2013.01.12.
21:51

Írta: lbm

Hogyan fizetünk 50 Ft.-os gyógyszerért közel 500 Ft.-ot?

gysz_1358023827.jpg_100x150

Üdv. NERtársak! Ez most egy rövid poszt lesz, egy kis intermezzo az élet sodrában. Ám nem nélkülöz némi tanulságot...

Szóval az úgy történt, hogy a minap ellátogattam a fül-orr-gégészetre, mert némi panaszom támadt a torkom környékén, ami nem múlt el már több mint egy hete. Úgyhogy gondoltam herdálok némi TB-járulékot, persze mélyen elszégyellve magam ezen, ahogy az egy rendes, államkassza-takarékos NERtárshoz illik... Ott aztán fel is írtak nekem egy gargalizáló folyadékot, melyet elmentem kiváltani a patikába, annak rendje és módja szerint. 

A számlán a következő szerepel:

maga a gyógyszer ( persze a számlán a hatóanyag neve látható) 50 Ft.

magi. díj 328 Ft.

kupak műanyag fehér 5Ft.

gyógyszeradagoló pohár 2,5 ml 8Ft.

üveg csav. új üres 105 Ft.

Azaz összesen 496 Ft. Ha jól megnézzük ebből az egészre kifizetett összegből 50 Ft. azaz ötven Ft. az ami maga a gyógyszer ára.

A következő van: 105 Ft.-ba még a sörös üveg sem kerül. Mindazon által kaptam egy gyógyszeradagoló poharat pénzért, majd az üvegre ráírták jól olvashatóan, hogy 3 evőkanállal tegyek egy fél pohár vízbe és úgy gargalizáljak... Na most ebben tényleg nem az a 8 Ft. fáj, de komolyan, mindössze ezt az adagolót használatlanul fogom kidobni a kukába... ( Nem! Ez nem egy előre gyártott lötyi aminek egyen csomagolása van egy dobozba beletéve, hanem egy műanyag kis pohárka, melyet ráhúztak a "fehér kupak"-os üvegre.)

Ezen felül pedig kérném, hogy legalább egy gyógyszerész - aki a patikákban keveri ezeket a magisztrális készítményeket,- csak egy! nyugtasson meg, hogy az a 328 Ft. valóban hozzá kerül, mivel a saját tudását és keze munkáját teszi bele abba a gyógyszerbe! Mert tőle nem sajnálnám! De azért messzemenően megnyugtatna, ha biztos forrásból tudnám, hogy nem csak a havi fix-ért kevertetik ki velük a gyógyszerek egy részét, hanem ezeket a "magi. díjakat" tényleg nekik adják a patikák. Szóval kérnék erről infót ha lehet.

És mi a tanulság? Hát az, hogy 50 Ft.-os gyógyszerre simán fizethet az ember majd 500 Ft.-ot is manapság. 

Ma csak ennyit akartam :-)

1 komment

Címkék: NERségek

A bejegyzés trackback címe:

https://nertars.blog.hu/api/trackback/id/tr35014578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cyan 2013.01.13. 21:44:35

Ha kiürült vidd vissza az üveget, hogy akkor most visszaváltanád. Elvileg vissza kell vegyék (kimosva, címke leáztatva) és kéne kapjál 105 forintot. Nálunk legalábbis még adnak...
süti beállítások módosítása