2018.01.01.
11:14

Írta: lbm

2018. Kire voksoljak?

Eljött 2018. Túl vagyunk a halászlés-bejglis-lencsés-virslis kajakómán, mindezt leöblítettük az újévi pezsgővel, Áder szavait is figyelmesen végighallgattuk; úgyhogy rákoncentrálhatunk az új év adta lehetőségekre. Ezen a ponton pedig nem feledhetjük el, hogy áprilisban választások lesznek.

Őszintén megmondom, hogy négy éve hatalmas izgalommal vártam , hogy mit dönt a nép. Csalódtam. A rendszeres NER-társ blog olvasó /egy kellemesen népes tábor volt az akkorra már/ a továbbiakban nem nagyon olvashatott új posztokat itt. Gyakorlatilag feladtam. Elveszett számomra a motiváció. Szégyen, vagy nem, de ez volt. Megtehettem, szabad bloggerként, akit hiába kerestek fel reklámozó cégek, vagy bárkik. Elutasítottam minden üzleti felkérést, pont azért, hogy önmagam legyek, hogy arról írjak ami engem foglalkoztat, és ne egy teljesítményorientált oldalkám legyen. /Pedig Isten látja lelkem, eü. fizetés, beteg férj, tanuló gyerek mellé, de sokszor jól jött volna egy kis zsé... / Aztán még ezt is feladtam.

Iszonyú fáradtság lett úrrá rajtam, amikor kiderült, hogy hiába a pöttyös fenekű félázsiai, unortodox kormányzás, élén a bohócügyi államtitkárral, az embereknek mégis ez kell. Hogy miért? Négy éve az emberek a következőeket valló kormányra adta a voksát:

stadionok; 47000ft-ból meg lehet élni; a nők szüljenek gyereket és akkor majd nem veri őket az uruk; a gyerekek neve jövőbeni adófizető, avagy érnek annyit mint egy tehén; a magyar munkavállalók igényesek, lusták és nem akarnak dolgozni, amúgy pedig szedjenek gombát és neveljenek kecskét; a hajléktalant üldözzük, büntessük; a rokkantak csalók; az oktatásban még van kréta, úgyhogy kuss minden tanárnak; a kórházigazgatók, csak államilag jóváhagyott nyilatkozatokat tehetnek; napraforgó blog; azeri baltás; megvédtük a nyugdíjakat, de nem tudjuk hol van a manyup pénz; Marika ápolónő boldog; közmunka-program amivel aki csak tehette visszaélt; elrabolt földek; dohánybiznisz, stb.stb.

Több tucat ilyen, és ehhez hasonló történet uralta 2010-2014-et, és mégis ugyanez a kormány nyert. A következő négy év pedig már olyan magabiztosságot adott nekik, hogy már arra sem vették a fáradtságot, hogy bármit is leplezzenek. Elfelejtették még azt a határt is amit még réges-régen maguk állítottak fel szabálynak, hogy aszongya`: ne mi kapjuk a legtöbbet...

Szóval NER-társak arra szeretnék kilyukadni, hogy szégyenteljes módon, 2018. áprilisában már nem bízom a változásban. Ez pedig az ellenzék bűne is. Oda fajult a politika, és ezzel az ország sorsa is, hogy reálisan nézve, az aki nem hívőként éli meg az ország sorsát, fogalma sincs kire szavazzon 2018 áprilisában. Mert kire NER-társak? Ki az aki olyan programot, erőt sugároz, amely elzavarhatja ezt a mélyen primitív, egoista, mindent és mindenkit eltaposó kormányt? Sehol nincs olyan összefogás amely legyőzhetné akarnok ÖRDESZ-éket, Viktort és slepjét, kiknek frusztrációitól és komplexusaitól, kivagyiságától egy nemzet szenved. Nem szeretnék kimaradni a szavazásból, mert minden nem leadott voks a jelenlegi kormányt segíti győzelemre. De most tényleg szavazzak a Kétfarkú Kutyapártra?

Blog-életem során talán soha nem vágytam annyira a kommentjeitekre mint most. Kire szavazzak, és miért?

A segítségeteket előre is köszönöm: Tisztelettel:  Marianna /mert ez az igazi nevem/

251 komment

Címkék: NERlemény

A bejegyzés trackback címe:

https://nertars.blog.hu/api/trackback/id/tr5013537715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Éhesló 2018.01.01. 11:24:38

Bojkottálj.
Maradj otthon.
Így mindenkinek jobb lesz.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.01. 11:48:31

Ha szeretnéd az 1990-2010 közti zsákutca folytatását, menj el és szavazz bármelyik ballib formációra.

lbm · http://nertars.blog.hu 2018.01.01. 12:03:43

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Mert ez a mostani nem zsákutca? Ha nem az akkor mi? És ki vezet ki belőle minket?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.01. 12:38:07

@lbm:

2010 óta próbálkozás van a kihátrálásra. Nem mindig sikeres, de legalább a jelenlegi vezetés látja a problémát.

is 2018.01.01. 23:30:38

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: 1990-2010 kozott nem volt zsakutca, csak a birkak ugye begetik Orban dumajat. de Orban egy olyan vilagot epit, ami hazugsagra epul, es maga is hazugsag. Mario es a varazslo jatszik.

@poszt: Ugyanezt tudom mondani. Az, hogy te az ellenzeket annak latod, aminek, az a FIDESZ propagandajanak eredmenye, nem a valosag. A FIDESZ akarja, hogy remenytelen legyel, olvasgass irodalmat, hogy minden gonosz csak erre az egyre vagyik, hogy ezt az erzest elultesse benned. Nem akar kivegezni, csak remenytelenne tenni. Barkire nyugodtan leszavazhatsz, es meglatod a csodat. Nem partot kell valasztanod, hanem a remenytelensegbol kell kitornod, arra meg barmelyik szavazat jo, ami nem a FIDESZre megy.

selek 2018.01.01. 23:52:31

A bojkott, inaktivitás a jelen rendszer győzteseit, Orbán, Gyurcsány KISZ titkárok parlamenti melegedését szolgálja. MI, szavazók csak akkor fogjuk kihúzni magunkat a xarból, ha
1.EGYRE szavazunk, ha kormányt akarunk váltani;
2.EZ AZ EGY csak 2010 utáni lehet, tehát nem komcsizható, nem nácizható, nem hazug tolvaj;
3. így ez a párt, CSAK AZ LMP kell, hogy legyen;
4. 80% FÖLÖTT EL KELL MENNÜNK SZAVAZNI, HOGY eltörpüljenek a kézből megetetettek !

AKTIVITÁS EGY IRÁNYBA !
Akár 2/3-ba kényszeríthetjük az LMP-t és akkor nem lehet kifogás a tiszta közélet, akár sok népszavazásos kialakítására.

LMP minden szavazónak biztosítani fogja az állammal történő kétirányú ingyenes adat és hangkapcsolatot, elektronikus aláírással, így rövid idő alatt közösen sínre tesszük az országot.

HABONYKOMMANDO 2018.01.02. 00:05:01

Aki nem az Orbanra szavaz azt dunaba lojuk. ENNYIKE.

ArriMedes 2018.01.02. 00:09:30

kiválasztani az mszp, dk, lmp közül a legkevésbé visszataszítónak tűnőt és arra.
legrosszabba esetben listán nem, csak egyéniben szavazni

a birca, éhesló és az ehhez hasonló ocsmány trolloknak meg nem bedőlni

Jobb ma egy Orbán mint holnap egy kalifa 2018.01.02. 00:15:05

"Több tucat ilyen, és ehhez hasonló történet uralta 2010-2014-et, és mégis ugyanez a kormány nyert."

Mert mindenki tudja, hogy ez a sok "történet" nem más, mint a külföldről pénzelt ellenzék hatalomért folytatott gátlástalan hazudozása.

A következő 20 évben biztos hogy Orbánra szavazok 2018.01.02. 00:29:55

"Kire szavazzak, és miért?"

8 év alatt 50 %-al nöttek a nettó bérek, a libbantak 8 éve alatt a 8-12 % infláció miatt pedig 20 %-al csökkent. A döntés egyértelmű. Ha libbantak nyernek, akkor káosz, összeomlás, elszegényedés, iszlamizácio, terror jön.
Az Orbánék meg garantált, hogy ujabb 50%-al fogják emelni a netto béreket.

feketeesfeher 2018.01.02. 00:43:28

A demokrácia alapesetben arról szól, hogy arra szavazz, és a két szavazás között azt támogasd, aki értékekben és érdekekben a legközelebb áll hozzád.
Ez pont nem az a dolog, amin sokat kellene rágódni.

Ha meg nincs olyan, akire szavaznál, akkor ne szavazz.

Én magam elvi okokból fogok arra szavazni, aki a legközelebb áll az értékrendemhez.
Ha pedig az a párt egyéniben visszalépve támogat más jelöltet megegyezés alapján, akkor arra.

A fidesz megtörésének egyetlen módja az, ha arra szavazunk, akivel egyetértünk, és ezeket az elveket akkor sem adjuk fel, ha épp kisebbségbe kerülünk.

Kunhallmi Agnes 2018.01.02. 00:53:40

Minden baloldalinak azt tanacsolom, maradjon otthon, ne szavazzon mert a szavazataval, csak az ujabb fideszes ketharmadot fogja legitimimalni.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.02. 01:05:23

Éljen Gyurcsány, éljen a Párt!

feketeesfeher 2018.01.02. 01:16:20

@Kunhallmi Agnes:
Én meg azt mondom, hogy leszarom a hülye tanácsaidat, és elmegyek arra szavazni, aki megérdemli a voksomat.
És a barátaim, ismerőseim pont ugyanezt fogják tenni, és mindenkit arra fogok bíztatni, szavazzon a kedvenc pártjára.

Sexual Harassment Panda 2018.01.02. 01:21:48

Ne hisztizz.
Idén is a Fideszre fogok szavazni.

chrisred 2018.01.02. 05:34:18

A pártlistán jó megoldás nincs, csak a legrosszabb elkerülése lehet alternatíva. A legrosszabb alternatíva pedig véleményem szerint a túlzott hatalomkoncentráció bármelyik politikai erő részéről. Ezért arra érdemes szavazni, amelyik párt a leginkább ki tudja egyenlíteni az erőviszonyokat a parlamenten belül. Az egyéni listán meg csak független jelöltre.

bontottcsirke 2018.01.02. 06:31:14

@A következő 20 évben biztos hogy Orbánra szavazok: Úgy kell írni helyesem; Aorbán a zemberek bérét. Egyébként kézzel emelte meg vagy a kis izéjével?

midnightcoder2 2018.01.02. 06:48:19

@is: 2002 és 2010 között volt zsákutca. Illetve volt az utolsó év, Bajnaié ami kevésbé volt az, de ehhez oda kellett tenni a szocik nyakára a konyhakést, azaz az előrehozott választásokat. Amúgy pedig a szocik egy idióta, döntésképtelen bolhacirkusz voltak akiket csak a saját kis csoportocskáik pillanatnyi anyagi érdekei vezéreltek. A Fletó mindig nekifutott egy-egy csomagnak, N pontnak, X lépésnek, aztán szépen lepattant a csoportocskákról. Az eredmény pedig az, amit Fletó az öszödi beszédben szépen összefoglalt. Amikor arról beszél a baloldal, hogy hogy lemaradtunk a térség országaihoz képest, az tényleg igaz - csak azt felejtik el hozzátenni, hogy ennek a mínusznak a nagy részét ez alatt a két ciklus alatt szedtük össze. Azóta kb. együtt mozgunk a térséggel, csak hát a bázisunk más.

A mostani ellenzék pedig még megosztottabb, még nagyobb csapat idiótákból áll, még kevesebb az esélye. Én a magam részéről sajnos az egész palettán nem látok senkit, beleértve Orbánékat is, akire érdemes szavazni.
Azért elmegyek: jelenleg a Jobbik a tippem, de ha közben kinyírná a FIDESZ, akkor a Momentum. De igazából ezek is csak a legkisebb rossz.

midnightcoder2 2018.01.02. 06:50:07

@Kunhallmi Agnes: Hülye vagy, mint egy balliberális. Orbán hatalma akkor is legitim lesz, ha a hívein kívül senki sem megy el szavazni.

midnightcoder2 2018.01.02. 06:52:07

@selek: Soha ne szavazz sötétzöldre. Az LMP max. önkormányzati szinten jó, épít sok kerékpárutat ami valóban hasznos, de országos szinten nemigen engedném a kormány közelébe.

midnightcoder2 2018.01.02. 06:59:14

@ArriMedes: Ezek közül mind elég visszataszító. Az MSZP a volt állampárt utódpártja aki anno felelős a megszálló orosz hadsereg behívásáért, aki embereket veretett halálra, végeztetett ki, fosztott meg vagyonától, zárt koncentrációs táborba. Semmivel sem jobbak mint a nyilasok voltak, csak az utolsó 10 évben Kádár alatt volt alkalmuk kicsit konszolidálódni mert hogy Nyugat felé mutatni kellett az emberarcú szocializmust hogy legyen kölcsön, illetve hogy az ottani komcsi politikusok tudjanak mutogatni hogy lám, mégsem ennyire szar a kommunizmus.
A DK Fletó magánpártja, Fletó bácsi pedig az előző két ciklusában sem volt sikertörténet, a távozása pedig egyenesen botrány volt, ahogy a patkány távozik a süllyedő hajóról. Nem mellesleg, Orbán legfőbb támasza, ha ő nem lenne, nem lenne kivel riogatni.
LMP: Sötétzöldek, minden realitásérzék nélkül. Ha kormányra kerülnek, borítékolható a katasztrófa. És az sem érv mellettük, hogy eddig nem volt alkalmuk lopni.

Még a momentum a legjobb a baloldalon, róluk legalább nem nagyon tudnunk semmit.

vki77 2018.01.02. 07:27:56

A jelenlegi leghitelesebb párt a Kétfarkú :-)
Ők bohóckodva feszegetnek komoly dolgokat, míg az összes többi (kormány és ellenzéki) párt komoly arccal bohóckodik.
Komolyra fordítva: komolytalan az egész cirkusz :-(

Jazo 2018.01.02. 07:49:38

A programok alapján itthon felesleges dönteni. Hogy miért?:

- Politikusokról van szó, akik hivatásból, pénzért hazudnak és komoly rutinjuk van ebben...szóval a programot felesleges komolyan venni. A fidesznek programja sincs évek óta, nem ígérnek semmit, mégis rájuk szavaznak a birkák
- A tiéd lehet a világ legjobb programja, betartható választási ígérete...sőt talán még komolyan gondolod, DE nem ér semmit ha nem lesz többséged a parlamentben. Semmi értelme sincs olyanra szavazni, aki a bejutási környékén van, vagy alatta, mert ha be is jut, semmit sem fog elérni a frankó programjából.

A választás matematika. Arra érdemes szavaznod, akinek esélye van arra, hogy sok helyet szerez a parlamentbe és legalább részben szimpatizálsz velük. Egyszerűbb lenne ha egy komolyabb pártszövetség indulna az ellenzéki oldalon, de eddig úgy néz ki, hogy az ellenzék az összefogás helyett a széthúzást választja.

Én már azt is pozitív eredménynek tekinteném, ha nem kerülnének parlamentbe listán azok a pártok, akik nem képesek kompromisszumot kötni a választások során az ország érdekéért, mert akkor talán a következő választásokra eltűnnek.

vajdasagi 2018.01.02. 07:53:52

@midnightcoder2: Volt ugyan "sötétzöld" periódusa az LMP-nek, de ez már a múlt. Most egy ígéretes alternatíva. Megnéztem neten a karácsonyi "dzsemborijukat" és tetszett, amit látok. A Szék Bernadett felnőtt a miniszterelnöki feladathoz is. Persze úgy biztosan kevesebb stadion épül majd, tehát Éhesló és társai nem rá fognak szavazni. De a mérsékelt középnek kíváló párt most az LMP. És mellesleg a Jobbik is jobb alternatíva, mint a fityisz.

Netuddki. 2018.01.02. 07:54:02

Elég érdekes, hogy egy "véleményvezér" ezzel az ostoba kérdéssel jön a blogjában.

Ha el akarod a vérbe küldeni a tolvaj maffiát, akkor esetleg azt propagálhatnád, hogy el kell menni szavazni, és semmi esetre se szabad szavazni a tolvajfidesz egyéni képviselőjére. Se a tolvajfideszre mint pártra.

Aztán majd ha ezek a balfasz ellenzékiek nem akarnak összeállni egymással, majd talán lesz egy B terv, ahol körzetenként ajánlva lesz egy jelölt akire szavazni kéne, hogy a történelem szemétdombjára kerüljön ez a megosztó, ruszkibérenc, tolvaj bűnöző balfasz banda.

Brigante · http://www.itthonrolszabadon.hu/ 2018.01.02. 07:55:45

Kedves Marianna! Furcsa lesz amit írok, de az elmúlt 2 évet végéig követve, úgy érzem ha nem kedveled a kormányoldalt, marad a cuki Jobbik, vagy az LMP.
Részemről az LMP az elmúlt 2 évben olyan következetes politikát folytat ami szimpatikussá tette őket. A többi még a két farkúnál is viccesebb bohózatokat ad elő. Én többet nem szeretném rájuk bízni az országot....

vajdasagi 2018.01.02. 07:58:09

@Jazo: Nagyrészt igazad van. Azonban hozzátennék annyit, hogy nekem úgy tűnik, nincs az országnak ideje megvárni, hogy a kicsi és kompromisszumra képtelen ellenzéki pártok eltűnjenek. A Hazának sajnos most kell az irányváltás. Még négy év téves irányban menetelés sajnos már nem fér bele. Addigra kívül leszünk az EU-n és az azeri baltásokkal fogunk együtt mozogni.

Netuddki. 2018.01.02. 07:58:22

@vki77: Komolytalan? Te hülye vagy B+! Soha nem volt ennyire véresen komoly még a magyar politika. A helyzet fokozódik elvtársak, sodródunk a személyi kultusz és a diktatúra felé. Ki a faszomnak kell egy ilyen rendszer?

2018.01.02. 08:06:29

Kamupártra kell voksolni, pl. a fideszre.

1ghost 2018.01.02. 08:10:56

Tulajdonképpen nem is értem a kérdést! A rendszerváltást követően egyetlen választás során sem volt ilyen tiszta a képlet.

1. A tolvaj, velejéig korrupt, országtönkretevő fideszt a halál lompos faszára küldeni első számú nemzeti ügy, hazafias kötelesség. (Majd az utolsó garasig, s az utolsó nyomorult fideszvazallusig bezárólag elszámoltatni az összes narancsos gazembert. )

2. Listán arra szavazol akire akarsz. A jelszó: csak ne a fidesz.

3. Egyéniben a fieszbűnözővel szemben álló legesélyesebb jelöltre. Mindegy ki az.

Ennyi. Semmi más lehetőség nincs a tisztességes, becsületes, a gyermekei és hazája sorság szívén viselő magyarnak.

Bafana 2018.01.02. 08:32:29

Ha le szeretnéd váltani az egész Quaest nagykoalíciós rezsimet, akkor az egész 28 év országvesztőit elutasítod. Mi értelme az egyik bűböző után a másik bűnözőre szavazni.
Csak a Jobbik akarja és csak ő képes rá, hogy elzavarja a hatalomból EZEKET. Tehát vagy örömtáncolva vagy az orrot befogva, de aki valódi rendszerváltást akar, az a Jobbikra szavaz!

Alick 2018.01.02. 08:36:51

@Kunhallmi Agnes: Ilyen módon az lenne a kivánatos, ha a szavazók 95 %-a otthon maradna. Mivel az 5 % által megválasztott kormány intézkedéseit a 95 % polgári engedetlenséggel bojkottálná, végre eljuthatnánk oda, hogy napirendre kerüljön a politikai pártok feloszlatása és betiltása.
Az új alkotmányozásban pedig külön-külön a törvényhozó és végrehajtó hatalom gyakorlására kisebb szakértői stábokra való szavazással lehetne választani, amelyek szerződéses alapon működnének és a szerződéstől való eltérés esetén visszahívhatók.
Van még néhány alternatív verzióm, de ezekkel nem akarok senkit sem terhelni kedd reggel... :)

zadorlat 2018.01.02. 08:42:55

Pártlistán szavazz "szíved szerint" a legszimpatikusabb, vagy legkevésbé unszimpatikus pártra azok közül, akiknek reális esélye van elérni az 5%-os küszöböt.

Egyéniben szavazz "eszed szerint" a körzetedben legerősebb, legesélyesebb ellenzéki jelöltre, hogy ha már a pártok nem fogtak össze, a választók összefogása révén mégis legyen esély minél több egyéni helyet elvenni a Fidesztől, vagy ha mást nem, a győzteskompenzációt csökkenteni.

Legfontosabb a kétharmad megakadályozása. 2014-ben épphogy meglett, s ehhez a választási rendszer minden új, a pályát a Fidesz felé döntő elemére szükség volt. Úgy szavazz, hogy minél hatékonyabban hass vele a Fidesz túlhatalma ellen. Ha csak egyszerű többségük lesz, és nem írhatják át naponta kedvük szerint a játékszabályokat, talán fény derül kormányképtelenségükre, és a társadalom szélesebb rétege ábrándul ki belőlük.

Nézz utána a "Viszlát, kétharmad!" kezdeményezésnek.

oplenti 2018.01.02. 08:46:40

vki77 a szívemből szóltál!

vki77 2018.01.02. 08:51:38

@Netuddki.: Kb 1,5-2 millió választásra jogosult hiszi azt, hogy ez kell neki...
A maradék 6 milliónyi tudja, hogy nem kell ez neki, de nincs komolyan vehető alternatíva.
Így fog megint kijönni a paradox eredmény: A választásra jogosultak 1/4-nek érdekét fogja képviselni a parlament 2/3-os többsége.
Na ez a komolytalan.

Célkereszt 2018.01.02. 09:01:30

Ki nem állhatom, ha valaki rinyál. Szavazz akkor a Fideszre, ha utálod az ellenzéket.. Mintha a Fidesz győzelmének egyetlen oka az ellenzék tehetetlensége lenne. Az alkotmány, választási rendszer átalakítása, a sok ezernyi apró trükk nem játszik szerepet?

Leptis Magnaq 2018.01.02. 09:10:32

@Brigante: Ugyanez a véleményem! Mindig arra vágytam, hogy több párt, legalább öt, kb. egyforma létszámú tagsággal, elkötelezett politikusi vénával, az ország jobbításán fáradozzon. Nem kell a népnek ellenőriznie őket, mert ellenőrzik egymást. Hivatásuknak tekintik amit csinálnak. Úgy látszik, a magyar ember alkalmatlan erre! Arra fogok szavazni, akit a legkevésbé kártékonynak tartok.

midnight coder 2018.01.02. 09:14:58

@Célkereszt: Alig. Ha lenne életképes ellenzék, Orbánnak esélye sem lenne.

lbm · http://nertars.blog.hu 2018.01.02. 09:25:59

@Célkereszt: Dehogy is nem. Én pont arra keresem a választ, hogy milyen megoldással lehetne a Fideszt kirobbantani a hatalomból. Márpedig ha nincs egy erős ellenzéki párt, vagy ezeknek a pártoknak az összefogása, akkor a Fidesznek nem is kell a túlnyomó többség szavazata ahhoz, hogy újra kormánypárt maradjon. Példa:
mondjuk van 6 párt az ellenzékben, meg van az ördesz. Utóbbira voksolnak mondjuk 4 millióan, a 6 kicsire meg 6 millióan. Hiába a hat millió aki nem Viktort akarja, hogyha a hatmilliós tábor pártjai nem fognak össze. Elaprózódnak ott a parlamentben, és ki lesz a kormánypárt? Az ördesz, mert míg a többi pártnak van egy-egy milliós tábora addig neki négymilliós van. Tehát el mondhatja, hogy ők a legtámogatottabb párt. Persze ez így eléggé lesarkított, de én ezt az egyenletet látom.
Na ez

vakapad 2018.01.02. 09:30:05

Szóval kegyed is Orbán hívő. Nem baj az, sokan tetszenek lenni, akik az ilyen hozzáállással és szövegekkel tönkreteszik az országot.

A röhej csak az, hogy egymást is hülyítve bizonygatják maguknak meg egymásnak, miért kell hatalomban hagyni Orbánt.

lbm · http://nertars.blog.hu 2018.01.02. 09:30:14

@Leptis Magnaq: Na ez az én álmom is. Mi lehet velünk a baj, hogy ez nem jön össze? :-(

Célkereszt 2018.01.02. 09:31:11

@lbm: Sokan nem értik, hogy nincs mit számonkérni az ellenzéki pártoktól. A politikusság nem egy csoport ember kötelessége vagy fogllakozása.Kárhoztatjuk az ellenzékieket, de feltetted a kérdést, hogy te mivel segítetted őket? Vagy elég az elefántcsonttoronyból kritizálgatni?

rasztaszív 2018.01.02. 09:34:38

ha kormányváltást akarsz,állj ellen az agymosásuknak,ne vedd át a frazeológiájukat ("Ez pedig az ellenzék bűne is.").

menj el szavazni.

lbm · http://nertars.blog.hu 2018.01.02. 09:35:09

@vakapad: Én Orbán hívő? :-))) Bocsáss meg de te olvastad már a NER-társ blogot?
Hát én voltam már sokminden itt a kommentekben de Orbán hívő ?
Inkább ezt elfelejtem. Semmi gond, üdv itt köztünk. :-)

Célkereszt 2018.01.02. 09:39:08

N@lbm: Akkor nemde tisztelet és megbecsülés illeti azokat, akik tisztességgel kiállnak értünk?

lbm · http://nertars.blog.hu 2018.01.02. 09:47:16

@Célkereszt: Azt hiszem ezzel nincs is baj részemről. De nem vagyok elvtelen "hívő" aki az egyik pártban csak a jót látja, a másikban meg csak a rosszat. Ám azt hiszem a hozzáállásom egyértelmű bárkinek aki itt olvasgat.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.02. 09:48:47

@chrisred:

A legrosszabb a ballib országrontás.

Én 2 pártra fogok szavazni: a Fideszre, hogy maradjon a jó irány, s az LMP-re, hogy támogassam az egyetlen normális ellenzéki erőt.

chrisred 2018.01.02. 09:50:37

@lbm: Azért bárhogy trükköznek, nem lesz kétmillió határontúli postafordultával szavazó, ezért nem érdemes 10 millió szavazati joggal rendelkezőből kiindulni. 8 millió, meg pár százezer a potenciális szavazati joggal rendelkező. Közülük mintegy 1,5 millió a narancsszekta keménymagja, rajtuk kívül 3-4 millió szavazatra lehet számítani, még mindig elég képlékeny eloszlásban.

Európai téridő 2018.01.02. 09:51:48

@is: A "polgári demokrácia" játékszabályainak újratanulása közben a "tanítómesterek" túl sokszor csapták be a már-már stréber tanulót. Az akkori civilszféra nemcsak gáncstalan Grál-lovagokból állt, sokan éltek vissza a lehetőségekkel. A Böszme pedig nem mérte fel a hazudozás beismerésének a súlyos politikai következményeit. Az elvtársvilágba, a szovjet tankok, fegyverek árnyékában nem is volt szükség az ilyenfajta ismeretekre (?) A közgazdáknak az ország rendszerváltás utáni hanyatlását (tönkretételét) kidumálni próbáló közgazdákkal is tele lett a hócipő. És akkor még nem soroltam fel seregnyi más okot, amely 2010-ben a Fidesz-KDNP 2/3-os választási győzelméhez vezetett. De ki is alkotta meg a 2/3-os törvényeket az ilyen-olyan Kerekasztaloknál ülve? Ezt a csapdát a számító hátsó gondolatokkal üzérkedő dilettáns jogalkotókra, a kitalálókra kattintotta rá a mai győztes, mert a zavaros, nem koherens (választó)jogi környezetben adódott ez a lehetőség.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.02. 09:51:49

@midnightcoder2:

"Még a momentum a legjobb a baloldalon, róluk legalább nem nagyon tudnunk semmit."

Ahogy az elempé mellett szerinted sem érv, hogy MÉG nem tudtak lopni, a Momentum mellett sem érv, hogy semmit nem tudunk róluk.

Illetve pár dolgot mégis. Az első nagyobb pártrendezvényüket már úgy pénzelték, hogy ahooz senkinek semmi köze, csak a felháborodás után tettek közzé egyet s mást. Hatalomra kerülve ugyanúgy fognak lopni, mint mindenki más.

Ne feledd, kormányon (amire ugye semmi esély) őket is megkörnyékezik a nagy gazdasági szereplők, és röpke fél év alatt vagy engednek - és akkor ugyanúgy korrumpálódnak, mint a többiek -, vagy ellehetetlenül a kormányzásuk.

A második a szavazatvásárló jelölt támogatása a napokban. Lehet, hogy csak rosszul választottak, de ez akkor is hiba: egy párt jól válassza meg az embereit. Ha erre nem képes, akkor kormányon hogyan lenne képes ugyanerre?

A legnagyobb baj azonban a Momentummal az, hogy ugyanolyan "mi kutyánk kölke" formáció, mint volt a szadesz. Egy a Nagykörúton belülről egyre inkább láthatóan kijönni nemigen képes megmondópárt, amelyet bár látszólag érdekel a nép véleménye (országos összejövetelek), ez valójában ugyanaz, mint amikor a tanító néni megkérdezi a gyerekektől, na mi is legyen a mai óra anyaga. Nekik ui. már megvannak a témáik. Ugyanolyan elitpárt, mint a szadesz volt, vagy most az elempé. Valamit tanultak ugyan a szadesz hibáiból, de csak alig.

Bafana 2018.01.02. 09:53:16

@Sexual Harassment Panda: Szavazzál csak az 5 százalékos balfaszokra. Akkor nem nevetni fogsz, hanem sírni. Ahol senki sem lát. Viktor majd nevet helyetted.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.02. 09:57:16

@Alick:

"végre eljuthatnánk oda, hogy napirendre kerüljön a politikai pártok feloszlatása és betiltása."

Ugye viccelsz? Az EU meg tétlenül nézné a demokratikusan működő pártok betiltását és feloszlatását?

Tudod, ez olyan lenne, mint a béke pártja, az iszlám. Miután minden más vallású embert megöltek, valóban eljön a béke. Ja, mégsem, hiszen egymást is irtják, sőt leginkább egymást. :DD

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.02. 09:58:52

@vki77:

"A maradék 6 milliónyi tudja, hogy nem kell ez neki"

Megkérdezted mind a 6 milliót?

Arra nem gondoltál, hogy a 6 millió esetleg azt is tudhatja, hogy TI sem kelletek nekik?

chrisred 2018.01.02. 09:58:59

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Vagyis pont a fordítottját csinálod. Összekovácsolod a támadhatatlanná és ellenörizhetetlenné a központi hatalmat, és bezavarsz néhány képviselőt melléjük a parlamentbe, akik újabb négy évig tehetetlenül nézik a polgárok kifosztását.

chrisred 2018.01.02. 09:59:57

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Miért, vannak olyanok is Magyarországon?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.02. 10:01:36

@Célkereszt:

"Kárhoztatjuk az ellenzékieket, de feltetted a kérdést, hogy te mivel segítetted őket? "

Hááát, az ellenzék eddig nem sok okot adott arra, hogy segítséget kapjon a választóktól. Egymással permanensen torzsalkodó, irigy kisóvodásokként viselkedő pártokra sehol nincs szükség.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.02. 10:02:47

@chrisred:

Természetesen vannak. Talán az nem az, amire szavazni szoktál?

vakapad 2018.01.02. 10:05:37

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Ja. De nekem mégis inkább az irigy kisóvodások, mint a nagystílű, felnőtt, tolvaj dilettánsok.
Kegyed nyilván a NER nyerteseihez tartozik. Mészáros úr köre?

chrisred 2018.01.02. 10:06:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Honnan tudhatnám, hogy egy párt demokratikusan működik? Majd az ÁSZ eldönti. 2014 előtt Simicska demokratikusan vajazta le a plakáthelyeket a Fidesznek, 2014 után viszont antidemokratikusan tette ugyanezt a Jobbiknak.

Jakab.gipsz 2018.01.02. 10:06:48

@lbm:

Önmagadat objektív ellenzőnek tüntetted fel, a szöveg amelyet kritikai észrevétel címszó alatt elő adsz, egy-az-egyben libsi, klisék és sztereotípiákból van össze rakosgatva, szépen modorosan.

A kérdés nem az, hogy te vagy más kikre szavaz, hanem kikre, miféle társadalom mérnökökre, bízzuk a jövőnket.

chrisred 2018.01.02. 10:12:19

@Jakab.gipsz: Társadalom mérnökökre? Most Németh Szilárdra vagy Kunhalmi Ágnesre gondoltál?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.02. 10:15:00

@chrisred:

Az én narratívám más. Számomra a lényeg: az 1990-2010-es zsákutcából való kihátrálás.

Aki ezt segíti, arra szavazhatok.

Aki nem, arra sose szavazok.

A jelenlegi választékból 3 párt utasítja el az 1990-2010-es zsákutcát: a Fidesz, a Jobbik, az LMP. A Jobbikra azonban nem szavazok, mert komolytalanok: hetente változik a programjuk.

ulpius66 2018.01.02. 10:19:08

Kedves NERtárs!

Kire voksoljak?

"Bárkire szavazol, szar marad az életed!"

ami szabad 2018.01.02. 10:21:39

@Jobb ma egy Orbán mint holnap egy kalifa: Nem jól tudod, mert a soros az egyedül, fél kézzel! Nem tanított meg rá a NER?

ulpius66 2018.01.02. 10:21:57

Kedves NERtárs!

Egyebekben meg, szavazz a FIDESZ-re!

Legalább az a kellemes érzésed meglesz, hogy a győztesre szavaztál........
(már, ha 2010-2018 között nem lehetetlenült el az életed...)

Bolshevik 2018.01.02. 10:23:13

"Négy éve az emberek a következőeket valló kormányra adta a voksát:

stadionok; 47000ft-ból meg lehet élni; (...)"

lol ahelyett hogy megpróbálnád legalább kicsit megérteni a jelenséget, inkább gúnyolódsz meg lenézel, így nem fog menni. Persze nekem így is jó.

VaradiJanos 2018.01.02. 10:25:01

Micsoda reklámügynökség-invázió lehetett egy ilyen magas minőségű blog szerzőjénél. Ejha.

VaradiJanos 2018.01.02. 10:26:32

@Bolshevik: nagy ateisták a drágáim, de azért az a kiválasztottság-dolog megmaradt az agyukban

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.02. 10:26:52

@chrisred:

Kevered a fogalmakat. Attól, hog a Jobbik törvényt sértett a plakáthelyekkel, még működhet demokratikusan.

Barkalot 2018.01.02. 10:27:19

Nehéz ügy. Ha lesz legalább egy közös egyéni ellenzéki jelölt akkor arra, listán nem tudom. Fidesz, MSZP és DK semmiképp.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.02. 10:28:10

@VaradiJanos:

Tiszta bolsevik mentalitás. Nem hiába, egy tőről fakadnak.

chrisred 2018.01.02. 10:28:26

@Bolshevik: Nem az én választott hivatásom, hogy megértsem a politikusokat, hanem fordítva. Ha egy politikus nem képes közérthetően kifejteni és elmagyarázni egy jelenséget, akkor benne van a hiba, alkalmatlan arra a feladatra, amire vallalkozott.

ben2 2018.01.02. 10:30:59

A szerző a 2010-2014-es időszakból felsorolta az összes olyan ellenzéki hecckampányt, amelyektől hiába hergelte magát gyűlöletextázisba az ellenzéki szurkolókórus, a szavazók nagy többségét egyszerűen nem érdekelte.
2010-2014 között a ballib szekértábor sikeresen elhitette magával, hogy csak a 2002-es receptet kell elővenni, azaz eleget kell mantrázni a rutin paneleiket és automatikusan győznek.
Nem így lett.

A kudarcból viszont az ellenzék semmit sem tanult, ugyanazt a mantrát tolja azóta is, csak kicsit fásultabban és mára már nem is nagyon igyekeznek takargatni, hogy maguk sem hisznek benne.
Einstein definiálta anno a hülyeséget úgy, hogy "mindig ugyanazt csinálni és különböző eredményt várni tőle".
Ez jellemzi 2014 óta a balliberális szekértábort, politikusokat, megmondóembereket és az önnön jelentéktelenésügtől frusztrált bloggereket is beleértve.
A cikk szerzője sem kivétel ez alól.

Annyit lehet csak tanácsolni neki, hogy vagy ne menjen el szavazni, vagy rajzoljon pöcsöt a szavazólapra.
Így talán a ballibek elérik a gödör alját és kénytelenek lesznek hisztizés helyett esetleg politizálni is, ami bezony azzal kezdődik, hogy legalább egyszer az életben meghallgatják, hogy mire van szükségük a választóiknak.

nemecsekerno_007 2018.01.02. 10:32:55

@is: "1990-2010 kozott nem volt zsakutca, csak..."

Dehogynem volt, a gazdasági válság meg is mutatta.

- Sőt 1960-1990 is zsákutca volt, illetve légvárépítés.
- Az elvtársak már 88-90 között tudták, hogy privatizációval tudnak kapitalistává vedleni
- a népet meg hülyítették az európai jóléti modellel.
- az átlag választónak maradt a légvár, meg a devizahitel, nekik meg a tőke, meg a privatizált közszolgáltatások.

és jött a szlogen: Fizessenek a gazdagok! :) Hát persze.

chrisred 2018.01.02. 10:33:47

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Milyen fogalmakat keverek? Az ÁSZ indoklása szerint a Jobbik eljárása súlyosan sértette az esélyegyenlőséget, tehát antidemokratikus. A magyarázatod pedig nagyjából olyan, mint a védőügyvédé, aki arra hivatkozott, hogy a védence csak szombatonként gyilkolt, a hét összes többi napján jogkövető állampolgárként viselkedett.

ami szabad 2018.01.02. 10:36:45

Az a kérdés, mi a cél. Ha önmagában a kormányváltás, akkor listán valami balos koalíció, egyébiben pedig a helyi esélyesebb. ( bal vagy jobbik) Ha az ország sorsának jobbra fordítása a cél, akkor viszont, valamiképp az LMP- + konzervatív társai, feltehetően, addigra lesz még egy két megállapodás, akár a momentummal akár másokkal is. Hogy miért? Mert látva a fidesz végtelen arrogáns tolvajait, akik éppen a neo- feudalizmust építgetik, tényleg lehetne önmagában az is cél, hogy ezek menjenek a vérbe végre. Ugyanakkor beágyazódásuk, A NER rendszere mára olyan mélyen beépült az országba, hogy komoly gyomlálás kell ahhoz, hogy ezt az ostoba szolga hadat felváltsa valami értelmes. Ehhez, vagy radikális megújulás, vagy - az én ízlésem szerint való- józan ész elterjedése szükséges, de ez inkább idealizmusomat buktatja le. Na már most. A maszoptól - dk- tól érdemi megújulást nehéz várni, volt rá ellenzékben nekik is néhány évük, hogy villantsanak, de a sztálini belső- ellenségképtől ők sem nagyon tudtak elmozdulni, egymást akarják legyőzni úgy látom, és nem a fideszt. A jobbiknak, ha jó kedvemben vagyok, elhiszem a néppártosodást, de azért erősek a kételyeim. Azt azonban, hogy ideje meghaladni a jobb- bal ideológiát, képes vagyok elfogadni, annál is inkább, mert hiszem, hogy akár jobbos valaki, akár balos, önmagában tök rendes ( vagy szar) ember is lehet, a családi történelem, a saját megélt tapasztalások valamely irányba igazították a világnézetét, -és ennyike. Ettől még, az élet ezer bárakármilyen kérdéséről lehet azonos véleménye, megoldása jobbos- balos embernek egyaránt. Vagyis sokkal kisebb közöttük a távolság, mint amit ezek a férgek el akarnak hitetni, és művi úton, hergelve a népeket kis-trianonként osztják meg a megmaradt magyarokat, csak egyelőre a többség, magán ezen a manipuláción nem lát át, vagy a biztonság iránti vágyával visszaélve hitetik el, hogy ez még megéri. Holott nulla azaz nulla darab külső ellenféllel küzdünk iszap-birkózva lassan az "emút nyóc évben".. Unalmas, szánalmas, hazug. De hát azzal mégsem kampányolhat, hogy köszike, hogy ennyit hagytatok lopni, ez nekünk jó így, folytatjuk, csak kell hozzá másfélmillió olyan marha/ birka, mint te! Pedig milyen őszinte kampány lenne! :)

chrisred 2018.01.02. 10:37:56

@nemecsekerno_007: Vagyis a mostani időszakról is csak egy újabb gazdasági válság bizonyíthatná be, hogy zsákutca? Nagyjából egyetértek.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.02. 10:38:47

@ben2:

"A kudarcból viszont az ellenzék semmit sem tanult, ugyanazt a mantrát tolja azóta is, csak kicsit fásultabban"

Azért tanultak, sokat. Az internetet és a közösségi médiát sokkal hatékonyabban használják, mint a kormánypártok. Az egész magyar internet tele van az ellenzéki hazudozásokkal, a legutóbbi pl. az, hogy a Fidesz-kormány fegyvereket adott el az IS-nek.

A legordasabb hazugságoktól sem riadnak vissza, mert tudják, hogy mindig akad pár ember, aki elhiszi, és azt máris megnyerték maguknak.

Aztán a Fidesz sem sokat tanult, a lopások ilyen mértékű túltolása könnyen egy 2002-höz hasonló bukást eredményezhet, ha nem is automatikusan ellenzéki kormányt.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2018.01.02. 10:39:24

@Leptis Magnaq: Te mégis melyik országban látod az ötpártos 'népért dolgozó' utópiádat?
Nézd a németeket! Van egy komcsi utódpárt, egy szélsőségesen internacionalista balos zöld párt, meg van két jobbszélső párt (mármint annak vannak titulálva) és marad két középutas párt kisebbségben. A többi országban még ilyen sincs a helyzet.
Olyan dologra vágysz, vagy van elvárásod, ami nem létezik.

nemecsekerno_007 2018.01.02. 10:40:44

"Kire szavazzak, és miért?"

Fidesz-KDNP:

- talán már nem fosnak annyira, hogy elveszítik a választást és kicsit nyugodtabb kormányzás lesz.
- a gazdaságnak jobb lenne ha nem forgatna fel mindent egy teljesen új kormány. (Fizessenek a gazdagok)
- lesz újabb 4 évük, hátha hozzányúlnak a nagy elosztórendszerekhez. (nyugdíj, tb)
- amit elkezdtek az "elmútnyócévben" azt talán folytatják és elkezd beérni az eredménye. (nyílván nem az internetadóra gondolok :)

LMP

- ellensúlyként működhetnének, néha nem mondanak túl nagy hülyeségeket.

Nagyjából ennyi.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.02. 10:41:36

@chrisred:

Ezzel az erővel a pédabeli gyilkosod is antidemokratikus, hiszen nem egyenlően osztja az élethez való esélyt, ezért antidemokratikus.

De lelked rajta, ha a demokratikus szó jelentését a végletekig kitágítod. Igényesebb érvelést szoktam meg tőled. :(

Alick 2018.01.02. 10:42:54

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A jelenlegi politikai pártok bűnszövetkezeti struktúrában/potenciállal működnek.
Nem arról van szó, hogy ne legyenek képviseleti szervezetek, hanem hogy ezek szigorú összeférhetetlenségi szabályok mellett működjenek, a lobbizás bűncselekmény legyen és a hatalomgyakorlás kötött, szerződéses viszonyok - amelynek tartalmát a megválasztott programja határozza meg, bármikor számonkérhető viszonyok között - között folyjon. Képviseleti vezetői feladatokat pedig csak olyan személyek láthassanak el (legyenek jelölhetők), akik kapcsolódó szakmai területen már letettek valamit az asztalra.

vki77 2018.01.02. 10:43:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ki az a "TI"?

Ha te is 2 bitben tudsz gondolkodni, hogy van a Fidesz és vele szemben a "TI" akkor valóban a TI közé tartozom. De a "TI" alatt értem én a 6 millió embert, mivel OV-nak és társainak már sikerüt olyan szinten pánikoltatni, és ezáltal mozgósítani a híveit, hogy az általam említett 6 millióban már csak elenyésző számú passzív követőjük van.
Így nem mekem kellett megkérdeznem a 6 milliót, megtette ezt helyettem Orbán a nemzeti konzultációival és a mellé társított "aki nincs velünk az ellenünk" elmélettel.

VaradiJanos 2018.01.02. 10:43:15

@ben2: ez mán nagyon munka-szagú tanács. Mi lesz a következő lépésed, te náci? Tábor?

chrisred 2018.01.02. 10:44:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Túlbecsülöd a magyar politikai erők kreativitását. Ezt az IS támogató kamukonteót (még Obamát tamadva) még Putyin hackerhadserege lőtte fel az internetre évekkel előtt. Amit persze akkor a kormánypropaganda kritika nélkül átvett, az ellenzék meg most csinált belőle egy halvány és bárgyú másolatot.

nemecsekerno_007 2018.01.02. 10:45:38

@chrisred: "Vagyis a mostani időszakról is csak egy újabb gazdasági válság bizonyíthatná be, hogy zsákutca?"

- Nem bizonyíthatná, hanem megmutathatná. De ez csak akkor derülne ki.
- egyébként meg ez a zsákutca gondolkodás nagyon nem jó.
- 1990-2010 között egy rossz modell alapján építkeztünk, egyfajta szocialista-kapitalista hibridet.
- volt akiknek mindkettőből a pozitívum jutott, másoknak meg a negatívum.
- ezt turbózta fel a válság.

- Egyébként 2020 vízválasztó jellegű lesz, addigra több embernek kéne megtanulnia pénzt csinálni.

- Főleg az ilyen blogfirkászoknak.

Elmélkedésből nem lesz jóléti modell.

VaradiJanos 2018.01.02. 10:45:50

@vki77: sok időd ment el a hatmillió interjúra?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.02. 10:47:01

@vki77:

"Ha te is 2 bitben tudsz gondolkodni"

Ugye 1 bitet akartál mondani? Két bitbe már 4 lehetőség fér bele.

Amúgy lehetne személyeskedés nélkül is?

"hogy az általam említett 6 millióban már csak elenyésző számú passzív követőjük van."

Értem én, hogy te személyesen ismered mind a 6 millió passzív választót, de szerintem inkább várd meg a részvételi arányokat. Ha 100% közelében lesz, akkor én el fogom ismerni, hogy igazad van. Ha nem, akkor nem fogod elismerni, hogy tévedtél. :)

Brix 2018.01.02. 10:47:26

Azt kell eldönteni, hogy kinek milyen politikai célok a fontosabbak. Meghatározó, hogy ki milyen társadalmi osztályba tartozik. Ha valaki a felső 25%-ban van, akkor a legjobb opció a Fidesz, hiszen az egykulcsos adó, és a családpolitika egyértelműen a jómódú rétegeknek kedvez.
Ha valaki a " kádári" alsó középhez tartozik- lakótelep, suzuki-, akkor az LMP lehet jó választás, hiszen az LMP egyik legfőbb célja, a dolgozói szegénység csökkentése, azonnali átalakításokkal az adórendszerben. Az átvert közalkalmazottak is ide szavazhatnak...
A Jobbikra most nem szavaznék, hiszen identitásválságban vannak. A hagyományos baloldal, meg tehetséges politikusok hiányától szenved. Az MSZP-nek vége. Gyurcsány végleg diszkreditálódott
Ha valaki a ellenzi az EU föderalizációs törekvéseit, és rettegi a népvándorlást, akkor megint csak a Fidesz marad...
Aki gyűlöli hazai oligarchákat, és Mészárost, Garancsit, Tiborcot, Vajnát, Tombort, legszívesebben a börtönben látná, az megint csak szavazzon az LMP-re...

Zöldelve 2018.01.02. 10:48:28

@Éhesló: Otthon maradni? Értem én, de ennél rosszabbat csak a rájuk szavazással tehetsz. A nem-szavazók nem számítanak. Tehát egyfelől az ilyennek mindegy, utána nincs erkölcsi alap puffogni. Másrészt ha mandátumban esetleg nem is, de legalább szavazatszámban ki lehetne mutatni, hogy mennyire nincsenek többségben. Mert az már látványos lenne, ha egyharmad szavazattalé kétharmad mandátumot vinnének. Márpedig ez lesz. Minél több a távolmaradó, annál inkább.

zFuly 2018.01.02. 10:48:51

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Úgy csinál, mint aki látja a problémát. Az igazi probléma, hogy ez csak álprobléma. Pl. itt atomerőművet akarnak építeni, miközben az Észak-Atlanti régióban nem építenek már alaperőművet sem (nemhogy atomot), mert az energetikai forradalom ennél sokkal összetettebb megoldásokat tesz lehetővé és követel meg.
Minden hasonló "kiút" mutatásukra megmutatható, hogy a világ erőst meghaladta.
XIX. századi megoldásokat keresnek a XXI. századi problémákra. Igazi hátrálás, ahogyan írod.
Csak sajnos előre kellene menni.

sas70 2018.01.02. 10:49:25

Csaka fidesz! 'Mer sose vót még ilyen jó! Erősödésesjobbanteljesítésvan!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.02. 10:50:42

@chrisred:

Mindegy, a hazugság akkor is hazugság. Attól, hogy régi konteót melegítettek fel (már ha tényelg úgy van, ahogy írod), még hazugság marad. És egy az ellenzék által indított mocskolódó, hazug kampány nyitánya. :(

Ez is mutatja, mennyire igaza volt Németh Szilárdnak, amikor kva mocskos kampányt jelzett előre.

chrisred 2018.01.02. 10:55:04

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Mivel eddig semmivel nem cáfoltad a felvetésemet (semmilyen megbízható plénum nem vizsgálja a pártok demokratikus működését, hanem a politikai szervezetek egymást ellenőrzik, és mindig az erősebbnek van igaza), tovább nem nagyon juthatunk.

lagyszello 2018.01.02. 10:59:13

Szavazzatok az ov-re. De nefeledjétek: a min.bér emelés megdrágított mindent. Az 1 literes dolgok 900 ml-s lettek, a 20 dkg-os mogyoró 17 dkg. És az egy kulcsos adó az kinek jó? Aki keresett 100 eFt-ot, az most fizet 15 adót havonta,1 évben 180 EFt.
Aki keresett 2 Mft-ot az fizetett akkor (34%) 680 Eft
Most 300ezret. Ha nem ellenségetek a matek, akkor kiszámolhatod: Neki 1 hónapban több marad a zsebáben, mint neked az éves adód.
És 100 EFt-os fizetésnél igencsak megérzi az ember a havi 15 kiesőt.
És a rezsi csökkentés?
Aki úszómedencét, 200 nm-es házat gázzal fűt, árammal lát el, annak havonta több a rezsi megtakarítása, mint neked évente. Hogy egyre többen halnak meg kórházi fertőzésben. Hogy a 16 éves tanítási korhatár eredményeként nőtt a funkcionális analfabéták száma. Hogy míg nekönk minimál bért emelnek, addig az az első dolguk a parlament első ülésén, hogy megszavazzák maguknak a jogállásukat, ami sokkal több mint a minim. bér emelés/fő.

chrisred 2018.01.02. 11:02:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ezt nem volt nehéz megjósolni. Az a politikai közélet, amiben Németh Szilárd is szerephez juthat, csak mocskos lehet.

Andy73 2018.01.02. 11:13:32

"Őszintén megmondom, hogy négy éve hatalmas izgalommal vártam , hogy mit dönt a nép. Csalódtam."

A demokrácia már csak ilyen. Nem mindig a kedvenc pártod nyer. Mások meg akkor csalódtak, amikor a bukott baloldali elvtársakat szavazták vissza a hatalomba: a pufajkás Hornt, a D-209-est, no meg az öszödi böszmét, a volt KISZ-vezért.

"Blog-életem során talán soha nem vágytam annyira a kommentjeiekre mint most. Kire szavazzak, és miért?"

És majd a kommentek alapján fogod eldönteni, hogy kire szavazz? Gratulálok, ez aztán megalapozott döntés lesz, igazán tudatos szavazás.

Éhesló 2018.01.02. 11:19:31

@ArriMedes: csak egy ocsmány troll trollozik.
Az érveidet, értelmes véleményedet nem helyettesíti mások fikázása, a trollozás, nácizás.
Csak rólad állít ki bizonyítványt.
Ne legyél rá büszke.

A mai pártstruktúra és annak becstelen, köpönyegforgató vezérei nem biztosítanak morálisan és értékalapon is helyes választási lehetőséget senkinek sem, aki megveti a lopást, ingyenélést, köpönyegforgatást, hazudozást.

A "kisebbik rossz" választásának sunyi sugalmazása pedig olyan megélhetési politikusok újabb 4 éves ingyenélését és további gátlástalan nyomulását támogatja, akik eddig sem voltak képesek semmi másra, mint lopásra és ingyenélésre és gátlástalan nyomulásra.

Ezért aki megveti ezt a bandát, az nem tehet mást, mint bojkottálja őket és a vircsaftjukat.

Éhesló 2018.01.02. 11:24:55

@vajdasagi: az lmp arra példa, hogy Nem lehet más a politika.
Az szdsz v2.0 osztódással szaporodva vált azzá, ami nyomokban sem hasonlít arra, amiért létrejött.
LEgmarkánsabb arcait elveszítette, elveit sutba vágta és a hitvallását évente váltja.
Nem képvisel semmit és senkit a változás ígéretén és a tagjai megélhetésén túl.

Bernadett nem szék, hanem Szél és Werberrel a háta megett még kevésbé lesz más a politika.
Nem érdemelnek a megvetésen kívül semmit.
Szavazatokat végképp nem.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.02. 11:25:11

@zFuly:

Minden században kell energia, s jobban megéri megtermelni, mint megvenni. Lám, a ballib kormányzatok is akarték Paks 2-t.

egyjózsi 2018.01.02. 11:27:43

@selek: Ja. Mert ők lennének az Új Megváltók! Szerinted. Aki senkivel soha semmiáron nem közösködik. Majd, ha hatalomra kerül, akkor meg mindenkiről gondoskodik. Ugyan már, ne röhögtess! Aki a választások előtt semmiféle kompromisszumra nem képes, az utána is igazság-letéteményessé fog válni, s ugyanaz lesz mint a Fidesz! Igaz ez a Momentumra is! Nem bízok senkiben, aki a választások előtti együttműködésre nem hajlandó!

chrisred 2018.01.02. 11:28:09

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Tehát azok akarták Paks 2-t, akik zsákutcába juttatták az országot.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.02. 11:40:49

@chrisred:

"Az a politikai közélet, amiben Németh Szilárd is szerephez juthat, csak mocskos lehet."

Azért ne feledd, hogy ezt a politikai közéletet a kedvenceid is alaposan kialakították, mindegyik ma működő és régebben működött párt. Ám te ebből csak a Fideszt látod. Persze, hogy a hazai mocskot látod legnagyobbnak, csak eléggé vicces, hogy a hozzád ugyanolyan közeli ellenzéki mocsok nem zavar.

Oszt mutass nekem a világon egyetlen tiszta politikai életet. Amit tisztának látsz, az is csak messziről az. A világűrből nézve a Föld is csodaszép.

Tudod, a dzsungelben nem leszel nyerő a fair play szerint küzdve.

Mellesleg nem reagáltál arra, miért ne lehetne egy párt működése demokratikus attól, hogy megsért egy pártgazdálkodási törvényt. Na mindegy, megszoktam már azt a liberális érvelésstílust, hogy ha valamire nem tudsz válaszolni, akkor új témát hozol fel, azzal próbálva irányításod alatt tartani a vita menetét. Ezt anno még a szadesz alkalmazta a vitái során nagy sikerrel.

Kár, mert az utóbbi időben egész tisztességesen szoktál érvelni, ez a mostani nem vall rád. :( Na mindegy. :(

Éhesló 2018.01.02. 11:40:49

@Zöldelve: nem állítasz igazat.
A demokratikus (parlamenti) választásokon mindenki számít.
A nemszavazók is, mint arra a "demokratikus" oldal a jobbikkal rámutatott a migránsokról és a kettős állampolgárság megadásáról szóló népszavazás sikertelenné tétele során.
Olvasd el az érveiket és ne kicsinyeld le a sikereiket amiket a nemszavazással elértek.

Erkölcsi alapja annak van, aki a jót támogatja, nem annak, aki a köpönyegrorgatókat, tolvajokat, hazug manipulátorokat szavazza a nyakunkra, legyen az vörös,fekete, vagy nemzetiszín.

Miért jobb neked, ha gyurcsótány, vagy az általa bedarált maszopos szerencsétlenek lopnak, mint buktor és bandája?
Miért jobb neked, ha a vérnáciból liberálissá vedlett vona és bandája élhet ingyen újabb 4 évig?
Abban a cirkuszban ami itt 27 éve folyik mindegyik gazember bűnrészes, amorális képmutató.
Nem téged, nem engem szolgálnak és nem is az országunkat, hanem saját zsebüket, rokonaikat, strómanjaikat és az őket pénzelőket.

Aki rájuk szavaz, erre a beteg vircsaftra szavaz.

egyjózsi 2018.01.02. 11:40:52

@Brix: "Ja. Mert ők lennének az Új Megváltók! Szerinted. Aki senkivel soha semmiáron nem közösködik. Majd, ha hatalomra kerül, akkor meg mindenkiről gondoskodik. Ugyan már, ne röhögtess! Aki a választások előtt semmiféle kompromisszumra nem képes, az utána is igazság-letéteményessé fog válni, s ugyanaz lesz mint a Fidesz! Igaz ez a Momentumra is! Nem bízok senkiben, aki a választások előtti együttműködésre nem hajlandó!" Meg még a hozzászólásodra: Ha Orbán és Gyurcsány között nem látod a különbséget, avagy az MSZP-t eltemetted, hát annyit tudok neked mondani, hogy Orbán a te hozzáállásod és gondolkodásod miatt, s a hasonlóan gondolkodók miatt van hatalomban! 2010-ben ti "zavartátok el Bajnait, s ti adtatok 2/3-ot Orbánnak! S ezt azóta is Gyurcsányék és az MSZP nyakába akarjátok varrni!

selek 2018.01.02. 11:41:14

@egyjózsi: Orbán, Gyurcsány KISZ titkàroknak hisz ? Árkokkal fúrták tele az országot ! LMP egy VÁLLAHATATLAN 2010 előttivel se álljon szóba. Bárki mással is csak a választád előtti napon. AZ ÖSSZEFOGÁSSAL TERRORIZÁLÁS 2010 ELŐTTIEK ÉRDEKE ! Gyurcsány nyomakodik a parlamentbe. Orbán, Gyurcsány KISZ TITKÁRNAK NINCS HELYE A PARLAMENTBEN. Hazug tolvajok !

GGy 2018.01.02. 11:42:03

Egyértelmű: Jobbik.
Tiszta a kezük, tiszta a múltjuk, van programjuk.

2018.01.02. 11:42:34

"nem szeretnék kimaradni a szavazásból, mert minden nem leadott voks a jelenlegi kormányt segíti győzelemre"

Az én véleményem szerint ha nem mész el szavazni az is megmutat valamit: nevezetesen azt, hogy már annyira szar a felhozatal, hogy ebből nem kell semmit. Én például már rég meguntam a "valami ellen" való szavazást, csak akkor megyek el, ha valamivel maradéktalanul tudok azonosulni, ha valami tényleg ENGEM, és az országot képviseli a parlamentben. 2010-ben a jobbikban hittem-bíztam, idén bizony fogom a családomat, és a választás napján elmegyünk egy jót kirándulni. Egy kurva perc nem sok, annyit nem pazarlok az életemből többet választásra, majd akkor, ha lesz ismét olyan erő, amiben újra tudok hinni. Szumma szummárum: ha otthon maradsz, az is szavazat. Ha szavazol valamire amivel egyébként nem értesz egyet (de nincs jobb), azzal magad is konzerválod ezt az állapotot ami jelenleg van. Egyébként 30 éve ellenszavaz az ország. Volt értelme?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.02. 11:43:39

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

"jobban megéri megtermelni, mint megvenni."

Ugyan már, a balliba megmondóemeberek szerint olcsóbb áramot importálni. De igazuk is van, mindent olcsóbb megvenni, mert nem kell hozzá gyártóüzem, erőmű stb.

Na és mivel is fizetünk? :O

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.02. 11:45:24

@Jankove:

Igazad van, maximálisan. Kérlek, minél szélesebb körben terjeszd az igét, hogy akinek nem tetszik a jelenlegi rendszer, az ne menjen el szavazni. Ofkóz te se menj.

selek 2018.01.02. 11:45:31

@egyjózsi: LMP Gémesin keresztül 3200 önkormányzat vállalható helyi embereivel összefogott. Lesz még nagy csodálkozás !

inteligencs elenzeki 2018.01.02. 11:50:15

Ha összevetem a 2010-es helyzetet a mostanival, nem kérdéses, hogy kire szavazok.

Első és legfontosabb, (számomra legalább is) a gazdasági teljesítmény, és az ország költségvetési helyzete. Anélkül, hogy ez rendben lenne, rend és nyugalom, és előrelépés nincs.
Sajnos a 2002-2010-es balliberális ciklus bebizonyította, hogy azok a pártok, politikai csoportosulások alkalmatlanok az ország vezetésére, gazdasági pénzügyi állapotának fenntartására.

Vannak persze új aspiránsok is, akik a balliberális vonulat friss hajtásainak is tekinthetők, de figyelembe véve azokat a terveket, amelyeket meglehetősen sematikusan tártak elénk, érezhető, hogy a korábbi gazdaságirányítási elveket szedegetnék elő. (pl. progresszív adózás).

Lehet persze rugózni azon, hogy a korrupciós ügyek kapcsán melyik kormánytag, vagy pártközeli cég hány milát gereblyézett össze, (ejnye bejnye) az összkép azonban ettől nem változik, nemzetgazdasági és költségvetési szempontból az elmúlt 8 év a rendszerváltás óta a legsikeresebb egybefüggő 8 éves időszak.

Én úgy gondolom nem lenne igazán megnyugtató állapot, ha azon rugóznánk, hogy milyen jó, a köztévé megint pártatlan média lett, (értsd a ballibsik propaganda szócsöve lett ismét,) miközben az ország az IMF kétes előnyökkel bíró pártfogására lenne bízva, az államkötvények kibocsátása, meg egyre nagyobb terhekkel járna stb.

Marad tehát az ödesz.

chrisred 2018.01.02. 11:50:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Zavar az ellenzéki mocsok is. De ha az embernek be kell mennie a tengerbe, kevésbé tart a fogatlan cápáktól, mint azoktól, amik éhesen és mohón köröznek körülötte csattogó fogsorokkal.

2018.01.02. 11:51:07

@GGy: "Egyértelmű: Jobbik. Tiszta a kezük, tiszta a múltjuk, van programjuk."

A jobbik valaha egy ígéretes párt VOLT. Mamár inkább azt mondanám, ha mindenáron szavazni akarsz, és nem tudod kire, akkor szavazz rájuk. Egyébként sokat nem várok tőlük.

chrisred 2018.01.02. 11:53:48

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Mert ha megépül az erőmű, utána lakosság ingyen kapja majd az áramot? Pont ugyanazzal a pénzzel fizetnénk, mint Paks 2 esetén, csak másnak.

inteligencs elenzeki 2018.01.02. 11:55:56

"Ha Orbán és Gyurcsány között nem látod a különbséget,"

Dehogynem látjuk. Azért megy az x a jelenlegi kormánypártra.

ami szabad 2018.01.02. 11:56:45

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Ha már Paks II. Azt gondolom, egy 15 évvel ezelőtti hatástanulmány, mára szart sem ér. Az alternatív energiák nem véletlenül nőnek frenetikus mértékben, egyszerűen a technológiai fejlődés miatt, VALÓBAN alternatíva lett a megújuló! Az sem mindegy, hogy földrajzi értelemben is diverzifikált a betáp, vagy egyetlen- mellesleg földrengés törésvonalra - épülő atomerőmű szolgáltatja az áramot! A szokásos lopási ráta mellett- mely mára 40-70-90% -ra nőtt- a megtérülésre vonatkozóan, még becslésekbe sem mernek bocsátkozni, legalább is a publikum számára. Szóval olyan 300-400 év lenne, ha addig működni bírna, vagyis soha napján, kiskedden lesz a megtérülés. Miközben a szokásos duplázós költségek mellett, egy olyan 35-50% kal dobja meg az államháztartás hiányát. Ez ám az üzlet! Az oroszoknak. :(

selek 2018.01.02. 12:00:27

@Jankove: A 2_Q Budapesten 12%-os ÉRVÉNYTELEN ARÁNYT produkált a kvótanépszavazáson. AZT MEG KELL SZÁMOLNI, nyilvánosságra kell hozni. Akkor könnyen kimegyünk milliók az utcára, ha milliónyi érvènytelen szavazó sorstársunk van. Aki nem szavaz az 20 000 Ft pénzbüntetést érdemel. Szavazz érvénytelent, ha nem elég jó az LMP.

2018.01.02. 12:00:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem erről van szó. Ha van akinek fixa ideája, hogy az eddigi tolvaj helyett ezentúl inkább egy másik tolvaj fossza ki, az menjen oszt szavazzon. És várja a pozitív változásokat, végülis 30 éve ez megy, mi baj lehet abból, ha még 30 évig folytatódik? Idő van dögivel. Én viszont erre nem akarok már egy percet se pazarolni. Nem azért mert lusta geci vagyok szavazni, hanem mert nincs értelme.

egyjózsi 2018.01.02. 12:02:05

@selek: Ez is egy álláspont. De ez az oka Orbán hatalomban maradásának. A kirekesztés, minden irányból kirekesztés. Demokráciában mindenkinek joga van hatalomba kerülni, ha gyűjt hozzá elegendő szavazót! Szeretni, gyűlölni persze lehet. De jogot megvonni bírsági ítélet nélkül az diktatúra. Gyurcsányt, Orbánt, az Mszp-t, legyőzni kell, nem kirekeszteni! Az LMP jelenleg, s a múltban is a megosztottságot növelte. A választási rendszer koordinációt kíván Orbán ellen, s nem kirekesztést! 2014-ben Orbán ellen többen szavaztak, mint mellette! Az akkori összefogás nem Gyurcsány léte, s az MSZP miatt nem győzött, hanem mert az LMP akkor is ezt az álláspontot képviselte mint most! A valódi "megélhetési" politikusok ott vannak, s nem az összefogást hirdetők között!

ogli dzsí 2018.01.02. 12:04:21

"Oda fajult a politika, és ezzel az ország sorsa is, hogy reálisan nézve, az aki nem hívőként éli meg az ország sorsát, fogalma sincs kire szavazzon 2018 áprilisában."

Nem fajult semmi sehova.

Siman Orbanekra szavayok, qrvajo 4 ev van mogottunk, es elottunk, eszembe sincs valtani. Plane elQrokra.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.02. 12:08:15

@chrisred:

Semmi se fekete vagy fehér.

A Fidesznek is vannak negatív lépései, s a ballibeknél se volt minden hiba.

konrada 2018.01.02. 12:08:52

@selek: khmm.. az árkokat nem fúrni szokás, hanem ásni. No de mind1...

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.02. 12:09:12

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Elfeledkezel a szabad piac láthatatlan kezéről, mely minden megold!

Beowulf... 2018.01.02. 12:12:00

Igen, a 2farkúra. Azért, mert így jelezhezed hivatalosan, hogy szavaznál te, csak egyik "komoly" alternatíva sem győzött meg.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.02. 12:14:16

@ami szabad:

A megújuló energia gazdagok drága hobbija.

A példa Bulgária, ahol az egyik kormányban a sötétzöld lobbinak sikerült olyan jól lobbiznia, hogy az ország előre teljesítette az EU távlati zöld programját, túlmenve egyes nyugati országokon is.

Az eredmény: eladhatatlanul drága zöld energia, ami csak azért van, mert az állam ráfizet. Most azon eszelnek, hogyan lehetne valahogy leállítani a zöld energiát. Nehéz ügy, mert a zöld lobbi kibulizott a zöld energiaszektor tulajainak 25-30 éves szerződéseket, melyeket szinte lehetetlen felmondani.

Már annyi pénz ment el erre, hogy a nyugtai nyomésra leállított bolgár Paks 2-t már rég be lehetett belőle fejezni.

selek 2018.01.02. 12:17:43

@egyjózsi: MI, szavazók összefogunk EGYBEN, mert ez KÉNYSZER, ez pedig csak a legkevésbé elutasított LMP lehet. Orbánt, Gyurcsányt milliók utálják, így VAN ESÉLYE A SZAVAZÓNAK.

chrisred 2018.01.02. 12:17:45

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Csak ismerve ezt a két bagázst (ami inkább egy), bizton állíthatom, hogy az az ötlet, amiért a ballibek és a narancsosok egyránt rajonganak, csak valamilyen durva kitolás lehet a polgárokkal szemben.

vki77 2018.01.02. 12:26:10

@Kovacs Nocraft Jozsefne: De. Most is elismerem, hogy igazad van. A bitekkel kapcsolatban legalábbis :-)
A többi meddő vita, a 100% (vagy inkább 50%) alatti részvételi arány nem a tévedésem bizonyítéka lesz, hanem az igazamé...
De megyek, mert sajnos csak eddig fizetett a Soros Gyuri bácsi.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.02. 12:26:48

@chrisred:

"Mert ha megépül az erőmű, utána lakosság ingyen kapja majd az áramot? Pont ugyanazzal a pénzzel fizetnénk, mint Paks 2 esetén, csak másnak."

Igazad van, ne építsünk semmit, ne gyártsunk semmit, importáljunk mindent, hiszen "pont ugyanazzal a pénzzel fizetünk, csak másnak". Hogy miből is fizessünk? Heuréka, megvan! A pénzt is importáljuk!

Elsején még megérteném a másnaposságodat, de másodikán a harmadnaposságod eléggé gáz...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.02. 12:27:49

@vki77:

"a 100% (vagy inkább 50%) alatti részvételi arány nem a tévedésem bizonyítéka lesz, hanem az igazamé...2

Ahogy az ellenzék csúfos veresége is az igazad bizonyítéka lesz. Értem... :DD

ami szabad 2018.01.02. 12:29:11

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Némi igazságod akad ugyan ebben, de más szempontok is akadnak bőven. Ha egy ország kitörési pontot keres, akkor persze, lehet az "ócsó munkaerővel" is próbálkozni, de hidd el, ahhoz qva kicsk vagyunk, ez kína/ india méretben térül csak meg, itthon meg inkább az újratermelődő nyomort szolgálja. Ha egy országnak vannak mondjuk tudásalapú, vagy valamilyen speciális tudásai ami akár pl. megújuló energia is lehetne, és itt nem csak a naperőművekre gondolok- akkor az lehet vonzó befektetőknek, és úgy mellesleg, hozhat bevételt bőven. Sajnos, tetszik, nem tetszik, Paks II. annak ellenére zsákutca, hogy kétségtelen tény, szükség van az energiára!

chrisred 2018.01.02. 12:30:46

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Lehet, hogy te importálod a pénzt, én dolgozom érte.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.02. 12:33:55

@Jankove:

"Ha van akinek fixa ideája, hogy az eddigi tolvaj helyett ezentúl inkább egy másik tolvaj fossza ki, az menjen oszt szavazzon."

Nem erről van szó. Ha van választásom, hogy az országot majdnem csődbe vivő tolvajra szavazzak (ne feledd, a szoclib korszak mélyrepülése jóval a világválság előtt elkezdődött itthon) vagy a gazdaságot fellendítő tolvajra, akkor az utóbbira szavazok.

Felelős állampolgárként pedig elmegyek szavazni és érvényesen szavazok, mert én (is) akarok dönteni a saját sorsomról, ne mások döntsenek helyettem.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.02. 12:35:12

@chrisred:

Tipikus balliba vitastílust követsz. Fejzsugorítón voltál szilveszterkor?

Kritikán aluli vagy, sajnálom. :(

inteligencs elenzeki 2018.01.02. 12:35:31

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:

"Már annyi pénz ment el erre, hogy a nyugtai nyomésra leállított bolgár Paks 2-t már rég be lehetett belőle fejezni."

Szélenergia akkor termelődik, ha van szél. Napenergia meg akkor, ha süt a nap.
Egy háztartás energiaellátásánál jó ötlet lehet, hogy napelemek segítsenek rá.
Egy ország energiaellátása, beleértve a nagyfogyasztó ipari létesítményeket, az már egészen más pálya. Nem is beszélve arról, hogy már spekulálnak a villamos meghajtású járművek elterjesztésén is. A fúziós energia még nagyon a jövő zenéje. Azt meg elég aggasztónak tartanám, ha a villamos áramot kizárólag importból tudnánk csak beszerezni.
Marad tehát a jó öreg hasadásos atomenergia hasznosítás.

chrisred 2018.01.02. 12:37:06

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Tudom, ez nerből magyarra fordítva azt jelenti, hogy elfogytak az érveid. No problemo! ;)

ami szabad 2018.01.02. 12:48:36

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Bocsika, de attól tartok, nagyon benéztél valamit! A regnáló kormány fejlődést kimutató statisztikái, igencsak torzak, és meglehetősen sok okból. Egyrészt, konjunktúra van,abban némi fejlődést elérni, nem nagy kunszt. Másrészt, ha akár a -V4 ek teljesítményével, de akár Romániáéval veted össze az itthoni teljesítményt, már nem leszel olyan marha boldog.. Harmadrészt a GDP növekedés fele ha stadionépítésből kerül ki, olyan sokat nem fogsz belőle érzékelni, kivéve, ha a Te tevékenységed stadion fenntartásra avagy építésre irányul. sajnos, a valódi fundamentumok, messze nem olyan rózsásak, mint a LÁTSZAT. A fenntartható fejlődéshez ugyanis, növekedési potenciál növelés szükségeltetik, amihez az egyes számú feladat, az oktatás hathatós finanszírozása, amit viszont, minden évben csökkentettetek ezek az áldott jó fiúk, így még a jövő ESÉLYÉT is kinyírják nekünk szépen, gondosan. A gazdaság egészét, ha megtisztítjuk az állami megrendelésektől, úgy kéne megvizsgálni, és persze, a közszféra duzzasztása is csak a bürokráciát, és az arra fordított forintokat szaporítja..

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.02. 12:51:01

@chrisred:

"Tudom, ez nerből magyarra fordítva azt jelenti, hogy elfogytak az érveid. No problemo! ;)"

Veled szemben igen, mert érvelni csak érvekre lehet, amik viszont neked nincsenek. A mellébeszélésedre sajnos nem tudok és nem is akarok érvekkel válaszolni, ezt jól látod.

Légy szíves, pár nap múlva olvasd vissza ezt a kommentvéltésunkat, immárod tiszta fejjel.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.02. 12:51:48

@ami szabad:

"A regnáló kormány fejlődést kimutató statisztikái, igencsak torzak, és meglehetősen sok okból."

Ja persze, Gyurcsányék nem is hamisították meg az IMF-nek küldött adatokat. :P

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.02. 12:56:39

@chrisred:

Addig is elgondolkozhatsz azon, hogyan keresse meg a magyar ember a pénzét, ha nem termelünk semmit, hanem mndent importáluk. Bár attól tartok, ehhez még tovább kellene kijózanodnod. :P

egyjózsi 2018.01.02. 13:01:03

@selek: Ez igaz! De akkor miért nincs mérhető táborotok? Ja, van. Kb. akkora, mint az "utált" Gyurcsánynak. A listák várhatóan külön versengenek. S ha megmérettettek, majd azután visszatérhetünk erre a vitára. Remélem annyi tisztesség lesz bennetek, hogy a koordinált indításban részt vesztek. Több realitás, kevesebb gyűlölet és kirekesztés. Ezt kívánom neked is!

chrisred 2018.01.02. 13:02:32

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Azzal is tisztában vagyok, hogy a piások gondolnak először arra, hogy a másik nem józan, ha nem tudják követni a gondolatmenetét. Semmi baj, bár bíztam benne, hogy az első tiszta pillanatodban neked is beugrik, hogy most éppen egy atomerőművet importálunk. Közpénzből.

ami szabad 2018.01.02. 13:04:54

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Szerintem, nyolc éve lecserélve. Neked, még nem tűnt fel? Engem az emút nyóc év- emút nyóc év elvesztegetett lehetőségei eléggé zavarnak. Sajnos nem vagyok macska kilenc élettel, ez az egy van, jó lenne azt normálisan megélni, és nem ilyen faszok miatt szívni, mint ez a két tetű a sleppel!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.02. 13:05:30

@ami szabad:

"Egyrészt, konjunktúra van,abban némi fejlődést elérni, nem nagy kunszt. Másrészt, ha akár a -V4 ek teljesítményével, de akár Romániáéval veted össze az itthoni teljesítményt, már nem leszel olyan marha boldog.."

Hasonlítsd a többi volt szoc. országhoz. A szoclibek alatt úgy elhúztak mellettünk, hogy - egy kommentelőt idézve - integetni sem volt időnk. Most meg tartjuk a lépést.

"Harmadrészt a GDP növekedés fele ha stadionépítésből kerül ki,"

Én meg azt mondom, hogy Paks 2 építéséből. Vagy az egészségügyi beruházásokból. Vagy az útépítésekből. Bármire rámondhatod, hogy az teszi ki a GDP-növekedés felét, ha a nagysága kb. egyezik azzal. Nem látod, hogy ezzel erősen csalsz?

"amihez az egyes számú feladat, az oktatás hathatós finanszírozása"

Hogy még több képzett diplomást exportálhassunk Nyugat-Európának? Lásd be, hogy ez egy ördögi kör, nnem is látok belőle kiiutat mást, mint amit ma tesz a kormány a bérek erélyes növelésével. Ha javul az oktatás, attól még nem fejlődik a gazdaság, kimennek a képzett szakamberek - vagyis saját pénzünkből képeztünk diplomásokat Németország számára. Agyelszívás par excellence.

Mellesleg ez még mindig jobb annál, hogy Németországban a migránsokra költött euró-százmilliárdok dobták meg a GDP-t. :D

Andy73 2018.01.02. 13:06:07

"Szóval NER-társak arra szeretnék kijukadni, hogy szégyenteljes módon, 2018. áprilisában már nem bízom a változásban."

Akkor ne szavazz. Ne is foglalkozz a politikával, előtte inkább tanulj meg helyesen írni. Ezt az egyszerűbb szövegek olvasásával szokták gyakoroltatni, utána jöhetnek majd a nehezebbek, így a politika is.

egyjózsi 2018.01.02. 13:06:26

@selek: Gémesi korrekt. Reálpolitikus, tisztességéhez nem fér kétség. Nem véletlen, de nem sok helyen láttam "gyurcsányozni". De ha nem ő indul Gödöllőn, akkor az is megy a levesbe... Valószínűleg a Fideszé lesz. De nyilván Gyurcsány miatt... Majd ezt fogjátok kommunikálni...

selek 2018.01.02. 13:08:38

@egyjózsi: Aki Gyurcsánnyal összebútorozik az ELEVE KUDARCRA ÍTÉLI MAGÁT. Majd leolvashatod a fidesz plakátokról. A szavazóknak kell összefogni EGYBEN, nem a vállalhatatlan pártoknak (dk-mszp komcsi csontok)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.02. 13:13:59

@chrisred:

Talán tisztában vagy azzal, hogy egy dolog fogyasztási cikket importálni és más dolog termelő beruházást. Bár úgy látom, nem vegy tisztában ezzel, csak kötözködsz. Lelked rajta.

Mellesleg tévedsz, egy csepp alkoholt sem fogyasztottam az elmúlt egy hétben. Mondjuk előtte sem, azóta sem. Nem iszom, nem dohányzom és drogokat sem fogyasztok. Sajnálom, hogy ezzel csalódást okoztam neked :(

egyjózsi 2018.01.02. 13:16:37

@ami szabad: "két tetű a sleppel" -írod. Jogod van így érezni, de gondolj arra, hogy amit írsz, az nem a reális gondolkodás terméke, hanem a gyűlölet és kirekesztés szinonimája. Persze, ez is belefér abba, "ami szabad"... Változás így nem lesz, csak az "árokásók" többségi táborának váltógazdasága. Ha a kétszer nyolc év sok volt az életedből, rossz hírem van: ezzel a gondolkodással további elpazarolt évek várnak rád...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.02. 13:17:45

@ami szabad:

"nyolc éve lecserélve. Neked, még nem tűnt fel? Engem az emút nyóc év- emút nyóc év elvesztegetett lehetőségei eléggé zavarnak."

És ezeket a korábbi elkúrókkal akarod bepótolni? Vagy a hasadványaikkal? A sötétzöld elempével? A Fidesz fészkéből kibújt, a Nagykörúton belül kétségtelen népszerűséggel bíró Momentummal? Hát akkor sok sikert kívánok!

selek 2018.01.02. 13:18:03

@egyjózsi: Bármely összefogás csak az utolsó napon derüljön ki, hogy fidesz ne tudjon reagálni. Addig bármely szó az összefogásról terrorizmus.

chrisred 2018.01.02. 13:21:27

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ennyire nem érdekelnek a magánéleti szokásaid, de ha már kitárulkoztál, elárulom, akkor ugyanakkora mennyiséget fogyaszthattunk alkoholból az ünnepek alatt.

Nem, nem látom az érdemi különbséget egy fogyasztási cikk importálása, vagy ugyanazt a fogyasztási cikket előállító üzem importálása között.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.02. 13:25:23

@chrisred:

"Nem, nem látom az érdemi különbséget egy fogyasztási cikk importálása, vagy ugyanazt a fogyasztási cikket előállító üzem importálása között."

Sajnálom. :(

vki77 2018.01.02. 13:31:25

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Látod már megint egyetértek veled valamiben :-) Igazad van, az ellenzék csúfos vereséget fog szenvedni.
Csak én ennek nem tudok örülni úgy mint te, mivel ez nem a fidesz rátermettségét, csak az "ellenzék" töketlenségét fogja bizonyítani.
Viktor és sleppje közben pedig egy új, a kádári rendszerre nagyon hasonló valamit épít ki, ami a Kádár korszakhoz hasonlóan csak saját életképtelensége okán tud majd összeomlani valamikor, amikor már mindenkinek nagyon rossz lesz.

inteligencs elenzeki 2018.01.02. 13:41:34

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Nem erről van szó. Ha van választásom, hogy az országot majdnem csődbe vivő tolvajra szavazzak (ne feledd, a szoclib korszak mélyrepülése jóval a világválság előtt elkezdődött itthon) vagy a gazdaságot fellendítő tolvajra, akkor az utóbbira szavazok. "

Ennyi !
Nem nehéz a döntés.

Aki pedig emocionális indíttatásból szavaz az ellenzékre, tegye.
Úgy gondolom azonban, hogy a józanabbik fele a hosszabbításra szavaz, vagy ha szégyenli "párttársai" előtt a dolgot, hogy a gyűlölt felcsútira szavazna, és nem szeret hazudni, akkor nem megy el, aztán meg van oldva a helyzet. (Ahogy szerintem 14-ben is történt).

inteligencs elenzeki 2018.01.02. 13:43:05

Persze nem mindha olyan nagy lenne a választék az ellenzéki oldalon.

NBarbieReloaded 2018.01.02. 13:44:25

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
"A Jobbikra azonban nem szavazok, mert komolytalanok: hetente változik a programjuk"

A sajat magad nyugtatasara kitalalt hazugsagokat legalabb ne hirdesd.
Semmiben nem valtozott a programjuk evek ota, ugyanazon az irany menten haladnak.
Mondj par peldat erre a heti program valtozasra.
Biztos vagyok benne, hogy nem valaszolsz erre, mert nyilvan te is tudod, hogy mar maga a felvetes is kamu.
Esetleg arra gondolhatsz, hogy azt hiszem hetente jelentenek be 1-1 vallalast ha kormanyra kerulnek.
Erre gondoltal?
Ha igen, akkor ki kell abranditsalak: egy normalis orszagban igy mukodik egy komoly part.
nem ugy, mint viktorodek, hogy "folytatjuk", azt` ennyi a kormanyprogram.
Mondjuk ertheto, hiszen egy darab kormanyprogramot se tudtak megvalositani, mikor meg raszantak az idot. Emlekszunk a ket het alatt rendet teszunk, 1 millio uj munkahely, alamadossag (mar nem emlekszem pontosan mekkora) csokkentes stb.
Egyetlen egy se jott be. Mosmar meg mar nem is farasztjak magukat ilyenekkel, tudjak, hogy a sok agyatlan droid anelkul is rajuk szavaz, csak lokni kell egy kis alamizsnat, bozsi utalvanyt valasztasok elott es kesz.

lbm · http://nertars.blog.hu 2018.01.02. 13:50:29

@nemecsekerno_007: Már megkapták azt a plusz négy évet, és nem éltek, csak visszaéltek vele. A kísérletezésnek is vannak határai...

inteligencs elenzeki 2018.01.02. 13:55:07

@NBarbieReloaded:

"Semmiben nem valtozott a programjuk evek ota, ugyanazon az irany menten haladnak."

Ezt most komolyan mondtad ? Erősen elmozdultak a szélsőjobb irányából, ami persze nem hiba, a baj csak az, hogy ők egy erősen antiszemita attitűdökkel felvértezett szélsőjobb párt volt, annak megfelelő társadalmi kapcsolatokkal.
Te komolyan elhiszed, hogy hiteles tud lenni egy olyan párt, ahol jelentős személyi változás nem történt, mégis gyökeresen megváltozik a retorika ?
Sőt, a liberális formációkkal kötendő koalíció lehetősége is felmerül ?

selek 2018.01.02. 13:58:11

@NBarbieReloaded: Segítek, 1 millió munkahely(ugye, nem külföldön), 50% (ugye, nem 78), 4 kerék 3 gyerek(ugye, nem minden második migráncs magyarnál születik külföldön, hogy

selek 2018.01.02. 14:00:42

@selek: idegen állampolgár legyen, 3 szoba(ugye, nem stadionokban összenyitva)

inteligencs elenzeki 2018.01.02. 14:01:09

@NBarbieReloaded:

"Mondjuk ertheto, hiszen egy darab kormanyprogramot se tudtak megvalositani, mikor meg raszantak az idot. "

Az elmúlt 7 éves kormányzati időszak volt a nemzetgazdasági, és költségvetési szempontból a legsikeresebb egybefüggő időszak a rendszerváltás óta. (Kormányprogramok ide, igéretek oda.) Különösen, ha annak tükrében értelmezzük, hogy a 2010-es év minden szempontból nehéz évünk volt, köszönhetően az előző 8 év felelőtlen kormányzásának.

selek 2018.01.02. 14:12:36

@Comte de Gippaud: tehát, 1 millió munkahely, külföldön; 4 kerék, szlovák rendszámmal trafikmaffiózóknàl; 3 gyerek, minden második magyar migráncstól születik idegen állampolgárnak; 3 szoba, focistadionban összenyitva: FIDESZ KORMÁNY SZEMÉTRE VELED !

konrada 2018.01.02. 14:20:13

@chrisred: Tényleg nem látsz különbséget a gyártó üzem es a kész termék importja között???

Ezzel most engem is megdöbbentettél... :OOoo

kunzoo 2018.01.02. 14:25:07

@zFuly:
Majd ha itt is úgy fúj a szél ahogy ott akkor követhetjük a példájukat. Vízierőművet megakadályozták a zöldek. Szénerőmű szennyez nagyon. Akkor mégis mi marad?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.02. 14:27:32

@konrada:

Vigyázz, csak az alkoholra mondta, hogy annyit fogyasztott, mint én (azaz semmit). Drogokról nem szólt. :D

chrisred 2018.01.02. 14:42:03

@konrada: Ha figyeltél volna, nem gyártó üzemről volt szó. Arról, hogy valaki a fogyasztási cikket importálja, vagy a fogyasztási cikk előállítását. Már többször jeleztem, a különbség olyan, mint ha valaki, akinek tejre van szüksége, megveszi a tehenet.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.02. 14:42:15

@NBarbieReloaded:

Nem kell nyugtatnom magamat, szilárd és koherens elveim vannak.

A "folytatjuk" világos program volt 2014-ben, hiszen azt jelentette, folytatják a 2010-2014 közti kormányzati elképzeléseket.

A Fidesz szavazói táborában zöme a pártonkívüli, semleges emberek, akik egyszerűen a Fideszben látják a legnagyobb biztosítékot a ballib országrontás megismétlésére, ennyi az egész. A ballibek pont azért nem képesek erősödni, mert ezt képtelenek felismerni, helyette bebeszélik maguknak, hogy aki a Fideszre szavaz, az elmebeteg, bunkó, megvett nyugger, agyatlan droid, trafiktulajdonos, stb.

chrisred 2018.01.02. 14:45:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Értem, nálad olyan spéci dolog, ha valaki egy hétig nem nyúl drogokhoz, hogy külön be kell jelenteni. :)

lbm · http://nertars.blog.hu 2018.01.02. 14:46:23

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
"bebeszélik maguknak, hogy aki a Fideszre szavaz, az elmebeteg, bunkó, megvett nyugger, agyatlan droid, trafiktulajdonos, stb."
Nem hiszem ezt, pont ezért nem értem...

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.02. 14:50:29

@NBarbieReloaded:

A Jobbik elvei talán a LEGNAGYOBB mértékben változtak az összes magyar párt közül, ráadásul kb. úgy, mint a kommunista pártokról szóló viccben.

Van egy régi komcsi vicc. Három kommunista ül a kávéházban, az egyik kimegy a vécére, s mire visszatér, kiderül, hogy megváltozott a pártvonal, így őt azonnal ki is zárják, mert még a fél órával korábbi vonalat hirdeti.

Még a Fidesz változása a korai ultraliberális pozícióról a maiig is kisebb, pedig az 20 év alatt ment végbe. A Jobbiknál viszont nem lehet tudni, hogy most éppen zsidózunk és holokamuzunk vagy már meghajtuk fejünket a zsidó holokauszt előtt, pogány sámánisták vagyunk vagy keresztények, imádjuk vagy utáljuk az iszlámot, ki akarunk lépni az EU-ból vagy éljenezzük Brüsszelt, bocskayban ökörködünk és gárdát alapítunk vagy öltönyben szolídan macskát simogatunk, s még kb. 20 hasonló eset.

rasztaszív 2018.01.02. 14:59:01

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Nem erről van szó. Ha van választásom, hogy az országot majdnem csődbe vivő tolvajra szavazzak (ne feledd, a szoclib korszak mélyrepülése jóval a világválság előtt elkezdődött itthon) vagy a gazdaságot fellendítő tolvajra, akkor az utóbbira szavazok. "

az vitte csődbe az országot,aki autópályákat épített,vagy az,aki előtte elszabotálta ugyanezt,és a másikra tolta,utána a hasznát élvezi,és stadiont épít...?és közben megint szabotál : most az egészségügyben,és az oktatásban...?
a szocik voltak a gazdaságot fellendítő tolvajok,ti csak feléltek mindent.egy dologhoz értetek jobban : a propagandához.

NBarbieReloaded 2018.01.02. 15:02:32

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Ahogy gondoltam, csak a rizsa es semmi konkretum, hogy annak ellenere, hogy azert nem szavazol a tolvaj fidesz helyett a Jobbikra, mert "komolytalan, hetente valtoztataja a programjat", egyetlen peldat sem tudsz mondani.
igy sajat magad bizonyitod, hogy csak onmentegetesre hasznalod a hazugsagaid.
Mint mar mondtam, nincs ra mentseg, senkinek, hogy tolvajokra szavazzon.
Az se mentseg, hogy nehogy visszajojjon a ballib.
Ez egy szanalmas mentegetozes, onfelmentes.

A folytatjuk meg barhogy is probalkozol, nem program. Egy nalunk csak egy fokkal kevesbe banan-koztarsasag jellegu orszagban a tobbseg sikitva rohogne egy ilyen parton, ami annyival se tiszteli meg a valasztokat, hogy nagyjabol megprobalja felvazolni az elkepzeleseit.
A folytatjuk, az nem az. Folytatjuk, mit is? A lopast, a haveroknak milliardokat kijatszast, a korrupcio legalizalasat torvenyekkel? Mert egyebkent mit? 2014-ben sem tudtak semmi ertekelheto gazdasagi eredmenyt felmutatni, ami csak egy kicsit is kirivoan jo lett volna a regioban. Sot.
Ertekelheto kormanyzati teljesitmeny nem volt mogotte, igy valoban a megvett,a valos tenyeknek, adatoknak utana nezni nem tudo/nem akaro, az alaptalan kormany-sikerpropagandat csont nelkul benyalo idiotak szavaztak a fideszre. Akkor is, meg most is.
Ja, meg mielott jonnel a kovetkezo szokasos tolvajfidesz mentegetessel: az nem teljesitmeny, hogy egy tehetsegtelen, nulla ballib kormanynal eppcsak egy fokkal jobbak. De ugy verik a melluket a fideszes tolvaj politikusok, mintha a vilag a Magyar gazdasagi csoda receptjeert konyorogne.
Nem konyorognek, mert semmi rendkivuli nincs benne. Az eg vilagon semmi.
Szoval aki a tolvaj fideszre szavaz, az mentegetheti magat akarmivel, akkor is csak egy agyatlan idiota marad, ahogy azt viktorka el is varja.

nemecsekerno_007 2018.01.02. 15:04:37

@lbm: Szerinted az egészségügy meg a nyugdíjrendszer olyan, hogy hipp-hopp 4 év alatt át lehet alakítani?

Maximum úgy ahogy az MSZP-SZDSZ kormány próbálta. Vizitdíj, kórházi széf.

Láttuk mi lett belőle.

NBarbieReloaded 2018.01.02. 15:06:41

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
"A Jobbik elvei talán a LEGNAGYOBB mértékben változtak az összes magyar párt közül, ráadásul kb. úgy, mint a kommunista pártokról szóló viccben."

Gondolom, mar rajottel, hogy en nem egy gondolkodasbol felmentett fidesznyik vagyok, akinek ha elmondja az M1, hogy MO. jobban teljesit, akkor azt szentirasnak veszi.
Mas szoval, nem erdekel a rizsa, konkretumokat irj, vagy akkor ismerd be, hogy hazudtal.

Az idezett mondat meg kulonosen vicces (inkabb szanalmas) egy olyan part tamogatojatol, akik konkretan (nem izzadtsagszagu belemagyarazasokkal) szelsoliberalisbol mara (szavakban) szelsojobba valtak. :)

chrisred 2018.01.02. 15:20:10

@nemecsekerno_007: Emlékeim szerint egy népszavazás, ahol ezek a tervek a hamvukba holtak. De ettől még a nagy ellátórendszerek 8 év ner után siralmasabb helyzetben vanbak, mint bármikor, a hasító nemzetgazdaság ellenére. Vagy talán pont azért.

Glázser Bozsó 2018.01.02. 15:28:08

Kedves Marianna, ezzel a cikkel mindösszesen annyit értél el hogy ismét felhergelted a "libákat" és a "birkákat" ... de amúgy jókat nevetek rajta, persze kínomban is mert az ország lakossága fejben megosztott lett, ami érthető is, részben az emberi cinizmus és butaság miatt ... részben pedig abban hogy még hisznek a jelenlegi politikai elitnek ...

NBarbieReloaded 2018.01.02. 15:36:26

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Ha van választásom, hogy az országot majdnem csődbe vivő tolvajra szavazzak (ne feledd, a szoclib korszak mélyrepülése jóval a világválság előtt elkezdődött itthon) vagy a gazdaságot fellendítő tolvajra, akkor az utóbbira szavazok"

Kar, hogy ezt tenyek, nem a fideszesek altal hamisitott, kozmetikazott statisztikai adatok nem tamasztjak ala.
A mondat elso fele igaz, a masodik egy oriasi onamitas. "gazdasagot fellendito tolvajok".
Konyorgom, mondj mar par olyan statisztikai adatot, ami tenyleg kirivo, amire valoban buszkenek lehet lenni. Amikre azt lehet mondani, hogy ez igen, a szomszedaink, a regio, a fasorba sincs hozzank kepest.
Itt nem a propaganda anyagokra gondolok, hanem konkret, mondjuk Eurostat adatokra.
Villants mar akkor parat erre a nagy gazdasagi fellenditesre.

Mondjuk ilyen mondat utan, hogy a migransokra koltott Euro szazmilliardok lenditik a GDP-t nem csodalom, hogy az alaptalan fideszes sikerpropagandanak is bedolsz. :)

vergyula 2018.01.02. 15:39:02

Először talán tudni kéne, hogy kik lesznek a szavazólapon...

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.02. 15:44:29

@NBarbieReloaded:

A legfontosabb az ország gazdasági szuverenitásának növelése, ezt kell tenni.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.02. 15:45:50

@NBarbieReloaded:

Ott távedsz, hogy én nem pártot támogatok, hanem elveket.

Minél nyugatellenesebb, annál jobb, ez az alapelvem.

NBarbieReloaded 2018.01.02. 16:02:24

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Ertem, tehat kb. 3-adjara terelsz. Akkor elismerned vegre, hogy hazudtal?

"A legfontosabb az ország gazdasági szuverenitásának növelése, ezt kell tenni"

valoban, ez LENNE a legfontosabb. De ennek iranyaba a kedvencid sem tettek semmit. Ugyanugy a nyugathoz kepest olcso munkareju osszeszerelouzemek orszaga vagyunk, mint eddig.
Az import/export aranyban nincs lenyegi valtozas 8 ev alatt sem, addig meg felesleges gazdasagi szuverenitasrol beszelni.

selek 2018.01.02. 16:33:41

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: 1 millió munkahely, külföldön; 50% államadósság helyett tartósan 80% körül, hiába alaptörvénybe betonozva; 4 kerék, szlovák rendszámmal trafikmaffiózóknàl; 3 gyerek, minden második magyar migráncstól születik idegen állampolgárnak; 3 szoba, focistadionban összenyitva: FIDESZ KORMÁNY SZEMÉTRE VELED !

egyjózsi 2018.01.02. 16:45:19

@selek: dk-mszp komcsi csontok - ja. S szerinted hány szavazóra igazak ezek a szavak? Elárulom: legalább másfél millió! Ez a tábor. S ezt akarjátok kirekeszteni, mert úgy gondoljátok, hogy a ti vezetőitek jobbak, mint az övék. Ha a szavazók annyira akarnák az LMP-t, mint te, akkor már ott lenne nálatok a sok, általad "kövületnek" nevezett szavazó. Nincs ott. Győzzétek meg őket, hogy nekik is a Detti kelljen, s ne a Gyurcsány! Vagy fogadjátok el, hogy ők is vannak, ti is vagytok, s a Fidesz is létezik. Sőt Jobbik is van! De hozzájuk sem fűlik a fogatok! Mert ti vagytok az igazság letéteményesei. Ilyeneket is ismertünk nem egyet a múltból. Nos, ezen a "hadszíntéren" kell okosnak lenni annak, aki nem akarja Orbánt...

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.02. 16:47:10

@NBarbieReloaded:

Mégis vannak tervek, s egyes apró lépések, pl. a manyupok likvidálása, a bankadó, a rezsicsökkentés. Igazad van, hogy ez kevés, de 2010 előtt már ezek az apró lépések is elképzelhetetlenek lettek volna.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.02. 16:54:30

@selek:

Adataid egy része hamis, más része nem más, mint ami korábban volt.

Most európai jelentőságű a magyar választás. Nem szabad megengedni, hogy Soros nyerjen.

Szavazz tehát bárkire, csak ne Soros ballibáira! Ha utálod a Fideszt, szavazz az LMP-re vagy a Jobbikra.

selek 2018.01.02. 16:56:27

@egyjózsi: a csontok nem a szavazók hanem a vezetők. A szavazó tudja, hogy nem majomfogott, tudja, hogy nem megszokásból szavazunk, hanem jelen valós közössęgi igényeinket az LMP-ben találjuk meg. LMP adópolitikája többkulcsos, balos;nemzetpolitikája polgári; környezetpolitikàja liberális

selek 2018.01.02. 17:04:24

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: téged már legyőzött a sorossal való rettegtetés, gondolkodásod vegetatív

nemecsekerno_007 2018.01.02. 17:13:00

@chrisred: "Emlékeim szerint egy népszavazás, ahol ezek a tervek a hamvukba holtak..."

Lehet a múltba révedni, de sok értelme nincs.

1. A tervek már az elején hamvába holtak, a népszavazás csak kegyelemdöfés volt.
2. az akkori kormánynak nem volt ekkora támogatottsága, az akkori ellenzéket se lehet egy lapon említeni a mostanival.
3. Az eü. reform meg amúgy is egy eléggé felvizezett valami volt, társadalmi támogatottság nélkül.

8 év NER
1. jaja, 8 év NER, egy gazdasági válság, egy hitelekből fenntartott operett gazdaság. az a csoda, hogy nem volt államcsőd.
2. neki lehetett volna esni a 8 év alatt az eü-nak, nyugdíjrendszernek, de akkor kb. a görög szituáció alakult volna ki, állandó sztrájkokkal, tüntetésekkel. Az ellenzék meg tolta volna a szociális demagógiát... zavaros helyzet, nem igazán jó.
3. egyébként az eü rendszer meg kb. olyan mint amit az ország finanszírozni képes. Arról egyébként miért nem beszélsz, hogy a külföldön dolgozók befizetései kiesnek a rendszerből??? Mert nyílván lehet ekézni a kormányt, meg a politikusokat, de nem miattuk nem fizet kb. 300 ezer ember járulékott Mo.-on. Persze ezt is rájuk lehet fogni, hogy dehát miattuk van itt ilyen légkör. Aha. Csak vannak akik ennek ellenére itthon dolgoznak és itt fizetnek. Nekik milyen jogaik vannak?
4. A gazdaság nem hasít, csak stabilizálódott részben az EU-s pénzek miatt. A következő lépés egy versenyképesebb, k+f alapú gazdaság kialakítása. Ez mindenkinek érdeke lenne és inkább ezzel kéne foglalkozni. Utána lehet tovább csökkenteni a versenyképességet kinyíró adókat, járulékokat.
5. ettől függetlenül az eü. és a nyugdíjrendszer átalakítása szükségszerű és fájdalmas lesz/lehet mert az alapfilozófiája az, hogy a mostani járulékból finanszírozzuk. Ezt kellene áttolni az öngondoskodó felé, szóval egy generációt be kell áldozni. A kérdés az, hogy mennyire tudjuk tompítani a fájdalmas intézkedések hatását. Ennyi.

Lényeg, hogy az eü és a nyugdíjrendszer nem becsületkassza szerűen működjön. Mert az emberek nem fizetnek ha nem muszáj. Mindenhol így van, nem csak itt.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.02. 17:31:18

@selek:

Én mindig saját elveim alapján döntök szavazási kérdésekben.

NBarbieReloaded 2018.01.02. 17:40:45

@nemecsekerno_007: Milyen konnyu is igy "vitazni", hogy amikor az erdeke egy kivanja a fidesznyiknek, akkor 8 ev utan meg mindig elmutnyocevezik.
Picit nem kinos mar?
2050-ben is elmutnyolcevezni fog a fidesz? Remeljuk addigra mondjuk teljes vagyonelkobzassal toltik megerdemelt bortoneveiket, nem a parlamentbe poffeszkednek.

Felreertes ne essek, az elmutnyocevezesnek van alapja.
De az egy igazi gyava feregseg, hogy amikor 8 evvel a masik 8 ev utan szamonkeri valaki, hogy na hol anagy fejlodes, akkor mindig mutogatunk, hogy hat meg jovunk vissza a ballib 8 ev majdnem allamcsodjebol.
Amit el is hinnek, ha latvanyberuhazasokra, viktor hobbijaira nem mennenek szazmilliardok. Marpedig mennek, akkor meg ne huzzuk mar elo allandoan ezt a kartyat, mikor bunbakot kell keresni.
Ha nincsenek ilyen semmirevalo penztemetok, es ugy nem fejlodik az oktatas, EU, akarmi, akkor alairom, nincs ra penz.
De ha szazmilliardok vannak viki hobbijaira, a valoban surgosen rendbe rakando teruletekre meg nincs, akkor eleg a ballib 8 evvel takarozasbol.

NBarbieReloaded 2018.01.02. 17:41:26

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Matol neved legyen maxval bircaman, a hazug gyava :DD

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.02. 17:49:39

@NBarbieReloaded:

Nagyon ritkám szoktam hazudni. Gyáva meg csak okkal vagyok, valós veszély esetében.

nemecsekerno_007 2018.01.02. 17:50:04

@NBarbieReloaded: "Ha nincsenek ilyen semmirevalo penztemetok, es ugy nem fejlodik az oktatas, EU, akarmi, akkor alairom, nincs ra penz..."

- Nem vagy tisztában a nagyságrendekkel. Stadionokra kb. 240 Mrd költöttek el 3 év alatt.

- Csak a szociális kiadások 5000 Mrd évente.

De mindegy, sikerült mondandóm tartalmi részét teljesen figyelmen kívül hagyni. Gratula :)

nemecsekerno_007 2018.01.02. 17:51:17

@NBarbieReloaded:

Nagyon örülök, hogy nem kell veled együtt dolgoznom.

Főleg, hogy nem tűzszerészként. Őszintén örülök.

NBarbieReloaded 2018.01.02. 18:11:01

@nemecsekerno_007: Mi is volt a mondandod tartalmi resze? Jaa, a fidesz mentegetese, hogy miert is ne fogjanak hozza 8 ev utan se a nagyobb rendszerek rendberakasanak. Mert az sok penz, annyi nincs, ami meg van, akkor inkabb verjuk el focira meg kisvasutra.
Ez mind tartalmi resz volt, vagy meg mindig irod? :DD

vajdasagi 2018.01.02. 18:14:10

@Brix: Azt írod: "Ha valaki a felső 25%-ban van, akkor a legjobb opció a Fidesz, hiszen az egykulcsos adó, és a családpolitika egyértelműen a jómódú rétegeknek kedvez."

Tévedés. Én a felső 25%-ban vagyok jövedelem és vagyon tekintetében. De pontosan emiatt megengedhetem magamnak, hogy ne a saját zsebem rövidtávú érdekei szerint szavazzak. Nekem az a pért kell, amelyik az oktatást tartja első számú céljának. Mármint nem az oktatás lerontását, amit a fityisz célnak tart, hanem annak a fejlesztését.

Nekem az a párt kell, amely biztosítja, hogy nemcsak a gyerekeim, hanem az unokáim is itt éljenek, és nem az EU egy másik országában. Tehát megintcsak nem a fityisz kell nekem. Akár az LMP akár a Jobbik jobb választás.

Javaslom, mások se a zsebük rövid távú érdekei szerint szavazzanak. Próbáljatok előre tekinteni.

vajdasagi 2018.01.02. 18:23:47

@nemecsekerno_007: Szép dolog a stadionokra költött 240 milliárd forintot a teljes szociális kiadásokhoz arányítani. Csak sokkal korrektebb azt mondani, hogy a stadinokra költött pénzt ha egyenletese szétosztjuk MINDEN állampolgár között, akkor az fejenként 24 ezer forint. Egy négytagú családra ez 96.000 forint.
Tudod Te, hogy mennyi éhezést lehetett volna ezzel megakadályozni? És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy csak a lakosság kb. fele él igazi szegénységben. Ha a hozzánk hasonló (jómódúaknak) nem adnak ebből, akkor a szegényeknek fejenként 48.000 forint jutna. Ezt a vezér kontkéretan kilopta a népe szájából. Nincs erre jobb kifejezés.

vajdasagi 2018.01.02. 18:35:24

@NBarbieReloaded: A mi kettőnk világnézete sok mindenben eltér. De ezzel nincs gond. Sokszor más véleményen voltunk, és vitáztunk. Szerintem ezzel sincs gond.

Most teljesen azonos a véleményünk: a mostani bűnbandát le kell váltani, és nem megengedni a régi bűnbanda (mszp, dk) visszatérését sem. Mondjuk, ez nem is fenyeget :-)

Marad tehát az LMP és a Jobbik. Én arra szavazok, aki ezek közül esélyesebbnek tűnik majd. Egyéni jelöltben dettó ugyanez, de ott talán koordinálnak majd ők is. Nem kétséges, változtatnunk kell. Még ha kockázat árán is. Remélem NBarbie, hogy ebben egyetértünk.

Aki pedig a rövid távú haszna mentén szavaz, az mihaszna. Az unokáimnak legyen majd jó ez az ország 20 év múlva. Én majd kibírom, akárhogy is lesz rövid távon. Aki oktatást akar felfuttatni, arra szavazzunk! Az jelenleg leginkább az LMP. Aki meg lerongyolja azt, azt kergessük el: ez a fityisz.

nemecsekerno_007 2018.01.02. 18:44:01

@vajdasagi: ezt ugye valami viccnek szántad??? :D

3 év alatt 240 Mrd. Túl sok a nulla mi?! :)

Mo. lakossága 10 millió. (számoljunk így, egyszerűbb)

- 24 000 Ft/fő/3 év
- ez évente: 8 000 Ft/fő
- ez havonta 3 éven keresztül: 670 Ft fejenként.

Azért számolok 3 évvel, mert ezt a pénzt elő is kell állítani valakinek és ha nincs rá 3 éve akkor azt csak adóemeléssel v. máshonnan történő átcsoportosítással lehet.

Szóval 3 éven keresztül minden magyar ember havi 670 Ft-kal kapna többet. Kurvára ki lennénk segítve :D És csak 3 évig, utána ennyi se jönne.

Ha csak 3 milliónak adnánk akkor az durván havi 2000 Ft. Hát azzal is kurvára ki lennének segítve, főleg, hogy 3 év után az se jönne :D

Hogy élő klasszikust idézzek.

"Ha számolni köll, akkor elfogy a tudomány..."

Gy.F. Öszödi beszéd. :D

vajdasagi 2018.01.02. 18:57:27

@nemecsekerno_007: Nem viccnek szántam. A három évnyi stadionámokfutás valóban fejenként 24.000 forint. Persze kimutathatod ezt havi bontásban is, és akkor havi 670 forint. De mondhatnál akár napi 20 forintot is - szíved joga. Ez mégsem változtat azon a tényen, hogy:

1. ez fejenként 24.000 forint, és ez sok éhezést valamelyest enyhített volna
2. Te meg én valóban nem érdemeljünk ezt meg, mert jobban élünk. Épp azért adjuk oda csupán a lakosság szegényebb felének, és akkor kétszer akkora az összeg. És elhiheted nekem, az a havi 1340 forint már sokaknak nem elenyésző.

Nem viccelek: a stadionok építése éhinséget okoz sok helyen. Örülj, hogy nálad nem ez a helyzet. Éljen a Jobbik és/vagy az LMP!

Jazo 2018.01.02. 19:49:35

@vajdasagi: Attól, hogy az országnak nincs ideje várni még 4 évet, még nem jutunk közelebb a megoldáshoz.

Sajnos ha ki is hullik pár kisebb párt a parlamentből várhatóan a következő választásokra újra előkerül pár új, Meg kellene emelni a bejutási küszöböt a parlamentbe 10 vagy 15%-ra 5%-ról és az induláshoz szükséges kopogtatócédulák számát is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.02. 19:58:15

@NBarbieReloaded:

"mondj mar par olyan statisztikai adatot, ami tenyleg kirivo, amire valoban buszkenek lehet lenni. Amikre azt lehet mondani, hogy ez igen, a szomszedaink, a regio, a fasorba sincs hozzank kepest."

Nem szükséges mérföldekkel megelőzni a szomszédokat. Az elkúróknál már akkor is jobb vagy, ha nem viszed csődközelbe az országot, ha nem maradsz le annyira a szomszédok mögött, mint az elkúrók idején.

Vicces vagy, hogy a mostani kormánytól kiemelkedő sikereket vársz el az elismerésért, az elkúróktól elfogadtad a majdnem-csődöt is.

Tudod, erről a vicc jut eszembe a protekciós és a nem protekciós diákról:

Hány áldozata volt a 2. világháborúnak?

Protekciós: Úgy pármillió.
Vizsgáztató: Kiváló, csillagos ötös.

Kicsit protekciós: 45 millió.
Vizsgáztató: Helyes, ötös.

Nem protekciós: 45 millió 348 ezer 321.
Vizsgáztató: Név szerint?

1ghost 2018.01.02. 20:26:23

@Kovacs Nocraft Jozsefne:@nemecsekerno_007:

Már megint egész nap itt bérhazudtál egy tucat nicken, nem sül le a bőr a retkes fideszes képedről. Azért az már iszonyatosan beteges, hogy a szilvesztert is a gazdád seggébe töltötted, nyomorult egy élet jutott neked.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.02. 21:00:39

@1ghost:

Én is sikerekben gazdag boldog új évet kívánok neked. :)

Épüljön stadion a CEU helyére 2018.01.03. 02:14:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Az nem csak majdnem allamcsod volt, hanem tenyleges ALLAMCSOD volt, amibol 21 milliard dollar kulfoldi hitelel tudtuk kimaszni.
5 eve folyik az atomeromu 10 milliardos hitele koruli visitas, de nem emlekszem, hogy a SEMMIRE felvett 21 milliard dollart barki is megkerdezte volna hogy megis kellett e, mire kellett ?

chrisred 2018.01.03. 03:23:20

@nemecsekerno_007: Jó, beszéljünk a külföldön dolgozókról. Őket miért nem próbáltuk meg itthon tartani. Hiányzik a szakképzettség, miért kellett a munkavállalói szférát túladóztatni egy évtizeden keresztül? Máshol a gazdasági válságra reagálva a kormányok nem a középosztály megsarcolásába kezdtek, hanem keresletélénkítő, megoldásokkal próbálták megállítani a mnkavállalói szféra életszínvonalának zuhanását.

A görög példa nem vonatkoztatható a magyar helyzetre, ott az állami szférában dolgozók olyan életszínvonalon éltek, amire Magyarországon soha nem volt példa.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.03. 04:10:56

@chrisred:

Még mindig nem tértél magadhoz a szilveszteri kábítószerezésből. :( Nem kéne mindenféle szar cuccot tolnod, mert fennáll a veszélye annak, hogy végleges agyi károsodást okoz. A mai és tegnapi szereplésed alapján ez már be is következhetett. :(

Ha körülnézel, azt látod, hogy Csehország kivételével a volt szoc. országokból népességarányosan sokkal többen (Szlovákiából ugyanannyian) mentek Nyugatra dolgozni, mint Magyarországról. Ezek ugye mind Orbán hibás gazdaságpolitikája miatt, mi?

Nagyon bírom, amikor tájékozatlanságból vagy rosszindulatból (mert ezt a tényt te is tudod, tehát itt nem a tudatlanságod játszik közre) olyanért is Orbánt szidod, amiben jobbak vagyunk a környező volt szoc. országoknál. :DD

chrisred 2018.01.03. 04:47:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nagyon rá vagy görcsölve erre a drogproblémára, láthatóan az életed központi témája lehet. Ha küzdesz a függőség ellen, hidd el, kívülállóként drukkolok neked, attól függetlenül, hogy az emberek többségéhez hasonlóan engem még csak marginálisan sem érint.

De a szövegértelmezésben láthatóan súlyos gondokat okoz nálad az anyag - vagy a hiánya. (Nem értek hozzá annyira, mint te.) Egy felvetésre reagáltam, Orbán neve szóba sem került. Oké, ez soha nem akadályozott meg abban, hogy elsüssél egy klisét, amit a politikai gyorstalpalón mostak az agyadba.Csak annyit reagálj saját erőből: ha a környező országok politikusai a kútba dobálják a lakosokat, akkor te Orbán egy csettintésére üdvözült mossollyal veted át maagad a kútkáván?

chrisred 2018.01.03. 05:54:54

@vajdasagi: "Én a felső 25%-ban vagyok jövedelem és vagyon tekintetében. De pontosan emiatt megengedhetem magamnak, hogy ne a saját zsebem rövidtávú érdekei szerint szavazzak."

Pontosan. Az elit tagjai rövid távon előnyhöz jutnak az alacsony keresetűek fokozott sarcolásából. Azonban közép- és hosszú távon a hátrányok már rájuk is kihatással lesznek. A legelső problémák már most is éreztetik a hatásukat: a vállalkozásaik nem jutnak megfelelő színvonalú munkaerőhöz, az előállított termékeikre/szolgáltatásaikra nincs fizetőképes kereslet a belső piacon, ezért nemzetközi szinten sem tudnak versenyképesek lenni.

nemecsekerno_007 2018.01.03. 10:30:34

@chrisred: "Hiányzik a szakképzettség, miért kellett a munkavállalói szférát túladóztatni egy évtizeden keresztül?"

Egy évtizeden keresztül? Kb. a rendszerváltás óta túladóztatják és pedig azért mert fizetni kell a nyugdíjakat, a tandíjmentes oktatást a szociális rendszereket.
Mert az összes nagy elosztórendszer úgy működik, hogy a jelenlegi járulékokból tartjuk fent.
Erről kéne társadalmi párbeszéd, mert a politikusok csak azt teszik amit nagyjából a választók akarnak.
Nálunk meg a választók szeretnének ingyen utazni, tandíjmentesen tanulni és úgy külföldre menni, hogy itthon ne kelljen járulékot fizetni.

Ezt mindenkinek először a saját családjában kéne megbeszélni, utána lehet valami változás. De ez a becsületkassza jellegű közteherviselés elég vicces.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.03. 10:32:34

@chrisred:

Értem én, hogy hárítasz, ez tipikus a pszichés problémákkal küzdő embereknél, ezt még az egyetemen tanultuk pszichológiából. Bizonyára ezért vetíted ki a saját problémáidat (drog, alkohol, esetleg ezek okozta impotencia, látens homoszexualitás, pedig ma már a nyíltat sem kell szégyellni, esetleg családon belüli gyermekkori szexuális molesztálások áldozata voltál: gyorsan #metoo-zz egyet!) másokra, mert nem vagy képes szembenézni velük, ahogy Magyarország sem képes évtizedek óta szembenézni a 2. világháborúban elkövetett, a németekét messze meghaladó bűneivel.

"Ha küzdesz a függőség ellen, hidd el, kívülállóként drukkolok neked"

Nem küzdök a függőséged ellen, nincs hozzá közöm. Ezt a harcot csak te magad vívhatod meg a szer ellen. A nagykönyv szerint erős jellem, akaraterő, elszántság kell hozzá - mindez megvan benned? Légy kemény, mert a drog is az.

"hogy elsüssél egy klisét"

Kliséket te sütögetsz el azzal, hogy Orbánra fogod azt, hogy az ország a szoclib kormányzás alatt gyalázatosan lemaradt a többi volt szoc. országhoz képest. Azzal is te sütögetsz el kliséket, hogy agyatlanult mantrázod, miszerint Orbán miatt mennek külföldre dolgozni a magyarok. Persze, Lengyelországból,Bulgáriából, Szlovákiából, sőt Csehországból is Orbán miatt. Nyilván... Orbán keze még Sorosénál is messzebb ér. Persze.

"üdvözült mossollyal veted át maagad a kútkáván?"

Bocs, de a szuicid hajlamaidat, késztetésedet ne velem, hanem a pszichiátereddel beszéld meg. Biztos vagyok abban, hogy a telefonodon gyorsgombra van kitéve. :D

Ha nem haragszol, etikátlannak tartanám, ha további tanácsokat adnék neked itt a neten, ezért a tocábbi válaszaidra nem reagálok. De annyit látok, hogy a helyzeted súlyos. Kérj professzionális segítséget minél hamarabb.

vajdasagi 2018.01.03. 13:09:11

@nemecsekerno_007: Sikeres vagyok a szakmámban, a vállakozásom is sikeres és amúgy 160-as IQ-t mértek nálam annó. Nagyon igyekszem, hogy ne csak önző módon magamnak segítsek, hanem embertársaimnak is, ahol lehet. Azt hiszem, jó és becsületes embernek tartanak.

De azért biztosan Neked van igazad, és én nem értem.

NBarbieReloaded 2018.01.03. 16:27:44

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
"Nagyon ritkám szoktam hazudni. Gyáva meg csak okkal vagyok, valós veszély esetében."

Akkor most en rajtakaptalak egy hazugsagodon. Es bizony gyava vagy, mert uriember elnezest ker ilyenkor, nem terel, nem menekul.

NBarbieReloaded 2018.01.03. 16:59:29

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Nem szükséges mérföldekkel megelőzni a szomszédokat. Az elkúróknál már akkor is jobb vagy, ha nem viszed csődközelbe az országot, ha nem maradsz le annyira a szomszédok mögött, mint az elkúrók idején. "

Mint mar irtam, az nem teljesitmeny, hogy tehetsegtelen nullajancsiknal epp csak 1 fokkal jobbak. Ennek ellenere ugy adjak elo magukat melldongetve, mintha a vilag vezeto nagyhatalmai terden allva konyorognenek a Magyar sikerek receptjeert.

"Vicces vagy, hogy a mostani kormánytól kiemelkedő sikereket vársz el az elismerésért, az elkúróktól elfogadtad a majdnem-csődöt is. "

Forditva ulsz a lovon. Nem en varok el kiemelkedo teljesitmenyt, hanem ok hangoztatjak magukrol ezt. Evek ota nyomatjak az alaptalan sikerpropagandat. A fideszes mediabol mas se omlik, mint mennyire erosodik az orszag, ilyen sikerek, olyan sikerek, micsoda kemelkedo gazdasagi eredmenyek stb stb.
Akkor ujra kerdezem, pontosan mirefel is?
Mert egy darab adatot nem sikerult ra irni. Na nem azert, nem csodalkozom rajta, merthogy nincs ilyen.

NBarbieReloaded 2018.01.03. 17:08:59

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Ha körülnézel, azt látod, hogy Csehország kivételével a volt szoc. országokból népességarányosan sokkal többen (Szlovákiából ugyanannyian) mentek Nyugatra dolgozni, mint Magyarországról. Ezek ugye mind Orbán hibás gazdaságpolitikája miatt, mi?

Nagyon bírom, amikor tájékozatlanságból vagy rosszindulatból (mert ezt a tényt te is tudod, tehát itt nem a tudatlanságod játszik közre) olyanért is Orbánt szidod, amiben jobbak vagyunk a környező volt szoc. országoknál. :DD"

Mar megint terelsz.
Senki nem szidja vikit olyanert, ami mashol is jellemzo.
Azert szidja, mert nem tesz a folyamat ellen semmit. Ja de, megis, csuklobol letagadja az egesz problemat. Nem felejtem el az ominpozus, par evvel ezelotti parlamenti valaszat, mikor egy Jobbik-os kerdezte, hogy mit kivan tenni a kormany a tomeges kulfoldre vandorlas ellen, akkor viktorod szepen felallt, majd a szokasos nagykepu, ki ha en nem stilusaban, a szinten szokasos, a kerdezovel szembeni szemelyeskedes utan elmondta, hogy egyreszt nincs ilyen problema, masreszt akik kint vannak, azok vagy kalandvagybol vagy tanulmanyi cellal vannak csak ott, gazdasagi menekult, na az nincs. Es nem sult le a pofajarol a bor.

NBarbieReloaded 2018.01.03. 17:11:38

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Pontosan tudod melyik volt, ne jatsz meg magad.
De figyelj beillesztem ujra, hogy mar vegkepp ne tudj terelni:
"A Jobbikra azonban nem szavazok, mert komolytalanok: hetente változik a programjuk"

Tudod, erre a hetente valtozo programra kertem par konkret peldat ugy haromszor, minden alkalommal megfutamodtal, tehat pontosan tudtad a beiras pillanataban, hogy hazudsz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.03. 18:13:15

@NBarbieReloaded:

"az nem teljesitmeny, hogy tehetsegtelen nullajancsiknal epp csak 1 fokkal jobbak."

A szoclibek államcsődje és a mostani gazdasági teljesítmény között nem éppen csak 1 fok a különbség. Az, hogy te ezt csak 1 foknak látod, a te bajod.

"Azert szidja, mert nem tesz a folyamat ellen semmit. Ja de, megis, csuklobol letagadja az egesz problemat. "

Pedig tesz. Egykulcsos adó, minimálbér drasztikus emelése, ami maga után vonja a versenyszféra béremeléseit is, családpolitikai intézkedések (amiket persze megint fikázni fogsz, mert a gyerekcsinálásból élők nem részesülnek belőle, csak azok, akik jól dolgoznak), multik idecsábítása (napelemgyár mint legutóbbi példa, autógyártás is), vállalkozói adó csökkentése stb.

Mellesleg láthatóan a szomszédos ex-szoc országok vezetői sem tudnak ezellen többet tenni, onnan még nagyobb a kivándorlás. De azért csak köpködöd Orbánt azért, amiért nem tudja megoldani, csak enyhíteni azt, amit más sem.

De nem sorolom, ha eddig ezek nem győztek meg téged, én sem foglak most. Köpködj kitartóan, csak ki ne fogyjon belőled az epe április 8-ra, mert akkor fogsz csak igazán köpködni.

NBarbieReloaded 2018.01.03. 18:15:14

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: A hazugsagot ne probald egy ujabb hazugsaggal leplezni. Egy darab konkret peldat sem irtal arra, hogy a programjuk hetente valtozik, ahogy te allitottad.
Szamodra nem tetszo valtozasokat irtal, amiknek programhoz semmi koze. Ehez hasonlokat, sot kulonbeket en is tudok irni a fideszedrol. Azok, de erdekes, nem jutnak el a tudatodig, vagy ha megis, nem zavar, attol meg rajuk szavazol.

NBarbieReloaded 2018.01.03. 18:31:05

"A szoclibek államcsődje és a mostani gazdasági teljesítmény között nem éppen csak 1 fok a különbség. Az, hogy te ezt csak 1 foknak látod, a te bajod."

1 fokkal vagy kettovel jobb, mint a sz@r, nem mindegy? A lenyeg az, hogy kozel sincs a valos, adatokkal kimutathato fejlodes ahhoz, amit a fidesz melldongetve nyomat 0-24-be.
Egyszeruen nem erted a lenyeget. En az alaptalan sikerpropagandat kerem szamon, amit szamokkal viszont se ok se nem tudsz igazolni.

"Pedig tesz. Egykulcsos adó, minimálbér drasztikus emelése, ami maga után vonja a versenyszféra béremeléseit is, családpolitikai intézkedések (amiket persze megint fikázni fogsz, mert a gyerekcsinálásból élők nem részesülnek belőle, csak azok, akik jól dolgoznak), multik idecsábítása (napelemgyár mint legutóbbi példa, autógyártás is), vállalkozói adó csökkentése stb. "

Igen, ez az apropenzes maszlag, amit egy jo fideszes rogton be is nyal, holott valojaban ez allami egyik zsebbol a masikba teves (csak meg kell nezni a koltsegvetesben az adokbol varhato bevetelt - a lakossagit, nem a vallalozoktol elvartat - minden evben emelkedik. Nyilvan ilyeneket egy atlaghulyefideszes nem fog megnezni, megelegszik azzal, hogy viktor 200 forinttal csokkentette a havi rezsimet, de hogy mas adokkal a tobbszoroset huzza ki a zsebebol, az nem erdekli) .
Ezek nem tetelek, ettol senki nem fog hazamenni.
Ja, meg mielott a szokasos dumaval jonnel, nem azt mondom, hogy jaj rogton legyen NY-EU berszinvonal stb.
Legalabb a szandekot lassam. De csak azt latom, hogy a fideszed meg mindig letagadja magat a problemat is.
Mondok egy peldat. A Jobbik evek ota mondja, hogy a fiatalok hazakoltozeset (tobbek kozott) allami berlakas epitesi programmal segitsek. A fidesz a fule botjat se mozditja ra.
Holott ha kiszamoljuk, a focira az elmult evekben koltott szazmilliardokbol hany lakast lehetett volna felhuzni, hat nem keveset.

Ja, az, hogy a tobbi kornyezo orszagbol is sokan mentek el meg ott is nehezkesen megy a problema megoldasa, az minket mennyiben is boldogit?
Tobb szazezer Magyar mashova fizeti az adojat. Nem baj, mert Lengelorszagba meg Romaniaban is ez van. Erre akarsz kilyukadni?

NBarbieReloaded 2018.01.03. 18:32:07

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ja, a tenyek beletolasat az arcodba meg nyugodtan hivhatod kopkodesnek, csak magadat minosited vele.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.03. 18:50:51

@NBarbieReloaded:

A te "tényeid" válogatott hazugságok. A köpködésed stimmel.

"A Jobbik evek ota mondja, hogy a fiatalok hazakoltozeset (tobbek kozott) allami berlakas epitesi programmal segitsek. A fidesz a fule botjat se mozditja ra."

Kit érdekel, mint mond a Jobbik? Övék a bölcsek köve? Kerüljön kormányra, akkor építhet százezerszám állami bérlakásokat. Addig gondolkodjon pl. azon, miért nem szavazta meg a letelepedési kötvények megszüntetését.

Az állami bérlakások építése akkora korrupcióval járna, amit elképzelni sem tudsz - a piaci alapú lakásépítés biztos olcsóbb, még az áremelkedések ellenére is. A fenntartásuk - piaci szintű lakbéreket úgysem tudnának a bérlők megfizetni - egy Danaidák hordója lenne, a világ összes pénze sem lenne elég rá. Mellesleg a korrupció és a lopások igazi melegágya lenne az is.

A kormány ennél jobbat talált ki: a CSOK-ot (benne 10 milla ajándék és 10 milla kamatmentes hitel, ugye nem semmi?), a 3 gyerek utáni jelzáloghitel-csökkentést stb. Így a dolgozó családnak SAJÁT lakása lesz, nem bérlakása.

selek 2018.01.03. 19:08:38

@egyjózsi: a tisztességet nem a dk-sról mintázzák, főleg egy szegediről nem

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.03. 19:59:50

@NBarbieReloaded:

Írtam: zsidózás és meghajlás a zsidók előtt, most melyik a kotelező éppen ezen a héten?

chrisred 2018.01.04. 06:02:49

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Értem én, hogy hárítasz, ez tipikus a pszichés problémákkal küzdő embereknél,..."

Ez igaz lehet, éppen most bizonyítod, le se tudsz szállni a témáról. De én inkább kivetítésnek nevezném, ezt nem tanultad pszichológiából? Sorra jönnek elő belőled a saját közvetlen világod problémái, a drog után most megjelent az impotencia, homoszexualitás, a gyerekkori molesztálások. Minden részvétem, most már jobban érthető, hogy miért lettél fanatikus szektatag, aki csak egy politikai közösség részeként érzi magát teljes embernek.

"Kliséket te sütögetsz el azzal, hogy Orbánra fogod azt, hogy az ország a szoclib kormányzás alatt gyalázatosan lemaradt a többi volt szoc. országhoz képest. Azzal is te sütögetsz el kliséket, hogy agyatlanult mantrázod, miszerint Orbán miatt mennek külföldre dolgozni a magyarok. Persze, Lengyelországból,Bulgáriából, Szlovákiából, sőt Csehországból is Orbán miatt. Nyilván... Orbán keze még Sorosénál is messzebb ér. Persze."

Orbán-Soros, Orbán-Soros, Orbán-Soros. Hányszor kell ezt nektek elzsolozsmáznotok naponta? Nem csoda, hogy ott jojózik a szemetek előtt folyamatosan ez a két név, minden szövegbe belelátjátok, amit olvastok. Nem csodálom, hogy ilyen szellemi környezetben a drogokhoz fordultál.

egyjózsi 2018.01.04. 09:50:22

@selek: nos, itt a vége. Hidd azt, ha jó neked.

NBarbieReloaded 2018.01.04. 11:49:42

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"A te "tényeid" válogatott hazugságok"

Na persze, esetleg egy pelda, vagy csak igy belemondod a semmibe? :)

"Addig gondolkodjon pl. azon, miért nem szavazta meg a letelepedési kötvények megszüntetését. "

A jobbik evek ota koveteli a fideszedtol ezek megszunteteset, de amig be nem folyt a fideszeseknek par szaz milliardocska belole, addig nem voltak hajlandoak erre, csak utana fuggesztette fel partod es kormanyod (nem szuntettek meg) . Majd pont a Jobbik ne szavazta volna meg? Valamit itt nagyon osszekavartal.

"Az állami bérlakások építése akkora korrupcióval járna, amit elképzelni sem tudsz - a piaci alapú lakásépítés biztos olcsóbb, még az áremelkedések ellenére is. A fenntartásuk - piaci szintű lakbéreket úgysem tudnának a bérlők megfizetni - egy Danaidák hordója lenne, a világ összes pénze sem lenne elég rá. Mellesleg a korrupció és a lopások igazi melegágya lenne az is. "

Milyen jo is ez a fidesznyik "miert ne" hozzaallas, meg csak veletlen sem, hogy megfontoljuk, vagy miert igen.
Nem baj, azert magyarazd meg, hogy az utobbi evekben rettenetesen felvert alberletarak a valos koltsegeket tukrozik, fizzessek csak azt a berlok, jo az nekik, mint inkabb olcsobb allami alberleteket, amik a fenntartasi koltsegeket igy is lazan behoznak, ja, hat extra profitot azt nem, ez a baj?
Masreszt milyen erdekes, az egyeb allami megrendelesek brutalis korrupcioja nem zavar, ez csak a berlakas epiteseknel zavarna, vagy jarna vele. Aha, persze.

"A kormány ennél jobbat talált ki: a CSOK-ot (benne 10 milla ajándék és 10 milla kamatmentes hitel, ugye nem semmi?), a 3 gyerek utáni jelzáloghitel-csökkentést stb. Így a dolgozó családnak SAJÁT lakása lesz, nem bérlakása. "

Vilagos, akinek meg nincs 3 gyereke, vagy nem tud garantalni annyit, az dogoljon meg. Se sajat lakasa ne legyen, se ne tudjon olcsobb allami lakast berelni, addig amig eldonti, hogy kepes-e 3 gyereket vallalni. Fizesse csak a tularazott piaci alberleteket. Ez a fideszes modi.

NBarbieReloaded 2018.01.04. 11:56:39

"Írtam: zsidózás és meghajlás a zsidók előtt, most melyik a kotelező éppen ezen a héten? "

Mar mondtam, nem az atlaghulye gondolkodasra keptelen fidesznyikkel beszelgetsz, ugyhogy nekem ne akarj tenynek eladni a habony mediabol kiragadott van sapka-nincs sapka hulyeseget.

Az emlitett peldadnak nincs koze a Jobbik programjahoz, tudod, amire irtad, hogy hetente valtozik. Egyreszt.
Masreszt hagyjuk mar ezt a libsi muszo mantrazast, mint zsidozas. Mi a zsidozas? Hogy roluk csak jot vagy semmit, kulonben zsidozol? Na ne nevettesd ki magad.
Harmadreszt ez a tipikus van/nincs rajta sapka esete: amig megmondtak az egyeseknek fajo igazsagot a zsidokrol, ha eppen ugy volt, akkor ment a nacifasisztaantiszemitazo korus.
Majd, miutan Vona kuldott egy karacsonyi vagy milyen lapot a bunko forabbinak, akkor meg mar az a baj.
Igy konnyu.
Ebbol leszurni a zsidok elott meghajlast, meg hogy ez a hozzallas hetente valtozna, szimpla hazugsag, azon tul, ismetlem sokadjara, hogy ennek semi koze a programjukhoz.
Szoval ez eddig nulla birka, kicsit eroltesd meg magad, vagy ismerd be vegre a szandekos hazudozast.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.04. 14:18:04

@NBarbieReloaded:

"akinek meg nincs 3 gyereke, vagy nem tud garantalni annyit, az dogoljon meg."

Kezeltesd az impotenciádat, és akkor te is tudod garantálni.

NBarbieReloaded 2018.01.04. 18:30:31

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A tipikus szanalmas fideszes "erveles".
Neked ugy latszik van valami bekattanasod az ilyen temaktol, fentebb is irtad mar valakinek az alkoholizmust, kabszerezest, most nalam szexualis zavar.
Surun fodulnak elo a csaladodban, azert akarod ezeket ennyire masokra eroltetni? :DD

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.04. 18:44:23

@NBarbieReloaded:

"most nalam szexualis zavar."

Látom, az elevenedbe vágtam. :D Ne szégyelld, sok férfinak vannak potenciaproblémái, van orvosi segítség.

lbm · http://nertars.blog.hu 2018.01.05. 05:16:08

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Engem nagyon érdekelne, hogy mit jelent az " csak akik jól dolgoznak" . Komolyan érdekel ez az eszmefuttatás.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.05. 09:42:50

@lbm:

Ez így igaz. Morgenstunde hat Gold im Munde.

NBarbieReloaded 2018.01.05. 09:59:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Egyaltalan nem vagtal sehova, csak ideztem, amit nekem meg masoknak irogattal. Gondoltam csaladi erintettseged okan probalod ezeket a frusztracioidat masokra kenni.
Na nem azert, nem csodalkozom a valaszodon, a budos paraszt viktorod is mikor kellemetlen dolgokkal szembesitik, akkor csak egy jo kis szemelyeskedesre, lebuzizasra meg hasonlokra kepes. Jo fidesznyikkent csak ennyit sikerult eltanulnod. :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.05. 10:16:45

@NBarbieReloaded:

"nem vagtal sehova,"

Dehogynem, csak annyira elhanyagoltad a sebet, hogy már nem is érzed. Attól azért ott van az. :)

Mint a rossz fog. Ha elhanyagolod, idővel elhal az ideg és nem érzed, nem fáj. De attól, hogy te nem érzed, még dől a bűz a rohadó fogakkak teli szádból.

egyjózsi 2018.01.06. 12:15:25

@selek: Egyetértek veled. De akkor miért nincs jelentős tábora? A politika sokkal színesebb, minthogy sémákban gondolkodjunk. A szavazók nagy része szimpátia alapján dönt, de része van benne a megszokásnak is. Hagyni kéne mindenkit érvényesülni, mindaddig amíg a szavazótábora el nem fogy. Sok mindenben egyet tudok veled érteni, de a kirekesztésben, a "tűnjenek el a színről" álláspontoddal nem. Tolerancia kell a pártvezetők részéről is, mint a szavazók részéről. Ha kikiáltom magamat megváltónak, s a többit országrontónak, az messziről bűzlik. Az LMP-nek azon taktikája, hogy ők egyedül a megoldás, nem működik. Ez a Fidesznél működött , s talán ma is működik, de pontosan ők jelentik ennek az elvnek a helytelenségét is. Kétpártrendszer bizonyos országokban kialakult, a Fidesz is ezt szeretné kialakítani, de nálunk ennek nincs történelmi hagyománya. Már a jobboldalon sem megy. Össze kell fogni, ha a Fideszt le akarjuk váltani. S arról lehet a vita, hogy ez az összefogás kivel, hogyan s milyen stratégiával valósuljon meg. Aki most a választások előtt pár hónappal gyurcsányozik, Mszp-zik, "múlt embereizik, az a Fidesz győzelmét segíti elő. Ezeket egy demokratikus választási rendszer esetén meg lehet tenni, jelen esetben öngyilkosság az ellenzék részéről...

selek 2018.01.06. 13:51:17

Amit ma megtehetsz ne halasd holnapra, főleg, amit 2006-ban tenni kellett volna. Gyurcsány pofázott Á-t, a B-t nem merte megtenni, akkor majd kimondjuk rá a Z-t, csak mert Obán Y-n is túl kell lépni. Rohadjon meg vaci joci, laci!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.06. 14:13:13

@selek:

Gurcsány a 20. és a 21. század legnagyobb formátumú magyar államférfija. Nem lehet megkerülni. Ha valaki, akkor egyedül ő képes kivezetni Magyarorságot az orbáni diktatúra mocsarából.

selek 2018.01.06. 14:29:29

Mr. Hazudtunk mindig lotyaszájú? Rá sokmillióan nem vagyunk hajlandóak szavazni. KISZ TITKÁRT NEM CSERÉLÜNK KISZ TITKÁRRA, MEGSZAKÍTJUK A TURÁNI ÁTKOT.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2018.01.06. 15:15:32

Gurcsány csak egyszer hazudott életében: amikor azt mondta, hogy hazudtunk reggel, éjjel és este.

DE NAPPAL soha nem hazudott, márpedig akkor volt a munkaideje!!
süti beállítások módosítása