2015.05.02.
20:31

Írta: lbm

Gyere haza, fiatal! - program

NERtársak, nagy dolog van itt most készülőben! Hol vannak azok az idők, amikor túró rudival próbálták visszacsalogatni a kivándorló fiatalokat?... Már sehol. Új idők járnak, meg új stratégiák.

Rossznak nem rossz, (mindjárt ecsetelem is), de mégiscsak adunk a sz@rnak egy pofont, ha ezt megcsináljuk. Már megint...

Szóval a cuccot úgy hívják " Gyere haza, fiatal!"  100 milliót terveznek rá szánni. Első célcsoport a Londonban élő magyar fiatalok. Most nem kicsit teszi oda magát a kormány. Röpke pár év alatt ugyanis rájöttek, hogy a magyar túró rudi, meg a gulyás bármennyire finom is, nem igazán mérhető egy súlyban a megélhetéssel, meg a munkáért kapott megbecsüléssel. Próbáltuk, de nem... Az van, hogy az ember igen nagy szívvel tudja szeretni a hazáját távolról is, ha nyugodt, szükségleteinek megfelelő anyagiakkal, meg biztonsággal rendelkezik. Sőt! Úgy igazán! Még adót is szívesebben fizet oda, ahol kap is érte valamit, mer' a 66. stadion valószínűleg hidegen hagyja, ha üres a hűtője.

Na most mielőtt tényleg már csak a közmunkások maradnának szép hazánkban (azok is csak azért mert eleségre sem elég a bérük, nem hogy elindulni messzi földre...), azt tervezi a kormány, hogy a visszatérőknek, repülőjeggyel, Munkával! és albérlettel kedveskedik. Az állam egy évig fizetné a lakbért, meg még az útiköltséget is.

Azért ez mindenképp értelmesebb gondolat, mint az eddigiek, na de... Egy év kiváltságért vajon eldobják-e a következő negyven évet, vagy még többet? Mert mi van egy év után? (Kicsit közben is...) Halálán lévő egészségügy, "nyolcszázötvenhatezer" adó, sok stadion/életveszélyes metró, bizonytalan nyugdíj, ideges, frusztrált emberek meg sz@r fizetések, botrányok, és egy olyan kormány, aki egy-két-négy évente, de van amikor havonta megváltoztatja az álláspontját. Bizalomhiány. Mert itt kőbe van vésve minden, amíg gyorsan meg nem szavazzák az ellenkezőjét, vagy el nem törlik visszamenőlegesen.

 

Hát hajrá! Próbálkozzunk, és talán egyszer rájönnek ott a Parlamentben, hogy a legkecsegtetőbb ígéretek is csak akkor hatásosak, ha mellé bizalom is van. Bizalom a felé, aki az ígéretet teszi. Na, az itt már csak a Békemenetben van, de azok nem is mentek ki egy normális élet reményében külföldre...

Szólj hozzá!

Címkék: NERlemény

A bejegyzés trackback címe:

https://nertars.blog.hu/api/trackback/id/tr387424430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása