/3 szerintem káros bárki is nyer ennyivel.De közben az is igaz minősítve a politikai kultúrát hogy amíg az alapján döntenek el egy javaslatot hogy melyik párt hozta és nem az alapján hogy előre mozdítja esetleg az országot túl sokat nem várok.Amíg az ország politikusai (ha igazuk is van) az euhoz járnak panaszra (tudva azt hogy az eu ha büntetni akar annak a nép is megissza a levét ) ahelyett hogy legalább ott egységesnek kompromisszum késznek mutatnák magukat kritikán aluli.A lengyeleknél a belügy belügy sosem szavaznának meg lengyelek (ellenzékiek sem csak mert a kormányunkon nem találnak fogást) olyat ami az országuknak rossz

rigolya2 2018.04.14. 20:32:51

@axel2552: khm...

Volt adójóváírás orbánia előtt az alacsonyabb béreken. Az most 15%, azaz a minimálbéren 20.000 Ft/hó... amit gyerek nélkül is megkap... ha már bérkülönbségekről írogat.

Pöff 2018.04.14. 20:37:43

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!:

Amit Orbántól EVÁROK ebben a ciklusban:

1. felelősségteljes gazdaságpolitika, közvetlen adók csökkentése

Lesheted..8 év sem volt elég rá...
Orbánéknak nincs gazdaság politikája, csak lopás politikája
Értsd mészáros orbán haveri köre az EU támogás, vagy állami appanázs nélkül egy nagy büdös 0
Erre a legjobb példa a volt stróman simicska
Pedig annak legalább van valami érzéke az üzlethez.

2. CEU bezárása, soros csicskák vegzálása
Mi a baj a CEU-vel? sosem értettem, diplomát ad, több fideszes is ott végzett.
Orbán is a Soros ösztöndíjas volt.

3. sajtó függetlenségének növelése = ellenzéki lapoknak egy fillért se
Eddig se kapott az ellenzéki oldal semmit,
Csak a fidezs média, de azok hurrikán hátszéllel tolják az ipart.
Legjobb példa erre:
tegnap: szétverik a várost a soros bérencek
Ma: nincs a hírekben se a tüntetés
Ez lenne a sajtó függetlenség?
Te elmeháborodott.

4. lavírozás az EU és Putyin és Kína között
Lavírozás..az aztán a gazdaság politika...röhögnek a kínaiak a markukba ingyen potyán bejutnak az EU-ba.

5. hadsereg, nemzetbiztonsági szolgálatok megerősítése
A TEK nem elég?
Egy korrupt fideszes főügyésszel..
egy korrupt fideszes Rendőrségi vezetővel
egy fideszes köztársasági elnökkel?
Ezt diktatúrának nevezik..és jobb helyeken összeférhetetlenség miatt szóba sem került arra a pozícióra neve, nem hogybetölti.

6. nemzeti burzsoázia építés = sok kis mészárost!
Értem szóval ez a demokrácia melyik részét képezi?
Mert amit leírtál az a korrupció, urambátyám rendszer és a diktatúra megtestesülése

Ha ez megvan legközelebb is a 2/3ra szavazok!
Majd úgy 2022-2025 tájékán majd gondolj arra, hogy te is hozzájárultál ha beledöglik az ország a 2/3-ba

rigolya2 2018.04.14. 20:38:11

@midnightcoder2: A vizitdíj nem csökkentette volna a versenyképességet.
Mégis leszólja!

rigolya2 2018.04.14. 20:39:09

@Lilli_Csiribiri: khm...

2003: 50%-os béremelés az állami kórházakban is.

rigolya2 2018.04.14. 20:41:07

@midnightcoder2: A fidesses fidesznyik orbánék ámokfutása a sportterületen folyamatosan csökkenti az ország versenyképességét: folyamatosan szívja el az erőforrásokat még évtizedekig.

khm...

Ha már aggódott a versenyképességért.

Glázser Bozsó 2018.04.14. 20:56:30

@nemecsekerno_007: Mekkora gyökér vagy ... a párom diplomás anesztes szakasszisztens és nettó 170 körül kap ... szart se ér a diplomája mert a közszféra bértáblája szerint, ez nem diplomás meló ... hogy is van ez? Heti 2x ügyeletes, azaz nem látja a gyerekeit két teljes napig ... kevesen vannak ez hiányszakma ... mivel nincs megfizetve ... nem kívánom, de szeretném ha ráeszmélnél, hogy ha egyszer egy nem egészen szakképzett (gyakorló asszisztens és gyakorló orvos) altató csapat kezébe kerülsz felébredj a műtét után ... addig is imádkozz és jusson eszedbe a tízparancsolat azon pontja amit a NER elfelejt: NE LOPJ!

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.14. 20:57:48

@Lilli_Csiribiri:

Mondtam valahol, hogy az elmúlt egy évben alakult ez a helyzet? Mintha elmúlt nyolcat emlegettem volna. Tanulj számolni!

axel2552 2018.04.14. 21:21:19

@rigolya2: Erre gondol?
A családi adókedvezmény 2010-ben legalább három gyermek után jár.
Összege havonta és eltartottanként 4000 forint, vagyis minden gyermek után évi
48 000 forint adókedvezmény vehetı igénybe azok számára, akiknek a
jövedelme a törvényben elıírt határ alatt marad.
Vagy erre?

Jelentősen megemelkedik az alsó kulcs sávhatára az adókulcsok csökkenése mellett. Így évi 5 millió forintos jövedelemig az adó mértéke 17 százalék, efelett pedig 32 százalék. Ezzel összhangban változik az adójóváírás mértéke is. Az adójóváírás a bér 17 százaléka, legfeljebb havi 15 100 forint

rigolya2 2018.04.14. 21:29:27

@axel2552: khm...
Akkor mivel is van most előrébb?

Lilli_Csiribiri 2018.04.14. 21:37:55

@látjátok feleim szümtükkel: Én amikor az általad leírt helyzetben voltam a Szent Jánosban arra gondoltam hogy erre a helyre 30-40 éve nem költöttek. Semmit nem láttam ott amiről feltételezhető hogy a 2000-es években került oda. Péterfy dettó.

Lilli_Csiribiri 2018.04.14. 21:38:58

@rigolya2: És utána hányszor emelték még a bérüket 2010-ig? És most ki ígért nekik 50%-os béremelést?

axel2552 2018.04.14. 21:40:01

@rigolya2: összes adó a "rezsim" elött 12.870
jövedelem 71.500
most adó 17 180.ft jövedelem 180.500ft

legalábbis ezt magyarázza a bérkalkulátor :D

Lilli_Csiribiri 2018.04.14. 21:49:42

@rigolya2: Egyébként ne értsd félre szerintem is abszolút méltánytalan a 130ezer ennél sokkal többet kéne keresniük. Csak azt nem tudom elhinni az ellenzékről, hogy ha ők kerültek volna hatalomra akkor megoldották volna ezt a problémát.

axel2552 2018.04.14. 21:51:16

Érdemes az összegeknél körbenézni ki mit mennyit emelt.

Dread Naughty 2018.04.14. 22:01:00

Gyerekek, mi lenne ha ez a sok eredendően komcsi "fizess nekem többet, mert szerintem többet érek"-idióta tényleg fogná magát és elhúzna?
Komolyan!
Nem kell ide ez a sok feszkó.
Húzzatok mind nyugatra Merkel nénihez, itt senki sem fogja sajnálni.
Mi túltesszük magunkat a hiányotokon, megígérem.

Nancsibacsi 2018.04.14. 22:01:09

"Nővér vagyok, az állam szerint nekem 130 000 nettó jár."
A magánkórházakban a nővérek sokkal többet keresnek - miért nem megy oda? Én is dolgozhatnék köztisztviselői bértábláért - ha a kényelmes, biztos állást választanám a mindennapi dzsungelharc helyett.

gabcigirl 2018.04.14. 22:18:22

Tévedés, hogy csak az egészségügyben keresnek ennyire szarul. Én multinak írtam alvállalkozóként cikkeket. Vállalk. járulék kiperkálása után maradt meg egetverően hasonló nagyságrendű, fergeteges fizetés. Szintén több diplomával, nyelvtudással.

rigolya2 2018.04.14. 22:21:21

@axel2552: Haver! Mit kamuzik itt?!

Nézzük 2010-et 71.500 Ft/hó jövedelemmel, gyerek nélkül!

AZ ADÓ HAVONTA 337 FT !!!

old.hrportal.hu/index.phtml?page=berkalkulator_2010&edt_brutto=71500&edt_gyerekek=0&edt_egyedulnevel=0&btn_submit=+Kisz%E1mol+%3E%3E+

vackor1 2018.04.14. 22:22:30

@Zed is not dead yet: Hagyd, az általad is említett - meg a társaik is - izék olyan szinten buták ( némelyik még alpári tahó is ) , hogy teljesen felesleges írni nekik , én már nem is szoktam és szerintem minden értelmes , gondolkodni , látni, érteni képes kommentelőnek egyszerűen ignorálni kellene ezeket a mélysötét, tudatlan , szerencsétlen iióákat.
Ebben a cikkben pl. azt sem veszik észre , hogy bőszen védelmezik azt, hogy 20 év munkaviszony után egy ápoló nettó 130 000 forintot visz haza, azzal nincs gond, szerintük rendben van , hiszen nem cáfolják ( avagy menjen külföldre, igaz máshol meg hazaárulózzák azokat, akik elmentek, ennyit a konzekvens gondolatmenetükről ) ... Ennyi a nagyszerűek 8 év - és ebből 6 év 2/3-os többség után, amikor bármit megtehettek volna, amivel jobbá tehették volna az országot, de ők csak magukat nézték - "kormányzása" után . Nem volt ellenzékük ,akik - mint a fijjjjug ellenzékben - minden jobbító szándékot a rövid távú politikai érdekükben leszavaztak , hatalmi törekvéseikben nem nézték , hogy mi lenne jó az embereknek, az országnak , ellehetetlenítették az érdemi munkát , balhéztak, utcára vitték a csőcseléküket , stb... Mindent megoldhattak volna , nem volt válság , ellenben konjuktúra van, ömlik ide is a pénz -mindenki tudja , hogy mi történik vele - , mindent meg lehetne oldani belőle , fejlődő pályára lehetne állítani a gazdaságot. Habzó szájjal vicsorognak a lipsikre ( sic ! ) , ezzel bizonyítva , hogy fogalmuk sincs az mit jelent - ok, ilyen kifejezés nincs is - , de egyik barom leírta a többi meg jellemző módon, ész nélkül átvette .. Ezeknek a sikertelen, tanulatlan egyszerű lelkeknek akarsz bármit is megmagyarázni ? Azt sem fogják fel , hogy az igaz , hogy - így vagy úgy , de egyelőre - az undorító csürhéjükre szavaztak többen , mint bármelyik másik formációra , de közel sem többen , mint amennyien nem rájuk szavaztak és messze nem annyian , amekkora túlsúlyt kreáltak maguknak a hatalomban ezzel..
Észre sem veszik, fel sem fogják, hogy meg vannak vezetve , semmi közük nincs - mert nem ők intézték, ők csak a kellékek ogv játszmájában - ahhoz , hogy ezek vannak kormányon , átverhető, megvehető biodíszletek csupán.
Képtelenek önálló gondolatokra, nem látnak az orruknál tovább , se gondolkozni, se absztrahálni, se dolgokat átlátni nem képesek. Esetleg a kognitív disszonancia jöhet szóba , de azzal is sz@r lehet együtt élni...

alien 2018.04.14. 22:22:59

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!: hat igen a nyugati rohadalmat. Mert a nyugat hanyatlik. A kapitalizmus rohad. A szakadék szélén all. Előzzük meg is wait.
Neked ott van kina.

rigolya2 2018.04.14. 22:34:13

@axel2552: Jah, hogy az emelésről beszélne?!

2010-ben a 71.500 Ft/hó jövedelem a cégnek 91.878-ba került, ebből a gyermektelen nettója 59.008 Ft/hó.
Bár van egy kis bibi: 73.500 Ft/hó volt a minimálbér.

(2009-ben volt a minimálbér 71.500 Ft/hó, amiből hazavitt 58.815 Ft-ot.)

2018-ban a minimálbér 138.000 Ft/hó, amiből a nettó 91.770... A munkáltatónak mindez 166.000 Ft/hó költséget jelent.

Ez a cégnek alig 80%-os költségemelkedést okozott 2010 óta... miközben a melós 55%-kal kap többet.

2003-BAN CSAK 50% BÉREMELÉST KAPOTT MINDEN KÖZALKALMAZOTT...

Miközben ugye azt elsumákolja, hogy a minimálbéres nettója 2013-ig szinte meg se mozdult.

s 2018.04.14. 22:35:45

Ennek az írásnak minden betűje színaranyból van.

s 2018.04.14. 22:43:28

@Éhesló: @Sir Bates dö Hól: @Brix:

A kurva anyátok alól a szaros pelenkát ki a gecibaszó gecifasz fogja kihúzni, buzibaszó faszgörény anyabaszó buzimajmok?

Ez csak egy kérdés, de van itt még több is.

élhetetlen 2018.04.14. 22:50:01

@Sir Bates dö Hól: Ha a tudorkának írottakra gondolsz, bizony elgurult. És megajándékozlak egy tökéletes képzavarral is. A teljes sötétség kicsapta a biztosítékot.

sóhegy049 2018.04.14. 22:55:50

@Dread Naughty: Te valami faszszopó vagy? Milyen jogon osztogatod itt, hogy ki éljen itt és ki nem? Ki a geci vagy te?
@Nancsibacsi:
Neked meg kívánom basszájba, hogy feküdj a szarba, ha beteg leszel.
-
Egyikőtöknek se' politikai alapon szóltam vissza, pusztán emberiességi alapon. Tipikus faszszopó magyar mentalítás...

axel2552 2018.04.14. 23:14:46

@rigolya2: Oké mondjuk én másik bérkalkulátort néztem de elfogadom.
Viszont az alap téma nem ez volt
a minimálbér emelések 2001 ig 2-3 000 ft környékén voltak
2001ben 25 500 volt 40 000 lett 2002ben kapartak még egy 10 est rá.
azután megint 3-5 000 a változás
azután 2016tól 17 000 és 11 000.
Nem igaz hogy mozdult meg csak pont annyival emelkedett mint amennyire a szegfűsöknél.Abban remélem megegyezhetünk hogy komolyabb emelést csak az Orbán kormányok hajtottak végre?Nem szoktam sumákolni valakivel biztos összetéveszt.
hu.wikipedia.org/wiki/Minim%C3%A1lb%C3%A9r
itt vannak a számok nézelődjön lentebb
volt olyan év amikor nem emelkedett egy vasat sem 2002 és 2003.Ki volt akkor hatalmon?

élhetetlen 2018.04.14. 23:20:20

@Nancsibacsi: „A magánkórházakban a nővérek sokkal többet keresnek - miért nem megy oda?”. Úgy szeretem a problémákat ilyen egyszerűen megoldó zseniket. Főleg, akik más problémáját tudják ilyen egyszerűen megoldani. Pár apróság. Minden állami kórház mellett van egy magánkórház is, és csak átmegyek oda? Vagy, csak sokkal, sokkal távolabb? És ha lenne is, és mindenki átmenne, mi lenne a mostani felállás szerint? Csak a magánkórházakban lenne nővér, ahol egy szívműtétet nem tudnak megcsinálni, de nem gond, az államit nővér hiány miatt bezárnák? És mindenki határozza el, hogy csak olyan problémája lesz, amit 100 eft és 2 millió között meg tud oldani a magánkórház? (ha van ennyi pénze, ha nincs, ne legyen beteg). „Én is dolgozhatnék köztisztviselői bértábláért - ha a kényelmes, biztos állást választanám a mindennapi dzsungelharc helyett.”. Nem tudom, milyen dzsungelharcot vívsz, nem is érdekel, de elképzelek egy nővért, aki otthon tart két ágyat, ápol, ellát, és fizet egy-két szakorvost, mert vállalkozik. Hát ez nem megy. Persze, mehet házakhoz számla nélkül takarítani, vagy otthonápolást vállalhat, de ezzel feladja a hivatását, amit nem sokan tesznek meg szívesen. Ha nem ismered a szót, akkor bocsi.

axel2552 2018.04.14. 23:23:30

@rigolya2: Még valami eszem ágában nincs meggyőzni senkit arról hogy rosszul vagy jól szavazott.Magánügy.Tőlem ne várjon védőbeszédet egyik párt mellett sem.Leírtam hogy kire szavaztam és azt is hogy miért.Nem vagyok fanatikus lehet hogy pár év múlva máshogy döntök (ezért szabad választás ez)Úgy érzem hogy egy politikai nézet miatt nem lesznek (lehetnének) ellenségeim mert a politikai nézet a demokrácia velejárója Nem tartok hazaárulónak bolseviknak franc se tudja minek embereket csak mert nem értek velük egyet.No és nem vagyok náci rasszista birka stb stb sem mert így döntöttem.A cikk írójának címeztem a szavaimat kíváncsi voltam hogy az Orbán rezsim előtt hogy keresett és milyennek ítélte a helyzetet.Hiszen nekik is volt jó pár évük hogy tegyenek valami hasznosat.Én pedig úgy gondolom hogy azok sem tettek tehát garancia sincs hogy tennének.

Sir Bates dö Hól 2018.04.14. 23:24:37

@élhetetlen: nem, arra amit nekem írtál?... elküldöm?... én nem moon vagyok... jöjjön ki ide, nem lesz gazdag, de emberi módon tud élni (főleg az ő szakmájával)...

(tudod megkérdezték itt a barátaim, ha kormányváltás lesz, hazamennék-e... mondtam nekik, hogy nem... azért nem, mert a szülőhazám lakosainak nagy része pszichiátriai eset... amellett, hogy funkcionális analfabéta is... )

Sir Bates dö Hól 2018.04.14. 23:26:01

@s: gondolom én, mint pilátus a krédóba, úgy kerültem ide...

rigolya2 2018.04.14. 23:31:30

@axel2552: "a minimálbér emelések 2001-ig 2-3 000 ft környékén voltak"
Az akkoriban 6%-10% feletti emeléseknek feleltek meg.

A 2002-ES MINIMÁLBÉR NEM EMELKEDÉSÉT BIZONY orbánia INTÉZTE EL!

A 2017-2018-as emelésnek orbánia eléggé megásta a terepet.

A közmunkabér 2010-ig a minimálbér volt, azóta erodálódik. Ma már majdnem csak a fele a minimálbérnek. Pedig valamikor a fidess és a fidesznyikek a válságrégiókban a minimálbér ideiglenes 30%-os csökkentésének ötletét is ördögtől valónak tartották...
Erre ezt is bevezették brutálisabb mértékkel.

Ahogy bevezették a tandíjat, és az eü-rendszer lerohasztása is szépen megy nekik!

A nagy minimálbéremelések ellenére mégis megelőzött minket már szinte az összes szomszédos ország minimálbére! A román is sokkal dinamikusabban növekszik!
Erre büszke?!

zenitó 2018.04.14. 23:32:03

Kedves Ápolónő!

Mint Fidesz-szavazó megszólítva érzem magam.
Elöljáróban elismerésemet és hálámat szeretném kifejezni áldozatos munkájáért. De ugyanakkor tisztelettel arra is szeretném kérni,hogy valótlansággal ne szítsa a tüzet. 21 évnyi munkaviszonnyal és pótlékokkal teljesen kizárt a 130 ezer nettó fizetés. Lehet,hogy ennyit kap "kézhez", mert valami tiltás van a jövedelmén. A szakmunkás nettó minimálbér idén 120033 forintra nőtt. Ezt nyilván a kezdők kapják és semmiféle pótlék nincs benne. Ön 130 ezernél többet keres. Kap még a gyermekére a társadalom jóvoltából családi pótlékot is , valamint a gyermek apja nyilván utalja a fizetése 20%-át. Akkor mennyi az összjövedelme?

rigolya2 2018.04.14. 23:33:01

@axel2552: Nem is érdekel kire szavazott!

De ne kamuzzon!

rigolya2 2018.04.14. 23:34:51

@zenitó: Értelmes ember, mielőtt ilyen m.rhaságot leír, mint ön, előbb megnézi az adott közalkalmazotti bértáblát.

Ha az ápolónak csak érettségije és egészségügyi szakképzettsége van, akkor ha megszakad se tud többet keresni ennél állami kórházban.

MERT EZ A GARANTÁLT BÉRMINIMUM, AMI FELZABÁLTA A BÉRTÁBLÁJÁT!

rigolya2 2018.04.14. 23:35:38

@zenitó: A családi pótlék nem fizetés!

Minek szól bele, ha nincs tisztában a fogalmakkal?!
Az adókedvezmény se fizetés!

rigolya2 2018.04.14. 23:36:35

@zenitó: fogalma sincs, hogy a gyerek mekkora.
Ha betöltötte a 20-at, akkor bár még tanul, de családi pótlék nincs!

axel2552 2018.04.14. 23:45:57

Még egyszer mondom összetéveszt valakivel.A minimálbéres dolgokhoz nem nagyon fűzött hozzá semmit.Pedig a fair play jegyében miután megnéztem az adatait én elismertem az igazát.A baj az hogy az ország egy darabkája azt hiszi hogy csak Pest számít pedig nem.Pesten a munkát amit elvégzek 30-40 ezer forinttal jobban honorálják lényegesen jobb kényelmesebb munkakörülmények között(az okot nem értem de legyen) Jöhet a drágább az élet.De ezt is megvitatnám egyszer valakivel.Lehet a média kormányoldalra való dőlésével vagdalkozni de itt is a Fidesz nyert (atv van hírtv van újságok járnak)Nem utolsósorban ön szólított meg engem nem én önt.Minden elismerésem az ápolóké meg még jó pár szakmáé mert én nem bírnám azt a munkát amit ők elvégeznek a rávilágítás arról szólt hogy sokan vannak hasonló cipőben mint a hölgy.(tűzoltók,pékek,postások,eladók és még ki tudja kik)

élhetetlen 2018.04.14. 23:53:24

@Sir Bates dö Hól: Fújd fel! Itt van 385 komment, és bárki válaszolhat bármire. Azért szoktam bevágni valamit a válasz elejére, hogy rájöjjön az illető, hogy mire válaszolok. Neked ez nem ment. Így már jobb. „tényleg baj van veled... nyelvtanulás, majd irány a nyugat…de moon sem vagy a nemzettest része;-)”. Ebből nem derült ki, hogy te hol élsz, csak az, hogy húzzon el. Igen úgy látszik, ma gurulós gyógyszerek kerültek csak a kezembe. Miért ne lehetne egy ápolónő a nemzettest része? Miért mondod, hogy nem az. Az, csak éppen nem a helyén kezelik ezt a réteget. Miért csak az a megoldás, hogy menjen el? Bocs, csak ez a nem a nemzettest része nem jött be.

axel2552 2018.04.15. 00:04:45

@rigolya2: Tehát ha fidesznyikek emelnek az az ellenzék miatt van .Ha az ellenzék nem emel az a fidesz miatt van.De jó hogy én vagyok fanatikus :D A közmunkabér szerintem még így jobb mint a 22 ezres bérpotló nem?

QAQ 2018.04.15. 00:06:13

A következő kérdéseket kellene feltegye magának a posztolo:

Mi a célom az életben ?
Szeretem a hivatásom ?
Jó vagyok a szakmámban ?
Mit tettem azért az elmult X évben hogy jobb legyek a szakmámban és többet keressek?

Nagyon naivnak kell lenni ahhoz ,hogy egy kormánytól nagyban sorsdöntő változást várjon az ember.
Te mint dolgozó ember könnybben tudsz változtatni a saját életeden mint külső segitséget várni egy kormánytól akinek te az X milliomodik állampolgára vagy az X milliomodik prioritásával.

Sir Bates dö Hól 2018.04.15. 00:12:45

@élhetetlen: azért nem a nemzettest része, úgy mint én sem, mert nem a tartja elfogadhatónak az ún. ner-t... maradhat otthon is, de a helyzet nem fog változni... nem azzal van a baj, hogy elhagyjuk a hazánkat, hanem, hogy nem akarunk visszamenni...

sóhegy049 2018.04.15. 00:17:12

@QAQ:
Bocs, de rosszul közelíted ezt meg. Ő nem egy rommádiplomázott, unatkozó kispicsa, aki törtetni akar tovább, 40 évesen, mint szingli.
Ő, mint írta, hivatástudatból teszi.
Tudod / érzed mi az?
A kérdésem, hogy a tanár, miért kereshet többet?
A másik történet, hogy a kormányoknak, igen, ez az X milliomodik probléma, a saját zsebük után.
Tőlem az összes politikus elmehet a picsába.

s 2018.04.15. 00:21:16

@Sir Bates dö Hól: Tekintsd maga civil áldozatnak.
Egyébként hibás az a hozzáállás, hogy menjen el mindenki Magyarországról, aki egy sunyi, megalkuvó, a gátlástalan lopást kiszolgáló életmódra képtelen.

INNEN NEM MI FOGUNK ELMENNI.

Te feladtad, tőlünk ezt ne várd el.
Ez az ország meg fog változni, mert megváltoztatjuk. A végén még sajnálni fogod, hogy nem vettél benne részt.

arabok balrol 2018.04.15. 00:24:40

@s: A kutya se akarja hogy megváltoztassátok Magyarországot, volt már rá 45 plusz 16 évetek, elmentek a picsába,

Még a Népszabót is lezüllesztettétek, eladtátok, kb. így változtatnátok ti meg az országot is, ha a magyarok megengednék!

QAQ 2018.04.15. 00:25:03

@sóhegy049: Ha nem egy rommá diplomázott ember akkor meg miért akar annyit keresni mind aki az?

Legyünk már reálisak, és mérjük fel ,hogy a munkaerőpiacon mennyit érünk?

sóhegy049 2018.04.15. 00:27:46

@arabok balrol:
Kik azok a "TI" magyarok? )))LOL(((

s 2018.04.15. 00:29:15

@arabok balrol: "A kutya se akarja hogy megváltoztassátok Magyarországot"

Ha akarod, ha nem.

Egyébként pedig a te buzi kurva rohadt tripperes ribanc buzimajom faszát szopkodó fogatlan, hintaszékben ingyen baszó mocsadék anyád menjen a picsába. Te pedig utána, nehogy lemaradj.

taga20 2018.04.15. 00:29:32

@arabok balrol: miért nem baszocc már meg te rohadt lelkű fityesz szar?

arabok balrol 2018.04.15. 00:31:00

@taga20: na mi van, megjelentél?

azt hittük halálra ittad magad a fülkeforradalom után.

rigolya2 2018.04.15. 00:31:38

@axel2552: Mivel a jövedelempótló támogatás 22.800 Ft, az sokkal jobb az ország számára.

Az ugyanis ennyibe kerül, s nem 120+ ezerbe, mint egy közmunkás bére.

sóhegy049 2018.04.15. 00:32:02

@QAQ:
...mert ugyanolyan fontos munkát végez, mint egy naplopó IT-s? Példának okáért. Nem 5 kilóra gondoltam, de gyanítom ő sem?! Szerintem pótlékokkal egy osztályos ápolónak kijárna egy netto 3 kilo. Bele kell, hogy férjen a büdzsébe.

taga20 2018.04.15. 00:38:10

@arabok balrol: lehet, hogy te a geci gazdádból indulsz ki, de nem mindenki olyan, mint ő.

lehet, hogy ez lesújt téged, de ez van!

QAQ 2018.04.15. 00:39:35

@sóhegy049:
Egy 40 éves embernek még 20+ évet le kell tölteni a munkaerő piacon, aki ilyenko motiválatlan és tehetetlen avval mi lesz később ?

Azok az idők már régen elmultak hogy 30 éveket le lehetett húzni egy helyen, most nagyon kemény harc van a munkaerőpiacon a rátermettebbek megprobálnak jobb pozikba kerülni esetleg váltani a gyengébje meg marad egyhelyben a jó kis meleg pocsolyában és vigasztalja magát külömböző ürügyekkel meg a szar kormánnyal .

élhetetlen 2018.04.15. 00:40:09

@QAQ: Na, még egy zseni, aki tudja a tutit. Na, akkor neked is, már nem finoman, mert a sokadik vagy. . freebit.hu/item/329-egeszsegugyi-szakdolgozoi-bertabla D-ből E be, kell egy felsőfokú képesítés, és jár vele 183 799-ről 209 814 ft. És estin három év minimum egy főiskola. az első három kérdésedet ki is hagyom, marad a „Mit tettem azért az elmult X évben hogy jobb legyek a szakmámban és többet keressek?”. Tessék szíves tudomásul venni, hogy egy, a felsőfokú végzettség megszerzése. Három műszak, és a túlórák mellett, és nem tudom milyen messze van a suli, és el tudok-e járni oda akár a műszakbeosztásom miatt minimum három évig. Kettő, ebből a bértáblából nem mászol ki, akármilyen jól dolgozol. „Nagyon naivnak kell lenni ahhoz ,hogy egy kormánytól nagyban sorsdöntő változást várjon az ember.”. Ahhoz meg nagyon hülyének, hogy egy állami alkalmazott ne az államtól várja el, hogy a munkája fejében olyan bért kapjon, ami méltányos, és amiből megél. Lépjen ki minden ápolónő, védőnő, tanár, stb., és oldja meg az életét, mert te tudod, hogy azt neki kell megoldani? Gondolj, gondolj, legalább annyit, mint Micimackó!

V.János78 2018.04.15. 00:40:11

@swfla: örülök, hogy elnézést kértél, és beláttad, ez már sehova nem vezető vagdalkozás volt. Azért hoztam elő,mit művelt 10-15 éve az MSZP-SZDSZ az egészségüggyel (is), mert ez a cikk is olyan dolgokért(orvoshiány, alacsony nővéri fizetés) hibáztatja a mostani kormányt, amiért ugyanígy lehet a korábbi kormányokat is. Ezek ciklusokon, kormányokon átnyúló sok évtizedes problémák sajnos. Épp ezért ne szard le, mit csinált 22 éve az SZDSZ, mert kihatnak az ő dilettáns döntéseik is a mai egészségügyi problémákra, az orvosok elvándorlására. Nem vitatom, hogy Orbánék sem sokkal jobbak ebben, de akkor vagy mindegyik kormányt tessék szidni, vagy egyiket se, így volna korrekt! A másik, hogy végre be kéne látnotok, vannak Orbánéknak igenis jó gazdasági eredményeik, növekvő bérek, csökkenő munkanélküliség és államadósság! Persze ugyanúgy sok a vesztes, és elszegényedő ember, társadalmi réteg is, de ezért is egyformán felelős minden eddigi kormány. A baj a gátlástalan korrupcióval van, ez leront sokat az eredményeikből, például ezért nem szavaztam a Fideszre sem, mint ahogy sajnos semelyik pártra. Elég fájó egy 12 éves kora óta a politikát aktívan figyelő embernek, mint én, hogy nem talál már hiteles, nem besározódott pártot...

taga20 2018.04.15. 00:40:15

@sóhegy049: ez a gyökér, ha kórházba kerül, akkor pedig nagy pofával reklamál, ha nem nyalják ki a picsáját a nővérek.

arabok balrol 2018.04.15. 00:40:17

Először is: Orbán brutális győzelme miatt, lett egy fontos új exportcikkünk.

A Habony-Vajna produkciós iroda. Már egymásnak adják a kilincset a rothadó nyugaton a vezérek, hogy vehetnék bérbe, a habony produkciós irodát saját kampányaikhoz. Orbán mindenkit fogad, Soros is tett ajánlatot, állítólag.

taga20 2018.04.15. 00:41:23

@QAQ: te mi a kurvaanyádról beszélsz?

V.János78 2018.04.15. 00:46:21

@látjátok feleim szümtükkel: Örülök, hogy ilyen jól szórakozol más nehéz élethelyzetén és rokkantságán...Igen, közmunkásnak sem vagyok már jó, miután már harmincas éveimben izületi beteg merészeltem lenni, és többször feküdtem reumakórházban, a gyógyulás reményét még egy orvos sem tudta megadni. A rokkantsági ellátást pedig megszigorították, és már amputáltakat, haldoklókat is elutasítanak. Csak ilyen empatikusan és magas szinten folytasd tovább a kommentelést, gratu!

QAQ 2018.04.15. 00:48:28

@sóhegy049:
Az a naplopó ITs beszél angolul, és általában egyeteme is van és ott is egy kezdő kb 150 körül keres és ha nem képzi magát ott is marad.
És ha a gépjénél ül 8 órát attol ö még dolgozik

Nehezebb is megtanulni/megérteni mint pl. egy ápolói részfeladatot.

V.János78 2018.04.15. 00:50:03

@Zoltán Rádi: Ironikus hozzászólásodra annyit: ugye olyan szerinted nem létezhet,hogy valaki ismerősnél, intézményekben internethez jusson akkor is, ha szegény? Picit árnyaltabb az élet, mint ahogy te gondolod, nem minden fekete-fehér...

arabok balrol 2018.04.15. 00:51:08

@QAQ: milyen 150 kezdő?

250 kezdő alatt senki be sem megy egy IT call centerbe, ahhoz persze egyetem se kell

IT egyetemmel úgy 700 nettó az elvárt fizu pár év gyakorlattal

élhetetlen 2018.04.15. 00:51:21

@Sir Bates dö Hól: „azért nem a nemzettest része, úgy mint én sem, mert nem a tartja elfogadhatónak az ún. ner-t...”. Azért a nemzet, meg az ország, az csak bizonyos körökben egyenértékű fogalom a NER-rel. Még nem érzem idegen testnek magamat Magyarországon, persze kerülhetek olyan helyzetbe, hogy kiderül, hogy az vagyok. Egyenlőre így is hagynak élni.

taga20 2018.04.15. 00:51:55

@V.János78: jani bakker, te szerintem fullra kamuzol!

QAQ 2018.04.15. 00:54:14

@sóhegy049:
Az a naplopó ITs beszél angolul, és általában egyeteme is van és ott is egy kezdő kb 150 körül keres és ha nem képzi magát ott is marad.
És ha a gépjénél ül 8 órát attol ö még dolgozik

Nehezebb is megtanulni/megérteni mint pl. egy ápolói részfeladatot.

taga20 2018.04.15. 00:56:46

@QAQ: bazdmeg, magyarul kéne mektanulnod a "gépjénél"!:)))

s 2018.04.15. 01:04:12

@arabok balrol: Szerintem megőrültél.
Javallat: Jeges borogatás és langyos kamilla tea kis kortyokban. Fokozódó tünetek esetén akut hospitalizáció.

Várjál csak, . . . te oda nem mehetsz. Nem látnak szívesen. Akkor nagy adag ciántabletta és az erek felvágása. Hosszában.

arabok balrol 2018.04.15. 01:09:54

@s: A habony-vajna produkció értéke kilőtt, durbábban hasítanak mint cukorberg

Persze, ebben a szakmában a 3X2/3 meg az Oszkárok az kb. olyan mint Messi vagy Ronaldo a fociban, bármennyit kérhetnek, ki lesz fizetve.

élhetetlen 2018.04.15. 01:11:41

@QAQ: Azt hiszem, valami baj van a világképeddel. Úgy tűnik, oda vagy a rommá diplomázottságoddal, és a munkaerő piaci értékeddel. Én is nagyon jól kereső voltam nyugdíjas koromig, és igen technikai területen, csak én soha nem gondoltam, hogy jogos, hogy egy tanár, ugyanannyi diplomával csak harmad annyit keres, mint én, függetlenül a piactól. Ők nevelik fel a következő generációt, nem te, az egyedüli „értékes” ember. És, ha egyszer rászorulsz, hogy egy nővér mossa le a szaros seggedet egy kórházban, vagy le tudja venni úgy a vért, hogy nem szúrja át a vénádat, akkor majd esetleg arra is rájössz, hogy ő is szükséges, is, értékes is. Esetleg többet tesz az emberekért, mint te az összes diplomáddal? Legyél már reális te is.

taga20 2018.04.15. 01:12:38

@arabok balrol: "mint Messi vagy Ronaldo a fociban, bármennyit kérhetnek, ki lesz fizetve."

te most szopatod a gecit az ilyen kommentekkel?

nem lesz ebből bajod droid?

s 2018.04.15. 01:20:45

@QAQ: Van a versenyszféra és van a közalkalmazotti szféra. Elmondom pár rövid szóval, mi a különbség. A versenyszféra dolgozóit magántársaságok fizetik, a piaci érték alapján. A közalkalmazotti szféra dolgozóit az állam fizeti NEM A PIACI ÉRTÉK ALAPJÁN, HANEM A TÁRSADALMI FONTOSSÁG SZERINT. Az állam azokat a munkaköröket hozza létre közvetlenül, amire a rövidtávú megtérülésre, vagy brutális haszonra számító magántársaságok nem tekintenek potenciális üzletként, de egy társadalom működése során feltétlenül szükség van rájuk. Ezért vannak ápolók, szociális munkások, időseket gondozók, óvónők, stb. Szinte kizárólag mind az állam alkalmazottai.
Vannak ugyanakkor az államnak pl. IT-s alkalmazottai is. Nem tudom, hogy mennyire emlékszel, de éppen az ő általuk összeszögelt geci drága honlap baszódott rommá a választás napján. Ha az ápolók úgy végeznék a munkájukat, ahogyan a fasza IT-s gyerekek a magukét, akkor nem olyan ellátás lenne kórházakban, mint amiket tapasztalsz. Hanem még olyan sem. A fos híg folyamokban áramlana ki az intézmények kapuján, és ezek tajtékain félholt vagy egészen megdöglött múmiák csónakáznának kifelé megkeményedett pelenka tutajokban.
Remélem érted.

taga20 2018.04.15. 01:22:29

@s: mi a faszért erőlköcc haver?
a droid vagy nem érti, vagy csak húzza az agyad.

arabok balrol 2018.04.15. 01:27:56

@s: A választások pont olyanok, mint a versenyszféra.

Múlt vasárnap a te nézeteid is megmérettettek, s könnyünek találtattak. 5,4% derék eredmény ugyan agyhalottaktól, de a kormányképességtől 100 évnyire van!

s 2018.04.15. 01:30:56

@arabok balrol: Milyen 5,4%-ról pampogsz, hülyegyerek?

taga20 2018.04.15. 01:32:44

@arabok balrol: versenyszféra?

bazdmeg, te egy kibaszott benihil vagy fityeszdroid!!!

élhetetlen 2018.04.15. 01:36:16

@QAQ: Ne csinálj már hülyét magadból. „az a naplopó ITs beszél angolul„, „És ha a gépjénél ül 8 órát attol ö még dolgozik„, „Nehezebb is megtanulni/megérteni mint pl. egy ápolói részfeladatot.”. Ha egy IT-s, legyen egy adatbázis módosítására jogosított, komoly, megbízható ember, akkor, ha eltol valamit, és tisztességes, akkor reggelig helyrehozza. Ha tisztességtelen, akkor ott hagyja, majd belebotlik valaki valamikor. Ha csak lekérdezget, és kiderül, hogy nem sikerült, megismétli. Mekkora a felelőssége? Ha egy nővér eltéveszti a gyógyszer adagolást, mert, ha egy IT-s tévedhet, ő miért nem, és ettől meghal valaki, hát ez biztosan lazább eset, kisebb felelősség, csak egy részfeladat, amihez nem kell tudás. Mégegyszer javaslom, gondolkodj is.

arabok balrol 2018.04.15. 01:38:10

@taga20: Mondok rá egy példát.

Kiment ma a teljes libbant B közép tüntetni, mind a 3000. Abból 1000 a ceun tanul, ehhez csapódott még 2000 nézelődő meg Jobbikos, mer szép idő volt.

De ez ilyen május 1-je pótlék csak a lippsiknek, hisz az már nem érdekelte őket, hogy a tünti-büfét és a biztonsági szolgálatot is Mészároslölö érdekeltsége viszi.

Ez a NER, egy corporate business, mindenkinek megvan benne a helye, a libbant ultráknak is.

QAQ 2018.04.15. 01:38:44

@élhetetlen:

TAnár és tanár közt is óriási külömbségek van ott is magán szektor, vagy privát óra, esetleg vezetett külső pénzelésü projektek amiket a diákok raknak össze egy vezető tanárral. A lehetőségek vannak élni kell tudni vele.

Az ápolóknál is vannak magán szektorokba lehetőségek, meg privát ápolások stb.

Egyáltalán nem mondom azt ,hogy az ápoló nem fontos de ne várjuk el azt hogy egy ápolonak pl. nagyobb fizuja legyen mint egy rezidens orvosnak.
Mert mig az egyik részfeladatot végez amit betanult és csinál kérésre addig a másik látja,érti az összefüggéseket és 6 évet tanult rá.

(nyugati bérekkel hasonlitgatni az itteni béreket nem szabad mert akkor a keletiekel is hasonlithatnád)

EGyáltalán nem sztárolom az IT, a piac igy árazta be erre van kereslet, lesznek olyan idők amikor az apolókat,tanárokat fogja jól beárazni a piac.

arabok balrol 2018.04.15. 01:42:44

@s: a KÍGYOGYOGYÓÓsok pártja lesz az

taga20 2018.04.15. 01:43:54

@arabok balrol: haver.

te ezeket komolyan tolod, vagy egy kibaszott nagy örkény leszármazott vagy?

geci ezen agyalok egy órája.

arabok balrol 2018.04.15. 01:45:39

@taga20: el is mennék veled sörözni, simán

arabok balrol 2018.04.15. 01:48:20

Én Soros helyében meghajigálnám a Gulyásmarcit pár shékellel, mer remélem nem ilyen dögunalom tüntetéseket kell 4 évig nézegetnem.

Nem csak kenyérrel él az ember!

taga20 2018.04.15. 01:49:20

@arabok balrol: hát én is belenéznék a fityeszes szemedbe, ha nem lennél ekkora fasz:)))

arabok balrol 2018.04.15. 01:51:26

@taga20: De tök komolyan, szerintem elröhögnénk faszán. Kár hogy tartósan nem vagyok belföldön.

QAQ 2018.04.15. 01:52:06

@élhetetlen:

Szerinted melyiket könnyebb megtanulni egy adatbázis lekérdezést vagy leolvasni a kórlapról a gyogyszerezést és az szerint odavinni a betegnek ?

Hidd el kevesebb ITs van mint ápoló. Ennek oka van.

A felelősség az persze más kérdés...de valamiért nincsenek tömeges ápolói mulasztások. Mert könnyen behatárolható, megtanulható feladatokat kapnak ? Jók az érdekképviseleteik ?

s 2018.04.15. 01:53:43

@arabok balrol: Te talán tudod miről hangolsz itt majomarc, de én nem. Aztán lehet, lassan már nem is érdekel.

arabok balrol 2018.04.15. 01:56:00

Az tény, hogy a ballibbant vezérek között nem sok stratéga akad, már Fegyenc is kígyókat lát maga körül, a többi meg még rosszabb.

Szerintem, ha kiásták volna Horn hulláját és az lett volna a kampány hogy azt mutogatják, akkor több szavazatot kaptak volna a libbantak, mint Juhásszal, Kunczeval, Molnárral meg Húsvéttal!

Hát bakker inkább legyen Mészároslölö a Korrupcióügyi Miniszter a VIII. Orbán kormányban!

s 2018.04.15. 01:57:52

@taga20: Faterja odaengedte a géphez ezt a nyolc éves hülyegyereket, hogy nyugodtan verhesse ki a faszát egy 1989-ből származó pornókazettára, amit teljesen véletlenül tett be, mert az orbán beszédet akarta. Bár mondjuk mindegy is.

taga20 2018.04.15. 02:00:33

@arabok balrol: szerintem is:)

te egyébként merre tolod a migráns arcodat?

s 2018.04.15. 02:02:41

@arabok balrol: Dubajozol? A Balról kígyózó sorokban jövő arabok faszát szopkodod? Aztán a jobb oldalról jövőkről még nem is beszéltünk. Kemény melód lehet.

taga20 2018.04.15. 02:03:35

@s: most azt ne mond, hogy még nem verted ki!:)))

egyébként, szerinted minden fityeszes barom, vagy minden barom fityeszes?:)))

arabok balrol 2018.04.15. 02:05:35

@s: nem kemény meló, utálom a kemény melót

Arra ott vannak az arabok, akik itt ukránok. A cseh arabok az ukránok.

taga20 2018.04.15. 02:06:49

@arabok balrol: nem vagy menthetetlen droid!:))

erre igyunk!:)))

www.youtube.com/watch?v=DA3KIiw84gU

arabok balrol 2018.04.15. 02:13:02

Én annyit mindenképpen javasolnék Habony helyében, hogy azért ilyen Oligarcha sorsolást azért be lehetne vezetni.

Minden évben kisorsolnának egy valakit, aki abban az évben oligarcha lesz. Állami lottó, kurva nagy lenne. Csak akkor nem nyerne a nyertes, ha már eleve oligarcha volt!

A külföldiek is részt vehetnének plusz pénzért a sorsoláson!

Mert tök szeretem a rezsicssökkentést meg az adócsökkentést, de azért egy ilyen lottó még elfére, szerintem.

s 2018.04.15. 02:15:11

@taga20: De legalább a gyerek közben nem írt hülyeségeket.

arabok balrol 2018.04.15. 02:32:45

Meg az is jó lenne ha minden évben lenne NER nap!

1 nép ellenségétől ilyenkor mindig meg lehetne szabadulni helikopterre akasztással, aztán körberepülni vele a megyeszékhelyeket is, nemár csak a pestieké legyen a móka.

És, csak ezen az egy napon minden magyar Semjénnek érezhetné magát!

Ez is pl. tök jó lenne, ideje felépíteni az országot!

élhetetlen 2018.04.15. 02:58:43

@QAQ: „TAnár és tanár közt is óriási külömbségek van ott is magán szektor”. Hogyne, te már csak tudod, milyen az, ha osztályfőnök is vagy egy gimiben, és a szülők rendelkezésére állsz bármikor, és tudod, hogy vannak családok, ahol soha nem sütöttek karácsonyra mézest, és azt a 10,12-t gyereket beengeded a konyhádba, másnap takarítasz, és minden este van magántanítványod, szombat, vasárnap is, és éjszaka dolgozatot javítasz, vagy próbálsz figyelemfelkeltő angol anyagot leszedni még az internetről, mert angol tanár vagy. Tényleg rengeteg a lehetőség. De mi lenne, ha szétszakadás nélkül megélhetne a fizetéséből? Különórák, vagy egy ápolónőnél a maszek futamok nélkül. Mert tudod, a privát ápolás a három műszak mellett komoly alvásmegvonással jár. „de ne várjuk el azt hogy egy ápolonak pl. nagyobb fizuja legyen mint egy rezidens orvosnak.„ Na, ekkora baromságot senki nem mondott, ezt nem tudom, honnét szűrted le.
A másik. „Szerinted melyiket könnyebb megtanulni egy adatbázis lekérdezést vagy leolvasni a kórlapról a gyogyszerezést és az szerint odavinni a betegnek ?„ Nem tudom, mit csináltál az IT szakmában, én már voltam minden csak akasztott ember nem, kezdtem az R10-zel, részt vettem az R5 fejlesztésében, amiből nem lett sorozatgyártás, aztán a Commodoretol az XP-n keresztül mindenen, az R40-ig. Ott voltam mikor Moszkva és Leningrád között összehoztuk ötven éve a távkapcsolatot, aztán a modernebb kisebb, de nagyobb teljesítményű gépek, különböző platformokon futó adatbáziskezelők, negyedik generációs rendszerek, Oracle, stb. Tehát szép, és gazdag életem volt szakmailag, de SOHA nem mertem volna vállalni, hogy egy ember életéért felelek. Igen sokkal könnyebb, és kevésbé kockázatos megtanulni egy adatbázis lekérdezést, mint emberekkel bánni.

2018.04.15. 06:22:01

Abba kellene hagyni ezeket a nyílt levélnek álcázott propaganda írásokat. Vagy a külföldön élő és a nővér nyílt levele után jön még a szemétszállító, a taxis, a rendőr, a postás, a nyugdíjas, a tanuló, stb. nyílt levele is jön még?

Gleccsertetű 2018.04.15. 06:52:37

@taga20: tagaaaaaaaaaaaaaaaa Hát visszaabászkodtál????

Gleccsertetű 2018.04.15. 06:53:57

@taga20: beállították a gyógyszerezésed??

gurigapapa 2018.04.15. 07:22:38

... és akkor győzött az ellenzék, és az új miniszterelnök, ... (ide tessék valakit beírni, nekem lövésem sincs, ki lenne az) megemelte a fizetésemet úgy 50%-kal.

Abszolút reális forgatókönyv. :-)

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2018.04.15. 07:37:02

Hogy ezek a fideszesek mennyire tudják a tudit! Remélem, hogy amikor ők vagy valamelyik családtagjuk kerül kórházba akkor ott sem lesz majd nővér, mert a szar fizetés meg a megbecsülés hiánya miatt elment takarítani vagy egy magánkórházba ahogyan ők javasolták neki. És akkor majd lehet szidni Gyurcsányt, Sorost, Brüsszelt vagy akárkit csak a Tévedhetetlen Vezetőt nem. Mert még most is csak a visszamutogatás megy. Így, 8 év után. Éljen a vak hit!

Emmett Brown 2018.04.15. 07:45:45

@arabok balrol: alsó hangon volt 100k ember kint. A ner mint corporate business az nagyon ül, csak sajnos Zrt és nem Nyrt.

bkkzol 2018.04.15. 07:59:10

Nagyon szomorú és borzasztó ahogy az egészségügy, oktatás most áll. Racionálisan végig gondolva az "ellenzék" se tud és akar semmit tenni. Az tény, hogy nem az elmúlt 10 évben sűllyed le hanem nem emelték fel (ami ugyan olyan sajnálatos).
A külföldre távozók 90%-át nem érdekli a politika, rendszer. Egyedül az anyagi okok.
Nevetséges volt a példálózás a dubai e-maillel, hogy nem jön vissza a "nemzet lánya". Valószínű, hogy nem a demokrácia és esélyegyenlőség ragadta meg a helyben. :-))

torró 2018.04.15. 08:27:31

A feleségem egy maszek boltban dolgozik, reggel 5 órakor kel mert háromnegyed hatra már a boltban kell lenni, délután ötig. 120e nettó. De nincs más munkahely a környéken, de ha lenne sem vennék már fel 63 évesen. Akkor mi mit mondjunk.Viszont tegnap hallottam egy ismerősömtől, hogy az egyik haverja rendőrségre jár dolgozni, de nem értettem meg hogy mit dolgozik. három ezer forintos órabérért. Az napi 24 ezer nettóban! Akkora a szórás a munkahelyi béreknél, hogy hihetetlen. De emberek4 Erről tényleg csak az Orbán tehet? Mi csinálunk ezzel a hozzáállással kultuszt neki! Nem? Mondjuk úgy, hogy eddig egyetlen kormány sem lépett semmit az égvilágon.Mindig mindegyik akkora ígéretekkel kampányolt, hogy szinte milliomosnak képzeltük magunkat, hogy olyan frankó lesz minden, aztán jött a pofára esés. Én ezt annyiszor megtapasztaltam már, hogy egyetlen politikusnak sem hiszem el egyetlen szavát sem! És most is az ellenzék micsoda ígéreteket lengetett be. Békesi László még decemberben a Kálmán Olgánál elmondta, hogy ne ígérgessenek a pártok felelőtlenül, mert nem fogják tudni betartani. Amúgy az egész probléma a Magyar járulék elvonási rendszerben leledzik, mert kb anyi járulékot kell egy foglalkoztatott után a munkaadónak az állam felé befizetni mint a munkabére. Így a büdös életben nem lesz változás. És ehhez nem nyúlt eddig senki hozzá!

Dorinda41 2018.04.15. 08:33:05

@zenitó: Nagyon egyszerű maga kedves. Tényleg azt hiszi, hogy csak azok kapnak 130.000.- nettót, akiknek letiltásuk van?? Hát nem. A húgom is ápolónő. Az ő utolsó havi nettó fizetése 142,000,- Ft volt 35 év munkaviszony után. Én ennyiért egy biodíszlet lánykát sem kapnék recepciósnak a cégünkhöz. Örüljön neki ez az ország, hogy ezek az emberek még kitartanak és dolgoznak. az új nemzedék már nem ennyire idióta. Menjen be egy kórházba és nézze meg a nővérek átlagéletkorát. Fog csodálkozni. Bizony úgy állunk jelenleg, hogy nem lesz aki a pelenkát majd alattunk kicserélje, úgy 10-15 év múlva. A húgom gyerekei sem itthon dolgoznak már és az enyémek sem. Odakint egy nővér komolyan megbecsült tagja (anyagilag, erkölcsileg) a társadalomnak. Ausztriában a lányom, mint nővér háromszor annyit keres nettóban, mint én középvezetőként itthon. Eszébe sem jutna haza jönni és éhbérért dolgozni. S még mielőtt elkezdene itt valaki fröcsögni, hogy ez az ország tanította ki, hát még azt sem. Megpályázott odakint ösztöndíjat és ingyenesen tanult Bécsben. Ott ugyanis nincs tandíj, mint itt Orbánisztánban. Ösztöndíjat és szállást adnak annak, aki nővérnek tanul és ott is kezd dolgozni normális bérért, normális kórházban. Itt meg fizethetek neki mindent, hogy aztán valami lepukkant kórházban minimálbérért dolgozhasson. Amíg ez a különbség fennáll, addig itt csak a fidióták maradnak. Őket meg nem sajnálom.

Cycmen 2018.04.15. 09:01:02

@taga20: Előtoltad a mocskos pofádat? Volt egy kis lapítás, aztán már el is felejtetted a pofáraesést? Nem lett akasztgatás meg börtönbe zárás, hanem elküldtek benneteket az anyátok retkes valagába! Nem baj haver, legalább tudod mire vagytok képesek, mennyit értek!
Szerintem osztogass inkább zenéket!

Cycmen 2018.04.15. 09:03:25

@Gleccsertetű: @taga20:" beállították a gyógyszerezésed??"

Levágták a kötélről! Biztosan olyan, aki nem ismeri! :D

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.04.15. 09:44:12

Hat igen.egutan biztos mszp szavazó lettem....ja nem.
RinyaRinya

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.04.15. 09:47:53

@Miazmás: Amikor az én feleségem volt halálos beteg soga soga egy hatrany nem érte es siman kapta a legprifibb tobbmillios kemókat es célzott kezelesekez.es erdejes neki volt ct es mr is idoben.
Es amig havi 7200ft biztosítási díjért ezt megkapod addig ne ugasson egyik sem h szar az eü.
Nevetséges hangulatkeltés.

Tenkes Kapitánya 2018.04.15. 09:58:48

@Minden cigány jelentkezzen szírnek Németországban!: : "Amit Orbántól EVÁROK ebben a ciklusban:

1. felelősségteljes gazdaságpolitika, közvetlen adók csökkentése

2. CEU bezárása, soros csicskák vegzálása

3. sajtó függetlenségének növelése = ellenzéki lapoknak egy fillért se

4. lavírozás az EU és Putyin és Kína között

5. hadsereg, nemzetbiztonsági szolgálatok megerősítése

6. nemzeti burzsoázia építés = sok kis mészárost!"

Egyetértek.
A Ceunak és társainak mennie kell.

Tenkes Kapitánya 2018.04.15. 10:00:47

@bkkzol: "Nagyon szomorú és borzasztó ahogy az egészségügy, oktatás most áll."

Elég ezekből az ócska blöffökből.

Sir Bates dö Hól 2018.04.15. 10:07:28

@s: collateral damage?... mint a poszt írója?... ok...

Ménár Atya 2018.04.15. 10:12:39

Látom itt is cenzúra van.
Jelzem ez szimpla önbecsapás.
Aztán meg jön a meglepi, a 2/3.

Exploiter 2018.04.15. 10:51:43

Megértem az elkeseredettséget.
Igen, ha a fidesz maradni akar legközelebb, akkor kénytelen lesz kezdeni valamit a két legnagyobb problémás területtel az országban, ez pedig az eü és az oktatás.
Ha folytatják tovább az eddigieket, az katasztrofális lenne.
EZÉRT pl. érdemes lenne tüntetni néhanapján.

Yoss 2018.04.15. 12:20:13

Fidesszel, fideszessel nem kell/lehet vitatkozni. Mellettük egyetlen észérvet és/vagy erkölcsi elvet nem lehet felhozni, vagyis HITről beszélünk. Hitről - mint ahogyan ízlésről sem - nem lehet vitatkozni. Ennyi.

Éva Lonkay 2018.04.15. 13:04:03

Az a mocskos szemét Fidesz, meg az a mocskos Orbán. Ettől kevés a pénz. Bezzeg a gyurcsótány+libajnai, meg a többi büdös bolsi-libsi-bibsi regnálása alatt ojan jó vót, hogycsakna! "Éljen a PÁRT elvtársak! Tovább erősíteni a szilárd, szocialista alapokat!"
(Érdekes, csak most telt be a pohár, az előző kormányok alatt hallgatni tetszett, mint sz@r a gazban)

John Doe3 2018.04.15. 14:23:57

@Semper Fidelis: Medgyesi 2002-ben beígérte a közalkalmazottak 50%-os béremelését, és korrektül be is tartotta. Kapott is érte, amit kapott. De így viszont már nem igaz az állításod (ld. Deák Ferenc sajtótv-javaslata: "Hazudni pedig nem szabad.").

John Doe3 2018.04.15. 14:46:55

@s: egy ponton vitatkoznék veled: lehet, hogy az államnak a társadalmi fontosság szerint kellene fizetni alkalmazottait, de valójában a kereslet-kínálat egyensúlya alapján fizeti. És itt keményen kihasználja, hogy sok területen ő az egyedüli munkaadó (monopszonista). Ebbe a logikába rondított bele az EU-tagság miatti szabad külföldi munkavállalás, amire a reakció az oktatás lezüllesztése, ami nemcsak erkölcstelen, de hosszabb távon nettó ostobaság is.

Cycmen 2018.04.15. 15:03:14

@John Doe3: Medgyesi 2002-ben beígérte a közalkalmazottak 50%-os béremelését, és korrektül be is tartotta.

Na meséld tovább! Hogy hogy fogyott el a lóvé, hogy nőtt az adósság, meg a hiány! A végén jött is az IMF meg a "szakértői" kormány! Addig nemszakértői volt.

Éhesló 2018.04.15. 17:46:11

@Abrak A. Dabra: elgurult a gyógyszered.
Keresd meg, vedd be, mert a gyűlöleted megöl.
Nem engem.

Éhesló 2018.04.15. 17:54:46

@Zoltán Rádi: a reményeidben csalatkozol. A kórházakban dolgozók nem sivalkodó ballibbant rinyagépek, hanem tudatos szavazók.
Nagy valószínűséggel hasonló arányban hajtottak el benneteket hordágyágistól, elqróstól, vonástól a fészkes fenébe 2006 ősze óta minden választáson, mint most.
Ez pedig jó dolog.
Nekik is örömet okoz, nem csak nekem.

Éhesló 2018.04.15. 17:57:09

@rabelais: szerintem gond van a valósághoz való iszonyoddal.
A magyar kórházak köszönik, megújulnak és bár nehezen, de képesek a személyzeti gondjaikat megoldani.

Ha meg nem, majd többet fizetnek a munkavállalóknak.
Piac van itt is.
Munkaerőpiac.

Éhesló 2018.04.15. 18:00:51

@rabelais: ne nácizz, sivalkodj.

A választásokon 1945 óta sehol, soha nem indultak nácik, csak kommunisták és utódpártjaik, akiket a magas eu és komisszárjai kaseroltak és kaserolnak ma is.

Fasiszták, nácik sehol soha nem nyertek demokratikus, országos választásokon 12 éven át kétharmaddal, mint buktor. Ezt már a középiskolások is tudhatják.

Éhesló 2018.04.15. 18:03:05

@Látens Inszinuáció: szerintem hiába vagy ilyen trágár, ettől nem lesz se több szavazatod (sőt) se több támogatód (sőt) se igazad!

Egyebekben pedig viszont kívánom neked és kedves szeretteidnek is!

Éhesló 2018.04.15. 18:07:47

@Zed is not dead yet: szerintem nem értetted az ország szavazói által nektek egy hete, demokratikusan, szabad választásokon küldött szelíd üzenetet.
Pedig már háromszor megkaptátok 2006 ősze óta parlamenti választásokon és még féltucatszor más országos választások alkalmával is.

Lefodítom neked, mert jó fej vagyok: takarodjatok sorossal, vonával, simicskával, széllbernivel, fütyülősjuhásszal együtt a hatalom közeléből is!

No viszlát1 év múlva.
Addig gondolkodj, miként lesztek képesek országos választást nyerni, mert ismét készül nektek egy ordas nagy maflás és ha így folytatjátok, ahogy abba se hagytátok, buktok megint.
Nem kicsit.
Nagyot.

Éhesló 2018.04.15. 18:10:13

@pioneer2016: bele.
Menjetek Isten hírével.
Rosenfeld és csermanek idején nem mehetett, aki akart.
Ma szabadon megteheted, ahogy szabadon választhattál is.
Vissza is térhetsz.
Szabadon.
Szabad ember vagy, a szavazatod pont annyit ér, mint az enyém.
Ha nem írunk, ne válaszolj.

Éhesló 2018.04.15. 18:12:48

@látjátok feleim szümtükkel: tévedsz, ha azt gondolod, azok a nemzetünk java, akiket sokadjára ejtünk pofára az országos választásokon.
Ők olyan emberek, akik egy ordas nagy buktájukból sem képesek tanulni semmit 2006 ősze óta.
Az általuk kaserolt politikusok sem.

Ez nem vall komolyabb szellemi képességekre.
Szerintem.

Éhesló 2018.04.15. 18:16:17

@Emmett Brown: nos elqró bölcs ember, a nemzeti oldal sokat köszönhet neki.
Igaza van.
Menjetek és nyissatok kávézót Bécsben, amint d209 tanácsolta.
Hajrá!

Éhesló 2018.04.15. 18:17:53

@élhetetlen: a saját - megalapozatlan - véleményed nem tény.
Csak egy a sokadik vereségétől megkeseredett ember szánalmas reakciója az újabb bukásukra.

Éhesló 2018.04.15. 18:21:43

@s: a gondjaidat a pszichiátereddel beszéld meg.
A trágárkodásodat konkrétan leszarom, ahogy a sivalkodásotokat is.

Éhesló 2018.04.15. 18:27:24

@Tenkes Kapitánya: egyetértünk.
Van mit tenni 8 év után is, a duma helyett.

élhetetlen 2018.04.15. 18:59:24

@Éhesló: Na, figyu. Most itt van 493 komment, és mindenki írhat mindenkinek. Ha azt akarom, hogy tudják, hogy mire írok, akkor bevágok annyi szöveget, amiből rá lehet jönni. Ez ilyen egyszerű. Neked még sem megy. Így most nem tudom, mit tekintesz a megalapozatlan véleményemnek, ami nem tény. És nem szenvedtem vereséget, csak nem bírom a hülyeséget.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2018.04.15. 21:05:04

@FILTOL: Én meg tudok ellenpéldát a saját környezetemből. Tudod, van egy vér fideszes ismerősöm, ő azt mondja, hogy nincs is szegénység, hiszen tele vannak a plázák. Mert a saját környezetén túl nem lát. Ahogyan te sem. Semmi közöd hozzá, de nem 7200-at fizetek, annál sokkal többet.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2018.04.15. 21:06:25

@Exploiter: Nem kell kezdenie semmit, a szavazói vagy nem látják, vagy így jó nekik.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2018.04.15. 21:07:31

@Éva Lonkay: Hát, ha neked Bajnai a mérce.... Nekem nem.

Miazmás · http://miazmas.blog.hu 2018.04.15. 21:09:01

@Éhesló: Ja. Most von ki Orbán 20 milliárdot, kiadta, hogy minden tartalékot be kell adni.

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.16. 07:15:23

@V.János78: "Elég fájó egy 12 éves kora óta a politikát aktívan figyelő embernek, mint én, hogy nem talál már hiteles, nem besározódott pártot..."

Nem értem te miért nem csináltad már meg a magad pártját, te tisztakezű. Akkor lenne kire szavaznod.;D

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.16. 07:23:20

@Éhesló:

na, végre megértettem a logikád, Minésl ügyesebben forgatja valaki a köpönyegté, annél jobban beejön neked. Közben még ha a saját lábá is áll, az sem baj, ha a tied tapossa. Majd te itt dolgozol ( kommentelsz ) annyit, hogy a norma feletti részt levonhassák tőled a sajátlábon álláshoz. Te meg majd mehetsz a fűtött stadijony gyepére gyógyulni.

Hülyék vagytok. Mert nem az a baj,hogy ki nyer, vagy ki nem ( de a ti eszetek csak ezen tud járn ) hanem az, ahogy nyertesként azt gongoljátok , itétek a diófáig. Pedig a diófa ága is leszakad egyszer, mert nem bír el enyni haszonlesőt. Kádárt is eltemették már. Meg a rendszerét is, mert az sem bírta el. Eza rendszer is eltűnik egyszer. Majd a rendszerváltás utátn született fiatalok felnőnek, és megúnják az örökös lenézést és kioktatást a fideszjobboldala részésről. Rájönnek, hogy az nem más, mint egy burkolt baloldal. Rájönnk, hogy lehet másként is vezetni egy országot.

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.16. 07:26:07

@Éhesló:

Szabadon, fidesztörvény mellett? Ez ugye vicc a részedről?

Mi az, hogya te szavazatod is annyit ér, mint az enyém? Amelyik szvazatot kétszer számolják el, az mióta ér annyit, mint amit csak egyszer számolnak el?

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.16. 07:27:57

@Éhesló: "Addig gondolkodj, miként lesztek képesek országos választást nyerni, mert ismét készül nektek egy ordas nagy maflás és ha így folytatjátok, ahogy abba se hagytátok, buktok megint."

Talán megint választási törvényt alkot a fidesz, és veled üzenteti meg?;D

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.16. 07:31:31

@Éva Lonkay: "(Érdekes, csak most telt be a pohár, az előző kormányok alatt hallgatni tetszett, mint sz@r a gazban)"

Kegyed nagyon buta, hiszen Pozsgai nertárs is megmondta nyíltan, hogy ő azért volt korábban mszmp-s főnök, mert belülről akarta bomlasztani a rendszert. Úgy, mint Orbán a soros ösztöndíjjal. Sornélküli ugyan is nem jutott neki. Nem volt annyira jó elvtárs.

Éhesló 2018.04.16. 11:58:23

@látjátok feleim szümtükkel: nem gondolnám, hogy vona, vagy széll rajongó lennék.
Pont fordítva.
Hülyének azt tartom, aki - mint te - a bukott demokratikus választásokat követően itt sivalkodik, mintha nem lett volna elhajtva a fenébe a kedvenceivel együtt. Demokratikusan. Kétharmaddal.

A szavazatokat megfelelően számolták - többek között a kedvenc pártjaid delegáltjai, saját kezűleg.

Lehet változtat a törvényeken, még az alkotmánnyal is megteheti, mert van rá demokratikus felhatalmazása.
De ahhoz, hogy le legyetek verve országos választásokon 2006 óta kilencszer is, nektek teljesen mindegy milyen törvény volt.
Buktatok így is, úgy is.

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.17. 09:49:49

@Éhesló:

Nem kéne a demokrácia leple mögé bújni, ha annyira tisztességesen járt el a fidesz. Mert az mióta demorácia, hogy írok egy törvényt a vonaton, és az minden magyar állampolgárra úgy kihat, hogy a matematikai többség véleményét meg sem hallgatom? Ja tudom, felhatalmazták saját magukat erre, törvényileg. Én éltem ennek az elődjében, és úgy gondoltam sikerült leváltani, de sajnos tévedtem Sokakkal együtt. Csak ma nem elvtársaknak, hanem nertársaknak nevezik a hatalmasokat.

Te megszámoltad már mennyit érsz? Ha nem tudod, kérdezd meg, van aki ért hozzá. Egyébként meg sikerült már beintegrálódnod a keresztény magyarok közé? Mert ha nem megy, akkor bezony még magyar sem nagyon lehetsz.

Éhes ló 2018.04.17. 19:23:21

@látjátok feleim szümtükkel: a demokratikus választásokon megválasztottak törvényeket alkotnak a demokratikus rendszerekben, az alkotmányban meghatározott módon.
Buktorék ezt tették és teszik.

A demokratikus felhatalmazást a pártokra adott szavazatok adják.
Az a párt (pártszövetség) alkothat parlamenti többséget, kormányt, amelynek ehhez a kellő számú képviselője van a törvényhozásban.
Ez ma (is)( buktor és nem a törpe ellenzék egy egy önjelölt majma.
Ezt te is tudod, ha nem vagy aqnnyira hülye, mint amilyennek itt tetteted magadat.

A többi hülye dumád nem érdekel, ha identitásbéli gondjaid vannak a pszichiátereddel kezeltesd.

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.17. 21:52:35

@Éhes ló:

Tudod a kádárizmusban volt közel egymillió párttag, meg 9 millió nem párttag. Ők is azt mondták, rendszerük demokratikus. Közben a 9 millót meg sem kérdezték, úgy, mint most, a szerinted demokratikus választáson kétszer kétharmadot nyert fidesz sem. Ennyit a demokráciádról. Identitásbeli zavarod meg úgy tűnik neked van. De egészségedre. Majd kigyógyulsz belőle, mint Orbán a kádárizmusból.;D

Éhesló 2018.04.18. 14:43:14

@látjátok feleim szümtükkel: összekevered a proletárdiktatúrát a magyar deokratikus jogrenddel és jogállamisággal, amit az eu évtizedek óta kaserol évről évre.
Amit pedig a komisszárok nem kaserolnak, azt addig toldozzák, foldozzák, míg hátra nem dőlhet mindenki Velencétől, Brüsszelig, hogy a gond meg van oldva. :)

Jelenleg Magyarország ellen kevesebb kötelezettségszegési eljárás van folyamatban, mint a németek ellen.
No ezt tedd ki az ablakba!

Szar jós vagy.
Pár hete még qrmányváltásról jósolgattál, siomicska atombombájáról, összefosásról és most nézz magatokra mivé lettetek a jóslataitokkal!
Buktatok.
Nem kicsit, nagyot.

Okulnotok kellene, nem ott folytatnotok, ahol abba se hagytátok.

látjátok feleim szümtükkel 2018.04.18. 22:06:52

@Éhesló:"Jelenleg Magyarország ellen kevesebb kötelezettségszegési eljárás van folyamatban, mint a németek ellen.
No ezt tedd ki az ablakba!"

Kitettem.

Arányaiban mihez viszonyítva kevesebb? lakossághoz, területhez, vagy csak úgy egy-egyben?

Igazad van, én úgy láttam, kormányváltás lesz. Nem lett, mert segített a választási törvény. Ha te ezt nem érted, az a te bajod. Majd életed korosabb korszakában megérted, hogy miért nem jó ez az országnak. Amúgy meg nem érdekel, hogy te miben hiszel, miben nem. Én azért hiszem, hogy a jegenyefák nem nőnek az égig, a kádárizmusé sem nőtt, az orbánizmusé sem fog.

Éhesló 2018.04.19. 09:46:51

@látjátok feleim szümtükkel: több toleranciára lesz szükségetek és nagyobb megértésre a nemzet és annak sorsa iránt, ha bármit is akartok demokratikus választásokon.
Ha maradtok stabilan magyarellenesek és vidékellenesek buktok a végtelenségig.
süti beállítások módosítása