2013.04.21.
09:29

Írta: lbm

Pax Hungarica Mozgalom

Tegnap nem túl barátságos véleményt formáltam meg a Pax Hungarica elnevezésű formációval szemben, miután az atv.hu beszámolója szerint megfenyegettek egy pécsi újságírót azzal, hogy „tisztelettel beszéljen a Führerről, mert különben összetalálkozik a bakancsosokkal”. Ez az a szervezet, amely április 20.-án emléktúrát szervezett Hitler születésnapjára. A rendőrség végül lecsapott néhány tagra, de érzéseim szerint ez édes kevés.

Az „ismerd meg ellenséged” alapelvre hallgatva felkutattam a szervezet honlapját, és ami ott olvasható az annyira elképesztő, hogy végül keresetlen szavaimat feléjük inkább megtartottam magamnak… Nő vagyok, 50 kiló és tulajdonképpen gyámoltalan, ha szembe állítom magam velük. Kiállok sok mindenért és sok mindenkiért, de van az a határ, ahol felfogja az ember lánya, hogy tulajdonképpen ha esetleg agyon is vereti magát, akkor azzal nem old meg semmit, haszna pedig egyáltalán nincs belőle senkinek. Ám szó nélkül nem léphetünk ezen át, mivel a megfélemlítés ténye áll fenn, pusztán már azzal is, hogy ez a csoportosulás létezhet Magyarországon. Így nem a Pax Hungaricához szólok most, hanem a hatóságokhoz, a kormányhoz, akik valóban hatásos módon tehetnének valamit a szervezet ellen, és némileg ecsetelném, hogy mivel is állunk szemben:

A csoport 2008-ban alakult, bár az atv.hu azt írja, hogy a cégbíróságon nincsenek bejelentve.  Bemutatkozásuk szerint ma ők az egyetlenek akik a Szálasi Ferenc által lefektetett hungarista ideológia kizárólagos eszmei örökösei. Tagjaik feltétlen engedelmességgel tartoznak a mozgalomnak, ha pedig jogi problémáik akadnak a Pax Hungarica jogi segítséget is nyújt számukra.

Tagjaik közé nem kerülhetnek be többek közt homoszexuálisak, zsidók, cigányok, illetve akik nem európaiak. (Bár tény, hogy alkoholisták, sátánisták és egyéb „deviáns” egyének sem.)

Van női és ifjúsági tagozatuk is, pénzt pedig nem fogadnak el senkitől, csak a kötelező tagdíjakból tartják fenn magukat.

A honlapon leszögezik:

„Külön politikai útjai és elgondolásai a tagtestvéreknek nem lehetnek. A győzelem biztosítéka a vasfegyelem, mely nélkül minden politikai szervezkedés üres szalmacsépléssé válik. Aki a vasfegyelemnek magát alávetni nem hajlandó, annak mozgalmunkban semmi keresnivalója nincsen. Minden tagtestvérnek legfontosabb kötelessége, hogy családi, ismerősi, rokoni és munkakörében az Eszmét a legnagyobb hitellel, kitartással, erővel, teljes akarattal és életpéldával képviselje…”

Továbbá:

„Elvetjük a parlamentben más párt vagy mozgalom színeiben való szereplésnek még a gondolatát is, mert a mai parlament munkáját a legnagyobb népcsalásnak minősítjük. Mi a hatalom teljes birtokosai, és nem részesei akarunk lenni…”

Ez csak két idézet a Pax Hungarica felfogásából, de azt hiszem már ezek alapján is leszögezhetjük, hogy a mozgalom minden féle és fajta módon megfélemlítő jellegű, és egy normális, demokratikus országban létjogosultsága nem lehet. Ha valami nemzetbiztonsági kockázatokat rejt magában, akkor az egyik ilyen a Pax Hungarica, melynek valószínűleg az ország nagy részén van lefedettsége, ami a hitvallásukat figyelembe véve nem túl jó ómen.

Természetesen honlapjuk nem .hu vagy .com szerverről érhető el. Ők a .org –ot választották, így valószínűleg a hatóságok nem tudnak ezzel mit kezdeni. Ugyanakkor úgy gondolom,  hogy ha már jó pénzért lett nekünk itt TEK meg mittudomén’ milyen titkos meg nem titkos hatáskör, akkor hasznosítani kéne az ilyen szélsőséges csoportok felkutatására őket. A honlap kevésbé érdekel ha nem is törölhető törvényesen, ám egy átfogó és tényleg akart nyomozással, szerintem mindenképp felkutathatóak lennének a tagok.  Magyar állampolgárként azt hiszem elvárhatom, hogy legalább akkora erővel és intenzitással dolgozzon a hatóság a Pax Hungarica lenyomozásában, mint ahogy a kormánypárti politikusokat ekéző kommentelőket szokták manapság kézre keríteni. Erősen ajánlanám is, hogy ez így legyen, mivel a hasonló mozgalmak cukrosbácsiként etetik be a még befolyásolható fiatal generációt, akik sajnos fogékonyak még az ilyen „család” maszlagokra. Már pedig nem hinném, hogy ez bárkinek is jó. 2008 óta épülhet rendben csendben ez a szélsőséges, nem titkoltan fasiszta ideológiákat hirdető csoport. Miért?! Arról nem is beszélve, hogy ha körülnézünk az interneten, számos hasonló szervezkedést találunk, melyek tulajdonképpen szinte zavartalanul mérgezhetik a társadalmat.

Papcsák és Lázár urak! Ha már úgy megtudtak sértődni egyes állampolgári véleményeken, hogy visítva rohantak a bíróságra feljelenteni őket, akkor legközelebb mikor tárgyalásra mennek, legyenek szívesek megtenni a megfelelő lépéseket ez ügyben is. Gyakorlatuk már van benne, remélem akarat is…

171 komment · 1 trackback

Címkék: NERlemény

A bejegyzés trackback címe:

https://nertars.blog.hu/api/trackback/id/tr905237126

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.04.22. 14:52:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.21. 14:24:49

@zobod:

Sztójay sosem volt hungarista, nyilas.

Szálasi az volt.

Az, hogy a deportálások lefutottak Szálasi kinevezéséig, az nem azt jelenti, hogy nem maradt több zsidó, hanem azt, hogy Szálasi megakadályozta az itt maradt zsidók deportálását, nem kevését.

Ugye nem igazán vagy képben?

willdataa 2013.04.21. 14:26:28

@Negyvenértelmiségi:

Amikor Wallenberget a szovjetek elfogták, 15 kg aranyat és nagy összegű valutát találtak nála. Annyiért más is lenne "világ igaza".

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.21. 14:27:22

Még egyszer, történelemből kevésbé járatosak kedvéért:

"Bár a németek kemény nyomás alá helyezték, 1944. november közepén ennek ellenére megszerveztette a nagy és a nemzetközi, más néven védett gettót Pesten. A németek figyelmeztették arra, hogy a védlevelek a nemzetközi jog szerint érvénytelenek, Szálasi mégis elismerte azokat."

www.nol.hu/archivum/archiv-486138

Ezzel akadályozta meg Szálasi a zsidók deportálását. Hiába őrjöngött Eichmann Merkel-módra, Szálasi leszarta. Ettől még szövetségesek voltak és maradtak a bolsevisták elleni harcban.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.21. 14:34:40

@willdataa:

Aprópénz volt az Wallenbergnek, tán egy havi fizetése a munkásainak, akiket a németektől tudott faszolni, vagy annyi sem.

zobod 2013.04.21. 14:38:32

@Negyvenértelmiségi: a nyilasok szisztematikusan gyilkolták a deportálásokat elkerülő magyar zsidókat, sőt, a zsidókat bújtató magyarok is simán fegyvercső elé kerülhettek. Mindez 44-45 fordulóján, mikor már csak a bolond hitt a német győzelemben. A XX. sz-i magyar történelem egyik nemzeti tragédiája a holokauszt, a magyarországi zsidóság elleni népirtás. Az pedig történelmi tény, hogy a holokausztból a nyilas állam is kivette a maga részét, hiába akarod mosdatni őket. Az, hogy ők nem a megsemmisítőtáborokba deportálták, hanem a Dunába lőtték áldozataik, az egy nem túl fontos részletkérdés. Ami fontos, hogy a népirtást ők is folytatták. Nem rajtuk múlt, hogy 44 tavaszától az ő puccsukig a nagyját már mások elvégezték.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.21. 14:40:24

@zobod:

Most meg agyonvertek a rendőrök kihallgatás közben egy tolvajt.

Ebből a gyalázatos tettből mi lesz 70 év múlva?

Senki nem gondolja, hogy Pintér vagy Orbán akár csak hallgatólagosan is egyetértene ilyesmikkel.

Szálasi sem volt semmilyen erőszaknak híve.

willdataa 2013.04.21. 14:42:37

@zobod:

Nem csak a nyilasok. Háború idején minden hadviselő fél statáriálisan bünteti a dezertőröket, tehát az amerikaiak, angolok, szovjetek, stb. ugyanúgy, ez nem egy nyilas kuriózum, ez szokásjog.

willdataa 2013.04.21. 14:45:33

@Negyvenértelmiségi:

Én mondjuk azt is megnézném hogy a zsidóknak honnan volt az az irdatlan nagy mennyiségű vagyonuk amit a nácik elvettek tőlük egy szegénységben sínylődő országban, sőt esetleg a zsidóknak volt-e közük ahhoz hogy a gójok szegénységben éltek.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.21. 14:51:04

@willdataa:

Nincs sok értelme mai mércével megítélni történelmi személyiségeket, tetteket. Összehasonlítani őket az előzőekkel, következőkkel, vetélytársakkal, kortársakkal van, különben augusztus 20-án is az Élet menete masírozna mindenfelé.

Szálasi humanista embernek számított akkoriban. Sztájaynál, Rosenfeldnél, Hitlernél, Sztálinnál egy jóval mértéktartóbb, emberségesebb politikus volt. Horthyval már nem nyerné meg az összehasonlítást.

Azt azért tuggyuk, hogy Horthyt is Hitlerrel emlegették még nem is olyan rég egy lapon a bolsik (néha még ma is). Mivel ő is utálta a vörösöket, ennyi már elég volt.

willdataa 2013.04.21. 14:54:09

Jó hír: a magyar motorosok végül mégiscsak elhaladtak a zsinagógánál és még gázt is adtak közben, tehát a zsidó világhatalom és annak parancsára alázatos szolgája Orbán sem tudta ezt megakadályozni:

index.hu/belfold/2013/04/21/a_nemzeti_erzelmu_motorosok_nekivagtak_a_varosnak

zobod 2013.04.21. 14:54:13

@Negyvenértelmiségi: mi köze van egy elszigetelt, egyedi rendőri túlkapásnak amit azonnali büntetőeljárás követett, százezrek szisztematikus, és államilag kivitelezett megöléséhez?

@willdataa: a civilek nem dezertőrök.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.21. 14:55:33

@zobod:

Baszod, a hungarista állam MEGAKADÁLYOZTA a zsidók deportálását. Hogyan írjam másképp, hogy megértsd?

willdataa 2013.04.21. 14:57:25

@willdataa:

Itt akkor sem az lesz amit a zsidók akarnak, ez itt Magyarország, itt az lesz amit a magyarok akarnak.

Fejesrob 2013.04.21. 15:00:22

Na ja. Aztán a vezetőjük és még négyen emigrálnak Izraelbe.

Ismerjük, ez legalább a harmadik.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.04.21. 15:03:07

Véleményszabadság van. Nem bűncselekmény hungaristának lenni. Miért kellene bármit is lépniük a hatóságoknak ez ügyben?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.04.21. 15:04:40

@pástétom:

"A náci bűncselekmények tagadása, a náci eszmékkel való azonosulás, azok hangoztatása bűncselekmény."

Tévedsz. Csak a náci bűncselekmények tagadása az. A többi nem. Azaz SZABAD nácinak lenni és náci nézeteket hangoztatni.

willdataa 2013.04.21. 15:06:54

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Bűncselekmény tagadása nem egyenlő bűncselekmény helyeslésével. Tehát ha valaki azt állítja hogy nem volt holokauszt, az még nem állítja azt hogy de ha lett volna az jó lett volna.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.04.21. 15:15:25

@zobod:

A nyilasok megöltek sok zsidót, de tény, hogy megtagadták a deportálás folytatását korábbi menetrendben való folytatását miután hatalomra kerültek. A zsidódeportokat Horthy indította el áprilsban, majd miután a Budapesten kívüli zsidóság 99 % már a német koncentrációs és haláltáborokban volt, június végen leállította a deportálást, így maradt meg a budapesti gettó. Aztán októberben Szálasi hatalomra jutásakor a németek kérték a gettó felszámolását, azonban Szálasi csak egy kisebb csoportot deportált, a gettólakók zömének deportálását - a németek megdöbbenésére - megtagadta. Nyilas utcai harcosok megöltek 5-10 ezer zsidót (ezek a Dunába lövések), de a gettó megmaradt egészen a szovjetek bejöveteléig nagyjából épségben.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.04.21. 15:16:13

@willdataa:

A BTK már a tagadást is bűncselekménynek minősíti.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.04.21. 15:17:06

@kukatr: Ez mit jelent?

Ettől a szabálytól csak abban az esetben lehet eltérni, ha a közszállításra más nem jelentkezik, vagy ajánlata lényegesen kedvezőtlenebb.

Vagyis a fennmaradó 80%-ban az nyert, ha zsidó volt ha nem, aki ma is törvény szerint nyerne..

20% meg az övéké.. bármit ajánlottak.. ha kellett nekik... bármit is ajánlani...

@Negyvenértelmiségi:

A zsidótörvényekből idéztem egyet... ezek voltak azok!

Látszólag diszkriminálták a zsidókat de?!

Kik voltak azok a zsidó lelkészek?! Csak mert választás nélkül bekerülhettek mindenhova.. a magyar meg csak választással, illetve csak az van írva, indulhat a választásokon...

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.04.21. 15:21:39

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: mind a 38 nyilas?! Tényleg? hány hétig voltak a nagy fagyban uralmon?!

1944 tavaszán, törvényt hozott a parlament vagy kormányrendeletet, hogy zsidót még csak munkaszolgálatra sem volt szabad vezényelni..

Azok a gonosz nyilasok... üres pisztolytáskával mi?!

Ha fegyver volt a kezükben a fotókon.. a németek adták oda úgy nekik, hogy a hátukba volt a többi fegyver nyomva...

Mutass már a gettó bejáratairól fényképet.. merre álltak a géppuskák... befele, vagy kifele?!

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.04.21. 15:25:29

@Con Storm:

"hány hétig voltak a nagy fagyban uralmon?"

1944 októberétől 1945 áprilisáig.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.04.21. 15:27:28

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Ezért nem kellene tagadni a keresztény magyarok tömegkivégzéseit..

Húúú azok a gonosz nyilasok mi?! Annyira gyűlölték őket, hogy a keresztény magyarokat belelőtték a Dunába, csak hogy azokat ingyen a lakásaikba meg az üzleteikbe deportálják... annyira gyűlölték őket...

A kilencedik Hitler-Horti tárgyaláson tudod mivel zsarolta meg Horthy Hitlert? Tudod mivel?! Jegyzőkönyvezett és dokumentált.. Ha Hitler nem küldi haza a magyar munkaszolgálatosokat...

Akkor Ukrajnában zsidókat fog legéppuskáztatni.. ezzel próbált meg ráijeszteni... blöffölt.. két nap múlva lerohanták az osztrákok magyart...

septem 2013.04.21. 15:32:11

ezen megy a nyígás 23 éve. annyira bejött a rettegde, hogy a fő rettegtető párt be se jutott a parlamentbe legutóbb.

pedig még bácsfi diácskát is bevetették, volt sajtónyilvános karlendítés, meg ami kell. diácska nem hozta a várt eredményt. ekkor jött a debreceni csapat, akiknek akkor állították le a megfigyelésüket, amikor fegyverszerzésre adták a fejüket, stb.

a pax hungarica vagy mi, egy rövidgatyás, dömperes ovis csapat ballibékhez képest.

bbwd 2013.04.21. 15:34:03

@Con Storm: ezt írd már le kicsivel érthetőbben, mert érdekes lehet!

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.04.21. 15:35:50

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Tényleg? Áprilisig?! Ez a nem semmi... jah.. hol volt októberben a front? Pest mikor esett el, a Dunántúllal egyetemben?! Buda?!

Áprilisig... akkor volt bő 12 hónapjuk igaz? Nem...

Ugyanis a gettó Pesten volt.. az az 1941-es népszámlálás szerint, a zsidók 98%-a be lett a gettóba költöztetve, 192 ezer fő, 3000 ezer meghalt amerikai gázbomba támadásban... 2 szerelvény kiment a gazdagjaikkal Svájcba... A túlélők 186 ezer fő...

Ezek a hivatalos adatok...

Igen? Mikorra lett a gettó az oroszoké?!

45 Áprilisig.. igaz?! Persze...

Martian (törölt) 2013.04.21. 15:37:45

"tisztelettel beszéljen a Führerről"

Magyar nacionalista, de a nyelve német valagban... :)

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.04.21. 15:43:04

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Ezért nem kellene tagadni.. Mert a nemzetközi közösség által visszaadott területekről csak magyarok lettek deportálva... Csak magyarok...

A kérdés az... véletlen nem a népesség arányok megváltoztatása miatt?!

Biztos magyar fennhatóság alatt voltak azok a területek?! Az egy dolog mit mutatott a térkép...

Argus 2013.04.21. 15:44:31

@Con Storm: Kicsit több könyvet kéne olvasnod...

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.04.21. 15:44:42

@Con Storm:

"Ezért nem kellene tagadni a keresztény magyarok tömegkivégzéseit."

Ez mikor volt?

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.04.21. 15:54:35

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Februárban már Buda esett el...

Kicsit erőltesd meg magad.. Szóval.. mennyi volt? 6 hét? ehe...

chepunk 2013.04.21. 15:54:54

A cikk komolysága: "a cégbíróságon nincsenek bejelentve"

A társadalmi szervezeteket nem a cégbíróság tartja nyilván...

Másrészt egy demokráciában működhetnek nem bejegyzett szervezetek is...

Ez nem jelenti,hogy ezen eszement nyilas hagyományőrző holdkórosokkal egyet értenék! Csak ez így nagyon komolytalan!

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.04.21. 16:07:10

@Con Storm:

Hatalomátvétel: október 15.
Oroszok elfoglalják egész Pestet: január 18.
95 nap összesen.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.04.21. 16:08:17

@chepunk:

Pontosan. Ez olyan, mint a társadalmi szervezet vagy az egyház. Nem kötelező bejegyeztetni, ez csak lehetőség.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.04.21. 16:38:01

@chepunk: Nyilasok meg hungaristák mi?!

Még mindig nem sikerült összerakni a képet?!

Tudod miért haltak meg azok az emberek?!

Talán a magyarok érdeke volt a magyarság arányait csökkenteni?! Legyen az Magyarul beszélő zsidó, cigány vagy magyar nemzetiségű?!

A nyilasoké volt? a Hungaristáké volt?!

Nem a magyarok a felelősek, olyan dolgokkal vádoljátok őket, ami messziről sem az ő érdekük volt...

Nem is tudják bizonyítani, hogy magyarnak köze lett volna hozzá...

Gerilgfx 2013.04.21. 16:50:46

szimpatikus szervezetnek tűnik, ám rajtuk kívül még elég sok szervezet követi szálasi ideológiáját, szóval az öndefiníciójukban a kizárólagosság enyhe túlzás. remélem, hogy a rendőrterroristák hamar kiengedik a híveiket.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.21. 17:05:11

minden egyes alkalommal le tudok döbbenni, hogy tényleg vannak akiknek csak ennyi eszük van, hogy ilyen szervezeteket alapítanak, vagy csatlakoznak...

Gerilgfx 2013.04.21. 17:11:03

@doggfather: hát igen, elvégre aki otthon ül a kényelmes fotelban, és várja, hogy a dolgok majd megjavítják önmagukat, nyilvánvalóan sokkal értelmesebb.

Fejesrob 2013.04.21. 17:37:38

Azért ez gáz.

Azt sem tudja az Index újságírója mi van azon a transzparensen amit ki akartak bontani az Élet menetén, de nácik.

Amúgy egy Petőfi idézet volt (érdekes mód, a HírTV tudósítója tudta) amit persze Petőfi az osztrákoknak írt.

Azzal együtt ez még a legrosszabb esetben is nacionalista, de semmi esetre sem náci.

Az izraeli zászlók pedig nem tudom mit kerestek ott.

Fejesrob 2013.04.21. 17:38:51

@doggfather: Mert nem fordul meg a fejedben, hogy provokáció is lehet.

2 ilyen volt idáig Mo-n. Az egyik vezetője Izraelbe távozott, a másikról (Bácsfi) kiderült, hogy SZDSZ-es.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.21. 17:46:02

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Végre valaki, aki tuggyamitörtént, és nem a bolsi legendákat sokszorosítja.

@Con Storm:

Szóval 186 ezer zsidót mentett meg Szálasi a deportálásoktól.

Közölte ezt a tényt az "Élet menete" a nagyvilággal óriási transzparensen?

Nem tudom, volt-e más akkortájt Európában, aki kétséget kizáróan ennyi embert mentett meg bármiféle deportálástól, mint Szálasi.

A bolsik például ennél a számnál, ti. mint amennyit Szálasi megmentett a megszállóktól, sokkal többet indítottak útra "egy batyuval", meg "kis munkára".

Szálasi ráadásul még csak nem is a sajátjait mentette, hanem azokat, akiket a szövetségesei akartak elszállítani.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.21. 17:54:50

"Az idén az Élet menete (...) azoknak az életmentőknek is igyekszik emléket állítani, akik dacoltak az egykori pusztító politikával, a náci erőszakkal, a népirtással."

Mintha csak Szálasit írták volna körül.

Megemlékeztek róla név szerint is?

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.04.21. 18:00:08

@Negyvenértelmiségi: Ember... Senki sem ment azon a télen sehova sem!

Nem volt gépjármű.. 200 szállítóeszköz maradt csak.. 2 gőzmozdony.. mind a kettő Svájcba ment.. vissza se jött...

-40 fokos hidegek voltak...

Derékig érő hó...

A Duna jege Jan 15-re 70 centisre fagyott! Elbírta a tankokat...

Szálasi az Osztrák határnál volt elszálásolva az anyjával együtt...

Fejesrob 2013.04.21. 18:05:45

@Wind Callman tér: Ja, az országnak olyan nagyon komoly gondjai vannak mint pld. a cigányok, de ha az Index blogjait olvassa az ember, azt hiszi, Izraelben van, központi téma a zsidók és az, hogy ki a felelős a holokausztért.

75 év telt el, ilyen alapon lehetne problémázni a Mohácsi vészen is.

l_andras 2013.04.21. 18:06:44

A vicces az, hogy a tagok nagy része gondolom rác, tót, ruszin, sváb és egyéb kisebbségi csoportok leszármazottjai, mint kis hazánkban a nagy többsége nemzetünknek; félreértés ne essék nekem nincs bajom egyikkel sem (nekem is vannak ilyen felmenőim, kit érdekel?), de mindenképpen szánalmas, hogy pont az ilyenek verik leghangosabban a mellüket, hogy ők aztán tényleg "igazi" magyarok... röhej. Pár hataloméhes intelligensebb lelki nyomorék vezényel egy rakás agyhalott degeneráltnak. Ez erről szól, meg pár pszichés devianciáról.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.04.21. 18:08:27

@Fejesrob: én néha elképesztően szélsőséges dolgokat gondolok a felszínen, de a mélyben tudom azt, hogy csak szelíd egyetértésben lehet nagy dolgokat alkotni. Erre ma szinte tökéletesen éretlen en bloc az egész planéta lakossága. A "fejlettek" önzésük miatt, a csórók éhségüknél fogva.

zobod 2013.04.21. 18:09:55

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: a deportálásokat a Sztójay kormány indította el, akinek belügyi államtitkára a nyilas politikus Baky irányította a deportálásokat magyar oldalról, ő később a nyilas állam titkosszolgálatának lett a vezetője. Ferency László és Endre László akik a Sztójay közigazgatásban Eichmannal együtt dolgoztak a megsemmisítésen, a puccs után a nyilas közigazgatásban töltöttek be vezető posztot. Deportálásra nagy szükség már nem volt a nyilasoknak, mert május közepe, és július eleje közt gyakorlatilag minden vidéki magyar zsidót deportáltak. Azt olvastam, a deportálást azért vetették el a nyilasok, mert a vasúti kapacitások akkor már másra kellettek, a pályaudvarokat bombázták. A Pesten maradtak jó részét ezért maguk próbálták megölni, de tervük a harci események miatt már csak részben járt sikerrel, bár így is több ezer civilt lőttek agyon. Rossz úton jár, aki a nyilasok illetve a német segítséggel létrejött nyilas állam holocaustban játszott szerepét relativizálja.

kennyking 2013.04.21. 18:09:59

Húúúúú, itt vannak nyilasok?
Na és? Ilyen a demokrácia. Vannak itt liberálisok is.A liberalizmus élet és emberellenes nézet, mégis itt vannak.Sőt, ők már a gyakorlatban kormányon is voltak, mérhetetlen szenvedést és kárt okozva az országnak.A következő évszázadban sem heveri ki ez az ország a liberális kormányok rövid, de velős ténykedését.Az szdsz-hez képest ez a pár hungarista egy humanista párt.

kennyking 2013.04.21. 18:10:42

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

""Ezért nem kellene tagadni a keresztény magyarok tömegkivégzéseit."

Ez mikor volt?"
1919-ben.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.21. 18:16:18

@l_andras:

Azt kéne felfognod neked is, meg a többi, magyarságmércét csattogtató álliberálisnak is, hogy a magyar az kultúrnemzet, magyarnak lenni vállalás kérdése, nem származásé. Egyébként Európában ez az általános nemzetfogalom (a politikai nemzet mellett).

A zsidó, az a törzsi nemzet, az a zsidó, akinek az anyja zsidó. Kérdezd csak meg a zsidókat, ha nem hiszed.

Fejesrob 2013.04.21. 18:23:27

@l_andras:
Teljesen jogosan, hiszen magyarok.
Magyar az, aki tud magyarul és mindenféle hátsó szándék nélkül magyarnak vallja magát.

l_andras 2013.04.21. 18:27:05

@Negyvenértelmiségi: Azt kéne felfogni, hogy ugyanabba a folyóba amibe egyszer már belefulladtunk nem kellene újra belelépni.
Amúgy én értem, írtam is róla: én magyar vagyok, de ezekkel a hordaként fellépő degeneráltakkal nem akarok közösséget vállalni. (nyilas verőlegényekből lett gyakran és nem váratlanul kommunista verőlegény, mindegy mi a szélirány, csak meglegyen a napi "izgalom").

l_andras 2013.04.21. 18:30:27

@Fejesrob: Van hátsó szándékuk, le is írták: hatalmat akarnak.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.04.21. 18:36:24

@zobod:

A nyilasok szerepe minimális volt Horthyék szerepéhez képest. A deportálások alatt a nyilasok egy ELLENZÉKI párt voltak. Ezen nem változtat az, hogy egyes hortysta tisztviselők Szálasiék alatt is posztjukon maradtak.

avocado_ 2013.04.21. 18:43:34

@Negyvenértelmiségi: @Fejesrob: @willdataa:
Nem fogtátok még mindig fel hogy egyedül ti nácik teszitek a zsidókat témává?

kekex 2013.04.21. 18:43:39

@Con Storm:
Édes egykomám, ugyan magyarázd el, hogyan lesz a legfeljebb 10 és utána legfeljebb 6 %-ból minimum
20 %? Nem olvasol egy kissé hm... egyoldalúan?
Talán OLVASD EL a linket, amit felraktál! Ez a gazdasági numerus clausus.

avocado_ 2013.04.21. 18:48:36

@Negyvenértelmiségi:
Te nem vagy magyar. A magyar nem antiszemita, nem vall náci eszméket, nem ítél származás alapján. Úgyhogy én most kijelentem hogy te NEM VAGY MAGYAR. Mi magyarok nem hagyjuk hogy ilyen söpredék mint te meg az elvtársaid megszégyenítsetek minket. Letagadunk téged. Ennyi.

kekex 2013.04.21. 18:55:38

@Negyvenértelmiségi:
Kicsit szelektíven olvasgatunk, ugyi? Ez valahogy kimaradt, pedig ez is a cikkben van:
"a Dunába lövések is megtörténtek, ez kétségtelen"
Így aztán nehéz lesz felvetetni Szálasi/Szalosjant a Jad Vasembe! De ezért csak próbálkozz! Én meg röhögök rajtatok!

ius murmurandi8 2013.04.21. 18:57:48

A kérdéses könyv:
Szálasi Ferenc: Hungarizmus A cél 1.
Lett volna több is csak a háború vége miatt nem írta meg. A kéziratokat asszem a washington-i levéltárból szedték össze, majd kiadták.
www.startapro.hu/data/image/006/062/199/6062199_640x480.jpg
Érdekes olvasmány, és a kisebbségi kérdést is elég kreatívan oldotta volna meg a könyv szerint(nem deportálás/kivégzés!!!). Érdemes elolvasni mind a két tábornak. És a 30-40-es évek politikáját árnyaltabban kéne nézni és nem feketén-fehéren.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.21. 19:02:06

@Gerilgfx: nem azok se jobbak.

@Fejesrob: hát igen ehhez a provokációs dologhoz meg túl nagy a bizalmam az emberekben.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.21. 19:03:30

@l_andras:

"magyar vagyok, de"

Na ez az, amilyet én még sosem mondtam, még akkor sem, amikor a munkásőrmenetről, Gyurcsányiról és hasonlókról volt szó.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.21. 19:04:30

@avocado_:

Persze, hogy témává teszem, a faszom sem akar a két zsidó diktatúra után egy harmadikat.

avocado_ 2013.04.21. 19:04:38

@Fejesrob:
Az egyiknek a pólójára az volt írva hogy "Jews to the gas!" és mellette Hamas feliratok. Mindketten tudjuk hogy még rossz szórend ellenére is mire utal ez. De azért várom hogy hogyan magyarázod ki abban jók vagytok ti.

avocado_ 2013.04.21. 19:05:54

@Negyvenértelmiségi:
Akkor mégis mit vagy meglepődve azon hogy a magyarság kiáll a zsidók mellett ha a hozzád hasonló nácik vegzálják őket?

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.21. 19:06:06

@kekex:

Most is volt agyonvert fogoly a börtönben, mégsem kenjük rá a kormányra (a bolsikat leszámítva), mivel félreérthetetlenül elhatárolódik az ilyen jelenségektől.

2006, na azért felelős volt az akkori kúrmány. Végig instruáltak, tapsoltak, médiában uszítottak, majd kitüntettek.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.21. 19:09:34

@avocado_:

Nemrég még azt nyomattad, hogy a magyarok kétharmada ántiszemita. Akkor hogy is van ez? Abban igazad van, hogy nem állok ki a zsidók mellett, nincs miért.

A másik törzsi nemzet, a cigányok mellett kiállok, bár nem szeretem őket, de szervezetten sosem rontottak még rá a nemzetemre. Ráadásul, ha lassan is, de mintha tanulnának, nemrég még vérdíjat is kitűztek egy közülük való szarházira. (Ez a magyaroknál nem új, a Böszme ellen pl. elég sokan fellázadtunk, de a törzsi nemzeteknél ez nem ilyen egyszerű, ha egy magukfajta válik szarházivá.)

zobod 2013.04.21. 19:09:45

@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Baky nem Horthysta volt, hanem a németek által helyzetbe hozott Sztójay hungarista államtitkára. Nyilas politikus volt, hacsaknem hazudik egybehangzóan minden forrás róla.

ius murmurandi8 2013.04.21. 19:10:23

@doggfather:
Mivel a régi hungarista emigráció kihalt, a Pax hungarica vette át az örökséget, de rajtuk kívül még van 1-2 szervezet akikkel a koncon marakodnak és némely esetben ügynöközik egymást.
Pár éve még havonta megjelenő újságjaik is voltak(keményebb vonalasok), melyeket nemzeti könyvesboltokban lehet/lehetett kapni.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.21. 19:17:38

@ius murmurandi8:

A Pax Hungarica érdekes szervezet, a tagjainak egy jelentős része korábban nemzeti szocialista volt, a PH lényegében a náci Vér és Becsület utódszervezeteként jött létre.

De a Pax Hungarica (magyar béke) név is már a hungarizmus egyik jelmondata, azt fejezi ki, hogy a magyarok a Kárpát-medence vezető nemzeteként békében kívánnak élni az itt élő más népekkel, tótokkal, románokkal stb.

Egy teljesen békés szervezetről van szó egyébként, amitől távol áll mindenféle gyűlölködés. Őket szokták gyűlölni inkább.

"Minden mozgalom olyan erős, amilyen ellenhatást tud kiváltani."

l_andras 2013.04.21. 19:38:37

@Negyvenértelmiségi: Hmm, az ne zavarjon, hogy a mondat értelme szerint nem a magyarságomtól, hanem a magukat a 'legeslegjobb és legigazabb' - amúgy náci eszmékben hívő és azt hirdető - magyaroktól határoltam el magam.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.21. 19:39:33

A pécsi PH-sok viszont szerintem eltévedtek ezzel az emléktúrával (természetesen nem a jogukat vonom kétségbe).

Ezt írták magyarázatként:

"S hogy miért emlékezünk Adolf Hitlerre? Hungaristák vagyunk, a német nemzetiszocializmus rokonságot mutat a mi világnézetünkkel, ami nem jelenti azt, hogy németbérencek lennénk és hasonló hazugságokat. Viszont magyar hazafiakként is tisztelni tudjuk és kell is Adolf Hitler életművét, azt a harcát, melyet saját népéért és az európai kultúráért vívott, az Európa elpusztítására szövetkezett talmudi gyűlöletben fogant liberalizmus és ázsiai bolsevizmus ellen. Az emléktúrát megtartjuk, mindenkit szeretettel várunk!"

Hitler az ellenségünkké lett, olyan dolgokat művelt Magyarországon, amiket a magyar emberek nem akartak, megszállta az országunkat, zsarolta a vezetőinket.

Itt nem számít semmilyen ideológiai rokonság.

Ugyanígy nem kell ellenségként tekinteni például a bolsi Kubára csakazémer bolsi. (Nálunk természetesen mindent meg kell tenni a bolsik marginalizálása érdekében.)

És nem barátunk a mostani demokratikus Németország sem, míg a szintén demokratikus Lengyelország igen.

Nem az ideológia teszi.

Egy dolog, hogy nálunk, a mi viszonyainkra szabva ki mit gondol működőképes rendszernek, és egy másik, hogy egy másik ország - legyen neki bármilyen politikai berendezkedése - hogyan viszonyul hozzánk.

Hitlert - bár voltak kitűnő gondolatai - én magam sem sztárolom. Megemlékezni egy dolog róla, emléktúrát szervezni pedig egy másik. Azt nála jobban megérdemelte volna bármelyik ismeretlen 16. századi suszterinas.

Ettől még sok dologban igaza volt a zsidókkal kapcsolatban, olyan dolgokban is, amik nálunk is érvényesek voltak akkor is és ma is. Ezeket a gondolatokat nem szabad félresöpörni csakazémer Hitler.

A deportálások rusnya dolgok voltak, de nemcsak a zsidókéi, hanem azok is, amiket a bolsik követtek el a háború után, szintén több százezres méretben.

Lehet utálni Szálasit, miközben lehet velem együtt elítélni Eichmann deportálásait, de ettől még nem kéne letagadni, hogy Szálasi személyesen - talán még csak nem is túlzok - többet tett a zsidókért a Német Birodalom akkori területén, mint a többiek együtt, akármekkora zsidóbarátok is voltak egyébként. Többet mindenesetre, mint a zsidó Kasztner, például, ezer társával.

Szálasi mainstream megítélése éppen annyira távol áll a valóságtól, mint ahogy Horthy megítélése állt távol még 20 éve is.

átlátó 2013.04.21. 19:43:46

Megfigyelnek. Engem is. Figyelni jó. Baszni jobb.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.21. 19:45:47

@l_andras:

"Magyar vagyok, de"

Te írtad. Ne tetézd.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.21. 19:58:05

Horthyról gyakorlatilag ugyanazt írták 20 éve a bolsik, mint amit Szálasiról írtak akkor is és azóta is.

Belevitte az országot a háborúba, utolsó csatlós, zsidóirtó antiszemita, nem európai, nácibb a náciknál stb.

Gyakorlatilag ugyanaz ez, mint az orbánozás, csak más testére szabva.

Teljesen el kell felejteni a bolsi legendagyártást, 0-ról kell megtanulnia annak a 20-21. század történelmét, aki meg akarja érteni azt. Ma már nem nehéz utánajárni, ha felmerül egy kérdés valamelyik forrás olvasása kapcsán, nehezebb az agymosás, ha nem hagyja az ember.

Gyakorlatilag részigazságok sincsenek a bolsi legendákban, nincs olyan, hogy a Horthyról hazudnak, mint a vízfolyás, de a Szálasiról a frankót írják. Nem írnak frankót. Egyáltalán. El kell felejteni mindet.

Kialakítják a képet az emberben, és utána már mindegy, hogy pontosan mi történt, melyik hazugság derült ki. Nem könnyű ezeket a képeket összetörni, de egyszer az ember életében érdemes.

Körülbelül az 1. világháborúig reális képet őriz a történelemírás a valóságról. Utána jöttek a bolsik nagy számban, akkor vált el ennyire a kettő.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.21. 20:02:50

Ott volt például Katyn. Akinek hozzátartozóját megölték ott, és elhitte a bolsik meséjét, hogy a nácik voltak, az élete végéig gyűlölte aztán a nácikat. Különben a bolsikat gyűlölte volna. És a környezetére is erősen hatott ezekkel a gondolatokkal, ne feledjük, magas rangú vezetőket, tábornokokat végeztek ki a bolsik.

El kell felejteni a bolsi hazugságokat, mindegyiket.

ius murmurandi8 2013.04.21. 20:09:21

@Negyvenértelmiségi:
Érdekes hungarista mottó:A hatalmat nem a nagy néptömegek szerzik meg és uralják, hanem kicsi jól szervezett, elszánt csoportok.
És nem hajlandóak részt venni a napi politikában. Ők kivárnak és szerveznek(állítólag a korábbi előd mozgalmak gyűlésein a 90-es évek közismert személyiségei is részt vettek, "akikről nem is hinné az ember" és sokan akik nyíltan nem vállalták fel a dolgot, pénzelték a szervezetet) persze konteo szagú a dolog, de a 90-es években kis híján sikerült újjáéleszteni a mozgalmat ezt ne felejtsük el(!).
Egyébként Szálasit nem is szeretnék árnyaltabbá tenni, mert akkor nem lenne kivel és mivel riogatni a népet "náciveszélyesetén". Pedig szerintem itthon sincs arányaiban véve több antiszemita mint bárhol a világon, csupán a fokozódó náciveszélyre hivatkozva még több szabadság jogot lehessen megnyírbálni. Amúgy meg antiszemita ember mindig is volt és lesz is, csak úgy mint aki utálja a németeket, oroszokat, kínaiakat, négereket stb.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.21. 20:17:39

@ius murmurandi8:

A becsületnapi rendezvényeket szerintem kitűnően szervezik a hungaristák, ez a konstruktív hozzáállás. A mostani, olcsó zsidópukkasztás szerintem nem szolgálja a mozgalom érdekeit, nem véletlen, hogy nem Domokosék szervezték, hanem a pécsiek. Reklámnak nem volt rossz, a zsidók pukkadását szerintem sokan szívesen nézik, messze nemcsak nácziak, de a hungarizmus eszméjét ezzel a Hitler-emléktúrával nemigen világították (volna) meg.

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.04.21. 20:28:03

@Negyvenértelmiségi: Idézet a Pax Hungarica fórumként megnevezett honlapjáról ( suttogó), ott is abból ahol Szálasiról meg a zsidókról ír beszámolót:
"A háború kitörése, majd valódi világháborúvá, ill. világnézeti és totális háborúvá válása (főként az USA nyílt hadba lépése) nyomán azután Szálasi - minthogy a háború világnézetivé és totálissá eszkalálásának bűnében egyértelműen a nemzetközi zsidóságot marasztalta el - ugyancsak egyértelműen az ország zsidómentessé tétele mellett foglalt állást. E szerint a tengely győzelme után a zsidó népességnek távoznia kell Európából... A három magyarországi zsidótörvény, amelyet a hungaristák ugyanúgy helyeseltek, megszavaztak, mint a jobboldali kormánytöbbség, a magyarság önvédelmében tulajdonképpen erre, a zsidóság eltávozásának ösztönzésére irányult.
Téves az a napjainkban oly gyakori érvelés, hogy e törvényeket az akkori politikai elit német nyomásra hozta meg... " Ezt a ph írta, nem én találtam ki. Szálasi megtette amit kigondolt, és még a hungaristák sem hiszik, hogy azt német nyomásra tette. De azért felnéznek rá. Na ez egy nagyon nagy baj a 21. században. Ilyesmiket nem lehet hitvallásnak tekinteni egy civilizációban!

ius murmurandi8 2013.04.21. 20:28:21

@Negyvenértelmiségi:
Igen. inkább gerillaakció volt. Bár a Hitler emléktúrát sokallom, gondoljunk csak a korábbi guruló márkák vádakra, a Hitleri zsarolásra a nagyobb háborús részvét miatt stb.
DE!
Szerintem a hungarizmus felett eljárt az idő. Ha megnézed akkoriban az embereknek sokkal fontosabb volt a közösség, a becsület, gerincesség, vallás, a CSALÁD. Sok mindent megtettek érte és sok mindent feladtak érte. Volt kire "rászabni" az eszmét és volt kivel harcolni érte. Mára már nincs kire rászabni maréknyi emberen kívül. Ma egoizmus van hedonizmussal. Egyén egyén egyén és csak az egyén, no meg a fogyasztás. És legfőképpen az agyhalottság, konzumidiotizmus. A klasszikus értékrendek elavultak. Ez az eszme alkalmazhatatlan a társadalomra (és a többi izmus is). Ha csak valami alapjaiban nem rengeti meg és forgatja fel.

ius murmurandi8 2013.04.21. 20:38:19

@lbm:
Kapta mind ezt a zsidóság az 1919-es dolgokért, no meg hogy a gazdasági térnyerésüket megakadályozzák. Ésssss igen, madagaszkár-terv és társaik de hát a történelem tele van fordulatokkal illetve Vea Victis-ekkel....
Sokan nem hiszik de Szálasi sokszor dacolt Hitlerrel, és a szekerét se tolta már a 30-as évektől ahogy az él a köztudatban. Pl: a 2 magyar SS hadosztályt(hungária, Hunyadi)is úgy hagyta jóvá, hogy azok Magyarországon lesznek bevetve(érthető legyen: német pénzen kiállított 80.000 ember nem vethető be a Vaterlandon az utolsó hónapokban csak Hazánkban) míg más csatlós állam úgy táncolt, ahogy Hitler fütyült.

átlátó 2013.04.21. 20:45:03

És akkor a Prónay bácsi még szóba sem jött...érdemei elismerése mellett.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.21. 21:04:52

@lbm:

Egészen más a zsidók eltávozásának ösztönzése, mint a zsidók deportálása.

Nemrég például Kanada ösztönözte a cigányokat eltávozásra.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.21. 21:07:26

@ius murmurandi8:

A Jobbik politikája kb. az, amit Szálasi megírt, itt-ott korszerűsítették, máshol kihúztak belőle valami hülyeséget, de az alapok ugyanazok. Ha szavaznak rá a választók, megvalósul, ha nem, akkor megmarad párszáz ember hobbijának.

ius murmurandi8 2013.04.21. 21:21:00

@Negyvenértelmiségi:
Én is ezt látom bennük. Bár megjegyezném így halkan zárójelben, hogy a korábbi politikai söpredék és társadalmi kétes elemek már beszivárogtak a pártba, helyi alapszervezetekbe(legalábbis környékünkön) csak úgy, mint 70-80 évvel ezelőtt.....

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.04.21. 22:00:27

@Negyvenértelmiségi: Ehe... jobban utána kellene járni .. Miért felelős Hitler.. és kiis volt ő...

Gyakorlatilag bankárok és autógyártók kenyerezték le... fegyvergyártók... hiteleztek neki...

ő csak egy báb volt... ingyen kapta a kocsiját már a sörpuccs előtt is...

A tárgyalások jegyzőkönyvei és levelezése alapján.. egy balek volt, aki gyakorlatilag semmiről sem tudott...

Magyarország azért lett lerohanva, hogy megakadályozza Horthyt a blöffjében, hogy zsidókat fog legéppuskáztatni Ukrajnában... ha nem engedi haza a magyar munkaszolgálatosokat... akik akor már valószínű nem is éltek...

A munkatáborok nem léteztek volna a gyárosok nélkül... akiket még ki is tüntettek.. a háború végén, hogy a gyáraikban dolgozók megmenekültek a tömegmészárlás elől... holott egyértelműen kiderül... hogy ők a felelősek mindenért...

A gettókról pedig a nemzetközi közösség tehet, ugyanis azzal szervezte be a független országokat a háborúba, hogy a zsidókat irtják... Hitler úgy gondolta, hogy egy helyre gyűjti őket, akkor ennek az ellenkezőjéről könnyebben meggyőzheti a nagyközönséget.. és... Drezdán okulva.. a nagyvárosok közepére szervezte meg a gettókat... nem merjék a városokat bombázni...

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.04.21. 22:16:15

Esküszöm hogy egy esettanulmány ami itt ma a kommentekben megjelenítődött. "Too much information..."

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.21. 22:19:05

@Con Storm:

Nem értek egyet.

Sem azzal, hogy báb volt, sem azzal, hogy rendszer volt a nagyvárosok közepén megszervezett gettó. Berlinben, Münchenben miért nem volt ilyen? Mellettük miért volt?

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.04.21. 22:30:00

@Negyvenértelmiségi: 1820 után Magyarországra telepítették a zsidókat német területekről, olyan előjogokat adtak nekik, hogy pl. keresztény magyar nem tölthetett be törvényhatósági helyet... Még Széchenyi István is Bécsi születésű osztrák állampolgár volt... az aradi 13 vértanúból is minimum 10 zsidó volt...

Ezért kevés... zsidó volt Németországban, a számuk a 22 ezret sem érte el...

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.04.21. 22:42:31

@Con Storm:

Melyik 10 vértanú volt zsidó név szerint?

A legismertebb zsidó 1848-49-ben Haynau volt.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.04.22. 05:58:04

@Negyvenértelmiségi: Néz utána.. Kiss Ernő Apja pl. Kiss Izsák volt...

Jack, a texasi suttyó 2013.04.22. 16:43:14

@Con Storm: Newton is „Izsák” volt, mégsem volt zsidó.

Zina1 · http://irasokzm.blog.hu/api/trackback/id/5259730 2013.04.29. 16:26:35

Kedves szerző!
Gratulálok a cikkedhez, remek írás, kb 1 hónapja én is írtam a PHM-ről Pax? Hungarica? címen a gépnarancs.hu oldalon. jó kérdés hogy a hatóságok miért nem tesznek semmit, mert a kormánynak nincs szándékában fellépni a szélsőségek ellen.
süti beállítások módosítása