2012.10.09.
04:30

Írta: lbm

Mi lesz október 23.-án?

aker_1349724620.jpg_194x260

Na most akkor mi lesz október 23-án?... -kérdi a Viktorhívő nagycsapat némi iróniával a hangjában… De most komolyan! Igazuk van. Mert mi fog történni?  Az ellenzék összeröffen egy kicsit, és némileg sok összegyűltre van kilátás eddig. Még én, a tipikus fotelforradalmár is erős késztetést érzek arra, hogy jelenlétemmel növeljem a létszámot. Persze a média egy része, lehet, hogy épp eltéved, és majd pont nem találja meg kameráival a tömeget, egy másik része,meg majd kiad egy rövid hírt, kb. így: " A belvárosban pár százan tüntetnek. Időjárás jelentés következik...". Emellett pedig az ellenzék valóban nem szeretne balhét, mivel kulturált módon próbálja lerázni magáról ezt a nagy NERséget amit a nyakunkba zúdítottak.

 Ám Viktorunk azért úgy látszik még sem nyugodt. Bár úgy döntött, hogy hosszú idő után kimászik a nemzeti konzultációi alól, és személyesen néz körül alattvalói között, de azért csak finoman, az állami ünnepségekre hívja a még megmaradt csodálóit. Olyan jó nekik... mármint hogy bátornak és délcegnek látják életük NERcsillagát, és persze, hogy végre az OVI-tv-n meg a facebook-on kívül is megjelenik nekik. Pedig asszem’ nem volt könnyű döntés még  ez sem a Miniszterelnök  Úrnak. Mert hát gondoljunk bele! A régi fényes FIDESZ nagy-gyűlések már csak az emlékezetekben lelhetőek meg valamilyen kellemetes derengő érzés szintjén. Statisztákat sem hívhat mindig, melyek védőleg körbeállják, és recessziós gazdaságban sokba kerül az a pár busz is amivel a határon túlról lehet embereket felhozni Pestre, hogy demonstrálják, milyen jó itt minékünk, aztán meg hazamenjenek, és persze drága Miniszterelnökünket itt hagyják a nyakunkon... A változást azért mindenki érzi, még ő maga is.

Drága Viktor-hívők! Nem hiányzik szíveteknek az összetartozás érzése, amikor "gyurcsánytakaroggy"-al ajkaitokon, hallgathattátok a dakotaviccektől korántsem mentes kinyilatkoztatásokat, a kolbászkerítésről, jólétről, szabadságharcról, fülkeforradalomról? Emlékezzetek a gyönyörű pillanatokra, mikor együtt röhögtetek a "pannon-pumán", sírtatok a 300 ft-os vizitdíjon, és csillogó szemmel néztétek az utcai autótüzeket. "Várat" építettetek félig kész építkezések alapanyagaiból, és kidobóst játszottatok az utcakövekkel... Hát mennyivel szebb volt és felemelőbb, mint azt látni, hogy az Operából, meg néha a Parlamentből is behúzott popóval surran tova házi oltáraitok szentje, ó délceg turulViktor...

Értem is, hogy annyi év csillogás, majd hosszú visszavonulás után már annak is örültök, ha az állami ünnepeken megláthatjátok. Hát jobb mint a semmi, az tény. Az ellenzék viszont akármilyen módon is el lesz bagatellizálva, akkor is ott lesz a belvárosban. Mert amikor ti nemzethalált haltatok a 300 ft-os vizitdíjért, akkor a mi ingerküszöbünk kissé magasabb szinten volt, de a 3000 milliárd magánynyugdíj-pénz beszedése némileg túl ment ezen a határon is... Tudom nektek jobban fájt a "kurva ország" is, minket viszont jobban dühít, ha a gyerekeinket tehénnel hasonlítják össze, és csak  jövőbeni adóforrásként tartják számon. A részleges tandíj tüzet gyújtott az utcákon anno, viszont nekünk a teljesen fizetős csípi a szemünket, meg a gyerekeink jövőbeni pénztárcáját. Ti jobban éltetek x éve, mi meg két év alatt eljutottunk a sehogy sem élünk szintre. A Zuschlag- ügy egy mocsok ügy volt , és mi most csak azt sérelmezzük, hogy szállnak a "pletyik" a "közgép" bizniszről, aztán az meg még nem ügy... Hiányoljuk a beígért jobbiknak adott pofonokat, mert minket csapnak arcon amikor Horthy-utcák és szobrok nőnek ki a földből. A nemzethalál inkább ahhoz áll közelebb, ahol a rokkantak éhen fognak pusztulni, mert spórolásból egyszerűbb csalóknak nevezni őket. Utáljuk a közmunkát, mert visszaéltek vele némely polgármesterek, és szemet huny efelett a becses kormány. Nem veszi be a gyomrunk a földügyeket sem, mert azok nem oda kerülnek, ahová kéne. Sajnos ti lehet, hogy igen, de mi nem tudunk megélni 47 000 ft-ból. A gombát is utáljuk már, kecskénk meg nem is volt… És szeretjük a demokráciát. Szeretjük, ha a mi országunk sorsáról mi döntünk akik itt élünk, és nem olyanok akik nem itt szívják ezt a magasságos NERszagot. Szeretjük ha a hírekben az van ami valójában történik, és nem szeretjük, ha a véleményünket visszanyomják belénk. Amúgy sem szeretjük, ha hülyének néznek minket.

Hát ezek a mi érveink.

Ám azért valahol örülök, hogy vannak még ebben az országban olyanok, akik jól érzik magukat, és van bennük annyi optimizmus, és rajongás, hogy azt érzik, jó felé halad a gyorsnaszád.

 

Na most akkor mi lesz október 23.-án? Semmi különös, csak végre megnézhetjük az arányokat: melyik oldalon van az a 2/3-ad!?!...

Szólj hozzá!

Címkék: NERlemény

A bejegyzés trackback címe:

https://nertars.blog.hu/api/trackback/id/tr564827352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása