2013.02.02.
13:07

Írta: lbm

Annus néni kertjét is regisztrálni kell 6000-ért!

kiskert_1359806819.jpg_225x225

Arany parlamenti gyerekeim!

Igen! Már megint az Annus néni... De hát ez van, ha hülyeségeket csináltok. Szóval,- egyem a szíveteket…- hát most tényleg szórakoztok velem?  Azt mondják itt bivajbasznádon, hogy az „Annus néni türelme túlmegy még a faluhatáron is”, úgyhogy büszke is vagyok erre,  de most már aztán végképp nem értem mi zajlik a ti fejetekben.

A faluban fellendült a kecsketartás meg a gombaszedés mértéke, mivel azt tanácsoltátok a túlélés érdekében minékünk. Aztán mi ezen az okos ötleten is túl léptünk. Egyrészt már herótunk volt a sok gombától, meg hát már a NER előtt se volt itt túl jó a helyzet, úgyhogy kertjeinkbe megtermesztettük a hétvégi farhát-levesbe való répát, a krumplis mácsikhoz a krumplit,  a kenyér mellé evett szilvát, almát, és még ezt azt. Szóval kihoztuk helyzetünkből a legjobbat, hogy legalább a templom egere ne legyen jóllakottabb nálunk. Erre most fizethetünk 6000ft-ot valami regisztráció miatt, amikor is be kell jelentenünk még a zsebkendőnyi nagyságú földjeinket is.

 Drága fiúk, és főleg az a Viktor gyerek! Egyrészt kérdezném, hogy nincs-e valamilyen regisztrációs komplexusotok, mert tényleg… Már a múltkori sem tetszett (megírtam azt is), de ez a mostani… Hát mit ne mondjak, hogy a falu meg ne szóljon engem csúnya szavaimért?! 

Elültetem a kertemben azt a pár zöldséget, ápolom a fáimat. Locsolom, gazolom, kapálom őket, hogy legalább azt ne kelljen megvennem. Azután pedig köteleztek arra, hogy bejelentsem mekkora a földem , ám ezért a kötelező bejelentésért még nekem kell fizetni valami szolgáltatási díjat… Mégis mi a rossebet szolgáltattok?! És ki kérte? Mert én meg a kecském biztosan nem…

Tizedet mikor fogtok szedni? Csak azért kérdem, hogy félretegyek rá  az évi 20 fürt szőlőmből, ami a kert végiben terem nekem…

Viszont ha annyira rossz a helyzet, hogy a szegény embert kell már megfejnetek egy kis pénzért, „szolgáltatási díj”-nak álcázva, akkor lenne egy megoldásom  (okos emberektől hallottam, nem is olyan régen): szedjetek gombát és tartsatok kecskét!...

Csókol titeket: Annus néni

 

86 komment

Címkék: NERlemény NERlevél Annus néni

A bejegyzés trackback címe:

https://nertars.blog.hu/api/trackback/id/tr605058429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

remekelek64 2013.02.02. 17:58:19

Nagyon helyes. Megkapták rá a felhatalmazást, hogy bármit megtegyenek és lám, meg is teszik. És később annak fordítottját is.

Zámolyi 2013.02.02. 18:14:49

@bigthereal: "mi ez a hülyeség?" A regisztrációra gondolsz?

Papageno68 2013.02.02. 18:22:32

Még nem olvastam el a linket, de ha ez nem fasizmus, akkor nm tudom, hogy mi.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.02.02. 18:24:30

gyakorlatilag rosszabb a helyzet mint 56-ban volt...

Totálisan terrordiktatúra van...

Jövedéki adó, iparűzési adónak álcázva... mert dolgozni bűn... az büntetni kell..

a mezőgazdasági munkásokat úgy lopják ahogy tudják... pl. csatorna díj... vagy az őstermelői igazolvánnyal ami jár...

Ráadásul tiltott adatbázisokat készítenek!

Az IMF által előírt 4 dollár alá mennek a segélyezéseknél is.. 21800 forint +ÁFA... az nem 4 dollár hanem csak 3... barmok...

Behajtó70 2013.02.02. 18:52:05

@Papageno68: hát tényleg nem tudod mi az, mert buta vagy mint a tök! Csak szajkózni tudod amit hallasz, miközben fogalmad sincs, hogy mit beszélsz. Pont annyi értelem van benned, mint egy diktafonban!

Behajtó70 2013.02.02. 18:52:48

Ez a regisztrácíó aljasság, remélem eltörlik, mintha meg sem történt volna!

Csore60 2013.02.02. 18:53:21

Hát először is, tévedni tetszel, mert szedik a tizedet, csak nem úgy hívják, hanem szja-nak, és jóval több a tizednél.
Mit várhatunk egy olyan országban, ahol a pénzügyminiszternek saját bevallása szerint nincs megtakarítása az ő jövedelmi helyzetében. Vagy netán a vagyonnyilatkozata... khm... nem egészen korrekt?
Egyébként azt régóta tudjuk, hogy a szegényeken könnyebb élősködni, mint a gazdagokon, ők védtelenebbek. Egészében pedig sokkal több hasznot hoznak, mert ha sok szegénytől elvesznek egy keveset, az többre jön ki, mintha a gazdagoktól vesznek el sokat... Mintha erről szólna a kapitalizmus. Kevesek jólétéért sokak nyomora fizet. Ez nem balos duma, elemi gazdaságtan. Ez van, oszt jónapot!

őszintetudás 2013.02.02. 18:59:15

fel kell akasztani azt aki ezt kitalálta

dez01 2013.02.02. 19:00:21

Nem regisztrálunk és kész....

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.02.02. 19:06:15

Azt hazudta a nemzeti görény Moszkvában, hogy megvettük az E-on-t. Csak szándéknyilatkozat van, HAZUDOTT!
Nem is olyan hitelt kért a nemzeti szar törpe, amit itthon kommunikált, HAZUDOTT!

A nemzeti szánalmas békemenet Gyulára megy erőt fitogtatni, közben pénzt gyűjtenek az utcákon!
A fideszes karácsonyi jutalmakat ennek a sunyi, álszent bandának ajánlották sokan.
Ezek civilek, aljas fideszes seggnyalók?!

Meg kell szabadulni az orbáni diktatúrától minden áron.
Magyarország én nem így szeretlek, ennél sokkal többet érdemelsz!

Zámolyi 2013.02.02. 19:06:42

@dez01: "Nem regisztrálunk és kész"
Ez sajnos nem jó megoldás, mert aki nem regisztrál, azt több százezer forintra büntethetik. Az pedig biztos, hogy a "kisembereket" fogják elsősorban büntetni, mert ez a könnyebb.

tankaranka 2013.02.02. 19:11:14

Ez valami vicc ? Idáig az volt a baj, miért nem művelik a kiskertet...

mittu_domain · http://mittu-domain.blog.hu 2013.02.02. 19:13:27

A kiskerteket egyébként nem kell bejelenteni. A külterületi és zártkerti termőföldeket az erdő kivételével eddig is be kellett jelenteni. Most mindössze annyi történt, hogy a belterületi termőföldeket is be kell. Termőföld az (konyhanyelven) aminek aranykoronája van. A belterületi ingatlanok 99%-a "lakóház, gazdasági épület, UDVAR", ami ugye nem rendelkezik aranykoronával, vagy pedig "beépítetlen terület", ami szintén nem.

pause 2013.02.02. 19:15:15

ez komoly?van valami meret hatar?
hatezerer lebetonozom a p*csaba az egeszet

úgyiselfelejtem 2013.02.02. 19:16:15

Ezt valahogy nem kommunikálták a nép felé (felém legalábbis).
Apámtól, meg nagyapámtól örökölt területeken, van 6 barackfa, 2 cseresznye, meg 1 körtefa. Amit ők ültettek, gondoztak, most én permetezem (drága szerekkel), metszem. ÉS MOST AZT MERIK ÉREZTETNI VELEM, HOGY A MEGTERMELT GYÜMÖLCSÖKKEL MEGKÁROSÍTOM A nemzeti gazdaságot(tudom, hogy nem így kell írni, de manapság minden "nemzeti").
Hát a jó kedves nénikéjük lábgombáját regisztráltassák/büntessék.

roka 2013.02.02. 19:22:00

Szerintem árnyalni kéne a témát, bloggerünk nem sok hivatkozási alapot adott, mert a linkben sincs paragrafus, nyilvánvaló, hogy nem a konyhakerteket akarják regisztráltatni, hanem aki egy 4x4m-es konyhakertből több millió forintot kiárul egy piacon egy év alatt adómentesen, mint őstermelő és egy darab számlát nem adott ki még életében. Na erre azért én is kíváncsi lennék! Még arra is, hogy mit szól a szomszéd standon működő hivatásos zöldséges, hogy az Ő pénztárgépét most online akarják kötni? Annus nénivel meg együtt járnak a nagybanira vásárolni.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.02.02. 19:22:20

Nem készíthetnek adatbázisokat, ki mit csinál és hol...

Semmi közük hozzá...

Az államnak, csak az eladott termék, hasznához van köze...

A többi magántulajdon... aminek a mértékéről, mibenlétéről, nem készíthet az állam adatbázisokat!

Ahogy nem lehet megadóztatni a részvényeket, vagy a banki betéteket, éppen úgy nem lehet megadóztatni a magántulajdonú termőföld hozadékát sem...

Fölkel őket jelenteni a nemzetközi jogi fórumokon, had mennyenek Tutálibe Tálibe mellé, meg Sadam Husszein sorsára...

Majdnem annyi ingyenélő van a közszférában, mint munkás az országban...

úgyiselfelejtem 2013.02.02. 19:23:22

Amúgy ez a 6000 honnan jön? Ezt nem olvastam a cikkben. Darabonként ennyi? És mi van a balkonládákban termelt cuccokkal?

apanna 2013.02.02. 19:25:18

Itt írták: Persze, jobban esik káromkodni, mint olvasni.
"mittu_domain · mittu-domain.blog.hu 2013.02.02. 19:13:27
A kiskerteket egyébként nem kell bejelenteni. A külterületi és zártkerti termőföldeket az erdő kivételével eddig is be kellett jelenteni. Most mindössze annyi történt, hogy a belterületi termőföldeket is be kell. Termőföld az (konyhanyelven) aminek aranykoronája van. A belterületi ingatlanok 99%-a "lakóház, gazdasági épület, UDVAR", ami ugye nem rendelkezik aranykoronával, vagy pedig "beépítetlen terület", ami szintén nem."

Torkosborz 2013.02.02. 19:28:53

Állambácsinak mennyibe kerülhet, vagy reá nem vonatkozik?
A földhivatalok mindenről tudhatnak, akkor meg mire ez a fenyegetés, ami ráadásul értelmezésre is szorul.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.02.02. 19:29:29

@roka: Ember... joga van hozzá!

1., munkához való jog...

2., élelmiszert gyárt.. aminek a hozzáférést sehogy sem szavad korlátozni... a földből élőket a nemzetközi normák alapján tilos megadóztatni!

Ezek alapjogok! Jogod van enni...

Itt mégis mégis megvan!

Ráadásul alapjogot megadóztatni baromság.. a közalkalmazottnak is kell ennie.. minek neki adni azt, amit adóval visszavesznek?! Matematikailag nincs értelme.. nem egyszerűbb olcsóbb élelmiszert árulni és kevesebbet a közalkalmazottnak?!

A legbüdösebb terrordiktatúrában sem kell az élelmiszer termelőknek adót fizetniük... ilyen még Iránban, vagy Észak-Koreában sincs, vagy Kínában...

Egyedül a válság alatt az USA lobbizott a Magyarországi terror bevezetéséért... leakartak az emberírtó szintre alacsonyodni, ahhoz ami itt folyik...

Nemhogy késsel szurkálnák az éhező gyerekeket.. gyorsabb és hatékonyabb módszer, mint a jogtalan terror módszerekkel éhendögleszteni őket...

Nyugaton a támogatásokat nem a számlaképesség alapján adják, hanem a megvásárolt számlák alapján a földből élőknek!

pause 2013.02.02. 19:35:33

@apanna: ha ez nekem szolt akkor bocs hogy masfel perccel lekestem,de hiaba turom google-t semmi hivatalos meretmeghatarozast nem talaltam meg...ugyhogy ha neked van ilyen infod LEGY OLY KEDVES es oszdd meg velem..koszi

roka 2013.02.02. 19:37:44

@Con Storm:
A legfőbb problémám, hogy ma a legnagyobb pénzmosás a mezőgazdaságban folyik és ennek melegágya az őstermelés.
Semmi köze az élelmiszer termeléshez, hanem az ott keletkezett pénzek eltüntetéséhez. Nincs szükség kedvezményekre. Egy bányász miért nem volt adómentes?

toroloco 2013.02.02. 19:43:03

a rosszakat meg kell böntetni!!!
a hülyék meg fizessenek!!!

egysmás 2013.02.02. 19:45:34

@roka: nyilvánvaló...
Ezért is kell az őstermelőket, őstermelést betiltani!

Vagy legalább olyan szabályozást létrehozni, amivel elmegy a kedve az egésztől!

2013.02.02. 19:47:54

amikor a parragh gyereknek 5 rongyot befizettettek valam csak úgy, akkor vajon rinyált-e az annus néni ?
mert ha igen, akkor most én is, ha nem akkor menjen a p*csába, oszt fizessen
ez a baj, nincs az országban szolidaritás

úgyiselfelejtem 2013.02.02. 19:51:46

@roka: Egy bányás is simán lehet őstermelő, és az őstermelőségben adómentes.

Ez az őstermelő státusz emlékeim szerint a kistermelők számára lett kitalálva, akik a kertben megtermelt javakat így el tudták adni magánszemélyeknek ill. kereskedőknek legálisan. Aztáan jöttek azok, akik ebből élnek meg, a család minden tagja őstermelő, hogy szétosszák a pénzt. Meg aztán ott vannak azok is, akik fizetnek adót.
Pénzmosóst nem ismerek, de ha te mondod, biztos van

A posthoz: most lép életbe, nem most jár le a határidő. Legalábbis ez szerint: hvg.hu/itthon/20130129_foldtorveny_valtozasok_februar

Valaki belinkelhetné a törvényt is, mert nem találom...

úgyiselfelejtem 2013.02.02. 19:53:41

Hopp megint elfelejtettem: az őstermelőknek kamarai regisztáció KÖTELEZŐ lett, 5000Ft az új kamara (mert volt régi is) kasszájába...

Molnár Simon 2013.02.02. 19:56:57

@Csore60: Szerintem az SZJA az jövedelemre kivetett adó, namost a megtermett 10 fürt szőlő, amit nem ad el, azt hogyan vallja be az SZJA-ban? Sehogy. Budapesti panelban is megteremhet. A terményadóért viszont mehetnek simén behajtók... Főleg, ha a kedves szomszéd feljelenti a "termelőt".

HgGina 2013.02.02. 19:58:12

A konyhámban van egy-egy cserépben zsázsa, snidling és petrezselyem.
Be kell jelentenem?

apanna 2013.02.02. 20:00:43

@pause: mittu_-t kérdezd. Hülyeség ez a veteményes bejelentés, most azért nem hívnám fel a gazdálkodó ismerősömet, de ő szívesen megválaszolja szerintem.

pause 2013.02.02. 20:05:01

@apanna: kozben ezt talaltam,nekem ennyi eleg,hisz a gyakorikerdesek a magyar ember guglija:D
(nem birom belinkelni,megorulok,)

mittu_domain · http://mittu-domain.blog.hu 2013.02.02. 20:05:07

@úgyiselfelejtem: 1994 évi LV. tv. a termőföldről. Február 1-n az lép hatályba, hogy az osztatlan közös tulajdonban álló termőföldeket milyen módon kell bejelenteni a földhasználatba. A bejelentéssel kapcsolatban azért nincs határidő megjelölve, mert a változást követő 30 napon belül már be kellett volna jelenteni eddig is. Tehát, ha vett valaki egy darab földet, és nem adta haszonbérbe/szívességi használatba/haszonkölcsönbe, akkor saját tulajdonként be kellett jelenteni a földhasználatba. Az a baj, hogy a fejekben zavar van, mert mindkettőt a földhivatal tartja nyilván és ettől automatikusnak gondolják. Külön nyilvántartás, külön törvénnyel. Ha a sarki boltban tartanák nyilván a földhasználatot mindenkinek természetes lenne, hogy el kell zarándokolni, mert ellenkező esetben megbüntetik az aranykorona érték ezerszeresével.
Nem mellékesen a területalapú támogatást csak a földhasználati bejelentés meglétével lehet jogszerűen igényelni. És erről a gazdálkodó a bejelentéskor nyilatkozik, hogy megvan. Emiatt aztán majd jöhet olyan szankció is az MVH felől, hogy nem csak a jogosulatlanul igényelt területalapú támogatás kétszeresét veszi vissza, hanem rendőrségi feljelentést is tesz csalásért.

mis 2013.02.02. 20:07:35

Nem értem, hogy miért sírtok. Nektek legalább van kertetek. :)

bucopapi 2013.02.02. 20:07:49

Pause!Egy 1994-es tőrvényről van szó ami a termőfőldek bejelentési kötelezettségéről szól.Eddig 1 hektár feletti főldet kellett bejelenteni.2013.jan.1-ével ezt a tőrvényt módósították úgy,hogy az 1 hektár alattit is be kell jelenteni.Nincs alsó határ...július 1-től a virágcserepeidet is be kell jelentened:)Ez ŐRÜLET!!!Tünjön a büdös pi..ába ez a rohadt retkes banda.Húúúúúúú!!!

Flashy7 2013.02.02. 20:15:44

igen, ez benne a legjobb, hogy ha nem regisztrálod be a földedet, megbüntetnek, mert tudják ám, hogy a tied. persze nem erre kell a regisztráció, hanem hogy bevalld, hogy nem a saját földedet műveled és akkor azért majd máshogy húznak le. csak emiatt be kell vallani hatezerér azt is, ha a sajátodat műveled, ami elvileg default, másrészt ha nem vallod be hogy nem a sajátodat műveled, akkor nem húznak le. mert ha tudnák hogy másét műveled, akkor már rég lehúztak volna enélkül is. majd a tolvajokat is csak kérdezzük meg, hogy "loptad?" "nem!" "akkor jó."

kuki123 2013.02.02. 20:19:34

KEDVES BLOG író

Utálom orbánt, a hót veretes faszomba kívánom matolcsit

DE

ez a egy baromság amit írtál
1.
Népszabadság...csúsztatás minta példány
Most jól látszik mennyi infantilis barom dolgozik ott

2.nincs törvény szám. mire hivatkozol?
3. 6000 ft honnét? seggem lyukából

4.város falu belterületén lévő kertekre, konyhakertekre, zárt kertekre nem vonatkozik a törvény!

5.hangulat keltés...kibaszott nagy baklövés

www.nebih.gov.hu/aktualitasok/hirek/foldhaszalati_nyilv_valtozas.html

"kötelező adatszolgáltatást ír elő a földhasználati nyilvántartásba már bejegyzett földhasználók számára."

Be vagy jegyezve? nem...ennyi

Tájékoztató a földhasználati nyilvántartásban bekövetkezett/bekövetkezendő fontosabb változásokról
2013.01.24. csütörtök

2013. január 1-jével megváltoztak, illetve 2013. február 1-jével változni fognak a földhasználati nyilvántartási eljárásra vonatkozó szabályok. A módosult szabályozást a termőföldről szóló 1994. évi LV. törvényt (a továbbiakban: Tft.) módosító 2012. évi CCXIII. törvény, és a földhasználati nyilvántartás részletes szabályairól szóló 356/2007. (XII. 23.) Korm. rendeletet (a továbbiakban: Fönyr.) módosító 355/2012. (XII.13.) Korm. rendelet, valamint a 429/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet tartalmazza.

1. ) A földhasználók azonosító adatainak kötelező bejelentése

A Tft. 2013. február 1-jével kötelező adatszolgáltatást ír elő a földhasználati nyilvántartásba már bejegyzett földhasználók számára. A Tft. új 25/G. § (1) bekezdése értelmében a földhasználati nyilvántartásba bejegyzett magánszemély földhasználónak a személyi azonosítóját és az állampolgárságát, gazdálkodó szervezet földhasználónak pedig a statisztikai azonosítóját kell bejelentenie az ingatlanügyi hatóság felé.

Ezen rendelkezés azokra a földhasználókra vonatkozik, akik 2012. december 31-ig a földhasználati nyilvántartásba bejegyzésre kerültek. Ezen földhasználók az adatszolgáltatási kötelezettségüknek 2013. március 30. napjáig a „földhasználati azonosító adatközlési adatlap” használatával tehetnek eleget. Az adatlaphoz csatolni kell magánszemély földhasználó esetében a személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány, gazdálkodó szervezet földhasználó esetében a statisztikai azonosítót tartalmazó okirat másolatát is. Az adatközlési bejelentéssel indult eljárás díjmentes, de csak akkor, ha azzal együtt változás bejelentésére nem kerül sor.

Az adatközlési adatlapot a használt földterület fekvése szerint illetékes járási földhivatalhoz kell benyújtani. Ha a földhasználó több járási földhivatal illetékességi területéhez tartozó termőföldet használ, úgy a bejelentését kizárólag egy földhivatal felé kell megtennie azzal, hogy az adatlapon fel kell tüntetnie azoknak a településeknek a nevét, amelyeken a nyilvántartásba vett földhasználatával érintett földrészletek vannak. A földhivatal földhasználati bírsággal sújthatja azt a bejegyzett földhasználót, aki adatszolgáltatási kötelezettségének határidőn belül nem tesz eleget.

2.) 2013. január 1-jével kibővült a földhasználati nyilvántartásba bejelentendő földhasználatok köre azáltal, hogy a földhasználóknak területi mértéktől függetlenül minden termőföld, valamint mező-, és erdőgazdasági belterületi föld – kivéve az erdő művelési ágú területek – használatát be kell jelenteniük a földhivatal felé. (Hatályon kívül helyezésre került ugyanis az a rendelkezés, miszerint a bejelentési kötelezettség csak az 1 hektár területnagyságot meghaladó földhasználatra vonatkozik.)

3.) A használat, a használatban bekövetkezett változás, valamint a használat megszűnése bejelentésekor a magánszemély földhasználók kötelesek megadni – az eddigi adatokon túl – a személyi azonosítójukat és az állampolgárságukat, a gazdálkodó szervezet földhasználók pedig a statisztikai azonosítójukat, illetve cégek esetében a cégjegyzékszámukat.

Ezen adatokkal kiegészítésre került a már eddig is kötelezően használandó bejelentési adatlap formanyomtatvány, mely ezen honlapról a „nyomtatványok” menüpontból letölthető.

4.) A jogszabályi változások új formanyomtatványok kötelező használatát is előírják. Kötelező a formanyomtatvány használata a földhasználatban bekövetkezett változásoknak, illetve a használat megszűnésének bejelentésekor is. Az új nyomtatványok ezen honlapról a „nyomtatványok” menüpontból tölthetőek le.

Az új formanyomtatványokat 2013. január 1-jével kell használni, de kötelező az alábbi eljárásokban is használni:

- azon folyamatban lévő eljárásokban, ahol a bejelentés már megtörtént a földhivatal felé, de a használat bejegyzésére, a változás átvezetésére vagy a használat törlésére nem került sor 2012. december 31-ig;

- a megismételt eljárásokban.

5.) 2013. február 1-jét követően a cégek esetében a cégkivonat benyújtása nem kötelező; az aláírási címpéldányt, illetve az aláírás-mintát pedig csak akkor kötelező benyújtani a földhivatalhoz, ha azt a cégjegyzék nem tartalmazza. Arról, hogy a cégnyilvántartás ezeket az iratokat tartalmazza-e, a cégnek kell nyilatkoznia a bejelentési adatlapokon.

6.) A földhivatal a változások bejelentésének hiányában a földhasználati nyilvántartásban hivatalból vezeti át a földrészlet helyrajzi számában, a használt terület aranykorona értékében, valamint művelési ágában, illetve ha a földrészlet az ingatlan-nyilvántartás szerint alrészletekre bontott, a használt alrészletek jeleiben, művelési ágaiban bekövetkezett és az ingatlan-nyilvántartásban már átvezetett változásokat. A hivatalból való átvezetésre csak akkor kerülhet sor, ha a földrészletnek az adatváltozást megelőzően bejegyzett földhasználója és az általa használt terület mértéke az adatváltozást követően nem változik.

7.) Az azonosító adatok kötelező bejelentése a földhasználati nyilvántartás országos személyi adatbázisa létrehozásának, illetve a 2013. július 1-jét követően a földhasználati nyilvántartásból igényelhető új adatszolgáltatási forma, a földhasználati összesítő szolgáltatásának lehetőségét készíti elő. A földhasználati nyilvántartás központi adatbázisából a nyilvántartás személyi azonosítói alapján lesz majd elkészíthető a földhasználati összesítő. Az összesítő a földhasználó által az ország egész területén használt egyes földterületek területét és aranykorona értékét tartalmazza majd jogcímenkénti bontásban, illetve országosan összesítve, megjelölve a használt földterületek fekvése szerint illetékes földhivatalokat is. A földhasználati összesítő igénylésére – a Tft.-ben nevesített hatóságon és szervezeten kívül – maga a földhasználó lesz jogosult, annak érdekében, hogy mint hatósági bizonyítványt becsatolhassa, azt felhasználhassa az őt érintő eljárásokban.

kantal 2013.02.02. 20:21:35

Tényleg felháborító. csak megjegyezném , hogy az itt: www.foldhivatal.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=204&Itemid=139
olvasható rendelet 2013 márc.30-ról ír , nem látok ja. 31-es dátumot

De egyet értek azokkal akik felháborodtak

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.02.02. 20:28:11

@kuki123: Az a hír ami miatt felhúztam magam így szól: "Hatezerért kell bejelenteni a konyhakertet, tiltakozik a MOSZ" a figyelő online-on

Itt a link is: www.figyelo.hu/cikkek/384104_hatezerert_kell_bejelenteni_a_konyhakertet__tiltakozik_a_mosz

Ha tévedtem, akkor ezért, bár ha nem sarkítjuk ki Annus nénire, akkor sem humánusabb a dolog, mivel 350 ezer családot érint...

apanna 2013.02.02. 20:28:34

@pause: Egyébként nem értem, hisz több milliárdforintért vásároltak jó pár éve szoftvereket, ha jól emlékszem vagy 5 milliárd volt, amivel simán az összes adatot be lehetett volna vinni egy közös adatbázisba országos szinten. De bizonyos köröknek ez nem volt érdeke. Ilyen pl. a munkaügyi központok közötti összeköttetés, vagy a hajléktalan ellátás, vagy a földhivatali adatok, ott pl ha veszel egy telket lakást, neked kell külön + ban bejelenteni az önkormányzatnak, hogy megvetted.
Egyeseknek jó volt és most is ez az érdek, a zavarosban halászni, így simán megtehették pl. hogy felvettek egy regisztrált munkanélkülit, majd x idő múlva kirúgták, majd megint visszavették, persze ilyenkor kevesebb a járulék, és több a munkáltatói kedvezmény. És nem derül ki, mert nincs nyilvántartva. Vagy a hajléktalanellátásban a hajléktalan beregisztrál egy szállóra, és lehet, hogy másnap egy másikra és mindkét helyen felveszik utána a havi ellátásra a pénzt. Jó lenne ezen elgondolkodni, hogy ez kiknek az érdeke.
Nekünk meg megint, több tízezer forintba került a céges papírok intézése. mindig mi szívunk.

nomad · http://szkaresz.blog.hu/ 2013.02.02. 20:33:52

@kuki123: Másolni tudsz. Az már eszetekbe sem jut, hogy olyan törvényt illett volna hozni, hogy ha másképpen nem nyilatkozik, akkor a tulajdonos automatikusan a földhasználó. A nyilatkozatban pedig azért válik érdekelté, mert a művelési hanyagságért akkor nem őt veszik elő. Amúgy két milliárd forint, amit ezért beszednek, pont jól jön húsvétra:)

kuki123 2013.02.02. 20:34:54

@lbm-NERtárs -):
Itt jön a másik probléma honnét tudja a MOSZ hogy 350e ..ugyan is ha jól tudom a földhivatal nem ad ki ilyen infót, hogy mennyi az annyi...persze becsülni lehet...és talán 348 vagy 352...de az is lehet hogy 1 millió

Szerintem itt valaki nagyon félre nézte a törvényt.(így legyen)
Pl anyámnak van földje bérbe adva( nem burzsuj..örökölt pár hektáros) és neki le is kellett adni sos-ben el kelett küldeni az adatokat.

nomad · http://szkaresz.blog.hu/ 2013.02.02. 20:35:19

És itt a kérdés: mennyi az aranykorona ezerszeres értéke? Mert táblázat sztán nincs:)

LallyPop 2013.02.02. 20:40:45

Banyek a bivalybasznádot sem tudja helyesen leírni, nem olvastam tovább a 2. mondtnál...:)

kuki123 2013.02.02. 20:41:51

@nomad: többes szám használata értelmetlen...nem a fidesz pártján állok...gyűlölöm őket, és nem rájuk szavaztam..

azért másoltam be mert a népszabi a blog író is képtelen volt 5 perc keresésre.

abban viszont igazad van, sőt nekem is feltűnt, de a kitétel még ott van:
"A Tft. 2013. február 1-jével kötelező adatszolgáltatást ír elő a földhasználati nyilvántartásba már bejegyzett földhasználók számára. "

Tehát nem a családi ház konyhakertje érdekli őket.

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.02.02. 20:42:01

@kantal: Egyébként a MOSZ szerintem ezen problémázik ( a te linkedből másoltam ki)

"2013. január 1-jével kibővült a földhasználati nyilvántartásba bejelentendő földhasználatok köre azáltal, hogy a földhasználóknak területi mértéktől függetlenül minden termőföld, valamint mező-, és erdőgazdasági belterületi föld – kivéve az erdő művelési ágú területek – használatát be kell jelenteniük a földhivatal felé. (Hatályon kívül helyezésre került ugyanis az a rendelkezés, miszerint a bejelentési kötelezettség csak az 1 hektár területnagyságot meghaladó földhasználatra vonatkozik.)"

LallyPop 2013.02.02. 20:46:04

@lbm-NERtárs -): Csak ez nem az amit te írtál a posztban. Na menjél írj másikat, mielőtt kaszára kapnak a parasztok!

kantal 2013.02.02. 20:47:12

mi az hogy kérik a személyi és lakcimkártya másolatát?
ha jól tudom , tilos másolni őket..és persze majd az Annus néni / meg a sok búza , krumpli , here-föld tulajdonos /is előveszi a spejzből a fénymásolót és copíroz.
Hol élnek ezek?

kantal 2013.02.02. 20:52:45

még azt is megértem , hogy össze akarják ujra írni a földeket /bár akkor mit csinált eddig a Földhivatal ? / de milyen jogon kérnek érte pénzt. itt én szolgáltatok adatot és nem az én érdekem a regisztrácio..fizessenek ők , ahogy nekem is fizetnem kell , ha adatot kérek ki......

kantal 2013.02.02. 20:57:49

azt még megérteném hogy újra össze akarják írni a földeket/ mit csinált eddig a HIVATAL?/ de hogy én fizessek azért hogy adatok szolgáltatok? nem az én érdekem . Fizessenek ők , ahogy nekem is fizetnem kell , ha adatokat kérek ki....

kantal 2013.02.02. 20:58:52

bocs , nem akartam kétszer , igy jött össze

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.02.02. 21:01:35

@mittu_domain: @roka: szeritnem az a korrekt blogger aki az ilyen informaciokat amiket ti itt kozoltok megvisgalja es beleirja a blogba mint update

Taxomükke (UK) 2013.02.02. 21:05:20

Amugy gyertek inkabb Angliaba, itt mindent szabad (csak VICC!), viszont az elelmiszer AFA-ja 0% (NEM VICC).

Ad Dio 2013.02.02. 21:07:00

Ezért a post-ért érdemes volt felkelned :).

Azon morfondírozom hogy szánalmas, vagy borzalmas inkább.

AskmeLater30 2013.02.02. 21:07:49

A földtörvényt elolvastad, drága posztoló? Mert oké, hogy a Figyelő ír egy cikket, ami baromság ugyan, de lehet növelni vele az olvasottságot, de legalább neked lehetett volna annyi eszed, hogy elolvasod a törvényt. Ugyanis a konyhakertet pl. nem kell regisztrálni. Nézz utána, mit jelent az a jogi fogalom, hogy termőföld.

Muzsikok közt 2013.02.02. 21:09:38

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:

Update? Minek írogat olyanokat akiről 2 guglizással kiderül hogy teljesen megalalapozatlan?

Vagy ezt fosás helyett csinálja?

anyadmajma 2013.02.02. 21:21:00

@AskmeLater30: Ja, nekem van egy kevés termőföldem. Kb. 1/4ha vagy kisebb. jó helyen van, nem ér az egész 10000 Ft.-ot.
Szerinted?
És tudod a az 1-200nm es parcellás telek is konyhakert a köznyelvben, még ha nem is a törvényi meghatározást hazsnálják rá az ostoba emberek.

ex-dr. vuk 2013.02.02. 21:22:34

Nem nagyon ertem mi a faszt kell itt bejelenteni... a Foldhivatalnak MEGVANNAK a telekadatok! Mi a ragyas szart kellezen bejelenteni???
Tokmindegy hogy mekkora, mi van ezen bejelentenivalo?

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.02.02. 21:22:52

:0
ez mi?
ez is olyan kitalált történet, mint az evolúció elmélet, vagy az ősrobbanás, meg az állandó index címlapos bérrettegés?

kantal 2013.02.02. 21:33:13

Ne értsétek félre !! nincs szó konyhakertről , a ház körüli kertről !
Csak a KÜLTERÜLETI zártkert , szántó , mező ,stb. lestt regisztráció köteles. belterületen bármekkora kertetek lehet , nem kell regisztrálni

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.02.02. 21:43:10

@roka: Nem értem.. ha a mezőgazdaság megadóztatása az emberi jogokba ütközik, és tiltott...

Miféle ott keletkezett pénzek eltüntetéséről beszél?!

A mezőgazdasági gépállomány szinte megsemmisült az iparág ellehetetlenítése folytán...

Elmebeteg maga?! Kifogyott belőle a pénz... gyakorlatilag egy aszályos év.. nuku.. a hitelbe adott gépeket elviszik...

Stratégiailag nagyon sebezhető Magyarország az emberirtó magyargyűlölő neonáci fasiszták baromsága miatt!

Spacecake 2013.02.02. 21:45:14

csúsztatás a cikk,vagy inkább szimpla hazugság??!!

szintetikus 2013.02.02. 21:51:30

Ne posztolj, menj éhségmenetre vagy termelj narancsot, arra nem kell fizetned semmit. :D

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.02.02. 21:53:24

Kedves Kommentelők! A korrektség érdekében íme egy link:

nertars.blog.hu/2013/02/02/a_korrektseg_erdekeben

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2013.02.02. 21:54:30

@kantal: :0
arra célzol, hogy már megint hazudnak index címlapon?

hová jut a világ...

kantal 2013.02.02. 22:07:21

nincs nekem az index-szel bajom , csak továbbított a hírt. csak azért írtam , mert már a balkon-cserepekkel is példálóztak.
Azt nem értem , erről a hírről miért nem beszélt eddig a média /se kereskedelmi se köz/.
Bezzeg a mai hírekben azonnal elmondták a tegnapi hírt hogy Romániában adóztatják a 2 holdnál/vagy hektárnál?/ nagyobb földeket......

kúrórudi 2013.02.02. 22:21:00

@wmiki:

ez a poszt pont akkora hazugság mint az hogy te nem vagy buzi....

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.02.02. 22:21:13

@kantal: A regisztráció maga emberiség ellenes bűncselekmény...

dedunoka 2013.02.02. 22:21:36

A regisztráció okán gondolkodva: nagyon sok olyan kárpótlási telket osztottak ki az utóbbi években amivel semmit nem lehet kezdeni. Találkoztam már olyan külterületi barackossal amit 20 centiméter széles és 500 méter hosszú csíkokban osztottak ki kárpótlásban. (A tulaj panaszkodott is hogy ha végigmegy a telkén, akkor a lábát szorosan egymás elé kell tenni különben átlép a szomszédba és a barackot csak a feje felett lévő ágakról szedhet, mert ha oldalra kinyúl akkor már lopott a szomszéd kertből!
A másik véglet amikor osztatlan közösben kb 80 ember kap együtt 35 000 M2-ert. A fejenkénti tulajdoni hányad szerinti kiszámolt m2 pedig nem haladja meg az 1000 m2-ert ami alatt a földhivatal nem méri ki, aza nem mutatja meg merre van a helyszínen, hogy ezen belül hol kapirgálhat az illető.(Meg ugye döntsék el maguk között melyik részét akarják használni. Vagyis a 80 emberkének kellene összejönni egy közgyűlésen és megegyezni kitalálni, lerajzolni ki merre kapirgál, majd a földmérőre összedobni a pénzt, majd újra összejönni a kitűzésnél. Lehetetlen ebben az esetben is a művelés.
Még talán a legjobb amikor önálló helyrajzi számra teszik az ilyen kárpótlási földeket, de mivel csak 300-500 m2-eresek, és a traktor nem tud rajta megfordulni így a korábban összefüggő nagy kukoricatábla, búzatábla, parlagon marad, max néhányan konyhakerteznek benne, bár elkeríteni tilos anélkül meg ellopják, a termést úgyhogy csak kezdetben lelkes mindenki ebben az esetben is.
Ahol mi lakunk az ilyen földek kb 95 %-a műveletlen. Évente van műholdkép és siralmas látvány. Sokan tanácstalanok egyébként, mert próbálják megkeresni merre lehet a földjük (pláne aki osztatlan közöst kapott, vagy örökölte nagyitól) és ötletük sincs mit kezdjenek így vele.Eladni meg horror áron szeretnék mert azt hiszik főnyereményt kaptak....

Szóval nem tudom minek ez a regisztráció, de kíváncsi leszek, hogy rájönnek-e ezzel, hogy mennyi lett az utóbbi években a műveletlen földterület és befejezik végre a kárpótlási földek ilyen típusú osztogatását, mert egyre kevesebb olyan föld lesz amit jogilag is meg lehet művelni.

kúrórudi 2013.02.02. 22:23:26

@wmiki:

méghogy index címplapon hazugság?

orbánék akik fenéknyalásától tiszta szar már a szád napi szintű kormány kommunikációvá emelték a hazugságot.... tapsikolj csak kakis

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.02.02. 22:40:05

@atiz_3: Ez dezinformálás és bűncselekmény! A kárpótlási földek java osztatlan közösben van, kiméretlenül!

Megművelve azért nincs, mert az állami szabályozás verseny képtelenné tette nemzetközi téren! Az összes pénz kiment belőle, az állam nem gondoskodott a felvevő piacról, illetve nem üzemeltetett regionális tőzsdéket...

kúrórudi 2013.02.02. 22:58:36

azé a hölgy aki megműveli

bigthereal 2013.02.02. 23:35:02

@Con Storm: be kéne venni a gyógyszeredet...

Balt 2013.02.02. 23:36:32

A nem létező nol.hu-s hivatkozás "hitelesíti" a posztot.

úgyiselfelejtem 2013.02.03. 08:35:49

@kantal: "2.) 2013. január 1-jével kibővült a földhasználati nyilvántartásba bejelentendő földhasználatok köre azáltal, hogy a földhasználóknak területi mértéktől függetlenül minden termőföld, valamint mező-, és erdőgazdasági belterületi föld – kivéve az erdő művelési ágú területek – használatát be kell jelenteniük a földhivatal felé."

Tehát nem csak a külterület, hanem a belterület is.
Nálunk pl. falun minden házhoz tartozik egy "kert", külön helyrajzi számokkal (tudom, mert nézegetem a térképet. Ezeket az én értelmezésem szerint be kell jelenteni. Nálunk ez pont a konyhakertet jelenti, a házunktól 2 méterre (kicsi a ház telke). Ehhez hozzájönnek a "szőlőhegyek" (idézőjeles, mert egyre kevesebben művelik a szőlőt), egyéb birtokok. A városiaknak ott a "telek". Pécs melett láttam kb. 50-100m2-es telkeket kerítéssel elválasztva, azokat is be kell jelenteni. Gondolom máshol is van ilyen.

úgyiselfelejtem 2013.02.03. 08:40:46

@apanna: Jött az ombutsman(vagy hogy kell írni, ilyen magyar szó nincs is), és kijelentette, hogy az adatbázisépítés törvényellenes/alkotmányellenes/emberiségellenes (lehet választani). Így minden dologra külön adatbázik, mindent mindenhova le kell jelenteni, minden változást is, mindent fejben kell tartania az állampolgárnak, hogy mit, hova és mikor.

kantal 2013.02.03. 09:26:39

én ugxy értelmezem , hogy a kert , konyhakert nem " mező-, és erdőgazdasági belterületi föld"

csikhamirinao 2013.02.03. 10:34:57

Félve merem leírni!!!!Csak azért,mert sokaknak nem adatott meg,hogy legyen saját lakása!!Nekem lett 63 éves koromra!Rögtön fizettem is 17.000.-Ft-ot utána,a VÁROS önkormányzatához !!!!! Hogy pontos legyek!!!!
"MJV ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE MSZ.KOMM.ADÓ BESZ.SZLA."
Tehát nem ingatlanadót,melyet a rohadék IMF-től nem fogadunk el!!
NEM!!!!NEM!!!!SOHA!!!!!INGATLANADÓT SOHA!!!!!
CSAK KOMMUNÁLIS ADÓT !!!!!
PONTOS CÍMET AZÉRT NEM ÍROK,MERT HÁTHA KIJÖN TEK RÉMHÍRTERJESZTÉSÉRT!!!!!!

Ernő Nemecsek 2013.02.03. 11:54:59

Most egy pár linkelt oldalt átnézve sem tudom, hogy nekem a tanyámmal kapcsolatban van-e bejelentési kötelezettségem, mivel "külterület". Lakáscélú (ott is lakunk és nincs más ingatlanunk). Egy helyrajzi számon van és bekerített ~2000m2.
Ezt vajon ki tudja (tudhatja)?

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.02.03. 16:20:22

@Ernő Nemecsek: Minden állami adatbáziskészítés emberiség ellenes bűncselekmény!

Mindenkinek kötelessége a polgári engedetlenség!

Az államnak csak a napi 4 dollárt meghaladó haszon után van joga adót szedni, ha az nem élelmiszer alapanyag!

Az állam az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata 11§-a szerint, amit elfogadott és magára kötelező érvényűnek kell tekintenie, nem hozhat olyan törvényeket, amik sértenék az Nemzetközi jogot és magánjogot!

Tehát minden olyan, ami saját tulajdon hozadéka, és az nem kerül értékesítésre, semmi köze az államnak hozzá, mert ahhoz nem volt köze, nem csinált érte semmit sem! Az állam csak a kötelezettségeivel kapcsolatban felmerülő költségeket kérheti számon!

Nem lehet adót szedni a részvényi hozamok, a banki betétek, és a földből származó hozamok után sem! Adót is csak a napi fejenkénti meghalladó 4 Dollár érték képződés után szedhet! 1972-es IMF törvény!

Ingatlan adót, csak az ország földterületének egy főre eső részénél nagyobb terület után szedhet!

Tehát, minden olyan adatbázis készítést a nemzetközi jog értelmében köteles megtagadni minden magyar állampolgár, amivel kapcsolatban nem merül fel az államnak nemzetközileg előírt kötelezettsége!

Nem csinálhat adatbázist, milyen jogi szerveződésekben kik vannak, ki milyen érdekvédelemben vesz részt, hol tüntetett, milyen tulajdonjai vannak (a termőföld nem lehet magántulajdon, az csak művelési jogot lehet venni rá és örökölni), mi a vallása!

Ha valakit mégis sérelem ér, állami terrorra hivatkozva kérhet menekültjogi státuszt! Pl. kutyacsippelés miatt megbüntetik, vagy nem kap egészségügyi ellátást, vagy bármely alapvető emberi jogai sérülnek!

yard 2013.02.03. 19:10:53

Nono, megint kapkodunk. Először is mindenki jelentse be, hogy él.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2013.03.24. 22:05:29

Örömmel értesítek mindenkit, hogy pár héttel a kötelezettség határideje előtt a fizetési kötelezettséget törölték el, 12 munkanappal a határidő lejárta előtt pedig a zártkertek bejelentési kötelezettségét vették ki a rendeletből.

A lényeg, hogy összeszedett egy társaság vezet minket...
süti beállítások módosítása