2013.01.30.
19:45

Írta: lbm

Hogyan tapsoljunk el 199 milliót törvényesen?!...

nemimf_1359571500.jpg_225x225

Van amikor sírva kell röhögni dolgokon, miközben az embernek mégis csak kinyílik a bicska a zsebében. Rohan az idő, de talán még emlékeztek rá NERtársaim, amikor nem tudtunk úgy létezni, hogy ne láttuk volna valahol a fejünk fölött, oldalt mellettünk plakátokon, buszokon, avagy a wc-n ülve és újságot olvasva „reklámként”, hogy miért nem kell nekünk az IMF. Egyetlen napig még a rádióban is hallhattuk a „nem IMF”-eket, de aznap rohadt sokszor… Még a rádiós verzió le sem futott amikor kiderült, hogy igazából az IMF olyanokat (amikre bőszen „NEM”-et kiabált a kormány), még suttogva sem mondott, nemhogy még ez ellen kéne harcolnunk. De azért harcoltunk! Olyan félázsiai módon… Még azon túl is, hogy kiderült mekkora populista hazugság az egész kampány. Hát ugye ha már meg lett rendelve a sok plakát, meg minden, muszáj volt lefuttatni… mi pedig röhögtünk. Én személy szerint kimondottan akkoriban ébredtem rá, hogy a kormányban csupa zavaros fejű, ám annál vastagabb arcbőrű egyén dolgozik. (Édes Istenem! Nem lehetne, hogy ne dolgozzanak?!...)

Aztán most kiderült mennyibe fájt ez nekünk. Piha! Potom 199 millióba. De legalább spóroltak is, és ezt bizony értékelnünk kell NERtársak! 200 milliót szántak a dologra, de csak 199 millió lett a vége…

Asszem’ most könnyezek… És nem tudom, hogy a röhögéstől vagy a sírástól. 199 milliót költöttünk egy olyan dologra ami nem is létezik, azaz szó szerint kidobtuk az ablakon, de ennyi erővel ledarálhattuk volna selejtnek, eltüzelhettük volna gyújtósként, vagy ki is törölhettük volna vele… Miközben nincs pénz az egészségügyben, az oktatásban, a felnőttoktatásban; a metrósín eltörik, az alagútba onnan pedig az utasok nyakába ömlik a víz, spórol a BKV ezért megfagyasztja az utasokat a fűtetlen buszokban; éheznek gyerekek és egész családok, 47 000 ft-ért dolgoznak a közmunkások, 28 000 ft-ból tengődnek rokkantak; gyógyszertámogatásra sem futja, és már a cukorbetegeket is szívatják csakhogy azoknak az inzulinja se kerüljön annyiba amennyibe… az államkasszának, közben pedig már a daganatos betegek gyógyuláshoz való jogába is beleszólnának, és a többi… és a többi… mert jaj de szarul állunk…

Ám azon az 1 milliós „spóroláson” azért röhögnöm kell. Ha már 200 millát próbáltak „gyanún felül” osztani, akkor azt hogy bírták így elcseszni?! De ha már a látszat sem volt meg, akkor hót röhejes azt még mindig takargatni egymilliós különbözettel… Ugye nem gondolták, hogy az enyhít a dolgon, hogy „ eltapsoltunk hülyeségre 199 milliót, de pedig tök rendesek voltunk, mert egyébként 200 milliót szántunk erre…”

 

Amúgy a véleményem az egészről, hogy menjetek ti…  ( és imígyen megtartottam a  kulturált képet magamról )

 

1 komment

Címkék: NERlemény NERség

A bejegyzés trackback címe:

https://nertars.blog.hu/api/trackback/id/tr355053766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.02.01. 01:06:10

Lehet a keretet a gyuri adta össze. Ő jól ad össze, hisz nála a 200 is csak 199.

Az államadósság is mindig kevesebb, akárhányszor csak összeszámolja.
süti beállítások módosítása