2013.08.08.
17:39

Írta: lbm

Küldjünk Ózdra időjárási szakértőt!

Azt már megtanultam drága BKK Dávidunktól tavaly, hogy ha télen hó esik az vis maior. Tegnap hajnalban meg Ózdon jártam. Persze csak virtuálisan (köszönet érte a 444.hu - nak).

Na, ott Ózdon fejtette ki a polgármester, hogy mi a helyzet a nyárral... Ugye Ózdon most a víz meg a közkutak adják a témát. Pár ilyen kutat elzártak, még több -ben meg csökkentették a nyomást, mert állítólag ipari mennyiségű víz fogyott ezekből. Az úgy volt..., hogy a helyi lakosok egy része a kutakból hordta haza a vizet inni, szomjoltásra; vagy a fazékba a főzéshez; a leggaládabbak meg egyenesen a lavórba, hogy kimossák a ruháikat, vagy tisztálkodjanak. Nem spórolásból, hanem mert a 21. században, egy irigyelten és elismerten jól teljesítő, továbbá lassan stadion-nagyhatalommá váló országban még léteznek családok akikhez nincs bevezetve a víz. Ahogy pedig dübörögni látszik a munkaerőpiac, hát... asszem' egy darabig még lesz is sok ilyen család... Szóval ezt a felelőtlen vízpusztítást tovább nem tűrhette az ózdi városvezetés, ezért tette amit tett.

Na ez van most, és ennek apropóján kérdezte meg a 444.hu riportere, hogy nem-e lett volna emberségesebb, ha ezt a köztéri vízkorlátozást mondjuk őszre halasztották volna. És itt, az erre adott polgármesteri válaszról jutott eszembe a dávid-i vis maior. Ózd nagyembere ugyanis értelmiségi megfogalmazásban próbálta elmagyarázni, hogy ennek semmi köze a kánikulához, mivel ők ott a városvezetésben még decemberben állapították meg, hogy vízfogyasztás ügyben Ózdnak lépnie kell, és a malmok úgy őröltek, hogy júniusra lett ebből végleges döntés. Majd kifejtette, hogy akkor ők nem tudhatták, hogy milyen lesz az időjárás... Na most nem tudom, hogy ezt mikor nem tudták: decemberben é' , avagy júniusban. De meg kell érteni ezt a hatalmas dilemmát NERtársak! Mer' ugye szegény városvezetés emberségből (gondolom én...) annyira örlődött, hogy megtegyék-e a lépést vagy ne, míg végül csak a 40 Celsiusos júniusban bírták elhatározni magukat. Másrészt pedig az valóban kiszámíthatatlan, hogy ilyentájt milyen lehet az időjárás... És ha hó esik?!... ( A riport itt látható : LINK 444.hu)

Minden esetre én már azon sem csodálkoznék, ha legközelebb egy hasonló "probléma" kapcsán, egyenesen szakértőket vonnának bele a döntésbe... Sőt! Segítőkészségemet az is bizonyítja, hogy szívesen állok rendelkezésére a hasonló nehézségekkel küszködő politikusoknak; az ózdi polgármesternek akár fél gázsiért is, mert úgy megkedveltem... (Dávidnak pedig ingyen, mert ő olyan amilyen, de legalább helyes kölök.)

A mentális képességeken túl, viszont az ózdi "víz-ügy"-ben még mindig nem láthatunk tisztán, mert hol arról szól a fáma, hogy visszakapják a vizet az ottani köztéri kutak, hol azt, hogy de mégsem. Ám ez a dilemma is el fog dőlni. Ha máskor nem is, de a kánikula végére biztosan...

 

Szólj hozzá!

Címkék: NERségek NERlemény

A bejegyzés trackback címe:

https://nertars.blog.hu/api/trackback/id/tr685452484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása