2013.03.29.
09:47

Írta: lbm

Új törvénytervezet: kiket szeretne megfigyelni a kormány?

ugynok_1364546721.jpg_259x194

Azt írja a hvg.hu , hogy bármilyen ok vagy gyanú híján is nemzetbiztonsági vizsgálatnak szeretné alávetni a kormány, a rendőröket, igazságügyben dolgozókat, titkosszolgákat. Szóval megint egy finom törvénymódosítás  lehetősége áll fenn. Van aki kimondottan abban reménykedik, hogy még a nyár előtt el lehet fogadni a törvénytervezetet.

A cikk szerint úgy néz ki, hogy akiket „górcső” alá vennének, azok a vizsgálat eredményét nem ismerhetnék meg, és jogorvoslati lehetőségük sem lehetne. Bár én magam a tervezetben olyasmit találtam, hogy a hivatala visszavonása után panasszal élhet az érintett személy, amit 30 napon belül elbírálnak, ám onnantól nincs visszaút. (De ez végülis csak panasz az ügyben, hogy nem ért egyet azzal a vizsgált személy, hogy őt eltávolították a pozíciójából, vagy nem kapta meg azt.)

Ami még szemet szúr, az az, hogy a javaslat szerint a vizsgálható személyek körének szélesítéséhez már nem is kellene új törvény, elég lenne hozzá egy kormányhatározat is. Hát nagyon nem nyugtat meg a dolog. Mert az még elfogadható, hogy bizonyos pozíciókban szeretnék felmérni, hogy adott emberke körül minden rendben van-e, ám valahogy a törvénytervezetbe tuszkolt dolgok egy része rontja az összképet, és ettől nyugtalanító érzés lesz úrrá az emberen.

Egyrészt nekem nagyon nem tetszik, hogy szép csendben egy egyszerű kormányhatározattal bővíthetik, hogy kiket „szükséges” még kicsit körbeszaglászni. Egy egészen picikét idegesít, hogy lehetőség adódik arra, hogy ha esetleg rosszabb hangulatban kel fel a kormány, akkor kibővítheti, hogy ezentúl meg kell vizsgálni mondjuk az önkormányzati dolgozókat, újságírókat, a „sült csirke gyártókat”, majd az utcaseprőket is… Persze ez sarkított, de ha ezt így megszavazzák, akkor benne lehet a pakliban. A vizsgálathoz pedig ugye nem kell sem ok, sem gyanú. Na most a szaglászás többek között ilyesmikre terjedhet ki: „ munkavégzésen kívül tanúsított magatartás”, „magánéleti kapcsolatai” vagy „anyagi jövedelmi viszonyai”.

Kicsit gyomorrontás érzésem van… 163-as „ügynök” ( ez vicces J ) figyel és jegyzetel ezerrel, valaki magánéletében turkálva. A  163-as „ügynöknek” vagy tetszik amit lát vagy nem. Valakinek meg ettől a szubjektív megítéléstől fog  függeni majd, hogy dolgozhat-e tovább a hivatalában vagy sem? És még csak nem is védekezhetne, hisz jogorvoslat nincs…

Ami viszont aranyos az ügyben az a következő idézet, mely magában a tervezetben olvasható:

„(5) Nem kell kezdeményezni

a) a köztársasági elnök,

b) a miniszterelnök,

c) az alkotmánybírák,

d) az Országgyűlés elnöke,

e) a Kúria elnöke, az Országos Bírósági Hivatal elnöke ,

f)a legfőbb ügyész,

g) az alapvető jogok biztosa,

h) a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke,

i) az Európai Parlament Magyarországon megválasztott képviselője és – e törvény eltérő

rendelkezése hiányában – az országgyűlési képviselő

nemzetbiztonsági ellenőrzését.” (a  hvg.hu cikkében LINK a tervezet linkje is megtalálható)

Na most ha azt feltételezzük amit az elején írtam, azaz, hogy bizonyos pozíciókban érthető, hogy fel szeretnék mérni a nemzetbiztonsági vagy mittudomén milyen kockázatot, akkor azt nem értem, hogy ezen hivatalok betöltői mért is esnek ki a törvénytervezet alól…

Az ombudsman szerint is aggályos a törvénytervezet. Van aki szerint pedig alkotmányellenes is. Ez utóbbi visszatartó erejére mondjuk én nem hagyatkoznék, mert majd beleveszik az alkotmányba ezt is, „oszt jónapot”.

Húú!... Ez a dolog, ilyen formában nagyon kiforratlan NERtársak! Már csak az ép észben bízhatunk, meg abban, hogy a demokrácia látszata még fontos valakiknek… Ha már ez sem, akkor elvesztünk…

 

56 komment

Címkék: NERlemény NERmegfigyelés

A bejegyzés trackback címe:

https://nertars.blog.hu/api/trackback/id/tr465179371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rox 2013.03.29. 21:41:34

Mit szol mindehhez az Adatvédelmi Hatóság?

Blogger Géza 2013.03.29. 21:49:36

"Azt írja a hvg.hu , hogy bármilyen ok vagy gyanú híján is nemzetbiztonsági vizsgálatnak szeretné alávetni a kormány, a rendőröket, igazságügyben dolgozókat, titkosszolgákat."

Ebből hogy lehetett villámgyorsan eljutni az utcaseprőkig, az rejtély... Ez kb olyan, mintha azt mondanánk, a kormány felállít egy hadsereget, és biztosan az óvódásokra akar vele vadászni.

Na mindegy, egyeseknek lételeme a paranoia, úgyhogy kellemes rettegést kívánok! :)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.03.29. 21:55:14

@Blogger Géza: Másoknak meg lételeme a jelenlegi kormány foggal-körömmel való védelme. Ki érti ezt? Miféle perverzió lehet ez?

zobod 2013.03.29. 22:06:21

Nincsen ebben semmi meglepő Vizovicki, Portik lebukása után. Ha ezek a profi bűnözők évtizedekig tudták folytatni vinni az üzleteiket, ha a titkosszolgálat főnöke Portikkal az alvilág vezérével ebédel, akkor az eddigi rendőri, titkosszolgálati, igazságügyi belső ellenőrzések nem működhettek túl jól.

Persze a nárcisztikus, fideszfóbiás, paranoid ballibek már megint azt hiszik, őket akarják megfigyelni, mintha csak a világon minden róluk szólna.

DARTH HAJDU 2013.03.29. 22:22:27

@zobod: Persze, mert biztos a jó cél érdekében használja majd a maffia ezt a törvényt is, ahogy az összes többit is a 3 éves tündérmeseországban. Véletlenül sem az ellenség, azaz mindenki ellen, aki nem szektatag. Ugye ők a libsik, mindenki, aki nem ti.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.03.29. 22:26:40

@zobod: Csak a megfelelő eszközöket kellett volna használni az említett emberek elleni nyomozáshoz. Nem eszközt teremteni a hatósági jogok kibővítéséhez, kedves ballibező majom. Persze mindenki ballib, aki nem tapsikol viktornak. Egyszerű a te életed...

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.29. 22:28:14

@zobod:

Bizony! Ugyan ezeket a dolgokat az eddigi rendelkezések alapján is vizsgálni kellett volna, de ha csinálnak egy új törvényt, akkor majd biztos jobban fogják vizsgálni. Azért van. Mondták. A Kedves Vezető sosem élne vissza az ilyesmivel.

De azért szerencsére nem felejtik el beleírni, hogy őket és haverjaikat nem lehet csak úgy vizsgálgatni.

vlgymir 2013.03.29. 22:34:28

@Blogger Géza: Kedves Géza. Nem villámgyorsan, hanem egy logikai elemen keresztül jutott el a cikk írója arra, hogy a kormány egy határozattal bárkire kiterjesztheti a vizsgálatot. A bárki fogalméba pedig teljesen belefér például Blogger Géza éppúgy, mint az utcaseprők.
Persze félni azt nem kell.

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.29. 22:35:02

@pocakos focista:

Az egész identitásuk alapja (mind személyes, mind "közösségi" szinten) annyi, hogy ők nem a ballib. A ballib meg az, ami nem ők. Megoldják. :)

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.03.29. 22:38:33

@vlgymir: Blogger Géza nem fél. Blogger Géza párthű, őt nem bántanák. Blogger Géza nyeregben érzi magát. Aztán egyszer Blogger Géza "Parsons" lesz. És akkor majd már nem tetszene neki, amihez most tapsikolt.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.03.29. 22:48:52

Végre egy normális posztod, ahol valós probléma miatt, jogosan baszogatod a kormányt.

De majd jönnek úgyis a bolsik nemsoká, és visszacsinálják.

zobod 2013.03.29. 22:49:58

@milyen szép a Vértes, ó: @pocakos focista: @DARTH HAJDU:

Pontosan erről beszélek, az ilyen reakciókról. A paranoiás, fontosságát irracionálisan eltúlzó ellenzékiekről, akik minden kormányzati intézkedést úgy értékelnek, hogy azt csakis miattuk és ellenük hozták. Mert az ellenzék olyan fontos, befolyásos, jelentős, hogy ellenük már a titkosszolgálat kell, ugye? Nevetséges, ugyan mi szükség lenne rá. Közvélemény kutatási adatokat láttatok mostanában?

Nem is támaszthattátok volna alá jobban az állításomat, mint ezekkel a bejegyzésekkel.

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.29. 22:58:09

@zobod:

Jé, még egy funkcionális analfabéta. Segítek: arról írtam, hogy az, amit a dolog "mellett" felhoztál, röhejes hülyeség (mert eddig sem ezen múlt az, hogy nem nyomoztak olyan ügyekben, melyekben kellett volna), nem arról, hogy 'biztos az ellenzék miatt'. Meg arról, milyen fura, hogy van újabb Lex Haverok-pótlás. De sebaj, majdnem sikerült eltalálni.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.03.29. 22:59:07

@zobod: Azzal, hogy hülye vagy. :-) Álszen tudálékos és modoros hülye.

DARTH HAJDU 2013.03.29. 23:06:54

@zobod: Pontosan erről beszélek, idióta. Aki nem maffiatag, az ellenzéki, libsi, ballib. Nem kell egyiknek sem lennem, és nem előítéleteim vannak a maffiáról, hanem 3 éves tapasztalatom, amely során minden lépésük a szemforgató hazugság és a pénztalicska valamely kombinációja volt. Azt meg a két szememmel látom, hogyan tesznek tönkre embereket, családokat, ha útban vannak vagy fölöslegesek, nem képzelődök semmit a saját fontosságomról, látom.

Pszt! 2013.03.29. 23:07:58

Mit fognak majd sipakolni a fideszberencek, ha egyszer egy másik párt kerül hatalomra, és visszanyal a fagyi.

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.29. 23:15:38

@Pszt!:

Valószínűleg gondosan vezetik a 'melyik nemzetmentő csodálatos intézkedést kell törölni, ha más nyer'-listát...

makacs szennyeződés 2013.03.29. 23:25:18

@zobod: "Mert az ellenzék olyan fontos, befolyásos, jelentős, hogy ellenük már a titkosszolgálat kell, ugye?"

elszundíthattál az eligazításon / misén: az egész nyugati sajtót a magyar ellenzék irányítja. nem tudtad?

"Közvélemény kutatási adatokat láttatok mostanában?"

én láttam, a szavazók fele szerint nincs kire szavazni. ők libsik? vagy ballibek?

egyébként engem hívott ilyen közvélemény kutató, annak rendje és módja szerint megmondtam, hogy csakis a fidesz, mindig a fidesz.

pedig dehogy. :)
csak hát családos ember vagyok, tudod hogy van ez.

s 2013.03.30. 02:39:55

@Blogger Géza: "Ebből hogy lehetett villámgyorsan eljutni az utcaseprőkig"

Teljes indukcióval, gézám. Nem annyira bonyolult egyébként.

s 2013.03.30. 02:41:47

@zobod: Az ő bűnözőiket szeretnék kicserélni a mi bűnözőinkre. Ne legyél már ennyire naiv.

s 2013.03.30. 02:49:03

@Pszt!: Ezzel a lehetőséggel nem számolnak (biztosan nem azért, mert ennyire hülyék). Végig sem merem gondolni, hogy miért nem. Pedig kellene, mert ott lesz a megoldás.

Link Elek 2013.03.30. 04:56:11

A diktaturak viselkedese kiszamithato.
Paranoidak, es elobb-utobb tomegeket zarnak bortonbe politikai szempontok alapjan.
Kezdetben ezt igyekszenek leplezni, de hamar rajonenk, hogy minden szep es jo, ha nincs senki szabadlabon, aki mast mondana.

Orban diktaturaja sem kivetel, csak meg a folyamat elejen tart.

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.30. 05:55:45

Sajnos itt egy még a Rákosi-féle diktatúránál is mocskosabb rendszer van kiépülőben.
Sokáig bíztam benne, hogy ez az elmebeteg Viktor nem tudja megcsinálni, mert EU tagok vagyunk és talán az EU lép valamit. Sajnos egy ideje nyilvánvaló, hogy az is csak egy maffia, nem számíthatunk rájuk sem. A magyar meg birka, ha egyébként nem is csalnák el a választásokat Viktorék, akkor is jó esélyük van az újabb kétharmadra, mert a "rezsicsökkentés" és hasonló szemfényvesztő produkciók elégségesek ahhoz, hogy az ostobákat megvezesse.
Amíg bíztam az EU-ban, eltökélt szándékom volt, hogy elmegyek szavazni. Most, hogy látom, azok sem különbek... azt hiszem, mostantól magasról leszarom az összes politikust, szavazni sem megyek el, mert felesleges. Mindenesetre azt nagyon remélem, hogy hozzánk is be fognak csöngetni a birkák, hogy támogassuk a rezsicsökkentésnek hazudott újabb rablásukat. (lásd index.hu/gazdasag/2013/03/29/strategiai_cegek_lesznek_a_vizikozmu-szolgaltatok/)

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.03.30. 06:30:33

@proxy user: Az a baj, hogy a politika utálat, az egészből való kiábrándulás is jelenleg a fidesznek jó. Minél kevesebben szavaznak annál valószínűbb az újabb 2/3-ad...

NemNick 2013.03.30. 06:36:36

@Blogger Géza: Kedves Géza, hagy segítsek:
a poszt úgy folytatódik, hogy:
"Ami még szemet szúr, az az, hogy a javaslat szerint a vizsgálható személyek körének szélesítéséhez már nem is kellene új törvény, elég lenne hozzá egy kormányhatározat is. "

Melyik szóval akadnak nehézségeid a fenti mondatban?

A posztírónak minden oka meg van a paranoiára nagyrabecsült kormányunk eddigi produkciói nyomán, amit a közigazgatásban és úgy általában, a direkt irányítása alá vont területeken művelt.

Már csak azt kellene tudni, Neked milyen indokod van kétségkívül figyelemreméltó munkásságodra?

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.30. 06:46:12

@lbm: tudom. Nem is akarok senkit lebeszélni róla, hogy szavazni menjen.
Lehet, hogy csak szimpla pszichológiai hadviselés, amit a fidesz csinál, de egyre inkább úgy látom, hogy törvényesen fogják elcsalni a következő választást. Többek közt azzal, hogy a szavazók nagy részét távol tartják. Meg a szavazó körzetek átalakításával. A határon túliak szavazását egyébként sem tartottam tisztességes dolognak, ahogy a fidesz csinálja... Komoly gyanúra ad okot, hogy csalni akarnak. Vagy nézd meg ezt: index.hu/belfold/2013/03/30/rendorok_szalltak_meg_a_siralyt/
Aki nem tudná: állítólag itt szervezték a fidesz székház előtti tüntetést (a "székházfoglalás" kb. hazugság, mert micsoda foglalás az, amikor csak a kapuban üldögél a foglaló?)
És akkor még ott vannak az ezer évre a székükbe ragasztott elvtársaik, akiket nem tudom, hogyan lehetne elmozdítani ha történik is váltás (lásd Matolcsy elvtárs, aki rengeteg kárt okozott már így is, képzeld mi lesz itt, ha nem fideszes kormány lesz!) És sorolhatnám a végtelenségig.
Mindehhez még terrorizálják a lakosságot olyan, alig észrevehető apróságokkal, mint mondjuk a kutyásokkal szembeni hangulatkeltés (póráztörvény), a betegek bűnözőként kezelése (kérdezz pár inzulinos cukorbeteget vagy olyan rokkantat, akiket elzavartak dolgozni, holott ténylegesen munkaképtelen!) folytassam? Minek?
Látható volt az első négy évük alatt is, hogy ezek gazemberek. Sohasem nézték az ország, az adófizetők érdekét, mindig csak a hatalom és a vele járó vagyonszerzés vezette őket. És mindent megtesznek, hogy a kezükben maradjon.
Azért az előző nyolc év alatt nem emlékszem, hogy a fideszen kívül bárkinek eszébe jutott volna, hogy EU fellépést kérjen a magyar kormány ellen. Most meg...

NemNick 2013.03.30. 06:52:26

@zobod: Ez olyan szép érvelés, hogy beidézem, had ízlelgesse más is ezt az éles logikát:
"Mert az ellenzék olyan fontos, befolyásos, jelentős, hogy ellenük már a titkosszolgálat kell, ugye? "

Két apró, jelentéktelen dolog:
1. NEM az ellenzékről volt szó a posztban sem. Igazából rohadtul nem értem, honnan jön a fejetekbe az, hogy aki nem agymosott, kritika nélküli fidesz-zombi, az egyből ellenzéki. Bár a Fidesz mostani felépítését és működését nézve vannak tippjeim.
2. NEM az a lényeg - és nem is állította a posztíró sehol sem - hogy ezt meglépték. Hanem hogy megtehetik, ha ezt elfogadják. Jobb csírájában elfojtani a bajt, és nem adni ilyen eszközöket olyan feddhetetlen, hozzáértő és a közösségért dolgozó emberek kezébe, mint a mai magyar politikai elit.
Miért általánosságban a politikai elitről beszélek? Hogy fogod magad érezni, ha - a nyilván nevetséges és elképzelhetetlen forgatókönyv szerint - egy ballib. kormány fog hatalomra kerülni és _használni is fogja_ ezt az eszközt, amit most összeügyeskedhetnek _maguknak_ gyorsnaszádos barátaink?
Mert a törvények, amik kis kezük munkáját dicsérik, mind maradnak majd...
Másik kérdés: hogy éreznéd magad, ha, mondjuk a főnököm lennél, és én egy nap az irodába egy AK47-essel érkeznék, amit lazán kicsűrnék az asztalra, (betárazva, kibiztosítva) és közölném, "csak úgy" velem van, de nem fogom használni, istenbizony. Most pedig szeretnék beszélni a béremelésemről...
Gondolom, semmi sem változna a hozzáállásodon, viselkedéseden, hiszen nem mondtam, hogy a beszélgetés során használni akarom. Sőt, pont az ellenkezőjét állítottam.

Blogger Géza 2013.03.30. 07:37:35

@NemNick: Továbbra is az a nehézség, hogy hogyan jutottunk el az utcaseprőkig... Milyen konkrét tény indokolta beemelésüket a cikkbe. Hasonlóképp a csirkekészítőket stb.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.03.30. 08:06:42

@Blogger Géza: Géza. Szerintem mindenki leszarja, hogy neked mi a nehézség. Mindenki más érti, te meg nem izgatsz senkit. Ezt érted???

nu pagagyí 2013.03.30. 08:26:41

@Blogger Géza: Az iskolásokig már eljutottak törvény nélkül is. A jogszabály csak arra szolgál, hogy precedenst teremtsen, hogy mindenféle bírói engedély nélkül lehessen vegzálni bárkit. Ha valakiket lehet, mindenkit lehet.

regress 2013.03.30. 08:43:17

@Blogger Géza: neked ez életed végéig nehézséget fog okozni.de ne aggódj,a tek.most szerzi be a fekete autókat és a bőrkabátokat

Boka1 2013.03.30. 09:05:53

Ennek az országnak nincs szüksége külső ellenségre. A kétharmad bármikor börtönbe csukatná az egyharmadot. Lehet, hogy a magyar fétisiszták a leginkább magyarellenesek?

kvadrillio 2013.03.30. 09:32:10

EZEK MÁR SOXOROSAN űűűberelik a szocializmus szerény megfigyeléseiut !!!!!!!

ha a JELENLEGI HATALMAK A VILÁGBAN ENNYIRE BE VANNAK SZARVA, HOGY DRÓNOKAT KEZDENEK EL NAGYÜZEMBEN GYÁRTANI, ÉS EGYRE JOBBAN KITERJESZTIK A MEGFIGYELÉSEKET A TÁRSADALOM TEVÉKENYSÉGÉRE FÓKUSZÁLVA, AKKOR AZ AZT JELENTI, HOGY K.SZOTTUL RESZKETNEK, FÉLNEK, HOGY ELŐBB-UTÓBB, INKÁBB ELŐBB.... ELZAVARJÁK ŐKET A FENÉBE !
..és ez már elég-ölég közel van.

kvadrillio 2013.03.30. 09:36:50

..hmmm és..., ha ennyire retyketnek, tuggyák legalább, hogy VALAMIT MARHÁRA SZARUL CSINÁLHATNAK ?????????
7 MILLIÁRD EMBER ÉL A FÖLDÖN. MEGIJEDNEK EZEK VAJON 1-1 MARÉKNYI TÖRVÉNYHOZÓTÓL ???????????

...PLÁNEHH...HA CSAKIS MAGUKNAK HOZNAK TÖRVÉNYEKET ?

Fejesrob 2013.03.30. 09:50:44

Bevonnám vizsgálat alá azoknak a pártoknak a vezetőit is, akiket külföldről támogatnak.

Valójában nem is engedném meg ezt.

NemNick 2013.03.30. 10:52:22

@kvadrillio: Nem tartozik a lényeghez, de Te otthon is mindig kiabálsz?

fchris82 2013.03.30. 11:25:41

@proxy user: "Amíg bíztam az EU-ban, eltökélt szándékom volt, hogy elmegyek szavazni. Most, hogy látom, azok sem különbek..."

Ezt kifejtenéd, hogy mire gondolsz?

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.30. 11:33:48

@fchris82: abban biztos vagyok, hogy a fidesz be fog vetni mindent, hogy pénzközelben maradjanak.
Egyetlen kontroll az EU lett volna. De az meg szarik ránk, ettől kezdve a fidesz csinál, amit akar. Ha épp olyanjuk lesz, beírják az alkotmányukba, hogy csak a fidesz nyerhet és ezzel le van tudva az egész.

A gyengébbek kedvéért: ha csal a fidesz, pláne, ha még törvénybe is iktatja, itthon hiába pofázik az ellenzék, semmi következménye nem lesz. Egyedül az EU-nak lehetne esélye fellépni ilyen esetben, de amint az látható, eszükben sincs.

De említhetem azt is, hogy az ellenzék(be épített fideszes vakondok?) csak azon dolgozik, hogy minél nagyobb legyen a széthúzás a fidesz-jobbikkal szemben. Fideszékből meg ugye bármit kinéz az ember, annyiszor váltottak már irányt, az egykor liberális ifipártként induló politikai bűnözők.

fchris82 2013.03.30. 11:35:16

@kvadrillio: "ha a JELENLEGI HATALMAK A VILÁGBAN ENNYIRE BE VANNAK SZARVA"

Te nyugodjál már le, mit üvöltözöl? Dühkitöréssel még nem változtattak senki véleményén. Hőbörgéssel max éppen az ellentétes hatást fogod elérni, mint amit szeretnél. És pont ezért szólok rád!

Oké, hogy látod a fától az erdőt, ami páraknak nem megy, és ez dühít, ahogy másokat is. De többet segítene az ügynek, ha uralkodnál magadon. Készíts B tervet, nekem is van. Ha kiderül, hogy 2014-ben a többség nem látja tényleg, hogy a történelem ismétli önmagát, főleg a kellemetlen részeket, akkor szerencsére nyitva vannak a határok, és megyek nyugatra haldokolni, itt meg lehet Oroszország csatlósaként tapsikolni a kiharcolt "függetlenséghez".

fchris82 2013.03.30. 11:46:28

@proxy user: "Egyetlen kontroll az EU lett volna. De az meg szarik ránk, ettől kezdve a fidesz csinál, amit akar."

Nem szarik ránk, csak az utóbbi 50 évben az USA jól beszopta az Oroszokkal együtt, hogy megpróbáltak beleszólni egy-egy ország belügyeibe.

A problémákat magának az országnak kell megoldania, nem az EU-nak. Az EU minden fegyvert bevet, amit megtehet, de ahogy az MSZP is érvelt Brüsszelben, innentől már csak olyanokat tehetnének, amik a lakosságon csattannak, ami pont, hogy Viktor malmára hajtaná a vizet, mert most is minden szarukat megpróbálják vmi külső ellenségre kenni - tisztára, mint a Kádári időkben :D :-/ Most is a haldokló nyugat maszlag, és nyitás kelet felé, stb, stb. A sok hülye, meg tapsikol is hozzá, matricával a fején, hogy "Le a kommunista elnyomókkal" :D Vicc az egész. Ha nem látnám a saját szememmel, el se hinném :D Ez van olyan abszurd, minthogy voltak fekete rabszolgák, akik megvetették a fekete rabszolgákat ugyanúgy, mint a fehérek - lásd Django. És van ilyen, most is itt van néhány diktátor párti őskommunista, mint Blogger Géza, akinek bár nincs olyan egyszerű helyzete, hogy tükörbe nézzen és lássa, pont az, ami ellen olyan bőszen harcol, de azért a mai modern világban lehetne annyi esze, hogy ezt észre vegye, mégse. Annyira szelektíven képes csemegézni a felé áramló információkból, hogy az már-már gyönyörű. Ajánlom A hullám című remek film megnézését, ahol sokan szintén nem látták a fától az erdőt. Tökéletesen mutatja, hogy az ember mit sem változik és kevesen tanulnak a múlt hibáiból. Ráadásul a film alap sztorija valós. Csak itt a végén nem lesz happy end, bár igazából a filmben sem volt.

Abban viszont biztos vagyok, hogy a nem szavazással senkinek nem segítesz. Magadnak meg pláne nem. Ez még csak távolról sem jó stratégia.

fchris82 2013.03.30. 11:56:07

@NemNick: "OK. Én feladtam. "

Blogger Gézának sok éves tapasztalata van a kognitív disszonancia feloldásában, tényleg esélytelen kb. Ha OV személyesen menne oda és ismerné be neki, hogy "komám, mi itt rohadtul leépítjük éppen a demokráciát az ország védelmére hivatkozva, és a kádári időket idéző módszereket használunk", akkor sem fogná fel. Neked is ajánlom a figyelmedbe A hullám című filmet, kb arról szól, ami most itt is folyik. És hiába próbálkozik a csaj felhívni a barátja vagy a többiek figyelmét, hogy nem kicsit sántít az egész, ami történik, esélytelen! És a sztori alapja valós! A második világháború után volt egy "hasonló kísérlet" az USA-ban.

villamos alóli kacaj 2013.03.30. 12:05:03

A "górcsövet" bedughatnák a csokibarlangba is!

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.30. 12:06:39

@fchris82: django csak mint python keretrendszer ismerős. :)
Az USA egy jó példa: képzeld el, hogy mondjuk Schwarzi a kormányzósága alatt egy ilyen aljas, mocskos diktatúrát kezd építeni, amit Viktorunk! Szerinted szó nélkül hagyták volna?
Végeredményben itt is valami hasonló van: EU tagok vagyunk, elméletileg az EU normákhoz kellene igazodnunk.

Kádárékat meg nem keverném ide, Sztálin vagy Rákosi inkább illik Viktorékra.

fchris82 2013.03.30. 12:12:59

@proxy user: Django: Én is nemrég láttam a moziban, Tarantino film, nagyon jó, nézd meg :)

"EU tagok vagyunk, elméletileg az EU normákhoz kellene igazodnunk"

Emlékezz vissza, Ausztriában is megerősödött egy ciklusra a szélső jobb, hagyták lecsengeni a dolgot. Ezen kívül nem tudom, hogy miről beszélsz. OV el akart szállni a hiánnyal választások után, és nem hagyták neki. Jelenleg is tart a túlzott deficit eljárás, ezért küzdenek, hogy 3% alá csökkenjen a hiány. Ezen kívül rendszeresen szóvá teszik nem tetszésüket, OV-éknak rendszeresen magyarázkodniuk kell - lásd média törvény -, és jelenleg is vannak folyamatban eljárások. A bírák kötelező nyugdíjazását is az EU vetette ki az alkotmányból. Akkor még mit vársz? Minden tőlük telhetőt megtesznek, és jól látható eredményeket is elérnek. Mit vársz, hogy rohanjanak be tankokkal? Ők is fizetett hirdetésekben reklámozzanak?

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.30. 13:47:22

@fchris82: azért a megerősödött széljobb és egy a demokráciát sárbatipró kormány közt óriási a különbség!

Nem várok tankokat, de az túlzás, hogy néma csendben szemlélik azt, ami itt megy.

regress 2013.03.30. 13:52:53

@Fejesrob: akkor mindet be lehetne tiltani.én azokat tiltanám akik bőrkabátosokat küld diákokra,reggel a lakásukba.akik meg milliárdokat lopnak,azoknak kinyalják a seggét

fchris82 2013.03.30. 16:42:47

@proxy user: "Nem várok tankokat, de az túlzás, hogy néma csendben szemlélik azt, ami itt megy."

Az túlzás, hogy néma csendnek titulálod azt a sok erőfeszítést, amit tesznek jelen helyzetben, annak ellenére is, hogy kb a déli országok válsága miatt kisebb gondjuk is nagyobb annál, hogy ezzel az országgal érdemben foglalkozzanak. Éppen ég a ház, sír a gyerek, € milliárdok cserélnek gazdát, te meg azon óbégatsz a szomszéd házban, hogy Sanyi nem vitte ki a szemetet megint, és most már igazán csinálhatnának vmit. Csinálnak! Ez hülyeség, hogy nem csinálnak! Ráadásul értek is el eredményeket. A Klub rádió is kvázi azért működik még, a bírák is azért kerültek vissza a helyükre és azért nem szállhatott el a hiánnyal durván Orbán és ezért vagyunk túlzott deficit eljárás alatt. Akkor mit vársz még? Csinálják, ottani vizsgáló bizottságok előtt vannak a dolgok vagy éppen már bíróságok előtt. Ennyire nem lehetsz vak. Ennél többet mit tudnának csinálni? Kohn-Bendit ismerős? Ő is felszólalt! Folyamatos levélváltások vannak, amiben a kormánytól magyarázatokat követelnek, vagy fordításokat. Vedd már észre ezeket az eredményeket és erőfeszítéseket :D

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.30. 18:15:46

@fchris82: nem vagyok biztos benne, hogy a déli államok gazdasági zűrjei általánosságban nagyobb gondot jelentenek, mint ennek a... hogy is nevezték régen? Mini Duce? Valami ilyen. Szóval mint ennek a diktatúra építése.
Ugyanis ha ezt egy EU tagállam vezetése megteheti, akkor előbb-utóbb a többi is megteszi. És abból rövid úton fegyveres konfliktus lehet.

fchris82 2013.03.30. 19:30:46

@proxy user: "nem vagyok biztos benne, hogy a déli államok gazdasági zűrjei általánosságban nagyobb gondot jelentenek"

:D Hát, pedig biztos lehetsz benne. Annyira kis ország vagyunk és annyira jelentéktelenek, hogy a franciák máig összekeverik Budapestet Bukaresttel. A periférián vagyunk, gazdaságilag kb jelentéktelenek. GDP béka segge alatt, és most mit ide 10 millió csóró. Bezzeg országból mi voltunk a legesélyesebbek, hogy leghamarabb beléphessünk az € zónába, erre le vagyunk maradva, mint a huzat. Tudom, hogy sokan el vannak telve gazdasági jelentőségünkkel, de ilyen nincs. Lehetnénk jelentősek, de nem vagyunk. Iszonyatosan nem. Most mi fog történni, ha mi becsődölünk, de tényleg. Nem € van, ez nem rengeti meg őket. Egyelőre nettó pénztölcsérek vagyunk, nyeljük az EU-s pénzt. Most mi lesz, mégsem veszi meg azokat a buszokat a BKK, amiket akart? Ne már, most se veszünk semmit :D Most szerinted a német cégek nem tudnak gyorsan keríteni a magyar beszállító helyett egy lengyel, cseh vagy szlovák, esetleg román beszállítót? Ne már :D

Szóval ahol a német és francia betétesek kihelyezett pénzei vannak, és emellett még ugyanaz a pénznem is, igen, azt gondolom, hogy határozottan jobban izgatja őket. Mert kb max szimbolikus jelentősége van a mi EU-s tagságunknak, semmi több. Egy görög csődöt megérez egy német állampolgár a saját bőrén, egy magyar csődnél meg készül rólunk egy rajzfilm a tv-ben és egy jót nevetnek. Nem kell túlmisztifikálni a jelentőségünket, főleg nem a gazdaságit. Amit pedig lehet, megtesznek és nem tűrnek el. Nyisd ki a szemed.

Amit a jog számukra megenged, azt megteszik. És még csak azt sem lehet mondani, mint 56-ban, hogy mondjuk egy Szuezi válság teljesen leköti őket, mert tevőlegesen már jó párszor módosításra kényszerítették OV-ékat. Nem csak szimbolikusan!

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.30. 19:40:03

@fchris82: néha nem tudom eldönteni, hogy csak játszod az ostobát vagy tényleg ennyire képtelen vagy a gondolkodásra.
'56? Hol voltunk akkor EU tagok?
És nem arról van szó, hogy ők mit tartanak fontosabbnak, hanem arról, hogy mennyivel nagyobb baj a diktatúra kiépülése EU-n belül, mint az, hogy pár milliárdos veszít 20%-ot a vagyonából.
Épp erről pofázok: olyasmit sorolnak előre, amiből sokkal kisebb gondja lesz az EU országainak, mint abból, amit Viktor király művel itt a végeken.

fchris82 2013.03.30. 21:15:09

@proxy user: 56 úgy jön ide, hogy a Nato országoktól támogatást reméltünk a Szovjetekkel szemben és volt is rá ígéret, de a Szuezi válság miatt kurvára le lettünk szarva, mert kisebb gondjuk is nagyobb volt annál, hogy a mi szabadságharcunkkal foglalkozzanak. Kis történelem, hogy miért nem kaptunk nyugati segítséget.

"És nem arról van szó, hogy ők mit tartanak fontosabbnak, hanem arról, hogy mennyivel nagyobb baj a diktatúra kiépülése EU-n belül, mint az, hogy pár milliárdos veszít 20%-ot a vagyonából."

Ezt egyedül te látod így. Pont leszarják. Szerinted ez hol érinti őket? Ez nem egy cseppfertőzés, ami tova terjed :D Ezt hogy képzeled el? Ukrajnában szerinted milyen mértékű a demokrácia? És akkor most a Románoknak attól kell félnük, hogy ott is felüti a fejét? A Fehérorosz diktatúra mennyire van hatással a szomszéd országok politikájára? Kb semennyire. A probléma lokális és az is marad. A pénzügyi összeomlás viszont nem. Ha itt újra diktatúra lesz, ez nem fenyegeti a francia vagy osztrák demokráciát, nem is tudom, honnan veszel ilyet. De hozhatnám azt is, hogy itt a rendszerváltás után Romániában még ugye durva diktatúra volt Csaucseszkuval, mégsem fosott senki, hogy itt is visszatér a diktatúra. Mekkora hülyeség már ez? Ilyet a világ még nem látott :D És nem is logikus.

A diktatúrához kell egy diktátor, meg egy elégedetlen néptömeg. A gazdasági problémák ha begyűrűznek, az megteremti az egyik előfeltételt a szélsőséges nézetek terjedésének! Ez igaz. Ha viszont jól élnek, pont leszarják, hogy a szomszédban mekkora korrupció és diktatúra dúl, max kicsit elégedetlenkednek a menekültek miatt, de ennyi. Kérdem én, hol láttál te olyat, vagy milyen forgatókönyv alapján gondolod, hogy ha itt diktatúra lesz, akkor máshol is?

Kidobnak minket az EU-ból, ha nem magunk válunk ki és kész. Amíg a lakosság nem szavaz be ilyen idiótákat a parlamentbe, nincs gond.

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.30. 21:28:32

@fchris82: te tényleg nem érted, hogy miről beszélek.
Az EU vezetői jobban fosnak attól, hogy elúszik a vagyonuk egy része, mint attól, hogy 2-3-5-10 év múlva mekkora gáz lehet abból, ha egy EU tagállamban engedik a diktatúra építést.

Nem cseppfertőzés? Említhetem a manyup pénzeket, nem sokkal később az EU már a ciprusi magánvagyonokhoz akart nyúlni. (jó, közvetve, de végeredményben tőlük származó ötlet)
A pénzügyi összeomlást nem fogják megakadályozni azzal, hogy segítenek a déli államoknak egy-két évvel tovább vegetálni, az be fog dőlni így is-úgy is. Olvass kicsit történelmet! Kísértetiesen emlékeztet ez az egész arra, amit anno "A Nagy Világgazdasági Válság" címszó alatt tanultunk. :(

Viszont ha ezt itt hagyják, akkor sajnos megtörténhet, hogy a következő hasonló "demokrácia" valahol a spanyolok környékén fog kialakulni és egy szavuk sem lehet, mert itt is hagyták. De ne legyen igazam.

Amit figyelmen kívül hagysz, hogy az EU egy viszonylag szoros szövetség (kellene, hogy legyen), nem csak egy földrajzi egység, ahol útlevél nélkül közlekedhetsz. Ha az egyik tagállamnak hagyják, hogy ne törődjön a normákkal, akkor legközelebb az összes többi is joggal követeli, hogy ne pofázzon senki a belügyeikbe.
süti beállítások módosítása