2013.01.06.
00:09

Írta: lbm

Csak a "CéBéÁ"!

cba_1357426738.jpg_259x194

(Gondolom mindenki emlékszik a fenti plakátra, és arra honnan jött... Mostanra már azt is látjuk mennyire megérte ez neki...)

Máris leszögezem, hogy semmi bajom eme üzletlánc létezésével, elvégre ( még…) szabadon választható, hogy ki hol szeretné elkölteni a pénzét. Amiért szavakat rántok elő a „cébéá” témakörben, az azért van, mert az előző mondatban zárójelbe tett „ még” szócskának lassan-lassan valódi jelentősége lesz, ha figyelembe vesszük ennek a magyar üzletláncnak az elmúlt években tapasztalható „szerencséjét”, vagy nevezzük aminek akarjuk... Hogy mennyire gyarló az ember annak én is élő példája lehetnék, hisz igazából soha nem érdekelt ez a vállalkozás, mivel amikor egyszer szerencsém volt náluk vásárolni, nem igazán nyűgözött le. Hogy ne adjam fel a dolgot pár év elteltével ( ez pontosan tavaly év vége felé történt) újra besétáltam a hárombetűs magyar üzletlánc egyikébe „az idő sok mindenen segít” felkiáltással, de sajnos megint elmaradt a katarzis. Tömören megfogalmazva: árai, némi túlzással,( de csak ici-picivel…) vetekednek a csillagos éggel, ellenben ha a környezetet és úgy általában a bennem  kialakuló összbenyomást nézem, sírva szaladnék bármely külföldi multi áruházláncába.

Gyarlóságom mintapéldája, hogy hírek ide, kormányzati „szeretünk cébéá” döntések oda, plázastop, és 331 milliós vissza nem térítendő támogatás, különadó a "cébéának" csak jelképesen, stb.stb. stb... mostanáig mégsem ragadtam magamhoz a billentyűzetet a vállalkozásról írt véleményem nyilvánossá tételéhez, most pedig meg teszem, mivel ma tudatosult bennem, hogy hiába kerülöm ezeket a boltokat, mert most egyenesen utánam jön az egyik, az utcácskába ahol lakom, a „maccs” helyére amit pedig kedveltem.

Az internetes közönség egy részének is tele van már a puttonya a „cébéá”-val, mind vásárlói, mind pedig alkalmazotti viszonylatban, és akkor azokról még nem is tettünk említést akik egyszerűen csak hánynak attól az oda-vissza picsi-pacsizástól ami a cég vezetői és a jelenlegi kormány közt (már-már a közszeméremsértést súrolva) nyíltan folyik. Pikantériája a dolgoknak, hogy az igazmagyar’ „ szeretünk viktor, te nagy államférfi!”  vállalkozásról, csúnya hírek keringenek, olyanok melyeket a NERtárs eddig csak a külföldi-multi-ellenes propagandákban hallott. Meg ugye itt vannak a goy-motoros keményfiúk, akik közeli vásárlói lehetnek a hárombetűsnek… 

Ám tegyük félre a politikát, és nézzük abszolút tudatos vásárlóként a témát.

Az a helyzet NERtársak, hogy  80 000 ft-os a fizum,(több ezer NERtársammal együtt), és ebből kell megélnem, mert ez van, ennyit adnak. Ebből adódóan jól megnézem mit vásárolok, meg azt is hogy mennyiért. Azaz valóban tudatosan vásárolok, ami eleve kizárja azt a szemellenzős felfogást, hogy ami magyar csak az lehet a jó, és ami külföldi az sz@r. Másfelől megközelítve pedig ahogy a „cébéá”-ban is van külföldi és magyar termék is, úgy a más üzletláncokban is. Bizonyos termékek pedig szinte mindenhol megvásárolhatóak. Válogathatok itt is ott is. Márpedig ebben a felállásban az olcsóbb helyet fogom választani.

Ja! És ez idő szerint már az a régi lózung sem állja meg a helyét, hogy a külföldi multi meg a sok adókedvezmény bla bla blí… Már ez a kocka is megfordult a külföldi multikra kivetett különadókkal.

 Ezen felül pedig ha átváltok tudatos magyar állampolgárba, akkor a következő dilemma merül fel bennem:

külföldi multi-vásárolok-adó-államkassza.

hárombetűs üzletlánc-vásárolok-Hajrá Magyarország, Hajrá magyar vállalkozók, Hajrá CBA!” (2010.április. CBA Magazin)

 

Szólj hozzá!

Címkék: NERlemény NERélet

A bejegyzés trackback címe:

https://nertars.blog.hu/api/trackback/id/tr15000321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása