2019.02.12.
17:58

Írta: lbm

"Három gyerek, három szoba, négy kerék"

Kedves Géniusz! Ez most komoly?!

Tudom, sok tettedre kérdezhetnék így rá, de most a legaktuálisabb a gyermekszületések növelését célzó programod, melyet sötét kordonnal körülvett, és kiválasztott embereid között hírdettél ki nagybüszkén'. Talán a legnagyobb ásznak a hét pontodból a 10 millás kedvezményes hitel, az autótámogatás, meg az szja mentesség tűnik. Szeretném is megköszönni mint szülni képes nő, hogy gondoltatok rám, meg főleg a méhemre. De azért szerintem rúgd ki az összes tanácsadódat, akik ezeket kitalálták! Komolyan mondom.

Sokszor van, hogy nem tudom eldönteni, hülyének nézitek e az embereket, vagy Ti vagytok nagyon hülyék. Most is ez a dilemmám. 

Ugye arról van szó, hogy ha szülök egy gyereket, kérhetek az államtól 10 millió Ft. kedvezményes hitelt, aminek a törlesztését, három évre felfüggesztitek. Ha szülök még, eme hitel 30%-át már nem is kéritek vissza. A negyedik gyermekem után pedig már nem is kéritek a törlesztést, és ha úgy adódik, még 2,5 millió pízt is ad az állam autóra. 

Ugye ezt nem gondoltátok komolyan? Ugye nem hittétek, hogy felelősséggel gondolkodó emberek ezen intézkedés miatt azon izibe' beköltöznek a hálószobába gyermeket nemzeni?

Hogy is írjam, hogy érzékeny lelkedet meg ne bántsam?...

Leírom ahogy van, az a tuti. Nettó ajánlatod az, hogy ha négy gyermekkel növelem a népességet, és minden kritériumodnak megfelelek, kapok 12,5 millió Ft. - ot. Leszinkronizálva, 12,5 milláért szeretnéd kibérelni a méhemet. Négy gyermekért, ezt az összeget ajánlottad fel 2019. Január 10.-én.

Első körben, a legnagyobb nemtisztelettel szeretném kikérni magamnak, hogy Te, meg a haverjaid azt képzelitek, 12,5 millióért megvehettek. Azt is, hogy tiszta bírkának néztek, aki elhiszi, hogy a "nagylelkű" 12, 5 millátok majd megoldja az életemben a létbizonytalanságot. Azt, hogy nem tudhatom holnap lesz e a férjemnek vagy nekem munkája. Az alacsony béremet, amiből majd etetnem, ruháznom, taníttatnom kéne az általad áhított négy gyermekemet. Hogy, a padlón kell aludnom, ha valamelyik csemetém betegen fekszik a kórházban, és én nem akarom egyedül hagyni.

És amíg azt hiszed, hogy az egy fontos érv, gyermekek meg, vagy nem megszületésében, hogy van e autó vagy nincs, addig nem is tudom mit várok tőled... 

Ám ezen túl lépve is, komolyan csúnya dolgok rejlenek "fantasztikus" ajánlataidban.

Mert mi van, ha nincs meg a négy gyermek? Kaphatok 10 millió kedvezményes hitelt. Kedvezményes Hitelt! Ezt azért ízlelgessük. Lefordítva: egy hitelről beszélünk, melynek összegével az államnak (ne is hazudjunk magunknak:Neked) fogok tartozni. Kedvezményes, de azért hitel az, melynek köztudottan kamata van. A kamat pedig vajon kié? Ki nyer rajta? És erre is azt tudom reagálni, hogy: ez komoly? Tényleg? 

El mész te.. a Fecsútalcsúti stadionodba...

Tudod Viktor, nem értem a NER-t! És a NER sem ért engem. Minden téren kegyet próbáltok gyakorolni. Mindent megtesztek, hogy jó, adakozónak látszó gesztusokkal megtévesszétek az embereket. Családi adókedvezmény, Csok, bérkompenzáció, ágazati pótlék, ingyen tankönyv, ilyen-olyan juttatások. 

Tudod mi van? Baromira nem kellenek a könyöradományaid! Megfelelő munkáért, normális bért akarok! Nem olyat amire azt mondjátok, hogyaszongya': "el kell fogadni, hogy Magyarországon kevesebbek a bérek" . Nem! Olyat, amiből én magam tudom megteremteni a gyermekeim normális körülményeit, a három szobát, a négy kereket. Úgyhogy idén sem szülök még egy gyermeket! Sorry... 

 

 

 

73 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nertars.blog.hu/api/trackback/id/tr9814621600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincs közöttünk csicska 2019.02.13. 15:46:49

Gyasznap ez a lippsiknek, oda az 1/3.

szekertabor · provo.blog.hu 2019.02.13. 15:55:44

"És most komolyan azt hiszitek, hogy rongyos másfél millióért belepofázhattok abba, hogy elektromos autót vegyek-e? Eladjam a belsőégésű lelkemet, csak hogy kényszerű fogyasztója legyek a Paks2-es mutyinak? Nem, nem és NEM! Inkább kiszúrom a szemem, hogy ne kapjak jogosítványt, mint hogy belemenjek ebbe az elvtelen, fideszes, környezetvédelmi lélekkufárkodásba."

nemecsekerno_007 2019.02.13. 16:15:38

"Leszinkronizálva, 12,5 milláért szeretnéd kibérelni a méhemet. Négy gyermekért, ezt az összeget ajánlottad fel 2019. Január 10.-én."

Ha én is ilyen frusztrált lennék azt javasolnám, hogy ajánld fel a méhed olyannak aki megérdemli. Neked meg egy gonddal kevesebb...

Még szerencsére, hogy nem vagyok ilyen fursztrált. :)))))

Kivlov 2019.02.13. 16:23:04

Te tényleg nem érted.
A 10+ milla nem azért van, hogy szüljél.
Az egy segítség, annak aki szül.
Ha csak a pénzért szülsz, akor az már rég rossz. Amúgy meg a 10M és a 2,5M nem kötelező. Ha nem akarod, nem kéred.
Miért az Államtól várod, hogy a párodnak biztos munkahelye legyen? Azz a munkáltatójától várd. Ha meg nem érzed annak, akkor lehet váltani. Az állandó síránkozás qrva unalmas már, óvodás nemzet.

Kivlov 2019.02.13. 16:35:56

Arról nem beszélve, hogy arról is írhattál volna korábban, hogy az X Ft szocpollal akarták megvenni a méhed, vagy a 12000 Ft CSP-vel, vagy akármi. Szánalmas.
Ahelyett hogy örülnél, hogy vannak lehetőségek. Mert ha meg nem lennének, azért hisztiznél. Lehet jobb is, ha nem szaporodsz. :D

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.02.13. 16:50:56

Azért nem érted őket, mert nem magyarul beszélnek, ahogy mi. Tanulj meg orbanisztániul, egyből fogod érteni minden szavuk.

Girhes Joe 2019.02.13. 16:54:30

Mivaaaaaan?

Most amellett, hogy a poszt hemzseg az ilyen-olyan nyelvi hibáktól, egész egyszerűen nem értem, hogy akkor most az a baj, hogy valakiknek valamiért támogatás kérHETő? Nem kötelesség, nem szorítanak pisztolyt a fejedhez, hogy vedd igénybe, ez csak egy LEHETŐSÉG...

Ami meg a béreket illeti, igen, jó lenne felzárkózni velük az EU-hoz (már gőzerővel megy a folyamat, a munkaerőhiány miatt), de csaxólok, a bért nem a kormány fizeti, így csak közvetett ráhatása van. De nyugati bérekkel se lenne könnyű mindenféle támogatás nélkül 4 gyereket felnevelni.

Azaz valójában az süt a posztból, hogy a nőket hagyják békén, ők csakazértsem szülnek, hiába csak ők képesek erre. A legprimitívebb sötét feminácizmus.

Andy73 2019.02.13. 16:56:48

Tényleg nem érted, hiszen a béranyaság teljesen más, az éppenséggel illegális Magyarországon. Kiváncsi vagyok, van-e a poszternek férje, vagy egyáltalán férfi partnere. És arra is, ha van, akkor ő mit szól egy ilyen kirohanáshoz. Szegény pasi lehet, hogy szeretne gyereket, de a blogger csak azért sem, mert hogy ő Orbánnak nem szül.
Tényleg szánalmas, ha valaki azt képzeli, hogy ő a politikusoknak szül, nem a párjának, no meg saját magának. Aki ennyire írtózik a szüléstől, gyermekvállalástól vagy általában a családalapítástól, annak tényleg nem való a dolog, annál sokkal komolyabb és felelősségteljesebb kérdés ez.

Andy73 2019.02.13. 17:07:16

"Tudod Viktor, nem értem a NER-t! És a NER sem ért engem."

Az világos, hogy te nem érted. A NER viszont megérthet téged is, mert a támogatásokat nem személy szerint rád szabták, hanem azokra, akik szeretnének szülni vagy már szültek is. Az ő életüket szeretnék megkönnyíteni. A szülés és a velejáró felelősség vállalása továbbra sem kötelező sem neked, sem másnak.

Nincs közöttünk csicska 2019.02.13. 17:12:48

Nehez feldolgozni, hogy innentol 1/3-ot se kapnak majd a libbant csicskak.

LEFIZETIK az anyakat!

Ja bazeg a valaszto mar csak ilyen, azert szavaz hogy lefizessek. Bar a libbantaknak allitolag a megszoritas is bejott, vagy megse.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2019.02.13. 17:18:42

Mit kommentelgettek itt?! Nyomás szülni!!! :)))

lbm · http://nertars.blog.hu 2019.02.13. 17:34:10

@Girhes Joe:
A baj azzal van, hogy 2/3-al, 9 év alatt a kormány a saját meg a barátai stabilitásán kívül, még mindíg nem jutott el oda, hogy a népnek is stabilitás kéne. És nem dacból,nem szülnek a nők, hanem pont azért, mert gyermeket felnevelni, nem lehet úgy, hogy egy fiatal házaspár sokszor még gyerek nélkül is koplal hónap végén. Erre nem lehet gyereket vállalni, mert ezen nem segít 10 milliós kedvezményes hitel.
Azt pedig nem is értem, hogy miért bűn, ha az emberek a megfelelő munkájukért megfelelő bért akarnak, amiből önmaguk tudják megteremteni a gyerekeik ellátását.

dunántúli gyerek 2019.02.13. 17:36:42

@lbm: Ekkora baromsagot reg olvastam.

A haboru utan a szetlott orszagban, a trianon utan betelepulo milliokkal, a lakashiannyal egyutt is standard volt a 3 gyerek

Ahhoz kepest paradicsomi allapotok vannak, es az koplal aki hulye, minden sarkon van munka.

lbm · http://nertars.blog.hu 2019.02.13. 17:39:04

@Andy73: Van férjem, gyermekem. Nem az államnak, hanem szeretetből szülnék még, csak nővérként 22 év munkaviszonnyal a nettó 140 ezret sem viszem haza. Meg még sokan mások. És akkor megadom a gyermekemnek amit tudok, de nem fogok bevállalni még, hisz miből fogom eltartani?

MACISAJT 2019.02.13. 18:05:56

"Úgyhogy idén sem szülök még egy gyermeket!
Sorry... "

Azannyát,teljesen összeomlottam....Aztán belepillantottam a posztíró egyik korábbi remekművébe, abból idézem szó szerint:

"Én 40 éves vagyok, beteg ember aki a szakmájának a sajátosságai miatt lett beteg. "

Ajjajaj....Tegnap is itt hörgött egy némber az Inbdex címoldalon hogy ő nem szül, arról is hamar kiderült hogy egy 50-60 közötti élőlény, akit sok minden fenyeget no de a szülés semmiképpen... Most meg ez a fenyegetés is célba ért...

Egyébként ez az Orbán által most bejelentett a családvédő program, azon kívül hogy eredetiben is jó, még van további két kimutatható haszna.

Egyrészt, ez a cigányok aljább részét nem érinti,(mikor az hallják hogy adócsökkentés/elengedésről van szó, csak néznek kifelé mint Kolompár Dzsenifer a PISA tesztre). Így aztán lassan(?) alábbhagynak a társadalmat és költségvetést megterhelő purdégyárak.
És a másik haszon, hogy a ballibák megpukkadnak. És tiltakozásul a "diktatúra" ellen, hogy rossz legyen Magyarországnak , eztán még kevesebbet szülnek (mert azért nem csak közröhejesen fenyegetőző nemzőképtelen vénkurvák vannak közöttük).

Ezt nevezem win-win szituációnak.

Muhaha

LebensraumamOsten 2019.02.13. 18:21:36

Cigány a cigányok üzekedését fizetteti a fehér magyar dolgozókkal. Ezt kell majd Bircán és társain leverni. Bekerül a majd a jogrendszerbe a személyi végrehajtás fogalma, ami azt jelenti, ha Bircáéknak nem lesz vagyon vagy végrehajtható jövedelem a nevén, akkor elmennek adósrabszolgaságba, vagy levágják kezüket, lábukat. Orsóst pedig római szokás szerint feláldozzák majd Justitia oltárán az igazságosságnak.

szepipiktor 2019.02.13. 18:39:09

Absyurd ahogy a neoliberálios bloggerek azért köpködnek egy egyébként normális tervre, mert azt a gyűlölt fidesz hozta ki.
Láthatóan sokadszorra tipornának el bárkit is, ha azzal a saját ideológiájukat szolgálják.
Ez az igazi bolsevik stílus.
A poszter figyelnébe ajánlanám, hogy a kommunistáknál volt divat, hogy államilag határozták meg a béreket.
Most azonban ezt a piac és a vállakozások szabályozzák, nem orbán miatt alacsonyak a bérek...
Pontosabban nem CSAK az orbán miatt, ezt a kommunisták, majd az antalllll, horn, első fidesz, medgyessy, gyujcsány kormányok egységesen "biztosították be" a multik zsebpénze miatt.
Olyan jó lenne olvasni egyszer egy retorikailag helyes posztot,m az ilyen széndékosan elferdített, csúsztatásoktól hemzsegő, társadalmi csoportokat szembeállító propagandaírások helyett.

szepipiktor 2019.02.13. 18:41:28

@LebensraumamOsten:
Mondhatom barátilag, hogy a jó krva anyádat?
Nem vagyok cigány, van egy családos lányom egy gyerekkel és jogosult lehet ezekre a dolgokra.
Te meg ezért lecigányozod?????
A mammy press blogger lekurvázat a szülő nőlet, te lecigányozod őket.
Lám lám a kommunista és a náci kéz a kézben jár.
Ne tarts otthon kést, mert ugye azzal gyilkolni is lehet.
Te mocsadék náci!

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.02.13. 18:47:11

@Andy73: No ne üljünk már fordítva a lovon. Ezt a führer nem azért találta ki, hogy bárkin is segítsen. Távol áll tőle bárminemű szociális érzék, ne adj isten segítség nyújtása. Ez az ember olyan messze áll a humánumtól és becsülettől, mint Makó Jeruzsálemtől. Mindezeket azért találta ki, hogy szülést produkáljon, szülést kényszerítsen ki bárkiből, tőle akár lehet férfi is aki szül, csak adózó árja magyar állampolgárt produkáljon neki, akit később meglophat, átverhet, dolgoztathat a gyáraiban, és adózzon führerének, mert máskülönben nem tudná fenntartani korrupt tolvajállamát. No ez a lényege ezeknek az intézkedéseknek.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.02.13. 18:48:57

@szepipiktor: Hidd ezt köcsög leszarjuk már nagy ívben mit hisztek, csak takarodnátok el a korrupt, mocskos tolvaj, hazug geci gazdátokkal együtt, hogy élhessük békében az életünket.

szepipiktor 2019.02.13. 18:50:31

Ez meg...
"nem értem a NER-t! És a NER sem ért engem."
Ugye ez a már az aljabulvár, a bors, a blikk szintje.
A kommunisták sem értették a kapitalistáket...
Dehogynem értették, csak nem szerették!
Tehát a poszter is ÉRTI a NER-t, csak ideológiai okokból nem szereti.
A másik meg - szinte bármit kiemelhetnék a zanzából -, hogy kibérlik a méhét...
Miért tennék?
Ezt HOL OLVASTA a kedves poszter?
Én csak annyit hallottam, hogy aki akar, az szülhet és ehhez számtalan támogatást kep.
Aki meg nem, az nem.
És még az sem tilos, hogy szülnek, de nem veszik igénybe.
Ismét egy kitaláltfikció van tényként idehazudva, gyakolatilag ezektől hemzseg ma már a blog.hu, és ezzel probálnak agitálni.
Miközben már a kutya sem figyel rájuk és főleg nem is hiszik el a leírtakat.
.
Fogadni mernék, hogy ha holnap a csúti kihirdetne havi 1 milliós alapbért, meg a rák gyógyszerét, az itteni bloggerek azt is köpködnék és páldául a rákos betegek lennének a mostani "kurvák"...
Ma az ellenzéki média több kárt okoz a nemzetnek, mint a korrupt fidesz...

lbm · http://nertars.blog.hu 2019.02.13. 18:54:14

@MACISAJT: Tudod, nagyon méltatlan hozzászólás ez tőled. Ha visszaolvastál, azt is tudod, hogy mi a betegségem, ha pedig nem csak valamiféle igazolást keresnél önmagad igazára, akkor azt is tudnád, hogy simán szülhetnék, és ha még régebbre olvasnál, akkor azzal is tisztában lennél, hogy jó pár éve is szerettem volna még gyermeket, de hasonló okokból erre nem vitt rá a lélek. Gondoltam moderállak,annak ellenére, hogy nem szoktam, de nem. Had lássa mindenki, hogy milyen "érvekkel" próbálsz bántani. A blogom nyilvános. Sok évig amíg rendszeresen írtam napi olvasmány volt. Csak te csodálkozol rá régi posztjaimra.
Olvasgasd nyugodtan, és járj táncot afölött, hogy kemény és mégis gyönyörű munkám sok jó mellett, sajnos négy csavart és két implantátumot is adott a gerincembe. Ez persze sokmindenben akadályt jelent számomra, de teljes életem van, dolgozom ahogy tudok, és simán megoldható lenne számomra egy gyermek kihordása, és szeretetben való felnevelése.Lehet, hogy valami beteg, gnóm nőnek gondolsz, de meglepődnél ha ismernél személyesen.
Most egy ápolónőbe rúgtál bele, aki csak azért lett beteg, mert betegeket emelgetett, mosdatott, látott el, és a gerince egyszercsak feladata. Megbántottál, de van ilyen. Én akkor is az maradok ami vagyok, egy eü. - i dolgozó, aki mindíg és mindenkinek segít, ha kell. Neked is, bármikor.

szepipiktor 2019.02.13. 19:00:38

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög:
És te kiről beszélsz?
Nekem a gazdám a csúti?
Te még a csattogó lepkét tologattad, amikor ezt a beteget már megjelöltem hazaárulóként.
Ocsmány fajta vagytok, hiszen aki nem tolja a genderfeministaneomarxistabolsevikaktivistaököterrorista szekeret, az csak fideszes lehet?
Ezért te és a fajtásraid lecigányozhatnak, lekurvázhatnak, leköcsögözhetnek és ha ezért tiltakozom, akkor büdös fideszes leszek?
(Arról nem is szólva, hogyha ez a "stílust" lenne a hatalmon, mi lenne az országgal... Buzizó, kurvázó, köcsögöző, cigányozó demokratikus ellenzék...)
A fajtád üzemeltette a gázkamrákat, a fajtád üzemeltette Recsket, meg az Andrássy 60-at.
Ti itt két szélsőséges aljadékok veszekedtek és mindenki, gyakorlatilag a nemzet többsége, nektek nem kell, hiszen nektek ez a világ a jó.
Takarodj el te!
És te vidd a csútit, a gyujcsányt, a nácikat, a bernikét, a momentumosokat és a többit!
Ez az én országom, húzz te a fenébe.
Én azok közé tartozom, aki vissza akarjuk kapni hazánkat, a fidesztől, a kommunistáktól a neoliberálisoktól, a feministáktól, a genderektől, az iszlámimádóktól, az idegenből pénzelt mozgalmaktól.
Úgyhogy te és a fajtád takarodjon innen!

élhetetlen 2019.02.13. 19:13:10

@nemecsekerno_007: Te soha nem leszel frusztrált, te maradsz a boldogok a lelki szegények állapotában. Ábrándozol a gyermektelen, vagy külföldön élő gyerekű nyugdíjasok kisemmizéséről. „ajánld fel a méhed olyannak aki megérdemli.” Mi van szerinted nem normális, hogy egy nő a méhét legfeljebb a férjének, vagy az élettársának ajánlja fel? A kormányfőnek, vagy a kormánynak kéne felajánlani? Ha nő lennél, te ezt tennéd, lelkesen, mert te nem vagy frusztrált? (És, ha ilyen bonyolult szavakat használsz, nézd már meg, hogy hogyan írják!)

Zoltán Rádi 2019.02.13. 19:13:55

Jó sok fideszes jött itt össze hirtelen, gondolom most ezt a CSOKos témát kell támogatni minden forumon :).

élhetetlen 2019.02.13. 19:15:52

@MAXVAL bircaman közíró: Te hülye vagy, ez viszont nem botrány, ez sajnos megszokott.

dunántúli gyerek 2019.02.13. 19:16:15

@LebensraumamOsten: "Cigány a cigányok üzekedését fizetteti a fehér magyar dolgozókkal."

Ezt csinalta a fajtad, persze hitelbol. Remeljuk, tobbszor nem tortenik meg.

élhetetlen 2019.02.13. 19:25:22

@Kivlov: „Miért az Államtól várod, hogy a párodnak biztos munkahelye legyen?”. Miért nagy betű az állam? Te tényleg nem tudod, hogy az állam belenyúl a vállalatok életébe? Hogy egy csomó munkahely attól függ, hogy ki milyet fingott reggel? Nem akarom túlragozni, csak egy példa. Siófok, szemétszállítók. Szolgáltattak, számláztak. Elvették tőlük egy mozdulattal a számlázást. (NHKV). Mi van a dolgozókkal? Keressenek helyben, mert ott a család, egy másik céget, ami számlázási szakembereket igényel, de már van nekik? Tudod, a hülye nagyképűség is unalmas már.

lbm · http://nertars.blog.hu 2019.02.13. 19:29:36

@Zoltán Rádi: a CAP ezt adta ki feladatba. De hogy ez alá a poszt alá? Tiszta megtiszteltetés

Zoltán Rádi 2019.02.13. 19:37:49

@lbm: Hiába na, a jó teljesitményt még ők is elismerik :)

élhetetlen 2019.02.13. 19:41:28

@Andy73: „A NER viszont megérthet téged is, mert a támogatásokat nem személy szerint rád szabták, hanem azokra, akik szeretnének szülni vagy már szültek is.”
Valaki kapcsolja már be a világítást, hogy lássunk isA CSOK-kal az a baj, hogy a hatvan millás lakást a 10+10-zel is csak az tudja megvenni, akinek már van 40 millája, azaz nem az ő családalapítását kéne elősegíteni, mert nem szorul rá. Főleg, ha a második lakását veszi így. Ez nem segítés, hanem ajándék a szuper konyhára. Visszatérnék egy percre a deviza alapú hitelekre. Szerinted nem voltak olyanok, akiknek volt hatvan millája egy lakásra, de az vagy a 8 százalék körüli betétkamattal ketyegett, vagy más formában magasabbal, és felvette a deviza alapút, mert az sokkal olcsóbb volt? És ezeknek, akiknek volt annyi kp-jük, mint a tartozásuk, úgy végtörlesztettek, hogy adott a kormány frankonként 70 ft-ot nekik. Vagy nem látod, hogy a nagy „megsegítés” sohasem a segítségre szorulóknál csapódik le, vagy nem akarod látni.
Ami a tíz milláról eszembe jutott:
„Minden 40 év alatti nő az első házasságához 10 millió forint összegű kedvezményes kölcsönben részesül.„. Tíz milla már ahhoz is elég, hogy valaki külföldön kezdjen új életet, nem egy fillér nélkül kell nekivágni. Szerelem sem kell, együtt maradni sem kell, és egy házasodás, válás, nem nagy ügy, ha nincs közös vagyon és közös gyerek. Vissza kell fizetni kamatostól? És, ha bejött a másik élet? Akkor nem akkora gond. Ha meg a nő közben tényleg gyereket szül másnak, külföldön, akkor mi van? szaporodik a magyar?
Két, három gyerek. Ki garantálja, hogy itthon fognak dolgozni?
„Azok a nők, akik legalább négy gyereket szültek, életük végéig mentesülnek az szja fizetése alól”. Van egy csomó jól menő családi cég, ahol akár négy gyerek is lehet, mert szeretik őket, és nem okozott anyagi gondot a felnevelésük. A cégből valamennyi fizetést fel szoktak venni, mert élni kell. Most legfeljebb a nő lesz az ügyvezető, és ő veszi fel SZJA mentesen az 1, 2 millát a havi költségekre.
Ki garantálja, hogy a kedvezményes autót az a család használja, aki megvette?
A külföldi nyelvtanfolyam alapvetően jó, csak ne az legyen, ami a felnőttoktatásban. (tudod, 50 éves emberekkel napocskát, és felhőcskét rajzoltatnak). Ha itt is kiválasztanak „megbízható” utaztatókat, akkor benne van a pakliban, hogy gagyi suliba viszik jó drágán a gyerekeket, mert az a jó üzlet.
Ehhez még képzeld el azokat, akik a 10+10 reményében kizsigerelték a családjukat is akár, mert csak új lakás lehet, aztán egy év múlva kiderül, hogy kevesebb is elég lett volna. mert jó lett volna egy használt lakás is, de most már ez van. Nem tudod elképzelni azt, hogy valamit nem évente dobnak be, és évente módosítanak, hanem egy évre összeül egy tényleg szakértő kupac, és kitalál valami értelmeset? Mert az is működhetne.

antika890 2019.02.13. 19:42:35

@Kivlov: ellenben az, hogy te szaporodsz, az jó a NER-nek, mert egy-két plussz elvtárs még mindig jobb, mint 4 nem, vagy talán nem-elvtárs. Elmész ám te is a picsába a fenenagy kegyelem tízmillióddal, meg a hűbéruraiddal, mert tudod akinek normális munkahely kellett, az már kiment külföldre. Szóval verd a seggedet a földhöz nyugodtan, mert a tanácsoddal meg az uraságok kegyelméből felvehető kölcsönökkel a nem a nép fog gyarapodni, hanem maximum a hitelállomány. . .

felucca02 2019.02.13. 19:46:11

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: Helyesbítenélek: még csak az sem érdekli, hogy bárki szüljön, hiszen teljesen híján van a hosszútávú elképzeléseknek, plánt felelősségnek.
Egyszerűen csak odalökött valamit, amitől remél még párezer szavazatot, eksősorban az agyhalott nyuggerkommandótól. Ezen túl bármiféle elemzés teljesen felesleges. Ilyet én is bármikor ki tudnék találni.

élhetetlen 2019.02.13. 19:54:59

@lbm: Na, még megkaphatod, hogy 500 e nettó alatt csak az árufeltöltő keres, mert ők tudják. Az unokatesóm diplomás védőnőként kb. ennyit keresett tavaly, mint te. De, tudod, ez nem igaz, és különben is menj el szobafestőnek, akkor sokkal többet kereshetsz. Hogy mi lesz a gyerekekkel, és a betegekkel? Semmi gond, majd a szobafestő megfizet, mint magánápolót, havi nyolcszázért. A védőnőnek meg fizet alkalmanként 15 ezret egy telefonos segítségért. Ja, és aki nem szobafestő, vagy gázszerelő, az dögöljön meg, ha erre sem telik. Nagy baj van, nem csak a rendszerben, hanem azok fejében is, akik ehhez tapsolnak.

dunántúli gyerek 2019.02.13. 19:56:39

@antika890: Nyugi, ezt a hitelt nem kotelezo felvenni, az az allamadossag vot, a szocik alatt

Es persze nem jo semmire, meg nem kell de persze a csok-rol is ugyanez volt a mantra, aztan megis felvettek a nepek

Az ellenzekkel meg az a legnagyobb baj, hogy soha nem tud olyat hazudni, hogy max. par het alatt ki ne derulne az ellenkezoje. Utoljara a rabszolgatorveny miatt szerettek volna forradalmat csinalni, aztan elmult a januar, es je, mindenkinek kifizettek a tulorajat (amirol hetekig azt hazudta az egesz fuggetlensajto, hogy majd 3 ev mulva fizetik ki)

Na, es te ettol az ellenzektol varnad, hogy nemet bereink legyenek. Aha.

élhetetlen 2019.02.13. 20:07:59

@dunántúli gyerek: B+ a paradicsomi állapotodat, ahol egy diplomás védőnő 25 év munkaviszony után 140 ezret visz haza. És ő nem a képzetlen közmunkás. Minden védőnő, ápolónő menjen el pénztárosnak, ha az többet fizet, mert minden sarkon van munka? Mikor jut el az agyadig, hogy vannak szükséges tevékenységek is, amiket meg kéne fizetni? Elképesztő az agymenésetek. Bocs, csak tényleg sokan vagytok ilyen gondolkodásúak, ( vagy csak sokan a komment sorban).

lbm · http://nertars.blog.hu 2019.02.13. 20:11:10

@élhetetlen: Ezt bizony már megkaptam pár posztomnál. Jól látod. Mindíg én vagyok a hibás, hogy mért nem váltok, az én hibám stb. (Én barom meg akkor is betegekkel akarok foglalkozni, mert ez a hivatásom.) És ma is ezen poszt alatt leírta valaki, hogy a Viktor az nem határozza meg a fizumat, mert a piac, meg a Gyurcsány, Horn stb...
Könyörgöm! Eü. - i dolgozó vagyok, egy bértáblával, amit nem a piac határoz meg, hanem a kormány, jelen esetben 2/3-dal.
Nem is akarok velük vitatkozni, mert nemhogy nem értik, nem is akarják érteni...

élhetetlen 2019.02.13. 20:17:39

@MACISAJT: És a másik haszon, hogy a ballibák megpukkadnak.”. Még egy haszon, a minden alap nélküli öntelség, felfúvódottság meg nektek nem tesz jót. Ti nem megpukkadtok, hanem szétpukkadtok, ettől a sok „értékes beltartalomtól”, amit már begyűjtöttetek a NER-ből. Ez jobb lesz, kisgömböc?

élhetetlen 2019.02.13. 20:30:06

@lbm: Ez van, még van ma cérnám vitatkozni, most Szepipiktornak magyarázom éppen, hogy mi az a közalkalmazotti bértábla, amit nem a piac határoz meg. És igen, nem fogja megérteni, mert nem is akarja. Én értelek.

élhetetlen 2019.02.13. 20:34:49

@szepipiktor: Jaj! Nem egy normális terv miatt köpködnek, hanem megint egy bedobott, átgondolatlan ötlet miatt. Már kínos, de becopyzom még egyszer, hátha megérted. Ami a tíz milláról eszembe jutott:
„Minden 40 év alatti nő az első házasságához 10 millió forint összegű kedvezményes kölcsönben részesül.„. Tíz milla már ahhoz is elég, hogy valaki külföldön kezdjen új életet, nem egy fillér nélkül kell nekivágni. Szerelem sem kell, együtt maradni sem kell, és egy házasodás, válás, nem nagy ügy, ha nincs közös vagyon és közös gyerek. Vissza kell fizetni kamatostól? És, ha bejött a másik élet? Akkor nem akkora gond. Ha meg a nő közben tényleg gyereket szül másnak, külföldön, akkor mi van? szaporodik a magyar?
Két, három gyerek. Ki garantálja, hogy itthon fognak dolgozni?
„Azok a nők, akik legalább négy gyereket szültek, életük végéig mentesülnek az szja fizetése alól”. Van egy csomó jól menő családi cég, ahol akár négy gyerek is lehet, mert szeretik őket, és nem okozott anyagi gondot a felnevelésük. A cégből valamennyi fizetést fel szoktak venni, mert élni kell. Most legfeljebb a nő lesz az ügyvezető, és ő veszi fel SZJA mentesen az 1, 2 millát a havi költségekre.
Ki garantálja, hogy a kedvezményes autót az a család használja, aki megvette?
A külföldi nyelvtanfolyam alapvetően jó, csak ne az legyen, ami a felnőttoktatásban. (tudod, 50 éves emberekkel napocskát, és felhőcskét rajzoltatnak). Ha itt is kiválasztanak „megbízható” utaztatókat, akkor benne van a pakliban, hogy gagyi suliba viszik jó drágán a gyerekeket, mert az a jó üzlet.
Ehhez még képzeld el azokat, akik a 10+10 reményében kizsigerelték a családjukat is akár, mert csak új lakás lehet, aztán egy év múlva kiderül, hogy kevesebb is elég lett volna. mert jó lett volna egy használt lakás is, de most már ez van. Nem tudod elképzelni azt, hogy valamit nem évente dobnak be, és évente módosítanak, hanem egy évre összeül egy tényleg szakértő kupac, és kitalál valami értelmeset? Mert az is működhetne.
Más. „A poszter figyelmébe ajánlanám, hogy a kommunistáknál volt divat, hogy államilag határozták meg a béreket.” Jól vagy, ki határozza meg most a közalkalmazotti bértáblát? Talán a piac? Vagy nem kell ápolónő, védőnő, tanár, mert majd a piac felveszi őket, és aki nem tudja megfizetni, az annyit is ér?

Fülig José 2019.02.13. 20:42:05

@élhetetlen: a legsötétebb londoni feketemosogatóval vitázol, azzal, amelyik a segglyukát is keveri az orrlyukával...55 IQ, 5 elemi...2 első meg 3 második osztály...ehhez képest a bulgár birka Stephen Hawking... igazi, tősgyökeres fideSShívő... ne menj le a szintjére... nem látod, mekkora király élete van a fityma 30 ezüstjével is..? hát még én is irigylem... !

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.02.13. 20:43:01

@szepipiktor: Neked bizony gazdád a csuti, olyan szeretettel csókolgatod itt a seggét, hogy öröm nézni. A csutit minden eszközzel el kell tiporni, bármit is tesz, mert egy aljas féreg. Jól írtad, ha holnap bevezeti az 1 milliós alapbért akkor is takarodjon a kurva anyjába a tolvaj bandájával együtt. Nincs szükségünk a könyöradományára, hogy közben milliárdokat sikkaszthasson.

dunántúli gyerek 2019.02.13. 20:43:40

@lbm: Soha nem gondoltal meg arra, hogy ha 22 eve ugyanazt csinalod es ilyen keveset keresel, akkor valami mast kene csinalni? En is valtottam, nem is egyszer es igen, eloszor kenyelmetlen de anyagilag megeri.
Azert a versenyszektorban, minden vonalon meg lehet keresni a fizetesed duplajat kezdo pozicioban, ha nem egy zsakfaluban elsz. Vagy noverkent kulfoldon.

exilis 2019.02.13. 20:49:47

Végtelenül szomorú olvasni ezt a nívótlan komment tengert, még ha a poszter ki is provokálta.

Alapvetően nincs semmi gond ezzel a támogatással, hacsak az nem ami már eddig is, hogy a nagyobb keresetűeknek kedvez, a bloggerinához hasonló fizetésből élő TÖBBSÉG-nek viszont elérhetetlen marad. Mégis mi értelme 2.5 milliókat adni 10-20 milliós autók megvásárlására? Egyszerűen pazarló ez az elképzelés, miközben a hatása kétséges. Évi 200 milliárd forintba fog kerülni ez a történet, önmagában 0,5%-al megdobja a költségvetési hiányt.

A másik ami engem személy szerint marhára zavar, hogy megint az apákba van belerúgva, az ő jogaik csorbulnak, ahogy már megszokhattuk, merthogy róluk szó sem esik, ezt a támogatást csak nők kaphatják. Egy 4 gyerekes egyedülálló apa az miért nem érdemli meg ugyanezt? Ha egy férfi özvegy marad vagy nála lesznek a gyerekek elhelyezve válás után,akkor mi van a kedvezményes hitellel? Csengesse szépen vissza? Ha nem kell,akkor miért nem veszik őket is bele a törvénycsomagba.

Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög 2019.02.13. 20:54:39

@élhetetlen: Ki garantálja, hogy a felvett hitelt nem kell visszafizetni? Ki garantálja, hogy a születendő gyerekek után eltörlik? Ennek a korrupt fideszes tolvajbandának azt sem hiszem el, amit kérdez, nemhogy a "gránitszilárdságú" törvényeit. Egy ellenzéki összefogás után az általuk kutyult választási törvény alapján kiesik a fidesz a parlamentből, akkor ki garantálja az általuk hozott jogszabályok fennmaradását?Mert a fasiszták által kutyult jogszabályok az ellenzéki kétharmad után felül lesznek vizsgálva, el lesznek törölve, az állami vagyonok el lesznek kobozva az oligarcháktól, az összes börtönbe lesz baszva ez már egyértelmű. Hogy mi lesz abban a káoszban, azt csak a jóisten tudja megmondani. Jobb ha mindenki tartózkodik bárminemű hitel felvételétől amit a fasiszta jegybankelnök hivatali ideje alatt hoztak létre.

Pelso.. 2019.02.13. 20:58:01

@dunántúli gyerek: Láthatóan fogalmad sincs, mi a különbség a túlóra és a keretóraszámon felül ledolgozott órák között.

élhetetlen 2019.02.13. 20:59:08

@szepipiktor: „hiszen aki nem tolja a genderfeministaneomarxistabolsevikaktivistaököterrorista szekeret, az csak fideszes lehet?”. Legyen a világlátásod olyan, amilyen, de tegyél már meg annyit, hogy utána nézel annak, hogy mi a gender studies, és utána utálkozol. .

élhetetlen 2019.02.13. 21:17:59

@Fülig José: Kedves vagy, de ma annyi emberrel vitatkoztam, hogy nem tudom, kire céloztál. Egy kis pontosítást, hogy képben legyek?

Fülig José 2019.02.13. 21:26:47

@élhetetlen: közben rájöttem ;-), hát a @dunántúli bunkóparaszt gyerek:

élhetetlen 2019.02.13. 21:29:27

@Öszödön pörölyt köpködő körömpörköltölő Ördög: Én egy kicsit rosszabb helyzetben vagyok, így 66 évesen, már az sem biztos, hogy túlélem ezt. Amit másképp látok. Hitelt felvenni még lehet, mert lehet, hogy borulás esetén nem kell visszafizetni. Állampapírt nem vennék, mert azt borulás esetén esetleg nem fizetik vissza. Hülye vagyok?

lbm · http://nertars.blog.hu 2019.02.13. 21:33:02

@dunántúli gyerek: Gyermekkoromban minden farsangon ápolónőnek öltöztem. Ez nem munka, hanem hivatás. Úgyhogy nem!

élhetetlen 2019.02.13. 21:46:27

@dunántúli gyerek: „valami mast kene csinalni?„ Tudod, akinek nincs hivatása, az mehet mosogatónak, kurvának, férfi prostinak is akár többért, vagy van még ezer szakma, de akinek hivatása van, az marad, akkor is, ha nem fizetik meg jól. Te ezt nem érted, tehát ne beszélj bele.

VT Man 2019.02.13. 21:59:16

@Zoltán Rádi:
"Jó sok fideszes jött itt össze hirtelen"

Így is lehet nézni. Meg úgy is, hogy már a normális ellenzékieknek is elegük van ebből a hőbörgésből.

Nem azért nem jönnek, mert nem tudnak, hanem mert ez már nekik is ciki.

VT Man 2019.02.13. 22:02:46

@élhetetlen:
"Én egy kicsit rosszabb helyzetben vagyok, így 66 évesen, már az sem biztos, hogy túlélem ezt.~

Jellemző, hogy a magyarok jó része csak nyavajog 66 évesen, meg már csak a temetőig megy el, hogy biztosan jó helye legyen, nyugaton pedig még ilyenkor értelmes dolgokat csinálnak és aktívan élnek az emberek.

élhetetlen 2019.02.13. 22:16:50

@VT Man: Őrülök, hogy egészséges vagy, engem 16 éve elgázoltak egy zebrán, és hiába volt nekem igazam, én mentem tönkre. Az eltört sípcsontom felszúrta a bal térdemet, nem tudok sem leguggolni, sem letérdelni, és , mivel azóta féllábazok a lépcsőn a másik térdem is kopik. Most összeroppant egy gerinc csigolya, már lehajolni sem tudok, ne tudd meg, hogy fáj, négy hónap alatt négyen csak megnézték, de egy orvos sem segített még, még pár hónap, mire kiderül, hogy fognak-e segíteni, de te így is biztosan vígan futkosnál, és aktívan élnél, tehát minden jogod megvan, hogy lekezelj. Ilyen az élet.

dunántúli gyerek 2019.02.13. 23:00:40

@Pelso..: Egyetertunk, 1 honapja a teljes fuggetlenmedia 1 emberkent hazudta, hogy 3 ev mulva lesznek kifizetve a tulorak. Azt remeltek, hatha vmi kamu sztorira tobben ugranak, es kimennek tuntetni.

Aztan itt a februar, es sehol nem lehet olvasni, hogy ja kerem, hazudtunk reggel-delben-este, mert mindenki megkapta a januari penzet

MACISAJT 2019.02.14. 07:21:23

@élhetetlen: "Őrülök, hogy egészséges vagy, engem 16 éve elgázoltak egy zebrán, és hiába volt nekem igazam, én mentem tönkre."

Ami önmagában legalább olyan szomorú mint a 40+ bloggerina saját agyoncsavarozott nyomorúsága.
Nincs is , nem is volna ezzel semmi gond. Ha.

Ha közben ugyanezek a roncsok nem vernék magukat ezerrel (itt is) a földhöz, a hangsúlyozottan fiatal házasoknak szánt családtámogatási intézkedések miatt.
( és most a brendel mátyás -féle manifeszt elmebetegek őrjöngéseit nem is számolom).

MACISAJT 2019.02.14. 07:26:04

@dunántúli gyerek: "Aztan itt a februar, es sehol nem lehet olvasni, hogy ja kerem, hazudtunk reggel-delben-este, mert mindenki megkapta a januari
penzet "

Nem kell ezen csodálkozni...Hetek óta várom például hogy hogyan másznak ki az agyonvert ballibák abból az ótvar "sorosos" hazudozásból hogy a CEU és a Közép Európai Egyetem egy azonos intézmény volna...:P
Miközben a valóságban a Közép Európai Egyetem egy magyar akkreditációjú posztgraduális képzéseket adó, magyar és uniós diplomákat kibocsátó intézmény , amit a kutya sem "üldöz el"...
A másik, a CEU nevű pedig egy jew-yorki kamu.

Ugyan a népszagában már csepegtetik a valódi nevet:
nepszava.hu/3017036_csak-akkor-vizsgaljak-a-ceu-t-ha-mar-eluldoztek

Az eftársak sokat tettek annak érdekében hogy homályban maradjon amit művelnek/műveltek évtizedek óta...

Nézzük csak:

Magyarországon akkreditált képzések

A Közép-európai Egyetemen magyar és európai uniós tagállamok által is elismert végzettséget szerezhetnek a hallgatók. A felsorolt doktori iskolák és mesterképzések a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság (MAB) által akkreditáltak, az Oktatási Hivatal által regisztráltak. A szakirányú továbbképzéseket a 10/2006. (IX.25.) OKM rendelet alapján az Oktatási Hivatal regisztrálta.

Nnna. Van tehát ez a Közép Európai Egyetem. Szabályos magyar regisztrációval, számmal, akkreditációval. Bántja ezt valaki? Lószart, mama.
Mehet tovább a vircsaft szó nélkül, senki nem akarja őket "elüldözni" .

A gond az akciósan, amúgy zsidós trükkel KEE helyett CEU néven futó , un. " amerikai akkreditációval" volt/van, ami több évtizedig egy new yorki irodát takart egy titkárnővel , és amire hivatkozva az itteni végzősök KÉT diplomát kaphatnak, egy ámerikait is.
No ennek a vircsaftnak kívánt véget vetni az Orbán-kormány. Mert 1. disznóság és csalás 2.mert a magyar államnak ebből a globalista zsidó janicsárképzőből csak kára származott és származik.

Na ettől tört ki a ribillió a libaúsztatóban.És néhány vájtfülü gazembert leszámítva, akik pontosan tudják hogy a Közép Európai Egyetem és a CEU két külön entitás...
állítom hogy a legtöbb állampolgár őszintén úgy néz erre az információra mint Kolompár Dzsenifer BAZ megyéből a PISA tesztre...

Viszont hamarosan a ballibáknak ezt valahogy mégis be kell vallani. Már csöpögtetik, de az igazi kámingout még hátravan.

MACISAJT 2019.02.14. 07:44:08

@exilis:

Na látod, ezek legalább érdemi kérdések és nem zsigeri gyűlölködés. Ahogy látom Novák Katalin a bevezetésig kidolgozzák ezeket a részleteket is:
www.napi.hu/magyar_gazdasag/novak_katalin_ujabb_reszleteket_arult_el_az_uj_10_millios_hitelrol.678584.html

Kivlov 2019.02.14. 07:51:10

@élhetetlen:
Keressen, ha nem tetszik neki. Nem bonyolult ez. :D

Dan da Man 2019.02.14. 10:34:49

@Girhes Joe: Csaxólok te fasz, hogy a munkahelyek jelentős részén a kormány fizeti a béreket. Csaxólok, mert ilyen geci okos vagy. Neked is többet kellett volna azoknak a helyeknek egy részén megfordulni.

Dan da Man 2019.02.14. 10:37:40

@dunántúli gyerek: Aztán kicsit haladtunk a korral, és rájöttünk, hogy lehet ám dúgni konzekvencia nélkül is. (Hogy arról az egyszerű tényről ne beszéljünk, hogy a poszt-háború mindenhol szaporaságot okoz általában - de ez nem kötelező-érvényű szabály, nehogy valaki meghallja, és gyorsan háborút rendezzünk.)

Dan da Man 2019.02.14. 10:39:59

@szepipiktor: Te is okos vagy. Mint az előző fasz. Szerinted is csak a piac létezik. Az állami alkalmazásban levők azok pedig mind délibábok. De mindegy. Jól megmondtad, az a lényeg...

Dan da Man 2019.02.14. 10:46:35

@dunántúli gyerek: Előtted 4-en írták le te retardált fasz, hogy ezzel fogsz érvelni, és hogy miért helytelen ez az érvelés. Szerintem kapcsolj egy kicsit Read Only Mode-ba, mert csak a sötétség árad belőled, és arra tényleg senkinek nincs szüksége.

Dan da Man 2019.02.14. 10:48:15

@exilis: Értelmes, jogos gondolatok a sok röfögő fasz között. Nem hiszem, hogy sokan fognak reagálni rájuk, de én hálás vagyok érte, hogy épeszű emberek is írogatnak.

nemecsekerno_007 2019.02.14. 11:05:59

@élhetetlen: "Ábrándozol a gyermektelen, vagy külföldön élő gyerekű nyugdíjasok kisemmizéséről."

Még mindig idióta vagy...

De nem baj, legalább te is gondoskodsz majd a nevetésről mint az ellenzék...

:)))))

élhetetlen 2019.02.14. 13:48:29

@MACISAJT: „ugyanezek a roncsok”. Hát igen. Belátom, te vagy a szerencsésebb, mert te csak agyilag vagy sérült, és az nem fáj, míg az én lábam igen.
Csak az ilyen dolgaid. „A gond az akciósan, amúgy zsidós trükkel KEE helyett CEU néven futó , un. " amerikai akkreditációval" volt/van, ami több évtizedig egy new yorki irodát takart egy titkárnővel”. Még mindig nem vagy képes felfogni, hogy az akkreditáció nem egy épület, hanem egy jogosítvány, és az amerikai akkreditációt az amerikai oktatási hivatal adja meg. Nincs vele semmi baj, nem vonták vissza, érvényes. De te teljes értékű embernek érzed magad, mert bár az agyad kissé visszamaradott, de a lábad az működik. Ja.

élhetetlen 2019.02.14. 13:56:50

@nemecsekerno_007: Hogyne, te írsz hülyeséget, és én vagyok az idióta. Én legalább hivatkozok az általad írtakra, és arra alapozom a véleményemet, te meg csak röfögsz a vakvilágba.
süti beállítások módosítása