2013.03.09.
10:33

Írta: lbm

Amikor a rendőrség a "tisztességes többséget" szolgálja...

etelosztas-blaha-2012_1362821544.PNG_529x244

Hogyishívjalak’ Csongrád Megyei rendőrség, illetve a Kormány…
Már megszólítást sem írok nektek, mert tulajdonképpen az is valamiféle tiszteletet sugall, és még véletlenül sem szeretném ha félreértenétek... A tisztelet apró morzsája, amit igyekeztem irányotokba még megtartani, a tegnapi napon elveszett. Még megtalálhatom, de nem tudom, hogy akarom - e keresni. A pohár túlcsordult. Mondandóm a következő:
A NER vállalhatatlan számomra! Próbáltam megszokni de nem megy! Ez a NER nem az én rendszerem, sőt úgy gondolom, hogy egyáltalán nem lehet emberi emberek rendszere. Eddig is csak kényszerből voltam a része, ám létjogosultságát számomra akkor vesztette el teljes mértékben amikor Henriettából bűnöst csináltak. Henrietta 24 éves, és rokkant. Persze a NER szerint nem tudom micsoda, de igazából ennek a rendszernek a definíciói nekem már abszolút nem számítanak. Egészséges lélekkel rendelkezem, tehát ezeket a definíciókat nem is vallhatom magaménak. Szóval Henrietta rokkant, hiányzik az egyik karja. Ezen felül pedig éhes. Igen! NER-ország vezetői erről nem szeretnek és nem akarnak beszélni. Valahogy nem illik bele a tündérmeséjükbe, így mondhatni üldözik azokat, akiknek a nyakukig ér szerencsétlenségük. Mindig is voltak rossz sorsú emberek, de „jól teljesítünk” országban valahogy csak egyre többen lettek. Annyira sokan, hogy a letagadhatatlan felelősség bizonyítékai a NERt lassan kezdik betemetni. Ezért ha lehetne eltűntetnék mindet. Törvényekbe ágyazva… Ám ez nem olyan könnyű, mint a taggyűlés-nem taggyűlés témakörre redukálni a „ne mi kapjuk a legtöbbet” bűnt. Az éhezők, a hajléktalanok, a rokkantak, a munkanélküli vagy munka mellett elszegényedő családok nem bújtathatóak el paragrafusokban, csúsztatott megállapításokban. Megpróbálják, de nem megy csak ideig-óráig, mivel a tönkretett ország nem lezárható akta, amiről majd később megfeledkeznek az emberek. Sőt, nem is lehet titkosítani 800 évre, mivel látjuk, érezzük, holnap, holnapután is. Ennek kiteljesedése számomra a „koldulós”, meg hajléktalan törvény, melyről már többször írtam, hisz felháborító, de most amikor nevet kapott: „Henrietta”, ez már más, mert ez fáj! Nagyon fáj! Nincs mit szégyellnem, ha leírom, könny van a szememben.

Henrietta az egyetlen karjával bizonyára nem tud dolgozni. 24 éves és ez jutott neki. Meg az éhezés… Szeged egyik Tesco-jában az éttermi részen az amúgy is kidobásra ítélt ételt elkérte, hogy megegye. Csak gondoljunk bele, hogy milyen érzés lehet ez neki.  Mennyire megalázó. De odaadták neki. Leült és ette. Majd jött a rendőrség és megbírságolta 50 ezer ft-ra. Ötven ezer ft-ra, amiről azok az embertelen, undorító valakik is tudják, hogy nem fogja tudni kifizetni, akik ezt törvénybe írták.  Azokról sem szebb a véleményem, akik képesek voltak ezért a rendőröket riasztani. Az intézkedő rendőröket (akikért pedig én mindig is maximálisan kiálltam) szintén nem tudom más jelzővel illetni. Illetve tudnám, csak az már nem a nyilvánosságnak való, és mélyen alpári státuszba helyezne engem… A szabálysértést amit Henrietta elkövetett (csak a NER szerint, mert szerintem meg nem!), 5000 - 50 000 ft közötti összeggel lehet büntetni. Henrietta hatalmas bűnt követett el, mert rá  a maximális bírságot rótták ki…

A Csongrád Megyei rendőrség pediglen többek közt a következőkkel kommentálta az esetet:

„A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság akkor és most is nyilvánvalóvá teszi, hogy a tisztességes többséget szolgálja...” ( A teljes nyilatkozat szintén itt olvasható: LINK )

Henrietta pénz híján valószínűleg börtönbe fog kerülni. Így segít nehéz sorsán a NER… A NER gonosz, rosszindulatú, és számomra vállalhatatlan.

Abban az országban ahol egy éhező, rokkant ember a tisztességtelen, azaz bűnösök közé lett sorolva, ott én nem érzem magam az ország állampolgárának. Ha az a nemzeti és állampolgári kötelességem, hogy egy nehéz sorsú embert megvessek, bűnösnek lássak, avagy tisztességtelen polgárként definiáljak, akkor ezennel kijelentem, hogy épp most lettem idegenszívű, kívülálló és nem tartom magam a nemzet tagjának.        

Nem fogom cikisnek tartani a könnyeket sem a történet kapcsán, mert Ember vagyok és soha nem is leszek NERtárs! LBM NER-társ eddig is csak a rendszer kigúnyolásaként voltam, de már ahhoz sincs kedvem. (Ezért változott a nick-nevem) LBM vagyok, aki megpróbál embernek maradni a NER-ben is. Reményeim szerint a NER-nek már csak egy éve van, és még a fogalmát is eltörlik. Akkor majd újra itthon leszek, nem pedig egy idegen a saját országomban…

 

         

35 komment

Címkék: NERlemény NERélet NERperek

A bejegyzés trackback címe:

https://nertars.blog.hu/api/trackback/id/tr935124281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

emzéperiksz 2013.03.09. 20:14:46

Én is olvastam a hírt, elképesztő. Szégyellje magát a Tesco, a rendőrök és mindenki, akinek a mocskos keze ebben benne van!

emzéperiksz 2013.03.09. 20:42:00

Még azon gondolkoztam, hogy ezek a rendőrök nem véletlenül ugyanazok-e, aki Lékó Péter sakkozó barátait is megverték? A szegedi rendőrség mindennek a legalja.

DezInf 2013.03.09. 20:49:05

Ez vár a hajléktalanokra és az elesettekre. Nem hagyják őket az út szélén,hanem belelökik(lehet akár bele is lövik) az árokba. A NER csodás dolog!!!!- a gazdagoknak :)

Argus 2013.03.09. 20:54:39

Az élelmiszerláncok naponta több tonna ehető élelmiszert dobnak ki illetve semmisítenek meg. Ezek 98%-a még napokig minőségromlás nélkül felhasználható.Inkább ebbe az irányba mozdulna a méltóságos és nagyságos kormányunk.

percenként százhuszat verő gumibot 2013.03.09. 20:57:36

Jobban jártál hogy lemaradtál a Tescós cuccról. Annál még az is egészségesebb amit a kukából kaparsz ki

percenként százhuszat verő gumibot 2013.03.09. 20:59:04

@Argus:
" ebbe az irányba mozdulna a méltóságos és nagyságos kormányunk. "

Hogy jön ide a kormány? Enélkül nem lehet az Indexnél címlapra kerüli?

Sanyi az alvégről (törölt) 2013.03.09. 21:34:01

Ez az Orbán kormány igazi arca!
SOHA TÖBBET FIDESZ!!!

fogsz te meg mosolyogni! 2013.03.09. 21:34:25

lassan tobben lesznek az ehezok, ugyhogy a pinter-garda jobban teszi ha modositja a hozzaallasat!!!

christophe 2013.03.09. 21:42:27

Belgiumban a nagy àruhàzlàncok KOTELESEK a lejàrando(pàr nap szav.idovel)rendelkezo kidobàsra itèlt èlelmiszereket karitativ szervezeteknek àtadni.Szègyelem azt ami ma M.o-n folyik,szègyelem hogy fèlig magyar vagyok.....

christophe 2013.03.09. 21:45:19

@percenként százhuszat verő gumibot: Talàn ugy,hogy ok alkotjàk ezeket a torvènyeket,ès teszik tonkre az orszàg gazdasàgàt,novelik a szegènyek,èhezok szàmàt.

komplikato 2013.03.09. 22:01:38

@percenként százhuszat verő gumibot: "Hogy jön ide a kormány?"

Na, szerinted? Alaptörvény módosítás megvan?
Tudod jó narancsos módra, akinek nincs semmije az annyit is ér ...

Jenyei 2013.03.09. 22:06:07

Nem kell ennek a szegény nőnek a kálváriáját érdekből vagy megszokásból mindjárt Orbán-ellenes hangokkal vegyíteni. Saját jogon is épp elég ocsmányság, ami történt vele. Van egy kis idő hogy bocsánatot kérjenek tőle, valahogy kárpótolják, bármi jelét mutassák annak, hogy emberek vannak ebben az országban, és nem érzéketlen bürokratikus véglények.

madandcrazybird (törölt) 2013.03.09. 22:26:20

Szerintem fizesd ki helyette a buntetest.
Na csak szajaljal es alsagos tekintettel szid a rendszert.
Szegeden nincs hajlektalan szallo egyebkent ahol kapnak etelt a raszorulok?
Ugyanis nem tudom elhinni hogy ne lehetne etelt kapni.
Azert ehen meg nem halnak az emberek Magyarorszagon.
Azert ilyen hulyesegekkel ne gyertek mar.
Ehsegmenet meg ilyenek.....

rug82 2013.03.09. 22:27:57

"A törvény az törvény"
"Akinek semmilye sincs, az annyit is ér"

Ezért szavazott a sok birka orsós viktorra, libás bajnaira... Ébresztő, emberek!! Ha VALÓDI változást, élhető Magyarországot akartok, csak a Jobbik az alternatíva!

zobod 2013.03.09. 23:02:27

@christophe: hülyeséget beszélsz, a posztban bemutatott történet szereplője vajon milyen munkát végzett korában, 2010 előtt, amiből jól élt, és amit a fidesz által hozott törvények miatt vesztett el?

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.03.09. 23:07:24

@madandcrazybird: Te melyik országban élsz? ... Egyébként ha tudnám kifizetném, de én is NERországban élek, azon belül pedig az egészségügyben dolgozom. De inkább mégsem fizetném ki, mert ez a törvény mocsok, így a bírság számomra elfogadhatatlan. Te viszont élj boldogan, abban a szép életedben ahol te úgy látod, hogy itt nem szoktak éhezni az emberek, mert valahol adnak nekik. Még a templom környékéről is kitiltják őket:
nertars.blog.hu/2012/09/29/a_plebanos

Csumpitáz Alfréd 2013.03.09. 23:16:45

Az elképzelt reakciók:

A kormányoldal: A kormány ismét hatalmas lépést tett a szegénység felszámolása felé. Mindenkit megvédünk a nélkülözéstől!!

Az ellenzéki oldal:

MSZP: Az MSZP hatalomra kerülése esetén alanyi jogon járó, ingyen ételmaradékot biztosít minden rászorulónak, a 22. havi nyugdíjról és a 33. havi munkabérről nem is beszélve...

DK: Gyurcsány Ferenc a sajtó erőteljes jelenlétében saját otthonában látja vendégül a 24 éves rokkant nőt, megvacsoráztatja, fotózkodik vele, majd a térdén lovagoltatja.

LMP: Mindenképpen kivizsgáltatná, hogy vajon az ételmaradék ellenőrzött és bioetikus forrásból került-e a Tescoba.

Jobbik: Mindenképpen kivizsgáltatná a 24 éves rokkant nő, a vásárlók és a Tesco dolgozóinak származását.

Az emberek eközben egy valóságshow ismétlését nézik és emelt díjas sms-ben szavaznak.

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.03.09. 23:21:03

@Csumpitáz Alfréd: :-DDD Azt hiszem rég nevettem ilyen jót :-)Bár ha egy picit körülnézünk a pártok kommunikációja terén, akkor amit írtál az olyan valóságosnak tűnik... még ha egy kicsit sarkított is.

christophe 2013.03.09. 23:26:21

@zobod: nem beszèlek hulyesèget,lehet hogy volt rokkantsàgi nyugdija amit elvettek Tole,màsik biztos nem kapott volna 50ezres birsàgot azèrt mert a maradèkot elkèri.Akàrhonnèt is nèzzuk a nyomor èrezheto,sokkal jobban mint 2010-ben akkor is volt,de nem ilyen szinten.A màsik a szegènysèget krimanizàlni a leheto legundoritobb dolog,mèg a 2nap ès az alaptorvènyben is benne lesz,Hajrà Magyarorszàg,hajrà magyarok!!!

Csumpitáz Alfréd 2013.03.09. 23:34:54

@lbm: Igen, nem véletlen az irónia, de nem áll messze a valóságtól az, amit írtam. Ez viszont tragikus a jelenre és a jövőre nézve is. Sőt, szerintem a valóság mostanában abszurdabb/cinikusabb politikusi fordulatokat is fel tud mutatni.

zobod 2013.03.10. 00:22:51

@christophe: mondd, elolvastad egyáltalán a délmagyar cikkét? Meg főleg, a kommenteket? Pl. ezt :"146. csakhogy 2013.03.08. 12:14
142. Fogadd be a családját, tegyél jót vele, és amint hátatfordítottál neki, nézd meg a tárcádat. Ez a "szerencsétlenasszony" több lopást és rablást- bocsánat erőszakos kéregetést követett el csak a TESCO környékén, mint ahányszor ott vásárólltál. Nem véletlenül büntetik őt. Tizenéves kora óta ismerem csak ebből él. aki sajnálja( és nem az egészségi állapotát emltem) az fogadja örökbe, nem kívánhatok neki ennél rosszabatt."

percenként százhuszat verő gumibot 2013.03.10. 01:05:47

@zobod:
Megy a politikai hangulatkeltés, közben meg az összes nyomoroncot lexarják akik jajonganak

_most_ 2013.03.10. 01:59:15

@zobod: a félkarú rabló :D

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.10. 04:13:05

@zobod:

Á, értjük, azért büntették meg ételért-kuncsorgásért, mer' rabló. Nem lehet, hogy autótolvaj is?

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.03.10. 05:28:22

Szegeden Botka (MSZP) a főnök, aki nem annyira NER-társ, és a koldulási rendelet helyi szintű. Tehát bár tökéletesen belesimul a kormányzati retorikába, nem bizonyít mást, hogy az embertelenség nem pártfüggő.

látjátok feleim szümtükkel 2013.03.10. 07:38:39

@lbm: "Még a templom környékéről is kitiltják őket:"

Még szép, mit veszélyeztetik a felső tízezer zártkörű áhítatát.( Osztán amikor haza mennek, ne tudd meg...)

látjátok feleim szümtükkel 2013.03.10. 07:41:24

@Rendíthetetlen Álamkatona:

Lehet, hogy Botka a főnök, csak a vezérrudat a kormánypárt tartja a kezében. Vagy mossuk össze a fehéret a színessel?

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.03.10. 07:50:50

@zobod: Tehát szerined a koldust meg a hajléktalant hót reális pénzbírsággal büntetni... mert ugyan kajára nincs pénze, de majd a bírságra lesz ugye? Henriettán kívül tudod hány éhező van? Hajléktalanok száma megvan a fejedbe? Amúgy az új rokkant törvény miatt egy csomó embert rehab ellátásra tettek, 28 000 ft/ hó. Ja! És azzal a szankcióval, hogy de ha melózik még ezt is elveszik. Nem akarom megzavarni a lelki nyugalmadat, de rengeteg Henrietta fogja ellepni a nagy NERt! Éhesek lesznek.

Vilmos Sándor 2013.03.10. 09:07:35

Mint rokkantnyugdíjas és mint /még/ magyar állampolgár teljes mértékben egyetértek a blogban leírtakkal.Polgárőr vagyok, DE hozzátettem, hogy : AZÉRT LETTEM POLGÁRŐR,HOGY A TISZTESSÉGES RENDŐRÖKET TÁMOGASSAM, NEM PEDIG AZÉRT, HOGY A KORRUPT GAZEMBER QRMÁNYT ÉS HIVATALNOKAIT PÁRTOLJAM BŰNCSELEKMÉNY HEGYEK ELKÖVETÉSÉBEN!
Remélem, NEM KELL még egy évet várni, hogy ezeket a korrupt, mocsok, hazaáruló NET-es gazembereket elzavarjuk!
HAJRÁ MAGYAROK!MUNKÁT, KENYERET,ORBÁNÉKNAK KÖTELET!!!

látjátok feleim szümtükkel 2013.03.10. 09:25:29

Papok figyelmébe ( meg nem papokéba is! ):

"Orbán Viktor miniszterelnök lengyel fiatalokkal beszélgetve kijelentette: „Isten nélkül nem lehet becsületes és jó embernek lenni. Ugyanakkor ha folyamatosan a kereszténységre hivatkozunk, nem nyerhetjük meg a választók többségét.” "

Gera 2013.03.10. 11:14:41

Nekem erről a sztoriról az jutott eszembe, amikor egyszer az Árkádban ettem és leült mellém kajálni egy enyhén büdös hajléktalan pár ilyen másoktól kunyerált maradékos tányérral, aztán engem kérdezgetett, hogy megeszek-e mindent. Mit ne mondjak, pokolba kívántam az illetőt.

A fogházban amúgy rendesen megetetik, úgyhogy még jól is jár.

látjátok feleim szümtükkel 2013.03.10. 14:40:03

@Gera:
Azért azt gondolom, hogy az adófizetőknek olcsóbb ezeknek napi egy tálételt adni, mint a börtönben "kiszolgálni".

Gera 2013.03.10. 15:17:52

@látjátok feleim szümtükkel: Ez világos, ezt osztom. Csak éppen abban is majdnem biztos vagyok, hogy békésen ebédelő pógárok zaklatása nélkül is hozzájuthat valaki egy ebédhez egy nagyvárosban különböző karitatív szervezeteknél.
süti beállítások módosítása