2012.10.20.
12:38

Írta: lbm

Drága GYEMSZI! Még Annus néni szerint is gáz a marketingetek...

korhaz_1350729496.jpg_290x174

A minap Annus néni megtudta, hogy a ti javaslatotokra, a kórházakban ezentúl az lesz a kommunikáció, hogy mindenki el van látva, minden renden van.

-Hát! - gondolta - Ha a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet tanácsol ilyeneket a kórházaknak, akkor biztosan tényleg minden rendben is van, végre más ez a mi egészségügyünk. Örömében mindjárt rosszul is lett, és kórházba került. Ám mit ad Isten?! Nem úgy volt…

A dolgozók szépen kérték, hogy vigyem be neki a saját gyógyszereit, mert bár nem szabad törvényileg, de hát sajnos ők meg nem tudnak adni.  Lefogyott ott vagy öt kilót, és hidd el kedves GYEMSZI, hogy nem a betegsége miatt… Márpedig a táplálkozás egy beteg embernek igen fontos lenne.

Néha be is jöhetnétek egy-egy kórházba megnézni a munka mennyisége, meg a személyzet arányát. Egyrészt beledöglenétek ha ennyit kéne dolgoznotok, másrészt ennyi bérért lehet, hogy reggelente fel sem kelnétek, nem hogy még ezért munkát is végezzetek, főképp olyan körülmények között ami egy kórházban van.  Az a baj drágáim, hogy  már az is nehéz, hogy az ápolók mosdatnak, etetnek, gyógyszerelnek, infúziót, injekciót adnak, vizitelnek, cukrot mérnek, vért vesznek, sétáltatnak, adminisztrálnak, EKG-znak, vizsgálatokra előkészítenek, időnként takarítanak, étel osztanak, meg Isten tudja még mit nem csinálnak, jó sok beteggel, jó egyedül, vagy esetleg ketten egy műszakba, aztán ezt elvégezni úgy hogy egy csomó eszköz rossz avagy hiányzik, csak még nehezebbé teszi a helyzetet. Ha hiszitek ha nem ott a központban, de az orvosoknak is elég nehéz anyagi nehézségekkel küszködő korházban gyógyítaniuk. Nem tudom, hogy hallottátok-e, hogy vért venni meg injekciót adni, csak tűvel lehet. Ágyneműt cserélni csak ágyneműhuzattal lehet, ha van! Vajon tudjátok-e, hogy a gyógyításhoz még gyógyszer is kell? Mer’ ha az nincs, akkor, bár sokszor univerzálisnak mondható a kórházi személyzet, de gyógyszert még ők sem tudnak csinálni. A fránya betegségek meg nem múlnak el attól ha csak úgy bent fekszik az ember a kórházban. Sőt! A műszerek sem javulnak meg attól, ha valaki azt mondja nekik "múkodj!"

Hihetetlen mi? Ez kimaradhatott a NER-iskolában, vagy csak nem figyeltetek rendesen?!...

Értem én a koncepciót, ami a kommunikáció körül végbemegy, csak az a baj, hogy alacsony mentális szintre utal az, amikor olyan nyilvánvaló dolgokat próbáltok központilag befolyásolni a közvélemény felé, amelyek elfedése még annyi ideig sem lehet sikeres, mint a Matolcsy költségvetései. Nem! Nem a nyilvánosságra került levél okozza most nektek az arcpírt, hanem az a tény, hogy az emberek nap mint nap saját bőrükön tapasztalják, hogy mi a szitu az egészségügyben. Hát most akkor őszintén valljátok be, minek kellett ezzel így beégetni magatokat, és ezáltal is csak megerősíteni, hogy ebben az országban már mindenben és mindenhol petrezselyemmel próbálják eladni a szart…

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: NERlemény Annus néni

A bejegyzés trackback címe:

https://nertars.blog.hu/api/trackback/id/tr344859192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása