2013.08.17.
09:56

Írta: lbm

Idén sem szülök gyereket

Ne süssétek rám NERtársak, hogy „szinglihorda” meg karrierista pics@! Férjezett vagyok és van már egy jövőbeni adófizetőm. Mi több, kimondottan hajlok még egy gyermek felé. Elvégre a sex jó, a gyerekzsivajt meg kimondottan kedvelem; az elmúlt kilenc évben pedig az is kiderült, hogy elboldogulok a gyermeknevelés útvesztőiben. Ám a gyermekbarát ország még mindig nem adatott meg, pedig igyekeznek. Vannak adókedvezmények, meg az elsősöknek ingyen tankönyv, szóval csudi jó dolgok alakulnak itt a NER-ben. Ám a nemzeti „csináljatok gyereket!” projekt mégsem túl sikeres. Mi lehet ennek az oka?

Szerencsés alkat vagyok a gyerekvállalás terén, hisz van munkám, a fővárosban élek, így ha bébit szülnék lenne GYED-em, GYES-em, és még  állami kézben lévő bölcsődét, később pedig óvodát is találnék, ahol vigyáznának csemetémre amíg én GDP-t termelek. Persze vidéken ez már nehezebb történet. Vannak települések ahol a bölcsi 3000Ft körüli összeg /nap, és mivel másik nincsen ez végtelenül leegyszerűsíti a „gyermek és munkahely” probléma megoldását. Az abszurditás egyik kiváló formája ez. XY településen amúgy sincs munkalehetőség, maximum a legközelebbi városban. Anyuci pedig ha valamilyen csodálatos módon talál munkát eme x kilométerrel arrébb lévő városban, akkor az utazási költségre meg a napközbeni gyermekfelügyeletre költheti a fizetését, vagyis adtunk a sz@rnak egy pofont. Bár nekem ilyen problémám nincs, lássuk be, hogy  a születési mutatókat bizonyára nagyban befolyásolja a fent említett történet. Ám térjünk önző módon vissza rám! Szóval nekem van munkám, fizetésem, úgyhogy adókedvezményem is. Ha belelendülnék és három gyermekig meg sem állnék a nemzeti népességnövekedés érdekében, akkor elméletileg az állam a lábam elé tenné minden kedvezményét hálából, melynek pozitív hatásai még a nyugdíjamban is jelentkeznének. Csakhogy addig éhen halnék, népes családommal együtt… Valamilyen frankó statisztika szerint 230 ezer Ft körüli szép országunkban az átlagfizetés, így aztán ez a mérce. Na most az lehet, hogy én forgok rossz körökben, de egy kezemen meg tudom számolni, hogy az ismerőseim közül (pedig vannak egy páran…) , hány ember keres bruttó 230 ezret. Eme tény akár hidegen is hagyhatna, de sajnos én sem keresek ennyit, plusz még a férjem sem, pedig teljes munkaidőben nyomjuk. A három gyermek után járó adókedvezményt így aztán továbbra sem tudnánk teljes mértékben igénybe venni, még az új szabályok szerint sem.

Viszont igazságtalan lenne leszólni a törekvéseket. Ugyanakkor Magyarországon a gyermekvállalási probléma egészen más alapokon nyugszik. Lehet okolni a karrierista nőket, meg programokat szervezni a család fontosságának tudatosítására, és meg lehet próbálni mindenféle kedvezményekkel fokozni a gyermekvállalási kedvet, de úgy gondolom, hogy mindez nem fog eredményre vezetni. Egyszerű pontokba össze lehet ugyanis foglalni, hogy mi kell ahhoz, hogy az ember bátran gyermeket vállaljon.

Kell hozzá biztos munkahely, és abból sok. Megfelelő bérek kellenek, olyanok amelyeknek majd a felét nem viszi el az adók tömkelege és amelyekből nem csak a havi- heti-napi túlélésre futja. Akkor ugyanis, amikor egy szépreményű fiatal pár fizetése kimerül a csekkek befizetésében, és a maradék pénzükből már hónap végén a kajára is alig futja, na akkor jön az amit karrierista gondolkodásként definiálnak egyesek. Mert a felelősségteljesebb  fiatalok a gyerekprojektet szépen elkezdik kitolni egy olyan időszakra, amikor majd annyi bevételük lesz havonta, hogy fussa a pelenkára is, vagy olyan munkahelyük lesz ahol biztosítva látják az elkövetkezendő 10-15 évet is. A nagyon előrelátóak pedig már-már azzal a gondolattal kacérkodnak, hogy olyan karriert futnának be, amelynek anyagi elismerése még arra is lehetőséget ad, hogy a kis lurkó - természetesen nem fizetős, csak önköltséges… - felsőbb tanulmányaira is félretehessenek. Viszont ha jól körülnézünk szép hazánkban, akkor mindezen feltételek elérése nagyon nehéz, egyeseknek pedig szinte lehetetlen.

Talán annyi a tanulság az egészből, hogy egy olyan országban, ahol közel 4 millió ember él rosszul, (tehát kevés a fizetése a megélhetéshez avagy munkája sincsen), ott adókedvezménytől várni a népességnövekedést némileg balgaság. Egy országban, ahol a szürke és fekete foglalkoztatás mértékét pontosan senki sem tudja mert úgy elharapódzott, vajon milyen mértékben juttatja több pénzhez az érintett munkavállalót a gyermekek után járó adókedvezmény? Labilis munkaerőpiacon, - ahol ezrek várnak munkára, ezért elég egy rossz szó és már ki is rúgtak, hisz a helyünkre pik-pakk kapható ember - milyen biztos jövőkép szolgál alapul ahhoz, hogy bátran vállaljon gyermeket egy család? A fizetéseink nagy átlagban olyanok, hogy a kétkeresős modellel tudunk csak túlélni, és a kártyavár máris összedől, ha az egyik fél munka nélkül marad.

Összefoglalva: ebben az országban majd akkor születik sok gyerek, amikor normális gazdaság lesz, normális munkaerőpiaccal. Addig persze én speciel nagyon köszönöm a kedvezményeket, meg a szívből jövő nemzeti motivációt, de sajnos még egy vagy akár két gyereket, továbbra sem áll módomban szülni…

 

180 komment · 1 trackback

Címkék: NERlemény

A bejegyzés trackback címe:

https://nertars.blog.hu/api/trackback/id/tr595464517

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A szaporodás a megoldás? 2013.08.18. 15:36:03

Hihetetlen mekkora sötétség van néhány fejben. Persze miért lepődnék meg ezen, amikor a mindenkori vezetés mutatja a példát.Emlegetik páran a harmadik világot. A közelmúltban még 8-10 gyereket kellett ahhoz megszülniük, hogy abból kettő szaporodóképes ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2013.08.18. 02:40:35

@trolololol: jó ELNÉZÉST bazmeg, nem akartalak megbántani. Egy gyerek is szép. DE! tényleg azt gondolom, hogy az utóbbi mondjuk száz év legnyugisabb időszaka van most, piszlicsáré kis szarok ezek, amikből ügyet csinálnak az emberek, nem lőnek, nincs pestis, nem kell lovat enni, sem bevonuló külföldi katonáknak integetni. El vagyunk picsulva, az a kurva nagy helyzet.

sparklie (törölt) 2013.08.18. 03:15:56

Nem baj, ha a magyar szinglik nem szulnek gyereket, lesznek, akik megteszik helyettuk, csak eppen nem Magyarorszagon, hanem Azsiaban es Afrikaban. Vagy ha Magyarorszagon, akkor Szabolcsban es Borsodban valami csoro roma csalad bevallal meg egy gyereket. Aztan szepen megindul a nepvandorlas.

Europa mar hanyatloban van, meg ugy altalaban a fejlett orszagok nem belso nepessegnovekedesbol oldjak meg az utanpotlast. Jon majd a bevandorlas, Banglades es Pakisztan, Afganisztan orommel vallalja a Karpat-medence benepesiteset.
Akkor majd Europa kicsit megvaltozik, ami a sok szinglinek nem lesz inyere, de akkor mar 50-60 evesen keso lesz ezen keseregni.

Nem a kiszamithatatlan gazdasag miatt nem szuletnek gyerekek. Ez egy hatalmas kamu szoveg a nok reszerol. A legcsorobb orszagokban tobb gyereket szulnek a nok, pedig ott meg az sem biztos, hogy lesz-e a holnap egy tal rizs vagy ivoviz.
Egyszeruen el vannak a fejlettebb orszagok lakoi tunyulva, lustulva, egy Starbucks kave, egy iPhone vagy egy kulfoldi utazas fontosabb mindennel, meg hogy lehessen posztolni a facebookra pucsitos, bulizos, koktelozos, utazos fotokat, mint hogy gyereket neveljenek. Ez van minden fejlett orszagban. Japan, Del-Korea, Amerika, Nyugat-Europa.
Inkabb vesznek egy kutyat, azt csak 8-10 evig kell tartani, nem mond ellent, nem olyan nagy felelosseg, barkire ra lehet bizni.

Potcselekvesek sorozatat hajtjak vegre a fejlett orszagok lakoi: csaladi elet helyett facebook, es virtualis baratok, gyerek helyett haziallat vagy eppen szamitogepes jatekok, jovoben gondolkodas helyett a pillanatnak eles.

Nem kell aggodni, az emberiseg nem fog kihalni, utanpotlas mindig lesz Europan kivulrol, csak a nyugati kultura tunik el szepen lassan.
Ja, akkor majd nem lehet szingliskedni, kurvalkodni, egyenieskedni, mert a saria es az iszlam szokasok nem lesznek olyan toleransok, mint a mostani nyugati tarsadalom szabalyai.

Gerilgfx 2013.08.18. 03:18:04

@Fuzzy Logic:
,,a kereskedést is a németekkel, mert ismét lenne vám''
mi köze hozzá? a vám a két ország kölcsönös megegyezésén alapszik. ha úgy jön ki jobban a lépés, akkor vámmentességet kell adni kölcsönösen a németekkel, és kész, ennek semmi köze az unióhoz. de igazából a vám se változtatna semmit, mert az igencsak minimális. amerika irányába is van vám, vice versa, naés? semmin sem változtat. ez a gondolatmenet teljes tévedés. az eu nekünk SEMMI plusszt nem ad gazdaságilag, mivel nem az eus piacra termelünk, leszámítva németországot, az viszont már az eu előtt - tehát az eutól függetlenül is - nagy partnerünk volt. pont.

,,a magyar gyártó meg lehúzhatja a rolót''
magyar gyártó? úgy érted, a német vállalat itteni, német tulajdonú gyártósora? vagy a kimutyizott, illegálisan kiprivatizált német tulajdonú gyárak magyarországon? vagy a győri audi? hát, rohadt szomorú leszek, ha mostantól nem gyárthatunk majd itthon rabszolgamód autókat, hogy aztán az árából szlovák tejet vásárolhassunk. persze mivel az audinak, az uniónak, és a vámnak egymáshoz az égvilágon semmi köze nincs operatíve, ez megintcsak egy összefüggéstelen gondolatmenet marad.

,,Igen, egyetértünk, a magyar nép szavazott meg eddig mindenkit, és sohasem tanult a hibájából.''
pl te sem, hisz mialatt ezeket a szép sorokat begépelted, kb te személyesen 5 forintot fizettél be az európai unióba, és ezért cserébe kaptál 0 forintot. hisz az európai unió mi vagyunk, de ilyen magasröptű gondolatmenetbe inkább már bele sem kezdek.

,,A széthúzás miatt sohase lesz szempont, hogy összességében mivel járna jól az ország, mindig arra fog ikszelni ami neki, mint egyénnek jobb.''

ezt hívják demokráciának. ha mindenki valóban arra ikszelne, ami neki, mint egyénnek jobb, akkor minden rendben lenne, hisz mindenkinek jobb lenne végső soron, így az országnak is jobb lenne. persze ehhez az kellene, hogy az emberek tisztában legyenek azzal, hogy nekik - mint egyénnek - mi a jobb.

,,A gazdagabb nyugatból ki kell énekelni a pénzt, úgy hogy nekünk is jó legyen, nem majmolni őket és meghunyászkodni, de nem is elzavarni.''
ez oké, csak nem fogják odaadni azért, mert szép a szemed. ahhoz, hogy nyugaton versenyképesek legyünk, neked, nekem, a többi kommentelőnek, stb, olyan termékeket kell tudnia előállítania - igen, nekünk, személyesen - amelyek megállják a helyüket a világpiacon. a bútorkészítőnek bárhol a világon eladható minőségű és optimális árú bútort kell készítenie, a nőiruhakészítőnek a világon eladható minőségű és árú ruhát kell varrania, és képesnek is kell lennie arra, hogy ezeket eladja. ez momentán nem adott, mert az emberek eredendően nem értenek a kapitalizmushoz. várják a nagy karriert valami gyár sötét zugában - mert nekik az jár! - közben nem értenek semmihez sem. így persze nem lehet eladni semmit, nem lehet a világ élvonalába kerülni. a magyar népnek nem igazán való a kapitalizmus, mert nem tudnak mit kezdeni vele. túl hülyék ahhoz, hogy felfogják - pont, mint a kommunizmust - hogy birtokolják azt, amit a kezük formál.

,,Ha nem lenne ennyi birka, ha a nép gondolkodna, más lenne a helyzet. ''
ha nem lenne ennyi birka, másfélszer ekkora lenne az ország, 3x annyian laknának benne, nem léptünk volna be az unióba, lenne normális hadseregünk, lennének normális munkahelyek, lennének normális politikusok, lennének normális parlamenti pártok, lenne az ország népének önbecsülése, tehetsége, tudása, és sorolhatnám még napestig. de a birkákat megnyírják, és megnyúzzák. éljen az unió, éljen orbán, megment minket a tesco, és a többi, és a többi. úgyhogy tessék csak szépen visszamenni az eu gyáraiba mindenkinek halálradolgozni magát, két műszak között femináciskodni, bezombulni a tévé elé, és nézni, hogy micsoda fess legény ez az orbánviktor. és ha mindenki jó lesz, majd jön egy nagy láthatatlan kéz, lenyújt majd egy kanalat, benne egy kiló aranyat, mindenkinek, személyesen, mert az eu bizony így jutalmazza ám azokat, akik okosak, európéerek. bezzeg a csúnya nátzik azok nem kapnak ám ilyen virtuálisan lenyúló aranyrögöt, mert csak az okos, európéer emberek kapnak ilyet. bizonyám. ez van.

sparklie (törölt) 2013.08.18. 03:22:04

@netnepper: Magyarorszag egy fejlett orszag, bar annak a kategorianak nem a csucsa, az is igaz.
Egyszeruen a mentalitas Magyarorszagon is olyan, mint egy fejlett orszagban. Meg ha anyagilag nem is olyan jo az elet, mint pl. Nemetorszagban. De az eletlehetosegek messze jobbak, mint Afrikaban, Azsia jo reszen. Szoval Magyarorszag nem egy paradicsom, de nem is a pokol. A mentalitas, az individualista szemlelet az oka a gyerekvallalas visszaesesenek. Anyagilag sokkal rosszabb korulmenyek kozt is nevelnek gyerekeket, csak a nyugatiak es ugy altalaban a fejlett vilagban elok azt hiszik, hogy a gyerek nem nohet fel iPhone es luxus nelkul. Ezzel megiddeologizaljak, hogy miert nem lesz nekik gyerekuk. Kozben a sajat kenyelmuket feltik a gyerektol. A sajat gyerekuktol irigylik a joletuket. Aldozatot hozni nem akarnak. Ennyi a lenyeg.

HaCS 2013.08.18. 05:57:14

@sparklie:

Azért egy kicsit beleásnék ebbe a témába, ha már olyan sokan példálóznak itt "szegény" országokkal. Van ugyanis egy nagyon fontos dolog, amit ilyenkor kevesen vesznek figyelembe.
Mégpedig a társadalmi elvárások, és Mo.-on az ehhez kapcsolatos finanszírozás hiánya (vagyis az alacsony fizetések).
Mert ugye itt Európában a gyermeknek a tesicipő is kötelező, meg a napi tiszta váltás ruha, meg a babakocsi, meg a tankönyv, meg az osztálypénz, meg a mosópor, meg a fogkrém, meg a bérlet és ezt így sorolhatnám napestig. Mindezt úgy, hogy Ny.-Európai árak vannak (pl. ez sem jellemző mondjuk Csádra) és Ny.-Európai társadalmi elvárások. Az átlagember fizetése (ami még mindig nem egyenlő az átlagfizetéssel) meg kb. negyedakkora.
Nem véletlen, hogy nyugodt lelkiismerettel csak az vállal gyereket, aki:
- ezt simán bírja anyagilag

vagy
- belesz*rik a társadalmi elvárásokba

Ugye teljesen más mondjuk Gabonban felnevelni egy gyereket, ahol az egyetlen elvárás, hogy legyen este mit enni. (Jut is eszembe nagy hirtelen Mongólián kívül nem is tudok olyan "szegény" államot, ahol egy évben 5 napnál többet kell fűteni. Ott meg nem is szaporodtak túl.)

Nem azért mondom, mert Afrikai állapotok közt szeretnék élni, de ne vonjunk már le ilyen könnyen messzemenő következtetéseket.

Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.08.18. 06:33:37

@Szamiz67: "Lehet, hogy a gondolatai nem igazak nemzetgazdasági szinten, de hülyeségnek beállítani hülyeség.
Ha nem tudsz építő jellegű, kiegészítő információt hozzátenni, akkor minek fikázod alapból a másikat.
Várom elemzésedet a demográfiai problémáink valós okaira. "

A posztoló a saját egyéni tapasztalataiból kiindulva társadalmi összegzést adott az utolsó négy sorban, ami téves.

A demográfiai problémák valós oka pedig az emberi jellemben keresendő. Megszoktuk a (viszonylagos) kényelmet és jóvilágot, és erről még az élet elsődleges prioritásának (reprodukció) fenntartásáért sem vagyunk hajlandóak lemondani.

Természetesen magamat is beleértve - ugyanis csak 2 gyerekem van és nem is szeretnék többet.

2013.08.18. 06:46:47

Nem kell több gyerek!Minek? Ott van a kutya azt kell tartani .Havi 10e-ből max.el lehet tartani

zellerlevél 2013.08.18. 07:49:55

A gyerek születése, nevelése minden korban, minden társadalmi helyzetben átmeneti életszínvonal-csökkenéssel járt. Azért nem születik gyerek, mert ezt a csökkenést, no meg a gyerekkel együttjáró kényelmetlenségeket nem akarják vállalni a szülőképes korúak.
A többi csak duma, mind a szülőjelöltek részéről, mind a kormány, társadalomtudósok, kutatók részéről.

moszkvicssluszkulcs 2013.08.18. 08:33:46

Egy pillanatra megörültem a cím láttán.
Azt hittem, hogy a cigányság következő 10 évének a kötelező érvényű jelmondatát olvastam.

alfacharlybravo 2013.08.18. 08:51:13

"Ebben az országban majd akkor születik sok gyerek, amikor normális gazdaság lesz, normális munkaerőpiaccal"

Mit ért a posztoló normális gazdaságon? Az SZDSZ már a rendszerváltás idején elintézte, hogy ne legyen normális gazdaság Mo. -n. A volt szocialista országok közül mi állunk a legrosszabbul. És ezt mind felhatalmazás nélkül csinálta, az Antal kormány meg csak bámult ki a fejéből hülyén. Horthy a bűnös, hogy mentse az irháját lepaktált velük.

ekat 2013.08.18. 09:14:31

@Joszip Zsugás Vili: Nálad lenne a bölcsek köve, hogy te tudod, hogy az élet elsődleges prioritása a reprodukció? Én meg azt hittem, hogy ember vagyok, akit a gondolkodás különböztet meg az állatoktól.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.08.18. 09:23:12

A gyermekvállalás ellen leginkább az anyagi biztonság látszatának sérülése és a stabilnak, kiszámíthatónak hitt bank- és nyugdíjrendszer hat. Magyarán az egoizmus. Meg ami ebből fakad: a fogyasztói önmeghatározottság, elidegenedés, meddő kéjvágy, egyre általánosabb felmelegedés, médiahatalom.
Pár éve még a házasság ugyanolyan ellenszenves volt a mainstream médiának, mint a gyermekszülés, gyermeknevelés, szoptatás (hülyébbek kedvéért: anyák a gyerekeiket). A házasság már alapvető jog lett, legalábbis a melegfronti aktivisták harcolnak érte. Erkölcsi (kór/korerkölcsi) támogatást már ma is kap a gyermekvállalás - ha az az általános felmelegedéshez és/vagy egyéb extremitásokhoz kapcsolódik.

Aiofe 2013.08.18. 10:14:41

@ottomoll: A női emancipáció pont oda juttatta a nőket, hogy megkaphassák azt, ami egy férfinek már évszázadokkal ezelőtt is járt. Pl. saját jövedelem lehetősége, önálló élet lehetősége, szavazati jog, tanulási lehetőség. Melyik rossz ebből? Utazni akar, nahát, minő szörnyűség. Ahelyett, hogy egy férfit szolgálna kitartott nő (házikurva) szerepben? Igaza van, éljen az emancipáció.

A legszomorúbb ebben, hogy a gyerekkel otthonmaradt nő egész életére megmarad kiszolgáltatottnak. A kevesebb munkaviszony, egy férfiéhez képest egyértelműen alacsonyabb fizetése miatt, ha lenne nyugdíjrendszer, akkor is kisnyugdíjas lehet csak, az otthoni munkájáért semmit sem kap (még megköszönni sem kell ugye, örüljön, hogy el van tartva). És még meg is ideologizálja a jelenlegi politika (több mint 90%-ban férfiak), hogy ez így a kívánatos, mert a családok de fontosak. Valaki a bezzeganya blogon jól levezette, hogy a sokgyerekes családmodell, meg az egész családosság-kultusz a keresztény, fehér férfiak érdekét szolgálja: ők élvezik a családi adókedvezményt, nekik lesz több jövedelmük, talán több nyugdíjuk, és ezért nem kell többet dolgozniuk, elég ha igába hajtanak egy nőt, aki szül legalább 3 gyereket.

Fuzzy Logic 2013.08.18. 13:42:53

@Gerilgfx:
Igen, és milyen jó lenne, ha buknánk schengent és megint órákig tartana mindent átléptetni a határon. A vám se úgy működik, hogy majd mi 0%-on exportolunk a két szép szemünk miatt. A magyar gyártó lehet német leányvállalat, akkor is magyarokat foglalkoztat. Azok hol dolgoznának, ha nem ott?
Konkrétan én is elkerültem egy magyar céghez, mert az előzőnél a német tulaj felhúzta az agyát ezen az ad-hoc törvénykezésen meg adóztatáson, és bezárta a magyar leányát. Még a 80as években nyitotta, most meg volt-nincs, nem rossz mi? Remélem ez lesz életem utolsó alkalma, hogy magyar cégnek dolgozok, inkább kivándorlok. Ügyeskedik, csal, hazudik, ostoba, etikátlan, kilopja a saját partnere szemét is, cserébe meg színvonaltalan amit nyújt.

"pl te sem, hisz mialatt ezeket a szép sorokat begépelted, kb te személyesen 5 forintot fizettél be az európai unióba, és ezért cserébe kaptál 0 forintot. hisz az európai unió mi vagyunk, de ilyen magasröptű gondolatmenetbe inkább már bele sem kezdek."

De, légy szíves kezdj bele. A nettó befizetős dumát nem kell ám bevenni, azok nem mi vagyunk, hanem a németek.
"A 2007-2013-as programozási időszakban a kohéziós politika keretében Magyarország 25,3 milliárd euró közösségi forrásra jogosult, míg hozzájárulása 4,4 milliárd eurót tesz ki."
A példádnál maradva, minden 5 forint után 28,75 forintot ad vissza ez a rohadék. Nem rossz hozamú befektetés. Én már rég kidobtam volna az országot, nettó ingyenélők vagyunk, akik még lázadnak is hogy késsel villával kell enni. A mocskos EU meg tolja ide a támogatást, a szemét állat. (Arról nem tehet hogy a haveroknak osztják szét ezek a zsenik.)
Engem nem zavar, hogy ennek okán beleszól ebbe-abba, mert fele akkora birkaságokat nem mond, mint pl a matolcsiné férje. Mellesleg inkább javasolnak, mint parancsolnak, senki nem áll pisztollyal a fejünk mellett. Nehéz lenne beismerni, hogy nem mindenki más a hülye, hanem tényleg mi. Itt üt vissza, hogy ha ennyi felmarkolt pénz után kilépnénk, aminek legnagyobb befizetője a német gazdaság, akkor biztos a szívük kicsi csücske lennénk 0% vámmal. Bedöntenének minket a rákba, csak hogy érezzük a törődést. Merkel már most se kímél minket a vitya miatt, de még mindig csak morgolódik és nem vágta pofon.
De szép gondolatmenet volt.

"úgyhogy tessék csak szépen visszamenni az eu gyáraiba mindenkinek halálradolgozni magát, két műszak között femináciskodni, bezombulni a tévé elé, és nézni, hogy micsoda fess legény ez az orbánviktor."

Ez azért valahol siralmas, még ha irónia is. Ha tehetném azonnal visszamennék multiba, csak most nincs nagyon felvétel (nem droidnak a gyártósorra, eddig se ott voltam). Mondjuk augusztusban a fű se nő, majd ősszel.
Femináciskodás, az, hogyne. Istenem, és csodálkoztok, hogy inkább egyedül élünk. Magyarország olyan messze van Finnország vagy 'Murica feminizmusától, mint a legközelebbi galaxistól, de azért mantrázzátok ezt a szöveget. Minden embert egyenlő jog illessen meg nemtől függetlenül, ennyit szeretnénk. A Fement konkrétan be is tiltanám uszításért, de ezzel a szöveggel amit mostanában csaptok a feminácizással, hát kösz nem kell nekünk egy fedél alatt élni. Milyen rossz is, hogy a nők már a saját életükkel rendelkeznek, nem adjátok-veszitek őket. Annyi történt, hogy nem vagyunk rátok utalva, van lehetőségünk önállóan élni, és huss, élünk önállóan, mert gyűlölünk függeni. Erre jött a gyalázkodó feminácizás, gratulálok. Megadom én a tiszteletet, mert férfi vagy, de ha cserébe gyalázod a női nemet alles zusammen, akkor ne tegezz, mert lekurvázlak.
A csúti focista már akkor se volt fess, mikor még az volt.

azbest 2013.08.18. 15:29:01

Főleg ott szaporodik a népesség, ahol korábban a halandóság is nagy volt. Mivel belenyúltak kívülről és felborították a kialakult egyensúlyt, ezért robbanásszerű túlnépesedésbe csapott ez át.
A modern nyugati életforma kevesebb hagyományos munkahelyet igényel. Helyileg próbál egyensúlyi helyzet kialakulni. A jóléti nyugaton ezért csökken az ottani gyökerekkel rendelkező népesség. Persze a hatalmas méretű bevándorlás felborítja a helyzetet és nagy terhet ró a gazdaságra. Nem véletlen, hogy néhány ország szinte lezárta a határait a szegények hordái előtt és csak a már értékteremtésre kész szakembereket látják szívesen.
Észre kellene venni, hogy egyensúlyra törekszik itt is a természet. Nincs szükség annyi munkásra, nő a munkanélküliség, mire szüljenek itt gyereket.

De annyi gondolat ötlött fel bennem a hozzászólások láttán, hogy inkább írtam egy bejegyzést róla:
elgondolo.blog.hu/2013/08/18/a_szaporodas_a_megoldas

2013.08.18. 15:40:51

@Fuzzy Logic:

"Istenem, és csodálkoztok, hogy inkább egyedül élünk."

Azok után, amiket leírtatok, csodálkozik a fene. :)

Csodálkozni inkább az öregecskedő, késő harmincas hölgyek szoktak, amikor az őket kizsákmányoló, a családi kedvezmény miatt gyerekszülésre kényszerítő, fehér keresztény Apu minden türelme és jóindulata ellenére egy idő után már belefárad az önigazoló feminista butaságokba, és inkább lelép egy 16-20 éves kiscsajjal.

2013.08.18. 15:43:48

@azbest:

"A modern nyugati életforma kevesebb hagyományos munkahelyet igényel. Helyileg próbál egyensúlyi helyzet kialakulni. A jóléti nyugaton ezért csökken az ottani gyökerekkel rendelkező népesség. Persze a hatalmas méretű bevándorlás felborítja a helyzetet és nagy terhet ró a gazdaságra. Nem véletlen, hogy néhány ország szinte lezárta a határait a szegények hordái előtt és csak a már értékteremtésre kész szakembereket látják szívesen.
Észre kellene venni, hogy egyensúlyra törekszik itt is a természet. Nincs szükség annyi munkásra, nő a munkanélküliség, mire szüljenek itt gyereket."

Na végre valaki. :) Teljesen egyetértek.

Gerilgfx 2013.08.18. 15:45:27

@Fuzzy Logic:

,,Igen, és milyen jó lenne, ha buknánk schengent és megint órákig tartana mindent átléptetni a határon.''

nagyon helyes, nem vagyunk átjáróház. amúgy schengen is független az uniótól. vannak nem eu-tag országok, amelyek schengen-tagok. de ha rajtam múlna, igen, schengent is dobnám.

,,A példádnál maradva, minden 5 forint után 28,75 forintot ad vissza ez a rohadék''
nem. nem ad vissza semmit. vagy talán látod azt a 28,75 forintot a bankszámládon az eutól bejövő utalásként? mert én nem. az a pénz, ami látszólag az euból támogatásként folyik be, kárpótlás például a kiesett vámjövedelmekért, illetve fedezet a közös kötelezettségek teljesítése szempontjából szűkséges infrastruktúrákra. amikor ezt a pénzt kibocsájtják, és minden tagállamnak átutalják, a lényegében a forintot is inflálja. ezt a pénzt mi nem úgy kapjuk. az eu nem ad nekünk csak úgy pénzt, mert olyan aranyos. mi SEMMIT sem kapunk az eutól, az a pénz a MI pénzünk. tájékoztatlak, hogy mialatt az előző hozzászólást beírtad, megintcsak befizettél 5 forintot, és SEMMIT sem kaptál érte. téged ez nem zavar egy picurkát? engem biztos zavarna. de azért szép gondolatmenet volt :D

,,Ez azért valahol siralmas, még ha irónia is. Ha tehetném azonnal visszamennék multiba''
eu nélkül is visszamehetsz a multiba.

,,Magyarország olyan messze van Finnország vagy 'Murica feminizmusától, mint a legközelebbi galaxistól, de azért mantrázzátok ezt a szöveget.''
persze, hogy ez így is maradjon. sőt, remélem, még ennél is meszebb lesz. ezért kell mantrázni ezt a szöveget.

,,A Fement konkrétan be is tiltanám uszításért''
betiltani azért nem tiltanék be semmit, legyen szó femenről, gárdáról, akármiről, de érthető az álláspontod

,,a szöveggel amit mostanában csaptok a feminácizással''
kiváncsivá tettél: engem leszámítva, ki a mondatodban az alany?

ottomoll 2013.08.18. 16:29:52

@Aiofe: Az említett nők nem az utazás és a házikurvaság között választottak, hanem a világ bebarangolása és a gyerek között.(Ma a nyugati jóléti társadalmakban akár férfi nélkül is fel lehet nevelni egy gyereket,persze nem úgy hogy minden évben egzotikus tájakra utazik valaki.) Az emancipációnak egy adott mértékig volt értelme, amikor a munka és a tanulás mellett mégmegfelelő számú gyereket vállaltak a nők, de a mára túlburjánzó női öntudat nyugatias civilizációnk kipsztulásához fog vezetni, és a tradícionális kultúrák veszik át a helyét majd.
Nagyon jól látszik hogy nem a jólét függvénye a születésszám, hanem az adott kultúráé. Ez kulturális kérdés és nem egzisztenciális.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.08.18. 17:09:34

@azbest: Arról miért nem ír senki, hogy a gyermekszám az életszínvonal és/vagy képzettség és/vagy kulturális színvonal függvényében a "fejlettebb" (legalábbis gazdagabb) társadalmakban tipikus "U" alakú görbét ír le. (Kivéve Kínában, ahol a létező szocializmus proletárdiktatúrája a kötelező fötocídiummal egykézésre kényszeríti a népet.) Fejlett társadalmakban a legszegényebbek, legműveletlenebbek, a többségi kultúrát átvenni képtelen bevándorlók és a felső középosztályba, valamint a pénzügy- tudományos elitbe tartozók vállalják a legtöbb gyereket. Az "U" alján vannak azok, akiknek a létbiztonságát aránytalanul csökkentené az 1-2-nél több gyerek. Nálunk nagyon széles az "U" görbe alja.
@tff: Ugye tudod, hogy 20-25 éven belül lesz még egy újabb, mesterségesen generált világválság, amelyben az értékpapírok és a (pl. nyugdíj-) biztosítások elveszítik értéküket?

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.08.18. 17:38:38

@moszkvicssluszkulcs: "A természet irtózik az ürességtől."
Nem csináltak elég gyereket a rigómezei szerbek, most már kvázi-Albánia lett egykori legősibb fészkük. Az egykéző dél-erdélyi és partiumi magyarok többségének helyén románok és cigányok laknak. A németek helyén egyre inkább törökök, a franciák helyén arabok, az angolok földjén "pakik".
Több mint 10 éve hallottam egy amerikai alapítvány által pénzelt roma-konferencián, hogy a történelmi Magyarország északkeleti részén évtizedeken belül megalakulhat a cigány állam, mert már gyakorlatilag többségben vannak, legalábbis az akkor 15 éven aluliak között...

A jelenség globális. Az impotens, szaporodásképtelen, atomizálódott tagokból álló nemzetek kihalnak, önként és dalolva átengedve területüket, házaikat, javaikat azoknak, akiknél a szexualitás nem merül ki meddő és/vagy verbális aktusokban.

Fuzzy Logic 2013.08.18. 17:39:10

@Gerilgfx: Jól van, nem hagyod magad. De én se! :D
Miután nem az én bankszámlámról vonja le a pénzt, miért oda utalná vissza a támogatást? Because fuck logic?
És látod-e a magyar államnak megfizetett adóforintjaidat materializálódni valahol? Az autó után fizetett adóforintok betömték-e már a kátyúkat? Nem, sőt az autópályát se tisztán abból húzták fel, EU-s pénz volt abban is. Az sokkal zavaróbb, ami országon belül folyik. Azt látom mennyit vesz el tőlem a polelit, minden hónapban ott van a fizetési papíromon, meg az ÁFA a blokkon. Az hogy a nagy közösbe befolyó összegekből - amikből a közös költés történik - mennyit vesz el az EU és mennyit rak vissza, az már országos szintű és nem egyéni szintű. Én adózok, nem is keveset, ennek egy részét tudják majdnem meghatszorozni az EU támogatásrendszerén keresztül. Amiatt nem aggódok, hogy ha nem lennénk EU tagok, kevesebbet adóznék.

"kiváncsivá tettél: engem leszámítva, ki a mondatodban az alany? "
Elég sok férfi itt a blog.hu berkein belül. Ha gyerekről, családról, párkapcsolatokról van szó, az első 5 kommentbe be lesz nyögve a feminizmus. Minden azért van, onnan ered és oda is tér vissza. Ezen aztán szépen elkezd csámcsogni 2-15 közötti létszám, pro és kontra. Valamikor a posztolás napjának végén, vagy másnapján előjön @-JzK-: és belinkeli a férfihang tartalomjegyzékét. Hát az a blog... nem mondom hogy zöldség, mert nem az. De túlzás. Innen fényévekre lévő problémákat sütnek rá az összes nőre. Lehet megelőzés a cél, nekem viszont elveszi a kedvem a férfiaktól. Az ottani általánosítás miatt hajlamos vagyok én is általánosítani és azt feltételezni, hogy minden férfi úgy gondolkodik. Pedig ti se vagytok egyformák.
Na most én nem akarok semmi biztosat kijelenteni, hogy a megkeseredettség vagy bármi más beszél-e belőletek, feminácizókból, vagy tényleg csak megelőzni akarjátok a Finn állapotokat, nem tudom. Egy viszont biztos: kezd kurva unalmas lenni. Az a nagy szerencse Kedves Uraim, hogy élőben, szemtől szembe még egyszer se állt neki erről előadást tartani nekem senki.
Mit ne mondjak, szívesen cserélnék veletek a fenenagy feminista törvénykezés közepette. Ellentétben a "nemszüléssel", azért sose ekéznek senkit, hogy agglegény. Az is biztos a nők hibája, mint ahogy a nő felelős az eredendő bűnért, meg úgy általában véve gonoszabbak vagyunk, mint a sötét oldal meg Lex Luthor együttvéve. Nem is értem, miért nem örültök, hogy már nem akarunk rajtatok élősködni.
Gyerekkoromban mindig hallottam, hogy a férfiaknak a házasság börtön, a gyerek meg egyenlő a lassú halállal, ha a nő házasodni akar, akkor menekülj stb. Ehhez képest azt láttam, hogy a nők rokkannak bele fizikailag (anyám fél fogsora ráment 2 gyerekre, ha a szervezet építkezik, akkor nem válogat, ha kalcium kell és neked nincs pénzed egészségesen táplálkozni meg vitaminokat szedni, akkor vesz onnan ahol van...)
Kihagyom ezt az egész bulit inkább. Ti meg örüljetek, hogy nem akarok bebörtönözni senkit, eggyel kevesebb.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.08.18. 17:53:17

@Fuzzy Logic: "Ellentétben a "nemszüléssel", azért sose ekéznek senkit, hogy agglegény. Az is biztos a nők hibája"
Az agglegénységnek (és a vénlányságnak, no és a válásoknak is) valóban az az egyik leggyakoribb oka, hogy az anyák (és ritkábban az apák) nem önálló személyként, hanem saját tulajdonú tárgyként tekintik felnőtt gyermekeiket. (Azok meg a partnereiket.)Ezért képtelenek a szeretet és az élet továbbadására.

Fuzzy Logic 2013.08.18. 18:08:09

@tff: Hát ezzel én még így nem találkoztam, de biztos van ilyen. 16 évesért még büntetnék a fehér keresztény Aput, csak óvatosan. A harmincat súrolom már alulról, de még mindig nem néznek 18-nak, tökéletesen álcázom magam. Volt már dolgom 40essel, de valahogy ez a nagy korkülönbség nem gyere be. Persze kinek mi.
Nem kell piszkálni azokat a nőket, akik nem akarnak szülni, keressetek olyat aki igen, vagy legalábbis nem határolódik el tőle. Azt már többen mondták nekem, akik 30-35 évesen szültek, hogy csak akkor ébredt meg az anyai ösztönük, mikor olyan férfi volt mellettük. Na, hát azok az olyan férfiak az apukák és azóta is együtt vannak.

2013.08.18. 18:10:48

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:

Nem tudok ilyenről, persze bármi megtörténhet. :) De nem egészem érte, hogy mire gondolsz...

Ha arra célzol, hogy a felosztó-kirovó nyugdíjrendszer működése miatt kell a minél több gyerekvállalás, ezzel kapcsolatban néhány gondolat:

- Ha kell a költségvetésben egy adott összeg évente a nyugdíjak kifizetéséhez, és azt ki is termelik, akkor onnantól teljesen mindegy, hogy azt 100 ezer aktív fő termelte ki, vagy 5 millió.

- Az európai munkaerőpiac beszűkült, Magyarországon sincs szükség ennyi aktívra, soha nem is volt (a szocializmus alatt is csak munkahelye volt mindenkinek, munkája már csak keveseknek). Tehát hiába szül az ember középszerű lánya gyereket, ha nem tud neki elit képzést, nevelést adni, akkor a gyerek felnőtt korában sanszosan nem a járulékfizetők csapatát fogja erősíteni, hanem a munkanélküliekét.

Aiofe 2013.08.18. 18:13:16

@ottomoll: Persze, férfi nélkül is fel lehet nevelni egy gyereket, de mint mondtam, ez akkor is csak a férfiak érdekét szolgálja (társadalmi szinten pl. a nő "előállítja" a következő GDP-termelő generációt egyedül, a férfi nem tesz semmit, majd mikor nyugdíjba mennek, ki élvezi az új generáció létét? A férfiak, akiknek nem kell a gyerekkel foglalkozni, mert a nő kisnyugdíjas, egyedülálló, míg ők rendes fizetés után rendes nyugdíjjal élhetnének.

"Az emancipációnak egy adott mértékig volt értelme, amikor a munka és a tanulás mellett mégmegfelelő számú gyereket vállaltak a nők,"

Az még nem emancipáció volt, az volt a teljes kihasználtság: nem elég a gyerekezés, még megkapták a tanulás, munka feladatát is (lsd. még traktoros nők az ötvenes években), nem pedig választási lehetőségként kapta. Az emancipáció ott kezdődött, amikor könnyen elérhetővé vált a fogamzásgátló tabletta. Onnantól végre volt választása a nőknek, és tudom, hogy egy férfinek fájdalmas, de erről már nem fogunk lemondani :)

És nagyon fontos, hogy választási lehetőség legyen, mert biztos vannak nők, akik ma is az anyaságra vágynak, más nem érdekli őket. Nekik meg valahogy olyan társ kellene, akivel ez megoldható. De ilyen sincs, mint már említettem: a nőket hibáztatják a népességfogyásért, miközben sehol a nagycsaládra vágyó férfiak.

2013.08.18. 18:15:53

@Fuzzy Logic:

Értem. :)

Csak egy észrevétel a korrektség végett: 16 évesért nem büntetnék, még 14 évesért sem.

Aiofe 2013.08.18. 18:25:56

@ottomoll: Ja igen, és mi az, hogy "túlburjánzó női öntudat"? Abban a pillanatban, hogy a maguk érdekeit szolgálják (ahogy a férfiak mindig is tették), már "túlburjánoznak"? A kulturális kérdés lenne? Igen, a férfiak kulturájáé. Az általad tradicionálisnak aposztrofált kulturákban a nő nem ember, csak egy háziállat, amelyik embert is tud szülni (meg nőt is). Genitális csonkítás, szexuális erőszak, fizikai erőszak, savval leöntés és napi húszórás munka vár rájuk, mert ugyanezen kultúrákban a férfiaknak egyáltalán nem kell dolgozni. 95%-uk bánja, hogy nőnek született, a maradék 5% öngyilkos is lesz, még mielőtt férjhezadják gyereklányként. Elhiszem, hogy ez tetszik a férfiaknak, de nőként hagy ne rajongjak érte. Kihalunk? Na és, a dodó madár is kihalt, mégis tökjól megvan nélküle ez a Föld nevű bolygó.

2013.08.18. 18:29:32

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger:

És ha születne sok-sok gyerek, akkor lenne tb nyugdíj?

Fuzzy Logic 2013.08.18. 18:30:24

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Egy másik embert - még ha az éppen saját gyerek is - tárgyként / tulajdonként kezelni bődületesen alacsony EQ-ra és IQ-ra vall. A gyerek már onnan egy önálló személy hogy megszületett, csak elég magatehetetlen egy darabig. Ilyenkor ugye az anya kell, hogy ott legyen 7/24 (biológiailag így van tervezve, nem kötöttem bele), és ez pl számomra rohadt félelmetesnek tűnik. Ismerve magam, garantáltan depressziós lennék úgy kb 3 évig. Minimum. Engem ez is akadályoz benne, meg még sok más is. Összetett a probléma.

Fuzzy Logic 2013.08.18. 18:34:42

@tff: Pedofeeling :) Nem vagyok tisztában ezekkel a törvényekkel, ez nagy hiányosságom. De majd utána nézek, ha látok valami sexeh 16 éves fiúkát :D

Aiofe 2013.08.18. 18:42:50

@tff: Milyen türelem, milyen jóindulat? Az "öregecskedő" harmincas ellátja a háztartást, a gyereket, mellette már nem feltétlenül van ideje topmodellként kinézni, a szexet is a háta közepére kívánja, kell a francnak még egy gyerek. Fehér, keresztény apunak így nem jó, keres egy újabbat pipit, és kezdi elölről. Aki tehát nem akar kihasznált "öregecskedő" harmincas lenni, nem szül gyereket.

Az is milyen szép kulturális hagyomány, hogy a harmincas nőt már szexre alkalmatlannak vén banyának tartjátok, nem baj, cselédnek még jó lesz, csak legyen egy húszéves kefélgetni való pipi is. A banya meg úgyis befogja a száját, elvégre el van tartva. Csoda, hogy ez a családmodell nem tetszik a nőknek? Vakkomondorral, vagy anélkül sem.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.08.18. 19:10:17

@Fuzzy Logic: "Egy másik embert - még ha az éppen saját gyerek is - tárgyként / tulajdonként kezelni bődületesen alacsony EQ-ra és IQ-ra vall."
Egyetértünk. Csakhogy ezzel kisebbségben vagyunk. A társadalmi elvárások (akkor is, ha a azok az adott társadalom, kultúra pusztulásához vezetnek) viszont a többség gyakorlatához igazodnak.

@tff: Arra is nagyobb esély lenne, de akkor a következő nemzedéknek mindenképpen kisebb tehertételt jelentene. A ma szaporodóképes korosztálynak meg nagyobb esélye lenne, hogy valaki eltartsa, akkor is, ha majd öreg, beteg és munkaképtelen lesz. Persze erre is kitaláltak már valamit: a posztnatális abortuszt, az eutanáziát, "az életre méltatlan életek megsemmisítését".

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.08.18. 19:22:52

@Fuzzy Logic: Lehet, hogy te depressziós lennél, de az édesanyák (és édesapák) többségének nemcsak robotot, kényszert, szaros-húgyos zabagépet, állandó rettegést és feszültséget jelent a gyermeknevelés első 3 éve (~ 10-15 évvel később viszont khm.), hanem rengeteg örömöt és boldogságot is.

Fuzzy Logic 2013.08.18. 19:40:04

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Lehet fognom kéne egy elvált 30ast minimum 3 éves gyerekekkel, problem solved.
~ 10-15 évvel később mér rosszabb? Én egy angyal voltam. Vagyis a szüleim úgy tudták és ebben meghagyom őket :)

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.08.18. 19:41:36

@Fuzzy Logic: Az angyalokat manapság a nőgyógyászok csinálják...

Joszip Zsugás Vili (törölt) 2013.08.18. 19:53:45

@ekat:

Nincs nálam semmilyen kavics. Ha józan ésszel gondolkozol egyértelmű, hogy a létfenntartás utáni következő prioritás a fajfenntartás. A gondolkodás képessége ezt nem zárja ki.

Gerilgfx 2013.08.18. 19:58:10

@Fuzzy Logic:

,,Miután nem az én bankszámlámról vonja le a pénzt, miért oda utalná vissza a támogatást?''
nem hát, már a munkáltatódnál levonják tőled adó formájában, szja formájában. persze tőled is levonnak pl áfát, amikor megveszed a folyékony jetit a boltban, aztán ezeknek egy részét befizetjük az eu-ba, mint hadisarc, stb. a gazdaságba be nem kerülő pénzt - amelyet aztán az eu részben visszatérít - megintcsak tőled vonják el, így végső soron az is a te bankszámládról hiányzik. persze ezen logika szerint a munkáltatód kéne, hogy kapja ezeket a támogatásokat utánad, meg a boltos, meg a nemtudoménkicsoda, ami elég nagy baromság lenne. tehát eredendően le sem kellene vonni, és akkor máris nem lenne olyan gond, hogy hová utaljuk vissza. azt hiszem, ezzel a problémát már meg is oldottuk. eljutottunk tehát oda, hogy az eu destabilizálja a magyar gazdaságot, és csökkenti a szuverenitást, pusztán azzal, hogy a te adóforintjaid fölött olyan kormányzat kezd el rendelkezni, ami nem reprezentál téged. ez így már azért egyre bizarrabb, nem?

,,És látod-e a magyar államnak megfizetett adóforintjaidat materializálódni valahol? ''
van itt 3-4 út, amit még 13 éve építettek, egy vasúti sín, amit úgy 40, egy orvosi rendelőt, ami 20, és benne orvosok, ápolók. szóval igen. látom, az ablakon keresztül. kátyúzni nem kellett azóta szerencsére. de ha kátyúznának, hát, mit ad isten, akkor az én adómból kátyúznak. tetszik, nem tetszik, ez van. ez az én utam, és a te utad, mert mi tartjuk fent, nem orbán, és nem az eu. ezért aztán fontos, hogy demokratikusan hozzám és hozzád minnél közelebbi kormányzat gyakorolja fölötte az operatív jogokat. az európai unió tehát már a létéből fakadóan is ellentétes a demokratikus értékek és alapelvek mindegyikével. nem merült fel még benned, pusztán úgy a gondolattal való eljátszásként, hogy valakiket esetleg az államhatalom idegen birodalmaknak való törvénytelen átjátszásáért esetleg felelősségre kellene vonni? esetleg börtönbüntetésre, pénzbüntetésre, neadjisten halálra ítélni? szomorúan hallom, hogy ezek az alapvető gondolatok ilyen kevés ember agyában fogalmazódtak meg eddig. dehát úgyis ezt akarod, dolgozz csak szépen a multinál, termeld angliának, németországnak, meg amerikának a gdp-t, de azért ne keseredj el, ha te is az itthoni nyugdíjat kapod majd, amiből vehetsz majd egy rúd kolbászt, mire odakerülsz, hisz a munkáddal nem az itthoni gazdaságot gyarapítod - ráadásul a másik, eredeti témához visszatérve nem is szülsz, mert modern femi eupéer állampolgár vagy, és így nem lesz gyermeked, ami kitermelje neked az adót. én a helyedben elkezdenék spórolni már most, ki tudja :P

,,Lehet megelőzés a cél, nekem viszont elveszi a kedvem a férfiaktól. ''
tehát ha valaki számonkéri az alapvető emberi jogait, attól neked elmegy a kedved. szerintem neked nem is férfi kell, hanem egy 24/7 dolgozó biorobot, atm funkcionalitással egybegyártva. terjessz be az eunak egy ilyen javaslatot az ilyen biorobotokra, hátha abból az 5 forintból, amit ezen hozzászólás begépelése alatt befizettél, terveznek majd egy olyat. egy próbát megér.

,,Na most én nem akarok semmi biztosat kijelenteni, hogy a megkeseredettség vagy bármi más beszél-e belőletek,''
a megkeseredettségről szólva épp feljebb írtad, hogy elmegy a kedved a férfiakról. ezen gondolatmenet (a te gondolatmeneted szerint) te vagy az, aki kezd megkeseredni.

,,Egy viszont biztos: kezd kurva unalmas lenni''
nem kötelező olvasni a férfihangot, meg a nemszülökgyereket blogokat. számomra pl a foci unalmas, nem is nézek focimeccseket.

,,Nem is értem, miért nem örültök, hogy már nem akarunk rajtatok élősködni.''
én nagyon örülnék annak, ha senki sem akarna senkin élősködni. pl a magyar állam, az eu, a nők, a rákemberek, és még sorolhatnám a végtelenségig. én egy olyan világ pártján állok, ami ezeket kivitelezi.

,, Kihagyom ezt az egész bulit inkább. Ti meg örüljetek, hogy nem akarok bebörtönözni senkit, eggyel kevesebb. ''
hát pontosan ez a baj. te kihagyod ezt a bulit, a férfi kihagyja a bulit, stb stb. az arab bevándorló a pillangókésével persze nem hagyja ki a bulit.
éljen az eu, éljen orbán, éljen a teszkó. ez itt az országunk rákfenéje, és minnél előbb fel kell számolni, vezetőket pedig a jelenlegi törvények alapján - miután megállapította egy valóban független bíróság, hogy bűnösök - megbüntetni.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.08.18. 20:09:39

@Gerilgfx: Legyen neked gyurcsányi vezetésű jövőd és fizessék ki a munkádat bajnaisan!
No de vissza a témához, átvezetéssel:
Én pl. azért sem csinálok már hatodik gyereket, mert annyira tele van a t.-m a liberálbolsikkal meg a kívül zöld -belül vörös aszfalti görögdinnye-politikusokkal, hogy attól félek, hogy valami éhes proletárdiktátor offshorelovag(-ina) lenne belőle...

@Fuzzy Logic: Pedig 3-4 után állítólag simán potyognak a petri-csészében kikavart hatvandekás utódok.

Fuzzy Logic 2013.08.18. 21:20:20

@Gerilgfx: Erre még egyszer ugyanazt tudnám leírni, amit előbb. A magyar államnak nem fizetnék kevesebb adót az EU nélkül. Vagy szerinted a rendőrt, tűzoltót, mentőst, közjegyzőt meg úgy általában saját magukat miből fizetik? Az én logikám szerint az államkasszának kell visszakapnia, és az adózók javára felhasználnia. Nem ellopni meg átjátszani a havernak.
Attól, hogy egy multi magyar leányánál dolgozom, még nem az anyacég országának termelem a GDP-t. Vagy tán az Audit a németekhez számolják, a Suzukit meg a japánokhoz? Magyarországon magyar kereskedő nem forgalmaz Audit, magyar ember nem veszi meg? Ha más országnak termelném a GDP-t, akkor valószínű már ott is élnék, mi a francnak jönnék vissza ide nyugdíjasnak?

"eredeti témához visszatérve nem is szülsz, mert modern femi eupéer állampolgár vagy, és így nem lesz gyermeked"
A femi européer azt jelenti, hogy nem álltam neki 18 évesen szülni? Akkor igen. Felőlem azzal a címkével látsz el, amivel akarsz. Egyébként én nem leszek nyugdíjas, mert addigra 100 év lesz a korhatár, ha lesz gyerekem, ha nem. Hogy termelje NEKEM az adót? :D Nekem még úgyis kell kb 35 évig a mai szabályok szerint, addigra már a munkahelyről a temetőbe megyünk, nem nyugdíjba + még ennél magasabb lesz a technológia és még ennyi ember se kell majd a munkahelyekre, mint most. Félre rakni meg így is úgy is kell. Így tudok is, míg gyerekkel a mai állapotok mellett az hagyján, hogy a tanulmányai végéig nem, de még utána se, mert a fiatalok többsége nem tud megállni a lábán. Tudom, van testvérem gyerekkel, én is adok nekik pénzt.

"tehát ha valaki számonkéri az alapvető emberi jogait, attól neked elmegy a kedved."
Nem ezt írtam, de akkor követem a logikád: tehát ha egy nő alapvető emberi jogokat kér, az femináci? Kölcsön tudnád adni a kettős mércéd? Mi az az alapvető jog, ami el lett tőletek véve? Nincs kiutalva a fiatal lány, aki szül meg takarít és kuss a neve? Vagy bánt, hogy nem tudod eladni a lányod? Nem értem mit hiányolsz, az a nagy helyzet. Végre van döntési jogunk a saját életünkről, emberszámba vagyunk véve, ahogy ti a kezdetek óta.

"szerintem neked nem is férfi kell, hanem egy 24/7 dolgozó biorobot, atm funkcionalitással egybegyártva"
Soha nem tartottak még el, és nem csak magamra költöm a pénzem, ha nem vagyok egyedül. Viszont olyan volt, hogy hó végén én voltam az ATM. Hogy kell-e egyáltalán férfi, nem tudom. Marha jól megvagyok így is.

"ezen gondolatmenet (a te gondolatmeneted szerint) te vagy az, aki kezd megkeseredni."
Megkeseredésnek nem nevezném, mert nem írom be minden blogra, hogy minden férfi szemét, és csak rabszolgának kell nekik a nő, mert ez nem így van. A feminácizók meg általánosítva köpködnek a nőkre, ez veszi el a kedvem. Azt nekem nem szabad általánosítani, csak neked? Ha én is minden férfire köpködök majd "tisztelet a kivételnek" megjegyzés nélkül, akkor majd mondhatjuk, hogy megkeseredtem. Jelenleg csak a "feminácizókkal" akasztottam bajszot, nem a komplett férfi populációval.

"nem kötelező olvasni a férfihangot, meg a nemszülökgyereket blogokat"
A férfihangot is csak akkor olvastam mikor linkelték, mert gondolom azért linkelik. Már leszoktam róla. Ezt a blogot pl még nem láttam, csak most, hogy indexcímlapos volt. Onnan elég sok dolgot elolvasok csak úgy, aztán vagy reagálok rá vagy nem.

"hát pontosan ez a baj. te kihagyod ezt a bulit, a férfi kihagyja a bulit, stb stb."
Senkit nem kényszerítek bele, hogy kihagyja, mindenki azt csinál amit akar. Aki nagycsaládot, az azt, aki meg egyszemélyes háztartást, az azt. És ahogy írtam korábban, az ide nem illő arab kultúrát be se engedném a kapun. Persze a pocakos focista meg arra felé nyitna. Ha lehet választani, akkor inkább az EU. Egyedül meg nem fogunk megállni a lábunkon, nem vagyunk mi Svájc.

Fuzzy Logic 2013.08.18. 21:23:32

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Remek. Továbbra sem tervezem, és valahogy nem is mozgat a téma.

ottomoll 2013.08.18. 21:32:28

@Aiofe: De mégis ők szaporodnak, mi meg fogyunk. Sajnálatos de így van. Én nem azt mondom, hogy be kell vezetni a sariját, de a nőkben tudatosítani kell, hogy fontos hogy 2 gyerekük legyen,de legalább egy. Az államnak pedig jóval nagybobb mértékben kell támogatni a gyerekvállalást, amit a gyerekhez kell kötni kedvezmények, támogatások formájában. Most komolyan inkább haljon ki a nyugati civilizáció, csakhogy nehogy a férfiak járjanak jól? És ha a saját önös érdekeit nézné csak a nő ,akkor az nem egy előny, hogy öregkorára lesz egy támasza, bár nem utazta be a világot Chilétől Japánig?
Valamilyen megoldást találni kell, mert ez egyszerű matematika. És ahogy a nyugati példa mutatja nem a gazdaság teljesítőképessége határozza meg feltétlenül a szaporulatot.

panelburzsuj 2013.08.18. 21:44:03

@sparklie:

"A sajat gyerekuktol irigylik a joletuket. Aldozatot hozni nem akarnak."

Úgy nagyjából kilencven éve ide lukadtak ki az "egyke" kutatói is. A nincsteleneknél a sok gyereket nem "vállalták", hanem egyszerűen sok lett (és sok el is pusztult...) - az akkori "alsó középosztály" szintjében megkapaszkodók viszont már belekóstolhattak annyira az élet kapálásnál-ganyézásnál kellemesebb dolgaiba is, hogy morfondírozni kezdjenek.

Három "morfondírozó" nemzedék elég volt ahhoz, hogy a Dráva mentén félig romba dőlt, félig meg romákba dőlt kísértetfalvak sorakozzanak.

Szóval elég gyagya próbálkozás ezt a "kényelmeskedést" tévére, divatra, globalizációra kenni - megvan ennek a nagyon-nagyon mély és magyar "hagyománya".

Fuzzy Logic 2013.08.18. 21:50:18

@ottomoll: "Most komolyan inkább haljon ki a nyugati civilizáció, csakhogy nehogy a férfiak járjanak jól?"
Mi van? Szerinted azért nem szülünk, hogy kib@sszunk a férfiakkal? Remélem komolyan gondolod, mert viccnek elég durva.
Az van, hogy ha egy nő előbb akar gyereket, mint a férfi akkor meg akarja lasszózni, meg tönkre akarja tenni, ha meg később, akkor húzza az idejét, meg biztos a Föld körül szeretne utazgatni... komolytalanok vagytok. Minden évben kapunk egy Nap körüli utazást ingyen.
Ez az a hozzáállás, ami miatt én magamtól nem akarok gyereket. Ha lenne egy kedves, nyugodt Úriember mellettem, és bejelentené, hogy ő apuka szeretne lenni úgy, hogy közben én lennék az anyuka, azt mondanám rendben. Persze, hogy ha nem napról napra élünk, és kivenné a részét a nevelésből. Amelyik férfi szeretne gyereket, az már ki szokta, mert örül a gyereknek. Legalábbis én ezt látom magam körül.

Aiofe 2013.08.18. 22:15:38

@ottomoll: A "tudatosítani kell" mit jelent? És miért fontos, hogy legyen gyereke? Ha neki nem az, akkor te majd hogyan szeretnéd tudatosítani benne? Leöntöd savval? Mert a hivatkozott "kultúra" pl. így oldja meg.

"Az államnak pedig jóval nagybobb mértékben kell támogatni a gyerekvállalást, amit a gyerekhez kell kötni kedvezmények, támogatások formájában."

Most ez van. Valahányszor "támogatják", egyre rosszabb helyzetbe kerülnek a nők, pl. a munkahelyvédelmi programokkal sikerült elérni, hogy nőt már nem is akarnak alkalmazni. Ebből ugye a férfiak profitálnak. Vajon miért ösztönözné ez a nőket gyerekvállalásra?

"És ha a saját önös érdekeit nézné csak a nő ,akkor az nem egy előny, hogy öregkorára lesz egy támasza, bár nem utazta be a világot Chilétől Japánig?" --- Nem, mert értelmes nő nem azért szül gyereket, hogy legyen cselédje öregkorára. És ha ő igenis Chilétől Japánig akarja a világot látni, akkor öregkorára kifejezetten bánni fogja, hogy kihagyta.

"Valamilyen megoldást találni kell, mert ez egyszerű matematika." --- Nem, a nőkkel való bánásmód nem matematika. Érző, vágyakkal, gondolatokkal rendelkező emberek, nem elemek egy egyenletben. És láthatólag a matek nem működik: hiába lengetnek be újabb és újabb összegeket, így szocpol meg úgy kelengyepénz, ez mind arról szól, hogy minden nőt prostinak tartanak, aki ha kap némi pénzt, már fekszik is, és még teherbeesni is hajlandó. Majd ha a nőket nem pénzbedobós gyerekgyártó eszköznek tekintik, lesz változás.

Aiofe 2013.08.18. 22:25:18

@ottomoll: "Most komolyan inkább haljon ki a nyugati civilizáció, csakhogy nehogy a férfiak járjanak jól? "

Most komolyan, inkább alázzuk vissza a nőket a házikurva szerepkörbe, csakhogy a férfiaknak megmaradjon ez a civilizáció? Illetve nem ez, csak egy olyan, amiben nekik jó. Mert a nőknek ez sem jó, de jobb, mint ami volt. Ellenben a férfiaknak kifejezetten kényelmetlen, házimunkázni is kellene, meg még összevissza kefélni sem illik, persze, hogy visszacsinálnák.

A nők egyetlen dolgot rontottak el a nagy emancipációban, mégpedig azt, hogy már ingyen is szexhez juthatnak a férfiak. Régen vagy házasodott, ha szexelni akart, és ki kellett tartania az asszony mellett, nem lévén válás, tehát volt egyfajta biztonsága a nőnek, ebbe még gyereket szülni sem volt veszélyes, "csak" a megalázó szerepkörben kellett tudni lavírozni. Vagy lehetett hivatásosnak fizetni a szexért, de a nőnek az is anyagi biztonságot jelentett. Most meg elég könnyűvérűek ahhoz a nők, hogy ígéretre is legyen szex, ellenben már a házasság sem ad biztonságot a gyerekvállaláshoz, vajon miért is vállalnák?

ottomoll 2013.08.18. 22:42:56

@Aiofe: "A nők egyetlen dolgot rontottak el a nagy emancipációban, mégpedig azt, hogy már ingyen is szexhez juthatnak a férfiak"
Nem az a kurvaság ha valaki vmilyen ellentételezésért szexel?
Azt meg ne gondold komolyan, hogy attól hogy nem volt válás nem léptek le simán a férfiak(lásd: József Attila apja)
A prostinak pedig nem jelentett igazi anyagi biztonságot a tevékenysége, mert bizony a stricik már akkor is elszedték a pénz jó részét,és ha nem tejelt eleget akkor meg jól elverték.
Francaországban-nyugaton egyedüliként-pedig működik a jutalmazási, támogatási rendszer a demográfia terén, és már hosszú ideje 1,8-es szaporodási rátát képesek felmutatni. Tehát nem lehetetlen a dolog.

ottomoll 2013.08.18. 22:51:02

@Aiofe: Az pedig nem cseléd, aki segíti, támogatja idős szüeit, akik őt magát támogatták, amikor még emberpalánta volt. Számomra jóleső érzés hogy visszonozhatom azt a gondoskodást, amit ők adtak nekem.

Gerilgfx 2013.08.18. 22:51:04

@Fuzzy Logic:
,,Erre még egyszer ugyanazt tudnám leírni, amit előbb. ''
akkor végtelenciklusba kerültünk.

,, A magyar államnak nem fizetnék kevesebb adót az EU nélkül. Vagy szerinted a rendőrt, tűzoltót, mentőst, közjegyzőt meg úgy általában saját magukat miből fizetik?''
az adónkból. most meg már az ide rendelt, és közös eu-s biztosokat, bürokratákat, személyzetüket is. van belőlük néhány tízezer a kontinensen. némelyikük havi 4-5 milliós bért kap. TE fizeted, igen.

,,Attól, hogy egy multi magyar leányánál dolgozom, még nem az anyacég országának termelem a GDP-t. Vagy tán az Audit a németekhez számolják, a Suzukit meg a japánokhoz? ''
pontosan így van, ahogy mondod. az audi, a suzuki, és a többi gyár adókedvezménnyel, vagy teljesen adómentesen gyártat nálunk immáron közel 20 éve, mert anno a rendszerváltás után ez volt a feltételük, hogy betelepüljenek. a teljes hasznot kihúzzák azonnal az országból, illetve mégpontosabban a magyar gazdaságon a hasznukat eleve át sem vezetik. a magyar államnak csak a dolgozók személyi jövedelemadója jelent hasznot, ami tulképp olyan, mint egy üresjárat, mint mikor a paraszt dolgozott a földesúr földjén azért, hogy lakhasson valahol. persze ennek eredendően semmi köze sincs az európai unióhoz. leszámítva azt, hogy az eunak ezt a helyzetet érdekében áll fenntartani, minket eleve ezért vettek be, hogy kussoljunk, és gyártsunk.

,,addigra már a munkahelyről a temetőbe megyünk''
a demográfiai helyzetet tekintve - amennyiben a dolgok így maradnak - rövidesen egyáltalán nem lesz nyugdíj, tehát teljesen megszűnik a nyugdíjal kapcsolatos minden probléma.

,,Hogy kell-e egyáltalán férfi, nem tudom. Marha jól megvagyok így is.''
én azért majd szeretnék öreg koromban az unokáimmal játszani, dehát kinek mi...

,,A feminácizók meg általánosítva köpködnek a nőkre, ez veszi el a kedvem''
ez nem igaz, hisz ebben a topikban se köpködött senki a nőkre, a nőket, mint csoportot se sűrűn emlegették, sőt, még a férfihangon is inkább konkrétan a feministákat gyalázzák, a nőkről inkább csak simán kritikus hangnemben írnak. ezen állításod tehát nem igazán fedi a valóságot.

,,Egyedül meg nem fogunk megállni a lábunkon, nem vagyunk mi Svájc. ''
most is egyedül állunk a lábunkon, az eu inkább hátráltat minket

,,És ahogy írtam korábban, az ide nem illő arab kultúrát be se engedném a kapun. Persze a pocakos focista meg arra felé nyitna. ,,
egyetértek. a pocakos fradista meg új piacokat szeretne, ezért nyitna mindenfele.

,,Ha lehet választani, akkor inkább az EU. ''
a jelen politikai és demokratikus változásokat nézve már nem sokáig leszünk tagok. ha akarod, segítek csomagolni.

Aiofe 2013.08.18. 23:15:42

@ottomoll: De ugye nem azért születtél meg, hogy legyen, aki támogassa majd őket? Valószínűleg azért születtél, mert akartak, és úgy gondolták, gyerekkel teljes az élet. Előtte viszont azt írtad, inkább válassza egy nő azt, hogy majd öregkorára legyen támasz a gyerek, nem kell, hogy akarja, és mondjon le a világkörüli útról. Ha te magad nem így élsz, másnak miért kellene olyan áldozatot meghozni, amiből nem profitál? Persze csak nők hozzanak áldozatot, mert még egyetlen férfi sem nyilatkozott itt arról, hogy ő aztán de mindent megtenne egy gyerekért. Mindegyik arról nyilatkozik, hogy a nőknek mi mindent kellene megtenni.

Aiofe 2013.08.18. 23:17:12

@ottomoll: "Nem az a kurvaság ha valaki vmilyen ellentételezésért szexel?" De. Régen is kurvának tartották a nőket, de legalább fizettek. Ezt nem a nők választották. Most már fizetni sem kell, ezt viszont sajnos a nők csinálták maguknak.

Fuzzy Logic 2013.08.18. 23:21:59

@Gerilgfx: Lehet én dolgoztam rossz multiknál, de mind adózott. A szerencsétlen hülyéi, rossz időben voltak rossz helyen, biztos. Még ha üres járat is, hány embernek adnak munkát? Még mindig jobb, mint a közmunka futtatása. Nem csak azért vettek be, hogy gyártsunk, hanem mert földrajzilag marha jó helyen vagyunk, tökéletes tranzitország lennénk. Mindegy, már húzzák körénk az elkerülő autópályát, emiatt se kell már aggódni, ha lesz schengen ha nem. A széles nyomtávú vasút buliból is kimaradunk, pedig pont az oroszok építik, ahova mostanában megnövekedett az export tenderek száma.

"a demográfiai helyzetet tekintve - amennyiben a dolgok így maradnak - rövidesen egyáltalán nem lesz nyugdíj, tehát teljesen megszűnik a nyugdíjal kapcsolatos minden probléma."
Mondom én hogy nem leszek nyugdíjas, így se úgy se. Csak fizetem a hozzájárulást a közös kalapba.

"én azért majd szeretnék öreg koromban az unokáimmal játszani, dehát kinek mi..."
És hol tart a projekt? :)

"ez nem igaz, hisz ebben a topikban se köpködött senki a nőkre, a nőket, mint csoportot se sűrűn emlegették, sőt, még a férfihangon is inkább konkrétan a feministákat gyalázzák, a nőkről inkább csak simán kritikus hangnemben írnak. ezen állításod tehát nem igazán fedi a valóságot"
Onnantól kezdve, hogy a nők emancipációval van gond, minden nő meg lett szólítva. A kritikus hangnem eléggé finom megfogalmazás. Lényegében mindegy mit csinálunk, úgyis mi leszünk a hülyék. Ahogy előbb is írtam: ha egy nő előbb akar gyereket, mint a férfi akkor meg akarja lasszózni, meg tönkre akarja tenni, ha meg később, akkor húzza az idejét, meg biztos a Föld körül szeretne utazgatni. És még a nőkre mondják, hogy nekik semmi se jó, pff. Senkinek nem jó semmi.

"most is egyedül állunk a lábunkon, az eu inkább hátráltat minket"
Azért ez így ebben a formában enyhe túlzás. Ha másra nem, arra jó volt az EU meg a hozzá tartozó szabad áramlás, hogy sok ember megtalálta a hiányzó munkahelyet más tagállamban, jobb fizetésért.

"ha akarod, segítek csomagolni."
Ó köszönöm, nagyon kedves, hogy felajánlod. Egyébként már gondolkoztam rajta, hogy a saját szüleimnek se lesz már nyugdíja, hiába van unoka is. Kinti fizetésből csak tudnék nekik utalni.

Gerilgfx 2013.08.19. 00:11:31

@Fuzzy Logic:
,,Lehet én dolgoztam rossz multiknál, de mind adózott. A szerencsétlen hülyéi,''
az ilyen újonnan betelepült műmunkahely lehetett, mert a nehézsúlyúak nem adóznak.

,,Még ha üres járat is, hány embernek adnak munkát?''
lássuk csak, hol is mondtam én olyat, hogy dobjuk ki őket? ja, sehol.

,,A széles nyomtávú vasút buliból is kimaradunk, pedig pont az oroszok építik''
mivel ők széles nyomtávú pályákat használnak.

,,És hol tart a projekt? ''
0%. az elmúlt pár évben néhányszor már felugrott 3-5% körülire, de aztán egy viharos hetet, vagy napot követően leesett hirtelen nullára :D

,,Onnantól kezdve, hogy a nők emancipációval van gond, minden nő meg lett szólítva.''
vagy inkább: minden érintett, a férfiak is.

,,Lényegében mindegy mit csinálunk, úgyis mi leszünk a hülyék.''
nem, nem mindegy

,,Senkinek nem jó semmi.''
remekül körülírtad az emberi jellemet, mármár biblikusan. de a család az család.

,,sok ember megtalálta a hiányzó munkahelyet más tagállamban, jobb fizetésért.''
én nem akarok itt tartani erőszakkal senkit. de nem az a szabadság, ha valaki angliába mehet dolgozni, hanem az, hogy nem kell egyenesen angliába mennie, ha egyáltalán dolgozni akar. lássuk be, régebben ez annyira azért nem volt jellemző.

,,Kinti fizetésből csak tudnék nekik utalni. ''
talán, bár a jövőt nem ismerjük. én oroszországot fontolgattam, de egyelőre ott tartok a nyelvben, hogy szobáka, kóska, robot, duma, és lenin.

Fuzzy Logic 2013.08.19. 00:41:28

@Gerilgfx: Vagy csak nem érte meg ciprusra kiforgatni a pénzt brand usage fee címen.
Az orosz buliban jó lett vón benne lenni. Pedig. Naponta minimum fél órát töltök azzal, hogy fogom a fejem a fillérb@szás miatt. 40k dollárért vesznek cuccot kínából, és a fuvardíjban 20 dollárokon megy a huza-vona.

"0%. az elmúlt pár évben néhányszor már felugrott 3-5% körülire, de aztán egy viharos hetet, vagy napot követően leesett hirtelen nullára :D"
Az konkrét :) Válogatunk, válogatunk? Azért nem hiszem, hogy csak a nők voltak ebben a hunyók, meg a feminizmus.

"én oroszországot fontolgattam, de egyelőre ott tartok a nyelvben, hogy szobáka, kóska, robot, duma, és lenin."
Szókincs bővítésre ajánlanám ezt a tömény csodát:
youtu.be/5DZ2-85Fudg?t=2m48s
So much win.

ottomoll 2013.08.19. 00:44:38

@Aiofe: Arra írtam ezt ha valakinek nem természetes, magától értetődő, hogy gyereke legyen, akkor legalább a saját érdekeit vegye figyelembe. Hidd el nagyon rossz úgy megöregedni, hogy senkid sincs. Sajnos egyre több ilyen ember van.

ottomoll 2013.08.19. 00:56:18

@Aiofe: Én sokkal jobbnak tartom, hogyha két ember vonzódik egymáshoz, akkor úgy létesítenek egy éjszakás kapcsolatot, hogy az nem pénzért történik,hanem csak a vonzalom miatt, mindkettőjük öröméért. Erre találták ki az általad említett tablettát, óvszert.
Miért lett volna jobb az,hogy csak pénzért lehetett partnerhez jutni. Ráadásul ez nem is igaz, hiszen akkor is voltak felületes kapcsolatok. Rengetegen csalták a házastársukat. Ma csak annyi a különbség hogy jóval kevesebben élnek házasságban. A kurváknak pedig keserves életük volt. A stricijük anyagi érdekeit szolgálták, aki nagyon csúnyán ellátta a bajukat ha nem engedelmeskedtek.

ottomoll 2013.08.19. 01:08:41

@Aiofe: Ha fizetni sem kell a szexért- ahogy írod, akkor miért hirdeti magát annyi prosti neten?Mo-n becslések szerint több tízezer nő él prostitúcióból.

Gerilgfx 2013.08.19. 01:46:23

@Fuzzy Logic: csak az egyikben volt benne kicsit a feminizmus.

amúgy van orosz (ukrajnai) ismerősöm, majd megmondom neki, hogy beszélgessünk webkamon oroszul.

Aiofe 2013.08.19. 09:12:35

@ottomoll: A saját érdeke pont az, hogy ne legyen gyereke. Akkor legalább nem lesz kiszolgáltatott, nem megy tönkre az egészsége, lesz munkája, saját jövedelme, és öregkorára is tud valamennyit félretenni. Gyerekkel minderre esélye sincs.

Aiofe 2013.08.19. 09:46:24

@ottomoll: Igen, láthatólag neked is jobban tetszik az ingyenszex, mintha fizetni kellene érte :) Erre mondom, hogy túl könnyűvérűek a nők, mert régen is lehetett egyéjszakázni, de nem volt ingyen. Most meg igen :( És nem, a tabletta és az óvszer nem erre van kitalálva, hanem úgy általában a terhesség elleni védelemre (óvszer betegségek ellen is nyilván).

Akkoriban csak felületes kapcsolatok voltak, a házasság nem szerelmen alapult, és igen, minden férfi csalta a feleségét, ha kurvával, azért fizetett, ha másik férjezett nővel, a nő akkor is anyagi biztonságban volt. Ha ún. "tisztességes nő" volt, ha hivatásos, mindenképpen kurvalét jutott neki. Egyetlen kiút ebből az apácaság lehetett, de az meg egy másfajta pokol.

Ebből eljutottunk oda, hogy mostmár házasság érzelmi alapon köttetik, gyerek sem azért születik, mert házastársi kötelezettség, ez már fejlődés. Ezt szeretné visszacsinálni a rendszer, a mindenféle családbarátnak titulált intézkedéssel, ami valójában mind férfibarát, nem családbarát.

Manapság egyetlen esélye a nőnek nem kurvának lenni, ha nem szül gyereket. De legalább ez az esély megadatott.

Aiofe 2013.08.19. 09:49:18

@ottomoll: Mert az ő célcsoportjuk a perverzek, ill. az olyan férfiak, akiknek már társkeresőn se jut ingyenes szex, mert annyira nem vonzóak.

ottomoll 2013.08.19. 13:38:26

@Aiofe: Tehát te a prostitúciót- amikor nők a stricik anyagi érdekeit szolgálva-adják el a testüket, jobbnak gondolod mint azt, hogy két ember pusztán egymás iránti vonzalomból szexuális kapcsolatot létesít egymással.Miért gondolod azt, hogy egy nőnek azért, mert lefekszik egy számára szimpatikus férfival anyagi igényekkel kellene fellépnie?
Arról nem is beszélve, hogy a nőket árucikként kezelő, és súlyosan kiszolgáltatottá tevő prostitúciót elfogadhatónak tartod, míg a nőket "szaporodógépként" kezelő tradícionális társadalmakat nem. Furcsa ellentmondás...

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.08.19. 14:16:35

@Gerilgfx: " a második lépés pedig a férfiakat diszkrimináló jogrendszer felszámolása. persze a férfiaknak is össze kell magukat kapni, igenis, a sarkukra kell állni, és azt mondani, hogy igenis, nem csak kurogatni akarunk ész nélkül, nem csak szórakozni kell a nő, hanem bizony szülni fog, mert ha nem, akkor viszont látásra neki"
Sajnos ezt nem hagyhatom szó nélkül... Szép dolog lenne "az anyu szül és gyereket nevel, apa meg dolgozik és így kerek a család" szituáció. Ám van egy kérdésem: hány férfi keres úgy, hogy eltartsa a családját egymaga? Na ugye hogy nem sok... Ám úgy ráparancsolni a nőkre a szülést, hogy de azért elvárjuk, hogy a 3-4 gyerek mellett még dolgozzon is nem igazán fer, márpedig ahogy a posztban felvázoltam, alapvetően kétkeresős modell uralkodik az országban, mivel máshogy éhen halnának a családok. De tovább megyek: nincs baj azzal az igénnyel, hogy anyuci is dolgozzon, ám már egy gyerekkel is kirúgják sok helyen, hárommal meg nem is talál munkát. Úgy meg aztán nagyon nehéz... Azért meg nem fognak szülni a nők, hogy azt nézzék, hogy éhezik a gyerekük, mivel apu keresete meg kevés egy egész család fenntartására. Parancsolgatni meg gyermekekre igényt tartani akkor lehet, ha a másik részről is le van téve az asztalra. Ez nem mehet úgy, "hogy szülj, amúgy pedig havi 100 ezer van, oszt oszd be, mert az a dolgod asszony! "

Gerilgfx 2013.08.19. 14:22:16

@lbm: nem erről beszéltem/beszéltünk.

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.08.19. 14:50:09

@zellerlevél: "életszínvonal csökkenés..."
Tehát ha egy fiatal pár hónap közepétől már csak hús nélküli paprikás krumplit eszik, mert a számlák kifizetése után már csak erre futja, akkor azért nem vállal be egy gyereket, mert nehogy ebből az életszínvonalból kelljen lejjebb adnia... A rohadt önző mindenit nekik!...
Tudod mennyibe kerül egy csomag pelenka? 4-5 ezer? De ha textilt vesz az is pénzbe kerül. Kéne még ruha, és mi egyéb, majd az oviba ebédbefizetés, a suliba is, sőt tanszer, meg mégsem élhet vízen és kenyérhéjon. Csak azt kérdezem magamtól, hogy aki ilyeneket ír, az vajon tudja-e milyen havi 80 ezres fizetést kapni, és / vagy van-e már gyereke?... Igazi önző szülő vagyok valóban, mert ha már szültem egy gyereket, akkor szeretném, ha naponta úgy feküdne le, hogy nem éhes, ha kapna gyümölcsöt, zöldséget, és alkalom adtán egy-egy mesekönyvet, miegymást. Mivel nem tudom úgy tekinteni, hogy itt van a kölök, kap valamit enni, meg van egy sarka is ahol lefekhet, aztán majd felnő valahogy. Élményeket, tudást, és teljes életet szeretnék neki biztosítani, amihez nem feltétlenül kell mobiltelefon, meg PS2, de kellenek hozzá dolgok. A gyerek nem kellék a családhoz, ami örüljön, hogy élhet valahogy, hanem egy értékes ember, akit szeretek és gondoskodom róla. Ehhez pedig akármilyen szempontokat veszünk figyelembe, pénz kell, és biztos jövő.

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.08.19. 14:52:28

@Gerilgfx: Azóta már tovább olvasgattam.

Aiofe 2013.08.19. 17:39:32

@ottomoll: "Miért gondolod azt, hogy egy nőnek azért, mert lefekszik egy számára szimpatikus férfival anyagi igényekkel kellene fellépnie?" --- Mert kockáztat vele, nagyon sokat. Ha teherbe esik, akkor az egész életét pl. Régebben ennek értéke volt, úgy gondolták, meg kell fizetni, házassággal vagy pénzzel. Ma már nincs értéke, de elvárás az van, és a kevésbé önálló nők bele is esnek a csapdába: teljesítik az elvárásokat (szexelnek első randin, vagy gyereket szülnek szocpolért, 3 gyereket családi adókedvezményért, de ez mind hazugság, ezek csak a férfiaknak jók). Valós ellenértéket ők nem kapnak a mai világban.

"Arról nem is beszélve, hogy a nőket árucikként kezelő, és súlyosan kiszolgáltatottá tevő prostitúciót elfogadhatónak tartod, míg a nőket "szaporodógépként" kezelő tradícionális társadalmakat nem. Furcsa ellentmondás... " --- Semmi ellentmondás nincs ebben, a kettő pont ugyanaz. És nem, a prostitúciót sem tartom elfogadhatónak.

zellerlevél 2013.08.19. 19:19:19

@lbm:

Valóban van egy minimum. De az piszok messze van attól, amit indokként fel szoktak hozni.

Meg kell nézni a neten az iskolakezdéssel kapcsolatos cikkeket. Röpködnek a százezres rémhírek, a 20 ezres iskolatáskaárak. Ma kettő iskolába indulónak vettünk (ez kivételes, mert többnyire 4-5 évig használják), a kettő együtt hétezer volt. Jó minőségű, ki fog tartani megint négy évig legalább.

A zöldségről: a városoktól öt kilométernél messzebb lévő településeken ingyen, vagy fillérekért lehet termőföldet bérelni (és meglepően olcsón venni is). Biciklivel megközelíthetők, autó nélkül is művelhetők.
Na igen, azzal dolgozni kell.
Ahogy a házak körül lévő telekkel is. Amikor biciklizünk a környéken, akkor látjuk, hogy már a falvak többségében sem művelik a kerteket. Csak jön a nyafogás, hogy drága a zöldség. (69 forint egy csomag répamag, amiből kb. harminc kiló répa lesz.)

A biztos jövőről lehet ábrándozni, de olyan a világtörténelemben soha nem volt, és nem is lesz. Nagyanyám 1935 és 45 között szült négy gyereket, teljesen bizonytalan helyzetben. Mindegyiket tisztességesen felnevelték, ezerszer nehezebb helyzetben, mint amiben mi valaha is voltunk.
Egy dolog nem volt az életükben: kényelem. Egyre inkább azt gondolom, hogy korunk istene már régen nem a pénz, hanem a kényelem. (Idős rokonunk évek óta nem talál a környéken senkit, aki pénzért felásná a kertjét. Ugyan felénk az országos átlagnál kevesebb a munkanélküli, de azért bőven van, aki rászorulna az ilyen alkalmi munkára is. Amikor megkérdezi a környéken lakó Józsit, Pistát, Laicát, hogy elvállaja-e az ásást, akkor a válasz: nem őrültem meg, hogy fizikai munkát vállajak.)

panelburzsuj 2013.08.19. 19:31:29

@zellerlevél:

VAN az a pénz, amiért kertet ásnak.

Hogy a mami ANNYIT azért nem szán rá - az kimaradt a tudósításból.

zellerlevél 2013.08.19. 20:50:17

@panelburzsuj:

Csak nő lehet idős, vagy olyan beteg, aki nem tud ásni? ;)

Nem írtam, hogy mennyit ajánlott óránként. (Nagyjából hatszorosát a jövedelempótlónak.)

A lényeg nem ez, hanem az, a meglévő, és terjedő mentalitás. 25 éve nem kellett fizikai munkára embert keresni, mert ők maguk jelentkeztek a házaknál.

panelburzsuj 2013.08.19. 21:17:19

@zellerlevél:

Nem csak nő.

Ám ahogy a korfán mászunk fölfele, egyre nagyobb az esélye, hogy mámiba botlunk.

Falusi vének sirámaiból meg akkor érdemes össztársadalmi kórképet fabrikálni, ha megbízhatóan le tudod faragni a mondókából az öregségből, elfogultságból, tehetetlenségből, irigységből, fölöslegesség-érzet elharapózásából fakadó, a korral egyre jobban elhatalmasodó "bezzeg"-eket.

Egyébként meg miért nem örül a papi/mami, hogy olyan vidéken vénülhet, ahol nem mennek ölre a kétezer forintos napszámért?

ottomoll 2013.08.19. 23:42:26

@Aiofe: Ugyanmár. Ma a nők jó része számtalan szexuális kapcsolatot folytat, mielőtt férjhez menne. A legtöbb nőnek a házassága előtt volt már 2-3 pasija, akikkel fogamzásgátlók használata mellett rendszeresen lefeküdt. Ez te sem gondolod komolyan hogy ennek kockázata van. Menjen 18 évesen férjhez mint régen,vagy tegyen szüzességi fogadalmat a házasságig ?
Többször leírtad hogy elfogadhatónak tartod a prostitúciót, mert akkor nincs a pasiknak "ingyenszex". Úgy látszik ezért neked semi sem drága.
Azt pedig hogy a gyerekvállalást a prostitúcióval tartod egyenértékűnek nem is kommnetálnám.

Aiofe 2013.08.20. 09:30:52

@ottomoll: A fogamzásgátló sem ad 100% biztonságot, ráadásul a nő egészségét is veszélyezteti (ennek ellenére nagyon jó találmány). Innentől igenis a nő kockáztat, minden egyes aktussal.

A gyerekvállalást nem én tartom a prostitúcióval egyenértékűnek, hanem a törvényhozók: onnantól, hogy egy nőnek gyereke születik, csak arra számíthat, hogy egy férfi majd eltartja, mert jövedelme nincs, munkalehetőséget nem kap. Családi adókedvezmény? Muhaha, vajon hány olyan 3 gyerekes egyedülálló nő létezik, aki annyit keres, hogy teljes mértékben kihasználhatja az adókedvezményt? De ha összeáll egy pasival, akkor van esélye a pasasnak, a nőnek továbbra sincs... Na, erre mondom, hogy a jelenlegi társadalom prostituált sorba kényszeríti a gyerekes nőket.

zellerlevél 2013.08.20. 13:02:24

@panelburzsuj:

No még egyszer (bocs, de utoljára). Rendes pénzt ajánlott érte.
A mondandóm lényege nem ez volt.
Attól, hogy egy idős ember tapasztalatát hoztam példának, még műveletlenek a földek, bárhol tapasztalható a fizikai munka mindenáron való elkerülése. Írhattam volna példákat a munkámmal kapcsolatban is, a lényegen nem változtat.

A falusi vének kezdetű bekezdést ajánlom számodra is megfontolásra. A mondandómból a csak a lényeget vesztetted el, a többi meg nem talált. (Most mondjam, hogy nem falusi, nem is annyira vén?)

zellerlevél 2013.08.20. 13:07:23

@ottomoll:

A szexnek mindig van kockázata.
Nincs tökéletes fogamzásgátlás.
A fogamzásgátló tabletták szedésének önmagában is van kockázata.
A szex mindig kialakít egyfajta hormonális kötődést, ami nem múlik el nyomtalanul.

Azt már le sem merem írni, hogy vannak, akik csak és kizárólag a házastársukkal élnek szexuális életet, mert az emberek többsége el sem tudja képzelni, hogy ilyen létezik. Pedig igen, nem is kevesen vannak.

zellerlevél 2013.08.20. 13:13:48

@Aiofe:

"egy nőnek gyereke születik, csak arra számíthat, hogy egy férfi majd eltartja, mert jövedelme nincs, munkalehetőséget nem kap"

Ez egy közkeletű tévedés. A munkanélküliek között egyáltalán nem felülreprezentáltak a gyerekes anyák.
Az, hogy egy nő mennyire viseli el a relatív és átmeneti "eltartottság"-ot, egyéni.
Relatív, mert a GYED egy olyan jövedelem, ami a környező országok többségénél kisebb jövedelemkieséssel segít átvészelni a babás éveket.
Átmeneti, mert a nők többsége egy-két gyereket szül, azokkal 1-5 évet tölt otthon maximum. De a munkaerőpiac szempontjából még a 3-5 gyerekkel otthon töltött 6-10 év is átmeneti.

Családi adókedvezmény, vagyis nem az a célja, hogy a gyerekeit egyedül nevelő vegye igénybe.

panelburzsuj 2013.08.20. 13:19:28

@zellerlevél:

Peched van, mert ma nincs kedven szegényszidóst játszani veled.

De majd szóllok, ha ájm redi egy kis közös genyózásra, oksi?

Aiofe 2013.08.20. 13:46:33

@zellerlevél: Ezzel a "közkeletű tévedéssel" az a baj, hogy nem tévedés. A kisgyerekes nők kapnak a legnehezebben munkát. Az eltartottság nem relatív, hanem valós. A saját jövedelméből gyerekkel nem él meg, ergo muszáj eltartottnak lennie. Vagy nem vállal gyereket, akkor lehet anyagilag független.

Munkaerőpiac szempontjából 1 év kieséssel le van írva egy nő, utána már betanított munkára sem kell, mert oda már túlképzett.

Családi adókedvezmény: elég durva, hogy egy 3 gyerekes egyedülálló nő és gyerekei nem tekinthetők családnak törvény szerint, és hogy szerinted ez így oké.

zellerlevél 2013.08.20. 14:26:45

@Aiofe:

2012-ben közel 50 ezerrel több regisztrált munkanélküli férfi volt, mint nő.

2010-ben a 8 évnél fiatalabb gyereket nevelő 529 ezer nő 29 százaléka olyan volt, aki a legkisebb gyereke születését megelőzően legalább egy éve nem állt munkaviszonyban.

Elsősorban tehát nem arról van szó, hogy a gyerek miatt nem kapnak munkát. Arról, hogy végzettség, állás hiányában a gyerekszülést választották a munkanélküliség, vagy semmi helyett. Ezért, náluk nem az a gond, hogy nem tudnak VISSZAtérni a munkaerőpiacra, hanem arról, hogy soha nem is voltak ott. A gyerekszülésre fogni az ő munkanélküliségüket elég megalapozatlan.

Az egy év kieséssel le van írva a nő is többnyire csak szólam. Persze, van ilyen is, meg az ellenkezője is.

A munkahelyem az előző 15 évban minden kisgyerekes nőt visszavett. Most is van gyeden lévő, akiket várnak vissza, öt év után is.
Én hét évet voltam itthon először, aztán kettőt. Az első hét év után egy másik munkahelyen dolgoztam részidőben, miközben megvolt a főállásom is. A negyedik gyerek után, 11 év fizetés nélküli után is megvolt a munkahelyem. 11 év volt, nem egy.
De mondok másik, friss példát a környezetemből: az első gyerekkel anyuka volt otthon. A második kiskorában apuka munkanélküli lett, ezért a nő visszament dolgozni, apuka maradt otthon. Aztán amikor a férj talált munkát, akkor ismét a nő ment gyesre. Senki nem írta le, semmilyen hátrányba nem került, pedig a munkáltatónak gondolom nem jött jól, hogy fél évben belül kétszer "gondolta meg magát".
Sorolhatnék még példákat, de aki csak az ellenkezőjét akarja látni, annak úgyis hiába.
(Még valami jelen van ebben a képben: ez pedig az, hogy az elküldött nők hajlamosak a gyerek létére fogni a munkaviszonyuk esetleges megszűnését. Egyszerűbb mindenki előtt ezt mondani.)

Azt tapasztalom (mind a munkahelyemen, mind a környezetemben), hogy az, aki eleve negatív sztereotípiákkal áll neki a munkahelykeresésnek, állásinterjúnak, gyerekszülésnek, az bele is sétál a feltételezett negatívumokba.

A családi adókedvezmény célja nem az, hogy egyedülálló anyukákat (akik ettől még családnak számítanak, senki sem mondta, hogy nem) ösztönözzön gyerekvállalásra, hanem az, hogy teljes családok vállalják a harmadik gyereket, ahol a fizikai, szellemi, anyagi feltételi megvannak a gyereknevelésnek. Vagyis nem célja, és nem is lehet rajta számonkérni azt, ami a szociális védőháló feladata lenne.

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.08.20. 17:58:36

@zellerlevél: Csak azért merek közbe szólni mert pár éve könyvet írtam erről a témáról. A kisgyermekes nők diszkriminációja sajnos nem egy "közkeletű tévedés". Sőt! Továbbmegyek: ez a diszkrimináció már ott elkezdődik amikor a nő még egyedülálló, de már olyan korban van, hogy számítani lehet arra, hogy családot fog alapítani. Az egy korrekt dolog, hogy a te munkahelyed minden kismamát visszavesz, ám ez egy munkahely a sok közül. Az állami szférában sem rugdossák ki a kisgyerekeseket, meg még sok helyen, ám pár éve is már a kismamák 26 %-át nem kívánták alkalmazni a régi munkahelyeik. Ehhez jöttek a munkaadói stiklik, mint például a terhességet bejelentő nő munkaviszonyának megszüntetése a bejelentés előttire visszadátumozott felmondással, és egyéb finomságok... A másik probléma a gyermek felügyeletének biztosítása és a munkahely összeegyeztetése. És itt máris eldőlhet, hogy a nőnek bizony váltania kell munkahelyet. Innentől pedig egy pokoljárás tud lenni a munkaerőpiac, mert kisgyerekes anyuka bizony nem kívánatos. Ez pedig nem statisztika, hanem maga a valóság. A probléma sajnos sokkal összetettebb, a dolog sok mindenen áll vagy bukik, és még csak egy séma alá sem lehet venni.
lukacskonyv.atw.hu/

Aiofe 2013.08.20. 18:26:01

@zellerlevél: lbm megválaszolta a munkaerőpiaci témát, úgyhogy én maradnék az ún. "családtámogatásoknál". Egyáltalán nem tartom jónak, hogy az állam megengedi magának azt, hogy diszkriminálja az egyedülálló nőket azzal, hogy csak akkor járhat neki családi adókedvezmény, ha férfi mellett él. Kötelezően férfi mellett kell élni, mert a törvényhozó férfiaknak az tetszik. Egyébként miért ne lehetne 3 gyerekes egyedülálló nőt támogatni, ha az a cél, hogy több gyerek szülessen? Ha ezt a támogatást az egyedülálló gyerekes nők is elérnék, máris nem lenne olyan kockázatos gyereket vállalni = nőne a születésszám. Ehhez képest valami ósdi ideológiai hiszti miatt inkább lemond erről a születési többletről az állam, mert a szent "család" (ami valójában szent férfi az ő világukban) fontosabb.
Ennél is ocsmányabb, mikor még azt is törvény határozza meg, hogy egy gyereket akaró egyedülálló nő kitől eshet teherbe lombikbébi programban: a saját pasijától nem, de bármely csövitől, aki eladta a spermáját, hogy legyen piára pénz, attól igen. Még az sem megoldás, ha állják a kezelés költségeit, mert a törvény azt mondja, hogy márpedig csak idegentől. Egyedülálló nő csak ne akarja meghatározni, kitől esik teherbe, majd a törvény előírja neki... Ennél jobban hogyan lehetne megalázni egy nőt törvényileg? (hvg.hu/itthon/20130128_hazassagon_kivul_lombikbebi_tilos)

És ha ilyen szinten van egy nő a XXI. században kiszolgáltatva, alárendelve egy férfinak, akkor miért ne választaná az egyetlen kitörési pontot ebből, a gyerektelenséget?

ottomoll 2013.08.20. 19:04:30

@Aiofe: Jó, akkor mit csináljon az a 18 éves lány, akiben tombolnak a hormonok, és érthetően szeretne szexuális kapcsolatra szert tenni?
1. Menjen férjhez?

2.Tegyen szüzességi fogadalmat a házasságig?

3. Azoktól a srácoktól, akikkel hosszabb-rövidebb lélegzetű kapcsolata van szedjen pénzt az esetleges kockázatok miatt.

Te melyiket javasolnád neki?

A gyermekek után járó adókedvezményt pedig egyedülálló anyák számára is lehetővé kell tenni ,mert sok ilyen van. Plusz rugalmas gyermekek után járó támogatást kell kiosztani, annak a függvényében hogy van e az anyának munkahelye,és hogy mennyit keres. Egyébként gondolom még létezik a tartásdíj. Az elvált férfiak mindig erre panaszkodnak.

Aiofe 2013.08.20. 20:10:11

@ottomoll: Egyértelműen a 3.
Pl. láttam már fiatal párt, ahol a fiú beszállt a fogamzásgátló tabi költségeibe.

Fuzzy Logic 2013.08.20. 21:36:54

@Gerilgfx: Értem. Lehet, hogy mégse a feminizmus az a rohadt nagy gond? Én se a feminizmus miatt érzem jól magam egyedül, hanem a tapasztalatok miatt. Nekem a legrövidebb másfél hónapos dolog olyan, amit nem szívesen híresztelek névvel és arccal, de ez az internet. Egyszer nagyon benéztem, megesik. Egyébként 2-3 éves kapcsolatok voltak, de egy pasas mellett se jutott eszembe, hogy de szeretnék tőle gyereket, vagy hozzámenni. (Velem egykorútól +16 év korkülönbség volt a skála, nálam fiatalabbal meg nem kezdenék.)
Mióta egyedül vagyok mondhatni kivirágoztam, úgyhogy eszemben sincs megint valakivel együtt élni.

Egyébként az orosz mellett a mandarint mondják még, hogy érdemes belekezdeni. Bár a legtöbb nemzetköziben üzletelő kínai megtanul angolul, eddig nem nagyon erőltettem. Az angollal egész jól el lehet boldogulni.

Fuzzy Logic 2013.08.20. 21:44:59

@lbm: +1
Mikor 20as éveim elején voltam, akkor bizony megkaptam, hogy biztos azért keresek melót, hogy legyen honnan elmenni szülni. Pfff... mintha mindenkinek kölök kéne a teljes élethez.
Már nincs ezzel gondom, mert kicsi és belterjes a szakma, tudják hogy nem vagyok egy családcentrikus ember. Azért akkoriban rohadtul nem esett jól. Nagyon meg tudják ezzel nehezíteni a fiatalok életét, mikor kirepülnek a fészekből nincs hova menni, a szüleik nyakán se akarnak lenni (már aki).
Amíg ilyenek a törvények, hogy konkrétan büntetik a gyerekvállalást, addig ez van. A családi adózást meg hagyjuk, az nem az átlag fizetésű átlag embereknek lett kitalálva.

Fuzzy Logic 2013.08.20. 21:54:52

@ottomoll: Csinálja úgy, ahogy most. Majd megtapasztalja, hogy a fogamzásgátló se jó mindenkinek, felborul tőle a hormonháztartása, aztán jönnek a következményei. Én még nem vagyok 30, de nem szedhetem már.
Amúgy tapasztaljon csak minden 18 éves, vagy épp fiatalabb, aztán majd kinyílik a szeme. Nem azt mondom, hogy mind úgy fog gondolkodni mint @Aiofe: , de ha tetszik, ha nem van abban valami amit mond. Lehet kicsit túl nyersen fogalmaz és bántja a finomabb lelkűeket, de attól még van benne igazság. A kisgyerekes nő túlságosan hátráltatva van minden szempontból. És a tradíciók óta elfogadott forma, hogy függ a férfitól, kb tulajdon, aki a férfi génjeinek és nevének továbbviteléhez kellő szükséges rossz. Lehet azért nem érdekel az én génjeim továbbvitele, mert úgyis mindenhol a férfiak családneve megy tovább, az van a középpontban.

Egyébként csodálom, hogy még nem jött elő a mondás: a házasság a prostitúció társadalmilag elfogadott formája.

ottomoll 2013.08.21. 01:00:53

@Aiofe: Nyilvánvaló hogy beszállok a fogamzásgátló,gumi árába.Ez alapvető. A legtöbb férfinál ez természetes.

ottomoll 2013.08.21. 01:09:26

@Fuzzy Logic: Én értem az érveidet, de azt látni kell hogy ha egyre több nő gondolkodik így akkor pár száz év műlva el fog tűnni a nyugati demokratikus civilizáció.
A házasságot egyébként a férfiak találták ki valóigaz, de az ok az volt hogy a férfi halála utan hivatalosan ismertek legyenek az utódai az öröklés miatt. A letelepedett földművelő társadalmak korai időszakában merült fel az igény erre az intézményre, hiszen ennek hiányában sokan állíthatták magukról hogy örökösök.Tehát férfitalálmány. Érdekes mégis a nők akarnak inkább férjhez menni, mint a férfiak nősülni...

Gerilgfx 2013.08.21. 01:38:41

@Fuzzy Logic: a kínai nyelv zsákutca.

mondhatni, hogy üzleti ügyben egy fórumon csináltam egy topikot, angolul (multinacionális fórum), mondom, úgyis értik, kaptam rá 2-3 értelmes választ, aztán a fórum egyik moderátora/főnöke (a projekt egyik izébizéje) írt, kínaiul valami rövidet.

namondom, mi a szar ez, google translator nem viszi, stb, hát szóltam egy kínai (hongkongi) ismerősömnek, hogy ugyan, fordítsa már le nekem, mit írt a csávesz.

lényegében azt írta a csávesz a fórumba nekem, hogy tanuljak meg kínaiul, ha üzletelni akarok velük, de olyan dialektusban, hogy a hongkongi ismerősömnek is kb 5 percig tartott kibogarásznia, hogy mit akar.

tudom, hogy ez túl kicsi mintavétel ahhoz, hogy távolabbi következtetéseket vonjak le, de volt már pár hasonló eset, így mégiscsak az a véleményem, hogy a kínai állami szektor vörös csillagos kommunáci szeméttelepre való agyhalott káderek lakhelye, amire kár időt vesztegetni (és pláne 20 évet beleölni abba, hogy tudj kérni egy fagylaltot írásban is). de a magánszektoruk se különb, azok is ugyanilyen pofátlanok, idegesítőek, unalmasak, és buták, mint a szar, viszont legalább tudnak angolul.

Fuzzy Logic 2013.08.21. 16:35:25

@ottomoll: Hát tudod, hogy van: a nő akkor szexel amikor akar és akkor házasodik amikor tud, a férfi akkor szexel amikor tud és akkor házasodik amikor akar. Vagy valami ilyensmi...
Házasodna a rosseb, de ha már valaki örökíteni akarná a génjeit, akkor vegyen is el, mert én nem akarok a kölkével utcára kerülni, tekintve hogy általában a nővel marad a kölök, munkát meg pont miatta nem kap. Ördögi kör-e?
Ja, és ehhez persze hozzátartozik, hogy aláírnám a házassági szerződést. Ha valaki rá tudna bírni, hogy szüljek neki, annak simán.

Fuzzy Logic 2013.08.21. 16:39:54

@Gerilgfx: Pont olyanok, mint a magyarok :) "Ha akarsz valamit majd megtanulsz magyarul" mentalitás, mikor kisebb a népességünk mint Londonnak :) Röhögni való, na. Ezek legalább sokan vannak és tényleg szinte mindent ők gyártanak már. Úgy kicsit más.

Amúgy pont ma keveredtem bele a kinti levelezésbe, de google a barátom, megnéztem mit irkálnak. Semmi extra nem volt benne, de látszik, ha nem muszáj, nem használnak angolt. Amihez én nem kellettem, azt kínaiul nyomták, amit nekem címeztek, azt angolul.

Gerilgfx 2013.08.21. 19:30:50

@Fuzzy Logic: ez semmi komoly nem volt, csak egy kis feltörekvő szar, gondoltam, talán fűződhet hozzá érdekem, és körbeszaglászom. ráadásul a dolgot csak nemzetközi kooperáció keretein belül volt érdemes szemlélni, szóval nem gondoltam volna, hogy épp ezek lesznek ilyenek. magyarokkal kapcsolatban ilyen szinteken ilyen hozzáállással még sohasem találkoztam.

Fuzzy Logic 2013.08.21. 20:39:10

@Gerilgfx: Vannak ilyenek is, és nem is kevesen. De hát majd kikopnak idővel. A fiatalabbak már nem az a világ. Egyébként ez már végképp off.

@ottomoll: Vissza a témához még erre megkérdezném, hogy hol a fuckin' logic ebben az öröklésben, mikor az apa kb bárki lehet, de az anya eléggé egyértelmű. Nem, a modern kor apasági tesztjeit most felejtsük el.
Miért fáj, ha eltűnik ez az európai civilizáció? Naponta közel 50 faj hal ki a Földön, Isten hozott a klubban. Nem mintha nem saját magának köszönhetné ez a fene nagy kultúra a kihalását.

Aiofe 2013.08.21. 21:00:52

@ottomoll: Nem nyilvánvaló a többségnél. Sőt, összesen egy ilyen párt láttam. Gumit meg 30 éves kor fölött még senki nem használt az ismerőseim közül, "az tiniknek kell" felkiáltással. Mondjuk egy ismerős nő megjárta, mikor a férjember hazaállított, hogy izé, asszony, el kéne menned HIV-tesztre, mert belekeveredtem egy ilyen ügybe. Megúszták. A férjember a legjobban, el se vált tőle az asszony, merthát akkor ki tartja el a gyereket. Csak már nem szexelnek, nem baj, még kb. röpke 40 év van hátra az életükből, ezt a kis időt már kibírják.

2013.08.21. 23:46:16

@Fuzzy Logic:

"hol a fuckin' logic ebben az öröklésben,"

Hát pedig nagyon is van logika, ugyanis régen a magántulajdon kb. úgy működött, hogy ami másnál van, azt elveszem, aztán vigyázok rá, hogy más ne vegye el tőlem.

Ezért jöttek létre a magántulajdon megjelenése után a patriarchális társadalmak, hiszen a tulajdont a férfi(ak)nak kellett megvédeni. Egyrészt mert ők erősebbek, másrészt ugye a gyerekszülő fícsör miatt a nők túl értékesek biológiailag ahhoz, hogy őket küldjék ki verekedni, ha vinni akarja valaki a termést. Tehát a férfi köré épült az egész tulajdonlás, és fiúgyereknek kellett örökölni. Az apa volt a lényeg.

Matriarchátus csak a nagyon primitív társadalmakban volt.

ottomoll 2013.08.27. 00:31:40

@Fuzzy Logic: Viszont volt egy intézményes rendszer amiben rögzítve volt hogy ki lehet örökös, így nem lehetett vita. Persze biztos becsúsztak hibák a rendszerbe. De a lényeg az volt a számukra hogy van szabály, és törvény. Ezenkívül tiltva lett a nőknek a férjen kívüli szexuális kapcsolat, amit igen szigorúan szankcionáltak. Az ókori zsidóknál pl. megkövezéssel.
süti beállítások módosítása