2013.01.08.
22:17

Írta: lbm

Egy utas levele BKK Dávidnak!

bkvfagy_1357679814.jpg_500x590

Bocsi, hogy tegezlek, mert tényleg nem tiszteletlenségből, csak hát ha a fiam nem is, de az öcsém simán lehetnél... Sokra vitted, úgyhogy büszkék vagyunk rád itt NERországban!

Na most, hogy így összehaverkodtunk bemutatkoznék : LBM vagyok, egy igazi rendes NERtárs, aki megveszi minden hónapban a BKV bérletet, akár az általad megemelt áron is. Most is itt ülök a buszon, (de ne ijedj meg, ha a cellainformációk szerint hamarosan a metrón leszek). Szóval tényleg! A budapesti tömegközlekedés világszerte elismert. Meg még tényleg mennek is ezek a járművek, szóval le a kalappal. Azt nem mondanám, hogy időnként nem félek rajtuk amikor füstölnek meg ilyenek.... Néha meg amikor azt hallom, hogy az államkassza már megint kisegítette a BKV-t a bajból, neked meg jutalmat helyeznek kilátásba, akkor egy egészen másfajta levelet szeretnék írni neked, mivel a 80 ezres fizumból mindjárt csak 70 ezer marad nekem, amikor azt a tízest neked adom minden hónapban, hogy végül füstölgő metrón játszak "kijutunk-e az alagútból vagy sem " játékot, és egy ici-picit elégedetlen vagyok... De azé' mégis eléldegélek békében veled meg a tömegközlekedéseddel. Komolyan! Hát látsz te olyat a tv híradásokban, hogy egy bepöccent utas őrjöngve szid téged mondjuk a Deák téren? Na ugye, hogy nem! Sőt, a pénztárost a kis papírszerű bódéban,- amikor már taknya-nyála egybefolyik mert olyan náthás és konkrétan rossz látni, hogy majd meg fagy, - na őt sem dumálom rá, hogy ezt a tákolmányt szedjük ripityára, rakjuk dobozba, és küldjük el a Te címedre Dávid, azzal a kis üzenettel, hogy árulj jegyeket és bérleteket te ebben a nyitott papírmaséban, mínusz 10 fokban, a fantasztikus metróbejarátokra jellemző huzatban, úgy napi 8 órán át... Ja! És ezt mosolyogva tedd!

De a szavamat nem hallhatod, csak a 10 ezresem zörgését, amit - kizárólag a normálisabb munkaviszonyokat biztosító (tehát az emberkínzás határait nem súroló), fedett, a fagyos huzattól védett, normál pénztárban - befizetek. (Idén egyszemélyes bojkottot hirdettem a fent említett bódécskákra, hogy ha már fagyoskodik a "benne" dolgozó, legalább hagyjam békén szegényt...)

Szóval beláthatod, hogy tényleg angyali türelmem van. Na most eme tulajdonságom amennyiben értékeled, akkor azért lenne egy kérdésem. Most hajnal fél hat van. ( A poszt este fog a netre menni. Csak azért szólok, hogy nehogy megzavarjon a szitu...) Itt ülök a buszon, és -6 Celsius fok van. Mi lenne, ha a 10 ezerért amit adok, esetleg a szolgáltatás részeként be lenne fűtve a busz, és nem fagynék meg, minden rohadt reggel?   Persze hallottam már olyan történeteket, hogy valaki, valahol, valamelyik buszon utazott, és működött a fűtés, de ezt úgy a mesék, és csodák kategóriájába sorolom, mivel én ezt személyesen, mondjuk úgy az elmúlt másfél hónapban összesen kétszer tapasztaltam meg. Na most minden egyes nap négy buszt veszek igénybe, végállomástól végállomásig, tehát az nem történhet meg, hogy még, vagy már nem megy a fűtés, mivel az első megállótól az utolsóig ott ülök, és fagyoskodom.

A sűrűn hangoztatott " fizess a szolgáltatásért" szlogen, valóban helytálló, de normális üzleti körökben, az úgy szokott történni, hogy én fizetek, és cserébe kapok egy valóban normális szolgáltatást. Na most én már lemondtam arról, hogy szép, igényes járműveken közlekedjem... Arról is, hogy mondjuk a metróban a teljes biztonság érzetével utazzam... Szemet hunyok afölött, hogy milyen körülmények közt foglalkoztatják eme nemes vállalatnál a dolgozók egy részét... De nem lehetne, hogy mindezt ne megfagyás-közeli állapotban tegyem?

 

Üdv: egy utas

Szólj hozzá!

Címkék: NERlemény NERélet

A bejegyzés trackback címe:

https://nertars.blog.hu/api/trackback/id/tr575007159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása