2013.02.08.
19:02

Írta: lbm

Lenyomozták, majd beidézték a kommentelőt...

Van abba némi gyomorrontás érzés amikor egy fejlődő és elméletileg demokratikus országban feljelentik az online újságok híreinek kommentelőit. Na nem mondom, hogy ez nem szánalmas egy picit, de viccesnek sem nevezném. Valahogy fenyegetve érzem magam, az meg olyan kellemetlen a szabad vélemény nyilvánításom közben... Már az is zavar, hogy ha nem is adja ki egy-egy felület a kommentelők adatait, valamilyen formában mégis megtalálják őket. Legalábbis a Népszava.hu szerint ez történt. Igazából nem lep meg. Biztos vagyok benne, hogy valamilyen listán én magam is ott vagyok, és a valódi nevemen... Frankón zavar egyébként, de bízom a demokrácia még megmaradt morzsáiban... A dolog ugye úgy néz ki, hogy olvasok egy hírt, azon kicsit felpaprikázom magam, és a hírrel kapcsolatos gondolataimat kommentben leírom. Sőt! Ha egy kicsit jobban ráérek, egyenesen egy több körmondatos posztban fejtem ki álláspontomat. Hát billentyűzet van, kávé is mellettem az íróasztalon... értekezzünk! Így tesznek még sokan mások is.

De vágjunk a témába. Az történt, hogy a mélyen tisztelt, és szeretni váló Papcsák úr ( legyen áldott a neve...) besokallt, és most perel pár fotelforradalmárt, akik vették a bátorságot, és nem úgy jellemezték őt mint én az imént. Mielőtt félreérthető lennék szólok, hogy én sem szeretem Papcsák urat, csak a tököm vitatkozzon vele a bíróságon...

Arany Papcsákunk egy politikus, ám érzékeny lélekkel születhetett, és a kritikát nem bírja, főleg nyilvánosan nem. A politikus képző biztosan nem világosította fel kellően arról, hogy a polgármestereket vannak akik szeretik, meg vannak akik nagyon nem... Az online újságok  kommentelőit véleményem szerint azért jelentette fel, mert egy-két blogot még nem ismer... Attól mentsen is meg minket a papcsákok istene, hogy ezekbe beleolvasson! A bíróságok kapacitását lehet, hogy lefedné a "Papcsák urat megsértették" perek sokasága... Sőt pereljen mindenki mindenkit! Elvégre a net igazi "anyázós" játszóház. Én pl. csak blogolgatok, mondhatni hobbiból, kikapcsolódásként. Hetente hatszor kéne megsértve éreznem magam, de van mikor percenként kétszer,  mivel amikor írok vállalom a nyilvánosságot, mint például a színész, vagy mily meglepő: a politikus. Amikor pedig esetenként 13-18- vagy akár 20 ezren is elolvassák amit írok, akkor bizony bekeveredik ebbe a létszámba olyan is aki nem ért velem egyet ( na ők viszont Papcsák urat bizonyára kedvelik... ) . Imigyen pedig jelzők tucatjait kapom: libsibolsi kommunista, hazug, bértollnok, mások adójából élősködő, tahó, bunkó, paraszt és ezek szinonimái kerek mondatokba foglalva. De nem harapdálom sírva a kispárnát, pedig:

-nem állok közvetlen kapcsolatban egy pártszervezettel sem

-minden írásom már nyilvánosan megjelent hírekről szól a források feltüntetésével, így hazug sem vagyok

-pénzt nem kapok írásaimért, sőt még a könyvem is a neten van ingyen elérhető formában

-életem során összesen két hónapig vettem igénybe a munkanélküli segélyt, ennél több terhet soha nem róttam az adófizetőkre

-az internet bugyrain belül én még a visszafogottabb stílust képviselem

-a parasztokat pedig tisztelem, mivel általuk kerülhet zöldség, gyümölcs, kenyér az asztalomra, úgyhogy az nem is sértő...

Papcsák úr, aki valljuk be, jóval ismertebb nálam, se sértődjön olyan hamar! Amikor a Bajnait, vagy más neki nem tetsző embert szidnak az interneten, illetve nem válós dolgokat terjesztenek róluk, akkor Papcsák NERtárs nincs úgy felháborodva... Ha kommentelők rasszista hozzászólásokkal tarkítanak egy egy komment-folyamot akkor Papcsák úr nem hallatja hangját, hogy na ez aztán felháborító...

Kedves Papcsák ember! Abban a pillanatban, hogy maga megnyer egy ilyen pert, valóban nagy csatát mondhat magáénak, hiszen a net száját is befogja ezzel, mert nem mernek majd virtuálisan sem véleményt mondani az emberek, ám azzal hatalmas lavinát indíthat el!... Meggyőződésem, hogy ma ez a kormány többek közt annak is köszönheti, hogy még oszthatja az észt, hogy van net, ott pedig lehetőség a véleménynyilvánításra. Odavetnek pár keresetlen mondatot, felemlegetik egyes emberek feljebb menőit, majd lenyugodva, új cikk, új poszt után néznek. Azelőtt az emberek csak úgy tudták a nemtetszésüket kinyilvánítani, ha kimentek az utcára, és igyekeztek megdönteni a nekik nem tetsző rendszert. Úgyhogy Papcsák úr, gondolja ezt meg jól! Ha a neten már nem tudnak dühöngeni az emberek, ha nem lesz már felület ahol egy kis politikus anyázással levezethetik a feszültséget, melyet ez a kormány a nyakukba zúdított, akkor vajon hol és hogyan fogják majd kikiabálni magukból a csalódottságot, a mérget, az utálatot az önök arcai és tettei láttán? ... Mert  akkor is fogják, az biztos... 

Akkor már nem nyugisabb a neten pár keresetlen szó, amelyről ha az ember akar akkor tudomást sem vesz?

393 komment · 3 trackback

Címkék: NERségek NERlemény

A bejegyzés trackback címe:

https://nertars.blog.hu/api/trackback/id/tr385069965

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fogtam egy fidesztrollt, éppen kopipésztelt! 2013.02.09. 11:14:01

Az előre megírt manipulatív propagandaszövegeket saját véleményként terjesztő fideszes bérkommentelők tényleg léteznek! Régóta sejtjük, hogy a napszámban a neten nyüzsgő, egy-egy kormányellenes hangot megütő poszt alatt rajokban támadó jobbertrollok n...

Trackback: Kötelezhető-e tanúvallomásra saját maga, mint gyanúsított ellen a kommentező? 2013.02.09. 11:12:19

Hozzátartozó ellen nem kell tanúskodnod, de vallomást kell tenned saját magad ellen, mint gyanúsított ellen? Megteheti a hatóság, hogy tanúként kötelez vallomástételre, ha gyanúsítottként beidézve megtagadhatnád, hogy vallomást tegyél? A helyzet a köv...

Trackback: Bencsik játéka, és azok a fránya szabályok 2013.02.09. 10:23:05

Kíváncsian várjuk, mikor "oltják le a villanyt" Bencsik András Facebook-oldalán. A rendületlenül, és rendszereken átívelően kormánypárti újságíró ugyanis közösséget épít mostan, ami nem lenne baj, ha mindezt nem oly módon tenné, h...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GennyesTus 2013.02.08. 22:03:45

A rágalmazás vétségét az követi el, aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ.

A bírálat, a kritika és a véleménynyilvánítás nem esik a tényállítás fogalma alá, így ezek nem alkalmasak rágalmazás megállapítására. A tényállítás tehát személyes tapasztalaton, meggyőződésen alapuló (vagy ilyen látszatot keltő) közlés arról, hogy a múltban létezett vagy a jelenben létezik valamilyen esemény vagy történés.

Ennyi. Ügy lezárva.

GennyesTus 2013.02.08. 22:05:17

Jaa, és politikus esetén nem beszélhetünk becsületsértésről. Mert nincs nekik.
"Mint az közismert".

micsoda? 2013.02.09. 09:40:23

Jó poszt. Igyekszem én is eszembe tartani, hogy "aki kutyával alszik, ne csodálkozzon, ha bolhás lesz". Ez ennyire egyszerű.

feketebarany666 2013.02.09. 09:41:09

Kozszereplo, es neki ezert turni kell a kritikat.

2013.02.09. 09:44:00

ott tartunk mint az előző rendszerben. meg kell gondolni, hol mit mondasz.

Kelly és a szexi dög 2013.02.09. 09:50:41

Az ilyen a pártját is lejáratja.

nemsirunk 2013.02.09. 09:53:24

Egy joghoz értő magyarázza már el nekem, hogy miként lehet bíróság előtt minden kétséget kizáróan és hitelt érdemlően bizonyítani, hogy az illető volt a kommentelő?

Mert az világos, hogy az ip címet le lehet nyomozni, még esetleg azt a konkrét gépet is, ahonnan írták a kommentet, de hogy személyesen ki kattintott az elküld gombra, azt hogy a fenébe lehet bizonyítani?
Az internet előfizetésért nem kell olyan felelősséget vállalni, mint mondjuk egy jármű üzemeltetéséért, nem kell naplót vezetnem a használatának átengedéséről, de még csak nem is kell jelszóval védenem a wifit. De az egyszerűbb védelemmel rendelkező wifit fel is lehet törni, a gép felett át lehet venni az irányítást megfelelő szoftverekkel.
Akkor hogyan lehet személyre szólóan bizonyítani bármiféle netes tevékenységet? Titkosszolgálati eszközökkel bekamerázzák a szobát és felvételt készítenek?

avan 2013.02.09. 09:57:27

Már 5 perce gondolkodom, hogy mit írjak, de nem merek semmit...:) Tán, jöhetne már a tavasz.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.02.09. 09:59:22

egy per nem csinál cenzúrát, a cikk utolsó része butaság..
persze perelni is az.

M_R 2013.02.09. 10:00:10

@mizant21:

- Ha kigondoltad, ne mondd ki
- Ha kimondtad, ne írd le
- Ha leírod, ne írd alá
- Ha aláírtad... ne csodálkozz....

A fidesz-féle fülkeforradalmi NER demokrácia igen sok hasonlatosságot mutat a Rákosi rendszer "népi" demokráciájával.

Pan Modry 2013.02.09. 10:03:40

Na, ez a papcsak rohejes. Ha engem ilyesmi miatt eloszednenek csak rohognek az egeszen, szerintem teljesen ignoralnam az egesz ugyet. Kulfoldi laksokent es munkavallalokent ugysem lehet rajtam egy fillert sem behajtani. :))))

...vagy, amennyiben lenne idom, lehet belemennek a jatekba es az egesz pert feltolnam a youtube ra hogy sokan rohoghessenek rajta, ha meg is basznak egy ket millioval, vegul is a jo szorakozas sohasem olcso :))))

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2013.02.09. 10:04:00

Ez a Papcsák ember egy ilyen kis törpediktátor?

Pan Modry 2013.02.09. 10:05:03

@nemsirunk:
En azt nem ertem hogy hol van a szolasszabadsag. Szerintem mindenkinek joga van papcsakrol azt gondolni amit akar es mindezt tetszolegesen megoszthatja barkivel.

Nikos Galis 2013.02.09. 10:06:36

Tanulság?
Soha ne mondd, hogy PAPCSÁK, mert könnyen RABCSÁK lesz belőled :))

lebegő levegő 2013.02.09. 10:08:09

Én most elképzeltem Papcsákot 66-os pózban Orbán elvtárssal. Most ezért elvisz majd a gondolatrendőrség????

Cifu78 2013.02.09. 10:08:28

Egyfelől igen, igazat adok a cikknek, egy közszereplő vállalja fel, hogy a tetteit, mondatait kritika érheti. Teljesen jogos ez az elvárás a demokráciában.

Másfelől viszont szabadjon megjegyeznem, hogy valahogy a kommenteléseknél is jellemzően ott megy a nagy szájjal fröcsögés, ahol arc nélkül, elviekben csak valami kitalált felhasználói név mögé bújva teheti meg. Ahol a posztolás kötöttebb, pl. Facebook fiók vagy G+ fiók alapján megy, ott valahogy sokkal kevesebb a fröcsögés - kritika ott is van, csak mindezt kulturáltabb formában adják elő a népek...

Azért ezen sem ártana elgondolkozni...

felcsutisuttyo 2013.02.09. 10:11:38

Én nem félek ettől a szarembertől...Dögölj meg Papcsák de minél előbb a legszenvedésesebb RÁKBAN!

órarugógerincű felpattanó 2013.02.09. 10:16:47

A szólás szabadságot nem kell félteni, max a röcsögés szabadságot.

Denny Crane 2013.02.09. 10:22:49

@nemsirunk: Mint joghoz értő, elmagyarázom:

Nem kell. Ugyanis a kétséget kizáró bizonyítás elve csak másodlagos, hiszen a bíró állapítja meg mérlegeléssel azt, hogy mi a kétséget kizáróan bizonyított. Igen, jól érzed a problémát. Alaphelyzetben a büntetőeljárási törvény szövege szerint a bíróság a bizonyítékok alapjén mérlegeléssel állapítja meg a tényállást, és csak a kétséget kizáróan bizonyított tényt lehet a vádlott terhére értékelni - a valóságban nem így van, hanem fordítva. A bizonyítékok "erejét", vagyis azt, hogy kétséget kizáró-e az adott bizonyíték, a bíró dönti el. Tehát ha a bíró szerint elég az egy darab rendőrtanú vallomása ahhoz, hogy kétséget kizáróan bizonyítva lássa, hogy te előtte elismerted a Kennedy-gyilkosságot, akkor az bizony így lesz.

Szóval ha a bíró úgy gondolja, akkor abból, hogy tiéd a gép és a te IP címedről ment a komment, simán bemérlegeli, hogy te írtad.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2013.02.09. 10:26:52

@Cifu78: hát engem a faszbuk is meg szokott döbbenteni, hogy emberek ott is milyen ordenáré módon tolják....

Beware Ogre (törölt) 2013.02.09. 10:27:07

@mizant21: Nem ez már annál rosszabb. Akkor kaptál egy pártfegyelmit most meg kirugnak mindenhonnan és soha nem kapsz masik normális állást.

Dolby kapitány 2013.02.09. 10:27:25

A kedves Papcsák úr nagyon jó ember! Az Isten megáldja!

raverqq 2013.02.09. 10:27:50

Kíváncsi vagyok mikor állítanak bíróság elé egy politikust hazugságért, esetleg "meg nem alapozott ígéretért", Választások előtt tett ígéretért, ami aztán "feledésbe merül" vagy épp az ellentéte valósul meg.... Mi lesz akkor ha ezekért a hazafias cselekedetekért nem is a bíróság előtt kell felelni?

anddd 2013.02.09. 10:32:30

@nemsirunk: Sehogy sem lehet bizonyítani, hogy adott IP címről ki is küldte el valójában az ominózus hozzászólást. Mivel az adott számítógéphez még családon belül is hozzáférhet több személy is, ezért közülük is írhatta bárki a kommentet. Ezt már korábban is megállapította egy hasonló ügyben a bíróság. Ennélfogva ez csak egy bohóckodás. Hasonló esetben azért én elgondolkodnék egy hamis vádon.
Annak külön örülök, hogy drága rendőrségünknek ilyen piti dolgokra van ideje. Valószínűleg őket sem a kormány irányítja.

sankó panza 2013.02.09. 10:32:50

Papcsák egy kivételesen irritáló, kis paprikajancsi. Egy kivakarózott kis percemberke, aki hű de fontos szinte isten jobb kezének gondolt gőgös senkiházi. Szegény nagyanyám mondta az ilyen emberre , hogy annyit ér, mint körme alatt a piszok. Sajnos a fidesz egész lenyomata megfigyelhető rajta, és itt elnézést a tisztességes fityiszesektől, mert azért van egy pár olyan is.

röhögő 2013.02.09. 10:34:24

Papcsák úr egy Isten áldott ember, álljon minél előbb a színe előtt!

Jenyei 2013.02.09. 10:34:28

@potinue: Én annyira szeretem és tisztelem ezt a Papcsákot, hogy reggelente imát mondok érte. Komolyan mondom. S ezt javaslom mindenkinek, aki jót akar ennek a tenyérnyi, lángk nyaldosta kis hazának. Bárcsak lenne száz, ezer ilyen vezetőnk, mint ez a Papcsák, akiknek a válla elbír minden terhet, akikre nyugodtan támaszkodhatunk ezekben a nehéz időkben. Az én Istenem áldja meg a lába nyomát is ennek a Papcsáknak!

röhögő 2013.02.09. 10:35:39

@sankó panza: "elnézést a tisztességes fityiszesektől, mert azért van egy pár olyan is. "
- No soroljál!

vitalis06 2013.02.09. 10:36:45

kommentelés, fb?
Már legalább 2 éve csak VPN-nen keresztül. Hülye aki a saját IP címét használja

Kerek négyszög 2013.02.09. 10:37:02

Vajon a fidesz hívőknek tetszik ez a módszer? Mert a gyűlöletbeszéd elleni törvényhez ellenzékben nem adták a támogatásukat, mondván a szólásszabadság mindennél erősebb jog.

Ez egy újabb példája annak, hogy lehet az ellenkezőjét hírdetni valaminek. Milyen pofátlanul.

vitalis06 2013.02.09. 10:39:05

Ehhez nem sok köze van a fidesznek, sokkal több az amiknak. Ők keztek bele az internet korlátozásába és ők is vezetnek benne

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.09. 10:39:07

Az összes szolgáltató szerverén ott van a titkosszolgálatok hátsó kapuja 2001 óta, azt néznek meg, inkluzíve levelezés, amit akarnak.
Ősszel a jogi környezetet is úgy igazították, hogy a TEKnek már engedélyek se nagyon kellenek ehhez.
Akit érdekel itt a hozzá való technológia:

www.neti.com/hu/products/bongo
"A BONGO megfigyelő rendszer jellemzői:

Nagy mennyiségű adat elfogása a telefon- és IP alapú hálózatok széles köréből, illetve egyéb információforrásokból.
Átfogó adatkezelés, az elfogástól és dekódolástól kezdve az adatok egy vagy több lehallgató központba történő továbbításáig, illetve azok feldolgozásáig."

Ja, ha akarnák, akkor a kuruc.infot is ugyanígy tudnák ellenőrízni, mert hiába van a szerverük külföldön, de innen, magyar szerverekről töltik fel a cuccaikat.
Csak politikai akarat kérdése, de hát nem akarják, hisz ez az egész elkúrt neoliberális-bolsevik diktatúra az Oszd meg és uralkodj elvén és a társadalom csoportjainak egymásnak való ugrasztásán alapszik, és a kuruc épp azt teszi, amivel megbízták.

no successful 2013.02.09. 10:39:48

@nemsirunk:

"Mert az világos, hogy az ip címet le lehet nyomozni, még esetleg azt a konkrét gépet is, ahonnan írták a kommentet, de hogy személyesen ki kattintott az elküld gombra, azt hogy a fenébe lehet bizonyítani? "

Egy egyszerűbb hálózatban, ahol egy egyszerűbb wifi router van, még a gépet se lehet visszanyomozni, (már hogy melyik gépről ment ki a komment), mert a logoknak fenntartott tárhely eléggé korlátozott. Két nap múlva már nyoma sincs, az IP-nek. A szolgáltató meg tudja mondani, hogy melyik előfizetőtől ment ki az adott időpontban a forgalom, de hogy az alhálózat melyik gépéről, vagy ha a routert feltörte valaki, akkor melyik gépről, azt nem. Esetleg, ha az illetőt megfigyelés alatt tartják, ellenőrzés alatt tartva a routerét is, akkor meg tudják mondani, melyik gépről ment ki a komment.
Más tészta, ha az illető a mobil netet használta, mert ott egyszerűbb a lekövetés.

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.02.09. 10:40:19

@Dolby kapitány: :-D Lehet, hogy ezért még jutalmat is kapsz :-))

GONOSZ 2013.02.09. 10:40:33

A papcsák egy buta, öntelt, buta és öntelt, buta alak.Amikor valami olyat lát amit nem szeret menjen és szeretkezzen valakivel, meglátja mindjárt jobb lesz az élete. Ha pedig rákap az ízére, talán nem is fogja a kommenteket vizslatni, inkább a szeretkezésen jár majd az esze,mert az jó,a dühös ember pedig rossz. Pláne, ha buta. És öntelt. Mint a papcsák,.

nemjogasz 2013.02.09. 10:44:36

hát kérem, nem megmondta don pintér, hogy két héten belül rend lesz? És lett is, ha ilyen komoly ügyekkel is tud foglalkozni a rendőrség. De ha bejelented, hogy megkéseltek, akkor inkább hívd a mentőket (lásd a megkéselt taxis). Ha meg családon belüli erőszakot jelentesz be, örülhetsz ha csak simán elküldenek a francba azzal, hogy hozzál 15 tanút, dns mintát és videófelvételt. Ha azt akarod bejelenteni, hogy ellopták a biciklidet kiröhögnek. De ha valaki rosszat kommentel, na akkor beindul a gépezet, félméteres paksamétára való nyomozati anyagot készít egy egész alosztály. Talán még a teket is bevetik a különösen veszélyes ellenforradalmár kommentelő elfogásakor.

sankó panza 2013.02.09. 10:46:02

Ja, most jut eszembe, a gyümölcsojtó szent szűz anya áldása ragyogja be életútját a hőn szeretett szent papcsák vezetőnknek, a nép barátjának, elesettek bátorítójának, anyák és gyermekek védelmezőjének!

Anyád, a szúnyogok!!! 2013.02.09. 10:46:47

@no successful:

Le vagy maradva baszod!
5 évig kell mindent tárolniuk a szolgáltatóknak, sőt, 2 éve már az SMSeket is, a telefonbeszélgetések helyét is.

Shopping 2013.02.09. 10:48:28

Talàlós kèrdès.
Lop, csal, hazudik. Ki az?

béla a görög (törölt) 2013.02.09. 10:49:08

Nagy faszok ezek a parasztjogászok.
Ezek agyban még mindig ott vannak valahol az alföldön egy falu vagy kisváros közepén...
Olyant erőltetnek ami nem megy.

Most annyira hiányzik nekik, hogy valaki politikai menedékjogot kérjen Ausztriában, Németországban???

Politikai 1x1 parasztjogászoknak:
Há' nem lesz della kicsi sziveim ha b...tassátok a szavazópolgárt. Rossz ripacsok vagytok, akik le lesznek váltva. Tudjátok már hol a helyetek.
Ott az alföldön a falu/kisváros inkább szélén...

sankó panza 2013.02.09. 10:51:29

@röhögő: egyszerű emberek közt találsz még, hidd el ezeknek az orbitális faszságok láttán ők is fogják a fejüket...mondjuk a politikában meg sem próbálok neveket sorolni, mert nem tudnék

Lasombra 2013.02.09. 10:51:47

@vitalis06: ja, a náci németeknek se sok közük volt a népirtáshoz, sokkal több az asszíroknak, ők kezdtek bele az időszámításunk előtti első évezred első felében.

@poszt:
még szerencse, hogy Pártunk olyan jó példákkal jár elöl, mint Bayer úr, aki semmi sértőt és vállalhatatlant nem szokott képernyőre v papírra vetni. vagy ha mégis, azonnal eljárást indítanak ellene is.
sőt, a parlamentben sem lehet listázni meg zsidózni. vagy ha mégis, azonnal eljárást indítanak.
oh wait...

hot-spot (törölt) 2013.02.09. 10:52:20

@béla a görög: Az az ott az alföldön az a dagadék nem Rabcsák volt?

hot-spot (törölt) 2013.02.09. 10:53:35

Amúgy mi volt a komment,ami kibaszta a biztosítékot?
Elmaradt az úr megszólítás,vagy mijaszar?

Vitéz László 2013.02.09. 10:54:31

minden politikus bűnöző !

a fides az egy mafia ( bűnszervezet)

a fődakotának kívánom és jósolom hogy DÖGÖJJÖN meg

szerintem ez a véleménmyem

Vitéz László 2013.02.09. 10:55:57

@HK417: nagyon frusztrált TAHó (szerintem) egy kulturálatlan tirpák (szerintem)

(nem TÉNY, de legtöbben így gondolhattyák)

hot-spot (törölt) 2013.02.09. 11:00:29

@Vitéz László: Na,mehetsz te is a bíróságra szórakoztatni a bírákat.

Démonmac1 2013.02.09. 11:00:56

Ha végül tényleg sikerül a gengszterváltás, akkor mi lesz ezzel az "emberrel"?? O:)

Mert szerintem, meg fogja kapni a jó kis koncepciós eljárást, elszámoltatással, visszafizetéssel. (Ha rajtam áll:)

no successful 2013.02.09. 11:01:08

@Anyád, a szúnyogok!!!:

"Le vagy maradva baszod!
5 évig kell mindent tárolniuk a szolgáltatóknak, sőt, 2 éve már az SMSeket is, a telefonbeszélgetések helyét is.
"

Mennyiben mond ez ellent annak, amit leírtam ?

Adott egy előfizetői kapcsolódási hely, amelynek a forgalmát rögzítik, ok. De azt, hogy az előfizetőnél, routerrel létesített alhálózat melyik gépéről ment ki a komment, megmondani nem tudják. Ok a mai világban persze vannak csapdák, pl. ha valaki olyan email címet ad meg a regisztrációhoz, amellyet pl. a mobilján is használ, akkor talán kicsit jobban személyhez köthető, de sztem. még ekkor sem egyértelműen bizonyítható az, hogy az adott személy írta, ekkor is csak a gép azonosítható.

Vitéz László 2013.02.09. 11:04:03

@hot-spot:

tahó papcsóknak? "Ha végül tényleg sikerül a gengszterváltás, akkor mi lesz ezzel az "emberrel"?"

egyrészt nem ember...

másrészt "egyes LEÜLHET"

(hagyó mellé)

moloy 2013.02.09. 11:04:06

@potinue: Ha azt írtad volna, hogy a "kurva anyját", az vélemény. Amit írtál, az rágalmazás.

Vitéz László 2013.02.09. 11:04:48

@hot-spot: na az lenne az uccsó szög... akkor zárnám be a bőröndöm...

bgp 2013.02.09. 11:05:21

Én itt ezennel kijelentem, hogy a Papcsák baszogassa a kurva anyját. Kíváncsi vagyok, hogy ha ugyanezt csak 10000 ember megteszi, akkor mit kezdenek a perekkel.

moloy 2013.02.09. 11:05:22

@feketebarany666: A kritikát mindenkinek tűrnie kell! De a rágalmat, a rágalmazást azt nem!

Mindfield 2013.02.09. 11:05:41

"Az ilyen a pártját is lejáratja. "

Hát azért nem teljesen így van, ugyanis az egész párt erre épül. Meg egyébként is, kétharmad van bitches, szóval azt csinálnak amit akarnak.

moloy 2013.02.09. 11:07:14

@felcsutisuttyo: Amit írtál az nem vélemény, még csak nem is rágalmazás. Egyszerűen: a gyűlölet hangja. Rossz helyen nevelkedtél/neveltek.

tiburi 2013.02.09. 11:07:54

2 hónap munkanélküli segély? Azt nem az adófizetők fizették, hanem te. "A te fizudból volt félretéve... " nekem ezt mondták a munkaügyisek, amikor görcsbeszorult a gyomrom, hogy ilyen velem is előfordulhat :)

Engem 2008 óta egy hasonló kaliberű "ember" jelentget, ő jól elvan, a bíróság jól elvan, én meg pénzt kapok miután elkapálják a szerencsétlent... tw.gs/Yyx2d5

bgp 2013.02.09. 11:08:14

@Shopping: még nem kérdezek rá, csak szűkítem a kört, egy fideszesre gondoltál?

ff48bp 2013.02.09. 11:08:55

Szerintem attól még semmit sem sérülne az internet szabadsága, ha csak regisztrált hozzászólások lehetnének. Attól még megmaradhatnak a nickek, de ott legyen mögött a valós személy, ha jogi útra kerül a dolog és akkor nem kell nyomozni. Ráadásul így minden hozzászólásnak nagyobb súlya lenne. Névtelenül bekiabálni nem igazán bátor dolog és ennek megfelelően nincs is jelentősége, hogy névtelenül ki, mit mond. Az én bejegyzésemnek sincs semmilyen jelentősége, úgyhogy itt be is fejezem. Még egy megjegyzés: természetesen engem sem érdekelnek a névtelen reagálások a hozzászólásomra, így kikapcsolom az értesítést.

mákospacal 2013.02.09. 11:10:28

Buszok hátulján viszont simán lehet férgelődni, nem igaz?

béla a görög (törölt) 2013.02.09. 11:12:09

@hot-spot: végy egy fideszes politikus nevét és ird be a google-ba mellé, hogy életrajz

a közös halmaz a kapott találatokban általában a jogász+falu/kisváros
És ezek hoznak vagy magukra szednek vagy preferálnak valami bödület sötét mentalitást.
Ezért hivom őket parasztjogászoknak.

Papcsák Ferenc speciel Nyíregyháza ill. Nyirség

Orbán speciel nem alföld de több szántót látott mint házat.

Nincs nekem a nyirséggel bajom, jót vizitúráztam arra, rendesen nyomták oda az infrastruktúrális pénzeket. De azért egy 2 milliós nagyvárosban ne akarjuk már erőltetni a népi vonalat...

Vitéz László 2013.02.09. 11:12:44

@mákospacal: az más... az nem névtelen komment...

ott van a nevük gyurcsány, bajnai...

bgp 2013.02.09. 11:13:21

@moloy: a szarember az lehet tényállítás, ha nem konkrétan anyagi bélsárra utal. Egyszerűen csak rosszat jelent.

Kerek négyszög 2013.02.09. 11:15:05

@moloy: És ki jogosult megmondani hol a határ?

HK417 · http://dokkmunkas.blog.hu/ 2013.02.09. 11:16:37

@Vitéz László: Amúgy az nekem is lejött, hogy egy hatalmától elszállt arrogáns barom--de ez ma már fel sem tűnik orbán és lázár mellett.

nick066 2013.02.09. 11:24:35

hasonló esetben annyit tennék, hogy a nyomozás (bírósági tárgyalás) idejére kikapcsolnám a wifi AP-m jelszavas védelmét, aztán lehet nyomozni, hogy ki lehetett a környékről a hozzászóló. (Talán pont egy fideszes provokátor, akinek nem tetszik a pofám)

Vitéz László 2013.02.09. 11:27:33

@nick066: ennél van jobb megoldás... amit én csinélok...

a szomszéd fideszes vénlány kódolatlan wifijéről írok...

szívinkfartust fog kapni amikor a kommandó rátöri az ajtót...
pedig kurvára a szerelmes a viktorba... majd azt mondom neki hogy viktor viszonozni akarja bizonyára a szeretetet... azért viszik be...

apanna 2013.02.09. 11:32:16

A népszava kiadta az adatokat, ez nem vitás. Hivatalos kérésre köteles ezt megtenni. Amikor beregisztrálsz egy fórumba, ott a szabály, mit tehetsz mit nem, és az oldal gazdája miért nem vállal felelősséget. Azt, ugye senki nem vitatja, hogy nem az üzemeltetőnek kell sittre mennie, esetleg bírságot fizetnie, egy egy kommentelő agymenéséért?

A kommentelő pedig vállalja a következményeket.
Felesleges a szólásszabadságára hivatkozni, mert az nem azt jelenti, ami a hazai fórumokon zajlik.
Ha az egyén anonim gyalázkodik, és megdönthetetlen bizonyítékokat tár a nagyközönség elé, akkor azt bizony vállalnia kell, ha feljelentik, a bíróságon is.

A politikus olyan amilyen. Lehet véleményt nyilvánítani, kritizálni, de azt mindig egy bizonyos határon belül.

Vitéz László 2013.02.09. 11:35:22

@apanna: "Lehet véleményt nyilvánítani, kritizálni, de azt mindig egy bizonyos határon belül."

sokan már azon határon túl kritizájják...

amugy én is addig maradok határon belül amig a politikusok is egy határon belül maradnak... ezt a határt feszegeti a drpapcsók

kpityu2 2013.02.09. 11:37:54

Papcsák úr közismerten becsületes, tisztességes ember. Minden ellenkező állítás, a rasszista kanadaiak által terjesztett rosszindulatú pletyka.

komissarlajos 2013.02.09. 11:39:45

Azt kívánom a p...... nevezetű élőlénynek, hogy sok ember álljon az udvarában, míg ő középen feküdjön egy ládának kinéző valamiben. 'Oszt jó napot.

Vitéz László 2013.02.09. 11:40:21

@apanna: amugy már épp kérdezni akartam hogy hónapok óta nem látni fidestrollt...

vajjon kifogyot a büdzsé? nincs lopható közpénz?

na maj most megiont beindul az eu- német adófizető lopható pénze...

Alonee 2013.02.09. 11:44:10

@béla a görög: Bélám, Te olyan Papcsákosan bunkó vagy és ehhez még kisvárosba sem kellett születned.

biobender 2013.02.09. 11:44:19

@sankó panza: elnézést a tisztességes fityiszesektől, mert azért van egy pár olyan is.

Mutass egyet lecci.

Mercel 2013.02.09. 11:45:09

És akkor bekövetkezik az a korszak amikor az épp aktuális hatalmat nem kedvelők és ezt ilyen vagy olyan stílusban kimondani vágyók észbe kapnak és elkezdenek utána olvasni az anonimizálásnak nevezett dolognak, és különböző eszközök segítségével mondjuk szingapúri IP mögül küldik el a babzsák feri fantázianevű idiótákat.

Gondolom babzsák feri jogi csapata simán visszafejti a TOR-on keresztül kommentelő arcok valódi személyazonosságát is.
Vagy egy picsa összegért megvett kamunévre regisztrált feltöltőkártyás internettel nyomuló fotelharcost.
Vagy egy akár fizetős akár ingyenes VPN-t használó felhasználót.
Esetleg olyat aki akár csak ezt a hármat kombinálja is, és akkor még nem is vettem komolyan az anonimizálásnak nevezett dolgot.

Babzsák feri az igazságosztó. Ez vicces.
Babzsák feri a megtorló? Hmm ez még viccesebb:D

"Frigyes"

biobender 2013.02.09. 11:46:47

@apanna: Es ez volt a velemenyes akkor is amikor a futtyosok gyurcsanyt gyalaztak? Amikor a vezired egy vekkerrel szaladgalt es a buntarsaival kordont bontott, hol voltak a bizonyos hatarok nertikem? Vagy akkor kurva nagy demokratak voltatok, mi? Undorito.

Pepibubó 2013.02.09. 11:47:06

@nemsirunk:
"Egy joghoz értő magyarázza már el nekem, hogy miként lehet bíróság előtt minden kétséget kizáróan ... bizonyítani, hogy az illető volt a kommentelő?"

A bíróság előtt azt lehet kétséget kizáróan bizonyítani, amit a bíróság bizonyítottnak fogad el. Ennyi! Csak éppen ezt az egyszerű tényt nálunk a média igyekszik nem hangsúlyozni, nehogy túl sokakban felmerüljön az esküdtbírósági ítélkezés igénye. Azé a formáé, amely a "laikus" átlagember, éppen a zemberek számára teszi lehetővé a mérlegelést olyan súlyos kérdésekben, mint a bűnösség - nem bűnösség.

Így van Ausztriától az USA-ig, a legtöbb demokráciában. Különösen pedig egykori diktatúrában lenne indokolt. Mint például Oroszországban, ahol jelenleg is - a Szovjetunió megszűnte, a rendszerváltás óta - esküdtbírósági rendszer működik. Kíváncsi vagyok, hányan tudják ezt nálunk!

@apanna:
"Lehet véleményt nyilvánítani, kritizálni, de azt mindig egy bizonyos határon belül."

igazi gyöngyszem - minden diktatúra kedvenc mondata

balogpeti 2013.02.09. 11:47:27

Szerintem sem szimpatikus egy politikus reszerol ez a lepes,DE:Az osszes frocsogo kommentelotol azt kerdeznem, mit tenne, ha akarmilyen felelos beosztasban dolgozna, es a kovetkezoket kommentelnem minden feluleten: X.Y (ide mindenki helyettesitse be a sajat nevet) egy pedofil allat.Tavaly nyaron volt balszerencsem latni, hogy egy ceges orgian 3 fiatalkoru fiuval fajtalankodott. Kovetkezo nap: X.Y. a 90-es evek vegen a cegenel 50 millio ft-t utaltatott ki maganak csak ugy, a fokonyvelesen dolgoztam, a sajat szememmel lattam, es igy tovabb. Azert alljon meg a menet.Szerintem is egy politikusnak soxoros toleranciaval kell rendelkeznie, de azert van az a hatar, amit nem tudnek elfogadni a helyukben, csak az a kerdes, hol van ez a hatar.

Vitéz László 2013.02.09. 11:49:21

@balogpeti: agyatlan fidesznyik zom-bi-rka !

épp ez az... hamis tényt senki nem állít...
amugy is csak a fides (hazudik)

Mercel 2013.02.09. 11:51:49

@Nikos Galis:

Nem volt semmi különös abban a hozzászólásban, mégcsak különösebben vulgáris sem volt.
Egy kerületi lakos amúgy jogos ám kissé felháborodott hozzászólása a majdani per trágya.

"Frigyes"

balogpeti 2013.02.09. 11:53:00

@Pepibubó: Ok, akkor kezdjuk: Pepibubot szemelyesen ismerem, rendszeresen ad kolcson penzt uzsorakamatra,ami persze buntetendo. Ebbol el olyan fenyesen, nem a fizetesebol.

Kiváló Brigád 2013.02.09. 11:53:45

Mikor van az, amikor a "politikusra mindent mondhatunk" és a "gyűlöletbeszéd" összefolyik?
Tehát, mondjuk a "másvallású" politikusra mégsem mondhatunk mindent? Hát hol itt a szólásszabadság, kedves elvtársak??? :D

balogpeti 2013.02.09. 11:55:28

@Vitéz László: Te idiota Vitez L.!
Szimpatizalok a Fidesszel, de a kommentemet nem Papcsakra irtam, hanem barmely szereplore. Tudsz szoveget ertelmezni, vagy csak frocsogni tudsz? Megegyszer kell mondanom:IDIOTA

politikus-omm 2013.02.09. 11:56:42

@Mercel: Ide azzal a hozzászólással.

Van olyan hogy Btk., egyértelmü szabályokkal.

Mercel 2013.02.09. 11:57:29

@balogpeti:

Pedofiliával vádolni valakit kicsit más dolog mint egy tehetségtelen arrogáns tolvaj politikust a felsoroltakért hibáztatni.

"Frigyes"

Amúgy a gondolatmeneted érthető csak szerintem két nagyon eltérő dolgot hasonlítasz össze.
A politikus legyen az bármelyik oldal bábja az egy olyan lény aki a szart létrehozza, azt kavarja, majd a társadalomra önti.
A minimum az, hogy a felháborodott törpék kiabálást meg sem hallja.
Ugyanis nulla de nulla joga van politikusként.

"Frigyes"

rókafogta 2013.02.09. 11:58:40

A rendőrségi nyomozástól ,bíróság már csak egy lépés a "megtorlás, felnégyelés felkoncolás deportálás újra verőlegények stb." Szép új Magyarország! Papcsák úr Magyarországa! Gratulálunk önnek, és az önhöz hasonlóknak, az ilyen kis stilű felkapaszkodott buta öntelt senkiknek és főnökeinek akik magát magukat a helyükön tartják. És ez nem rágalmazás ,hanem véleméy

Nem Penny hajója 2013.02.09. 11:59:35

Papcsák Ferenc a szememben egy hős személy, Orbán Viktor pedig a legdrágább nekem a világon.

Ez így jó lesz?

Performan 2013.02.09. 12:01:10

Mi is a baj tulajdonképpen? Az, hogy Papcsák elolvasta, amit neki szántak? :-) Mert az "okosok" - mondják itt alant egyesek -, már rá se hederítenek arra, amit összehordtok. S fogadjunk, hogy még így, hogy gúnyosan a szátokba rágtam sem értitek, mi itt az igazi probléma!

A véleménynyilvánítás szabadságát nem a bírósági vizsgálat fogja korlátozni, ha egy ilyen ökör per elindulhat egyáltalán, HANEM TI MAGATOK. Pont azzal, ahogy mocskolódtok, hisz semmi mást nem értek el vele, mint azt, hogy épp azok néznek majd levegőnek benneteket, akiknek a mondandót szántátok, s akik jogos vagy vélt panaszaitokon érdemben változtathatnának!

A véleménynyilvánítás szabadságát e virtus nemcsak deklarált értelmetlenségével korlátozza. Az igényes embereket, honfigtársaitok TÖBBSÉGÉT is kizárjátok ezzel a közbeszéd világháló nyújtotta birodalmából, mely a gőzkieresztés és az önkielégítés terepévé, végül néhány szerencsétlen retyójává silányul.

Valamikor közgazdászok, szociológusok, filozófusok, mérnökök, nagyvállalatok vezetői, politikusok, volt nemzetbiztonsági emberek látogatták a világhálót. Ma trógerek.
Pár éve sehol máshol nem látott és hallott történeteket és ismereteket osztottak meg velünk, ma jószerivel azt olvashatjuk el és láthatjuk okádék formájában, hogy ki mit zabált.
Egykor odafigyeltek ránk a döntéshozók, ma legyintenek...

Kommentek szólásszabadsága? Röhögnöm kell. És nemcsak azért, amit fentebb írtam. Van még annál is nagyobb baj: a balliberális oldal által uralt médiumokban - és ők vannak többen - a hozzászólásaink meg sem jelenhetnek. Még a Kádár rendszer végén is szerényebb volt a cenzúra, mint manapság. Akkoriban már azt írtunk az egyetemi lapokban, amit akartunk. Ma jószereivel semmit. Ha nem mocskolódsz és ráadásul markánsan eltér a politikai véleményed, kitiltanak a szólásszabadság farizeusai.

Csoda, ha ez a hozzászólás megjelenik...
de ti csak nyugodtan utáljátok saját démonaitokat, az igazi problémákkal a szőnyeg alá, fej a homokba!

Üdv.
Performan

béla a görög (törölt) 2013.02.09. 12:04:38

@balogpeti: Van egy rossz hirem. Az akinek a neve mellé odaraknak egy 50 milliós rágalmazást - az viseljen el mindent!

50milla az cc 200-250E dollár (vagy váltsd euróba)
Nézd meg mit tesznek ennyi pénzért USA-ban vagy EU-ban.
Ennyire azért nem rossz pénz a forint.

Szóval az aki ennyi pénz felett rendelkezik (mert itt a (köz)pénz a lényeg nem a hatalom) az mindent birjon, a pedofiltol az 50 milliós átutalásig.

Nem kötelező politikusnak menni! Értsd már meg! Lehet saját cégben, saját piacot keresni, úgy hogy még az államot is kihagyod az egészből. Nem lesznek ilyen vádak, mert nem lesznek ilyen pénzek sem. Már az APEH (NAV) miatt sem.
Ne sajnáld már ezeket az embereket.

Mercel 2013.02.09. 12:05:11

@politikus-omm:

"A feljelentő négy kommentet kifogásolt, de ebből kettőt még akkor moderáltak az oldal szerkesztői. A megmaradt két hozzászólás közül az egyikben ez szerepelt: „Én, magam három unokám nevében tiltakozom minden további adó, illeték, sarcolás ellen!! Szemét, aljas mentalitásra vall, ha kommunális adóval, bölcsödei gondozási díjjal, bérek+nyugdíjak+adóbefizetés+stb után forgalminak nevezett adóval akarja helyre állítani az önkormányzat, az állam pénzügyi egyensúlyát. Járuljanak hozzá a nagy jövedelműek, vezessék be újra a többkulcsos adózást!!! Fizessen Papcsák úr és szemérmetlen, népnyúzó bandája!!!” A másik kommentbe pedig ezt írták: „Ennek már nagyon ideje volt, mert amit ez az őrült fitnyiszes polgármesternek titulált gerinctelen művel, annak véget kell vetni. Százmilliók mennek el tanácsadó cégekhez, akkor ez a senki mihez ért???”"

Így első blikkre ez / ezek azok.

"Frigyes"

Pepibubó 2013.02.09. 12:06:53

@balogpeti: Ha fogalmi zavaraid vannak, akkor az alsó tagozatos tanítódnál próbálkozz újra, ebben nem tudok neked segíteni.

2013.02.09. 12:07:14

@Cifu78: nem csoda, az ember fél a retorzióktól. Én a véleménynyilvánítás korlátozásaként értelmezem azokat a próbálkozásokat és igyekszem azokat az oldalakat, blogokat elkerülni.

balogpeti 2013.02.09. 12:11:47

@Mercel: Vegre egy normalis hangvetelu kommentelo!
Ertem amit gondolsz, van is reszigazsagod szerintem, de azert az, hogy nulla joga legyen, az eros.
Mi a kulonbseg, (lesarkositva a dolgot, hogy ertheto legyen),ha kiallok egy transzparenssel, hogy X.Y. politikus konkretan ennel es ennel a cegnel enyyi es ennyi penzt lopott el. Teljesen jogosan beperelhet, ha pedig nem tudom igazolni az allitasomat, a birosag nem kicsit megbuntet, jogosan. En az elvrol irtam, a konkret esetben nem tudom, hogy az ugy a hatar melyik oldalan van. Csak azt irtam, hogy letezhet olyan eset, hogy akar csak elvbol is probalok perelni.

dr Smittpálelnökúr 2013.02.09. 12:13:27

A fidesz mocskos rablóbanda, a vezetői pedig rosszabbak bármelyik maffiózónál!
Mindegyik csak azt nézi, hol rabolhatja el a nép vagyonát!
Aljas hazaáruló mindegyik, a papcsák nevű lényt is beleértve!

Gyerünk seggfej, perelj be!

Mercel 2013.02.09. 12:16:25

@Performan:

Szerintem azok akik egy életük javát éltek a kádár rendszerben azok annyira nem értenének veled egyet.

Nem 168 órán nevelkedem, de nem is heti válaszon.
Bár egy időben szórakoztattam magam azzal, hogy egy kávézóban a kávém mellé elolvastam egyiket is másikat is, de annyira jobbos és annyira balos hányadék volt mindkettő, hogy egy idő után meguntam.

Szerintem se fideszesnek se komcsinak nem kell ahhoz lenni, hogy átlássuk nagyon rossz irányba mennek a dolgok, és az állítólagos felelős vezetőink pártállástól függetlenül tehetségtelen tolvaj gazemberek. (Nyilván tisztelet a kivételnek, minden oldalon van pár többé kevésbé korrekt arc - de nem ők határozzák meg a fő irányvonalat, lásd az MSZP-FIDESZ-Jobbik?!-ból kilépett, vagy ott ellenvéleményt kifejtő embereket.
De ezeket bedarálják, elnyomják, kiléptetik, kirúgják stb.)

Az már mentalitástól és gyerekszobától függ, hogy ki milyen módon ad hangot a véleményének.

Mellesleg illetve egyáltalán nem mellesleg pontosan a két oldal de korrektül nézve még inkább a fidesznek nevezett csürhe tett nagyon sokat a közbeszéd eldurvulásáért. A parlamentben, tévében, és újságokban hangoztak el olyan dolgok "felelős" politikusok szájából amitől egy normális embernek kinyílt a bicska a zsebében. A háttérben folyó aljas uszításról már nem is beszélek..

Itt az eredménye, többek között az is amit te magad is kifogásolsz - egyébként jogosan.

"Frigyes"

biobender 2013.02.09. 12:17:29

@Mercel: Idezni szabad-e meg, vagy te most megsertetted papcsak ur erzekeny lelket? Bocs az erzekeny lelek jelzos szerkezettol most gyorsan elhatarolodok, ugy ertettem, hogy papcsak oexcellenciajanak az acelos lelket.

Mercel 2013.02.09. 12:18:35

@balogpeti:

Jó a nulla jog tényleg erős..

" Csak azt irtam, hogy letezhet olyan eset, hogy akar csak elvbol is probalok perelni."

Igen ez igaz.

"Frigyes"

Önnek megyünk (törölt) 2013.02.09. 12:19:09

Én eddig csak olyat láttam, hogy a kormány adott intézkedésével egyetértő facebook kommentelők adatai voltak kirakva egy poszt kommentjeiben, valami olyasmi körítéssel, hogy ezek azok a kiirtandó mocskok, akik egyetértenek a kormánnyal.

Olyanról is hallottam, már, amikor a T. baloldali (és elméletileg művelt) kommentelők arról vizionáltak, hogy hogyan lehetne elérhetetlenné tenni a KDNP oldalát. Akkor volt az indexen, hogy éppen mit csinált az Anonymus, ez a pár hülye meg fellelkesedett rajta. Gondolom, amikor rájöttek, hogy egy ilyenhez kicsit komolyabb tudás kell, akkor azért alábbhagyott a lelkesedés:)

biobender 2013.02.09. 12:20:04

@A csótány is ember: amiota a nyelvtani szabalyokhoz valo bolsevik ragaszkodas emberek allasaba kerult, (lasd lisztferihegy) mit varunk?

talpi 2013.02.09. 12:21:08

Több száz ilyen Isten áldotta ember kéne, mint ez a Papcsák.
A baj, hogy több ezer van.
De legyünk tárgyilagosak, ő is jó valamire.
Pl. elrettentő példának.

Várom az idézést.

Mercel 2013.02.09. 12:22:36

@biobender:

Höhö:D

A:Nem tudom, ha beperel akkor szívesen csinálok majmot belőle a bíróságon:)
B: Kicsit előre hozom a kivándorlást ami most szép lassan (túl lassan) halad előre.
Aztán hozzátehetnek engem és a családom ahhoz a félmillióhoz aki már nem itt él, fogyaszt, adózik, csinál és nevel gyereket stb.

"Frigyes"

apanna 2013.02.09. 12:22:44

@Vitéz László: Minek vitázni olyan emberrel, akinek a szótárában csak ilyen szavak szerepelnek, mint a tiedben? S ha a te elméletedre gondolunk, akkor nyilvánvaló, hogy csak magadból indulhatsz ki, ha trollokat emlegetsz, így szombat ebédtájt...

Szerintem menj be a fidesz székházba és ott tedd fel a kérdéseidet. Biztos megkapod a megfelelő választ.

És el fogsz keseredni. Nem csak neked vannak jogaid, hanem annak is akit megvádolsz. S a bíróságon nem neki, hanem neked kell megdönthetetlen bizonyítékokkal előrukkolnod.
Ez nem diktatúra, hanem igazság, évtizedek óta.

apanna 2013.02.09. 12:27:59

@Pepibubó: ""Lehet véleményt nyilvánítani, kritizálni, de azt mindig egy bizonyos határon belül."

igazi gyöngyszem - minden diktatúra kedvenc mondata"

Valamit nem értesz. Akit megvádolsz, nos annak is vannak jogai. Az lenne a diktatúra, ha te megvádolnád, ő pedig nem tehetne ellene semmit. S igen, a közszereplőnek többet kell tűrnie. De nem mindent.
Ha rád azt írja valaki, hogy tolvaj vagy, és felsorolja hős tetteidet, szerintem te sem hagyod szó nélkül, és mindent megteszel, hogy a téged rágalmazót megbüntessék. Mert jogod van hozzá.
És még egyszer: Ez nem diktatúra, hanem a jog.

Netuddki. 2013.02.09. 12:30:00

"Kedves Papcsák ember! Abban a pillanatban, hogy maga megnyer egy ilyen pert, valóban nagy csatát mondhat magáénak, hiszen a net száját is befogja ezzel, mert nem mernek majd virtuálisan sem véleményt mondani az emberek, ám azzal hatalmas lavinát indíthat el!"

Oszt' má' mér' nyerné meg?

Tita nick 2013.02.09. 12:33:09

"-minden írásom, már nyilvánosan megjelent hírekről szól, a források feltüntetésével, így hazug sem vagyok"

:-)))))))))))) Számtalan esetet tudnék itt felsorolni akár jobb-, akár baloldali médiumoktól, akik hazug híreket írtak. Az ő hazugságuk téged sem ment fel, legjobb esetben birka vagy, hogy beszopod a híreket. Napá.

Mercel 2013.02.09. 12:36:39

Amúgy a beperelt kommentelő számára egy apróság;

Tessék hívni egy valódi informatikus vállalkozót.
Tessék tőle írásban szakvéleményt kérni arról, hogy a router nem volt levédve, illetve fel van törve.

A szakvéleményt ÉS a számlát elrakni, keresni egy nem túl drága ügyvédet, majd a tárgyalás napjáig nem stresszelni, az adott napon szépen felöltözni elballagni, a szakvéleményt, és a számlát bemutatni a T. Bíróságnak, végigülni a maradék fél órát, megnyugodva hazatérni szerető családhoz.
Nagyjából ennyi.

A nem levédett, illetve nem megfelelően védett routert használva bármilyen más eszköz (és azon keresztül bármilyen személy) is használhatja az előfizető internet szolgáltatását.
Természetesen utólag nem megállapítható, hogy a felhasználó birtokában lévő router mikor illetve mióta van nyitott állapotban.
A beperelt felhasználó számítógépét a hirig idejére én elvinném valahova miután abból azért ki lehet indulni kicsit, router ide vagy oda.
De a szakvéleménnyel, és egy másik esetleg kölcsön számítógéppel ami természetesen az esetleges átvizsgálás előtt legyen tiszta mint a hó, nagyjából bekaphatja babzsák feri és az összes szakértő.
Legrosszabb esetben bizonyíték hiányában és nem pedig megalapozatlan vád miatt dől meg az eljárás.

Ez persze erkölcsileg nem teljesen korrekt, de állampolgárokat baszkurálni a véleményük miatt még kevésbé az.

Khm mint az közismert.
Közismert?!
Jöjjön csak ide Safranek..!

"Frigyes"

Tita nick 2013.02.09. 12:37:20

Egyébként meg, ha igazán korrekt akartál volna lenni, akkor idemásolod az ominózus kommentet, amiből meg lehet állapítani, hogy igen, egy közszereplőnek nagyobbnak kell lenni a tűrőképességének. Csakhogy van egy határ. E határ felett meg igenis jogos a feljelentése. És ez így már korrekt blog lenne, dehát rúgjunk bele az ellenbe ahol csak lehet, nem igaz koma?

binary11 (törölt) 2013.02.09. 12:39:26

Babzsák? Kényelmes, süppedős, jól masszírozza a popim!

Ja és háromszor írtam ezt a kommentet - diszkrimináció!

Netuddki. 2013.02.09. 12:45:33

Egyvalamit nem értek ezzel a papcsák üggyel kapcsolatban.

Milyen alapon kereste meg a rendőrség a népszavát?

Tegyük fel, hogy a papcsák a buszon utazik és 2-en beszélgetnek. Az egyik beszélgető ugyanezt elmondja a másiknak amiért most a papcsák feljelentget, persze közben a fél busz is hallja.
Na ebben az esetben mijen jogi lépéseket tehet a papcsák? Rendőrt hív? Szabadságában korlátozza a beszélgetőt? Verekedést provokál?
Na, kb. ennek a megfelelője a népszavás és ez a blog is. Welcome to the real world!

Ja, és nem muszáj polgármesternek lenni. 2 műszakban, szalag mellett biztos nem fenyegetné ilyen veszély a papcsák urat...

Netuddki. 2013.02.09. 12:47:54

@kovi1970: Ja, és még egy dolog. Az óbégat a leghangosabban akinek vaj van a fején. Neked papcsák úr, van vaj a fejeden B+?

Netuddki. 2013.02.09. 12:52:26

@Tita nick: Kisfácán! Nem muszáj polgármesternek lenni. 2 műszakban, szalag mellett biztos nem fenyegetné ilyen veszély a papcsák urat.

De tudod mit, cserélek a papcsákkal aztán rólam irkálhattok amit akartok. De elsősorban igyekeznék nem okot adni rá...

fidesz = házmesterek pártja 2013.02.09. 12:52:33

Úgy látom (lehet, hogy rosszul?) a kommentekben arra senki sem keresett/adott választ, hogy a népszavások nélkül hogyan szerezték meg a kommentelő IP címét.
Amennyiben a népszavás blogot is ugyanúgy testre lehet szabni, mint pl. a blogger.com/blogspot.com-ot, akkor egyszerűen a log gazdája (által megbízott, hozzáértő ember :D) berak egy statisztika készítő oldalhoz tartozó kódot (pl. statcounter) és máris van egy komplett listája arról, hogy ki, mikor, honnan látogatta meg az oldalát.
Más kérdés, hogy ezt hitelesként kezelni... hát legalábbis érdekes.

fidesz = házmesterek pártja 2013.02.09. 12:54:06

@Önnek megyünk: mondd baromarc! Hol foglalkoztak ezzel _komolyan_? Pláne olyan helyen, ahol tehettek volna valamit ennek érdekében?
Ja, hogy a fórumon ketten felvetették? Ti hányszor akartátok eltaposni az összes "balost"? Akkor miről is ugatsz?

A szerelő 2013.02.09. 12:54:08

Ezek a listák papcsákunknak tetszenek, kezdte a cégekkel:
index.hu/gazdasag/magyar/2010/07/15/halallista_keszult_az_mnv-nel/
, viszont van olyan lista, mint pl. a választási névjegyzék, amit simán megsemmisítene, csak hogy alá tudja támasztani, hogy az általa az éjszakai szavazás előtt a választási törvényhez benyújtott módosító indítványát alá tudja támasztani, miszerint igenis szükség van a regisztrációra.
Persze pl. kommunális adóra vagy zugló borára vonatkozó adatigénylést sem teljesíti, pedig jog szerint kellene, vagy azt magára nézve nem tartja kötelezőnek? Papcsák feljelentgetéseiről amúgy annyit, hogy elszámoltató biztosként sorra tette a feljelentéseket, ügy valahogy nem lett belőlük. De a zuglói vagyonkezelő ügye is papcsákunkhoz tartozik, ott viszont nem akaródzott feljelentenie senkit, mert hiszen neki nem gyanús, hogy 1200 számlából kiemelve 47-et, 45 szabálytalan volt. És ez még csak a jéghegy csúcsa, van ott zuglóban még számos piszkos ügy. De ezeket nem fogja tudni elfedni ezzel a kommentelőket bírósággal fenyegetéssel. Ezekből nekem egy gerinctelen féreg, rákosista seggnyaló jellemrajza körvonalazódik.

fidesz = házmesterek pártja 2013.02.09. 12:56:42

@apanna: azért nézd meg, milyen változások jönnek asszem júniustól! Azért ez már eléggé cenzúra szagú...
Bár nem tudom, mit hoztak fel papcsák elvtárs ellen, de egy politikustól elvárom, hogy tűrje a kritikát! Vagy Gyurcsányéknak is minden egyes őket lopással, sikkasztással stb. vádolót le kéne nyomoztatni és beperelni? Mert akkor kb. az összes fidesznyik birka bíróságra kerülne.

Tita nick 2013.02.09. 12:57:06

@kovi1970: Ez eddig rendben is van Mézebúbosbankám, de az is hozzátartozik a dologhoz, hogy egy magát felnőttnek valló egyén vállalja a felelősséget azért, amit nagy nyilvánosság előtt tesz, momd, ír. És bizony az Internet sem kivétel, nem bújócska színtere.

Macséta 2013.02.09. 12:59:17

Mondjuk ha az érintettek ilyen vádakkal PERELNÉK a Babzsák Méltóságos Urat, akkor jogosnak is érezhetnénk a reakcikót.

Ha én kiállok az utcára olyan transzparenssel, hogy például (tetszőleges maszop, narancstálib, jobbik stb. politikus behelyettesíthető, elnézést az elenyésző számú kivételtől) egy görény tolvaj országrontó lator, és férfi létére eltitkolt gyereket szült egy azeri hidegburkolónak, akkor engem a jelentős többség simán kiröhög. Aki meg egyetért, az eleve úgy gondolkodik ahogy én. Tehát a büszke apukát semmiféle kár nem érte, ilyesmiért perre menni ezerszer károsabban hat egy politikus megítélésére.

Ezzel szemben ha én emiatt feljelentést teszek a rendőrségen, vagy perre viszem a dolgot (hiszen a lehetőség bármelyikre adott), akkor beszéljen rágalmazásról, tegyen jogi lépéseket, ebben az esetben nem teszi magát közröhej tárgyává.

A net anonimitása btw. régóta urban legend, a legtöbb esetben még egy VPN sem véd semmitől, nagyon óvatosnak kéne lenned ahhoz hogy névtelen maradj azok előtt, akik igazán tudni akarják a neved...

ryswell 2013.02.09. 13:07:37

@apanna:
ezt olvasgasd: 36/1994 Ab hat. Bár a fideszesek szerint az Ab már nem hivatkozhat többé a korábbi döntéseire. Ennyi erővel az összes eddig született bh-t, pk-t, bkv-t ki lehet söpörni. Sőt, szervezzük újra az istenítéleteket vagy az inkvizíciót.
Hajrá fidesz, jará alkotmányosság

Kiváló Brigád 2013.02.09. 13:09:25

Valaki idézze már be, hogy min kapta fel Papcsák a vizet! Vagy nem meritek? Nyulak vagytok? :)

nick066 2013.02.09. 13:15:26

@Kiváló Brigád:
A feljelentő négy kommentet kifogásolt, de ebből kettőt még akkor moderáltak az oldal szerkesztői. A megmaradt két hozzászólás közül az egyikben ez szerepelt: „Én, magam három unokám nevében tiltakozom minden további adó, illeték, sarcolás ellen!! Szemét, aljas mentalitásra vall, ha kommunális adóval, bölcsödei gondozási díjjal, bérek+nyugdíjak+adóbefizetés+stb után forgalminak nevezett adóval akarja helyre állítani az önkormányzat, az állam pénzügyi egyensúlyát. Járuljanak hozzá a nagy jövedelműek, vezessék be újra a többkulcsos adózást!!! Fizessen Papcsák úr és szemérmetlen, népnyúzó bandája!!!” A másik kommentbe pedig ezt írták: „Ennek már nagyon ideje volt, mert amit ez az őrült fitnyiszes polgármesternek titulált gerinctelen művel, annak véget kell vetni. Százmilliók mennek el tanácsadó cégekhez, akkor ez a senki mihez ért???”

Kiváló Brigád 2013.02.09. 13:20:35

@nick066: Akkor nem értem, szvsz. ez még simán belefér a szólásszabadságba.

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.02.09. 13:22:50

@Kiváló Brigád: Itt olvashatsz róla, és még idéznek is a "nagyon becsületsértő" kommentekből.

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=598700

Akkor én mit kapok?... Édes úr istenem!

_Molly 2013.02.09. 13:23:43

@anddd: "Sehogy sem lehet bizonyítani, hogy adott IP címről ki is küldte el valójában az ominózus hozzászólást."

Ennek tükrében még érdekesebb, hogy a rendőrség (ügyészség?) hogyan jutott egy ilyen adat birtokába.

Egyébként tegnap az Atv-n egy asszony azt mesélte el, hogy őt a 168 óra online felületén történt kommentjéért idézték be a rendőrségre tanúként(!).

Válaszolnia kellett az alábbi kérdésekre:
- ő használja-e egyedül a gépét vagy más is?
- valóban azt a szöveget írta-e be, amit felolvastak neki;
- valóban az-e az IP-címe, amit felolvastak neki;
- valóban a júpíci-e a szolgáltatója.

A dolognak az a "szépsége", hogy mivel tanúként idézték be, ezért a törvény szerint nem hazudhat. (A vádlott ugyebár megteheti, de a tanú nem.)

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.02.09. 13:26:41

@tiburi: mégis mit vétettél? Csak hogy az ember tudja mit szabad... De be ne idézd! Csak írd körül! :-))

nick066 2013.02.09. 13:27:38

@_Molly: "A dolognak az a "szépsége", hogy mivel tanúként idézték be, ezért a törvény szerint nem hazudhat."
de hülye még lehet, ezt Simicska óta tudjuk, hogy alapjog:
1. nem tudom, lehet, hogy más is.
2. nem emlékszem
3. mijaza ipécím ?
4. úgy tudom, hogy a gázművek.

fidesz = házmesterek pártja 2013.02.09. 13:30:25

@mákospacal: ja. Ráadásul a mai napig nem árulta el senki, hogy milyen forrásból volt rá pénz.

Airgüzü 2013.02.09. 13:31:45

@Mercel: Úgysem jelenne meg a bíróságon! Csak a szája jár! Elküldene maga helyett a harácsolt pénzén egy-két alaposan megfizetett jogászt, de nem merné vállalni személyesen a nyilvánosságot. Mivel a perek nyilvánosak, azt hiszem, tele lenne a tárgyalóterem. Én is mennék, jó buli lenne!

Airgüzü 2013.02.09. 13:36:19

@_Molly: Már itt tartanánk? Beidézgetnek?...
Ilyenek miatt is? Ezek szerint van kapacitása a rendőrségnek.
És akkor alapvetően ül a feltételezés, hogy itt sem demokrácia, sem jogrend nincs! A rendőrség a kormány érdekeit szolgálja ki a bűnüldözés, rendfenntartás helyett. Minden szájra kellene egy rendőr, aki befogja, nem? Amúgy meg hazudjon nyugodtan bárki, akár tanu, akár vádlott. Ha a politikusoknak - példaképeinknek - ilyen gátlástalanul lehet, akkor senkinek se legyenek skrupulusai miatta.

Mesterlövész 2013.02.09. 13:39:53

A jó kurva anyját annak, akinek ilyenre ideje van. Remélhetőleg még őt is feljelentik majd párszor.

politikus-omm 2013.02.09. 13:44:48

@Mercel: Az első idézettel nincs baj, a második nekem rágalmazásnak tünik, de majd a bíróság eldönti.

- Asszem ehhez az kell hogy valótlan tényt nagy nyilvánosság előtt másról(egyértelmüen beazonosítható személy) hamisan állít.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.02.09. 13:46:51

@lbm-NERtárs -):
"Papcsák ember" - na ez azért durva volt.
Most tényleg!
Idáig alacsonyodni. :D

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.02.09. 13:49:13

@apanna: a kommentekben ( amúgy a posztban is ott van a link), elolvashatod, hogy mi volt a kifogásolt kommentekből kettő. Hát ha az becsületsértés, akkor a mai hozzászólások már nem is tudom mik...
Ez beijesztős kirakatpernek néz ki. Üzenete: "Fogd be NERtárs!"
Így pedig nem igazán az erkölcs a lényeg, szerintem. És kijelentem ( a szerveknek) ez magánvélemény, véleménynyilvánítás, melyet másokkal megosztok! ( hát biztos ami ziher...) :-)

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.02.09. 13:50:19

@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...: :-DDD
Hát mert én szeretem Papcsák urat! Tökre kéne ennek látszania... :-)))

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.02.09. 13:51:47

@lbm-NERtárs -): de csak regisztrált felhasználóknak lehet a részleteket is olvasni, én meg nem vagyok az. Szóval mi volt azzal a tanárral?

komplikato 2013.02.09. 13:58:35

@nemsirunk: "Egy joghoz értő magyarázza már el nekem, hogy miként lehet bíróság előtt minden kétséget kizáróan és hitelt érdemlően bizonyítani, hogy az illető volt a kommentelő?"

Sehogy. Jó 12 éve egy rendőrségi jó munkás ember érdeklődte végig a számtech boltok alkalmazottaitól miként lehet biztosan megállapítani, hogy valaki gépére ki és mikor tett bizonyos fájlokat és már akkor elmagyaráztuk neki ha hozzáértő tette oda akkor sehogy, mert a dátum adatoktól kezdve bármit át tud írni. Ha meg betört a gépbe vagy eleve fizikailag hozzá jutott ... ha valakivel ki akarsz szúrni, akkor törje be a privát gépére vagy a routerébe és írogass onnan politikai erőket fikázó hozzászólásokat. :D

|||||||||||| 2013.02.09. 13:59:59

Papcsák úr hónaljából izzadság helyett fos folyik.

politikus-omm 2013.02.09. 14:01:09

@lbm-NERtárs -): A becsületsértés vétségét az valósítja meg, aki a rágalmazás esetén kívül mással szemben a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben, és/vagy nagy nyilvánosság előtt a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ, vagy egyéb ilyen cselekményt követ el.

- „Ennek már nagyon ideje volt, mert amit ez az őrült fitnyiszes polgármesternek titulált gerinctelen művel, annak véget kell vetni. Százmilliók mennek el tanácsadó cégekhez, akkor ez a senki mihez ért???”"

Úgy tünik stimmel. /A blogokban anonimok fikáznak anonimokat, a becsületsértés feltétele a sértett azonosíthatósága./

Tamás András György 2013.02.09. 14:02:15

@shaw_2012: ne aggodj, azert a fotelnaci-patkanyokat, mint te, elobb-utobb elkapjak!

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.02.09. 14:02:16

Csak annyit kérnék hogy az etnikumok emlegetését tényleg mellőzzétek. Köszönöm!

komplikato 2013.02.09. 14:02:53

@_Molly: Szerintem meg nem köteles válaszolni, plána ha a gépet több családtag is használta.
Senki nem tudja fejből az IP címét és eleve a kérdés baromság, mivel az FIX IP címért külön fizetni kell, így a legtöbb magánembernek soha nem lesz olyanja.

tede 2013.02.09. 14:06:17

@_Molly: nem kell ezen annyit agyalni, hanem ferakni az ingyenes truecrypt programot a gépre. Egy jelszóval kell többet beírni. Utána egy összetett titkosítást már az egész világon csak pár helyen tudnák brute force technikával feltörni, de nyilván nem a kommentelő gépére fogják áldozni -a még így sem kevés- szuperszámítógép időt.

Olyankor is hasznos lehet, ha valakinek ellopják vagy elrabolják kocsiból vagy othhonról a gépét és nem a neten látja majd viszont a családi fotókat mondjuk.

Tamás András György 2013.02.09. 14:09:09

@tede: egy vizsgalat eseten koteles vagy elarulni a jelszot, mert ha nem teszed meg, az a nyomozas akadalyozasa!

vallatas 2013.02.09. 14:10:39

nincs mese, a megoldás a kamu adatok és a TORR kliens használata, mert különben elvisz a fekete autó, ha rosszat szólsz! :-)
Ha így lebírtak nyomozni a kommentelőt, akkor a kuruc.info -ról miért nem tudunk még semmit sem?
Pedig biztos, hogy itthonról töltik fel az anyagokat, és nem az Amerikában élő Béla készíti az oldalt!

politikus-omm 2013.02.09. 14:10:42

@komplikato: szentkoronaradio.com/kulfold/2012_05_19_antiszemita-facebook-bejegyzesek-miatt-vettek-orizetbe-6-embert

Nem köteles válaszolni, max. letartóztatnak mindenkit, házat felforgatják, szgépeket lefoglalják.

dr kíváncsivagyok 2013.02.09. 14:15:21

Lehet hogy Babzsák úrnak komoly büntetőjogi problémája lesz 14' után....

komplikato 2013.02.09. 14:15:48

@politikus-omm: A számítógépen rajta lesz a hozzászólása valakinek? Valószínűtlen Ha még is nem bizonyítható, hogy ki alkotta, ki tette oda, stb. Ilyen esetben meg két út van, vagy letagadod csillagos eget is vagy szerzel valahogy nagy nyilvánosságot, és a bíróságon minden ítélet ellenében is fenntartod, hogy az X.Y. anyját is eladná és mocskos tolvaj. :D

komplikato 2013.02.09. 14:17:18

@politikus-omm: Naponta kapok olyan levelet, hogy vegyek jó pénzért szoftvert amivel bárkinek az FB fiókját feltörhetem. Persze jó része kamu, de a lehetősége sajnos adott. Megint nem bizonyít semmit.

politikus-omm 2013.02.09. 14:20:59

@komplikato: Nem kell hogy bárkinek a hozzászólása rajta legyen a számítógépen, elég hogy arról a gépről ment(ez lenyomozható változó ip-nél is). Gondolom ismeretlen tettes ellen nyomoznak, de ha van infójuk a nickhez tartozó személyről, akkor van gyanúsított.

tede 2013.02.09. 14:22:14

@Tamás András György: a nagy izgalomban elfelejtettem vagy összekevertem a betüket a jelszóban, a felejtéshez csak van jogom

komplikato 2013.02.09. 14:27:43

@dr kíváncsivagyok: Adná az Isten, hogy Papcsák úr megkapná méltó jutalmát a kerülete választóitól mindazért amit értük és a kerületért "tett". És persze vállalná a büntető jogi felelősséget is ezekért.

nick066 2013.02.09. 14:32:20

@Tamás András György: "egy vizsgalat eseten koteles vagy elarulni a jelszot,"

Az én jelszavam a következő: "A mocskos rezsim seggnyaló szolgája vagyok" és ezután van egy hétjegyű szám, amire sajnos nem emlékszem. De tessenek végigpróbálgatni 0000000-tól 9999999-ig, tízmilliószor leírva a mondat első részét és a számokat.

komplikato 2013.02.09. 14:33:22

@politikus-omm: Semmi gond, akkor ezután majd külföldi IP címeket használok ... :P

politikus-omm 2013.02.09. 14:39:36

@komplikato: Külföldi IP nem változtat a lenyomozhatóságon és a büntethetőségen. Max. végrehajtani bajos ha tényleg külföldön vagy.

nick066 2013.02.09. 14:42:34

@Tamás András György: de viccet félretéve. a Truecrypt pont az ilyen esetekre (zsarolás, kényszerítés (kínzás) hatására elárulható kamu jelszó) tartalmaz lehetőséget két jelszó haszálatára, az egyik beírására egy másik tartalmat látnak, (amit ha megfelelően, életszerűen használati nyomokkal feltölt az ember, az hihetően félrevezeti a rossz embereket.
www.truecrypt.org/docs/?s=hidden-operating-system
ha valakit általánosan érkedel a téma a kriptográfia Plausible Deniability (hihető tagadhatóság) ágát tanulmányozhatja.

Mercel 2013.02.09. 14:42:55

@politikus-omm:

Pedig az a vicc, hogy pont az első komment elkövetőjét készülnek meghurcolni. Legalábbis nekem ez jött le, több írásból is.
"Vicces."

Majd jönnek ezek után a megszemélyesítések, mint pl. szeretett vezérünk, felcsúti suttyó, lézer jános stb. Azt elég nehéz jogilag megfogni aztán mégis mindenki tudja kire gondol az ember.

Szeretném látni orbán viktort (nemecsek) amint a nagy nyilvánosság előtt vallja, hogy ő a felcsúti suttyó, és ő akkor most elégtételt akar venni kovács géza kommentelőn:D

Nem jó ez így, de nagyon nem.
Gazemberségeket, visszaéléseket elkövetni és aztán a jog mögé bújni az nagyon szánalmas akármilyen párt akármelyik embere teszi is azt.
Ami zuglóban megy már jó 10 éve az amúgy is felháborító, és babzsák feri már a harmadik olyan politikus aki tesz azért, hogy egy gondolkodó ember köpjön kettőt ha a polgármesteri hivatal felé jár.

Amúgy kb. ugyan ez megy a XIII.-ik kerületben is ahol egy igazi vén kommancs a polgármester már úgy 4 ciklus óta.
Apám ami ott megy attól még babzsák feri is csak örömmel csettintene..

"Frigyes"

braue 2013.02.09. 14:43:38

@nick066: Persze. Be lennél te szarva, hogy még a lábát is csókolgatnád a nagyságos rendőr uraknak, csak ne te legyél, akit este felvatnak a cellatársak!:))

nick066 2013.02.09. 14:48:21

@politikus-omm: "Külföldi IP nem változtat a lenyomozhatóságon"
Megnézném mekkorát röhögne az angol vagy német ügyészség (szolgáltató) arra a magyar rendőrégtől jövő jogsegély-kérésre, hogy adják ki a uuu.xxx.yyy.zzz IP című user adatait, mert csúnyát mondott Nagytiszteletű Fényes Tekintetű Nagyurunkra.

Mercel 2013.02.09. 14:48:23

@politikus-omm:

" Külföldi IP nem változtat a lenyomozhatóságon és a büntethetőségen. Max. végrehajtani bajos ha tényleg külföldön vagy."

De, annyiban változtat, hogy ha Kovács Géza helyett John Smith IP-je jön ki aki azt sem tudja, hogy bukarest vagy budapest, akkor elég nehéz már magát a bizonyítást is megoldani, nemhogy a büntethetőséget:)

"Frigyes"

politikus-omm 2013.02.09. 14:48:35

@Mercel: Szeretném látni orbán viktort (nemecsek) amint a nagy nyilvánosság előtt vallja, hogy ő a felcsúti suttyó, és ő akkor most elégtételt akar venni kovács géza kommentelőn:D

- A becsületsértés körében a bírói gyakorlat tágabban szabja meg a 'türni köteles' határt a közszereplőknél, mint az áltagembereknél. Igy a felcsuti suttyózás minden bizonnyal kevés egy becsületsértéshez. A sértett dönti el hogy perel-e, lehet hogy Papcsák jobban jön ki belőle ha hagyja a francba.

braue 2013.02.09. 14:51:00

@nick066: Azért nem, de bűncselekmélny gyanújára van együttmúködési kötelezettség Európában. Nem véletelnül vannak nem elérhető országokban azok az oldalak, amelyek bűncselkéményekből élnek.

Tamás András György 2013.02.09. 14:52:32

@nick066: azzal kerik ki, hogy nemzetkozi terrorizmus gyanuja. aztan coki!

nick066 2013.02.09. 14:53:59

@braue: nagyságos rendőr uraknak ehhez előbb le kellene gyűrniük Öfelsége Hadseregét, leigázni a ködös Albiont hogy egyáltalán hozzám szólhassanak west-sussexi otthonomban.
(azért innen nézve egész jó röhögni azon a szánalmon, ami ott megy nálatok en bloc... ...melegen ajánlom ezt a megoldást mindenkinek)

politikus-omm 2013.02.09. 14:55:06

@Mercel: De, annyiban változtat, hogy ha Kovács Géza helyett John Smith IP-je jön ki aki azt sem tudja, hogy bukarest vagy budapest, akkor elég nehéz már magát a bizonyítást is megoldani, nemhogy a büntethetőséget:)

- Ha akarják megtalálnak akárhol

torrentfreak.com/megaupload-shut-down-120119/

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.02.09. 14:56:20

@nick066: Ha például nem a blog.hu-n lenne a blogom, hanem a blogspot.com-on ( egyébként ott is van...) akkor ezen könnyebben beazonosítanak, mint a blogspo-os-on?

Nem tudom mennyire vagyok érthető...

Mercel 2013.02.09. 14:56:30

Nade részemről itt fejeztem be a témát.

"Frigyes"

Módfelett Kényelmetlen 2013.02.09. 15:03:16

@balogpeti: aki kurvának áll ne csodálkozzon, ha megbasszák

nick066 2013.02.09. 15:05:31

@braue: "bűncselekmélny gyanújára van együttmúködési kötelezettség"

a szóban forgó cselekmény még nálunk is csak VÉTSÉG, messze áll a bűncselekménytől.

Ha pedig vmi kreatív alcsúti törpejézus seggét nyaló rendőri vezetőnek az az ötlete támadna, hogy bűncselekménynek (terrorizmus, akármi) hazudja a dolgot, az azzal járna, hogy kb. a tizedik eset után páros lábbal rúgnának ki minket nem csak az Interpolból, de még azok közül is akiknek felveszik a telefont. Ennyit semmiféle babzsák úr nem ér, még nekik sem.

Patreides · patreides.blog.hu 2013.02.09. 15:08:52

Papcsák? Foglalkozzunk értelmesebb dolgokkal.

"-minden írásom, már nyilvánosan megjelent hírekről szól, a források feltüntetésével, így hazug sem vagyok"

Például azzal, hogy miért kvára fölösleges itt az első vessző. :)

politikus-omm 2013.02.09. 15:09:58

@nick066: a szóban forgó cselekmény még nálunk is csak VÉTSÉG, messze áll a bűncselekménytől.

- Olyannyira messze áll, hogy:

Btk. - A büncselekmény lehet büntett vagy vétség. Tehát minden vétség bcs.

christophe 2013.02.09. 15:13:14

No most màr elèg volt!!!Most azonnal mindenki felàll ès utemes taps kisèretèben kèt percig;èljen viktor,hajrà Magyarorszàg.Dokumentàlni,ès a fidesz.hu-ra feltotenni,a bèkamenet alatt kèszitett fotokkal egyetemben!!!èrtheto voltam mocskos ballibanda :-)))

nick066 2013.02.09. 15:15:18

@politikus-omm: ok. de akkor sem erről szól az Interpol meg a nemzetközi terrorelhárítási egyezmények.

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.02.09. 15:16:15

@Patreides: :-) becsúszott a fránya, de máris javítom.

Alaister Grand 2013.02.09. 15:19:28

Mélységesen elegem van ebből a rittyó gárdából, akik elfoglalták a parlamentet és az országot.
Papcsák is elmehet ... a munkaügyi hivatalba megélni havi 47 ezerből, és mélyen kussoljon.
Na, megint felbosszantottak.
Persze én vagyok a hülye, miért olvasok.
Egyáltalán, miért vagyok még itt???

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.02.09. 15:20:15

@christophe: :-DD És-úgy is mint alapittó'tag-azt ajánlanám, hogy énekeljük el a himnuszt... (copy by Hofi)
:-))

christophe 2013.02.09. 15:20:44

@nick066: Csak vigyàzz, mert ha hazalàtogatsz,a reptèrrol azonnal visznek a TEK szèkhàzàba,ez most mèg csak egy feltètelezès,de lehet hogy bekovetkezhet....

dennisthemenace 2013.02.09. 15:23:23

@nick066: Sajnos, amig magyar allampolgar vagy, addig egyszeruen kiadatasi kerelmet kuldenek a briteknek. Akiknek orizetbe kell venniuk, majd biro dont a kiadatasrol. Na mar most, ha "Veletlenul" fegyveres buncselekmeny, vagy egyeb sulyos dolog kerul ra, a papirra (hangsulyozom, veletlenul, elvtarsak!) akkor kiadnak.

nick066 2013.02.09. 15:36:55

@christophe:
@dennisthemenace:
A legkisebb jelére annak, hogy idáig fajultak a dolgok otthon: (pl. az alcsúti suttyó marad a második ciklusára)
1. nem fogok hazajárni
2. még három év és UK állampolgár lehetek, akkor futárral küldöm el suttyónak a kettétépett magyar útlevelem maradványait iktatásra.

(végülis egy észak-koreai menekült, akire ugyanezek vonatkoznának, is egész jól elvan hazajárás és kiadatástól való félelem nélkül)

FeroxX 2013.02.09. 15:38:49

Papcsák a KURVA ANYÁD!

na gyerünk, perelj szét engem is!

Dr. (cath.univ.) Adofizeto 2013.02.09. 15:42:43

Jogvégzett embertől kérdezem:
Papcsák elvtárstól kérdezni lehet büntetlenül?

Tamás András György 2013.02.09. 15:43:06

@nick066: azert nem kell annyira menozni. ird be egy angol forumba, hogy bassza seggbe a kiralynot az alkaida. utana majd megnezem, mikor kommentelhetsz legkozelebb! :-)

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.02.09. 16:00:56

A listázás, orbáni levelezgetés, tiltott adatgyűjtés miatt mindenkit listára vettek.
A mozgósításhoz, szennymenethez bértapsoláshoz kiváló!

Ez a rezsicsökkentés mindenki tudja egy nagy porhintés, átverés, blöff, választási kampánymese.
Ez a gumicsontrágás, ígérgetés el fog tartani a választásokig.
Ha valóban erőszakkal, csökkenhet is a rezsiszámla (messze nem 10 %), az egyéb megemelt és a lakosságra áthárított emelések sokkal többet vesznek ki a zsebedből.
DE jól hangzik ez a kommunista duma, csökkentettük a zemberek rezsiét.
A nagyfogyasztók árai pl. emelték, de erről alig ír a hazug fidesz sajtó.
Ha minden jó és szép ahogy a törpebandita állítja, jöhet a 13. és 14. havi fizetés és nyugdíj. Mert megérdemeljük!
Ne dölj be a bóvlista maszlagnak (maradtunk bóvlikategóriában), soha többet a Fideszre...

nick066 2013.02.09. 16:03:26

@Tamás András György: nem hiszem, hogy komolyan foglalkozna bárki is egy beszólással
de ha igen, az is rendben van, az én értékrendenben van némi különbség egy suttyó kiosztása meg (potenciális) utcán robbantgatás (annak szervezésése utaló jelek) között.

másrészt érdekes módon semmi bajom a királynővel, de még a kormánnyal sem, sőt bármíly meglepő, még adót is jó érzéssel fizetek ide (külön öröm, hogy nem a suttyó költi el focira meg a haveroknak)

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.02.09. 16:25:42

A Felcsút is bundázott 2010-ben?
A Puskás Akadémia két gyanús meccse is szerepel a listán
Az U19-es magyar meccsek közül négy szerepel a bundagyanú-listán. Ezek közül hármat játszottak 2010-ben, s kettőben érintett a Puskás Ferenc nevét viselő, kivételezett helyzetben lévő felcsúti futballalakulat. A jelenleg milliárdokból stadiont építő egyesületet Orbán Viktor is patronálja.
Amilyen nemzeti sunyi, simlis, álszent, csaló a gonosz törpe olyan a bandája is.

Ezt a nagy csalást hogy védik ki a bóvlisták, mit mond erre a "tulaj" O.V.

Frank99 2013.02.09. 16:27:12

hadd kérdezzem meg, ha a hidemyass-t vagy a zend2.com-ot használom, akkor is megtalálnak ezek a férgek?

Ad Dio 2013.02.09. 16:27:19

Kedves Blogger! Volna szíves valami konkrétumot is írni az adott esetről? Mert ez így egy nagy nulla. HAngulatkeltésre jó, semmi másra. Az uge megvan, hogy amit nem lehet élőszóban, azt nem lehet neten arctalanul sem. Ez ugye világos. Meg az is, hogy a megfelelő tudás birtokában BÁRKI legyomozhatja a hozzászólások tulajdonosait. Ebben semmi új nincs, igaz-e Anonymus-csoport?

Tepsifan · http://kephatas.blog.hu 2013.02.09. 16:29:25

A beperelt kommentelőknek viszont jó védekezési alap lehet az a bírósági ítélet (bár még nem jogerős) ami a Torgyán-Kósa perben született, miszerint Torgyán úr mint közszereplő tűrni köteles az őt ért kritikákat még akkor is ha azok túlzóak vagy felfokozott érzelmi állapotban születtek:
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3505_kosa_lajos_javara_dontott_a_torvenyszek

val 2013.02.09. 16:29:52

Hát nem tudom, azért a két nyamvadt hozzászólásért, amiktől nagyságrendekkel durvábbak postként megjelennek az indexen szerintem nem érdemes perelni. Nem érdemes, de lehet. Csak ahhoz nagy szerencse kell, hogy a bíróság ne kapjon röhögőgörcsöt.

Egyébként a magukat liberálisnak beállító blogok (akik aggódnak a szólásszabadságért) engem szoktak előszeretettel kitiltani abban a reményben, hogy nem bukkanok fel más néven. Hát innen üzenek nekik, hogy valamit ők is elnéztek. :)

Frank99 2013.02.09. 16:30:53

@Tepsifan:

hehe
csak nálunk nincsen ám olyan, mint Amerikában....
precedens???? hehehe

Broad Bandi 2013.02.09. 16:31:36

@Performan:
1. A szólásszabadság prioritásában (ha jól értettem a véleményed) egyetértünk.
2. A média eloszlásáról a tapasztalataim erősen különböznek.
3. A moderálásra vonatkozó állításod (ítéleted) meg szerintem logikailag ellentmond az első pontnak, hisz egy moderált blog moderátorának véleménynyilvánítását kívánod korlátozni.
4. A stílus (illetve annak hiánya) pedig a szerzőt minősíti, és sajnos ebben társadalmilag sem állunk jobban (még ha nekem vagy másnak ez rosszul is esik.)

- Szerintem egy hozzászólásban a szerző az gondol és ír, amit csak akar, ugyanakkor a moderátor kell kezelje (és adott esetben törölje) a jogilag megengedhetetlen hozzászólásokat. Ha valakinek ilyen észrevétele van egy hozzászólást illetően, akkor a moderátorhoz kell forduljon a törlésért. (Mintha éppen ez lenne ugye a szabályozás is a nemzetközi gyakorlatban.)
- Ha pedig ezt a gyakorlatot valaki vagy valami kétségbe próbálja vonni, akkor az ellen lehet és kell is védekezni, melyre a technológia több lehetőséget is nyújt. Egyik legegyszerűbb a https alkalmazása, melyet minden hasonló újságnak és vagy blog tárnak ajánlanék figyelmébe. Felhasználó oldalon pedig a tárolt adatok rendszeres vagy automatikus törlése. Ha a biztonság még így sem adott vagy nem elegendő, bőven vannak még további szintek.

Makkasz 2013.02.09. 16:31:44

Várom azt, amikor bíróságon védhetem meg hogy igazat állítok:
- maffiakormány,
- Balfasz Papcsák, Kósa, Kövér, Rogán,
- Tehetségtelen, ostoba Matolcsy,
- Kommunista, áruló Orbán,
- Korrupt Simicska és Nyerges és közbeszerzések,
- Erkölcstelen stadionépítés, sporttámogatás, miniszterelnöki focialapítvány.

Mikot pereltek be engem Maffiások, oligarchák, balfaszkommandósok?

rezvez 2013.02.09. 16:32:57

@13. havi bért és nyugdíjat várjuk, mert minden oké:
"A listázás, orbáni levelezgetés, tiltott adatgyűjtés miatt mindenkit listára vettek.
A..."
Itt a másolós, névváltoztatós hozzászóló! :-)
Még további 5 helyen olvashatjátok értékes hozzászólását, változtatás nélkül.

dennisthemenace 2013.02.09. 16:33:00

@christophe: Akkor is kiadjak, ha alapos az indok. Nem hallottal a ket brit allampolgar botranyarol?

Frank99 2013.02.09. 16:33:53

@Makkasz:

vazzeg, TE húzogatod az alvó oroszlány bajuszát????

dennisthemenace 2013.02.09. 16:34:24

@nick066: Mar odaig fajultak a dolgok. Haza meg jarjon a fene, annyi penzbol normalis orszagban is tolthetem a szabadsagomat..

andd1234 2013.02.09. 16:56:30

@_Molly: Nos, tanúként valóban az igazat kell mondania, azonban erre is vannak már manapság ügyes válaszok.
Miért kellene bárkinek is tudnia, hogy mi a saját IP címe. Egy egyszerű felhasználó szerintem azt sem tudja, hogy mi az tulajdonképpen.
Azt kell ilyen esetben mondania, hogy igen, az egész utca használja a számítógépét, nem emlékszik, hogy ki használhatta az adott időpontban a gépét. Közeli hozzátartozójára úgysem köteles vallomást tenni.
Innét kezdve pedig bekaphatja a rendőrség.

apanna 2013.02.09. 17:08:43

@lbm-NERtárs -): Olvastam, de közel sem biztos, hogy ezek azok a mondatok. Majd meglátjuk, mi lesz a vége.
Papcsáknak is joga van megvédenie magát, akár bíróság előtt.
Az anonimitás nem azt jelenti, hogy azt teszünk, írunk amit akarunk, szólásszabadságra hivatkozva.
Mert akkor ha mondjuk én zsidózok, az is beletartozna, mégis büntetendő. Ebben az esetben jogos, a törvényre hivatkozni, és nincs diktatúra?

apanna 2013.02.09. 17:14:26

@ryswell: Nem érdekel a fidesz. Aki vádol, az bizonyítson. Akit vádolnak annak is joga, hogy védekezzen.

duggongg 2013.02.09. 17:15:22

@_Molly: "A dolognak az a "szépsége", hogy mivel tanúként idézték be, ezért a törvény szerint nem hazudhat. (A vádlott ugyebár megteheti, de a tanú nem.)"
Viszont nem is lehet felhasznalni ellene azt amit ilyenkor mond, nem? Legalabbis jogallamokban ez igy van. Magyarorszagon mi a helyzet? Jogaszok?

Acsabi44 2013.02.09. 17:29:41

Hát én akkor azt mondom, hogy Papcsák úrnak a jó büdös mocskos tahó paraszt kurva anyját.

Ja, amúgy nem az Acsabi44 nick gazdája vagyok, nem is tudom ki ő, csak nyitva felejtette a lakásajtót miközben lement a szeméttel, én meg észrevettem és gondoltam bejövök kommentelni. Szóval ne az Acsabi44 nick gazdáját tessenek perrel fenyegetni, ha azt találja írni, hogy Papcsák úr egy mocskos fasszopó geci, hanem engem. Természetesen azt nem mondom meg, hogy ki vagyok.

komplikato 2013.02.09. 17:47:15

@politikus-omm: A külföldi IP-ben az a lényeg, hogy NEM vagy külföldön. És mondjuk menjenek nyomozni Alaszkába, Szibériába vagy pláne Nigériába. :D

Patreides · patreides.blog.hu 2013.02.09. 17:48:44

@lbm-NERtárs -): Akkor ezzel helyre toltuk a kizökkent időt. Már csak pár kijavítani való apróság van hátra az ország és a demokrácia működésében, de ez már gyerekjáték lesz. :)

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.02.09. 17:52:56

@Ad Dio: A posztban két link is található. Arra rákattintasz és minden megvilágosodik.

Don Quixote de la Ferko 2013.02.09. 17:52:57

Szeretem Papcsák Elvtársat.

Aki tudja a kettővel ezelőtti nevemet, és van aki a megfelelő helyen tudja, az tisztában van vele, miért és kinek jó ez a szeretet.
A többit meg rágja a rák, oszt agyaljon, miért jó, ha szeretem Papcsák Elvtársat.

Makkasz 2013.02.09. 17:59:06

@Frank99: Ja-ja, jol jonne politikai menekült státusz Kanadában.

mókáné 2013.02.09. 18:04:04

"Kedves Papcsák ember! Abban a pillanatban, hogy maga megnyer egy ilyen pert, valóban nagy csatát mondhat magáénak, hiszen a net száját is befogja ezzel, mert nem mernek majd virtuálisan sem véleményt mondani az emberek, ám azzal hatalmas lavinát indíthat el!..."

Tisztelt Kommentelő!

Eleget mocskolódtak már Önök, csak úgy, névtelenül a fórumokon, a neten. Véleményem szerint is helyesebben teszik, ha befejezik.

Én őszintén remélem, hogy pert nyer Papcsák úr és annak üzenetértéke lesz. Mindenki számára.

Köszönöm, hogy elmondhattam a véleményemet!
- knausz-

dr kíváncsivagyok 2013.02.09. 18:23:57

"„Én, magam három unokám nevében tiltakozom minden további adó, illeték, sarcolás ellen!! Szemét, aljas mentalitásra vall, ha kommunális adóval, bölcsödei gondozási díjjal, bérek+nyugdíjak+adóbefizetés+stb után forgalminak nevezett adóval akarja helyre állítani az önkormányzat, az állam pénzügyi egyensúlyát. Járuljanak hozzá a nagy jövedelműek, vezessék be újra a többkulcsos adózást!!! Fizessen Papcsák úr és szemérmetlen, népnyúzó bandája!!!” A másik kommentbe pedig ezt írták: „Ennek már nagyon ideje volt, mert amit ez az őrült fitnyiszes polgármesternek titulált gerinctelen művel, annak véget kell vetni. Százmilliók mennek el tanácsadó cégekhez, akkor ez a senki mihez ért???” "

Ezért sértődött meg Papcsák elvtárs ??
Ennél sokkal cifrábbakat kapott a fideszgyíkoktól Gyurcsány !!

dr kíváncsivagyok 2013.02.09. 18:25:35

@mókáné: "Eleget mocskolódtak már Önök, csak úgy, névtelenül a fórumokon, a neten. Véleményem szerint is helyesebben teszik, ha befejezik. "

A mocskolódás csak akkor befejezendő ,...ha balosok teszik ???
Csak az bűntetendő ?
Sajátos Fideszgyík logika....

dr kíváncsivagyok 2013.02.09. 18:27:32

Papcsák a Fidesznek is a salakanyaga ( nem mondom hogy szara...) valószínűleg el lesz számoltatva 14' után !

dr kíváncsivagyok 2013.02.09. 18:29:33

@duggongg:
"Viszont nem is lehet felhasznalni ellene azt amit ilyenkor mond, nem? Legalabbis jogallamokban ez igy van. Magyarorszagon mi a helyzet? Jogaszok?"

De , bizony lehet,..akkor vádlottá léptetik elő,...viszont akkor már hazudhat ! :-)

dr kíváncsivagyok 2013.02.09. 18:32:02

@apanna: "Mert akkor ha mondjuk én zsidózok, az is beletartozna, mégis büntetendő. Ebben az esetben jogos, a törvényre hivatkozni, és nincs diktatúra? "

Naponta ezrek zsidóznak,...senki sem akarja megtalálni Őket !
De a gárdistákat se , akikről videófelvétel készült ! Nem találják Őket....

Maitre 2013.02.09. 18:35:34

Kövezzetek meg, de nekem ez tetszik. Túl nagy lett a közéleti mocskolódás (meg úgy általában mindenféle), és elég idegesítő olyan országban létezni, amiben minimális kivétellel szünet nélkül mindenki őrjöng, mint az eszelős.

A véleménynyilvánítás szabadsága NEM EZT jelenti. Persze el lehet innen menni, de miért én menjek? Te vagy elégedetlen, menjél te.

Btw, az idézett két komment szvsz még bőven belül van azon a határon, amit egy közszereplőnek el kellene viselnie.

DezInf 2013.02.09. 18:37:22

@mókáné:

A fidesz hirdetését tolmácsolták önöknek,jobban teszik ha Mókánéra hallgatnak:))))

most jól be lettünk fenyegetve:D

fuhur 2013.02.09. 18:38:52

"a net száját is befogja ezzel, mert nem mernek majd virtuálisan sem véleményt mondani az emberek"

De neten erre is van megoldás:

www.torproject.org/projects/torbrowser.html.en

Az innen letölthető büöngészőt használva az IP cím nem követhető vissza. Akár egy pendrivról futtatható, és nem hagy maga után semit a futtató gépen. Cserébe nem gyors.

De ha valamelyik nagyérdemű nertárs anyukáját akarod szídni, vagy egy Közgépbeszerzéssel kapcsolatos anyagot akarsz nyílvánosságra hozni akkor ez a jó eszköz. Ideje megtanulni, hogy diktatúrában óvatosnak kell lenni. Volt itt már ilyen. A kedves vezető nem talál ki nekünk semmi újat, csak nosztalgiázik. :-)

Tamás Csacsicska 2013.02.09. 18:39:29

A lényeg, hogy FÉLJETEK! A diktatúra alapszabálya: atomizálni a közösséget és gyanakvást, félelmet kelteni egymás és a hatalom iránt. A diktatúra ezért lebontja a szabadságot – a dolgotok tehát az lenne, hogy a szabadságért TEGYETEK valamit. Nem nagy dolgot – csak picit.

Akiket perbe fognak, azok mellett tömegével kell kiállni.

Száz forint nektek nagy pénz? Talán nem… Küldjetek egy levelet a tárgyaló bírónak, amiben szolidaritásotokat fejezitek ki a perbe fogott kommentelő mellett. Nincs kedvetek fogalmazni? Szívesen felteszek egy előre megírt forma-levelet a Net-re, amit le lehet tölteni (pdf), kinyomtatni, alá lehet írni és már csak postázni kell. A száz forint a bélyeg ára, ez nektek kell megfinanszírozni.

Ha legalább 50 támogató kommentet kapok itt, megteszem a fentieket. Ti pedig menjetek fel a többi posztra és terjesszétek az ideát. Lássa a bíróság – és Orbán – hogy nem hagyunk egyedül senkit sem: fújjon jobbról, fújjon balról, vagy süssön, mint nap!

Tehát: 50 darab helyeslő komment - ezen a poszton!

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.02.09. 18:40:33

A verbális bűncselekmény is bűncselekmény...

Ha valaki nem tudja bizonyítani az állítását, vagy nem ismeri a jogi kiskapukat, ne írjon...

Engem már ezer meg egyszer próbáltak meg leállítani.. De még nem sikerül, még odáig sem tudtak eljutni, hogy beidéztessenek...

Ha meg lefoglalnák a számgépem, majd 17 ezer komment e-mailje lenne rajta, amiben megsértették a becsületemet, vagy akár még az emberi méltóságom is... ha már bent lennék, akkor bizony majd 17 ezer ügyben kellene ismeretlen tettes ellen feljelentést tennem...

Mária 2013.02.09. 18:45:54

@duggongg:

"@_Molly: "A dolognak az a "szépsége", hogy mivel tanúként idézték be, ezért a törvény szerint nem hazudhat. (A vádlott ugyebár megteheti, de a tanú nem.)"
Viszont nem is lehet felhasznalni ellene azt amit ilyenkor mond, nem? Legalabbis jogallamokban ez igy van. Magyarorszagon mi a helyzet? Jogaszok?"

*

Nem vagyok jogász, viszont tudok olvasni és szöveget értelmezni, és a Szabálysértési Törvényben ez áll:

*

60. § A tanúvallomást megtagadhatja az, aki

a) az eljárás alá vont személy hozzátartozója,

b) magát vagy hozzátartozóját szabálysértés vagy bűncselekmény elkövetésével vádolná, az ezzel kapcsolatos kérdésben,

c) médiatartalom-szolgáltató, vagy vele munkaviszonyban vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban álló személy, ha a tanúvallomásával a számára a médiatartalom-szolgáltatói tevékenységgel összefüggésben információt átadó személy kilétét felfedné, az ezzel kapcsolatos kérdésben.

*

Ezt én úgy értelmezem, hogy ha beidéznek, meg kell jelenni, ám saját maga ellen senkinek NEM kell tanúskodni. Ha valakit erre szólítanak fel, meg kell nekik mutatni a 60. paragrafust a Szabálysértési Törvényben.

csárli hárper 2013.02.09. 18:50:06

papcsák, a kurva anyádat...

nick066 2013.02.09. 18:53:17

@Mária: "meg kell jelenni, ám saját maga ellen senkinek NEM kell tanúskodni. Ha valakit erre szólítanak fel, meg kell nekik mutatni a 60. paragrafust:

Ez így gyakorlatilag azonos a beismerő vallomással:
Rendőr: miért nem tanúskodik?
Tanú: mert én vagyok a tettes.
Rendőr: Köszönjük Emese.

Jimmy Reiszmüller 2013.02.09. 18:54:42

@duggongg:
Viszont nem is lehet felhasznalni ellene azt amit ilyenkor mond, nem? Legalabbis jogallamokban ez igy van. Magyarorszagon mi a helyzet? Jogaszok?

Nem vagyok jogász de úgy tudom egyes forrásokból, hogy a tanúként történő kihallgatás után szeretnek gyanúsítottat csinálni a kérdezőből!
Szerintem sok egyéb kérdésben is távol vagyunk az igazi jogállamtól!
Ha meggyanúsítanak akkor jó sokáig rángathatnak és fingathatnak, akár előzetesben is eltölthetsz hónapokat éveket és részükről következmény enem lesz. Részedről tönkrement az idegrendszered és ha nem unod még a bíróságot akkor perelheted őket valami nevetséges összegre.
Ha ez így volt a valamikori tehetséges főnyomozó Horváth Csaba esetében (Kulcsár ügy)akkor mindenkinek a képzeletére bízom, hogy mit tehetnek Gipsz 2 Jakabbal!
Jogállam, persze...

christophe 2013.02.09. 18:56:00

@dennisthemenace: Nem,de akkor gyorsan lemondok a magyarrol...

Maitre 2013.02.09. 18:58:26

@Jimmy Reiszmüller: Merthogy a felelős, hasznos, a hazáját szerető, és annak törvényeit tisztelő és betartó állampolgártól nem vagytok messze?.. Persze tisztelet a kivételnek, de ahogy elnézem mi zajlik itt, nincsenek sokan.

Meridian74 2013.02.09. 19:00:41

@vitalis06: a VPN csak titkosítja az adatokat, amíg áthalad a nyílt hálózaton, azaz ha valaki lehallgatja, akkor az adatokat nem tudja azonosítani - azaz mit küldtél -, de azt igen, hogy honnan hova megy, hiszen akkor te sem tudnál kommunikálni a célgéppel. A VPN nem több mint egy fejlettebb proxy. HA fizetsz a VPN-ért, akkor az adott VPN szolgáltatót is ugyanúgy megkeresi a hatóság, és az ki is adja az adataidat. Ha ingyen VPN-t használsz, akkor meg az IP-det. Az IP-d alapján meg a netszolgáltatód az adataidat.

A legbiztosabb ha saját magad üzemeltetsz egy proxy-t, bizonyos korlátokkal open-t, és időnként törlőd a logokoat. Mindent. Aztán ha téged megkeres a hatóság, akkor széttárod akezedet, és közlöd, hoyg sajnálatos módon egy hackertámadás során minden 3 napnál régebbi log elveszett, így nem tudsz eleget tenni az azonosítási folyamatban, csak ha pl 2 napnál nem régebbi adatokat kapcsolatban kellene infot adnod.

Vagy egyszerűen írsz egy saját progit, ami ezen a proxyn random módosítgatja az a saját (baráti) IP-ket mindeféle olyanokra, amik más (nem baráti, ismerősi kör) felhasználókhoz köthető, akik megfordultak a szerveren...

Ha biztosra akarsz menni akkor ez jelenti azt, nem egy VPN kapcsolat.

Jimmy Reiszmüller 2013.02.09. 19:00:59

@Maitre:
Talán nem azért örjöng mert megteheti hanem azért mert ezernyi oka van rá!
Nekem nem tetszik, hogy széles mosollyal kötelezően jópofit kell vágjak azok felé akik maguk szavaznak a fizetésükről, fegyvert tarthatnak ha akarnak és nem szolgálnak hanem lopnak csalnak hazudnak!
Talán felülről jön lefelé ez a szar és nem fordítva és ezen nem segít, nem lesz normálisabb a közélet ha jópofit kényszerítenek rám erővel!

Jimmy Reiszmüller 2013.02.09. 19:05:04

@Maitre: a felelős, hasznos, a hazáját szerető, és annak törvényeit tisztelő és betartó állampolgártól nem vagytok messze?

Miért akik felé mocskolódunk azok közelebb vannak?
Ráadásul ők magukra írják a törvényeket "lex" formában!
Szóval nekem kár bármelyiknek is zizegnie álszent módban!
Ha már tojással nem dobálhatom meg vagy nem dobhatok tortát a pofájába, akkor most már a netem is fogjam be a pofámat?
Egy faszt!-.)

Maitre 2013.02.09. 19:06:29

@Jimmy Reiszmüller: Nem kell kötelezően mosolyogni, meg jópofizni sem. Legyünk realisták, nem is lenne hol, elvégre az életedben nem kerülsz a közelükbe.

Épeszű, tárgyilagos, másokat nem nagyon sértő, és nem ordenáré módon kell megfogalmazni a véleményedet. Ahogy a másik szemébe is el mernéd mondani.

"Talán felülről jön lefelé ez a szar és nem fordítva"

Talán. De a nagyérdeműt elnézve talán mégsem.

Jimmy Reiszmüller 2013.02.09. 19:07:58

@Maitre: A véleménynyilvánítás szabadsága NEM EZT jelenti. Persze el lehet innen menni, de miért én menjek? Te vagy elégedetlen, menjél te.

Holnap meg majd lehet, hogy te leszel elégedetlen!
Nagyjából úgy ahogy a 2010-ig elégedetlenkedők hirtelen nagyon elégedettek lettek a kormányváltás után!
Vagy te mindig elégedett vagy?-.)

Maitre 2013.02.09. 19:10:36

@Jimmy Reiszmüller: Lehet. Voltam már elégedetlen. De nekem azt mondták a barlangban ahol felnőttem, hogy van egy szint, ami alá nem megyünk le. A Ti barlangotokban mi volt a szokás?

"Vagy te mindig elégedett vagy?-.)"

Soha. De magamban szoktam az okát keresni.

Mária 2013.02.09. 19:11:35

@nick066:

Szerintem nem azonos.

"Ön írta ezeket a kommenteket?"

"A Szabálysértési Törvény 60. paragrafusa értelmében nem kell válaszolnom erre a kérdésre, hiszen előfordulhatna, hogy a válasszal magamat vádolnám."

*

"Tudja-e, hogy ki írta ezeket a kommenteket?"

"A Szabálysértési Törvény 60. paragrafusa értelmében nem kell válaszolnom erre a kérdésre, hiszen előfordulhatna, hogy a válasszal magamat, vagy hozzátartozómat vádolnám."

*

"Használta-e Ön a megjelölt időpontban a számítógépét?"

"A Szabálysértési Törvény 60. paragrafusa értelmében nem kell válaszolnom erre a kérdésre, hiszen előfordulhatna, hogy a válasszal magamat vádolnám."

*

"Kik használták a megjelölt időpontban az Ön számítógépét?"

"A Szabálysértési Törvény 60. paragrafusa értelmében nem kell válaszolnom erre a kérdésre, hiszen előfordulhatna, hogy a válasszal magamat, vagy hozzátartozómat vádolnám."

Jimmy Reiszmüller 2013.02.09. 19:12:38

@Maitre: Ahogy a másik szemébe is el mernéd mondani.

Talán el merném mondani ha egyenlő alapokon állnánk mert most nem ez van, ha aprópénzt dobsz a miniszterelnök felé akkor földre tepernek!
Az ordenáré mód szerintem ebből az egyenlőtlenségből fakad és valszeg ezért is köteles többet elviselni a közszereplő egy átlagembernél-e téren!
Nyilván a barátaimmal nem ebben a stílusban beszélek de a közszereplő ebben a minőségében egy tárgyiasult valami!
Bekapcsolod a tévét és belejön a pofádba ha pedig különb állatokat akarsz akkor irány az Animal Planet csatorna!-.)

Broad Bandi 2013.02.09. 19:14:13

@Meridian74: de az adott blogot, honlapot működtető is rá tud a dologra segíteni egy egyszerű https-el. Ekkor a közreműködése nélkül nem lehetne egy kommentet adott IP-hez kötni (hacsak a teljes moderálási idő alatt nem az az egyetlen komment).
És ez még csak a biztonság 0.-foka.

harosi 2013.02.09. 19:17:03

Nem szégyellem a nevemet nyílt és Tisztelt Papcsák úr! Kinyalhatja a seggem!!! Nem félek Öntől ,sőt a hatóságtól sem!!! Nincs vagyonom, munkanélküli vagyok 3 éve, jövedelmem nincs nyugodtan pereljen be!!! Tehát a konzekvencia minden olyan törekvés ellen, ami igyekszik megfélemlíteni a Magyar lakosságot, vállalom a retorziót !!!! Jelentsen fel, zaklasson a rendőrség !!! Nyalják ki a seggem!!!
Hárosi Ferenc a nevem és ha szükséges írjanak, megadom az elérhetőségem.....

Maitre 2013.02.09. 19:17:05

@Jimmy Reiszmüller: Ühüm, és véleményed szerint mi akadályoz meg abban, hogy egyenlő alapokon állj velük? :)

@Mária: Szerintem nem lesznek vevők a bohóckodásra. Neked viszont csak 32 fogad van, tehát nem tartom jó ötletnek.

Jimmy Reiszmüller 2013.02.09. 19:17:14

@Maitre:

Az én barlangomban azt mondták, hogy ne mások elvárásainak próbáljak megfelelni.
Egyébként ha ilyen volt a barlangod, akkor bátran használd a saját nevedet nem kell anonimnak lenned!
Nincs rá szükséged!
Az én barlangomban azt mondták, hogy az anonimitás egyik, ha nem a legnagyobb értelme, hogy ki lehet küszöbölni a társalgásban azt a gyakori érvelési hibát, hogy a személyt nézzük és nem a mondanivalót!

Jimmy Reiszmüller 2013.02.09. 19:20:09

@Maitre: Ühüm, és véleményed szerint mi akadályoz meg abban, hogy egyenlő alapokon állj velük? :)

Egy csomó minden!
Én nem magam szavazok a fizetésemelésemről évente,nem tarthatok fegyvert, attól viszont joggal tarthatok, hogy kibasznak az állásomból ha kiderül a valós véleményem.

Jimmy Reiszmüller 2013.02.09. 19:21:47

@Maitre: Nem kell kötelezően mosolyogni, meg jópofizni sem. Legyünk realisták, nem is lenne hol, elvégre az életedben nem kerülsz a közelükbe

Ühüm, és véleményed szerint mi akadályoz meg abban, hogy egyenlő alapokon állj velük? :)

Szerintem elbeszélgetsz te önmagaddal csak előbb jönnek a válaszok és csak késve a kérdések!-.)

nick066 2013.02.09. 19:22:27

@Mária:
a "semmi közöm a dologhoz" és az "előfordulhatna, hogy a válasszal magamat vádolnám." között azért van némi különbség nyomozati értékben, nem gondolod ?

shushu2 2013.02.09. 19:22:40

És ez a Papcsák ügyvéd, azért most adtak egy brutális ütőkártyát a kormánynak, hogy miért ne legyen ingyenes a jogászképzés :D

politikus-omm 2013.02.09. 19:23:04

@dennisthemenace: Sajnos, amig magyar allampolgar vagy, addig egyszeruen kiadatasi kerelmet kuldenek a briteknek.

- nem függ állampolgárságtól, elvileg mindenkit kiadnak a kultúrországok. NBr. a briteket Mo-ra és viszont egész biztosan mert ez a lisszaboni szerződésben benne van.

Maitre 2013.02.09. 19:23:30

@Jimmy Reiszmüller: Én olyasmikre gondoltam, hogy IQ, iskolai végzettség, világnézet, társadalmi helyzet... egyébként szerintem abszolút helyes, hogy nem tarthatsz fegyvert. Semmi szükséged rá.

shushu2 2013.02.09. 19:23:48

Az egyszeri telefonos adóságbehajtó is ezek szerint naponta sok sok embert beperelhetne, mert megsértik, telefonon keresztül :D remélem ez majd a bíróságon is elhangzik mint érv és amikor mindenki kiröhögte magát, a perköltséget ráterhelik a polgira :P

nick066 2013.02.09. 19:25:09

@Meridian74: hol van az leírva, hogy egyáltalán bármiféle logot kell fenntartani egy üzemeltetőnek az IP címekről ?

shushu2 2013.02.09. 19:26:54

Az egyszeri telefonos adóságbehajtó is ezek szerint naponta sok sok embert beperelhetne, mert megsértik, telefonon keresztül :D remélem ez majd a bíróságon is elhangzik mint érv és amikor mindenki kiröhögte magát, a perköltséget ráterhelik a polgira :P

Maitre 2013.02.09. 19:27:37

@shushu2: Arra gondoltatok már, hogy talán egyszerűen jóérzésből jelentette fel az ürgét, mert unja hogy az összes közösségi felület kommentjei egy pöcegödörre emlékeztetnek? Lehet hogy abban reménykedett, hogy ezek után visszább fogjátok magatokat másoknál is.

Nem vagytok eléggé jóhiszeműek. Ez nagy baj. :)

braue 2013.02.09. 19:27:52

@harosi: Akkor már a boslik alatt elveszettetted munkád? A szemetek.:))

Meridian74 2013.02.09. 19:28:27

@Broad Bandi: a https sem rejti el az igazi IP-t, ismét ugyanaz a dolog mint a VPN-nél. Csak a nyílt hálózaton keresztül "utazó" adatok védelmére szolgál, de a küldő és címzett nem lesz ismeretlen.
Különben pl. hogy a fenébe tudnák mail logokat elemezni a munkahelyemen?

braue 2013.02.09. 19:28:41

@nick066: Angliában nicsenek zsaruk? Nem mondod?

nick066 2013.02.09. 19:30:59

@braue: magyar zsaruk ? lehet. ...hogy itt mosogatnak valahol, de csak civilben.

Jimmy Reiszmüller 2013.02.09. 19:31:00

@Maitre: Szerintem is abszolút helyes, nem is kívánok fegyvert tartani!
Neki sincs, mégis ez egy különbség köztünk ami hirtelen eszembe jutott!
Azon meg ne csodálkozz hogy a társadalomban ekkorák a feszültségek és ordenáré a stílus ha ma úgy lehet "társadalmi helyzetbe" kerülni a legkönnyebben, hogy jól tudod a pártseggeket nyalni!
Az IQ, világnézet, iskolai végzettség...
Aszonygyák mellettem a barlangban, hogy ezek ma kevésbé fontosak az érvényesüléshez azaz talán még ebben jobbak is vagyunk náluk!-.)

Maitre 2013.02.09. 19:31:35

@shaw_2012: Igen. Teljesen komolyan. A fegyver nem csak önvédelmi eszköz, és olyan ember kezében, aki nem alkalmas fegyvertartásra, csak veszélyezteti a többit.
Az emberek többsége nem alkalmas fegyvertartásra.

Meridian74 2013.02.09. 19:32:07

@nick066: a jogi szabályozást nem ismerem teljesen, elviekben a szolgáltatóknak egy évig kötelesek az adatokat megőrizni. Jobb a békesség, és inkább adatvesztésre fogni az egészet, ugyanis az már nem biztosítható 100%-ig, azaz nincs 100%-os biztonsággal működő rendszer... olyat még az "Isten" sem tud, különben nem lennénk "itt". (aki nem értené: Ádám és Éva esete az almával, később pedig a lázadó angyalaival, ugye)

Mária 2013.02.09. 19:32:57

@Maitre:

"Szerintem nem lesznek vevők a bohóckodásra. Neked viszont csak 32 fogad van, tehát nem tartom jó ötletnek."

*

Viccelsz? A jogvédők imádnák, ha rácuppanhatnának a témára, a média meg még fizetne is érte, ha részletesen előadnám, nevekkel fűszerezve, hogy ki milyen jogaimat sértette meg a rendőrségen vagy a bíróságon.

A nyugati bulvársajtó meg egyenesen zabálná a storyt.

Ha legközelebb a fogaid kiverésével fenyegetne a smasszer, lengesd be neki a világhírt, és visszafogja magát.

Jimmy Reiszmüller 2013.02.09. 19:33:10

@Maitre: Még jó hogy kitetted a szmájlit!-.)
Figyu, szükségem lenne 2 millió Ft kölcsönre, részletekben tudnám törleszteni!

Maitre 2013.02.09. 19:34:24

@Jimmy Reiszmüller: Sajnos Te eléggé buta vagy. Javaslom reklamálj a barlangodban, hogy elrontottak.

kela-bá 2013.02.09. 19:36:53

Nyugi emberek, legfontosabb az egészség, a gyűlölködés azzá tesz ! További szép estét !

Meridian74 2013.02.09. 19:37:08

@Mária: szvsz inkább tagadni kell az egészet. Lehet hivatkozni arra hoyg a te személyazonoságodat nem egy IP jelenti, hanem a személyi igazolványod. Az igazol téged, nem más, és temagadat legfeljebb csak nagyon időigényes klónozással lehetne lemásolni, míg egy digitális azonosítót (értsd usert, IP-t, bármit) pár másodperc alatt meg lehet oldani. Ha a bíró nem érten, akkor példának fel kell mutatni egy DVD-t, amin titkosítot adatok vannak. Az egészet bitről bitre lemásolni csupán pár perc, és máris kettő van belőle. Míg téged nem, és téged pedig a hatóság által kiadott személyi igazolvány azonosít.

Ugyanakkor egy IP, user, vagy számítógép, vagy annak használata nem azonosít senkit sem egyértelműen.

Maitre 2013.02.09. 19:37:45

@Mária: Nézd, nagyon kellemetlen dolgokat lehet csinálni maradandó nyomok nélkül is. Te azt fogod mondani hogy megtörténtek, mindenki más meg azt, hogy nem tudja, miről beszélsz.
Persze itt ez nem szokás, csak úgy elméletben beszélgetünk erről.

Viszont ha azt veszed, hogy a rendőr is egy ember, akinek ez a munkája, akkor megbocsátható neki ha (esetleg) zokon veszi, hogy a bolondját járatod vele. Nemde? :)

Akárhogy nézzük, azzal jön ki mindenki a legjobban, ha nem csinálsz olyasmit, amit nem szabad.

Maitre 2013.02.09. 19:38:18

jé, eltűnt a kommentem...

Jimmy Reiszmüller 2013.02.09. 19:40:15

@Maitre:

Ha már ilyen kulturáltan tudsz személyeskedni akkor én is beköszönök neked!
Beveheted a faszt Maitre!-.)
Menj és jelents fel szépen, hogy gyaláztam a fikanicknevedet te "jóhiszemű", pornóújság helyett ordenáré stílusú blogokra rejszoló álszent majom!
Akkor majd bizonyára szebb lesz a világ a nagy közös barlangunkban!-.)

Maitre 2013.02.09. 19:41:30

@Jimmy Reiszmüller: Nos, pontosan ezért nem kell neked fegyver.
:)

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.02.09. 19:42:30

Totál fidesz kormány bukta, miért hazudnak ezek?

- 4 szer módosítja a "fix" új szarkotmányt! SZÍVÁS!
- nincs elég jelentkező az ócsai fidesz gettóra ahol 300 ezer/m2 az USB lapos ház! BUKTA!
- nincs jelentkező a dohányboltokra pedig már fideszbugyit is lehetne bennük árulni. Tolják a határidőt! ÉGÉS!
- újra becsapják a diákságot! ALJASSÁG!
- padlón az egészségügy, a közlekedés, az oktatás. SZÁNALMAS!
- bóvli kategóriában továbbra is, leminősítés várható! SZÉGYEN!
- MOL részvényen óriási bukta, most Eon veszteséges üzlet jön! HÜLYÉK!
- az egyházi iskoláktól nincs elvonás!!! SZARHÁZISÁG!
- a felcsúti orbáni kirakatcsapat is részt vett a bundában!!! SZAR ÉS A PAJTÁSA szép család!

és még ezer dolog ami miatt soha többé a fideszre....

Mária 2013.02.09. 19:42:54

@Maitre:

Ugye nem képzeled, hogy normális, épeszű ember lemond a törvény adta jogairól, csak azért, mert beígérnek neki egy maflást valami jelentéktelen közép-európai ország elcseszett, wannabe diktatúrájában?

Normális ember akkora pert akaszt a nyakába annak, aki ilyesmit merészel beígérni egy állampolgárnak, hogy nem csak ő szarik be attól, amit kap, de még az unokája is haláláig fosni jár.

egy atlag 2013.02.09. 19:43:11

nem fogom szidni a picsák vagy milyen "úr" anyját, de azt még le lehat írni, hogy engem a fidesz mérhetetlenül idegesít. de nem ezért nem fogok rájuk szavazni, hanem azért, mert a munka törvénykönyvét alárendelték az országot kiszipojozó magyar vállalkozók kénye kedvének és egy még embertelenebb, állampolgárellenes országot csináltak. de valami megnyugtat. isten nem ver bottal.

dr kíváncsivagyok 2013.02.09. 19:43:39

@Maitre:
"Akárhogy nézzük, azzal jön ki mindenki a legjobban, ha nem csinálsz olyasmit, amit nem szabad. "

Tehát pofa be ?

braue 2013.02.09. 19:44:17

@nick066: Én úgy tapasztalatm, hogy jobban ráhajtanak a piti bűnözőkre mint a mgyarok. És Európában bármikor nyomoznak rád, ha bűncselekmény gyanúja merül fel, akkor is, ha nem ott követted el. És már tied is az éjjeli őrszoba három nehézfiú ölelő karjaiban.:))

De meszse nem vagy te akkora kaliber, amit itt nyomsz. Amelyik kutya ugat.........

Meridian74 2013.02.09. 19:44:50

@Mária: szvsz inkább tagadni kell az egészet. Lehet hivatkozni arra hoyg a te személyazonoságodat nem egy IP jelenti, hanem a személyi igazolványod. Az igazol téged, nem más, és temagadat legfeljebb csak nagyon időigényes klónozással lehetne lemásolni, míg egy digitális azonosítót (értsd usert, IP-t, bármit) pár másodperc alatt meg lehet oldani. Ha a bíró nem érten, akkor példának fel kell mutatni egy DVD-t, amin titkosítot adatok vannak. Az egészet bitről bitre lemásolni csupán pár perc, és máris kettő van belőle. Míg téged nem, és téged pedig a hatóság által kiadott személyi igazolvány azonosít. Ha az igazolvány lemásolják, az még mindig téged mint személyt igazol.

Ugyanakkor egy IP, user, vagy számítógép, vagy annak használata nem azonosít senkit sem egyértelműen. Mivel az digitális, és lehet rosszándékúan is használni. Lásd pl azt a példámat, amikor a saját proxydon megkavarod az adatokat, méghozzá valós adatok felhasználásával.
Jah, és egy internetszolgáltatónál is történnek olykor-olykor adatvesztések (amit soha nem fognak bevallani presztízs okokból), karbantartások, tehát arra fele haladva megpróbálni az adatkavarás tényét kibogozni sem lehetséges. Vagyis lehetséges, de nagyságrendekkel sokkal több ráfordítást igényelne, mint a megszerezhető haszon.

braue 2013.02.09. 19:45:13

@egy atlag: Mert eddig rájuk szavaztál. Nyilvánvaló.:))

Mária 2013.02.09. 19:46:07

@Meridian74:

Szerintem meg nem kell semmi mást csinálni azon kívül, amihez törvény adta jogod van.

Márpedig törvény adta jogod, hogy tanúként ne tegyél saját magadra, vagy a hozzátartozódra nézve terhelő tartalmú vallomást.

Meridian74 2013.02.09. 19:46:41

@Maitre: nem, csak késik a megjelenése... az előbb azt hitem nem ment el, és kiegészítettem, mire mindkettő megjelent...:P

braue 2013.02.09. 19:47:12

@Mária: Jajj! De nagy a szátok, de nagy a szátok. A bolsik alatt bezzeg lapítottaok és hálásan néztetek a gazdira.

Mária 2013.02.09. 19:49:29

@braue:

Látom, csípi a szemedet, hogy nem mindenki akar asszisztálni ahhoz, hogy mások diktatúrát csináljanak Magyarországból.

Maitre 2013.02.09. 19:53:13

@Mária: Én úgy gondolom, hogy egy normális, épeszű ember elsősorban élni akar, minél hamarabb a rendes kerékvágásban, lehetőség szerint épen és egészben. Ahhoz hogy pert akaszthass akárhova, ki kell onnan kerülni.
Melyik wannabe országról beszélgetünk egyébként? Vannak helyi jellegzetességek ugye. Türkmenisztánban pl. az egész kicsit bonyolultabban zajlik. De egyikben sem jellemző annyira, hogy az egyszeri nagypofájú kisember majd jól megfosatja az államot.

@dr kíváncsivagyok: Én örülnék neki.

@Meridian74: Igen, közben rájöttem, köszönöm. :)

chocco channel 2013.02.09. 19:53:21

Ez itt is igy megy, ha feszbukon kommentelsz es halott gyerekeken rohogsz, vagy a twitteren teszel rasszista megjegyzeseket es sorolhatnam itt is a birosagon kotsz ki.

Pedig Europa.

Szoval ez nem Magyar jelensege, es nem azt jelenti, h M.orszagon diktatura van.

Ettol fuggetlenul meg agybaj:-)

Meridian74 2013.02.09. 19:53:57

@Mária: én csak azoknak adtam ötletet, akik technikailag képesek megvalósítani azt. Sajnos a többség erre egyébként nem képes, de pl álhitben élnek azzal kapcsolatban, hogy a VPN mindentől véd. Na, pont egy nyílvános forumbeírások későbbi azonosításától nem véd, hacsak az adott forum webszerverének üzemeltetője nem gondoskodik erről külön...

Ha már VPN, akkor inkább használjátok a TOR hálózatát. Az sokkal összetettebb módon védi az azonosítást. Viszont cserében nagyon lassú az adatforgalom, mivel még nincs hozzá elegendő kiszolgálókapacitás... de pl anonim anyázásra pont jó. Azon keresztül az adott képviselőnek nyíltan is be lehet ígérni egy belezést, az egész rokonságával együttértve, kezdve az esetlegesen meglévő kölkeivel... ugye.

Meridian74 2013.02.09. 19:53:57

@Mária: én csak azoknak adtam ötletet, akik technikailag képesek megvalósítani azt. Sajnos a többség erre egyébként nem képes, de pl álhitben élnek azzal kapcsolatban, hogy a VPN mindentől véd. Na, pont egy nyílvános forumbeírások későbbi azonosításától nem véd, hacsak az adott forum webszerverének üzemeltetője nem gondoskodik erről külön...

Ha már VPN, akkor inkább használjátok a TOR hálózatát. Az sokkal összetettebb módon védi az azonosítást. Viszont cserében nagyon lassú az adatforgalom, mivel még nincs hozzá elegendő kiszolgálókapacitás... de pl anonim anyázásra pont jó. Azon keresztül az adott képviselőnek nyíltan is be lehet ígérni egy belezést, az egész rokonságával együttértve, kezdve az esetlegesen meglévő kölkeivel... ugye.

Jimmy Reiszmüller 2013.02.09. 19:54:20

@Maitre: Akárhogy nézzük, azzal jön ki mindenki a legjobban, ha nem csinálsz olyasmit, amit nem szabad.

Ha a világtörténelemben mindenki konformista lett volna akkor még mindig barlangokban élnénk!-.)
Ha Viktorunk megfogadta volna a tanácsodat akkor nem készülhetett volna róla olyan fotó amelyen rendőrök inzultálják és ha nem mondja el azt a beszédet amelyben a szovjet csapatok kivonulását követeli akkor ma nem emlékezhetnének rá egyesek úgy, hogy ő zavarta ki az oroszokat!-.)

Mária 2013.02.09. 19:56:24

@Maitre:

"Én úgy gondolom, hogy egy normális, épeszű ember elsősorban élni akar, minél hamarabb a rendes kerékvágásban, lehetőség szerint épen és egészben. Ahhoz hogy pert akaszthass akárhova, ki kell onnan kerülni."

Nem.

Normális épeszű embernek nem mindegy, hogy milyen körülmények között él.

Az meg pláne nem mindegy neki, ha vannak olyan csoportok ott, ahol él, akik le akarják bontania demokráciát, és a diktatúrát akarják visszahozni.

A tanúkat egyébként mióta szokták bezárni? Pláne egy kommentezés miatt indított tyúkperben?

Jimmy Reiszmüller 2013.02.09. 19:57:18

@Maitre: Ne játszd az eszed, nem illik a mesterségesen erőltetett stílusodhoz!

Maitre 2013.02.09. 20:00:55

@Mária: Elnézést, én azt hittem, általánosságban filozofálgatunk. A tyúkper részletei annyiban érdekelnek, amennyit leírtam; túl mocskos az istenadta nép szája, amin kijön az ő lelke (meg ami még benne van), ami szintén túl mocskos.
Már nagyon ideje volt, hogy valaki visszafogja. Ha így, akkor így, de legalább történt valami.

És ez teljesen pártfüggetlen vélemény.

Maitre 2013.02.09. 20:02:57

@Jimmy Reiszmüller: Pedig az szinte mindig ilyen. Sajnálom ha nem felel meg az ízlésednek. :)

Maitre 2013.02.09. 20:07:28

@Maitre: Annyiban kiegészíteném, hogy nem tudom miért pont az a komment verte ki a biztosítékot, amit valaki beidézett, ettől kismillió durvább van minden nap. De a lényegen nem változtat.

nick066 2013.02.09. 20:08:28

@braue: "jobban ráhajtanak a piti bűnözőkre mint a mgyarok."
Jól is teszik, többek között azért is élhetetlen az ország (mármint Magyarország), mert gyakorlatilag büntetlenül kirabolhatnak, meglophatnak stb. közben meg holmi szarzsák úr pitiáner ügyében ilyen nyomozást folytatnak le.

Mr. Mojo 2013.02.09. 20:12:31

szerintem itt halálos félelmes van, magyarországon. fiktátúra van, és a gyorom összeszorúl a fél lemtől. ne báncs minket orbvánviktor, mert jaj de belehalunk. isten álgyameg az itteni ellenáló komentellőket, akik féltik azországot.

Mária 2013.02.09. 20:13:15

@Meridian74:

Szerintem semmi értelme "belezést" beígérni bárkinek is, mert az agresszió agressziót szül, ellenben nem old meg semmit.

De ha már valaki abba a helyzetbe került, hogy a hatósággal vetetik őt elő valami nyomi kis kommentje miatt, akkor legalább legyen képben az alapvető jogait illetően, mert egyáltalán nem biztos, hogy a hatóság fel fogja őt világosítani a jogairól a kihallgatás előtt.

Lesz elég stresszben úgyis, hiszen tanúként beidézve nem mehet vele a jogi képviselője.

2012 január 1-től ugyanis a tanú mellett nem lehet ott az ügyvédje, amikor vallomást tesz. A jogi kérdésekben tájékozatlan emberekkel meg azt csinálnak, amit akarnak az ügyvédje nélkül. Még a jegyzőkönyvbe se biztos, hogy az és úgy kerül, a szóban előadott vallomással megegyező értelmezésben, mint amit és ahogy elmondott a nyomorult.

Fidesz-kormány. Alkalomadtán majd megköszönjük nekik, mert mi nem felejtünk.

Jimmy Reiszmüller 2013.02.09. 20:15:47

@Maitre:

Ízlésbeli dolgokat szerintem te feszegetsz!
Ha kell akkor kifejezed nemtetszésedet, hogy mocskos a nép szája, ha meg éppen úgy adódik, hogy valaki akit te előzőleg "lebutáztál", miközben addig minden személyeskedéstől mentes volt a diskurzusotok álszent majomnak titulál, akkor sajnálkozásodat fejezed ki az ízlésbeli eltérés miatt!

Bohóc!-.)

Maitre 2013.02.09. 20:16:37

@Mária: " Alkalomadtán majd megköszönjük nekik, mert mi nem felejtünk."

Pontosan ki az a "mi"?

Maitre 2013.02.09. 20:18:59

@Jimmy Reiszmüller: A Te esetedben a buta nem leminősítés, pusztán a rajtad kívül mindenki számára nyilvánvaló tények összegzése. :) De gondolom ezen is meg fogsz sértődni. Mit csináljunk, mit csináljunk.... :(

Jimmy Reiszmüller 2013.02.09. 20:19:15

@Maitre: Ha így, akkor így, de legalább történt valami.

És vajon mi történt?
Megváltoznak a lelkek attól ha mocskos politikusok akiket a mocskos lelkű nép választott majd csak körültekintőbben "fasszopózhatják" őket a webes felületen?

Maitre 2013.02.09. 20:20:51

@Jimmy Reiszmüller: Vihar történt a biliben. Aztán vagy kiviszitek, vagy kiisszátok. Én az elsőt javasolnám.

Jimmy Reiszmüller 2013.02.09. 20:21:03

@Maitre: Mit csináljunk, mit csináljunk?

Mondjuk leszophatnál!-.)
A tények makacs dolgok persze, buta vagyok az internetes hangok is megmondták a frankót!-.)

2013.02.09. 20:21:08

Megint csúfolják Fery-t, a szemetek!

Maitre 2013.02.09. 20:22:35

@Jimmy Reiszmüller: Elég legyen, vagy kiteszlek a homokozómból! :)

Mária 2013.02.09. 20:23:08

@Maitre:

Túl a jogi vonatkozásokon, szerintem sem a personal branding (énmárka), sem a reputation management (hírnévmenedzsment) szempontjából sem szerencsés, ha egy közszereplő izomból próbálja kezelni, netán tiltani a közösségi oldalakon róla megjelenő véleményeket.

Vannak erre mostanra szépen csiszolt, jól bevált módszerek, hogy hogyan kell profi módon kezelni az efféle helyzeteket úgy, hogy az illető a lehető legkevesebb népszerűségvesztéssel jöjjön ki belőle.

Jimmy Reiszmüller 2013.02.09. 20:24:51

@Maitre: Ez a vihar arra jó volt, hogy még többen lekurvanyázhassák a delikvenst az apropóján!-.)
Ja meg itt vagy te is, mint egyéb állatfaj!
Másra nem!
A mocskos szájú tollforgató internetes terroristák vs. önmagukat erkölcsi magasságokba emelő fasszopó politikusok meccs kimenetele skiccpalinál sem volt kérdéses!-.)

hot-spot (törölt) 2013.02.09. 20:28:02

No!
Jött már valakiért a nagy fekete ótó?

Broad Bandi 2013.02.09. 20:28:51

@Meridian74:
a (hitelesített) https elvileg megvéd a "közbülső" lehallgatás ellen, még ha az adatcsomagokat össze is gyűjtötték. Azt pedig, hogy ne tudják egy közbülső ponton terminálni a https-t (majd feléd egy másodikat nyitva emulálni az eredetit), a tanúsítvány lánc ellenőrzésével lehet elérni. Bár nyilván ez is hamisítható, de az már nemzetközi bűncselekmény.

2013.02.09. 20:30:41

@hot-spot: jött egy az előbb, aztán rá kellett jönnöm hogy pizzát rendeltem kb 1 órája

Maitre 2013.02.09. 20:32:27

@Mária: Az én szememben pl. jelentősen nőtt a népszerűsége, és biztosra veszem, hogy nem vagyok egyedül. Akiket meg beperelt, azok úgyis utálták. Ilyenformán jól jött ki belőle, nem? :)

A nemizomból kezelés mindaddig működik, amíg a nép át nem változik csőcselékké. Nagyon stabil idegek és némi szerencse kellenek ahhoz, hogy pontosan eltaláld azt a pontot, amikor ez megtörténik. A többség vagy kicsit előbb lépi meg, vagy kicsit később a kelleténél. :)

Van hogy lépni kell. Mindegy merre, de kell.

Maitre 2013.02.09. 20:33:12

@hot-spot: Egy békaember jött csak. Azt mondta, pizzát hozott.

Tamás Csacsicska 2013.02.09. 20:33:43

Orbánék mindent ellenőrizni és a befolyásuk alá akarnak hajtani. Először elérték ezt a jogszolgáltató hatóságokkal: Polt és az Ügyészség, rendőr érdekvédelmi szervek anullálása = rendőrök megfélemlítése, bírák nyugdíjazása = fiatal, Fidesz barát bírók beültetése és Handó Tünde, a család barátja, stb. Innentől kezdve senki se bízzon abban a fogalomban, hogy „IGAZSÁGszolgáltatás”.

Orbán súlyos ellenfele az Internet, mert technikailag nem tudja az ellenőrzése alá vonni. Olyan nagy az adatforgalom, hogy képtelenség az ott elhangzó információt elemezni. Nincs az a technikai megoldás, ami erre képes lenne. Egyelőre az ellenőrzés random-szerű - persze a titkosszolgálatok az összes fontos posztot izgalommal olvassák. Még az is lehet, hogy kommentelnek, provokálnak. Sőt: biztos.

Marad tehát a megfélemlítés: egy kiragadott precedenst (Papcsák) hangosan kommunikálni. A kommentelők java része erre beijed és óvatosabb lesz. Sajnos Orbán annyira ostoba, hogy nem érti: nem a véleményekkel, hanem a valósággal kellene többet foglalkoznia. Ha szárnyalna a gazdaság, nem lenne munkanélküliség, stb. – akkor nem lenne kritika. Igazi diktátori tempó, hogy el kell hallgattatni a bírálatokat és akkor már nincs is baj.

Ha nem beszélnek róla, akkor nincs is munkanélküliség. Copyright by Habony Árpád.

Jimmy Reiszmüller 2013.02.09. 20:35:51

@Broad Bandi: Bár nyilván ez is hamisítható, de az már nemzetközi bűncselekmény

Nem mindegy az nekünk már?-.)
Nem elég, hogy kevés lófaszt értek azokból a nyilvánvalóan hasznos tanácsokból amit írtok, még itt van gondnak az is, hogy mindjárt zár az internetkávézó!-.)

Jimmy Reiszmüller 2013.02.09. 20:37:14

@Maitre: Van hogy lépni kell. Mindegy merre, de kell.

Nagyon nem mindegy, hogy merre!
Le kéne lépni!

Maitre 2013.02.09. 20:37:48

@dr kotász: Várjál, azt lehet hogy én kaptam meg.

Jimmy Reiszmüller 2013.02.09. 20:39:20

@Maitre: A nemizomból kezelés mindaddig működik, amíg a nép át nem változik csőcselékké.

A népre általában csőcselékként szokás tekinteniük, kivéve azt a rövid időszakot amikor kampányolnak és választásra buzdítják ezt a csőcseléket!

2013.02.09. 20:44:14

@Maitre: Nézd meg a pizzádat tüzetesen, 3 olajbogyóból egy tuti hogy kamera.

fidesz = házmesterek pártja 2013.02.09. 20:54:47

@Maitre: azért a szóban forgó elvtárs azt hiszem, bőven adott okot a vele szemben használt stílusra.

Nutszeru 2013.02.09. 20:56:52

Momentán nincs kedvem több mint 300 hozzászólást végigolvasni; így bocs ha volt:
1.) Hogy legyen egy közös alap: Én sem repdesek a politikusokért. (Bár az önkormányzati képviselőmnek szobrot állítanék...)
2.) Valakiről leírtál valamit, az internet névtelenségébe bújva, de lebuktál.
3.) Feljelentett, meglettél.
Mi itt a gond??? Ha szavaid tudod igazolni semmi gond. Ha nem? Miért mondtad?
Qrvára le kellene már szokni a név nélküli mocskolódásról! Alapnak kellene lennie, hogy amit egy fórumba, vagy hozzászólásba leírok, azt szemtől pofába is vállalom.
Ja, úgy már nem írtad volna le? Ciki. Akkor ne csináld.
Én is rohadt pipa lennék, ha valótlanságokat, féligazságokat állítanának rólam. Szerintem ez mindenkinek jár.
Különböztessük már meg a magánbeszélgetéseket, email-eket, telefonokat, olyan írásoktól, amit akár több ezren is olvashatnak.
Mindenkinek fel kell tudnia mérni józan paraszti ésszel, hogy akiről ír mennyire közszereplő, és mekkora sansza van, hogy feljelent. Egy Orbán Viktorról bármit írhatsz, mert ha fel akarná jelenteni az orkokat, egy többezres hivatalt kellene létrehoznia. De ha a szomszédodról, a helyi üzem vezetőjéről, vagy a jegyződröl dobsz fel el kétes, jóhírnevet romboló írást: hát ne csodálkozz ha rajtavesztesz.

Mitzimackó 2013.02.09. 21:02:16

@nick066: eszement vagy. hozzátartozó ellen se kell vallani. amúgymeg bárki megtagadhatja a vallomást.

Mitzimackó 2013.02.09. 21:03:29

@Nutszeru: mondod mindezt névtelenül. tehát rágalmazásra készülsz?

Mitzimackó 2013.02.09. 21:05:43

@Tamás Csacsicska: ilyen pótcselekvés a rezsicsökkentés. holott normális gazdaság kéne normális keresetekkel.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.02.09. 21:08:03

A sunyi, aljas, szánalmas, álcivil birkamenet telefonon zaklatja a magyar polgárokat!

Egyik nap csörgött a telefon, a szám ismeretlen. Gondoltam, megint valami felmérést végeznek, vagy beteg gyerekeknek gyűjtenek. De nem. Egy gépi hang Gyulára invitált a békemenetre. Igazán sajnáltam, hogy nem személyesen kerestek fel, mert szívesen megkérdeztem volna, hogy honnan nézték ki a számom, fizetik-e az utam, lesz-e ingyen ebéd, esetleg vigyek-e magammal még egy embert.

Az is érdekelt volna, hogy önszorgalomból telefonál-e, vagy megbízták, ha igen, ki és mennyiért. Végül: hol lakik, mi a munkája, hány gyereke van, és tervezi-e, hogy külföldre költözik. Nagyon felbosszantott az eset!

Hogy mer ez a szemét, csőcselék banda otthon zaklatni? Állítólag még fel is fegyverzik őket.
Hja ezért jó a Kubatov mocskos listája!

Nutszeru 2013.02.09. 21:14:09

@Mitzimackó: Tök igazad van. Bevallom Én is csak 1-2 éve nyugodtam le.
Előtte volt ész osztás rendesen nálam is. Lehet, hogy túl sarkosan fogalmaztam.
Törekedni kell arra, hogy olyat írjunk le, amit a való életben is vállalnánk. Sajnos mostanában eléggé elszabadult a név nélküli mocskolódás. Van aki megérdemli, van aki nem. Rohadt nehéz igazságot tenni. Jelen esetben jó volna látni a teljes képet. Emberünk hova, mikor és mit írt be. Más az ha egy relatív kis közösségben esnek neked, és megint más ha egy többezres település polgármesterét szapulják. Mint amikor a tolvaj lányokat előzetesbe rakták, néhány száz forintnyi bizsuért. Nem biztos, hogy ott kellett volna meghúzni a határt.
Jelen eset részletes ismerete nélkül fene se tudja, hogy a nem létező vékony határ melyik oldalán ált emberünk.

Nutszeru 2013.02.09. 21:16:32

@Nutszeru: Nyelvtannáciknak:"állt"

fidesz = házmesterek pártja 2013.02.09. 21:30:06

@shaw_2012: mert a kuruc épp oly hiteles, mint a kurvaanyád, igaz-e nácikám? (ja, tudom: te sem vagy náci, csak épp úgy nézel ki, mint egy szarházi nyilas)

Mária 2013.02.09. 21:42:42

@Maitre:

"Az én szememben pl. jelentősen nőtt a népszerűsége, és biztosra veszem, hogy nem vagyok egyedül."

A te perverziód, hogy milyen típusú embereket kedvelsz és milyeneket nem, semmi közöm hozzá, amíg nem ártasz vele senkinek :D

2013.02.09. 21:42:48

Hasznos lehetőség ez a kommentelés. Pár ember a hétköznapi élet, számára kedvezőtlen helyzeteit, előnytelen alkupozícióit pár anyázó sorral meg tudja torolni. Így kevesebb buszmegálló, kuka, közlekedési tábla válik áldozattá:)

nu pagagyí 2013.02.09. 21:46:30

Hiányolom a posztból az idézetet, ami miatt Papcsák perel. Nem tudom mi lehet az, de szeretném változatlan formában megismételni.

villamos alóli kacaj 2013.02.09. 21:53:48

Nemrégiben jeleztem, hogy elkezdték a Pobjedákat feketére festeni.
Elkészültek.
És jönnek.
Értem.
Érted.
Érted?

nu pagagyí 2013.02.09. 21:54:10

@Nutszeru: Szép szavak, de tegyük hozzá azokat a primitív, bosszúálló embereket akik a hatalmat gyakorolják kies országunkban. A köz pénzén eltartott választott tisztségviselők próbálják elviselni a kritikát, dolgozzanak úgy, hogy megfeleljenek annak a bizalomnak, ami felemelte őket. Ha időközben elpackázták, akkor viszont kussoljanak. Papcsák ez a kategória, lassan szétlopja a rábízott közösségi vagyont, nem számol el a tetteivel a nyilvánosság előtt, nem tiszteli a választóit.

fidesz = házmesterek pártja 2013.02.09. 21:55:24

@shaw_2012: csak a hitelességének nem tesz jót te tetves náci gané!
Állatnak nem neveznélek, mert az sértő lenne az állatokra nézve.

reszeg tengeresz 2013.02.09. 21:56:52

De azt a kibaszott gyurcsanyt megsem tudjak leultetni...akkor siman szavaznek rajuk.

christophe 2013.02.09. 21:57:14

Nos a magànvèlemènyem,aki teheti,ès akarja huzzon el M.o-rol,aki nem teheti de akarnà,oszintèn sajnàlom,aki teheti de nem akarja az èljen boldogan M.o-n!!!Mindazonàltal ugy gondolom,hogy màs vèlemènyèt meghallgatni,esetleg àtgondolni a hallotakat,mindezt kulturàlt hangnemben,nem àrthat senkinek.

nu pagagyí 2013.02.09. 21:57:47

@shaw_2012: Szerintem a cigányok valóban éheznek, mi a problémád. A éhségmenetben nem bajerzsóti féle elhízott patkányok díszcigányok és fizetett statiszták vannak, mint a kormány általfinanszírozott haknibrigádban.

zembertelen 2013.02.09. 21:58:24

@Az orbáni Felcsút is bundázott, de égő!:
" Állítólag még fel is fegyverzik őket"
Többet ésszel mint erővel.
Az erő velük van.

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.02.09. 22:09:56

@shaw_2012: Eddig szépen kértem, hogy ne emlegesd a kisebbségeket. Most újra szólok. Az eddigi hozzászólásaidat törlöm, és még egy rasszista megjegyzés után téged is kimoderállak innen.
Ez nem fenyegetés, hanem tény.

gomorra 2013.02.09. 22:10:20

Papcsák buzikám! Lófaszt a seggedbe :-) Engem is beidézel te kis taknyos?

A Látó 2013.02.09. 22:14:17

Ha jól tudom egy nyugdíjas nénit vittek be.
Papcsák nagy lehet a baj, ha már egy mamókától is fosol!
Család?
Jól van?

Maitre 2013.02.09. 22:22:15

@Mária: Én mindenkit kedvelek. Csak van akit nem annyira látványosan. :)

lbm · http://nertars.blog.hu 2013.02.09. 22:35:04

@Maitre: Elnézést, hogy ilyen soká... Abszolút hétköznapi családanya vagyok,és lefoglalnak :-)), így aztán már nem láttam órák óta, hogy mi történik itt.

Mákosi Rátyás 2013.02.09. 22:44:18

@vitalis06: "kommentelés, fb?
Már legalább 2 éve csak VPN-nen keresztül. Hülye aki a saját IP címét használja"

Igen. Meg TOR project, ha szabad megjegyeznem...

Meridian74 2013.02.09. 22:59:48

@Broad Bandi: a https valóban arra való, hogy ne lehessen lehallagtni a kommunikációt. Csakhogy itt a kommunikáció egy forumra megy. Ahol van felhazsnálói név is, és ehhez tartozó belépés, authentikáció, az authentikációhoz meg tartozik egy IP-cím, hogy honnan történt a belépés. Lásd pl. webes felületen a Gmail-t. Ott is https-el védik a mozgó adatokat, azaz nem lehallgatható az éppen elküldött levél, de azt már látod a fiókba bejelentkezve, hogy a legutóbbi 8-10 bejelenetkezés milyen IP-címről történt. És nemcsak a saját IP-idet láthatod ott, hanem ha tudtodon kívül más is sikeresen belépett oda, akkor ott lesz a listában az "idegen" IP-cím, sőt erről figyelmeztető üzenetet is kaphatsz, mint szokatlan tevékenység a fiókodban, amely arra utalhat, hogy pl. esetleg feltörték a fiókod jelszavát...

Ugyanígy ott lesz a forum-motort kezelő webszerver logjaiban is "ki" mikor és melyik IP-ről használta a forumot, azaz az egyes kommentekhez tartozó IP cím is. Bonyolítani lehet a helyzetet pl proxyval, vagy VPN-el, de ez csak annyit jelent, hogy eggyel több szolgáltatót kell meginterviewolni az adataiddal kapcsolatosan...

Ezt kivédeni csak saját tulajdonú proxyval (ott te azt teszel, amit akarsz elven), vagy TOR-al lehet.

Meridian74 2013.02.09. 23:02:04

@dr kotász: huh, bassza meg, akkor legutóbb lehet azért tört majdnem bele a fogam... meg furcsán ropogott az a bogyó! A többiek mondták is, furcsán szikrázott a szemem (én meg azt hittem, a fájdalom teszi ezt)... :D

jelentéktelen alak 2013.02.09. 23:07:10

Nem ismerem az ügy konkrét hátterét, de volt már szerencsém olvasni néhány olyan kommentet, ami után magam is a vélemény formálás szabadságának korlátozása mellett szavaztam volna hirtelen indulattól vezérelve.

Így higgadtan, azt mondanám, hogy ostobaság törvényekkel, szabályozni a megjelenő kommenteket. De kifejezés mód területén mégis hatni kellene az eberekre, hogy önkontrolt gyakoroljanak.
Ma már talán nem is füstös kocsma trágárság otthona, hanem néhány kommentelő miatt a fórumok/ hozzászólások. Ez semmi képen nem helyes. Az sem helyes, hogy emberek ismeretlenül sértegetik egymást következmények nélkül a virtuális vitatereken. Erre szerintem is ki kellene találni valami féle féket, de csak is következetesen. Nem a vélemény miatt!!! Még akkor sem, ha maga a vélemény a felkavaró a többség számára! De a trágár szóhasználat és a vitapartner sértegetése akkor sem szabadna elfogadott legyen, ha azzal a többség egyet ért egyébként. (mondjuk az már önmagában is baj, ha a többség egyetért a vitapartner sértegetésével...)
Ezt elképzelni sem tudom, mikét lehetne szabályba foglalni. Ezért ezt nem is külső szabály kellene kezelje, hanem minden egyes hozzászóló önmérséklete. Ami meg azért működne döcögve, mert minden emberben van több kevesebb kettős mérce.
Tehát nem egyszerű. A feljelentés szerintem sem a jó eszköz. De valami mégis csak kellene! -szerintem...

Csigataposó 2013.02.10. 00:02:25

Tenyszeruen: Papcsak egy okor, tenyeszteni nem tenyesztik, tejet nem ad igy bika vagy tehen nem lehet, marpedig hogy egyfajta marha az tutibiztos.

fidesz = házmesterek pártja 2013.02.10. 00:08:12

@Meridian74: a https ennél egy picit több dologra való. Pl. többé-kevésbé biztos lehetsz benne, hogy valóban azzal a szerverrel kommunikálsz, akivel szeretnél, nem estél valami dns poisoning vagy egyéb huncutság áldozatául.

tábormegsemmisítő 2013.02.10. 00:24:02

Azért ez a feljelentgetősdi nem ma kezdődött, és jópár eset megelőzte a másik oldalon.

Bencsik Andrást felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Mécs Imre (akkor éppen kormányon levő MSZP képviselő) feljelentése nyomán, mert leírt egyet és mást a tarka múltjáról.

Én személy szerint nem örülök ha így mennek a dolgok (Papcsákot is beleértve), de aki úgy akarja beállítani, hogy eddig rendben volt, az hazudik és manipulál.

fidesz = házmesterek pártja 2013.02.10. 00:26:58

@tábormegsemmisítő: azért kicsit más dolog volt, hogy bencsik pártélet andRiska hazudozott valamit, valóban rágalmazott és megint más ez az eset, mikor csak véleményt nyilvánított valaki.
De javíts ki, ha rosszul ismerem az előzményeket!

(arról nem beszélve, hogy bencsik elvtárs a múltjával jobban tenné, ha befogná a pofáját! - nem, nem a szólásszabadságot akarom korlátozni, pusztán egy retkes ex-komcsi nekem ne kommunistázzon és ne játssza a demokratát!)

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2013.02.10. 00:27:04

Nem lesz az a bíró, amelyik elítél bárkit is.
Egyébként meg biztos feltörték a Wifit, az asszony volt, a gyerek, bejárása van a szomszédnak és nem vagyok beszámítható.

És egyébként ez hogy lesz a közeljövőben?

Azt nem lehet leírni, hogy Papcsák úr hülye, csak akkor, ha odateszem mellé a szerintem szót?

Mert akkor szerintem úgy, hogy azt sem tudom ki ez a Papcsák. Ha pedig nem elég a szerintem, akkor Papcsák úr nagyon okos. Annyira, hogy fejben kiszámolja három milliszekundum alatt az első nyolcvanmillió prímet.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2013.02.10. 00:29:04

@tábormegsemmisítő: Kommentelőt érteeeed?

Ja egyébként most kinyomozlak azonnal, mert azt állítottad, hogy hazudok.

tábormegsemmisítő 2013.02.10. 00:59:33

@Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang:

Sok eset volt már eddig, amikor kommentelőket jelentettek fel becsületsértésért. A törvény 1978-ból való, a Fidesz már akkor tudatosan készült a diktatúra kiépítésére:

www.journality.hu/Ragalmazas-Becsuletsertes/9/403/0

A webes fórumok becsületsértési ügyeinek jogi hátteréről itt olvashatsz (még a fideszkormány megalakulása előtti időből):

jogtoro.blogspot.hu/2010/04/becsuletsertes-weben.html

tábormegsemmisítő 2013.02.10. 01:04:58

Külföldi fórumokon az itteni kommentek kb. felét kapásból kimoderálnák. Van akit már a nicke miatt, vagy a modortalansága miatt, vagy az extrém tartalom miatt. Ennyit a szólásszabadságról.

Jimmy Reiszmüller 2013.02.10. 01:33:53

@jelentéktelen alak:

Az sem helyes, hogy emberek ismeretlenül sértegetik egymást következmények nélkül a virtuális vitatereken.

Ha a való életben sértegetik egymást akkor mi a fene történik, mint következmény azonnal rohannak a bíróságra?
A való életben is rövid úton elküldöm az anyjába azt aki egy vitás kérdést személyes síkra terel és nem függök tőle, mert mondjuk a főnököm!
Persze nem helyes és még kb. 1 millió dolgot fel tudok sorolni ami nem helyes!

fidesz = házmesterek pártja 2013.02.10. 01:35:15

@Jimmy Reiszmüller: én a főnökömet is elküldtem az anyjába... :D

Jimmy Reiszmüller 2013.02.10. 01:46:52

@fidesz = népirtó csőcselék:

Bátor vagy!-.)

De most komolyan!
Bárki feljöhet és hozzászólhat a saját stílusában.
Ha valakit zavar akkor húz magának egy szintet, ahogy Maitre is és csók!
Ha valaki nem felel meg neki stílusában akkor nem szól hozzá!
Nagyjából ez történne egy valós kocsmában is ha oda különböző kulturáltságú iskolázottságú egyének betévednének!

Jimmy Reiszmüller 2013.02.10. 01:55:17

@tábormegsemmisítő:

Idézek az utolsó linkedből mert én pontosan ezt a jelenséget írtam le csak a saját szavaimmal (tolakodnak bele a pofánkba, talán így hangzott)

"Ugyanakkor azt is tudni kell, hogy a nyilvánosság előtt ismert embereknek többet kell tűrniük a médiában, így az interneten is. A nyilvános szereplésekkel az is együtt jár, hogy más emberek véleményt mondanak róluk, időnként talán erős kifejezéseket is használva. Legalábbis a mindennapi élethez mértem. De éppen ez a lényeg. Hogy nem a mindennapi élethez mért, ha valaki a munkáját és a magánéletét is teljes mértékben a közvélemény elé tárva éli. Ha valaki nem várja el az intimitást a maga számára - ad absurdum - a nemi életét illetően, sőt, maga avat be abba több millió tévénézőt, hogyan várhatná el a közvéleménytől a tartózkodást életének más személyes vonatkozásainál? Nem lehet kettős mércét használni a nyilvánossággal való kapcsolatban."

A politikus egészen más kategória és ezért eszem ágában sincs bármilyen "önmoderációt" magamra erőltetni!
Dicsőíteni vagy a kurvaanyjába küldeni csak a két véglet mely a reá irányuló figyelemnek a kívánatos vagy nemkívánatos hajtása!
Szagolja mindkettőt!
Jó nagy öntökönszúrás ha bíróságra megy mert ezzel csak önmagát karaktergyilkolja a kurvaanyázás meg jön majd továbbra is a rejtett IP mögül!

LuciFerko 2013.02.10. 02:03:16

Akit beidéztek, az SÜRGŐSEN távolítson el MINDEN tört szoftvert a gépéről! Egy krekkelt windows és egy office már bőven elég ahhoz, hogy felfüggesztettet kapjon, és így meg is van a priusz! Munkahely, karrier bye-bye.

LuciFerko 2013.02.10. 02:04:12

Mert ha oda kerül a sor, le fogják foglalni a gépet, és MINDENT át fognak vizsgálni. Tudják jól, hogy a tört szoftverek miatt a júzerek többségét csúnyán meg lehet rángatni.

Mr. Mojo 2013.02.10. 02:58:39

"Lenyomozták, majd beidézték a kommentelőt".. Éppen ideje. magam vezetném a csapatot, amelyben ezeket a trollkodó megszállott fizetett buziköcsög kommentelőket tarkón lőné. Minden indexes blogban 4-5 ember generál vitát, más neveken.

2013.02.10. 03:04:20

@Jimmy Reiszmüller: "... ha nem mondja el azt a beszédet amelyben a szovjet csapatok kivonulását követeli akkor ma nem emlékezhetnének rá egyesek úgy, hogy ő zavarta ki az oroszokat!-.)"

...majd nehany ev mulva, a sok-sok koponyegforgatas utan, utanuk szaladt egeszen moszkvaig, egy kicsit segget nyalni, mert maocetung bacsi utodainal mar nincs lejjebb max. Eszak-Koreaba kell meg eljutni kicsit tobbet tanulni a diktaturakrol. Igaz, Eszak-koreaban nem lehet majd magyar allampolgarsagot arulni, mint az oroszoknal es a kinaiaknal. Igen, o a te viktorod.

Mikrobi 2013.02.10. 07:21:01

Az első mondatban két helyesírási hiba is volt, úgyhogy tovább nem is olvastam. Azért kifejezem az örömömet, hogy a személyeskedő kommentelőt megtalálták és felelősségre vonták:-)

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.02.10. 07:51:36

@tábormegsemmisítő: Attól függ, hogy melyik külföldi országra gondolsz. Tudod, a külföld nem egy egységes massza...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.02.10. 07:55:03

@tábormegsemmisítő: Mécs Imre nem SZDSZ-es volt?

Egyébként nem kellene ugyanannak a jogi kategóriának lennie a kommentelésnek és az újságírásnak, az egyiknek kicsit nagyobb a felelőssége.

EMU 2013.02.10. 08:05:57

És a technika: a kommentelőket nem gyanúsítottként vagy elkövetőként idézik be és hallgatják meg, hanem tanúként! Ez azt jelenti, hogy kötelesek beszélni, illetve igazat mondani, nem tagadhatják meg a válaszadást, hiszen tanúk. Amennyiben gyanúsítottak lennének, abban az esetben ugye magukra nézve terhelően nem kötelesek beszélni, ellenben ha tanúként hallgatják meg őket, úgy kötelesek olyan kérdésre válaszolni, hogy pl. a nicknév mögött ki szerepel, más is használja-e az adott nicket és a többi. Gestapo módszer, átlátszó, szemét, megfélemlítő. Ez a fidesz 2012-ben, ennek tapsol a sok eszetlen, meg menetel mellette.

az_igazi_trebitsch 2013.02.10. 08:46:42

@Mikrobi: Fel tudod fogni, hogy mit mondtál (mit írtál), 2013-ban, egy magát demokratikusnak valló ország polgáraként? Tudod, hol tiltott, üldözendő és büntetendő a személyeskedés? Például Észak-Koreában. Neked ott a helyed.

az_igazi_trebitsch 2013.02.10. 08:52:51

@tábormegsemmisítő: A moderálás és a hivatalból büntetés két külön műfaj. Egy weblapnak jogában áll eldönteni, mit enged megjelenni, és mit nem. Ezzel még nem sérti meg a szólás szabadságát. Én viszont állampolgárként, amíg törvény nem tiltja, a szólás szabadságának jegyében azt írok, amit akarok, akár megjelenik, akár nem.

az_igazi_trebitsch 2013.02.10. 08:57:34

@Mr. Mojo: Egyetértek. Én is tarkón lőném az összes buziköcsögöző kommentelőt.

nick066 2013.02.10. 09:03:25

@LuciFerko: Nem mindig van erre idő (pl. egy váratlan házkutatas esetén)
Én a Truecrypt használatát javaslom mindenkinek, összesen annyival több vele a macera, hogy induláskor be kell írni egy jelszót (hosszút érdemes használni) Notebook-ra meg szerintem kötelező amúgy is, ha nem akarjuk mindenünket közkinccsé tenni egy lopás esetén.
hu.wikipedia.org/wiki/TrueCrypt

A naivaknak ajánlom: lejárt ingyenes WinRAR miatt lefoglalt gép:
rohejorszaga.blog.hu/2012/07/18/a_nav-ot_meg_mindig_nem_erdekli_a_birosag_feljelentettem_oket

rugoman 2013.02.10. 09:11:21

@EMU:
Emlékezni viszont nem kötelezhetők, uh.: nemtom, nem emléxem, stb.
Kicsit pitinek érzem az ügyet: "szidtad a bringámat, megmondlak apunak" eszem megáll..

DNA 2013.02.10. 09:23:23

Ki a retkes fa.zom az a papcsák?

Mária 2013.02.10. 09:26:39

@Mikrobi:

A személyeskedés nem büntetőjogi kategória, hanem érveléstechnikai hiba.

Nem mindegy ám :D

Mária 2013.02.10. 09:29:08

@Mr. Mojo:

"Éppen ideje. magam vezetném a csapatot,"

Szerintem ha jelentkeznél Pintér Sanya internet-rendőrségébe, hamar feljebb tudnál jutni a szamárlétrán ezzel a dícséretes hozzáállásoddal.

fidesz = házmesterek pártja 2013.02.10. 11:58:49

@Jimmy Reiszmüller: ez így nem igaz. Kocsmában egy kicsit kigyúrt, de józan állapotban normális emberből is válhat kötekedő tahó. Sajnos.
És az az élő fába is bele fog kötni, mert ő erős fiú.

fidesz = házmesterek pártja 2013.02.10. 11:59:44

@Mr. Mojo: azért az a tarkólövés - már csak emiatt a böffentésed miatt is - rád is rádférne. :D

tábormegsemmisítő 2013.02.10. 13:34:25

@Jimmy Reiszmüller: @Távmunkás: @az_igazi_trebitsch:

Együtt válaszolok, mert az elv ugyanaz: a szólásszabadságnak is vannak korlátai. Személy szerint ennek nem örülök, de ettől még így van. És az internet korában már nem lehet a "hivatalos" sajtót és a magánírásokat szétválasztani

Ezt mondja ki a jog, ez volt eddig a joggyakorlat Magyarországon, a mostani ellenzéki politikusok javára is (Mécs Imre eredetileg SZDSZ-es volt de Megyó idején már az MSZP színeiben került a parlamentbe). És ez a kommentelésekkel kapcsolatos moderálási gyakorlat angol és német nyelvű újságok kommentelőit például nagyon aktívan moderálják, ezt személyesen is tapasztaltam

De hogy ne legyen ennyire száraz a kommentem szövege felteszek nektek egy kérdést: Gyurcsány plagizált a diplomamunkájában vagy nem? Saját véleményemet nem fogom megírni

GennyesTus 2013.02.10. 14:25:02

@moloy: Az, hogy a politikusoknak nincs becsületük, szimplán tény. És hát a tények makacs dolgok. Ez maximum becsületsértés lehetne.

jelentéktelen alak 2013.02.10. 17:54:33

@Jimmy Reiszmüller: Jogos. Bár annyi különbség mégis akad, hogy aki való életben sért meg, annak számolnia azzal a lehetőséggel, hogy nem elküldve lesz a melegebb éghajlatra, hanem esetleg a sértett fél a tettlegességtől sem riad vissza. A virtuális közeg ettől megvéd.
Nem a feljelentés mellett vagyok!!! De az sem tetszik, hogy ahogy egyesek viselkednek másokkal. Egy véleménynek hangot lehet adni kulturált formában is. Miért kell valakinek anyáznia? Mint írtam, nem ismerem az ügy hátterét és azt sem, hogy min pöccent be a feljelentő. De remélem, hogy néhány anyázgató gyáva és érdemi vitára alkalmatlan ember visszább a stílusából eztán. Ha a feljelentett is csak trágárságra volt képes, akkor olyan nem bánom a történteket. Azzal együtt, hogy nem is tartom követendő példának.

dennisthemenace 2013.02.10. 18:38:53

@politikus-omm: Magyarorszag csak papiron europai.. Kerdes, a multkori botrany utan a britek egyaltalan valaszolnak e magyar megkeresesre.

Jimmy Reiszmüller 2013.02.10. 20:51:12

@tábormegsemmisítő:

Nem tudom eldönteni!
A hírtévés meggyanúsítása nekem nagyon erőltetettnek tűnt, ment a súlykolás ezerrel és eközben a bizonyítékaikat melyeket csak lobogtattak egyértelműbben is közzétehették volna (hogy hogyan arra a hvg bizonyítékbemutatása a példa a Schmitt ügyben)
Ugyanazt mondom amit a felállt vizsgálóbizottság, nem tudom eldönteni!
süti beállítások módosítása