2013.01.19.
09:51

Írta: lbm

Kréta még van NERtársak!

hoff_1358585407.jpg_640x426

                                       Most meg a szemembe ment a kréta...

 

Kedves Rózsa!

Olyan szépen és hetykén válaszolod meg a méltatlan NERtársak és ezek gyerekeinek idegesítő kérdéseit, hogy azon nyomban billentyűt ragadtam, hogy megoszthassam veled téged dicsőítő szavaimat, gondolataimat. Mert miről is van itt szó NERvonalakban?

..." arra még nem volt szükség, hogy a pedagógus saját maga vegyen krétát. De mondok valamit. Hogyha adott esetben erre van szükség, ez is hozzátartozik a tanári hivatáshoz, mint ahogy a pedagógusok nagyon régóta saját maguk készítenek szemléltető eszközöket, óvodától a középiskoláig..."

És milyen igaz szavak ezek, kedves Rózsa! Elvégre a nagy NERvalóság közepén igenis, nagy dolog az, hogy a krétát egyenlőre még nem a tanár veszi! Eredmény ez, és a hitetlenek mindezért nem hálásak?...  És milyen előrelátó is vagy kedves! Még most a „krétát még azért tudunk biztosítani” nagy közoktatási fejlettségünkben is figyelmezteted a nagypofájúakat, hogy biza’ alkalomadtán a kréta-kiváltság is megszűnhet, és emellett gondos tyúkanyóként feltárod azt is, hogy mit vár el egy ilyen helyzetben a NERnagytestvér az igaz NERtársaktól! Jó érzés, amint irányt kapunk féltő államunktól arra vonatkozóan, hogy mikor mi a helyes: ha az állam ( persze kizárólag Önhibáján kívül! ) megszorul, a lojális dolgozó nép vegye meg a munkájához szükséges eszközöket! Ez a minimum! Erre hőbörögnek a hálátlanok… Tényleg elképesztő ez a rosszindulat, hisz még csak nem is azt kívántad tőlük, hogy számítógépeket vagy hasonló korszerű eszközöket szerezzenek be az egyébként fantasztikus fizetésükből, hogy a magyar oktatást fejlettnek lehessen nevezni.   Pedig ennyi erővel már igazán megtehetted volna ezt is! Hiszen mint mondtad, nagyon rég óta a pedagógusok készítenek eszközöket, hogy a gyerekek lássanak is valamit a krétán kívül, azt pedig már igazán megszokhatta volna a társadalom, hogy a NER-ben ezért nem köszönetet mond az állam, hogyaszongya’: „ köszönjük, hogy a pedagógusok saját idejükkel, szemléltető eszközök készítésével, önköltségű  beszerzésével is segítik a gyerekek fejlődését, ha már arra a közoktatásnak nincs pénze…”… Nem! Ha a bolond pedagógusnak eddig így is jó volt, akkor tegye a száját alapállásba, és vegye tudomásul, hogy innentől ez már elvárás, csak a munkaköri leírásból véletlenül kifelejtették!... Tulajdonképpen hót igazad van. Akar tanítani az a tanár? Igen. Akkor oldja meg!

Kedves Rózsa! Baráti tanácsként ajánlanám, hogy fontoljátok meg ott fenn egy olyan törvényjavaslat benyújtását, amiben az szerepel, hogy a pedagógus fizessen az államnak azért ha tanítani akar, nem pedig fordítva, mert lassan ez már olyan elavult…

Addig meg szólj nyugodtan, ha krétára van szükség, küldök neked!

 

Üdv: LBM NERtárs

1 komment

Címkék: NERségek NERlemény NERélet

A bejegyzés trackback címe:

https://nertars.blog.hu/api/trackback/id/tr275026593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.01.20. 18:32:11

Most olvastam a facebook-on, és nagyon idevág, úgyhogy megosztanám veletek:

" Két tanár beszélget:
-Ti hova utaztok az idén?
-Krétára gyűjtünk..."

:-D Bocs, de ez kihagyhatatlan volt...
süti beállítások módosítása