2013.05.22.
22:11

Írta: lbm

Az őszödi beszéd titka nyilvánosságra kerül?

Azt szokták mondani, hogy minden nap tanul valamit az ember. Úgy gondolom, hogy a holnapi napra ez mindenképp igaz lesz. Az én tudásforrásom a Heti Válasz lesz amennyiben igaz a hír (hetivalasz.hu), miszerint a holnapi napon az újság az őszödi beszéd kiszivárogtatásának koronatanújával készített interjút tesz közzé. Őszintén várom. Talán nem is nevet vagy neveket, hisz egy MSZP ülés hangfelvétele mindenképp MSZP-s kézből juthat bárhová is. Inkább a miért, a hogyan és a kinek kérdésekre szeretnék válaszokat. Közel hét éve nem tudok rájönni mi lehetett az ok. Gyurcsány nem volt vállalhatatlan. Nem keveredett botrányba, vagy olyan kínos akármibe amely az MSZP avagy a kormány megítélését negatív irányba tolta volna. Bár el sem tudom képzelni, hogy bármi is akkora kárt okozott volna az MSZP-nek mint maga a beszéd kiszivárogtatása, ráadásul olyan kezekbe ahol első „csapásként” pár kiragadott mondat nyert teret, mely után a teljes beszéd valósága már sokakat nem is érdekelt. (Állítom, hogy még ma is vannak akik soha az életben nem hallgatták végig azt a 25 történelmi percet, mely a beszéd egésze.)

Igazából már ezen is túl léptünk sokan. Eltelt hét év. Ellenben szembenézésünk szempontjából a kiszivárogtató/k döntésének logikája nagyon fontos lehet. Tekintsünk vissza: adott egy párt, ami  elnyerte a választók kegyeit négy év után még négy évre. Lássuk be, ez hatalmas siker volt, és sok szempontból szerencsés. Az MSZP esélyt kapott arra, hogy programjait befejezhesse, újakat készítsen és learassa azok babérjait.  Elméletileg minden klappolt, persze azt kivéve, hogy reformok kellettek. Ám ezeket is túlélhette volna.  És itt van az a logika amit nem értek. Akárhogy nézem, mindig oda lyukadok ki, hogy a reformok, megszorítások (nevezze, ki ahogy akarja) elkerülhetetlen bevezetése után  előrelátható népszerűségvesztés okozhatott valamilyen hatalmas riadalmat a párt berkein belül. Emiatt egyesek úgy érezhették, hogy Gyurcsányt el kell távolítani, mivel biztos volt, hogy ő végig is csinálná amit kell. Ugyanakkor ha a hatásokat nézzük, a beszéd kiszivárogtatásával a pártot és az akkori kormányt lökték egy hatalmas szakadékba, melyből az MSZP mai napig nem is tudott igazán kikecmeregni. Ekkorát tévedtek volna a „közreműködők”?... Nehezen tudom elképzelni. Így megmaradt a homály amely ezt az egész történetet elfedi.

Erre szeretnék holnap választ kapni a Heti Válasz riportjából. És most már nagyon. Mélyen megvetem a jelenlegi kormányt, és erősen haragszom rájuk tetteikért, cinizmusukért melyek nélkülözik a humanizmust, a szolidaritást és a profizmust. De dühöm nagy része azok felé irányul, akik Isten tudja milyen megfontolásból  szinte ajándékba adták a hatalmat - és ezzel az egész ország jövőjét - ennek a mostani, megfelelő jelzőkkel nem is jellemezhető országvezetésnek. Ez a bűn nem lemosható, nem feledhető és nem bújtatható el a jelenlegi kormány botrányai mögé. Megbocsájthatatlan és ahogy az idő telik, az országunk kárainak rendbetétele pedig egyre beláthatatlanabb időintervallumokba kerül, úgy nő a bűn, hiba (nevezzük bárminek) nagysága. Minden Őszödön kezdődött és azon túl, hogy én és sok más állampolgár isszuk valakiknek a félresikerült manipulációját, még egy olyan adu ászt is a kezébe kapott a FIDESZ, mellyel még hosszú évekig bizonygathatja legitimációját az „elmúltnyóccév”-el szemben.

Az elmúlt nyolc évnek számomra is van bűne, mégpedig az árulás, amely idáig vezetett. Engem mint potenciális és évek óta MSZP-re szavazó állampolgárt nem azért veszített el a párt, mert egy ember „kurva ország”-ozott, vagy mert vizitdíjat akart bevezetni. A bizalmamat vesztette el. Egy olyan pártban ugyanis nem tudok bízni, amelyik a saját elnökét valós, értelmezhetetlen ok nélkül tönkre próbálja tenni, és ezzel úgymond a „pártomat” is agyon csapja, hogy aztán az út szélén hagyjon. Politikai árva lettem, akit oda dobtak prédának egy olyan kormányzás keze alá akikkel soha nem értettem egyet. Nem az a baj, hogy nem a bal oldal kormányoz, hiszen egy normális demokráciában bármelyik párt is adja a miniszterelnököt, mégiscsak együtt vezeti az országot jobb és bal oldal. A baj az, hogy hiába maradt meg a parlamentben a „pártom”, az én értékrendszeremért nem tehet semmit, mert úgy tönkre tette magát, hogy jelenleg egy 2/3-os formáció uralja a terepet, méghozzá egy olyan amit nem túlzottan érdekel a más véleménye, így az enyém meg az MSZP-é sem. Magamra maradtam több ezer hasonló szavazóval együtt, és az érdekeim megvédése egy blogra korlátozódott, az is csak addig amíg hagyják…

Ha pedig így alakult, akkor legalább had tudjam meg a miérteket. Remélem, hogy valóban érdemes lesz holnap újságot olvasnom és nem még több fél információval akarják kiszúrni a szemem.  A válasz úgy érzem jár nekem!

 

Szólj hozzá!

Címkék: NERlemény

A bejegyzés trackback címe:

https://nertars.blog.hu/api/trackback/id/tr25313683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása